Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kcal cz 8 - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-03, 22:39   #3721
zooska
Zakorzenienie

Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kca

Na kolację zjadłam Activie naturalną 250g z marchewką.
Mam masakrę w brzuchu

Jutro mam do pracy na 17, do 23... będę pracować w Katedrze, więc...ech, jedzenie znowu będzie tragiczne no ale tak planuję jadło:

na czczo: woda z cytryną i miodem
śń: jogurt naturalny z musli i otrębami, kawa z mlekiem
IIśń: 2 nektarynki
obiad: spagetti razowe z pieczarkami,pomidorami i kostką sojową
w pracy: mała activia pitna, kefir
kolacja: wieśniak z rzodkiewką, koktajl białkowy z rossmanna (ale to jak przyjdę do domu dopiero )

Na 10 fitness na abt

68kg->63kg -> 61kg->60kg ->59kg->...->58kg->57kg
zooska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 22:49   #3722
patiuszka
Zadomowienie

Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kca

Cytat:
Napisane przez zooska Pokaż wiadomość
Na kolację zjadłam Activie naturalną 250g z marchewką.
Mam masakrę w brzuchu

Jutro mam do pracy na 17, do 23... będę pracować w Katedrze, więc...ech, jedzenie znowu będzie tragiczne no ale tak planuję jadło:

na czczo: woda z cytryną i miodem
śń: jogurt naturalny z musli i otrębami, kawa z mlekiem
IIśń: 2 nektarynki
obiad: spagetti razowe z pieczarkami,pomidorami i kostką sojową
w pracy: mała activia pitna, kefir
kolacja: wieśniak z rzodkiewką, koktajl białkowy z rossmanna (ale to jak przyjdę do domu dopiero )

Na 10 fitness na abt
Och, jak mi zrobiłaś ochotę na wiesniaka z rzodkiewką
Fajne menu w planie
A u mnie w pracy w końcu zamówiłam w tym roku obiady, 3 razy w tygodniu, bo zrobili takie fajne wersje dań, że mozna sobie wybrac prozdrowotne np. bez panierki, albo w sosie własnym mięsko zamiast w pieczeniowym...
Stary 2012-09-03, 22:54   #3723
Cocktailraspberry
Zakorzenienie

Cytat:

AGRAFKA Wczoraj robiłam...a dzisiaj przeleżałam dzien w łóżku z helikopterem we łbie Zaraz się owinę folią i do Ciebie dołączę!^^
To sąsiadom dubstep zafundowaliście !
Dopóki sąsiedzi u nas nie zawitają to może być
Cytat:
Napisane przez heroine86 Pokaż wiadomość
A teraz oglądam nowy serial: "Lekarze"
Ja też ja tez fajnie sie zapowiada

Dzisiejszy dzien pod względem diety uważam za udany

Dziewczyny czy któraś z Was używa olejów do mycia twarzy i mogłaby jakiś polecić. Ja od kiedy sie przerzuciłam na oliwke z olejkiem rycynowym to zniejszyły mi sie problemy z zaskórnikami zamkniętymi i krostami. Ale zastanawiam sie czy nie kupić jakiegoś ,,lepszego''
Cocktailraspberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 22:59   #3724
zooska
Zakorzenienie

Zraz mi brzuch rozsadzi...bosz, wszystko mnie boli, to zdecydowanie nie jest mój dzień:/

Stary 2012-09-03, 23:03   #3725
patiuszka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Cocktailraspberry Pokaż wiadomość
Dopóki sąsiedzi u nas nie zawitają to może być

Ja też ja tez fajnie sie zapowiada

Dzisiejszy dzien pod względem diety uważam za udany

Dziewczyny czy któraś z Was używa olejów do mycia twarzy i mogłaby jakiś polecić. Ja od kiedy sie przerzuciłam na oliwke z olejkiem rycynowym to zniejszyły mi sie problemy z zaskórnikami zamkniętymi i krostami. Ale zastanawiam sie czy nie kupić jakiegoś ,,lepszego''
Coctail, o to mój temat Uwielbiam oleje i choć mam cerę mieszaną, to one właśnie sprawiły, że zaskórników mam mniej, kosmetyczka aż mnie nie poznała, że tak mało do czyszczenia no i mniej mi się tłuści wbrew pozorom, jędrna jest i w ogóle super.
Ja stosuje metode prób i błędów, bo często mnie coś zapycha, ale najlepsze dla mnie do pielęgnacji, i do mycia i do smarowania i do maseczek są lekkie oleje:
olej jojoba
olej konopny
olej migdałowy (tak, tak do twarzy, a nie tylko do ciała)
A z mieszanek mój numer jeden to olejek karotenowy Diaderma

zooska, co Ty masz za agrafkę, że 300 lecisz... Ja przy setce nie dociągam do końca i nóg nie czuję... Cienias ze mnie

Edytowane przez patiuszka
Czas edycji: 2012-09-03 o 23:06
patiuszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 23:15   #3726
zooska
Zakorzenienie

Patiuszka Mam normalną agrafkę Zmusiłam się, bo nogi mam wielgachne jak u słonia i już się wkurzyłam Zazwyczaj robię 200

