Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13) - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-04, 11:18   #3931
koniakonia
Zakorzenienie

Dot.: Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13)

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Tylko że to nie wyglada jak pryszcz przy pryszczu to widać którędy ta ropa miałaby wyjść a tu jest sama kulka ;/ i boli przy chodzeniu... i nawet dość spora jest.

A u jakiego lekarza byłaś?? bo nie wiem czy z tym iść do rodzinnego czy ginekologa .....
Heja,

może to zapalenie tego
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=266381
tu cały watek

najlepiej do dermatologa z tym, wenerolog może , bo oni się tymi sferami zajmują głównie , więc mają pewnie doświadczenie we tego rodzaju sprawach, lepiej tego nie dusić , nie oczyszczać na własną ręke , bo można sobie narobić kłopotów , to jest jednak specyficzna sfera
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 11:22   #3932
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
No otoz to

Mialam pisac,ze zaczelismy uzywac pampersow nr 4 i dzis wielki kupsztal po nocy nie przelecial na plecy

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Mi tego tez wlasnie tu mega brakuje,zeby miec fajnych znajomych.Juz tyle razy sie sparzylam tutaj na ludziach.Cos jest nie tak z ludzmi na emigracji,no nie ze wszystkimi ,ale ja na kilka takich osob trafilam,ze niby miali byc fajnymi znajomymi,a okazalo sie calkiem inaczej.No a w Polsce mam wielu znajomych i przez to tesknie.A tutaj nie mam w sumie z kim pogadac.
o to ladnie! 4 to juz sporawe są ,wiec duzo "balastu" mogą zmiescic . My caly cza sna 3,bo jak zalozylam 4 to jakos luzno mial w pasie i przy nogach, mialam wrazenie,ze to zaraz wyleci wszystko. Co nei zmienia faktu, ze na noc ma zakladane..bo wiadomo wiecej godzin. Nie przeszkodzilo Mu to jednak dzis przesikac sie ..podczas karmienia. Czulam tylko jak robi mi sie goraco,a ze 6 rano byla..to zaczelam sie zastanawiac kto popuscil z nas obojga . Tak serio to wydaje mi sie,ze przez Jego nocne harce pielucha sie poluzowala i wyszlo jak wyszlo..

Gosia co do ludzi na obczyznie..Ja osobiscie nie mam doswiadczenia,ale gro znajomych ktorzy wyjechali tez maja takie spostrzezenia. Twierdza,ze my Polacy jakos malo sie trzymamy razem, inne nacje podobno są bardziej zzyte. Pomagaja sobie itp. U nas to czesto niestety jeden drugiego za 5 zl sprzeda. Jest to jedyna rzecz chyba jakiej bym sie obawiala podczas wyjazdu zagranice...choc moze i jeszcze tego,ze i tak zawsze beda "obca". Sa zapewne kraje, gdzies "misz masz" jest tak ogromny, ze nie czujesz sie wyalienowana..np.taka Kanada. Jednak wiadomo,ze im wiecej "tubylców" tym zapewne inaczej to wyglada.
Za mna chodzi Szwecja (przynajmniej aparycja bym sie nie wyrozniala), bo wydaje mi sie krajem bardzo PRO rodzinnym itp. Jasne,ze sa podatki itp, ale widac efekty. Tj desia pisze..dzieci do szkoly maja wszystko (wiem,ze w UK tez), sluzba zdrowia, szczepienia..ogolnie edukacja.
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 11:27   #3933
emigra
Zakorzenienie

Ja nie zauwazylam u nas takiej reguly, ze polak polakowi wrogiem.... ale moze mam za malo znajomych .. jakos kazdemu dobrze sie wiedzie, wiec moze to tez jakis czynnik? Ze jak ktos sobie nie radzi badz jest zachlanny i zaborczy to podklada haki innym?
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 11:34   #3934
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Ja nie zauwazylam u nas takiej reguly, ze polak polakowi wrogiem.... ale moze mam za malo znajomych .. jakos kazdemu dobrze sie wiedzie, wiec moze to tez jakis czynnik? Ze jak ktos sobie nie radzi badz jest zachlanny i zaborczy to podklada haki innym?
zapewne masz racje,bo niestety zyczliwosci to wielu ludziom brakuje. Czasem wrecz sie ciesza,ze sie cos komus nie uda;/. przykre to.
Choc moj T pracuje z obcokrajowcami i mowi,ze naprawde widac w mentalnosci danej narodowosci jacy są. Chodzi o podejscie do terminowosxci, slownosc etc. Kwestia pomocy to samo.
To jest chyba troche tj starsi ludzie w innych krajach. Chodza na kawke,do kina, jezdza na wakacje..sa pogodni. Mysle,ze kazdy by byl jakby Go bylo na to stac. Wtedy zupelnie inaczej sie funkcjonuje, bez zastanawiania "to dzis moge zjesc plasterek wedliny,czy nie". Mnie to dobija..ze stoje w aptece w kolejce,a przede mna emerytka mowi,ze lek za 10zł to za drogi i czy jest zamiennik. Powiem Wam, ze sciska mnie wtedy w serduchu,bo sie zastanawiam na ile jest "jej winy" w tym,ze taki wydatek to dla Niej za wiele. Godna starosc to naprawde cos pieknego...zycie bez perspektywy od 1 do 1..i to kupujac totalne minimum.
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 11:36   #3935
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
to jest moim zdaniem podstawa, jeśli ludziom jest dobrze to są zupełnie inni, dlatego w takich krajach jak Norwegia czy Szwecja jest jak jest, tam jest dobrobyt , no ale my nigdy nie będziemy mieć takich surowców , więc chyba się takiego "raju" nie doczekamy
Stary 2012-09-04, 11:37   #3936
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
zapewne masz racje,bo niestety zyczliwosci to wielu ludziom brakuje. Czasem wrecz sie ciesza,ze sie cos komus nie uda;/. przykre to.
Choc moj T pracuje z obcokrajowcami i mowi,ze naprawde widac w mentalnosci danej narodowosci jacy są. Chodzi o podejscie do terminowosxci, slownosc etc. Kwestia pomocy to samo.
To jest chyba troche tj starsi ludzie w innych krajach. Chodza na kawke,do kina, jezdza na wakacje..sa pogodni. Mysle,ze kazdy by byl jakby Go bylo na to stac. Wtedy zupelnie inaczej sie funkcjonuje, bez zastanawiania "to dzis moge zjesc plasterek wedliny,czy nie". Mnie to dobija..ze stoje w aptece w kolejce,a przede mna emerytka mowi,ze lek za 10zł to za drogi i czy jest zamiennik. Powiem Wam, ze sciska mnie wtedy w serduchu,bo sie zastanawiam na ile jest "jej winy" w tym,ze taki wydatek to dla Niej za wiele. Godna starosc to naprawde cos pieknego...zycie bez perspektywy od 1 do 1..i to kupujac totalne minimum.
zgadzam się z Tobą.

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 11:49   #3937
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

Bardzo to smutne,nie powinno tak byc.Tutaj (w UK) osoby o niskich dochodach maja leki za darmo,tak samo dofinansowanie do mieszkania itp.
Stary 2012-09-04, 11:50   #3938
natkulec
Zadomowienie

Cytat:
Witajcie "babeczki" ;-)
Smiem się pochwalić, ze ciasto drożdzowe wyszlo ..ii juz nie ma pol blachy ( musialam się posilic podczas nocnego wstawania do bączysławów Robcia)

natkulec
oo to wszystkiego Naj dla Was..Madzi ząbków bialutkich szybko i bezbolesnie wychodzących brzuszka pełnego samymi pysznościami i umiejętności coraz to nowych! A przede wszystkim ,aby była szczęsliwych Maluchem, bo kochająca mame juz ma!

Ten kto wymyslil zmywarke dostanie kiedys ode mnie wielką ..blache ciasta w nagrode. Zawsze bede zapuszczac zmywanie jak Rob bedzie szamał sniadanie. Tak sie skupil na nasluchiwaniu szumow, ze nawet nie bylo koniecznosci mycia po. To sie normalnie nie zdarza,bo gałązki Mu lataja niczym tornado i sieja spustoszenie naokolo. Choc samo mycie tez jest zabawne ,bo podoba Mu sie szorowanie facjaty.
dziekujemy za śliczne życzonka może podesłałabyś trochę drożdżówki
super że Robio tak ładnie zjadł, już wiesz jaka metoda na niego działa
Stary 2012-09-04, 12:12   #3939
emigra
Zakorzenienie

Moj maz stwierdzil ze nawet w Polsce Polak Polakowi klody pod nogi stawia i tylko sie cieszy jak komus sie wiedzie gorzej od niego ... i to miedzy innymi przez taka mentalnosc nie zamierzamy nigdy tam wracac... nie ukrywam ze tu zyje nam sie o wiele lepiej i spokojniej, moze nawet i latwiej, choc ja z jezykiem mam jeszcze problemy. Ale w Polsce pewnie jeszcze dlugo bysmy czekali na kupno domu, a juz napewno nie z takim duzym wkladem wlasnym jak udalo nam sie nazbierac... Ale naszczescie nie kazdy Polak jest swiania do rodaka jest tez mnostwo dobrych ludzi, uczynnych, uczciwych ale niestety te niektore mendy robia ogolna opinie ...
3270g, 47 cm
Stary 2012-09-04, 12:27   #3940
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Moj maz stwierdzil ze nawet w Polsce Polak Polakowi klody pod nogi stawia i tylko sie cieszy jak komus sie wiedzie gorzej od niego ... i to miedzy innymi przez taka mentalnosc nie zamierzamy nigdy tam wracac... nie ukrywam ze tu zyje nam sie o wiele lepiej i spokojniej, moze nawet i latwiej, choc ja z jezykiem mam jeszcze problemy. Ale w Polsce pewnie jeszcze dlugo bysmy czekali na kupno domu, a juz napewno nie z takim duzym wkladem wlasnym jak udalo nam sie nazbierac... Ale naszczescie nie kazdy Polak jest swiania do rodaka jest tez mnostwo dobrych ludzi, uczynnych, uczciwych ale niestety te niektore mendy robia ogolna opinie ...
dobrze,że jednak trochę też tych Polaków dobrych zostało, a co sytuacji w kraju to jednak mamy zupełnie inną historię i nie dogonimy zachodu , bo nie da się zmienić przeszłości

Ja jestem Polką , ale kłod nikomu nie rzucam pod nogi, nie zazdroszczę , nie wiem może ja mam inaczej

Ja tam jednak też myślę,że na emigracji jest wiele fajnych osób, bo przecież Wy też tworzycie tą grupę.
Trochę mnie smuci fakt,że tak nisko oceniacie Polaków, a przecież same jesteście Polkami , to też Wy , więc jak ktoś mówi,że Polak to świnia to jakby o Was mówił. Jest to jednak duże uogólnienie.

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-09-04 o 12:34
Stary 2012-09-04, 12:35   #3941
Karinio
Zakorzenienie

Hej

Ja właśnie miałam doła z powodu wyżej wymienionego przez Gosie i dlatego wczoraj nie wchodziłam jak wrócilam ze spaceru,mogłybyśmy sobie ręke podać. Napisz mi na pw gdzie mieszkasz??
Wielokrotnie tzn pare razy zraziłam się do Polaków tutaj do tego stopnia,że trzymam się od nich zdaleka aczkolwiek mamy 2 pary małżeństwa znjaomych,tylko brak czasu by się z nimi spotykac,bo albo oni zapracowani,albo mąż.Teraz czekamy aż dadzą nam znać,bo chcą bysmy wpadli na kawe jak skończą remont.A od x czasu idziemy do nich i dojść coś nie możemy.
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 12:36   #3942
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
dobrze,że jednak trochę też tych Polaków dobrych zostało, a co sytuacji w kraju to jednak mamy zupełnie inną historię i nie dogonimy zachodu , bo nie da się zmienić przeszłości

Ja jestem Polką , ale kłod nikomu nie rzucam pod nogi, nie zazdroszczę , nie wiem może ja mam inaczej

Ja tam jednak też myślę,że na emigracji jest wiele fajnych osób, bo przecież Wy też tworzycie tą grupę.
Trochę mnie smuci fakt,że tak nisko oceniacie Polaków, a przecież same jesteście Polkami , to też Wy , więc jak ktoś mówi,że Polak to świnia to jakby o Was mówił. Jest to jednak duże uogólnienie.
nie powiedzialam ze kazdy polak to swinia a ze tacy sa co poniektorzy.. i ze oni robia te zla opinie w swiecie.

Wlasnie przez takich ludzi dziwnych, zawistnych inni - normalni maja pozniej pod gorke.
3270g, 47 cm
Stary 2012-09-04, 12:38   #3943
Karinio
Zakorzenienie

A i Gosiu,są u Was takie spotkanie dla mam i dzieci do lat 5-ciu???To jest pare razy w tygodniu,ale punkty spotkań rozrzucone po mieście,gdzie mamy moga się spotkać pogadać,a dzieci wspólnie pobawić.U mnie to się nazywa Sure Start.Chodze tam jak mam zważyć małego,jutro idziemy.
Stary 2012-09-04, 12:42   #3944
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
nie powiedzialam ze kazdy polak to swinia a ze tacy sa co poniektorzy.. i ze oni robia te zla opinie w swiecie.

Wlasnie przez takich ludzi dziwnych, zawistnych inni - normalni maja pozniej pod gorke.
Ja nie napisałam,że tak powiedziałaś
Napisałam o ogólnej opinii jaką wiele osób wyraża, a ja się świnią nie czuję chrum chrum
No ale zobaczcie ile Was tu jest, wszystkie normalne fajne dziewczyny, no to trzeba jednak mieć wiarę ,że takich też jest wielu , tylko że są mniej widoczni.Zawsze zło było mocniej na tapecie niż dobro.
Stary 2012-09-04, 12:51   #3945
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisałam o ogólnej opinii jaką wiele osób wyraża, a ja się świnią nie czuję chrum chrum
No ale zobaczcie ile Was tu jest, wszystkie normalne fajne dziewczyny, no to trzeba jednak mieć wiarę ,że takich też jest wielu , tylko że są mniej widoczni.Zawsze zło było mocniej na tapecie niż dobro.
ja tez sie swinia nie czuje hehe
nie robie nikomu krzywdy, nie ide po trupach do celu, krzywdzac innych ludzi itp a jak komus sie powodzi to zwyczajnie sie ciesze akurat na takich znajomych trafilismy tutaj ze mozemy na sobie polegac, co mnie bardzo cieszy. Ale wlasnie mysle ze jednym z powodow jest to ze wszyscy mamy dosyc dobra sytuacje zyciowa.... kto wie jacybysmy byli gdyby bylo zle.

ja zwariuje zaraz, niech ten tepy kurier juz przywiezie mi te lozeczko!!! jest tak piekna pogoda a my kisimy sie w domu i nie mam NIC do jedzenia
3270g, 47 cm
Stary 2012-09-04, 12:54   #3946
Karinio
Zakorzenienie

Pisze z pamięci :pisze,mam nadzieje że niczego nie pomyle:
emigra,przepraszam że moje czary nie podziałaly
Uśmiałam się z plaskacza Roberta?mrawki. Z tego sikania,które moglo się zmoczyć także
Aa i pamiętam jak karolca pisała,że Ewelinka ogląda soie paznokcie,mój synek też tak robi tzn palcem wskazującym ociera sobie płytke kciuka i ogląda.Smieje się,że zachwuje się jak kobieta.
Stary 2012-09-04, 12:57   #3947
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
ja tez sie swinia nie czuje hehe
nie robie nikomu krzywdy, nie ide po trupach do celu, krzywdzac innych ludzi itp a jak komus sie powodzi to zwyczajnie sie ciesze akurat na takich znajomych trafilismy tutaj ze mozemy na sobie polegac, co mnie bardzo cieszy. Ale wlasnie mysle ze jednym z powodow jest to ze wszyscy mamy dosyc dobra sytuacje zyciowa.... kto wie jacybysmy byli gdyby bylo zle.

ja zwariuje zaraz, niech ten tepy kurier juz przywiezie mi te lozeczko!!! jest tak piekna pogoda a my kisimy sie w domu i nie mam NIC do jedzenia
Na spacer przed dom wyjdź , bo kiszenie się w chacie to jest porażka , znam to z autopsji, nic gorzej na mnie nie działa jak zamknięcie w domu
Stary 2012-09-04, 12:57   #3948
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
Na spacer przed dom wyjdź , bo kiszenie się w chacie to jest porażka , znam to z autopsji, nic gorzej na mnie nie działa jak zamknięcie w domu
To fakt,mnie nosi jak siedzimy w domu,bo jest np brzydka pogoda.
Stary 2012-09-04, 12:58   #3949
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Tylko że to nie wyglada jak pryszcz przy pryszczu to widać którędy ta ropa miałaby wyjść a tu jest sama kulka ;/ i boli przy chodzeniu... i nawet dość spora jest.

A u jakiego lekarza byłaś?? bo nie wiem czy z tym iść do rodzinnego czy ginekologa .....
Jak mialam pod pacha to bylam u rodzinnego a w ciazy to bylam u ginekologa. Mysle ze rodzinny tez by wiedzial, ale jednak poszlabym do ginekologa albo dermatologa jesli masz mozliwosc. ja bym tego sama tez nie wyciskala, bo jesli bakteryjne to mozesz sobie problemu narobic
Cytat:
o to ladnie! 4 to juz sporawe są ,wiec duzo "balastu" mogą zmiescic . My caly cza sna 3,bo jak zalozylam 4 to jakos luzno mial w pasie i przy nogach, mialam wrazenie,ze to zaraz wyleci wszystko. Co nei zmienia faktu, ze na noc ma zakladane..bo wiadomo wiecej godzin. Nie przeszkodzilo Mu to jednak dzis przesikac sie ..podczas karmienia. Czulam tylko jak robi mi sie goraco,a ze 6 rano byla..to zaczelam sie zastanawiac kto popuscil z nas obojga . Tak serio to wydaje mi sie,ze przez Jego nocne harce pielucha sie poluzowala i wyszlo jak wyszlo..

Gosia co do ludzi na obczyznie..Ja osobiscie nie mam doswiadczenia,ale gro znajomych ktorzy wyjechali tez maja takie spostrzezenia. Twierdza,ze my Polacy jakos malo sie trzymamy razem, inne nacje podobno są bardziej zzyte. Pomagaja sobie itp. U nas to czesto niestety jeden drugiego za 5 zl sprzeda. Jest to jedyna rzecz chyba jakiej bym sie obawiala podczas wyjazdu zagranice...choc moze i jeszcze tego,ze i tak zawsze beda "obca". Sa zapewne kraje, gdzies "misz masz" jest tak ogromny, ze nie czujesz sie wyalienowana..np.taka Kanada. Jednak wiadomo,ze im wiecej "tubylców" tym zapewne inaczej to wyglada.
Za mna chodzi Szwecja (przynajmniej aparycja bym sie nie wyrozniala), bo wydaje mi sie krajem bardzo PRO rodzinnym itp. Jasne,ze sa podatki itp, ale widac efekty. Tj desia pisze..dzieci do szkoly maja wszystko (wiem,ze w UK tez), sluzba zdrowia, szczepienia..ogolnie edukacja.
Tak, szwecja stawia bardzo mocno na rodzine. Ja za dodatek rodzinny moglam kupic buty zimowe ecco plus jeszcze jakies inne zwykle np, to tak dla porownania
Cytat:
Ja podczas moich 8 lat w szwecji spotkalam fajnych i niefajnych
Tak samo jak w Polsce zreszta!

Cytat:
To prawda, u nas jest zbyt duza przepasc pomiedzy ludzmi, z tego wynika zazdrosc i zawisc, bo niestety czest bardzo powodzenie w zyciu zalezy od szczescie, a niektorzy szczescia nie maja, cale zycie haruja za grosze, w efekcie nie maja naprawde nic, jak wtedy byc szczesliwym?

Cytat:
Zawsze tak jest ze zapamietuje sie skrajnosci wlasnie, akurat tych co pija, bija, ogolnie patologie. Ale z moich obserwacji wynika ze wszedzie to wystepuje, tylko moze w mniejszym stopniu

Cytat:
Ano wlasnie!

My wybylsymy na spacerek, cos to moje dziecie marudne dzisiaj, ale wcinala obiadek ze az milo
No coz, moze ma po prostu gorszy dzien, tylko dlaczego akurat jak matka musiala o 5.45 wstac
Ciekawe jak tam moja druga pociecha w szkole

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 13:06   #3950
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
my od jednych się nie mogliśmy odczepić,ścigają ich w Polsce okazali się świrami. Przestaliśmy się do nich odzywać a oni do nas wydzwaniali że nas zabiją. Przez to że urwaliśmy z nimi kontakt(nie będziemy się zadawać ze złodziejami- cała rodzina- dzieci małe 5,3 lata wykorzystywali do kradzieży) Zerwaliśmy kontakt i wydzwaniali(straszyli,ja nie spałam całymi cocami bo się bałam) pourywali nam lusterka w samochodzie(jaki jeszcze mieliśmy) Byliśmy na policji ale to nic nie pomogło. Potem spotkał mojego tż i zaczął się z nim szarpać. Mój tż sie wkurzył i poszedł na policje. no i teraz dopiero ma zakaz zbliżania się do nas. No ale w pracy jest jego brat-też poszukiwany-(ma zielone papiery bo z dachu skakał ) No i w pracy też były problemy, niedawno powiedział żeby Marcin na nas uważał bo może nam się coś stać.. Ja się boję a tż mówi że nie mogę się ich bać. Ale to przecież są psychiczni ludzie.
Omg

To nam po kupnie nowego samochodu,ktoś nam maske zdemolował,poskakał sobie po niej były widoczne ślady oraz mieliśmy doniczke na dachu.A wtedy mieszkalismy jeszcze ze wspóllokatorami i nie było między nami już zbyt dobrze.Czy ktoś z nich zrobił,czy jego koleżka niewiem,bo braliśmy też pod uwage to że niedaleko był pub i może jakiemuś pijanemu studencikowi się nudziło,albo obok naszego domku był socjalny dom i mieszkał tam taki arogancki gościu,może mąż źle stanął ( choć raczej nie ) i ów gościu nie mógł przejechać wózkiem,ale to było tylko nasze gdybanie.

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Cytat:
nie pamiętam ale chyba pisałam że nie wracamy bo teściowej się odwidziało i narazie nie da nam tego mieszkania. mieliśmy wrócić i zamieszkać na małym mieszkaniu, ale powiedziała że ona nam tam nie pozwoli mieszkać bo to jest jej mieszkanie, my wiemy że to jej i nie chcieliśmy jej nic zabierać. Ona nie chce żebyśmy wrócili bo w PL ciężko i nie ma po co wracać chcieliśmy jej zapłacić ale się nie zgodziła. Za to powiedziała że to duże mieszkanie jest nasze. musimy czekać. No więc jak to duże jest nasze to musimy też zostać tu dłużej żeby zarobić i zrobić go tak jak będziemy chcieli Z jednej strony chce bardzo wrócić a z drugiej zostałabym tutaj bo tutaj jest wszystko prostsze. Jeszcze jakbym tu miała normalnych znajomych to może bym myślała inaczej, ale tutaj jeden drugiego obgaduję, więc jak przy mnie swoją dobrą koleżankę czy kolegę obgaduję to mnie też. Przeniosłabym się do innego miasta ale nawet nie wiem gdzie. Belfast nie jest bezpieczny, co chwile jakieś bomby podkładają i ewakuują ludzi, świry tu mieszkają. protestanci cały czas się z katolikami biją. wczoraj znów całą noc helikoptery latały, normalnie spać się nie da
O masz Ci los z tą teściową. O kurka,to nie bezpiecznie tam macie :/
Stary 2012-09-04, 13:07   #3951
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Karinio Pokaż wiadomość
Omg

To nam po kupnie nowego samochodu,ktoś nam maske zdemolował,poskakał sobie po niej były widoczne ślady oraz mieliśmy doniczke na dachu.A wtedy mieszkalismy jeszcze ze wspóllokatorami i nie było między nami już zbyt dobrze.Czy ktoś z nich zrobił,czy jego koleżka niewiem,bo braliśmy też pod uwage to że niedaleko był pub i może jakiemuś pijanemu studencikowi się nudziło,albo obok naszego domku był socjalny dom i mieszkał tam taki arogancki gościu,może mąż źle stanął ( choć raczej nie ) i ów gościu nie mógł przejechać wózkiem,ale to było tylko nasze gdybanie.
Przykre to jest.

niespodzianka
Stary 2012-09-04, 13:09   #3952
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natkulec Pokaż wiadomość
Dziś Madzia kończy 6 miesięcy!!! i stawia wszystkim ciociom kawę i ciacho
Z tego powodu chyba zrobiła mamie niespodziankę bo jak usnęła po 20 to pierwsza pobudka była o 4!!! potem o 5:30 trzeba było przywitać tatę wracającego z pracy i jeszcze pospałyśmy do 8 więc mogę stwierdzić że jestem wyspana

za chwilkę Was nadrobię jak Madzia pozwoli
Za 6 miesięcy i nocke gratulacyjne.
Stary 2012-09-04, 13:10   #3953
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Przykre to jest.
No to ale macie przeboje, u mnie przebita opona od wózka mnie wkurzała, ale to co Wy macie to jest jazda z górnej półki
Stary 2012-09-04, 13:11   #3954
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
Przykre to jest.
No niestety i jak pojechaliśmy do Polski z tą maską to podczas urlopu,to niektórzy z rodziny mysleli,że to się w Polsce nam stało.
Stary 2012-09-04, 13:18   #3955
88natka
Zadomowienie

Cytat:
No niestety i jak pojechaliśmy do Polski z tą maską to podczas urlopu,to niektórzy z rodziny mysleli,że to się w Polsce nam stało.
Masakra Ja rozmawiałam z jego żoną w pracy, bo razem pracujemy. Zawsze jestem miła, ludzie są strasznie fałszywi. Nauczyłam się tutaj żeby nie ufać ludzią. W Polsce jakoś nie spotykałam takich złych ludzi. Trochę mnie to przybiło.. Trzeba być ostrożnym w dobieraniu znajomych.

niespodzianka
Stary 2012-09-04, 13:27   #3956
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mama d Pokaż wiadomość
Uwielbiam ten program, zawsze płacze jak rodzi się dziecko ... dziwne bo kiedy ja sama urodziłam to byłam tak zestresowana, że nie płacze,że zamarłam i przestałam oddychać - położne to zobaczyły i zaczeły mnie szarpać i krzyczeć żebym się osknęła i zaczeła oddychać bo dziecko siniało :O ufff dobrze, że teraz smacznie śpi w swoim łóżeczku i z płaczem nie ma żadnego problemu :P
A no to fakt,ale to że przestałaś oddychać mnie zmroziło To niezłe miałaś przeżycia na porodówce.

Cytat:
Napisane przez mama d Pokaż wiadomość
No i najwazniejsze, Zosieńce idą góre 1 ) ma białe duże kreseczki ...
nie wiedziałam, ze te zęby sa takie duże ... syn mojej koleżanki już ma i wygląda to troche dziwnie - tata mała buźka a takie kły jak u dużego dziecka no ale mają im służyć przez najbliżesz 7 lat
Za zęby i oby bezboleśnie wyszły
Niewiem czemu,ale wytłuszczone mnie lekko rozbawiło.

Cytat:
Sąsiad nam podwyższył cene tego mieszkania na górze z 450 na 530 no i szukamy czegoś nowego z ogrodem bo tu nie ma. Bierzemy pod uwagę przeniesienie się do innego miasta ale jeszcze nie wiemy.
To powodzenia w szukaniu nowego lokum

Cytat:
mi sie raz zrobila taka guleczka w kroczu, zaraz na wzgorku lonowym ale wygladalo to jak pryszcz taki czerwony, no i wycisnelam (o masakro!) i zeszlo
Omg

Cytat:
No to ale macie przeboje, u mnie przebita opona od wózka mnie wkurzała, ale to co Wy macie to jest jazda z górnej półki
No widzisz,niestety tak bywa.

Cytat:
Masakra Ja rozmawiałam z jego żoną w pracy, bo razem pracujemy. Zawsze jestem miła, ludzie są strasznie fałszywi. Nauczyłam się tutaj żeby nie ufać ludzią. W Polsce jakoś nie spotykałam takich złych ludzi. Trochę mnie to przybiło.. Trzeba być ostrożnym w dobieraniu znajomych.
No niestety,masz racje że trzeba być uważnym w dobieraniu znajomych.Mąż ma tu znajomych z polski,z miejscowośći której mieszka,koledzy i koleżanka ze szkoły podst.No,ale odzywają się przeważnie wtedy jak mają interes do męża,typu że jak dowiedza się że jedzie do Pl to pytają czy im coś weźmiemy.Jeden to taki fałszywiec,że wymyślał kiedyś bajeczki na temat mnie i mojego męża,choć nie utrzymujemy z nim kontaktu.Oj,dużooo bym mogła pisać.

Mały się chyba obudził.

A i widzicie ten konkurs z nagrodami z Fisher Price???Fajne nagrody
https://mamotoja.pl/radosnezabawy.html

Edytowane przez Karinio
Czas edycji: 2012-09-04 o 13:28
Stary 2012-09-04, 13:31   #3957
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Tu może jest "większy wybór", tzn., mamy większy wybór,bo nie ma bariery językowej np. i łatwiej nawiązać kontakt.Ale na złego to się trafi wszędzie.
Stary 2012-09-04, 13:33   #3958
88natka
Zadomowienie

Cytat:

No niestety,masz racje że trzeba być uważnym w dobieraniu znajomych.Mąż ma tu znajomych z polski,z miejscowośći której mieszka,koledzy i koleżanka ze szkoły podst.No,ale odzywają się przeważnie wtedy jak mają interes do męża,typu że jak dowiedza się że jedzie do Pl to pytają czy im coś weźmiemy.Jeden to taki fałszywiec,że wymyślał kiedyś bajeczki na temat mnie i mojego męża,choć nie utrzymujemy z nim kontaktu.Oj,dużooo bym mogła pisać.

Mały się chyba obudził.

A i widzicie ten konkurs z nagrodami z Fisher Price???Fajne nagrody
https://mamotoja.pl/radosnezabawy.html
co do pogrubionego to też tak mamy. Mąż ma znajomych ze swojego miasteczka i jest podobna sytuacja ale nawet nie chce mi się o tym pisać.

niespodzianka
Stary 2012-09-04, 13:44   #3959
sweet_papaya
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
za kolejny tydzien i podwojenie wagi.
Moj Klusek jeszcze troche i wage potroi,a ma dopiero 4 i p0l miesiaca

Uciekam spac.Dobranoc!
KluseczekTo takie słodkie jest
Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Czyzbym byla pierwsza?
Starsze dziecko wyszykowalam do szkoly,dlatego musialam wstac
Najbardziej zadowolona z wczesnej pobudki byla Viki, usmiechy byly zabojcze rano. Normalnie o tej godzinie troche gada do siebie i zasypia z powrotem albo biore Ja do nas i tez zasypia

Viki jeszcze troche brakuje zeby podwoic wage , dzisiaj rano miala 6470, czyli zeby podwoic brakuje dokladnie 810 g. Ale Viki ma ledwie4 m-ce i tydzien, wiec uwazam ze slicznie przybiera

No i Dzien Dobry wszystkim!
Viki jak na dziewczynkę waży bardzo ładnie no i super przybiera. Mój Fil to pajączek
Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
mama d juz 2 razy kapalam w oilatum wiec czekam na efekty
My od urodzenia uzywalismy oilatum i nie sprawdził sie na suchą skórę i kostki pomogła seria emolium; emulsja do kąpieli, do smarowania, i krem specjalny.
Cytat:
Witajcie "babeczki" ;-)
Smiem się pochwalić, ze ciasto drożdzowe wyszlo ..ii juz nie ma pol blachy ( musialam się posilic podczas nocnego wstawania do bączysławów Robcia)

sweet ooo jak ja Cie rozumiem z tymi nockami. U nas wzdęcia tez(tzn Rob ma rzecz jasna ). mam czasami wrazenie jakby je dostal w pakiecie przy urodzeniu. Czasem to sie zastanawiam ,czy koc nie odlecial za lozeczko jak zasadzi batalie. Jak kiedys zrobi pokaz np. w autobusie to bankowo wszyscy pomysla, ze to ja . Dobrze,ze jeszcze nie ulewam

U nas to jest jęk, wybudzenie się ze snu, płacz , miotanie się po łóżeczku a po tym wszystkim mały bączek.....
A jak coś nowego mu wprowadzamy to nocą masakra na bank
Ten kto wymyslil zmywarke dostanie kiedys ode mnie wielką ..blache ciasta w nagrode. Zawsze bede zapuszczac zmywanie jak Rob bedzie szamał sniadanie. Tak sie skupil na nasluchiwaniu szumow, ze nawet nie bylo koniecznosci mycia po. To sie normalnie nie zdarza,bo gałązki Mu lataja niczym tornado i sieja spustoszenie naokolo. Choc samo mycie tez jest zabawne ,bo podoba Mu sie szorowanie facjaty.

Filip nie budzi się jakoś specjalnie, no ale zdarza mu się parsknąć jedzonkiem
Mialam pytac, a jak Waszym pociechom podobaja się kapiele w wannie(tej duzej doroslej?). Ja wprawdzie nie kąpie tylko T.ale ostatnio to Rob sie zachowuje jak kebab na ruszcie..obraca się doookola wlasnej osi tylko T.glowe trzyma Juz sie nie moge doczekac,bo za w te sobote zaczynamy kolejna serie basenowania! Teraz juz jest bardziej kumaty,wiec mam nadzieje,ze bedzie zadowolony
My kapiemy w wanience (mamy taką większą) ale obroty tez są niezłe, kebab to dobre porównanie
Cytat:
zgadzam się z Tobą.
Tez tak uważam

Witam!
Filipek nie spał od rana jeszcze, 2 godziny go wozilam na spacerze i też nie usnął więc wróciliśmy do domu na zupę. Pod koniec karmienia usnął z lyżeczką w buziWyniosłam go takiego umorusanego na dwór do wózka, nawet nie zmieniłam mu pieluszki tylko wytarłam buzie cokolwiek i śpi jak kamien

Mravka, coś pokickalam z cytowaniem Twojego posta, wciełam się nieźle.....przepraszam

Edytowane przez sweet_papaya
Czas edycji: 2012-09-04 o 13:47
sweet_papaya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 13:47   #3960
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Tu może jest "większy wybór", tzn., mamy większy wybór,bo nie ma bariery językowej np. i łatwiej nawiązać kontakt.Ale na złego to się trafi wszędzie.
Ja mam taką barierę. Dogadam się, potrafię dużo rzeczy załatwić. Ale jak mam zagadać to się wstydzę. Spotkałam się z paroma irlandczykami którzy myślą że jak nie umiemy dobrze angielskiego to jesteśmy gorsi od nich, jakby upośledzeni i potrafią to okazać na wiele sposobów. Tyle że to my mamy odwagę wyjechać do innego kraju i znamy jakiś inny język niż swój ojczysty. No ale to tam gdzie ja pracuję, muszę zmienić pracę.

niespodzianka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości