|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4351 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
prawie całą ciąże stresi ![]() Ja właśnie mówie że jakby na ktg mały miał 125 tętno to ja bym miała chyba 160 ![]() [1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;36288595]ja to bez leków bym dawno padła.od 19 roku życia biore leki na nadcisnienie.kiedys mi skoczyło do 220/180 i wylądowałam na ip.myślałam że sie pożegnam z tym światem.u Ciebie jest chyba troche inaczej bo Ty zaczełaś je leczyć dopiero w ciązy,tak? a dlczego wlasciwie nie chca Ci zmienić leku skoro Ci sie nie normuje przy tym co teraz bierzesz.ja to zawsze z moja nefrolożka kombinowałam żeby dopasowac idealnie a z nockami to znam ten ból bo już mąż też pracuje na takie zmiany no ale w takim przypadku biore taxi i jade,daje mu znac a on do mnie przyjezdza.taki mamy ukałd ![]() nie napędzaj się tak w tym pesymizmie.bedzie dobrze ![]() Ja dopiero zaczęłam leki w ciąży brać na nadciśnienie bo jakoś nie wiedziałam że to ma znaczenie niestety ![]() Potem te leki które gin mi przepisał działały fajnie, a od jakichś 5 tygodni coś sie popierdykało i mam wysokie dość mocno. A dlaczego nie zmienili mi leków w szpitalu to nie wiem bo ciu.le nic mi nie mówili ![]() Jakoś dam rade te dwa tygodnie i dzidziulek wyskoczy to sie martwić już nie bede ![]() Ja postawiłam tate na nogi żeby w razie czego był gotowy mnie do szpitala zawieźć bo autem mam 5 minut drogi a i aut też nie brakuje ![]() Tylko no, chcąc nie chcąc stres jest że samemu w domu a zacznie sie cos dziać a to pierwsze przeżycie takie więc wolałabym chłopa przy sobie mieć od początku ![]() Jezu ale mnie skurcze atakują dzisiaj i stawianie brzusia eh. Nieregularnie ale są ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4352 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy!
Dzień dobry.
![]() Widzę, że nie tylko ja miałam kiepską noc. Ostatnio przechwaliłam się tutaj tymi dobrymi, bo już 3 noc z rzędu znowu mam praktycznie nieprzespaną. Miejsca sobie w łóżku nie mogę znaleźć, nogi drętwieją, a jak już przysnę na chwilę, to pęcherz mnie budzi i to tak w kółko. Na szczęście brzucho nie sprawia problemów, tzn. nie boli, czasami twardnieje bezboleśnie, ale to już chyba normalne na tym etapie. Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4353 |
Raczkowanie
|
Hej mamusie
![]() Nie odzywałam się od kilku dni ale podczytywałam was regularnie ![]() Widziałam że mamy kolejnego dzieciaczka, gratulacje dla Agnes ![]() Miałam jakiś totalny spadek formy, nawet gadać mi się nie chciało, znowu zaczęłam bać się porodu, ale teraz boję się tego czy wszystko będzie w porządku skoro jest już po terminie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4354 | |
Wtajemniczenie
|
Trzymamy kciukasy, Sandra
![]() Wiecie co, dziwnie czuję się o tej porze w domu ![]() Wzięłam się za segregację ubranek, bo ostatnio dostałam trochę i przygotuję je do prania. Dziś mieliśmy mieć 26 stopni, a za oknem mgła... ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4355 | |
Zakorzenienie
|
A czy ktoś wie jak tam się mają kruszynki Uli i Muminka? Mam nadzieję, że szybko rosną i nabierają sił, a dziewczyny po prostu nie mają czasu, aby do nas zajrzeć.
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
ANTOŚ 28.10.2012 ![]() Edytowane przez Dearlie Czas edycji: 2012-09-03 o 10:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4356 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pojechałam tam z umiarkowanym zdenerwowaniem, żeby nie stresować się niepotrzebne i sprawdzić "na wszelki wypadek". A na dziś też mam skierowanie na ktg od swojej gin i nie wiem czy jest sens iść, skoro wczoraj byłam... Ale chyba pójdę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4357 |
Wtajemniczenie
|
haaaj
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4358 | |
Zakorzenienie
|
Hey mamuski no i dziś pierwszy dzień od 3tygodni bez męzula w domu. Masakra jakoś pusto bez niego i nic do roboty nie mam
![]() ![]() ![]() zrobiłam też foto naszego wielkiego donoszonego domku, jest na mailu, nie przestraszcie się kochane ![]() Cytat:
![]() agnes21 ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4359 |
Rozeznanie
|
Wiecie co - moja szwagierka w piątek urodziła synka przez cc - mały ważył 4700 gram
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4360 |
Rozeznanie
|
Angel śliczne zdjęcia
![]()
#4361 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() konczita ![]() zielona biedactwo ![]() ![]() ![]() martusia dziękuję ![]() ![]() sandra ![]() a przy okazji robienia foto brzuchola zrobiłam tez zdjęcie naszej f1 ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4362 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Twardnienia brzuszka to bezbolesne skurcze najczęściej, ja mam już chyba od 5-6 miesiąca i jak z szyjką się nic nie dzieje to nie ma co się przejmować. Aha i na drętwienie nóg może więcej magnezu? Ja biorę aspargin 3 razy dziennie i nie mam żadnych drętwień, skurczy itp., a wcześniej się zdarzało/ Cytat:
![]() Edytowane przez lilka00 Czas edycji: 2012-09-03 o 10:43 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4363 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4364 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4365 |
Raczkowanie
|
Dearlie, Lourose dziękuję
![]() Ale mówię wam, życzę każdej z was porodu najpóźniej w dniu terminu, bo każdy dzień po terminie to męczarnia, staram się opanowywać i nie panikować ale nie zawsze się udaje ![]() Angel super brzusio ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4366 |
Zakorzenienie
|
wyslalam tesciowa do ordynatora jej powiedzial,ze moj stan jest dobry i nie ma potrzeby wywolywac,nalezy czekac przynajmniej do 37tyg. Tej kolezance pow.tak samo mimo ze mial ja badac i dac na porodówe-tak wiec czekamy sobie razem.A jutro rano upomnie sie na wizyce o usg.
Hehe a ja sie tu czuje taka doswiadczona,pomagamtym mlodym mama z sali przebrac,uspokoic i trzymam do odbicia dzieci,pokazuje im co jak ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4367 |
Zakorzenienie
|
Angel ładny brzusio
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4368 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
marzenie ściętej głowy ![]() całą noc były skurcze, od rana skurcze, nie moge lezec na plecach bo wtedy jeszce bardziej boli w gaciach mokro a ja i tak na nic nie licze.
![]() |
#4369 | |||
Zakorzenienie
|
A ja na dzisiaj zaplanowałam sobie tyyyyle do zrobienia, a tu ledwo co naczynia pozmywałam, wyjęłam świeżą pościel z dolnej szuflady i sapię, jakbym zrobiła z 5km piechotą.
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4370 |
Zakorzenienie
|
Zielona więc leż grzecznie
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4371 | |
Zakorzenienie
|
Angel, zapomniałam: śliczny brzuch oraz bryka.
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4372 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4373 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
zastanawiam się czy iść dzisiaj do ginka bo widze ze ma 3 miejsca wolne na wieczór czy cekac sobie do piątkowego USG??
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4374 |
Zakorzenienie
|
Cześc, jestem już po wizycie. Wszystko z małym ok, główka na dole, szyjka dluga zamknięta. W połowie 33 tyg waży 2075 g.
Angel super bryka. Sandra trzymam kciuki za sprawny poród ![]()
#4375 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4376 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dziecię me w przedszkolu ![]() ![]() Rozpoczecie roku szkolnego tez juz mamy za sobą, zaczyna sie szara rzecywistosc ![]() ![]()
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka Edytowane przez Enigmama Czas edycji: 2012-09-03 o 11:18 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4377 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() I widzę że humorek już trochę lepszy, tak trzymać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4378 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4379 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ciekawe co u Muminka... Zielona bedzie dobrze! patrze na twoj suwak u swój i naprawde szkoda mi Cie ze musisz tam gnić ale pomysl ze to wszystko dla maluszka... dasz rade kochana ![]()
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4380 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Nadrobiłam. I co do tych Haggiesów.. My je wzięliśmy od tej znajomej TŻa. ![]() Daliśmy, co prawda mniej za nie, ale mimo wszystko żal wyrzucać tyle pampków.. No i mam pytanie odnośnie aktu urodzenia. My musimy po niego jechać do Poznania. I tak będzie też uznanie ojcostwa. Czy my od razu dostaniemy PESEL? Czy musimy po niego iść z aktem urodzenia do naszego miastowego urzędu? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:16.