|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013
Cytat:
|
|
|
#3122 |
|
Zakorzenienie
|
A ja zanalazlam dużo tanich portek ciązowych na necie, ale nie chce mi się leciec na dół do samochodu po miarkę, zeby się wymierzyć;p to jest szczyt lenistwa:0
|
|
|
|
|
#3123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do formy... Wiele lekarzy niestety popada w rutynę i przy kilkudziesięciu pacjentach dziennie już nie myśli jak coś mówi - mi gin po poronieniu powiedział, że to nie koniec świata i powinnam się cieszyć, że w ogóle zaszłam, bo przynajmniej wiem, że zajść mogę. Ostro i na temat - czułam się niezbyt fajnie. Ale z drugiej strony nie wyobrażam sobie gina, który rozpaczałby z każdą pacjentką która poroniła, bo wylądowałby w wariatkowie - oni muszą mieć do tego dystans dla ochrony własnej psychiki - tego zresztą też uczą na studiach. ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- No jakbym znalazła nowego 4-kołowca do 10 kg 3 w 1 za tą cenę to bym zaraz wzięła. |
|
|
|
|
|
#3124 |
|
Zadomowienie
|
Byłam dziś na USG i omal po wyjściu nie popłakałam się ze szczęścia
![]() Maleństwo jest prześliczne! Dwie rączki, dwie nóżki i piekna cala reszta. Mierzy 48mm i lekarz oszacował go na 11tyg i 4 dni. Jestem w szoku, bo spodziewałam się raczej 10 tygodnia. ) Znaczy to, że termin porodu wypada na 21 marca 2013. Uslyszałam też bicie serduszka, które po prostu powaliło mnie na łopatki. Chciałabym już móc urodzić mojego szkraba ![]() Oczywiście okazało się, że mały podał się w całości do taty, czyli leżało z jedną ręką za głową, a druga opierało sobie o czoło, a do tego było bardzo leniwe i lekarz nieźle się namęczył by namówić go do ruszenia się. ![]() Dziś szczęście mnie rozpiera maksymalnie ) Szkoda tylko, że nie mam zdjęcia, bo lekarz narzekał, że szpital na parking kasę ma, a na papier to już nie... ) Cieszę się, że zdrowe to moje maleństwo )
|
|
|
#3125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3126 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Możemy prosić namiary?
|
|
|
#3127 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
! Masz szanse powitać wiosnę z maluchem....-taki pierwszy kwiatuszek.... |
|
|
|
|
|
#3128 |
|
Raczkowanie
|
ja dziś popołudniu padłam na pysk dobrze że młody opanował konsolę i godzinkę pospałam
![]() co do wózków już to przechodziłam i sprzedałam za 1/3 ceny teraz kupię używany za do tysiąca taki 3 w 1 podglądałam na allegro i super wybór, coneco, quinn, espiro,espirit... teraz piorę ubranka po młodym zielone i niebieskie...może się nadadzą na szczęscie pościel, baldachim i ochraniacze mam uniwersalne żółte w misie ![]() 6 września mam pierwszą wizytę państwową czekam
|
|
|
|
|
#3129 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeśli chodzi o kubełkowe, to ja bym nie kupowała, bo nie wygląda to na wygodne :/ Cytat:
Co do tego wózka, to cena spora :/ Cytat:
ja to samo, ale scarlett napisała, że są szkodliwe Cytat:
![]()
|
|
|
|
#3130 |
|
Raczkowanie
|
a propo malin
http://parenting.pl/portal/maliny-w-ciazy można wcinac...
|
|
|
|
|
#3131 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#3132 |
|
Zakorzenienie
|
Ja patrzyłam raaczej na używane, ale z nowych to, np. :
http://allegro.pl/eleganckie-spodnie...586276046.html http://allegro.pl/km276-brazowe-spod...595862219.html http://allegro.pl/spodnie-ciazowe-ro...581109445.html I wiele innych- trzeba szukać I nie trzeba płacić 120zł na targu w sklepie ile nie wiem
|
|
|
|
|
#3133 |
|
Zakorzenienie
|
Ja czasami jem po pół kilo
hahaha W 1 ciąży też jadłam i nic nie było Dziewczyny proszę o szczere opinie, co sądzicie o tym wózku dla synka?? Kosztuje w sklepie 1100zł a mogę go mieć za 300zł, wysyłka gratis (bo to moje miasto). Mogę go przetestować, stan idealny. Taki opis "wózek firmy ROAN MARITA. W skład zestawu wchodzi: gondol, siedzisko spacerowe, torba, , pokrowiec na nogi do spacerówki, pokrowiec do gondol. Gondola jest duża z regulacją oparcia, budka i okrycie na nóżki, bawełniana wyściółka wewnątrz gondoli ściągana do prania. Gondola posiada funkcję przenośnej kołyski (w bocznych kieszeniach znajdują się szelki do przenoszenia). Siedzisko spacerowe duże z regulacją oparcia i podnóżka, możliwość przestawienia w kierunku jazdy i odwrotnie. Pięciopunktowe pasy bezpieczeństwa. Stelaż krzyżowy miękki a zrazem bardzo komfortowy na 4 pompowanych kołach,gratis foteli samochodowy "
|
|
|
#3134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)) Trzeba szukać i licytować.
|
|
|
|
#3135 | |
|
Zakorzenienie
|
smacznego, jeszcze zagryź aspiryną, a potem się nie dziw jak coś się stanie
![]() ---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- Cytat:
Kwas acetylosalicylowy nie powinien być stosowany przez kobiety w ciąży – badania wykazały korelację między jego zażywaniem przez matki, a występowaniem rozszczepu podniebienia, wad serca i mniejszej masy urodzeniowej u noworodków. Salicylany zażywane w ciąży zwiększają też ryzyko powikłań okołoporodowych, gdyż zaburzają syntezę pochodnych kwasu arachidonowego. W malinach jest bardzo zmienna jego ilość, trudno określić ich bezpieczną do zjedzenia ilość - dawka dozwolona w ciąży to 75 mg. Jedzcie na zdrowie! Edytowane przez scarlett26 Czas edycji: 2012-09-03 o 19:04 |
|
|
|
|
|
#3136 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=scarlett26;36300890]smacznego, jeszcze zagryź aspiryną, a potem się nie dziw jak coś się stanie
[COLOR="Silver"]---------- Dopisano o 19:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ---------- . Ciężarne kobiety powinny spożywać także truskawki, maliny, jagody oraz wiśnie. Owoce te można dodać do jogurtu lub spożywać same. Mają w sobie dużo antyoksydantów, kwasu foliowego, błonnika oraz witaminy C. Warto jeść także rośliny strączkowe. To doskonałe źródło białka, błonnika, kwasu foliowego oraz wapnia NIE LUBIE ZABOBONÓW~! ---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- Ps. Nie znam nikogo kto je liście malin
|
|
|
|
|
#3137 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=anna maria 79;36300974]
Cytat:
też nie lubię zabobonów - lubię wiedzieć i nie jeść i nie używać tego co szkodzi |
|
|
|
|
|
#3138 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Strippi mi się wózek bardzo podoba, dla chłopca super (; Ja planuje kupić taki 3 w 1, ceny trochę powalające ale nie chce wydawać więcej niż 400 -500 e. czarny flamaster gatuluję usg (; megi-megi dobrze że wszystko jest okej(: Oby już się takie rzeczy nie działy...
|
|
|
#3139 |
|
Zakorzenienie
|
Ale przecież nikt z nas nie robi sobie naparu z liści malin, a owoce nie są niezdrowe! Wręcz zalecane dla kobiet w ciąży. Zwłaszcza w przeziębieniach.
Agnjeska - dziękuję
Edytowane przez strippi Czas edycji: 2012-09-03 o 19:14 |
|
|
|
|
#3140 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Cytat:
Terry Pratchett Edytowane przez Sorceresss Czas edycji: 2012-09-03 o 19:35 |
||
|
|
|
|
#3141 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
kolor fajny, gondola tez. ale spacerowka mi sie nie podoba noi brak skretnych kół
|
|
|
#3142 |
|
Zadomowienie
|
Strippi faktycznie tani, szczególnie jeżeli wygląda tak jak na zdjęciu (; Też bym się na używany zdecydowała jakby jakiś fajny się znalazł ale jak na razie nic nie widziałam, no ale jeszcze czas jest więc kto wie (;
|
|
#3143 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3144 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Spacerówka nabierze wyglądu jak się da kolorową zabawkę i jakiś kocyk. 300 zł to fajna cena. To jest fajna bajera "gondola wózka standardowo wypinana ze stelaża, posiadająca uchwyty do przenoszenia samej gondoli (bez dziecka) po postawieniu gondoli na podłodze służy ona za kołyskę(jeżeli nie chcemy kołysać dziecka-wystawiamy specjalne stopki schowane w w płozach gondoli)" No zdjęcia robione 01.09 także świeże. Zobaczę na żywo jak wygląda i jak się prowadzi.
