|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kca
Na kolację zjadłam Activie naturalną 250g z marchewką.
Mam masakrę w brzuchu Jutro mam do pracy na 17, do 23... będę pracować w Katedrze, więc...ech, jedzenie znowu będzie tragiczne no ale tak planuję jadło:na czczo: woda z cytryną i miodem śń: jogurt naturalny z musli i otrębami, kawa z mlekiem IIśń: 2 nektarynki obiad: spagetti razowe z pieczarkami,pomidorami i kostką sojową w pracy: mała activia pitna, kefir kolacja: wieśniak z rzodkiewką, koktajl białkowy z rossmanna (ale to jak przyjdę do domu dopiero )Na 10 fitness na abt
|
#3722 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kca
Cytat:
Fajne menu w planie A u mnie w pracy w końcu zamówiłam w tym roku obiady, 3 razy w tygodniu, bo zrobili takie fajne wersje dań, że mozna sobie wybrac prozdrowotne np. bez panierki, albo w sosie własnym mięsko zamiast w pieczeniowym...
|
|
#3723 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też ja tez fajnie sie zapowiada ![]() Dzisiejszy dzien pod względem diety uważam za udany Dziewczyny czy któraś z Was używa olejów do mycia twarzy i mogłaby jakiś polecić. Ja od kiedy sie przerzuciłam na oliwke z olejkiem rycynowym to zniejszyły mi sie problemy z zaskórnikami zamkniętymi i krostami. Ale zastanawiam sie czy nie kupić jakiegoś ,,lepszego'' |
|
|
|
|
#3724 |
|
Zakorzenienie
|
Zraz mi brzuch rozsadzi...bosz, wszystko mnie boli, to zdecydowanie nie jest mój dzień:/
|
#3725 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja stosuje metode prób i błędów, bo często mnie coś zapycha, ale najlepsze dla mnie do pielęgnacji, i do mycia i do smarowania i do maseczek są lekkie oleje: olej jojoba olej konopny olej migdałowy (tak, tak do twarzy, a nie tylko do ciała) A z mieszanek mój numer jeden to olejek karotenowy Diaderma zooska, co Ty masz za agrafkę, że 300 lecisz... Ja przy setce nie dociągam do końca i nóg nie czuję... Cienias ze mnie
"Nawet najmniejsza osoba może zmienić bieg przeznaczenia" http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqdqk3ct8jh1u6.png Edytowane przez patiuszka Czas edycji: 2012-09-03 o 23:06 |
|
|
|
|
#3726 |
|
Zakorzenienie
|
Patiuszka Mam normalną agrafkę
Zmusiłam się, bo nogi mam wielgachne jak u słonia i już się wkurzyłam Zazwyczaj robię 200 ![]() Właśnie wysmarowałam sie balsamem Eveline i zawinęłam w folię, zaraz ściski bedą
|
#3727 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja własnie mam ten problem że strasznie dużo rzeczy mnie zapycha także jak juz dorwe jakiś kosmetyk to staram sie go trzymać. Ja teraz mam oliwke z Babydream ja mieszałam z olejkiem rycynowym. A powiedz mi gdzie kupujesz oleje gdzies z neta czy w jakis sklepach?Jak możesz to podaj mi jakies dokładne dane skąd co i jak Z góry dzięki A tym olejkiem karotenowym to mnie zaciekawiłaś
|
|
|
|
|
#3728 |
|
Zakorzenienie
|
Wypuściłam jeża na nocne bieganie, a ten leń co zrobił, znalazł moją bluzkę na podłodze, wtulił się w nią i poszedł spać
Mój aktywny Florian XD
|
#3729 |
|
Zakorzenienie
|
Ej dziewczyny, nie ogarniam
Napisałam że nie jadłam jeszcze kolacji, ale nie znaczyło to że nie zjem. Wciągnęłam w końcu Tutti z Biedry i wafla. Więc popatrzcie jeszcze raz na moje menu i wytłumaczcie mi co jest nie tak ![]() Ś: owsianka z fruvitą - 205kcal 2Ś: jabłko i te płatki (+ troszkę mleka) - 150kcal O: 4 pierogi i łyżeczka śmietany - ok. 350kcal K: Tutti i wafel ryżowy - ok. 230 kcal + 2 kawy z mlekiem - z 50kcal Razem: 985 kcal Moim zdaniem zjadłam normalnie. Faktycznie kalorii mało ale jestem najedzona aż do teraz, serio Jak zobaczyłam że standardowa porcja pierogów liczy 9 pierogów (naprawdę sporych) to ja nie wiem gdzie ja bym je popchała. Dla mnie 4 przy takim jedzeniu jak teraz (czyli po Ś i 2Ś) to max. Muszę być nie wiem jak głodna żeby zjeść 5. A moje rozmiarowo są takie jak na ilewazy.pl Dziwi mnie czasem, że ktoś napisze że "zjadł" kawę albo herbatę, albo no nie wiem...płyn na śniadanie, potem coś małego na II i jest ok Popatrzcie ile ja jem rano. Mi się później po prostu nie chce już jeść
|
|
#3730 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Zaczęłam kupować na Biochemii urody i Mazidłach w necie, ale też bywają na stoiskach Organic w CH, no i ostatnio we Wrocławiu w sklepie Mydlarnia spotkalam duży wybór z firmy Zrób Sobie Krem Wiesz, mi dobrze służą też olejki Alterry z Rossmana, ale to mieszanki i trzeba wypróbować samemu, warto, bo w razie co, to masz świetny olejek do ciała Czaję się też na olejek z pestek malin i z orzechów laskowych, podobno rewelacyjne, dosyć lekkie, ale to już w necie trzeba, i jakoś czekam aż mi półki sie przewietrzą, żeby większe zam. zrobić. ![]() Olej rycynowy, olej arganowy i oliwa z oliwek są mocno odzywcze i regeneracyjne, ale często zapychaja. Moja kolezanka, którą próbowałam zachęcić do pielęgnacji olejami zrezygnowała zupełnie po oliwie z oliwek, bo miala krostki. Ja po niej nie mam, ale ma w składzie skwalan, który poza nawilżanie może tak robić. Acha i najważniejsza rzecz, trochę się naczytałam info i dla sprawdzenia pytałam te panie w sklepach z olejami i one słabo sie znają... Lepiej przekopać wizaż i samemu przetestować, bo jedna mi proponowała jako lekki olej - arganowy (mega tresciwy i dla dojrzałych cer), druga skwalan z oliwy, co niby nie tłuści, ale jednak niektórych zapycha, a trzecia mocno sie zdziwiła, że ja chcę migdałow do twarzy, bo to tylko na rozstępy i do smarowania krocza w ciązy według niej ---------- Dopisano o 23:42 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ---------- Cytat:
Jak mam ochotę na deser kawowy z cukrem i śmietanką to wliczam jako posiłek, ale normalnej kawy to nie Jeśli liczysz te kalorie i jest ok, no to ok
|
|
#3731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja mam właśnie w domu olejek z Alterry limonkowy na początku go używałam ale własnie wyczytałam ze to mieszanka olei i jak mnie zapcha to nie wiadomo który to powoduje. Spróbuje znaleźć ten karotenowy i jeszcze czaiłam sie na arganowy właśnie Też chciałam zamówić z biochemii urody albo zsk także juz wiem że sprawdzone źródło i pora sie skusić
|
|
|
|
|
#3732 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A limonkowy z Alterry u mnie na buźce się sprawdza, i to tak dobrze, że mama mi go zabrała i muszę kupić nowy Jak się wciągniesz w te oleje, to jest to fascynujące, i ja, która miała dostęp do najdroższych kremów aptecznych przez lekarza w rodzinie
"Nawet najmniejsza osoba może zmienić bieg przeznaczenia" http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqdqk3ct8jh1u6.png Edytowane przez patiuszka Czas edycji: 2012-09-04 o 00:00 |
|
|
|
|
#3733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() p.s. nie pisz swojego jadłospisu jeśli jest poniżej 1000 kcal. To nie zgodne z regulaminem i zarówno Ty jak i nasze forum może mieć problemy przez to.
