|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013
Cytat:
haha bo moja to jeszcze nastka, szczera az do bolu. qrde jesc tunczyka na noc chyba bylo zlym pomyslem |
|
|
|
|
|
#3182 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
OOO tuńczyka też jadłam niedawno i też mnie zmuliło, wiem co przechodzisz. My to mamy przesrane, szkoda że faceci nie mogą przejąć część naszych dolegliwości ciążowych ![]() Natalko - masz wsparcie w nas wszystkich, pisz kiedy tylko chcesz, czy to na pw, czy tutaj. Tak samo jak inne dziewczyny, które przechodzą ciężkie chwile. Cieszę się, że AgatkaL wpada do nas co jakiś czas i informuje co u niej
|
|
|
|
#3183 |
|
Zakorzenienie
|
strippi a wez mnie nie wnerwiaj. no po prostu pojde klekne obejme i bedzie po wszytskim.
powiem wam ze ja tez 8 lat temu stracilam 'fasolke' tylko ze ja nic o tym nie wiedziala, a pozniej sie okazalo ze w ok 8-9 samoistnie poronilam, po prostu 'dostaalm wiekszy okres' tak wtedy myslalam ale nie przeszedl normalnie jak zawsze po 5 dniach. po 8 dniach krawienia mamcia zabrala mnie do swojego lekarza i okazalo sie ze to bylo poronienie. wiec wiem jak wam trudno teraz. ale wiem ze bedzie dobrze, w koncu MUSI byc Edytowane przez kasia86bgo Czas edycji: 2012-09-04 o 10:06 |
|
|
|
|
#3184 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#3185 |
|
Wtajemniczenie
|
hej
stracilam... w srode sie zaczelo a ja w sobote miala slub i wesele... w czwartek pojechalam na ta prywatna wizyte no i pow ze pol na pol, w piatek zadzwonilam do niego od rana bo mialam juz czysta krew pow ze mam przyjechac do szpitala. pojechalam, zrobil mi gin usg, pow ze krwiaka nie ma, zrobilam bete i spadla, ale nadal ponad 10tys. pow ze trzeba czekac, a ja na drugi dzien mam slub. pojechalam do domu, odebralam sukienke slubna, i w tym czasie to wszystko sie dzialo, czyli bole brzucha i powoli krew, na sale pojechalam sie chociaz pokazac zeby kobiety nie gadaly ze nic nie robie(niewtajemniczone), juz nie moglam, w domu pozniej w wc to chyba bylo moje dziecko ;( pojechalam szybko do ksiedza sie wyspowiadac, zrozumial mnie i pow ze jak bede sie zle czula wczasie lsubu to nie mam wstawac. zadzwojiilam do mojego gin i pow ze mam szybko do szpitala przyjechac to bylo ok 17 przyjechalam, na usg juz nie bylo dziecka plakalam strasznie, po 2 h mialam zabieg na narkozie. w sobote rano szybko o 6 sie wykapalam i poprosilam lekarza zeby wypisal mnie ok 8, od razu ze szpitala do fryzjerki itp ![]() wzielam tab na uspokojenie.... slub cudowy i wesele tez, na chwile zapomnialam o wszystkim, a dzis znow to wraca, te przezycia zwiazane z tym co bedzie ze slubem i z moim dzieckiem, przezylam w jednym momencie skrajne emocje... |
|
|
|
|
#3186 |
|
Zakorzenienie
|
ochhhh Kathe
|
|
|
|
|
#3187 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
___________ dziewczyny co się teraz dzieje z ciążami....? to jakaś paranoja i jak tu nie żyć w strachu..? powiem Wam, że jak ostatnio naczytałam się, że kilka z Was trafiło do szpitala to spać nie mogłam, miałam koszmary, że krwawię, że wkładka cała we krwi |
|||
|
|
|
|
#3188 |
|
Wtajemniczenie
|
Natala, Kathe...bardzo mi przykro dziewczyny.
Ja w sobotę dostałam pierwszy @ po zabiegu, równo 28 dni po, więc cieszę się, że nie musiałam długo na niego czekać, przynajmniej takie pocieszenie.
|
|
|
#3189 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 07:14 ---------- Poprzedni post napisano o 07:03 ---------- Cytat:
Nie wiem jak nie żyć w strachu - statystyki są bezlitosne - gin mi powiedział, że roni się nawet 50% ciąż, czyli statystycznie każda kobieta powinna mieć 2x tyle dzieci ile ma, gdyby nie roniła. Tylko, że większość poronień jest w terminie kolejnej miesiączki, lub z niewielką obsuwą i babki, które mają nieregularne cykle nawet nie zauważają tego. zwolnienia jak zwolnienia, pewnie zależy od pracy, ale uważać na pewno trzeba. U nas i tak jest inaczej niż np w UK, gdzie ciąże poniżej 3 m-ca w zasadzie nikogo nie obchodzą - jak jest poronienie to wg nich tak miało być, pewnie wada genetyczna czy coś. Gadałam tak z kilkoma babkami, które wsiadały w samolot i przylatywały do Polski - część miała zdrowe dzieci, część nie. Ech, wiele osób mówi, aby do 12 tygodnia - potem ryzyko poronienia spada do 5%. Tylko i aż... W sumie i tak posiadanie dziecka to już dożywotnie nerwy, tylko tematyka się zmienia. |
|||
|
|
|
|
#3190 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze że pojechałaś na zabieg, bo po nim mogłaś normalnie się bawić. Ja na drugi dzień czułam się w miare ok. Gratuluje ślubu Dobrze że mimo wszystko się udał, w końcu to jedyny taki dzień!Przeżyłaś bardzo wiele i musiałaś bardzo szybko się otrząsnąć, teraz pozwól sobie na rozpacz czy smutek, nie trzymaj tego w sobie. Pisz jak będziesz miała tylko ochotę. Trzymaj się Cytat:
Ja też mam koszmary, dziś mi się śniło że mam czerwoną podpaskę i myślałam że to koniec ale okazało się że ubrałam starą Nic nie poradzimy, musimy to przejść. Ale jest pewne, ciąża to dla nas żaden super stan! |
||
|
|
|
|
#3191 |
|
Zadomowienie
|
Bardzo smutno czyta się takie nowiny... Przykro mi dziewczyny, bardzo...
Mnie od dwóch dni pobolewa trochę brzuszek. Takie delikatne kłucie w różnych miejscach. Lekarz mówił wczoraj, że jeśli nie plamię, to nie powinnam się tym przejmować. Sądzę, że małemu nie podobała się gumka od spodni i/lub macica po prostu ciągle pracuje. Wczoraj oglądałam małego i było wszystko w porządku, lekarz długo mu się przyglądał więc chyba zrobię mu trochę relaksu.
|
|
|
#3192 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry kochane!
Kathe... tak mi przykro... :tuli: Nie doczytałam jeszcze wszystkiego, co żeście od wczoraj naskrobały, najpierw na szybko Wam napiszę o wynikach wczorajszych badań (obiecałam, że następny post będzie weselszy, no nie? ).Wszystkie wyniki mam w normie, oprócz, niestety, hemoglobiny (11,9 przy normie od 12,0), a czerwonych krwinek mam 3,8 przy normie od 3,7 (czyli przy granicy). Czy to możliwe, że już mi się zaczyna powoli anemia??? Choć na razie te wyniki jakieś bardzo złe nie są, na szczęście ![]() Za to beta HCG - 4376 Wg dołączonych na dole norm, wychodzi, że to między 5 a 7 tygodniem, więc idealnie pasuje, bo wg moich obliczeń jestem w 6-tym ![]() Czyli chyba dobrze się rozwija, no nie?.. Oby do piątku, do usg, wreszcie może przestanę się stresować ![]() Dobra, teraz Wam doczytam
|
|
|
|
|
#3193 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kathe |
|
|
|
|
|
#3194 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
za wizytę.. ![]() Cytat:
gdybym kupowała nowy wózek to również kubełkowe siedzenie w spacerówce.. ale wiadomo każdy ma inne gusta.. ![]() a fotelik miałam w zestawie 3 w 1, normalny zwykły fotelik.. a jak córa skończyła 7 miesięcy to dopiero kupiłam nowy większy i porządny.. Cytat:
![]() Cytat:
![]() bardzo mi przykro.. ![]() Cytat:
![]() trzymaj się cieplutko.. Cytat:
Edytowane przez joanna200 Czas edycji: 2012-09-04 o 08:30 |
|||||||
|
|
|
|
#3195 | |||
|
Zakorzenienie
|
zacytowalam przypadkowo, zeby nie bylo fochow
![]() ale naprawde przestane sie tu udzielac, jak to sie nie skonczy.. jest to bardzo nieprzyjemne ze strony obserwatora, przebijac sie przez kilkanascie postow, pastwiacych sie nad jedna uzytkowniczka. Moze scarlett nie wypowiada sie dyplomatycznie, nie podoba nam sie jej zachowanie itp. ale prosze dajcie juz jej spokoj ![]() a najlepiej zignorujcie.. ignorowanie jest chyba najlepszym lekarstwem. Musialam to wyrzucic, ale strasznie nieprzyjemnie sie tu zrobilo ![]() Cytat:
![]() i to jeszcze teraz w tej chwili, ślub, radość... i łzy ![]() moze sytuacja nie sprzyja, ale chcialam Ci jeszcze zyczyc wszytskiego dobrego na nowej drodze ![]() Cytat:
ale do zwolnien sie nie zgadzam, w pracy krzywda nam sie nie dzieje, jezeli organizm kobiety jest zdrowy i silny, to ciazy to nie zagraza. Niestety poronien wczesnych ciaz z powodu wad genetycznych (njaczestsza przyczyna) nie unikniemy, nawet zamkniete w zlotej klatce, i to jest bardzo smutne ![]() Cytat:
![]() ja jeszcze czekam na ten super stan, jak tylko mina mdlosci i wymioty, bede najszczesliwsza na swiecie ![]() choc jak to mowia.. jak nie urok to sr....a
|
|
|
#3196 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze że ślub sie udał. Cytat:
![]() wg mnie wyniki są okey ![]() witam z rana do mnie dzisiaj koleżanka pierwszy raz do wrocka przyjeżdza tak więc piszcie ładnie dużo a ja wieczorem postaram się nadrobić ![]() miłego dnia a śnilo mi się usg dzisiaj i widziałam siusiaka hehe więc pewnie będzie odwrotnie ;p
Edytowane przez Dragusia88 Czas edycji: 2012-09-04 o 08:51 |
||
|
|
|
|
#3197 |
|
Zadomowienie
|
Kathe trzymaj się. Bardzo Ci współczuję. Mam nadzieję, że na tej nowej drodze życia już nic tak strasznego Cię nie spotka
Dużo miłości dla Ciebie i Twojego męża Ja też jak się wczoraj oczytałam na forum to w nocy miałam koszmary... Śniło mi się, że poroniłam i tak strasznie płakałam w tym śnie, że aż się obudziłam. |
|
|
|
|
#3198 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też ![]() Cytat:
to ciekawe dlaczego i mi i mojej siostrze inni lekarze zalecali jeść maliny w ciąży, chyba aż tak szkodliwe nie mogą być ![]() zostały mi 2 strony ale moze potem doczytam
|
|
|
#3199 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no i milego dnia z koleżanką
|
|
|
#3200 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
a tyle strachu byłoCytat:
Cytat:
Cytat:
Wreszcie Was nadrobiłam w sobotę byłam na weselu i normalnie godz 20 a mi sie tak spać chciało no masakra! Ale chcieliśmy oczepiny jeszcze zobaczyć i wytrzymałam do 1![]() I o dziwo nie czułam się tak źle jak na co dzień. Na dzisiaj miałam mieć wizytę u lekarza na NFZ ale chyba zrezygnuję i będę chodziła tylko do jednego prywatnie... no kurde nie wiem co robić ale za godz wizyta więc itak bym już pewnie nie zdążyła... Edytowane przez monicca1989 Czas edycji: 2012-09-04 o 09:14 |
|||||
|
|
|
|
#3201 |
|
Zakorzenienie
|
szkoda, że nie zauważyłaś wszystkich mega złośliwych postów pod moim adresem w związku z tym co napisałam, a tylko ten jeden
|
|
|
|
|
#3202 | |
|
Zakorzenienie
|
no chciałabym synka :d
dzieki Cytat:
a ja wczoraj o 22 nie ziewałam!! o dziwo! albo jeden taki dzień albo faktycznie w 2 trymestrze jest wiecej energii ok ide pa
|
|
|
#3203 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja beta właściwie nie zmalała, po prostu jest na tym samy poziomie staram się nie karmić zbytnio nadzieją, tylko podchodzić do tego realnie... choć wczoraj po tych wszystkich rozmyślaniach + stres związany z pierwszy dniem mojej córci w żłobku , cholernie rozbolała mnie głowa, ale apapu bałam się wziąć, więc gdzieś ta iskierka jeszcze się tli ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() moje zdanie jest takie, że jak ciąża rozwija się zdrowo i jest mocna, to uwierz mi, ale kilka łyków coli czy koszyk malin jej nie zagrożą ![]() przykład? bardzo proszę: w styczniu 2010 roku zgodnie z noworocznymi postanowieniami, zaczęłam sie odchudzać. Chodziłam 2x w tygodniu na intesywny fitness, na basen + sauna, łykałam tabletki przyspieszające spalanie... w lutym nie dostałam okresu. 3 dni po spodziewanej @ zrobiłam test - negatywny. zwaliłam wszystko na odchudzanie (parę kilo już zleciało). denerwowało mnie tylko to pobolewanie w brzuchu jak na @... więc co zrobiłam mądrego? zaczęłam czytać w necie, co zrobić żeby wywołać okres... łyknęłam polopiryne, zapiłam winem i poszłam wziąć gorący prysznic... no ale @ nadal nie było, nadal chodziłam na fitness, nadal się odchudzałam. 2 tygodnie później znowu zrobiłam test, tym razem był pozytywny. Pierwsza reakcja? mega szok, strach, bo przecież co ja robiłam do tej pory... w październiku urodziłam zdrową córeczkę, ciąża donoszona, idelanie rozwiajała się przez całe 9 miesięcy a teraz? dbałam o siebie, chuchałam, uważałam na to co jem i co pije.. i co? ciąża się nie rozwija... wniosek jest jeden - na pewne rzeczy nie mamy wpływu. nikogo absolutnie nie namawiam do takiego zachowania jak moje przy pierwszej ciąży, bo to czysta głupota, ale to pokazuje jedynie że nie ma reguły. Bo gdyby wszystko miało przebiegać tak jak Ty to opisujesz, to powinnam stracić tamtą ciążę, a nie tą... wiem że też poroniłaś i pewnie dlatego teraz starasz się ochronić swoje dziecko przed wszystkimi potencjalnymi zagrożeniami. ale uwierz mi, nie da się. oddychasz powietrzem, w którym jest mnóstwo syfu, jesz rzeczy, w których jest mnóstwo chemii.. z tym że to naprawdę dla zdrowej ciąży nie ma znaczenia. Tamtą straciłaś, bo Twój dzidziuś był za słaby, nie miałaś na to wpływu, tak się czasami po prostu dzieje... i moim zdaniem całkiem nie potrzebnie stresujesz dziewczyny na każdym kroku - bo coli się napiły, bo maliny zjadły, bo sięgnęły do góry ściągając coś z wyższej półki... nie strasz ich tak, ciąża to piękny czas i daj im się nim cieszyć |
|||||
|
|
|
|
#3204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://tablica.pl/oferta/wozek-wielo...fc5e7d76;r:;s: Ja się zakochałam w tych wózkach
|
|
|
|
|
|
#3205 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3206 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo mocno ściskam za Ciebie kciuki, cuda sie zdarzają, czesto w momentach, kiedy my juz wszystko przekreśliliśmy ![]() ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
![]() bo ceny sa calkiem calkiem przyzwoite
|
|
|
#3207 |
|
Wtajemniczenie
|
maz mnie wspiera caly czas, byl przy mnie w szpitalu, kiedy mogl robic cos innego, np przygotowywac sie do slubu itp. wspieral mnie, ale widze ze on tez nie moze sie pozbierac...
najgorsze jest to ze na weselu wszyscy przypominali mi skladajac zyczenia"duzo dzieci itp", ksiadz bardzo wyrozumialy, po mszy pytal jak zdrowie i pow ze bedziemy miec duzo dzieci, ale on tak zyczliwie bo wiedzial co przeszlam, kiedy sie spowiadalam u niego to czulam ze wlasnie trace zycie;( w szpitalu opieka wspaniala, moze dlatego ze wiedzieli ze jutro mam slub i robili wszystko zebym sie nie denerwowala. na slubie i weselu zapomnialam o tym bo sie dobrze bawilam, gin pow ze moge robic wszystko. ale od wczoraj mam jakiegos mega dola, tym badziej teraz mam l4 ale jak wroce do pracy bo wiedza co sie stalo na podstawie zwolnienia bo najpierw mialan na 100 a teraz na 80 i napisane jest ze bylam w szpitalu to sie zacznie, wiara bedzie wiedziec pewnie juz ![]() 25 wrzesnia mam wizyte u gin i zobaczy jak sie goi to wszystko. dzis jest 4 dzien od zabiegu i nadal mam delikatne krwawienie, jak dlugo jeszcze? pow ile trzeba odczekac zeby starac sie? chcielismy miec dzidziusia latem ale czuje ze cos nie wyjdzie ;( tak sie cieszylam ze w kwietniu sie urodzi nasza dzidzia, juz zaplanowany caly przyszyly rok ;( |
|
|
|
|
#3208 |
|
Zakorzenienie
|
Kathe, strasznie mi przykro że tak to się potoczyło
od teraz zaczął się nowy etap w Twoim życiu, oby dużo dużo lepszy ![]() a moze wkleisz jakieś zdjęcia ze ślubu? na pewno ślicznie wyglądałaś
|
|
|
|
|
#3209 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny. Wróciłam!!!
Urlop udał się mega fajnie, mimo, że tylko z córką i bez połówka. Ale i tak było bajecznie. Karmili jak marzenie. Czemu nie jestem bogata i nie mam służby? Mogłabym tak żyć... W drodze powrotnej trochę gorzej, bo samochód mi nawalił. Był stresik, bo mąż z drugiego końca kraju lawetę mi załatwiał. A miałam 20 km do celu!!!! Jakoś tak, po dłuższych staraniach udało mi się ożywić auto i dojechałam. Zostawiłam samochód szwagrowi, żeby odstawił go do warsztatu. 30 byłam na badaniu prenatalnym, 17 mam wizytę w poradni genetycznej. Ale chyba jest ok, malec w sumie duży - 6 cm, 13 tydzień. Przezierność lekarz stwierdził, ma mniejszą niż przeciętna. Czyli ok. Zobaczymy jeszcze co z krwi wyjdzie. Powiem szczerze, że nie dam rady nadrobić tego co naskrobałyście przez ten czas. Trudno, jakoś się chyba wbije w wątek tak naturalnie. I pochwalę się bobasem, w sumie mówiąc to przeczuwam chłopca, aczkolwiek wolałabym dziewczynkę. Ale to bez znaczenia, byle zdrowe było i zdrowo się chowało.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
|
|
|
#3210 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I poza tym - również serdeczne gratulacje i pomyślności na nowej drodze życia.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:39.

że się nie podzieliłaś z nami
D 

plakalam strasznie, po 2 h mialam zabieg na narkozie. w sobote rano szybko o 6 sie wykapalam i poprosilam lekarza zeby wypisal mnie ok 8, od razu ze szpitala do fryzjerki itp
i jak tu nie żyć w strachu..? powiem Wam, że jak ostatnio naczytałam się, że kilka z Was trafiło do szpitala to spać nie mogłam, miałam koszmary, że krwawię, że wkładka cała we krwi 

Dobrze że mimo wszystko się udał, w końcu to jedyny taki dzień!

Choć na razie te wyniki jakieś bardzo złe nie są, na szczęście ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

za wizytę.. 

05.07.2008