|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1231 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.5.
Cytat:
![]() ![]() sama zdawałam na maturze 5 przedmiotów, w tym 3 rozszerzenia, miałam do zdania 8 egzaminów i prezentację napisałam sobie sama, w maju, jak miałam 2 dni wolnego między egzaminami i nie wydaje mi się, żeby to był jakiś super wyczyn... dziwią mnie ludzie, dla których takie pierdoły to jest ogromny wyczyn ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1232 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#1233 |
Konto usunięte
|
No to to jest bardzo bliska rodzina, mi chodzi o kuzynostwo czy wujostwo, może mówię tak bo mam ogromną rodzinę i chyba bym się zrujnowała
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1234 |
Konto usunięte
|
Zależy dla kogo. Jeśli ktoś nie ma zdolności w tym kierunku, to może tak. Nie mnie to oceniać. Z resztą zdanie matury ustnej z polskiego i tak nie stawia nikogo bliżej do dostania się na studia (chyba że już tak, nie wiem), także przykładanie się do niej to strata czasu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1235 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Zamierzam jednak sama napisać prezentację - z wygody. Źle uczyłoby mi się "cudzej" pracy, pisanej nie moim stylem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1236 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1237 |
Raczkowanie
|
Monika, u mnie w rodzinie też się niestety nie oddaje
![]() ![]()
![]() |
#1238 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
a ja zdawałam angielski dwujęzyczny, polski podstawowy, rozszerzony, angielski rozszerzony dodatkowo, do tego jeszcze hiszpański, wos i matematykę i jakoś nie uważam żeby napisanie pracy z języka polskiego było super rozwijające - wręcz przeciwnie to była totalna strata czasu i nie dziwię się tym którym się po prostu nie chce i mają ważniejsze rzeczy na głowie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1239 |
Raczkowanie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;36304651]Za to komisje egzaminacyjne tolerują
![]() Nie obchodzą mnie komisje ![]() ![]()
#1240 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jak ja tęsknię za starą maturą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1241 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1242 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Oczywiście twoja uczciwość - twoja sprawa, ale w niektórych sytuacjach nie ma ona znaczenia. Prezentacja z polskiego jetst właśnie taką sytuacją. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1243 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na studiach też nie ściągałam, bo nie umiem. Wolałam zawsze mieć wyuczone 3 niż ściągnięte 5. Nawet na obronę mgr poszłam chora i ledwo co mówiłam. Może na pytania nie odpowiedziałam jakoś mega, bo na prawdę byłam bardzo chora, ale papierek magistra mam, jakby to w ogóle coś dzisiaj znaczyło ![]() Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2012-09-03 o 20:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1244 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Dlatego tym bardziej dziwi mnie, że twoja koleżanka będąc w takiej szkole nie połączyła sztuki np. z byle wierszami. Przecież skoro tak ją sztuka interesuje powinna taką pracę napisać z przyjemnością. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1245 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
racja, ja pisałam 9 egzaminów (polski, polski roz, matma, matma roz, wos, wos roz, ang, ang roz, informatyka) i pracę napisałam sama na kolanie dosłownie, większość zresztą tak robiła i podostawaliśmy 18-20 punktów. Potem i tak nigdzie ta ustna matura nie była brana pod uwagę, więc była właściwie zbędna ;p A sama idea wykucia pracy na pamięć jest po prostu głupia o. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1246 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kucie na pamięć pracy? O matko, nie wyobrażam sobie tego. Jeżeli znam dzieła literackie ujęte w pracy, to po co mam kuć? Mówię to, co wiem i tyle. Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2012-09-03 o 20:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1247 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
po prostu baaardzo nie lubię jak ludzie chcą wszystko zrobić jak najmniejszym kosztem- oceny wybłagać, prezentację kupić, maturę ściągnąć ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1248 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1249 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1250 |
Zakorzenienie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;36304071]Prezentacje maturalne z polskiego zostały chyba wymyślone z niedoboru ustnych egzaminów
![]() ![]() zresztą, jeśli ktoś wybiera się na studia, to niech się do takich praktyk przyzwyczaja. ja np. studiuję na uczelni technicznej, przez jeden semestr mieliśmy taki kwiatek jak ''przedmiot humanistyczny'' (pomimo tego, że kompletnie nam się do niczego nie przyda, tak samo jak prezentacja maturalna nie przyda się niektórym maturzystom ;-)). Na zaliczenie musieliśmy napisać pracę semestralną + mieliśmy z tego kolokwium. A babka była kosmiczna i wymagała od nas prac mniej więcej takich, jak właśnie prezentacje maturalne. Inżynierowie na 4 roku i takimi rzeczami muszą się zajmować, też paradoks, c'nie? ![]() dlatego wg mnie napisanie takiej prezentacji samodzielnie, nawet jeśli będzie na odwal się ;-) to jedynie świadczy dobrze o człowieku, że potrafi się zorganizować i zrobić coś tak, żeby się nie narobić, a zaliczyć ![]() ![]() i tematyczny obrazek w załączniku ![]()
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2012-09-03 o 20:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#1251 | |
BAN stały
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;36304303]Tylko niestety obecny system edukacji został skonstruowany w taki sposób, że takie postępowanie najbardziej się opłaca. Jeśli ktoś chce studiować np. medycynę, to nakrótsza droga wiedzie przez ogólniak. Punktacja z polskiego przy rekturacji na studia nie liczy się w ogóle, z przedmiotów ścisłych musi być bardzo wysoka, a ocen na świadectwie ukończenia szkoły nikogo nie interesują. Dlatego najbardziej racjonalne jest olanie rzeczy niepotrzebnych na maturze, bo jeśli zrobisz inaczej, możesz nie dostać się na wymarzone studia.[/QUOTE]
Ja takie podejście rozumiem, ale dopóki taka osoba nie zdobywa ocen za czyjąś pracę zamiast własnej. Też miałam swoje priorytety i gdy miałam gdzieś jakiś przedmiot to nie przejęłam się tróją a walczyłam o piątki z tych ważniejszy dla mnie. Ale nikt nie pisał za mnie prac bo jaśnie pani Mother Hedgehog ma swojewidzimisię. ---------- Dopisano o 21:32 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1252 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2012-09-03 o 20:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1253 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1254 | ||
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Cytat:
Ja miałam świadomość, że ta matura z polskiego nic mi na studiach nie da, ale dla własnej ambicji chciałam pokazać moją wiedzę i umiejętność zaprezentowania tematu - i jestem dumna, że nie podeszłam do tego olewająco tylko pokazałam mojej nauczycielce i obcym ludziom w komisji, że coś sobą reprezentuję. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1255 | ||||
Ha ha ha ha ha
|
Cytat:
Cytat:
Wiesz, jak kogoś to kompletnie nie interesuje, to chyba musi trochę posiedzieć, aby dobrze zrobić ![]() Cytat:
![]() zapomniał wół jak cielęciem był? ![]() studenci zawsze ględzą, że matura to pestka, potem na studiach ci mówią, że sesja to pestka, a i tak srasz dzikiem ![]() ![]() Cytat:
![]() [1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;36304071]Prezentacje maturalne z polskiego zostały chyba wymyślone z niedoboru ustnych egzaminów ![]() Przydaje się podczas ustnych na studiach. U mnie większość egzamów była ustna. nie. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1256 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1257 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1258 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na studiach ogółem... miałam jeden ustny egzamin i to właśnie była socjologia. Na licencjacie miałam praktycznie same testy wyboru a na magisterce same wypowiedzi pisemne na konkretne zagadnienia. Nie studiowałam ani kierunku medycznego ani technicznego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1259 |
Zakorzenienie
|
poza tym, wg mnie jeśli zlecimy komuś napisanie pracy - to tylko dokładamy sobie roboty. No bo później trzeba to jakoś ogarnąć i przygotować się pod kątem możliwych pytań. Jeśli przysiądziemy nad pracą i napiszemy ją w jeden/dwa dni, to nie dość, że łatwiej nam się tego nauczyć, bo napisaliśmy ''swoimi słowami'', to pisząc korzystaliśmy z różnych streszczeń itp., więc pod kątem możliwych pytań też już jesteśmy ogarnięci ;-) więc mamy tak jakby 2 w 1.
a tak to co? dostajemy suchy tekst kogoś innego, i nie dość, że najpierw trzeba go przetrawić, to jeszcze i tak trzeba sięgnąć do streszczeń lektur itp., żeby nie było wtopy przy pytaniach od komisji. no przecież napisałam, że swoją prezentację napisałam w połowie kwietnia czy tam pod koniec (nie pamiętam już), też na odczepnego ![]()
sun goes down Edytowane przez WhiteCherry Czas edycji: 2012-09-03 o 20:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#1260 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:24.