Edytowane przez strippi Czas edycji: 2012-09-03 o 19:32 |
||
|
|
|
|
#3145 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Strippi Wg mnie też gondola piękna, nie tylko dla chłopca ![]() Spacerówka, no nie wiem. Czy te kółka skrętna to coś takiego dobrego, mnie to obojętne jakie będą. Takie chyba lepsze. Nie za wcześnie na wózek Ja poczekam na okazję, pewnie taką jak Ty masz teraz, że w mieście masz
|
|
|
#3146 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na razie zjadłaś wszystkie rozumy tylko dlatego ,że wydaje Ci się ,że jak o dzieciach(ciążach) przeczytasz to już wiesz wszystko-pani doskonała"która byłaby szczęśliwa bez dziecka "..... ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- [QUOTE=anna maria 79;36300974] Cytat:
Cytat:
Ale scarlett jest też lekarzem(.....)każdej specjalności a specjalizuje się "najszybciej wyszukam na każdy temat info w necie-od razu po kilka str...." Powinna pracować jako "doktor info...." |
|||
|
|
|
|
#3147 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
dobrze, że z maluszkiem wszystko w porządku. Co do ruchliwości to będzie bardziej ruchliwy jeżeli przed badaniem zje się coś słodkiego albo chociaż miętówke
|
|
|
|
#3148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem co ma posiadanie dziecka do szkodzenia sobie w ciąży i komu próbujesz zrobić na złość, wiedząc, że coś szkodzi, a robiąc po swojemu maliny SZKODZĄ - te ich własności przeciwprzeziębieniowe wynikają z zawartości kwasu acetylosalicylowego czyli aspiryny, której szkodliwość w ciąży jest powszechnie znana nie jestem doskonała, nikt nie jest, Ty też nie, Szczęśliwa Mamo z Dzieckiem ja go nie mam jeszcze, ale jestem szczęśliwa JUŻ nie wiem czy moje udzielanie się w tym wątku ma sens, skoro nie raz się już przekonałam jak prawda w oczy kole czasem któraś pyta czy coś szkodzi - piszę, że tak, bo to akurat wiem, znajduję coś w necie na potwierdzenie, a potem dostaję z☠☠☠ki myślicie, że ja nie miałabym ochoty zrobić, czy zjeść czegoś - miałabym nie raz, ale nie robię, bo już straciłam jedną ciążę - nie ustrzegę się od wszystkich możliwych powikłań, nie uchronię przed wszystkim - ale przed tym co TERAZ jest w mojej mocy tak |
|
|
|
|
|
#3149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardziej zależy mi na gondoli, a ta jest cudowna Ten biały materiał, to skóra (właśnie doczytałam na stronce gdzie sprzedają te wózki) Wiem, że to wcześnie na kupno wózka (z Julią kupiłam w 34tygodniu), ale taka okazja i akurat pieniądze mamy, więc mocno się nad nim zastanawiam.
|
|
|
|
#3150 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=nestelle;36301818].....jak będziesz miała już dziecko to możemy porozmawiać.....
na razie zjadłaś wszystkie rozumy tylko dlatego ,że wydaje Ci się ,że jak o dzieciach(ciążach) przeczytasz to już wiesz wszystko-pani doskonała"która byłaby szczęśliwa bez dziecka "..... ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- Cytat:
nie każdej, w trakcie pierwszej, a szukam w necie i coś wklejam żeby nie było - a skąd wiesz? podręczniki mam skanować? |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:39.

05.07.2008 

! Masz szanse powitać wiosnę z maluchem....-taki pierwszy kwiatuszek....

Nic nie wiem.....do tej pory jadłam ....
.