Właśnie wysmarowałam sie balsamem Eveline i zawinęłam w folię, zaraz ściski bedą

Stary 2012-09-03, 23:21   #3727
Cocktailraspberry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patiuszka Pokaż wiadomość
Coctail, o to mój temat Uwielbiam oleje i choć mam cerę mieszaną, to one właśnie sprawiły, że zaskórników mam mniej, kosmetyczka aż mnie nie poznała, że tak mało do czyszczenia no i mniej mi się tłuści wbrew pozorom, jędrna jest i w ogóle super.
Ja stosuje metode prób i błędów, bo często mnie coś zapycha, ale najlepsze dla mnie do pielęgnacji, i do mycia i do smarowania i do maseczek są lekkie oleje:
olej jojoba
olej konopny
olej migdałowy (tak, tak do twarzy, a nie tylko do ciała)
A z mieszanek mój numer jeden to olejek karotenowy Diaderma

zooska, co Ty masz za agrafkę, że 300 lecisz... Ja przy setce nie dociągam do końca i nóg nie czuję... Cienias ze mnie
Oo to fajnie, że mi ktoś doradzi Ja własnie mam ten problem że strasznie dużo rzeczy mnie zapycha także jak juz dorwe jakiś kosmetyk to staram sie go trzymać. Ja teraz mam oliwke z Babydream ja mieszałam z olejkiem rycynowym. A powiedz mi gdzie kupujesz oleje gdzies z neta czy w jakis sklepach?
Jak możesz to podaj mi jakies dokładne dane skąd co i jak Z góry dzięki A tym olejkiem karotenowym to mnie zaciekawiłaś
Stary 2012-09-03, 23:29   #3728
zooska
Zakorzenienie

Wypuściłam jeża na nocne bieganie, a ten leń co zrobił, znalazł moją bluzkę na podłodze, wtulił się w nią i poszedł spać Mój aktywny Florian XD

Stary 2012-09-03, 23:34   #3729
dzaga1989
Zakorzenienie

Ej dziewczyny, nie ogarniam Napisałam że nie jadłam jeszcze kolacji, ale nie znaczyło to że nie zjem. Wciągnęłam w końcu Tutti z Biedry i wafla. Więc popatrzcie jeszcze raz na moje menu i wytłumaczcie mi co jest nie tak

Ś: owsianka z fruvitą - 205kcal
2Ś: jabłko i te płatki (+ troszkę mleka) - 150kcal
O: 4 pierogi i łyżeczka śmietany - ok. 350kcal
K: Tutti i wafel ryżowy - ok. 230 kcal
+ 2 kawy z mlekiem - z 50kcal
Razem: 985 kcal

Moim zdaniem zjadłam normalnie. Faktycznie kalorii mało ale jestem najedzona aż do teraz, serio Przecież się nie ograniczam, jem tyle by się dobrze najeść.
Jak zobaczyłam że standardowa porcja pierogów liczy 9 pierogów (naprawdę sporych) to ja nie wiem gdzie ja bym je popchała. Dla mnie 4 przy takim jedzeniu jak teraz (czyli po Ś i 2Ś) to max. Muszę być nie wiem jak głodna żeby zjeść 5. A moje rozmiarowo są takie jak na ilewazy.pl

Dziwi mnie czasem, że ktoś napisze że "zjadł" kawę albo herbatę, albo no nie wiem...płyn na śniadanie, potem coś małego na II i jest ok Popatrzcie ile ja jem rano. Mi się później po prostu nie chce już jeść I nie wiem czy zauważyłyście ale nie mam żadnych napadów głodu czy napadów na słodkie. Robię sobie wyrzuty za karmelka mlecznego którego jem raz na dzień
Stary 2012-09-03, 23:42   #3730
patiuszka
Zadomowienie

Cytat:
Oo to fajnie, że mi ktoś doradzi Ja własnie mam ten problem że strasznie dużo rzeczy mnie zapycha także jak juz dorwe jakiś kosmetyk to staram sie go trzymać. Ja teraz mam oliwke z Babydream ja mieszałam z olejkiem rycynowym. A powiedz mi gdzie kupujesz oleje gdzies z neta czy w jakis sklepach?
Jak możesz to podaj mi jakies dokładne dane skąd co i jak Z góry dzięki A tym olejkiem karotenowym to mnie zaciekawiłaś
Karotenowy był modny swego czasu, ja kupuję w aptekach, rzadko spotykam, ale mogą zamówić, kosztował ostatnio coś około 23 zł. Ma super skład, ale jak się za dużo nałoży to może być efekt "indianina" (pomarańcz). Z drugiej strony mój TŻ niechętny do kosmetyków, zaczął mi go zabierac, że niby leczy mu wypryski
Zaczęłam kupować na Biochemii urody i Mazidłach w necie, ale też bywają na stoiskach Organic w CH, no i ostatnio we Wrocławiu w sklepie Mydlarnia spotkalam duży wybór z firmy Zrób Sobie Krem
Wiesz, mi dobrze służą też olejki Alterry z Rossmana, ale to mieszanki i trzeba wypróbować samemu, warto, bo w razie co, to masz świetny olejek do ciała
Czaję się też na olejek z pestek malin i z orzechów laskowych, podobno rewelacyjne, dosyć lekkie, ale to już w necie trzeba, i jakoś czekam aż mi półki sie przewietrzą, żeby większe zam. zrobić.
Olej rycynowy, olej arganowy i oliwa z oliwek są mocno odzywcze i regeneracyjne, ale często zapychaja. Moja kolezanka, którą próbowałam zachęcić do pielęgnacji olejami zrezygnowała zupełnie po oliwie z oliwek, bo miala krostki. Ja po niej nie mam, ale ma w składzie skwalan, który poza nawilżanie może tak robić.

Acha i najważniejsza rzecz, trochę się naczytałam info i dla sprawdzenia pytałam te panie w sklepach z olejami i one słabo sie znają... Lepiej przekopać wizaż i samemu przetestować, bo jedna mi proponowała jako lekki olej - arganowy (mega tresciwy i dla dojrzałych cer), druga skwalan z oliwy, co niby nie tłuści, ale jednak niektórych zapycha, a trzecia mocno sie zdziwiła, że ja chcę migdałow do twarzy, bo to tylko na rozstępy i do smarowania krocza w ciązy według niej A ja się z tym z całą odpowiedzialnością nie zgadzam

---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ----------

Cytat:
Napisane przez dzaga1989 Pokaż wiadomość
Ej dziewczyny, nie ogarniam Napisałam że nie jadłam jeszcze kolacji, ale nie znaczyło to że nie zjem. Wciągnęłam w końcu Tutti z Biedry i wafla. Więc popatrzcie jeszcze raz na moje menu i wytłumaczcie mi co jest nie tak

Moim zdaniem zjadłam normalnie. Faktycznie kalorii mało ale jestem najedzona aż do teraz, serio Przecież się nie ograniczam, jem tyle by się dobrze najeść.
Jak zobaczyłam że standardowa porcja pierogów liczy 9 pierogów (naprawdę sporych) to ja nie wiem gdzie ja bym je popchała. Dla mnie 4 przy takim jedzeniu jak teraz (czyli po Ś i 2Ś) to max. Muszę być nie wiem jak głodna żeby zjeść 5. A moje rozmiarowo są takie jak na ilewazy.pl

Dziwi mnie czasem, że ktoś napisze że "zjadł" kawę albo herbatę, albo no nie wiem...płyn na śniadanie, potem coś małego na II i jest ok Popatrzcie ile ja jem rano. Mi się później po prostu nie chce już jeść I nie wiem czy zauważyłyście ale nie mam żadnych napadów głodu czy napadów na słodkie. Robię sobie wyrzuty za karmelka mlecznego którego jem raz na dzień
No ja to po pierwszym opisie wyobraziłam sobie owsiankę z saszetki zalewaną wodą, a na II parę płatków suchych... to chyba moja interpretacja
Jak mam ochotę na deser kawowy z cukrem i śmietanką to wliczam jako posiłek, ale normalnej kawy to nie
Jeśli liczysz te kalorie i jest ok, no to ok
Stary 2012-09-03, 23:47   #3731
Cocktailraspberry
Zakorzenienie

Cytat:
Karotenowy był modny swego czasu, ja kupuję w aptekach, rzadko spotykam, ale mogą zamówić, kosztował ostatnio coś około 23 zł. Ma super skład, ale jak się za dużo nałoży to może być efekt "indianina" (pomarańcz). Z drugiej strony mój TŻ niechętny do kosmetyków, zaczął mi go zabierac, że niby leczy mu wypryski
Zaczęłam kupować na Biochemii urody i Mazidłach w necie, ale też bywają na stoiskach Organic w CH, no i ostatnio we Wrocławiu w sklepie Mydlarnia spotkalam duży wybór z firmy Zrób Sobie Krem
Wiesz, mi dobrze służą też olejki Alterry z Rossmana, ale to mieszanki i trzeba wypróbować samemu, warto, bo w razie co, to masz świetny olejek do ciała
Czaję się też na olejek z pestek malin i z orzechów laskowych, podobno rewelacyjne, dosyć lekkie, ale to już w necie trzeba, i jakoś czekam aż mi półki sie przewietrzą, żeby większe zam. zrobić.
Olej rycynowy, olej arganowy i oliwa z oliwek są mocno odzywcze i regeneracyjne, ale często zapychaja. Moja kolezanka, którą próbowałam zachęcić do pielęgnacji olejami zrezygnowała zupełnie po oliwie z oliwek, bo miala krostki. Ja po niej nie mam, ale ma w składzie skwalan, który poza nawilżanie może tak robić.

Acha i najważniejsza rzecz, trochę się naczytałam info i dla sprawdzenia pytałam te panie w sklepach z olejami i one słabo sie znają... Lepiej przekopać wizaż i samemu przetestować, bo jedna mi proponowała jako lekki olej - arganowy (mega tresciwy i dla dojrzałych cer), druga skwalan z oliwy, co niby nie tłuści, ale jednak niektórych zapycha, a trzecia mocno sie zdziwiła, że ja chcę migdałow do twarzy, bo to tylko na rozstępy i do smarowania krocza w ciązy według niej A ja się z tym z całą odpowiedzialnością nie zgadzam
Dzięki bardzo ja mam właśnie w domu olejek z Alterry limonkowy na początku go używałam ale własnie wyczytałam ze to mieszanka olei i jak mnie zapcha to nie wiadomo który to powoduje. Spróbuje znaleźć ten karotenowy i jeszcze czaiłam sie na arganowy właśnie Też chciałam zamówić z biochemii urody albo zsk także juz wiem że sprawdzone źródło i pora sie skusić
Stary 2012-09-03, 23:56   #3732
patiuszka
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki bardzo ja mam właśnie w domu olejek z Alterry limonkowy na początku go używałam ale własnie wyczytałam ze to mieszanka olei i jak mnie zapcha to nie wiadomo który to powoduje. Spróbuje znaleźć ten karotenowy i jeszcze czaiłam sie na arganowy właśnie Też chciałam zamówić z biochemii urody albo zsk także juz wiem że sprawdzone źródło i pora sie skusić
Ale dla mnie arganowy właśnie za ciężki, za treściwy... Mogę go tylko na noc , tak co 2-3 dni, inaczej zapchanie murowane
A limonkowy z Alterry u mnie na buźce się sprawdza, i to tak dobrze, że mama mi go zabrała i muszę kupić nowy
Jak się wciągniesz w te oleje, to jest to fascynujące, i ja, która miała dostęp do najdroższych kremów aptecznych przez lekarza w rodzinie , zrezygnowała z tego i na prezenty odstawiam, a traktuję, jak zło konieczne krem najlepszy, bo nie daje mi nawet w połowie tego, co zwykły olej...

Czas edycji: 2012-09-04 o 00:00
Stary 2012-09-04, 00:05   #3733
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzaga1989 Pokaż wiadomość
Więc popatrzcie jeszcze raz na moje menu i wytłumaczcie mi co jest nie tak

Przecież tu nie ma nawet tysiaka!!! a ty się odchudzasz czy jesteś na utrzymaniu? z tego co kojarzę to na utrzymaniu więc jeszcze się pytasz o co nam chodzi i mamy Ci to tłumaczyć?
p.s. nie pisz swojego jadłospisu jeśli jest poniżej 1000 kcal. To nie zgodne z regulaminem i zarówno Ty jak i nasze forum może mieć problemy przez to.

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

aktualnie jest : 66 kg

cel : 60 kg

Edytowane przez monika01011986
Czas edycji: 2012-09-04 o 00:10
monika01011986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 00:10   #3734
patiuszka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monika01011986 Pokaż wiadomość
Przecież tu nie ma nawet tysiaka!!! a ty się odchudzasz czy jesteś na utrzymaniu? z tego co kojarzę to na utrzymaniu więc jeszcze się pytasz o co nam chodzi i mamy Ci to tłumaczyć?
No jesteś Monia, nasza ekspertko kochana , moje wrażenie pierwsze takie samo jak Twoje, bo U to nie jest w żaden sposób
Ale jak Dzaga taka drobinka i liczy, może jej to wystarczy
Ciekawe, co powiesz Monia na moje delicje pożarte dzisiaj... Nie redukuje, staram się utrzymywać...
Stary 2012-09-04, 00:11   #3735
Margot85
Wtajemniczenie

patiuszka bardzo zaciekawiła mnie Twoja wypowiedz na temat olejowego oczyszczania cery. Bardzo chciałabym spróbować tej metody ale zastanawia mnie w jaki sposób zmywać oleje z twarzy? Czytałam o ciepłej wręcz gorącej wodzie i szmatkach muślinowych lub ręcznikach ale co zrobić jak się ma rozszerzone naczynka i tendencje do zarumienienia. Jak Ty to robisz, jakie masz sposoby? bardzo będę wdzięczna za radę, od jak widzę doświadczonej osoby ,w tej kwestii.

zooska Mam nadzieje, że egzamin do przodu i zaczniesz niedługo się pakować na wakacje

Milena dużo szczęścia jeszcze raz bo tego nigdy nie za wiele super w tej sukni wyglądałaś i świetnie, że masz takie pozytywne wspomnienia z tego wieczoru i powtórzę za innymi dziewczynami - obyś tak dalej, całe życie taka radosna i zadowolona była

heroine dobrze, że wróciłaś do zdrowia i do nas

Dziś dietkowo leże i kwiczę Tż mnie zabrał na spacer a w drodze powrotnej kupiłam śliwki i maliny (to na plus) a on jeszcze mi zakupił bułkę z toffi i ciastka takie moje ulubione (i to było do )ale jutro będę grzeczna- dostałam dziś w końcu zagubiony numer Shape ale jeszcze nie zajrzałam do płytki

Edytowane przez Margot85
Czas edycji: 2012-09-04 o 00:12
Margot85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 00:23   #3736
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
Wypuściłam jeża na nocne bieganie, a ten leń co zrobił, znalazł moją bluzkę na podłodze, wtulił się w nią i poszedł spać Mój aktywny Florian XD
hehehe Florek wie co dobre a ty go tak codziennie wypuszczasz na noc? nie pogryzie Ci kabli czy czegoś?

---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ----------

Cytat:
No jesteś Monia, nasza ekspertko kochana , moje wrażenie pierwsze takie samo jak Twoje, bo U to nie jest w żaden sposób
Ale jak Dzaga taka drobinka i liczy, może jej to wystarczy
Ciekawe, co powiesz Monia na moje delicje pożarte dzisiaj... Nie redukuje, staram się utrzymywać...
Jestem jestem czytałam co napisałyście
Jej się wydaje tylko że jej to starczy bo ona chce aby tak było.
Zjada niecałe 1000 kcal a do tego jeszcze ćwiczy więc spali np. 300 kcal. Jej organizm ma więc tylko niecałe 700 kcal na dzień. Przecież tak nie może być. Tym bardziej że przecież jest na utrzymaniu wagi!
Co do Ciebie kochana to takie wpadki się przecież zdarzają jesteś na utrzymaniu więc Ci wolno raz na jakiś czas zjeść to co chcesz i ile chcesz Spoko, nie utyjesz

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2012-09-04, 00:24   #3737
zooska
Zakorzenienie

Cytat:
hehehe Florek wie co dobre a ty go tak codziennie wypuszczasz na noc? nie pogryzie Ci kabli czy czegoś?
Nie codziennie,ale staram się, żeby biegał, bo one kochają ruch, ale mój to uwielbia spać i jeść

200ścisków w folii

Stary 2012-09-04, 00:33   #3738
Cocktailraspberry
Zakorzenienie

Cytat:
Ale dla mnie arganowy właśnie za ciężki, za treściwy... Mogę go tylko na noc , tak co 2-3 dni, inaczej zapchanie murowane
A limonkowy z Alterry u mnie na buźce się sprawdza, i to tak dobrze, że mama mi go zabrała i muszę kupić nowy
Jak się wciągniesz w te oleje, to jest to fascynujące, i ja, która miała dostęp do najdroższych kremów aptecznych przez lekarza w rodzinie , zrezygnowała z tego i na prezenty odstawiam, a traktuję, jak zło konieczne krem najlepszy, bo nie daje mi nawet w połowie tego, co zwykły olej...
Zamówiłam sobie olejek z drzewem herbacianym do mycia twarzy, mały olejek arganowy i puder bambusowy z jedwabiem mam nadzieje ze bedzie ok A ten limonkowy bede używac na zmiane mam nadzieje ze mnie nie wysypie
Stary 2012-09-04, 00:42   #3739
patiuszka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Margot85 Pokaż wiadomość
patiuszka bardzo zaciekawiła mnie Twoja wypowiedz na temat olejowego oczyszczania cery. Bardzo chciałabym spróbować tej metody ale zastanawia mnie w jaki sposób zmywać oleje z twarzy? Czytałam o ciepłej wręcz gorącej wodzie i szmatkach muślinowych lub ręcznikach ale co zrobić jak się ma rozszerzone naczynka i tendencje do zarumienienia. Jak Ty to robisz, jakie masz sposoby? bardzo będę wdzięczna za radę, od jak widzę doświadczonej osoby ,w tej kwestii.

zooska Mam nadzieje, że egzamin do przodu i zaczniesz niedługo się pakować na wakacje

Milena dużo szczęścia jeszcze raz bo tego nigdy nie za wiele super w tej sukni wyglądałaś i świetnie, że masz takie pozytywne wspomnienia z tego wieczoru i powtórzę za innymi dziewczynami - obyś tak dalej, całe życie taka radosna i zadowolona była

heroine dobrze, że wróciłaś do zdrowia i do nas

Dziś dietkowo leże i kwiczę Tż mnie zabrał na spacer a w drodze powrotnej kupiłam śliwki i maliny (to na plus) a on jeszcze mi zakupił bułkę z toffi i ciastka takie moje ulubione (i to było do )ale jutro będę grzeczna- dostałam dziś w końcu zagubiony numer Shape ale jeszcze nie zajrzałam do płytki
Margot, doświadczona hehe, dziękuję (1 rok i 1 miesiąc) , ja myślę, że jak masz dobrze dobrany olejek, że Cię nie zapcha to wręcz żaden mus, żeby go całkiem zmywać.
Ja robię to tak, że najpierw delikatnie wacikiem olejowym przemywam buzię z makijażu i brudków, a potem ciepłą wodą i niejednokrotnie zostawiam taka natłuszczoną (byle czystą), albo dodatkowo przed snem smaruję ulubionym olejem. Więcej mi dobrego robi niż złego, to znaczy jeśli mnie nie zapcha to odżywi i utrzyma wilgoć. Często mokrą buzię olejuję, a nie suchą, ale po tylu miesiącach rzadko muszę smarować sie podkładami, praktycznie maluję tylko oczy na co dzień
Nie muszę się malować po prostu, jak odpowiednio wcześnie się przed pracą naoliwię i ewentualnie przyłożę bibułkę matująca przed wyjściem z domu.
To paradoksalne, ale tłusta nie jestem, moja cera uspokoiła się sama, wchłania olej, a potem nawet się nie świecę, jak nie ma 30 stopni
Nie trzyj buzi jak masz wrażliwe naczynka, żadne muśliny nawet, nie ma po co... Uważam, że dobrze dobrany olejek jest panaceum na wszystkie bolączki z cerą.
Nawet przed @ nie mam takich problemów jak przedtem.
Ostatnio jednak załatwiłam się łańcuszkiem ozdobnym z metalu jakimiś wypryskami na szyi

Dobra rada na zapychanie - smarować wilgotną a nie suchą buźkę

I jeszcze przestrzegam przed luksusowym olejem NUXE, pięknie pachnie, ładnie nawilża, ale u mnie stosowany solo na sucho - zapycha brzydal Muszę na mokro i robić 2-3 razy w tygodniu przerwę

---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano o 00:34 ----------

Cytat:
Zamówiłam sobie olejek z drzewem herbacianym do mycia twarzy, mały olejek arganowy i puder bambusowy z jedwabiem mam nadzieje ze bedzie ok A ten limonkowy bede używac na zmiane mam nadzieje ze mnie nie wysypie
Zapomniałam o nim, olejek z drzewa herbacianego, taki 100% uwielbiam, może nie do smarowania na co dzień, ale punktowo jest niezastąpiony i leczy niedoskonałości bez łuszczenia skóry, przesuszania skórek itp.

---------- Dopisano o 00:42 ---------- Poprzedni post napisano o 00:36 ----------

Dziewczynki, poza tym żaden olej mnie nie wysypał jakoś nagle niemiłosiernie.
Zawsze zauważyłam 2-3 malutkie krostki jako sygnał ostrzegawczy.
A gafy popełniałam nierzadko:
NA PRZYKŁAD raz zapomniałam, że mój kuchenny olej rzepakowy zimnotłoczony zaprawiłam czosnkiem obficie, a wiedząc, ze rzepak dla skóry przyjazny, machnęłam się od stóp do głów idąc na plażę - skóra nie ucierpiała, za to ja z powodu smrodu ucierpiałam bardzo
Stary 2012-09-04, 00:45   #3740
Margot85
Wtajemniczenie

Cytat:
Margot, doświadczona hehe, dziękuję (1 rok i 1 miesiąc) , ja myślę, że jak masz dobrze dobrany olejek, że Cię nie zapcha to wręcz żaden mus, żeby go całkiem zmywać.
Ja robię to tak, że najpierw delikatnie wacikiem olejowym przemywam buzię z makijażu i brudków, a potem ciepłą wodą i niejednokrotnie zostawiam taka natłuszczoną (byle czystą), albo dodatkowo przed snem smaruję ulubionym olejem. Więcej mi dobrego robi niż złego, to znaczy jeśli mnie nie zapcha to odżywi i utrzyma wilgoć. Często mokrą buzię olejuję, a nie suchą, ale po tylu miesiącach rzadko muszę smarować sie podkładami, praktycznie maluję tylko oczy na co dzień
Nie muszę się malować po prostu, jak odpowiednio wcześnie się przed pracą naoliwię i ewentualnie przyłożę bibułkę matująca przed wyjściem z domu.
To paradoksalne, ale tłusta nie jestem, moja cera uspokoiła się sama, wchłania olej, a potem nawet się nie świecę, jak nie ma 30 stopni
Nie trzyj buzi jak masz wrażliwe naczynka, żadne muśliny nawet, nie ma po co... Uważam, że dobrze dobrany olejek jest panaceum na wszystkie bolączki z cerą.
Nawet przed @ nie mam takich problemów jak przedtem.
Ostatnio jednak załatwiłam się łańcuszkiem ozdobnym z metalu jakimiś wypryskami na szyi

Dobra rada na zapychanie - smarować wilgotną a nie suchą buźkę

I jeszcze przestrzegam przed luksusowym olejem NUXE, pięknie pachnie, ładnie nawilża, ale u mnie stosowany solo na sucho - zapycha brzydal Muszę na mokro i robić 2-3 razy w tygodniu przerwę

---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano o 00:34 ----------

Zapomniałam o nim, olejek z drzewa herbacianego, taki 100% uwielbiam, może nie do smarowania na co dzień, ale punktowo jest niezastąpiony i leczy niedoskonałości bez łuszczenia skóry, przesuszania skórek itp.
Nie wiem czy od razu się zdecyduje na tak radykalny krok jak olejek zamiast kremu ale na to oczyszczanie to na 100% się skusze. Spróbować można, choć jednak to czasochłonne widzę jest bo ja np. mało się maluje i jak nie mam tuszu to albo żelem i woda albo sam micel i krem i spać ale wypróbuje bo może akurat mi podpasuje i pomoże z wypryskami dobrze, że przed Nuxem ostrzegasz bo to byłby mój pierwszy wybór bo znany poczytam jeszcze co wcześniej pisałaś i co Coctail zakupiła i się na coś namyśle dzięki za odpowiedz

monia czuwa nad nami rozmowy kontorlowane
Stary 2012-09-04, 00:49   #3741
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mielnus Pokaż wiadomość
Ladywithweapon i monia ja wole do babki mimo wszystko. Zdziwilam się.. Jak zadzwonilam zeby się umówić to wizyta milaby już byc w tą srode... Troche to dziwne bo z tego co wiem to z reguły trzeba czekać pare tygodni a tu takie coś. Moja kolezanka chyba tylko po tabsy chodzi i miala cytologie robioną, Wybiore innego raczej, te opinie mnie zraziły. Wole kobiete bo przed facetem nie umilabym sie rozebrać. A nóż by mi jakiś przystojniak wyskoczył... to bym uciekła;p hahahha A wy chodzicie prywatnie?? Ja chce z NFZ nie mam zamiaru placic 100zł za wizyte..

u mnie z dieta kieeeepsko, bardzo kiepsko.. Cały czas jem słodycze, wszystko jem. eh... po tym cholernym weselu nie umiem dojsc do siebie. Co prawda na wadze było dzisiaj rano 61, czyli wiele nie przytyłam... Jednak czuje sie spuchnięta;/ Tż rano mi powiedział ze mam okrąglutki brzuszek ostatnio... myslałam że go zabiję;> Widział moją minę i powiedział że żartował.
No do tej babki kolejki nie ma bo ludzie do niej nie chodzą więc wszystko jasne.
Jezuu ja własnie przed kobietą się rozebrać nie umiem.... wiem że to lekarz ale znając KOBIETE będzie sobie zaraz we łbie myślała typu: "ale ona ma wielką dupę, ja mam ładniejszą" W ogóle czułabym się masakrycznie źle jeśli inna kobieta by mnie tam dotykała! normalnie jak lesbijka jakaś...... Raz w życiu byłam u kobiety bo musiałam i jeszcze wtedy nie wiedziałam jak to jest u kobiety ginekolog. Jedno wie na pewno - nigdy więcej nie pójdę.
Ja go gina chodziłam na fundusz a prywatnie tylko jeśli potrzebowałam iść natychmiast bo coś się działo złego. W ciąży też chodziłam na fundusz ale z 2 razy poszłam prywatnie aby dokładnie mnie przebadał i zrobił trójwymiarowe USG dzidziusia. Dopóki na prawdę nic złego się nie dzieje to nie widzę potrzeby chodzenia prywatnie i wywalania kupe pieniędzy.

Co do Twojego TŻ to trzeba było mu powiedzieć że jesteś w ciąży dlatego masz okrągły brzuszek ale by go zatkało!! hahaha

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2012-09-04, 00:55   #3742
patiuszka
Zadomowienie

Tak, Monia dobrze, że czuwa, bo tak, czy siak różne odstępstwa sobie robimy, a i czasem mozna się zagubić w czasoprzestrzeni
Margot, cieszę się , że spróbujesz, u mnie generalnie w pracy wciągnęłam starsze koleżanki, które przestały widzieć dobrodziejstwa z kremów, a mnie nie chciały wierzyć, że mam prawie tyle lat co one.
Młodsze ogólnie się fascynują zapachami i buteleczkami, i nie maja takiego parcia na zmarszczki.
Ale jeśli zauważysz "dobrość" olejów, to pewnie już nie będzie Ci się chciało wracać do starej pielęgnacji
U mnie przełom nastąpił, kiedy po 3 tygodniach bezkutecznej walki z dziwnymi wypryskami, poszłam na całość i wysmarowałam się na noc witaminą C w oleju z apteki, Juvit czy coś. I jak rano wstałam z uspokojoną cerą, to postawiłam na olejki na maksa
Dobrej nocki, pa pa
Stary 2012-09-04, 00:55   #3743
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ladywithweapon Pokaż wiadomość
do tej bym może nie poszła, bo ma jednak słabe opinie- twoja koleżanka może nic nie potrzebowała i jej odpowiada, ale z tego co czytam babka słabo bada. A co do kobiet-ginów to ja chodzę do swojej i jestem strasznie zadowolona. Wszystko mi wytłumaczy itd. Przechodziłam już trochę leczenia i się do niej nachodziłam :P Większość moich koleżanek tez do niej chodzi. Więc nie ma reguły. Choc jak nie masz obaw to też możesz pójść do faceta Ja chce za jakiś czas właśnie spróbować (przeszłam już 2kuracje antybiotykowe i dalej mam jakaś bakterie, choć już się pytałam po znajomości innej gin i mówi, że to leczenie co moja dała to ok, bo miałam normalnie wszystko badane w sanepidzie itd. kilka razy- nic się nie da w końcu przeskoczyć).
To miało być do Mielnus tak?
Bo ja regularnie chodzę do faceta gina już od 17 roku życia

Cytat:
Napisane przez Ladywithweapon Pokaż wiadomość
Ja chodzę prywatnie- płace teraz 70zł. No chyba nie będziesz tam chodzić codziennie- wydać raz na jakiś czas na lekarza tyle to idzie przeżyć. Ja bym nie poszła na fundusz- zawsze wszędzie piszą, że gin wtedy gorzej bada i w ogóle. Chyba bym się bała- teraz to już tak jest, ze każdy płaci
Eee nie prawda, że gorzej bada. Mnie zawsze super dokładnie badali i usg też robili. Bardzo miło wspominam wszystkie wizyty na fundusz.
Byłam kilka razy prywatnie ale tylko np. kiedy pilnie i szybko potrzebowałam i jedynie co to lekarz wtedy dłużej sobie może pogadać z Tobą i tyle, bo bada tak samo. W ciązy też byłam z 2 razy prywatnie ale tylko dlatego własnie bo miałam dużo pytań i chciałam mieć USG 3D dzidziusia a na fundusz tego nie robią u mnie w mieście w PL :/

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2012-09-04, 01:05   #3744
patiuszka
Zadomowienie

A jeszcze coś napiszę, a co mi tam, jakoś dam radę wstać chyba rano
Ja to 1 raz byłam u gina w wieku 17 lat, ale nie zbadał mnie tylko wywiad, drugi raz w wieku 21 - to samo A potem jak poszłam na pełne badania z moim chłopakiem prywatnie, to on wszedł ze mną i z twarzą od razu wyskoczył do gina, że proszę się delikatnie z nią obchodzić, a gin. na to, że jak się tak boję to mi zaleca ćwiartkę wódki przed, a jak chlopak taki nerwowy to jemu pół litra
Ale ogólnie było na pozytyw, wszystko ok, bardzo śmiesznie i wypisał mi leki na wszystkie choroby w zapasie, nie tylko na ginekologiczne
Stary 2012-09-04, 01:06   #3745
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margot85 Pokaż wiadomość
monia czuwa nad nami rozmowy kontorlowane
Cytat:
Tak, Monia dobrze, że czuwa, bo tak, czy siak różne odstępstwa sobie robimy, a i czasem mozna się zagubić w czasoprzestrzeni

czuwam czuwam nie za dużo piszę o diecie na tym wątku haha i nie za dużo wtrącam się w Wasze dietki i jedzonko ale jak widzę że ktoś przegina lub nie kontroluje tego co je itp. no to muszę reagować. Nie potrafię siedzieć cicho i udawać że nie widzę tego co czytam Ekspertem nie jestem ale co nie co już wiem na temat odchudzania i wiem też jakie tu reguły na tym wątku panują. Już raz nasz wątek znalazł się w Krzywym Zwierciadle i postanowiłam że nigdy więcej do tego nie dopuszczę. No i przecież po to tu jesteśmy aby się "ochrzaniać" na wzajem

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2012-09-04, 01:08   #3746
zooska
Zakorzenienie

Mielnus Co do okrąglutkiego brzucha...mój Tż ostatnio mnie objął od tylu i z tekstem- cooo...już się białka na kolację nie je?

---------- Dopisano o 01:08 ---------- Poprzedni post napisano o 01:07 ----------

Monia Co do bycia ekspertem itd...
Najgorsze u mnie jest to, że ja wiem co powinnam jeść, doskonale się znam na tych wszystkich produktach, co jakie wartości zawiera itd (w końcu biologia) A ni cholerę nie umiem się stosować do tego Przykre...taka wiedza, a się marnuje

Stary 2012-09-04, 01:13   #3747
patiuszka
Zadomowienie

Monika, fajna jesteś i taka wesoła Nie wyobrażam sobie juz tego wątku bez Twoich postów, to nie jest to samo... Akurat mam wenę, żeby czytać i pisać, ale niestety muszę się zwijać do wyrka zaraz...
zooska, nie dołuj, jest dobrze przeciez z Tobą Węgle i owoce maja być do południa, a potem warzywka i białko... To wielkim uproszczeniu oczywiście, ale ładna laska z ciebie i tak

Czas edycji: 2012-09-04 o 01:18
Stary 2012-09-04, 01:16   #3748
monika01011986
Zakorzenienie

Cytat:
Nie codziennie,ale staram się, żeby biegał, bo one kochają ruch, ale mój to uwielbia spać i jeść
No niech sobie pobiega no pewnie A nie odpowiedziałaś mi na temat gryzienia kabli ja jeża nie miałam nigdy więc się nie znam
A zime to Ci pewnie całą prześpi co? albo przynajmniej będzie chodził zamulony

Cytat:
A jeszcze coś napiszę, a co mi tam, jakoś dam radę wstać chyba rano
Ja to 1 raz byłam u gina w wieku 17 lat, ale nie zbadał mnie tylko wywiad, drugi raz w wieku 21 - to samo A potem jak poszłam na pełne badania z moim chłopakiem prywatnie, to on wszedł ze mną i z twarzą od razu wyskoczył do gina, że proszę się delikatnie z nią obchodzić, a gin. na to, że jak się tak boję to mi zaleca ćwiartkę wódki przed, a jak chlopak taki nerwowy to jemu pół litra
Ale ogólnie było na pozytyw, wszystko ok, bardzo śmiesznie i wypisał mi leki na wszystkie choroby w zapasie, nie tylko na ginekologiczne
hehe no nie chciałabym być Tobą jutro rano i wstawać do pracy

Co do ginekologów na fundusz to wchodząc odrazu trzeba mówić co chcesz od niego. Ja zawszę mówię że chce badanie USG i ginekologiczne by sprawdzić czy wszystko jest ok bo często mnie brzuch boli na dole :P oczywiście z tym brzuchem taka ściema żeby po prostu przebadał dokładnie Kiedyś temu miałam torbiel na jajniku więc teraz przed badaniem mówię też czasami że chcę sprawdzić czy żaden nowy torbiel mi się nie pojawił.

Noo a ten Twój facet to nieźle załatwił gina pewnie mu się ręce ze strachu trzęsły jak Cie badał hehe

06.2010 - 85 kg

06.2011 - 57 kg

2013 - 60-62 kg
2014 - 61-65
2016 - 71 kg

Stary 2012-09-04, 01:23   #3749
patiuszka
Zadomowienie

Cytat:
No niech sobie pobiega no pewnie A nie odpowiedziałaś mi na temat gryzienia kabli ja jeża nie miałam nigdy więc się nie znam
A zime to Ci pewnie całą prześpi co? albo przynajmniej będzie chodził zamulony

hehe no nie chciałabym być Tobą jutro rano i wstawać do pracy

Co do ginekologów na fundusz to wchodząc odrazu trzeba mówić co chcesz od niego. Ja zawszę mówię że chce badanie USG i ginekologiczne by sprawdzić czy wszystko jest ok bo często mnie brzuch boli na dole :P oczywiście z tym brzuchem taka ściema żeby po prostu przebadał dokładnie Kiedyś temu miałam torbiel na jajniku więc teraz przed badaniem mówię też czasami że chcę sprawdzić czy żaden nowy torbiel mi się nie pojawił.

Noo a ten Twój facet to nieźle załatwił gina pewnie mu się ręce ze strachu trzęsły jak Cie badał hehe
Może i tak, bo chłopak był rasowy jak z włoskiej mafii, zaczepno-obronny, a gin taki skromny Ale jednak to gin załatwił nas dyplomacją, mądrością słowa i profesjonalizmem. Jeszcze się zapytał chłopaka żartobliwie, czy, aby babcia mu nie choruje na coś, żeby potem nie było że nie dał recept
Ot, takie młodociane wspomnienia

A teraz ja też zawsze mówię, przyszłam się zbadać, potrzebuję skierowanie na to i na to, bo mi przysługuje i jest git

Czas edycji: 2012-09-04 o 01:25
Stary 2012-09-04, 01:23   #3750
zooska
Zakorzenienie

Cytat:
zooska, nie dołuj, jest dobrze przeciez z Tobą Węgle i owoce maja być do południa, a potem warzywka i białko... To wielkim uproszczeniu oczywiście, ale ładna laska z ciebie i tak
Dziękuję, ale ja sie tego jadłospisu nie trzymam wieczorem Nie jestem głodna, tylko to jest łakomstwo, ja nawet nie czuję głodu, ale zjem, bo smaczne Nie mogę tego wyeliminować
Dziękuję, że tak uważasz, ale źle się czuję ze sobą no i od razu od chleba o godzinie 20 brzuch jak balon, aaa..... w ogóle te moje prbl żołądkowe mnie wykończą, czekam na październik i leczenie pełną parą

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości