|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013
cześć dziewczyny
My jutro wprowadzamy się do wynajętego mieszkania, już porządki zrobione, wszystko czyste i pachnące takze zaraz się zabieram za pakowanie... ![]() Jeszcze tydzień i dwa dni to wizyty... ![]() Wczoraj na zakupach z TŻ poczułam że nagle robi mi się mokro, jakby mnie okres zalał... już byłam przerażona, wbiegłam do auta, sprawdziłam.. i na na szczęście było tylko dużoo białego śluzu ![]() Co do wózka to my już raczej postanowliśli na Tutek Grander, bo jest śliczny i super lekki i czerwono czarna wersja w czerwonej ramie to normalnie cudo ![]() http://allegro.pl/tutek-grander-fote...531434602.html Co do karmienia to "postanowiłam" karmić do 6 miesiąca. "Postanowiłam" w cudzysłowiu bo różnie to może być, a ja sama jeszcze przeciez nie wiem jakie to uczucie... Wiem jedno, napewno nie podoba mi się jak dziecko jest karmione dłużej niż rok, bo ani to nie potrzebne ani nie wygodne.Ogólnie karmienie wydaje mi się niezbyt fajnie, strasznie mnie krępuje coś takiego, ale spróbuje napewno może się przełamie i to polubie, mam nadzieję ![]() Megi Mam nadzieje że już do końca wszystko będzie wporządku Cytat:
(nie obrazając nikogo) ale za darmo bym go nie chciała, bo spacerówka jest strasznie zwymyślanaCytat:
![]() i pierwszy raz słysze że owoców malin nie wolno... tym bardziej że biore acard. Cytat:
Lecze się na tarczyce i nie przejmuje gadaniem.. chore dzieci są i będą mimo że tak bardzo się temu zapobiega..
|
|||
|
|
|
|
#3092 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mogę z tym telefonem- jakie ja głupoty piszę... ja coś napiszę, a on to zmienia. Więc nie dziwcie się, że czasem bez sensu.
|
|
#3093 |
|
Zakorzenienie
|
Tasia skladnik czynny bisaprolol - poznanie leku - srednie, leki alternatywne lepiej poznane alpha methyldopa lub metorprolol (jezeli mozliwe lepiej do terapii wlaczyc leki lepiej poznane, ale bisaprolol jest akceptowalny).
w 1 trymestrze podwyzszona liczba wad wrodzonych nie zostala zauwazona, ale nie ma zadnych udokumentowych badan. Grupa lekow beta-adrenolitycznych nie znajduje sie w grupie lekow o podejrzeniu teratogennym., 2/3 trymestr: Istnieje ciągła debata na temat tego, czy leczenie w ciąży z uzyciem beta-blokerów może prowadzić do zmniejszonej wagi urodzenia i wagi łożyska. Zostało to omówione w szczególności po terapii atenololem w różnych publikacjach. Jako przyczyne omówiono przede wszystkim dzialanie beta-adrenolityków na podwyzszenie tonusu macicy z następujaca zmniejszona perfuzja i spadkiem cukru we krwi. Alternatywnie, należy uznać za powód do zmniejszenia wzrostu wewnątrzmacicznego sam bezpośredni wpływ nadciśnienia tętniczego matki. U dziecka mozliwe jest wystapienie bradykardii, niedociśnienia tętniczego i hipoglikemii. (teoretycznie jak przy uzyciu kazdego leku z grupy betablokerow)
|
|
#3094 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzięki Wam wszystkim za słowa otuchy
![]() Czyli ten lek, jak każdy właściwie inny może, ale nie musi mieć skutków ubocznych w czasie ciąży, a najmniejsze ma w 1 trymestrze - tyle zrozumiałam z tych wszystkich cytatów i artykułów, uffff ![]() Więc nie ma co panikować. Ale uwierzcie, jak usłyszałam "no, trzeba to usg szybko zrobić, ale ja tego dobrze nie widzę...", to z przychodni wyszłam z płaczem... ![]() Jak ona mogła mi tak powiedzieć..?! A, no i megi, super, że już lepiej - oby tak dalej!
Edytowane przez Tasia34 Czas edycji: 2012-09-03 o 11:52 |
|
|
|
|
#3095 |
|
Zakorzenienie
|
Znalazłam fajną stronę z wizualizacjami, jak chcecie wiedzieć dokładnie, co się akurat dzieje
http://www.ehd.org/dev_article_unit9.php |
|
|
|
|
#3096 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3097 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
dla Julkiczy co do kółek to są : pompowane - które wszyscy zachwalaja plastikowe - beznadziejne piankowe - czyli fajne czy nie? Cytat:
dla synkaCytat:
za mieszkanie to kiedy nas na parapetówe zapraszasz ;> z tym robieniem mokro też mam wtedy lekkiego stresa ;p a czemu tak krótko w gondoli przecież 3-4 mc dziecko ma jeszcze słabe plecki i główke zeby juz siedziało ja zamierzam w gondoli póki nie będzie sie samo wyrywalo do siadania co do wozka to ten tutek całkiem fajny tylko jak dla mnie inny kolor ale może być. musze się do sklepu z dużym wyborem wózków wybrac i na zywo poogladać. Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3098 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#3099 | |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie pije koktajl z malin, jest pyszny i zdrowy! Nie wierzę że mi zaszkodzi
Cytat:
![]() Oczywiście że za słabe żeby siedziało, ale spacerówka przeciez ma rozkładane siedzisko i o ile będzie calkiem płaskie to 3-4 miesięczne dziecko może jeździć Nie przepadam za gondolami, bo wtedy wózki są takie masywne, a w lecie to nawet lepiej , mniej gorąco w spacerówce. Zresztą np. wózki Graco nie mają gondoli (starsze modele) tylko taki śpiworek do 3 mies a później spacerówka. Tutek fajny i lekki przede wszystkim, ale muszę go jeszcze zobaczyć na żywo mam czas...
|
|
|
|
|
|
#3100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaaaa, w sumie to niech TŻ wybiera z czym będzie i gdzie dylał ![]() ![]()
|
|
|
|
|
|
#3101 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() oby już bez takich przejśc do końca
|
|
|
|
|
|
#3102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do malin wcześniej pisałam że mojej siostrze lekarka zalecała pudełeczko malin dziennie ze to działa na zaparcia i ona jest bardzo zadowolona i na nic jej te maliny nie szkodzą
|
|
|
#3103 |
|
Zakorzenienie
|
co tu tak pusto?
|
|
#3104 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zrobię go na weekend znowu Cytat:
Cytat:
Cytat:
i nic nie było Julce, to samo teraz, potrafię zjeść pół kilo na dzień Cytat:
Cytat:
![]() Julia dziś była 1 dzień w przedszkolu, ale się stresowałam ale poszło dobrze
|
|
|
|
#3105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Julitak sobie ogladam wozki na allegro i w zasadzie na skretnych kolach to piankowych nie ma prawie wcale. jedyne jakie znalazlam ktore uszły by z braku laku to (pomijajac kolorystyke) http://allegro.pl/4w1-ozon-a4-bambi-...576774957.html http://allegro.pl/wozek-brevi-ovo-ko...581932197.html jak o kolach byla mowa to moze mi ktos wytlumaczy o co chodzi z siedzeniem kubelkowe i rozkladane?
|
|
|
#3106 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na pewno wszystko będzie dobrze i będzie zdrowa dzidzia a lekarka...hmm szkoda gadać. Nie powinna tak w ogóle mówić o zagrożeniach nawet jeśli one naprawdę istnieją!Cytat:
![]() ![]() klask i:
|
|
|
|
#3107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a zna któraś z Was taki? ten ma właśnie takie o jakich piszesz, ale na all nie szukałam ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Nie tylko powinna, ale wręcz musi powiedzieć. W Stanach już są sprawy o tzw. niewłaściwe urodzenie, tylko patrzeć jak to się u nas zacznie. I potem taki lekarz płaci dożywotnio rentę dziecku, bo rodzice w sądzie mówią, że gdyby wiedzieli o wadzie to by usunęli ciążę |
|
|
|
|
|
#3108 |
|
Zadomowienie
|
Megi: cieszę się, razem z Tobą, że już dobrze
![]() Tasia: nie denerwuj się. Wredna baba Ci w głowie namieszała, co za ***** ! Ona pewnie nie ma o tym wielkiego pojęcia tylko tak z czapy walnęła i tyle. Będzie dobrze
|
|
|
|
|
#3109 |
|
Wtajemniczenie
|
scarlett myślę że liwce nie chodziło że ma nie mówić o formę w jakiej to zrobiła
|
|
|
|
|
#3110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rozkładane- że rozkłada się na leżąco do spania Polecam z całego serca tako.
|
|
|
|
#3111 |
|
Zakorzenienie
|
OMG 3800 pln ZA WÓZEK? w życiu mnie nie będzie stać! Za tyle to ja planuję calusienką wyprawkę zakupić (z łózeczkiem, wanienką, fotelikiem, ubrankami i wszystkim innym) JA tez po pierwszym dniu w przedzkolu...Przezyłam
Tylko te regularne, zdrowe i smaczne posiłki sprawia, ze będę wyglądac jak piłka za tydzien już Miłego popołudnia
|
|
|
|
|
#3112 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a patrze i patrze i nie widze roznicy za bardzo ;p aaaaa są już mamusie maj czerwiec!!!
|
|
|
#3113 |
|
Wtajemniczenie
|
Ciekawa jestem co z Kathe, jakoś dziwnie cicho u niej
/niepokoję się troszke/Mam nadzieję że jest dobrze i odsypia swój ślub i wesele
|
|
#3114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko zastanawiam się właśnie jak z awaryjnością tych kółek - czy ta pianka jest jakaś bardzo twarda, czy łatwo takie koło np jakimś szkłem rozciąć? nie wiem w sumie jak to wygląda a jak na nowy wózek 3w1 to nie wiem czy ta cena jest taka wygórowana? |
|
|
|
|
|
#3115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mierze siły nad zamiary i nie bede się na pewno zadłużać, żeby kupić nowy wypasiony wóźek Ale jak kogoś stać, to nie mam nic przeciwko . Ja za 4000zł wolałabym kupić używanego golfa
|
|
|
|
|
|
#3116 |
|
Wtajemniczenie
|
Klementyna myślę że można by kupić nawet coś lepszego niż golf
|
|
#3117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też nie planuję się zadłużać, bo to bez sensu, ale kasę odkładać jak najbardziej. Dziwne, że w sumie nigdzie nie udało mi się w necie znaleźć jakiś sensownych szacunków, ile kosztuje wyprawka i w ogóle miesięczne wydatki na dziecko do powiedzmy roku. Fajnie byłoby wiedzieć zawczasu, bo wciąż jesteśmy na etapie urządzania mieszkania Edytowane przez scarlett26 Czas edycji: 2012-09-03 o 17:45 |
|
|
|
|
|
#3118 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem już kto dodał, ale otworzyłam jakiś link i wyskoczył mi wózek za 3800zł.
Więc zdziwko mnie wzięło
|
|
|
|
|
#3119 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://allegro.pl/wozek-spacerowy-ma...580274637.html http://www.familyshop.com.pl/towar.php?id_tow=1335 Jak na złość nie moge znaleść dziecka w takim wózku ale widziałam takie zdjęcia ![]() http://allegro.pl/4w1-tako-wozek-jum...584609028.html - to jest normalne rozkładane siedzisko Cytat:
Powinna dawac nadzieje, ale powiedzieć o zagrożeniu, które jest niewiele większe niż bez leków. a ona powiedziała jakby miała już chore dziecko, kwestia tylko zobaczenia tego na USG Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#3120 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
![]() Cytat:
Nic nie wiem.....do tej pory jadłam .....Cytat:
|
||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:08.

i czerwono czarna wersja w czerwonej ramie to normalnie cudo
może się przełamie i to polubie, mam nadzieję 

chyba bardziej to przezywam niż ona
zobaczymy co powie po powrocie
dla Julki

05.07.2008 

klask i: