Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-04, 08:44   #811
Hosenka*
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV

Cytat:
Napisane przez zoffka Pokaż wiadomość
Ja miałam jednorazowe i byłam zadowolona. Jednorazowe wyrzucasz, siateczkowe trzeba wyprać, a w szpitalu nie bardzo jest gdzie powiesić
Z jednej strony tak, ale w ciągu dnia wymieni się tylko wkład, a nie całe majtki. No nie wiem sama

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 08:49   #812
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez zoffka Pokaż wiadomość
Cześć,

nie miałam ostatnio czasu,a tu widzę, że nowy wątek już powstał. Nie wiem czy wszystko ogarnę A pochwalę się: u nas będzie dziewczynka (tak na 99%, mam nadzieję, że tak zostanie, bo w tym wątku różne rzeczy się dzieją ). Mąż będzie miał 3 kobietki w domu

Dokładnie Gąbka to siedlisko bakterii. Ja przy Zosi stosowałam pieluszkę tetrową na spód wanienki. Tak mi położna radziła. Pieluszkę po kąpieli wrzucisz do pralki i wypierzesz, a gąbkę nie

Ja miałam jednorazowe i byłam zadowolona. Jednorazowe wyrzucasz, siateczkowe trzeba wyprać, a w szpitalu nie bardzo jest gdzie powiesić

To szczepionki za które płacisz, ale w jednym zastrzyku podajesz dziecku szczepionkę przeciwko 5 lub 6 chorobom. Dziecko ma tylko jedno ukłucie, a nie kilka ukłuć w różne miejsca. Zosię szczepiłam tylko skojarzonymi Na rotawirusy, pneumo i meningo nie szczepiliśmy. Mała do żłobka nie chodzi, ja ja wychowuję w domu, więc stwierdziliśmy, że nie warto.

gratuluję kobitki

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Z jednej strony tak, ale w ciągu dnia wymieni się tylko wkład, a nie całe majtki. No nie wiem sama
Ja miałam siateczkowe...dupka się nie odparzała, nic nie cisnęło... i na pewno tym razem też będę miała takie .
Stary 2012-09-04, 08:53   #813
BlackSanctum
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36306386]Bez sensu robić sobie podwójne koszta. Niech każda zamawiająca po prostu dopisze dopisek "z firum wizaż" i tyle, Djerba panią powiadomi że dopisek będzie

[/QUOTE]

Myślę, że to jest najlepszy pomysł.

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość

Aha, a odnośnie przedszkola wam chciałam napisać...

Płakać mi się chciało, jak ją zostawiałam..bo miała taką smutną minkę.. ale dałam buziaka i poleciałam dalej...
Jak ją odbierałam to niemiło się zaskoczyłam....bo prawdopodobnie ktoś zakosił kapcie, które pokazywałam Wam kiedyś w linku z allegro...takie ze skórki za 39zł..
Panie szukały po wszystkich salach i w workach innych dzieci ale się nie znalazły...
jeśli ktoś rzeczywiście sobie je przytulił to ja dziękuję za takie przedszkole...płacę prawie 800zł...a tu już pierwszego dnia ktoś kradnie kapcie mojego dziecka? :/ nie stać ich na takie? ;/
Bez komentarza.

Cytat:
Napisane przez bijkora Pokaż wiadomość
Tak, klasa maturalna. Jeśli chodzi o to ja sobie radze to teraz juz wporządku Ale na samym początku to świat sie trochę zawalił, szybko mi to minęło, teraz juz sie tylko ciesze na myśl o Maluszku. Mam też dużo wsparcia od innych, chociaż myślałam ze sie ode mnie odwróca.
Jesteś w klasie maturalnej? Nie martw się, ja się dowiedziałam o ciąży 4 dni po ostatniej maturze. Będzie dobrze, jesteś już dorosła i poradzisz sobie, najważniejsze jest wsparcie.
W mojej szkole była jedna dziewczyna, która rodziła w styczniu przed maturą, wszyscy nauczyciele poszli jej na rękę, pomagali jej, maturę zdała bardzo ładnie w maju i dostała się na jakieś dobre studia (nie wiem, jakie dokładnie, bo to kumpelka kumpelki kumpelki... ). W każdym razie - dała sobie radę, bo wszyscy ją wspierali. Będzie dobrze.

Djerba, ja wezmę jednak 1 legginsy póki co, jak będą fajne, to dokupię, więc skoryguj mi - zamiast 2 par, to 1.

Dziewczyny, gratuluję ujawnionych płci! Ja czekam z ogromną niecierpliwością na czwartek.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 09:05   #814
djerba
Wtajemniczenie

Ok, dzwoniłam do tej Pani i powiedziała, mi że raczej brązowych nie będzie..większość dziewczyn tak jak i w naszym przypadku jest zainteresowana czarnymi, więc Delicjanka bierzesz zatem 3 x czarne?
ja niestety też muszę wziąć czarne..a szkoda, bo brąz bardzo ładny jest... no ale kobiecie się nie opłaca kupować całej beli materiału na 2 pary legginsów
Stary 2012-09-04, 09:06   #815
e_vel
Wtajemniczenie

Hej jadę z Niuńką na bilans dwulatka już widzę jaki będzie płacz jak będzie miała stanąć na wadze na szczęście bez kłócia
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 09:15   #816
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Obiecane fotki + gratis "brzusio"
Bardzo jestem spódnicą zainteresowana, bo chętnie bym sobie kupiła, tylko Twoja jakas taka za długa troszkęna mnie bo ja wolę krótsze, dałoby się ją skrócić???

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Cytat:
No to teraz nie wiem jaki rozmiar tych legginsów

Zamówiłam na Allegro dżinsy ciążowe M i na chwilę obecną trochę mi wiszą na udach i pupie (jeszcze nie chodziłam w nich, bo sa trochę za grube na obecną pogodę). O ile spodnie mogą, tak legginsy nie bardzo

Najwyżej się tu powymieniamy
No ja mam kupione dwie pary 36 rozmiar taki jak nosiłam przed ciążą, i tak w tyłku sa teraz w sam raz i na brzuchu się już ładnie układają, ale w udach to takie luźnawe, jakbym miała rozmiar większe to i na tyłku by wisiały.

---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ----------

Cytat:
No właśnie, też tak myślę, zwłaszcza, że czytałam, że ciążowej odzieży nie trzeba kupować większej, bo rozmiarówka jest ciut większa niż normalnie.
Ooo nawet nie wiedziałm, ale to dobrze.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 09:18   #817
LadyWhisper
Zakorzenienie

Djerba to ja to ja, biore 3x czarne m

Wiecie, ze sa juz majowo czerwcowe mamusie? Ale ten czas leciiiiiiii!

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 09:21   #818
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Djerba ja bym się pokusiła na czarne ocieplane M. Mam 164, w spodniach 36 się już nie dopinam dlatego wezmę M

chciałam Was zapytać o opinię na temat tego łózia:
http://tablica.pl/oferta/lozeczko-si...1000;r:4;s:162

.
Dokładnie jak pisze e_vel spód jest miękki i dziecko nie da rady stanąć, zresztą wogóle spać na takim miekkim to tez tylko jak konieczność zajdzie bo chyba nie do końca zdrowo; bratanica Tż ma taki i w niedziele oglądaliśmy.

---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
A ja na ocieplane leginsy też bym się pisała, tylko ja z tych wyższych, więc jak by się udało zdobyć dłuższe to byłoby super. Zastanawiam się tylko czy brać M czy L
A ja to atki brzuch mam już w 16 tyg.
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-09-04, 09:21   #819
meduzza
Zadomowienie

Djerba Ja właśnie jestem po zakupach allegrowych więc się odpisuję z listy na legginsy. Przepraszam za zamieszanie.
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 09:25   #820
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny...doradźcie mi..czy jest sens kupować ponczo? bo mi się tak marzy ale zastanawiam się ile w nim pochodzę.. może już w listopadzie będzie mroźnawo...to chyba bezsensu na 2 ms... :/
teraz w żadną kurtkę jesienną się nie zapinam, bo wszystkie miałam wąziutkie...więc jestem i bez kurtki jesiennej i zimowej
No ja się właśnie też zastanawiam, bo tak samo wszystkie kurtki wąziutkie, i nie będe miała co założyc jak się zimno zrobi, i tym bardziej że ja to tylko z/do samochodu.
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-09-04, 09:30   #821
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Djerba Ja właśnie jestem po zakupach allegrowych więc się odpisuję z listy na legginsy. Przepraszam za zamieszanie.
Mhm... no właśnie..dziewczyny ja to traktuję poważnie te zakupy... bo nie chcę mieszać w głowie babeczce.. ona przygotuje sobie materiały itp..a z 25 par leggów zrobi się np. 10... jakoś tak wyszło, że też za to odpowiadam ;] więc jeśli chcecie rezygnować, to zróbcie to teraz, a nie później jak już wyślę listę a chcę ją wysłać dzisiaj wieczorem, max jutro.
Stary 2012-09-04, 09:31   #822
LadyWhisper
Zakorzenienie

Djerba kupilas w koncu ponczo? Powiem Ci, ze ja jestem zachwycona, cieplo i nic nie uciska! Ostatnio bylismy na slubie znajomej i nie dosc, ze wyglada elegancko to mega wygodne.

Sasiedzi robia sobie remont od 8 rano, wierca tak niemozliwie ze szok, a spalam tylko 5 godzin chyba czeka mnie popoludniowa drzemka :/

No i ewidentnie mi wrocily mdlosci poranne! Dzisiaj malo pawia nie puscilam znowu.

Stary 2012-09-04, 09:32   #823
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
No ja się właśnie też zastanawiam, bo tak samo wszystkie kurtki wąziutkie, i nie będe miała co założyc jak się zimno zrobi, i tym bardziej że ja to tylko z/do samochodu.
No ja też z i do auta no ale kupiłam i najwyżej będę zakładać na rozpięte kurtki, później sobie dokupię jeszcze takie rękawiczki długie bez palców..nie wiem czy one się jakoś tam fachowo zwą

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Djerba kupilas w koncu ponczo? Powiem Ci, ze ja jestem zachwycona, cieplo i nic nie uciska! Ostatnio bylismy na slubie znajomej i nie dosc, ze wyglada elegancko to mega wygodne.

Sasiedzi robia sobie remont od 8 rano, wierca tak niemozliwie ze szok, a spalam tylko 5 godzin chyba czeka mnie popoludniowa drzemka :/

No i ewidentnie mi wrocily mdlosci poranne! Dzisiaj malo pawia nie puscilam znowu.
ano - http://allegro.pl/outlet-markowe-pon...580951531.html

już się nie mogę doczekać jak będę je nosić
Stary 2012-09-04, 09:44   #824
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewadylewska Pokaż wiadomość
Widzę, że nie tylko ja chodzę spać o 21 albo i wcześniej i wstaję przed 7 rano

Poza tym wracam po kilku najgorszych tygodniach w naszym życiu, po tygodniach oczekiwania na wyniki amniopunkcji...

ale wracam i mogę się cieszyć razem z Wami......

ZDROWA DZIEWCZYNKA

no i pierwsze pytanie, gdzie przez internet oprócz allegro kupowałyście sobie już coś ciążowego? najchętniej sukienka z odcięciem pod biustem
gratulacje i wiatmy z powrotem

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
My też narazie nie urządzamy pokoiku dla dziecka, łóżeczko będzie u nas w sypialni. Dokupimy jakaś komodę na ubranka i łóżko z szuflada już mamy wybrane. Swój pokoik dziecko będzie miało jak już zbudujemy domek. Narazie wynajmujemy mieszkanie.
My dokupimy tylko jakąś komodę, a swój pokój będzie miało dziecko jak Tz wyremontuje poddasze (wreszcie dojrzał do tej decyzji) i wtedy cos pomyśłimy, ale ja wolę meble które Tż zrobi na wymiar,bo ma do tego dryg

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Cytat:
Dziewczyny, ja tak na szybciocha... proooszę doradźcie mi co można kupić choremu w śpiączce na urodziny?
chłopak leży, ale ma otwarte oczy i wie co się dzieje..ale nie może się kontaktować... co takiej osobie można kupić? ;/
Jak słyszy to może jakiegos audio booka.
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-09-04, 09:45   #825
ILLUSION
Wtajemniczenie

Ma któraś już za sobą test obciążeniowy z glukozą? Ja w przyszłym tygodnu musze zrobić i się stresuję trochę. Jak to wygląda? Boję się że zwymiotuję albo zasłabnę i będę musiała w nieskończoność powtarzać. Wiem tylko tyle że trzeba być na czczo, wziąć ze sobą połówkę cytryny. Pobierają krew, pije się tą miksturę, trzeba odczekać 2 godziny nic nie jedząc i nie pijąc i ponownie pobierają krew i dopiero można zjeść. Naprawdę to jest takie straszne w smaku? Czy te 2 godziny po wypiciu tego to trzeba tam być w gabinecie czy można do domu jechać i wrócić później?
Stary 2012-09-04, 09:46   #826
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Marsi witaj

Pokaż jakieś zdjęcia !

Ja po wizycie, generalnie płci znów nie dało sie zobaczyć, cała nadzieja w połówkowym a jak nie to dupa chyba na porodzie sie dowiem
O to nygusek jeden!!!!

Marsi! no wreszcie juz my stesknione za Toba!

Cytat:
już chyba wiem czego się boję...... to że tego nie ogarne jakies podkłady wkłady laktatory gabki do wanienki, majtki, cos do pupy cos do pępka coś do tego tamtego ;( nieeeeee serio nie ogarniam, mógłby ktos tak postawic przedemną wyprawke w 100% skompletowaną i pokazac po co co i na co

łooo mam to samo, ale bedzie dobrze, damy rade

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
A my odrazu wiedzieliśmy jakie imię dla chłopaka a jak okazało się że dziewczynka to mieliśmy problem. Mój mąż miał jakaś odrazę do większości imion.
Identyko, u nas będzie albo Patrycja albo Pola

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
witaj mhrhr figi prosto z drzewa, w tamtym roku chciałam do Polski je przywieźć TŻtowi, ale się nie utrzymały przy mnie
w okolice Zadaru moi rodziciele najpierw byli na samym południu a później też w okolicach Zadaru

no ale to powiedz nam coś więcej anie tylko wejść i wyjść

a my z TŻtem mieliśmy okropny dzień generalnie tydzień temu jak rozmawiał o pracę, to gość mu powiedział, że w takim razie fajnie, od poniedziałku startują da mu znać o której. I co? do wczoraj czekał na telefon, w końcu się wkurzył i sam zadzwonił to nie odbierał fagas. A tak to od dziś by pracował. i ogólnie tak chamsko się to dziś wlecze, jeszcze się rano przez to wszystko żarliśmy

a tak mnie doje bolą!!!
Właśnie mialam wczoraj pytać co z ta pracą Twojego tzta.. no ale niestety tak się zdarza że łajzy nie odbierają telefonu.......

Cytat:
Aha, dziewczyny....dzwoniłam do Pani od legginsów i powiedziała, że z tymi wielkoludami i z jedną mniejszą Panią :P - da się załatwić
w tym tyg prześle mi leggi do testowania..
powiedzcie tylko jak będziemy robić z wpłatą...każda z osobna będzie robić? czy jak? ona też mi to pytanie zadała, więc ja Was pytam...

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Aha, a odnośnie przedszkola wam chciałam napisać...

Płakać mi się chciało, jak ją zostawiałam..bo miała taką smutną minkę.. ale dałam buziaka i poleciałam dalej...
Jak ją odbierałam to niemiło się zaskoczyłam....bo prawdopodobnie ktoś zakosił kapcie, które pokazywałam Wam kiedyś w linku z allegro...takie ze skórki za 39zł..
Panie szukały po wszystkich salach i w workach innych dzieci ale się nie znalazły...
jeśli ktoś rzeczywiście sobie je przytulił to ja dziękuję za takie przedszkole...płacę prawie 800zł...a tu już pierwszego dnia ktoś kradnie kapcie mojego dziecka? :/ nie stać ich na takie? ;/
Cytat:
To jeśli chodzi o mnie, to cieszę się że tu trafiłam, bo już dowiedziałam się wielu przydatnych rzeczy, chociażby z pierwszej strony Mam za miesiąc osiemnastkę,wtedy planuje przeprowadzkę. 05.09 mam kolejna wizytę u lekarza i mam nadzieję że juz bedę wiedzieć czy mam tą swoją córeczkę, narazie nie wiadomo bo bobasek wszystko zasłania nóżką.

Witaj!! bedzie dobrze, dasz rade

Cytat:
Dobra, laski skorygujcie jak coś listę, to bym ją jutro/pojutrze kobiecie podesłała...

Aga8484 – czarne M
Antoinette – czarne L
Badzia - ? (wzrost 180)
Black – 2x czarne M
Bokeh – L
Delicjanka – o ile będzie XS
Djerba – brązowe L
Eff8 – M
Hope – czarne M
Hosenka – M
Ilkas - ?
Insolito – M/L ?
Lady – 3 x M
Lenova – czarne M
Meduzza – czarne M
Mikakoralikowa - ?
Nafiyqa – czarne M
Nazeczona - M ?
Ninagg – czarne M
Nomenklatura - ?
Pstryczek - ? (wzrost 178)
Szaja – czarne L (wzrost 156)
Słonce, tak się zastanawiam nad tym S. Jesli faktycznie ona nie da rady uszyć XS to może być S. mam nadzieje ze nie beda mi z dupki spadać. No i kolor czarny.
co do mojego wzrostu- 155cm
o musze dowód dzis odebrac nowy, bo w tymczasowym waznosc sie skonczyla;p

Wiecie co moj tzt wczoraj do mnie mowi ze ooo zaokrąglasz sie powoli!! no i jak ja mam sie nie obrazac no kurde!!!!!!!!! jeszcze mowi no ciekawy jestem ile przytylas !!!
w czwartek wizyta, genetyczne, powoli zaczynam sie denerwowac....oby dzidzia byla zdrowiutka.. ajjj..
musze pozalatwiac dzis pare spraw, tak mi sie nie chce... chyba przeloze to na jutro

kur.... i znowu mam jakąś infekcje tam na dole. Ja pitole, przeciez dbam o higiene itd....... kurnaaaaaa......... moze zmienie plyn, ale zawsze uzywalam lactacyd i bylo ok, a w ciązy ciągle cos;/

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2012-09-04 o 10:03
Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 09:47   #827
ilkas
BAN stały

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
Dzien dobry

ale dzis nie wyspana wstalam....
i z dnia na dzien mam coraz wiekszy apetyt :. tez tak macie ?
hm, no właśnie od dwóch dni tak mam. Wciągam jak odkurzacz

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

Mi też wróciły od niedzieli...Już zapomniałam co to mdłości, a tu taka niespodzianka
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 09:52   #828
nazeczona
Zadomowienie

GG do nazeczona

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Mi też wróciły od niedzieli...Już zapomniałam co to mdłości, a tu taka niespodzianka
Ja dzisiaj rano miałam, ale zeszłam na dół po bułeczkę i serek wiejski i po wciągnięciu od razu lepiej i jakby przeszło
Stary 2012-09-04, 09:56   #829
maluchna30
Zadomowienie

Hej!!! Ja też dzisiaj rano mdłości miałam po dość długiej przerwie. Strasznie się stresuję dzisiejszymi badaniami i w ogóle od wczoraj do dupy jakaś jestem. Przestało mnie nawet cieszyć to, że jutro jadę nad morze. Depresja???
Stary 2012-09-04, 09:58   #830
mitabe
Rozeznanie

Hej, witam się na szybko. wczoraj cały dzień zabiegany nie miałam czasu na nic. Wieczorem byłam z koleżanką w kinie a po powrocie byłam tak umęczona, że padłam spać. Dzisiaj też sporo rzeczy mam na głowie. Za godzinkę TZ przyjedzie i jedziemy na zakupy. W piątek ślub koleżanki a ja ani sukienki ani butów nie mam. Muszę znaleźć taką sukienkę którą będę mogła założyć nie jeden raz, bo trochę szkoda kasy mi na jednorazową.

Pisalyscie o gąbkach do kąpieli, a ja chcę kupić coś takiego:
http://allegro.pl/lezaczek-frotkowy-...580969386.html
Jakieś opinie?

Lecę szykować się bo wyglądam jak moczarek z bagien . Miłego dnia wszystkim.

Gratuluję wizyt i trzymam kciuki za następne.

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 10:05   #831
bokeh
Zakorzenienie

Hej, Djerba ja zamawiam jednak Mkę na 172 !

Ide sobie zrobic tosta, kurcze jeszcze tak niedawno jak by mi ktos powiedział tost na śniadanie byłby od razu bełt a teraz jem wszystko

Deli, nie martw się mi m ój tż też mówi (łapiąc za tyłek np.) że mi się zaokrąglił i że sie tłuściutka robię ale mi to nie przeszkadza bo wiem że mówi to tak z żartem i pewnie poniekąd też się cieszy że w środku rośnie jego dzidzia także może Twój tż też ?
Stary 2012-09-04, 10:05   #832
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, klasa maturalna. Jeśli chodzi o to ja sobie radze to teraz juz wporządku Ale na samym początku to świat sie trochę zawalił, szybko mi to minęło, teraz juz sie tylko ciesze na myśl o Maluszku. Mam też dużo wsparcia od innych, chociaż myślałam ze sie ode mnie odwróca.
kochana, ja maturę napisałam na 5- śmieję się,że co dwie głowy to nie jedna, byłam w 7 miesiącu ciąży
z perspektywy czasu uważam,że to był najlepszy czas na dziecko,
potem chwilka przerwy, zrobiłam studia a jak maluch podrósł to mogłam się skupić na karierze

dlatego namawiam wszystkie dziewczyny w mojej rodzinie by się szybko decydowały

fakt,że my z TZ znaliśmy się kupę czasu i dla nikogo nie było szokiem że w młodym wieku chcieliśmy dzidziusia- TZ miał łeb na karku i o wszystko zadbał

ewadylewska cały czas o Tobie myślałam, cudownie że wszystko ok
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 10:07   #833
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
heh, no widzisz, niby najprostszy sposób a w sumie tak do końca to nie próbowałam hehe ale chyba po prostu mi się w tej sytuacji już "nie chce z nim o tym gadać". Powiem Wam jedną z sytuacji.
Ostatnio tak jakoś bolały mnie trochę plecy. I wieczorem pomyślałam, że w sumie dawno nie robiliśmy sobie masażu (mam tam różne takie kosmetyki, peelingi, maseczki na plecy, nogi, ładnie pachnące, itd, i raz na ruski rok robiliśmy sobie takie domowe spa..ja jemu i on mi ). I pomyślałam, że mega mam na to ochotę. No i mówię mu, że ejjj kochanie a może się trochę pomasujemy..Ty mnie i potem ja Ciebie. No to najpierw zaczął gadać, że ok..ale tylko ja jego Myślałam, że żartuje. Ale on zaczął gadać, że nieee...że on taki zmęczony...że on biegał po południu, że mu się nie chce. A jak zaczęłam go namawiać to usłyszałam "oj..nie ryj"... Poczułam się jakbym dostała w twarz. Nie ryj? Co to w ogóle za odzywka? Byłam zła cały wieczór..na drugi dzień mu powiedziałam, że to było mega chamskie, że nie chce mu się poświęcić mi 15 minut na głupi masaż i jeszcze tak si do mnie odzywa..itd. Ok..widać było, że trochę mu głupio...mówił że to nie ryj było powiedziane tak żartobliwie (no fajne żarty) itd itd. No więc myślałam, że dotarło co nie co. Przed wczoraj zrobiłam drugie podejście, ale tym razem najpierw zadałam pytanie "kochanie..jesteś dzisiaj zmęczony"? No i oczywiście usłyszałam, że to zależy o co chodzi, ale że jak o masaż.. oj to tak..to jest bardzo bardzo zmęczony... Niby oczywiście powiedziane żartem, ale na tym rozmowa się zakończyła.
No to jak ja mam z nim rozmawiać, jak powiedziałam raz, że nie mógł mi poświęcić chwili i nie dotarło....
To taka głupota z tym masażem - przecież przeżyję bez niego chodzi o sam fakt, że jemu się NIE CHCE. Po co się poprzytulać, pospędzać razem czas jak można siedzieć na kompie...I tak chyba jakoś od 2-3 tygodni...A seksu to już też chyba nie było prawie ze 2 tyg... Tylko krzyczy na mnie jak mu coś nie wychodzi z tym pieprz*nym biurem Du pa jedna wielka.

Uff..ale się rozpisałam. Sorki, że Wam tak ględzę, ale potrzebowałam to wyrzucić z siebie, bo mega mi smutno...
No smutno, współczuje, ale faceci to sa tacy gruboskórni.
Byliśmy na weekendzie na chrzcinach na Śląsku i wracmy w niedzile wieczorme, wiadomo autostrada to spoko, dużo ciężarowek wyprzedziliśmy a ja że musze siku, no to on czy na pewno, bo potem będziemy się wlec itd, to ja mówież że bez łaski, wytrzymam, no ale zjechał mi na stację, i oczywiście wszystkie te ciężarówki nas wyprzedziły i juz całą droge wyrzekał pod nosem, a ja się już nie odzywałam. Potem padl w domu od razu i rano twierdzi że nic nie pamiętał. Ehhh.
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-09-04, 10:11   #834
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Hej, Djerba ja zamawiam jednak Mkę na 172 !

Ide sobie zrobic tosta, kurcze jeszcze tak niedawno jak by mi ktos powiedział tost na śniadanie byłby od razu bełt a teraz jem wszystko

Deli, nie martw się mi m ój tż też mówi (łapiąc za tyłek np.) że mi się zaokrąglił i że sie tłuściutka robię ale mi to nie przeszkadza bo wiem że mówi to tak z żartem i pewnie poniekąd też się cieszy że w środku rośnie jego dzidzia także może Twój tż też ?
ułeee tostyyyyyyy ja po nich mam zgage wiec sobie jednak odpuszczam, tzn chodzi głównie o ser żółty ajj....

No, ja mam nadzieje ze to w zartach, ale jakos ostatnio taka humorzasta jestem i mnie wkurrza tooooo normalnie wrrrrrrr...
Mój tzt tez sie cieszy i cieszy sie juz bardzo ze bdzie dziewczynka

ja zjadlam na sniadanie kanapke i troche salatki jarzynowej mniam mniam

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-09-04, 10:11   #835
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Żadnej gąbki nie kupuję do wanienki, siedlisko bakterii - wystarcza zwykła tetrówka.

Napady głodu tez mam i momentami mdłości do tego.

Śpiąca jak cholera łażę.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 10:12   #836
LadyWhisper
Zakorzenienie

O, ten lezaczekfrotkowywydaje sie fajny, no i bakterii nie zbiera bo mozna zdjac i wyprac. Fajny, podoba mi sie.

Ja sie czuje tlusta, gruba, jak wieloryb,i jakby mi maz powiedzial, ze tyje to bym depresji dostala. Mowi mi tylko, ze mam sliczny brzuszek i ze teraz jestem dla niego jeszcze bardziej seksowna wlasciwie przekaz ten sam, ubrany w inne slowa a mi jest po prostu lepiej jak on tak mowi

Stary 2012-09-04, 10:14   #837
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
wiecie co? znalazłam na e_bayu sprzedawcę ze ślicznymi śliniaczkami dla dzieciaczków - wprawdzie chińszczyzna, ale co teraz chińszczyzną nie jest. Ja nie raz zamawiałam coś z Chin albo Honkongu i oprócz tego że trzeba czekać na wysyłkę (bezpłatną ) ok. 3 tygodni to na jakość specjalnie nie narzekałam http://www.ebay.pl/sch/laohu2007/m.h...4.l1513&_pgn=3
Nie mam konta na ebayu, ale chetnie bym się podpięła jakby ktoś zamawiał.
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2012-09-04, 10:14   #838
sarah67
Zadomowienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36306548]Bokeh, po urodzeniu masz 2 rzeczy: uderzeniową dawkę witaminy K (potrzebna do prawidłowego krzepnięcia krwi) oraz pierwszą dawkę szczepienia przeciw wzw B. Któreś z nich od razu po urodzeniu się, a któreś w pierwszej dobie. Jak pisałam - możesz kupić własną szczepionkę, ale to musi ci szpital powiedzieć jak to zrobić, bo ona przechowywana musi być. Engerix się zwie.[/QUOTE]

dziewczyny a wy bedziecie zamawialy ta engerix??? chyba lepiej co??? ja nawet nie wiedzialam, ze po urodzeniu cos podają.

Szaja a Ty szczepisz na te podstawowe ale tak zwyczajnie czy ta skojarzoną??

Witam sie z Wami po dluzszej przerwie ale moj maz przyjechal na 2 tygodnie i wczoraj znowu pojechal, wiec ryczalam caly dzien i przeczytalm 4 czesc, bo 3 nie dam rady.

Cieszę się, że badania u wszystkich ok i ze znajomosci plci, my będziemy mieć dziewczynkę na 99,9%, wolałabym wiedziec na 120%, bo dziewczynka w sumie prawie wszystkie chlopiece ciuszki moze zalozyc ale chlopiec rozowych juz nie.

Ten leżaczek do kapieli wydaje mi sie fajny ja chyba wezmę.
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 10:15   #839
Delicjanka
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36311644]

Śpiąca jak cholera łażę.[/QUOTE]

O ja tez jestem dzis spiąca jakas masakra..

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-09-04, 10:16   #840
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Ma któraś już za sobą test obciążeniowy z glukozą? Ja w przyszłym tygodnu musze zrobić i się stresuję trochę. Jak to wygląda? Boję się że zwymiotuję albo zasłabnę i będę musiała w nieskończoność powtarzać. Wiem tylko tyle że trzeba być na czczo, wziąć ze sobą połówkę cytryny. Pobierają krew, pije się tą miksturę, trzeba odczekać 2 godziny nic nie jedząc i nie pijąc i ponownie pobierają krew i dopiero można zjeść. Naprawdę to jest takie straszne w smaku? Czy te 2 godziny po wypiciu tego to trzeba tam być w gabinecie czy można do domu jechać i wrócić później?
Ja też będę robiła w przyszłym tygodniu. Pielęgniarka u lekarza mi tłumaczyła jak to badanie wykonać. I mówiła, że przez te godziny dwie niewolno mi opuszczać laboratorium i mam mieć ciekawą lekturę do czytania.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015

Edytowane przez ninagg
Czas edycji: 2012-09-04 o 10:24
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości