|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4441 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy!
Kochane mamusie które już rodziły bo nie wiem czy zaczynają mi się te skurcze czy nie,brzuch mi twardnieje i z jednej strony robi się taka nienaturalna wielka góra twarda jak skała,trochę boli jak na okres i za jakiś czas puszcza i znowu za parę minut to są te skurcze czy nie?
![]()
#4442 | ||||||
Wtajemniczenie
|
cześć
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Kurcze, dobrze że ok. Moja mała też się malutko rusza, sprawdzę jeszcze ruchy teraz a jak nie to też jadę. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:32 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4443 | ||
Zadomowienie
|
Ja też jestem za płaskimi brzuszkami
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- oj chyba nasze maluszki dziś kiepski dzień mają, bo i moja Lili mniej ruchliwa, niż zwykle, ale przez godzinę ponad 5 ruchów naliczyłam, więc chyba nie będę panikować, ale poobserwuję się dziś uważniej |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4444 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co do cycków, to po nawale ich wielkość się normuje, są większe ale nie jakoś strasznie. Cytat:
A tytuł 2 ![]() Właśnie wnieśli ![]() Jejku jakie one ładne, a kolor w ciemno brałam ![]() Kropuś poustawia je po pracy i będę mogła jutro łóżeczko rozkładać ![]() ---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4445 |
Zadomowienie
|
hej dziewczyny!
duzo mamy juz pozalatwiane i w czwartek wyjezdzamy!!! ale masakra! a od jutra mam 37 tc. jeszcze bym chciala do mojej lekarki pojsc sie pozgnac bo taka swietna babka ze az mi zal sie z nia rozstawac. ale czasami jak stoje albo wstaje czuje klucie na wysokosci szyjki i chce sprawdzic co tam z nia sie dzieje zeby miec pewnosc przed podroza. a powiedzcie mi co zabieracie do szpitala dla dziecka? jakie u branka, przybory itp. to zalezy od szpitla? dalej mysle co z tym ubezpieczeniem bo na pewno trzeba miec. moze zarejstruje sie szybko jako bezrobotna?
![]() ![]() ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA o kosmetykach http://axxxasworld.blogspot.com/ ![]() albo stylizacji rzęs http://lvlinsrzesy.blogspot.com/ ![]() ![]() ![]() "lepiej zrobic cokolwiec niz nie zrobic nic" |
![]() ![]() |
![]() |
#4446 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ---------- ja chyba zaraz wezmę się za prasowanie ubranek Lili, dostałam od brata męża na nowe mieszkanie deskę do prasowania i czas ją "rozdziewiczyć" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4447 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() I te linki też możesz Colds zlikwidować jak dla mnie ![]() Ciekawe co u Sandry ?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4448 |
Zakorzenienie
|
fałszywy alarm to był z tymi skurczami
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ---------- axxa to zależy od szpitala, w moim ubranka wg życzenia rodziców, nie ma obowiązku posiadania własnych. Zdaniem położnej to później tylko więcej kłopotu, bo trzeba pilnować jak przebierają dzieciaczka, by nie zabrały prywatnych ubranek. Z kosmetykami tak samo: wg. uznania. Jedyny wymóg to paczka pampersów i chusteczek nawilżających no i na wszelki wypadek bawełniana czapeczka, bo nie raz brakuje ich na odddziale. ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:36 ---------- ja dodatkowo zabieram dwie pieluchy tetrowe, jedną flanelową i jedną kolorową tetrę ![]() ![]()
#4449 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Elena mam nadzieje ze jesli z gratisem to jakims bardziej przyjaznym ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zielona ![]() ![]()
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka Edytowane przez Enigmama Czas edycji: 2012-09-03 o 16:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4450 |
Zakorzenienie
|
Ale mam rozpi....dziel w domu. Przyjechała rodzinka TŻ i wynoszą stare meble z 3 pokoju
![]()
#4451 |
Zakorzenienie
|
Tak jak dziewczyny piszą, każdy szpital ma własne wymagania. Wydaje mi się, że takim standardem w większości szpitali jest jednak to, aby mieć własne pieluchy, podkłady poporodowe oraz podkłady na łóżko. W moim szpitlu wymagają jeszcze własnych chusteczek nawilżających, niedrapek oraz czapeczki. Położna powiedziała mi, że warto zabrać ze sobą 2-3 pieluchy tetrowe. Ciuszki zapewnia szpital, jedynie na wyjście trzeba mieć własne. Najlepiej będzie jak przedzwonisz do swojego szpitala i dowiesz się jakie tam są wymagania.
#4452 |
Zakorzenienie
|
Widzę, że skurcze opanowały wątek.
![]() Ja miałam znów ktg, jeden skurcz wyszedł na 80... Szyjka zamknięta, ale moja gin mi wsadziła rękę głębooookoooo aż zabolało nieźle! Powiedziała, że musiała, żeby coś tam się ruszyło. I zaraz po tym miałam wielki skurcz. ![]() Mam ruszać się dużo, sprzątać, kochać się, ogólnie się nie oszczędzać. ![]() Za tydzień znowu ktg i wizyta. Przyszedł dziś leżaczek-bujaczek Tiny Love 3w1 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4453 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4454 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4455 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jeżeli można spytać, gdzie będziecie mieszkać? Tak nagle wszystko robicie, że aż podziw! ![]() Cytat:
![]() Ja na Polnej nie musiałam mieć w sumie nic oprócz chusteczek nawilżających dla Małej i gaci dla siebie. ![]() Podkłady na łóżko, podkłady poporodowe, KOSZULE!, pampersy, ciuszki, kocyki, itp. - wszystko zapewniał szpital. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4456 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4458 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Pytałam koleżanki o to pieczenie na górze brzucha i mówiła, że też tak miała i to prawdopodobnie mała jeździ po żebrach. I że to nie skurcze ![]() Cytat:
![]() ![]() Angel, fajowa bryka ! ![]() Co do tytułu to jestem za płaskimi brzuszkami ! ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4459 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
o matko jaka ja ślepa ![]() to ja jestem za płaskimi ![]() Tylko kiedy on bedzie płaski po tym porodzie to nie wiem ![]() Cytat:
![]() Też to mam i jest to mało przyjemne. Po rozruszaniu sie przechodzi. Niedawno miałam co 10 minut tak ze 3x a potem już rzadziej. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4460 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4461 |
Zadomowienie
|
dzieki dziewczyny to sie dowiem jakie sa wymogi w tym wojewodzkim.
colds: najpierw u tesciow w kielcach do porodu i po z 2 tyg. a pozniej w chorzowie. dzisiaj pojechalismy po kartony do przeprowadzki. aaa... to sie chyba nie dzieje naprawde. a w czwartek mamy zamiar ruszac. trzymajcie prosze mocno kciuki za mnie zebym dojechala jeszcze w dwupaku. a co do tytulu to widze ze chyba jednoglosnie 2nr. to moz ja cos zaproponuje: 1. jedne maluszki juz tula a reszta siedzi pod koszula 2. sierpniowe-wrzesniowki witaja na swiecie swoje maluszki. 3. czekamy na pierwszy krzyk i oby brzuchol znikal w mig! 4.jedne tula juz maluchy a inne maja jeszcze czas na pogaduchy
![]() ![]() ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA o kosmetykach http://axxxasworld.blogspot.com/ ![]() albo stylizacji rzęs http://lvlinsrzesy.blogspot.com/ ![]() ![]() ![]() "lepiej zrobic cokolwiec niz nie zrobic nic" |
![]() ![]() |
![]() |
#4462 |
Zadomowienie
|
Moje typy:
1. Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków. 2. Czekamy na pierwszy krzyk i oby brzuchol zniknął w mig!
#4463 | |||
Zakorzenienie
|
Dziewczyna, która z Was ma namiary na sandrę? Dobrze zapamiętałam, że niegrzeczna?
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja mam nadzieję, że nasze dzieciaczki są aktualnie na etapie szybkiego przybierania wagi i za jakiś czas przystopują z tym wzrostem. ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4464 |
Rozeznanie
|
Mam info od Sandry ;
dostaje tabletki na wywołanie skurczy. rozwarcie na 2 cm. KTG co 3 godziny. zobaczymy jak szybko rozwinie się akcja
#4465 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4466 |
Rozeznanie
|
No i Sojka siedzi teraz u lekarza... Może coś tam jej pogrzebie i Zosia się wreszcie nam wykluje. trzymam kciuki.
#4467 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4468 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() jaja jak berety z tymi ludźmi ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
poza tym ważne są wyniki badań, przede wszystkim grupa krwi, kiła, hbs, ostatnie usg, morfologia, mocz. Edytowane przez aga_ton Czas edycji: 2012-09-03 o 18:24 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4469 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czekamy z Melą na kolejne koleżanki i kolegów ![]() Propozycje na chwilę obecna: 1. jedne maluszki juz tula a reszta siedzi pod koszula 2. sierpniowe-wrzesniowki witaja na swiecie swoje maluszki. 3. czekamy na pierwszy krzyk i oby brzuchol znikal w mig! 4. jedne tula juz maluchy a inne maja jeszcze czas na pogaduchy 5. Coraz więcej płaskich brzuszków, bo przybywa nam maluszków. Jeżeli jakaś ma jeszcze jakieś propozycje to niech się ino sprynżo ![]() ![]() Bo niedługo to nowy wątek, a nie ma sensu nic zostawiać na ostatnią chwilę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4470 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
sama zastanawiałam się czy to nie poród i czy nie lecieć do szpitala. ale zrobiłam tak jak radził lekarz, długi ciepły prysznic i skurcze się wyciszyły a później zanikły. gdyby jednak po kąpieli przybierały na sile wtedy trzeba zbierać się do szpitala. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:06.