175 cm , 29 lat 06.2010 - 85 kg 06.2011 - 57 kg 2013 - 60-62 kg 2014 - 61-65 2016 - 71 kg aktualnie jest : 66 kg cel : 60 kg Edytowane przez monika01011986 Czas edycji: 2012-09-04 o 00:10 |
|
|
|
|
#3734 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale jak Dzaga taka drobinka i liczy, może jej to wystarczy ![]() Ciekawe, co powiesz Monia na moje delicje pożarte dzisiaj... Nie redukuje, staram się utrzymywać...
|
|
#3735 |
|
Wtajemniczenie
|
patiuszka bardzo zaciekawiła mnie Twoja wypowiedz na temat olejowego oczyszczania cery. Bardzo chciałabym spróbować tej metody ale zastanawia mnie w jaki sposób zmywać oleje z twarzy? Czytałam o ciepłej wręcz gorącej wodzie i szmatkach muślinowych lub ręcznikach ale co zrobić jak się ma rozszerzone naczynka i tendencje do zarumienienia. Jak Ty to robisz, jakie masz sposoby?
bardzo będę wdzięczna za radę, od jak widzę doświadczonej osoby ,w tej kwestii. zooska Mam nadzieje, że egzamin do przodu i zaczniesz niedługo się pakować na wakacje ![]() Milena dużo szczęścia jeszcze raz bo tego nigdy nie za wiele heroine dobrze, że wróciłaś do zdrowia i do nas Dziś dietkowo leże i kwiczę
Będzie 55kg na 160cm Edytowane przez Margot85 Czas edycji: 2012-09-04 o 00:12 |
|
|
|
#3736 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ty go tak codziennie wypuszczasz na noc? nie pogryzie Ci kabli czy czegoś?---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ---------- Cytat:
czytałam co napisałyście Jej się wydaje tylko że jej to starczy bo ona chce aby tak było. Zjada niecałe 1000 kcal a do tego jeszcze ćwiczy więc spali np. 300 kcal. Jej organizm ma więc tylko niecałe 700 kcal na dzień. Przecież tak nie może być. Tym bardziej że przecież jest na utrzymaniu wagi! Co do Ciebie kochana to takie wpadki się przecież zdarzają jesteś na utrzymaniu więc Ci wolno raz na jakiś czas zjeść to co chcesz i ile chcesz Spoko, nie utyjesz
|
|
#3737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 200ścisków w folii
|
|
#3738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ten limonkowy bede używac na zmiane mam nadzieje ze mnie nie wysypie
|
|
|
|
|
#3739 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, ja myślę, że jak masz dobrze dobrany olejek, że Cię nie zapcha to wręcz żaden mus, żeby go całkiem zmywać. Ja robię to tak, że najpierw delikatnie wacikiem olejowym przemywam buzię z makijażu i brudków, a potem ciepłą wodą i niejednokrotnie zostawiam taka natłuszczoną (byle czystą), albo dodatkowo przed snem smaruję ulubionym olejem. Więcej mi dobrego robi niż złego, to znaczy jeśli mnie nie zapcha to odżywi i utrzyma wilgoć. Często mokrą buzię olejuję, a nie suchą, ale po tylu miesiącach rzadko muszę smarować sie podkładami, praktycznie maluję tylko oczy na co dzień Nie muszę się malować po prostu, jak odpowiednio wcześnie się przed pracą naoliwię i ewentualnie przyłożę bibułkę matująca przed wyjściem z domu. To paradoksalne, ale tłusta nie jestem, moja cera uspokoiła się sama, wchłania olej, a potem nawet się nie świecę, jak nie ma 30 stopni ![]() Nie trzyj buzi jak masz wrażliwe naczynka, żadne muśliny nawet, nie ma po co... Uważam, że dobrze dobrany olejek jest panaceum na wszystkie bolączki z cerą. Nawet przed @ nie mam takich problemów jak przedtem. Ostatnio jednak załatwiłam się łańcuszkiem ozdobnym z metalu jakimiś wypryskami na szyi ![]() Dobra rada na zapychanie - smarować wilgotną a nie suchą buźkę I jeszcze przestrzegam przed luksusowym olejem NUXE, pięknie pachnie, ładnie nawilża, ale u mnie stosowany solo na sucho - zapycha brzydal Muszę na mokro i robić 2-3 razy w tygodniu przerwę ---------- Dopisano o 00:36 ---------- Poprzedni post napisano o 00:34 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 00:42 ---------- Poprzedni post napisano o 00:36 ---------- Dziewczynki, poza tym żaden olej mnie nie wysypał jakoś nagle niemiłosiernie. Zawsze zauważyłam 2-3 malutkie krostki jako sygnał ostrzegawczy. A gafy popełniałam nierzadko: NA PRZYKŁAD raz zapomniałam, że mój kuchenny olej rzepakowy zimnotłoczony zaprawiłam czosnkiem obficie, a wiedząc, ze rzepak dla skóry przyjazny, machnęłam się od stóp do głów idąc na plażę - skóra nie ucierpiała, za to ja z powodu smrodu ucierpiałam bardzo
|
|
#3740 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dobrze, że przed Nuxem ostrzegasz bo to byłby mój pierwszy wybór bo znanymonia czuwa nad nami rozmowy kontorlowane
|
|
#3741 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jezuu ja własnie przed kobietą się rozebrać nie umiem.... wiem że to lekarz ale znając KOBIETE będzie sobie zaraz we łbie myślała typu: "ale ona ma wielką dupę, ja mam ładniejszą" W ogóle czułabym się masakrycznie źle jeśli inna kobieta by mnie tam dotykała! normalnie jak lesbijka jakaś...... Raz w życiu byłam u kobiety bo musiałam i jeszcze wtedy nie wiedziałam jak to jest u kobiety ginekolog. Jedno wie na pewno - nigdy więcej nie pójdę. Ja go gina chodziłam na fundusz a prywatnie tylko jeśli potrzebowałam iść natychmiast bo coś się działo złego. W ciąży też chodziłam na fundusz ale z 2 razy poszłam prywatnie aby dokładnie mnie przebadał i zrobił trójwymiarowe USG dzidziusia. Dopóki na prawdę nic złego się nie dzieje to nie widzę potrzeby chodzenia prywatnie i wywalania kupe pieniędzy. Co do Twojego TŻ to trzeba było mu powiedzieć że jesteś w ciąży dlatego masz okrągły brzuszek ale by go zatkało!! hahaha
|
|
#3742 |
|
Zadomowienie
|
Tak, Monia dobrze, że czuwa
Margot, ![]() Młodsze ogólnie się fascynują zapachami i buteleczkami, i nie maja takiego parcia na zmarszczki. Ale jeśli zauważysz "dobrość" olejów, to pewnie już nie będzie Ci się chciało wracać do starej pielęgnacji U mnie przełom nastąpił, kiedy po 3 tygodniach bezkutecznej walki z dziwnymi wypryskami, poszłam na całość i wysmarowałam się na noc witaminą C w oleju z apteki, Juvit czy coś. I jak rano wstałam z uspokojoną cerą, to postawiłam na olejki na maksa Dobrej nocki, pa pa
|
#3743 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo ja regularnie chodzę do faceta gina już od 17 roku życia Cytat:
Byłam kilka razy prywatnie ale tylko np. kiedy pilnie i szybko potrzebowałam i jedynie co to lekarz wtedy dłużej sobie może pogadać z Tobą i tyle, bo bada tak samo. W ciązy też byłam z 2 razy prywatnie ale tylko dlatego własnie bo miałam dużo pytań i chciałam mieć USG 3D dzidziusia a na fundusz tego nie robią u mnie w mieście w PL :/
|
|
#3744 |
|
Zadomowienie
|
A jeszcze coś napiszę, a co mi tam, jakoś dam radę wstać chyba rano
Ja to 1 raz byłam u gina w wieku 17 lat, ale nie zbadał mnie tylko wywiad, drugi raz w wieku 21 - to samo A potem jak poszłam na pełne badania z moim chłopakiem prywatnie, to on wszedł ze mną i z twarzą od razu wyskoczył do gina, że proszę się delikatnie z nią obchodzić, a gin. na to, że jak się tak boję to mi zaleca ćwiartkę wódki przed, a jak chlopak taki nerwowy to jemu pół litra ![]() Ale ogólnie było na pozytyw, wszystko ok, bardzo śmiesznie i wypisał mi leki na wszystkie choroby w zapasie , nie tylko na ginekologiczne
|
#3745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czuwam czuwam nie za dużo piszę o diecie na tym wątku haha Ekspertem nie jestem ale co nie co już wiem na temat odchudzania i wiem też jakie tu reguły na tym wątku panują. Już raz nasz wątek znalazł się w Krzywym Zwierciadle i postanowiłam że nigdy więcej do tego nie dopuszczę. No i przecież po to tu jesteśmy aby się "ochrzaniać" na wzajem
|
|
#3746 |
|
Zakorzenienie
|
Mielnus Co do okrąglutkiego brzucha...mój Tż ostatnio mnie objął od tylu i z tekstem- cooo...już się białka na kolację nie je?
![]() ---------- Dopisano o 01:08 ---------- Poprzedni post napisano o 01:07 ---------- Monia Co do bycia ekspertem itd... ![]() Najgorsze u mnie jest to, że ja wiem co powinnam jeść, doskonale się znam na tych wszystkich produktach, co jakie wartości zawiera itd (w końcu biologia) A ni cholerę nie umiem się stosować do tego Przykre...taka wiedza, a się marnuje
|
#3747 |
|
Zadomowienie
|
Monika, fajna jesteś i taka wesoła
zooska, nie dołuj, jest dobrze przeciez z Tobą
"Nawet najmniejsza osoba może zmienić bieg przeznaczenia" http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqdqk3ct8jh1u6.png Edytowane przez patiuszka Czas edycji: 2012-09-04 o 01:18 |
|
|
|
#3748 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no pewnie A nie odpowiedziałaś mi na temat gryzienia kabli ja jeża nie miałam nigdy więc się nie znam A zime to Ci pewnie całą prześpi co? albo przynajmniej będzie chodził zamulony Cytat:
![]() Co do ginekologów na fundusz to wchodząc odrazu trzeba mówić co chcesz od niego. Ja zawszę mówię że chce badanie USG i ginekologiczne by sprawdzić czy wszystko jest ok bo często mnie brzuch boli na dole :P oczywiście z tym brzuchem taka ściema żeby po prostu przebadał dokładnie Kiedyś temu miałam torbiel na jajniku więc teraz przed badaniem mówię też czasami że chcę sprawdzić czy żaden nowy torbiel mi się nie pojawił. Noo a ten Twój facet to nieźle załatwił gina pewnie mu się ręce ze strachu trzęsły jak Cie badał hehe
|
|
#3749 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, zaczepno-obronny, a gin taki skromny![]() ![]() Ot, takie młodociane wspomnienia A teraz ja też zawsze mówię, przyszłam się zbadać, potrzebuję skierowanie na to i na to, bo mi przysługuje i jest git
"Nawet najmniejsza osoba może zmienić bieg przeznaczenia" http://www.suwaczki.com/tickers/w4sqdqk3ct8jh1u6.png Edytowane przez patiuszka Czas edycji: 2012-09-04 o 01:25 |
|
|
|
|
#3750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mogę tego wyeliminowaćDziękuję, że tak uważasz, ale źle się czuję ze sobą no i od razu od chleba o godzinie 20 brzuch jak balon, aaa..... w ogóle te moje prbl żołądkowe mnie wykończą, czekam na październik i leczenie pełną parą
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:44.

no ale tak planuję jadło:
)

!
fajnie sie zapowiada
Ja przy setce nie dociągam do końca i nóg nie czuję... Cienias ze mnie
Zmusiłam się, bo nogi mam wielgachne jak u słonia i już się wkurzyłam

Napisałam że nie jadłam jeszcze kolacji, ale nie znaczyło to że nie zjem. Wciągnęłam w końcu Tutti z Biedry i wafla. Więc popatrzcie jeszcze raz na moje menu i wytłumaczcie mi co jest nie tak