|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13)
u nas kapiel w oilatum dzien trzeci i widze poprawe
|
|
|
|
#3992 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj dałam Anii szpinak z ziemniaczkami i bardzo jej smakowało chyba po prostu marchewka jej nie odpowiada
![]() ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Cytat:
.---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3993 |
|
Zakorzenienie
|
Cześc dziewczyny
![]() Tymonek śpi....zasypiał mi juz o 18 ale go obudziłam umyłam, przewinełam dałam mm i pięknie zjadł z czego dumna jestem i po 19 już spał...Wczoraj miałam kiepski dzień...ostatnio w ogóle jakoś dziwnie mi ze sobą i swoimi myślami...nie wiem...może to jesień, która się zbliża tak mnie nastraja...lub wrzesień przy którym zawsze czułam spięcie... nie wiem... mniejsza o to... Kupiłam dziś sobie buty ( botki ) i fajową czarna ramoneskę hihi dopiero będę rockowa mama![]() Nadrobiłam kilka stron ale jakaś rozkojarzona jestem i nie wiem co Wam miałam napisać...
|
#3994 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3995 |
|
Zakorzenienie
|
Hej z wieczora, Niunia juz spi od godzinki, zasnela mi zaraz po kapieli przy butli
no i czekam na mezusia, bo kolo 0:00 powinien byc My tez mamy duzo rzeczy na zime - chyba z 3 czy 4 kurteczki, kombinezon, ale wszystko duze, na 80/86 i obawiam sie ze Julcia nie urosnie do tego jeszcze...A to wszystko po corci znajomych co sie rowno rok przed nasza Julcia urodzila i byla tylko 3 cm dluzsza ... Przyjdzie zima to bedziemy myslec mi Oilatum nie podpasowalo, jakos nie widzialam roznicy w skorze malej, a ze tani specyfik to nie jest to zrezygnowalam, uzylysmy jedna buteleczke chyba 150 ml. Od dluzszego czasu stosujemy kosmetyki Penaten i jestem super zadowolona, wczesniej stosowalysmy Hipp i tez byl super.
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#3996 | |
|
Gang Iren
|
O to fajnie,dodam sobie do mojej listy ksiazek,ktore chce przeczytac,przeczytalam wlasnie recenzje tej ksiazki i jestem pewna,ze chce przeczytac
A ta moja lista ksiazek juz taka dluga,mam juz na niej prawie 200 ksiazek i ciagle dopisuje.Kiedy ja to przeczytam,chyba na emeryturze O ile wnuki dadza mi troche czasu ![]() Cytat:
A zakupy nie wplynely dobrze na samopoczucie? To juz cos przybylo do szafy jesiennej,super! Ja sobie kupilam dwa sweterki i jestem mega zadowolona ![]() Na mnie jesien dobrze dziala,troche nastraja mnie melancholijnie,ale to nic zlego.Zawsze jesienia jakies postanowienia sobie robie,cos zmieniam.Do szkoly szlam jesienia,ale tak w sumie nieplanowanie,juz zajecia sie zaczely,a mnie olsnilo,ze jeszcze zdaze.We wrzesniu (4 lata temu) rzucilam palenie.We wrzesniu skonczylam tez swoj pierwszy toksyczny zwiazek z facetem,z ktorym bylam trzy lata.We wrzesniu innego roku postanowilam zostac wegetarianka (ale wytrzymalam tylko 4 miesiace)Teraz tez mysle juz co by zmienic,czego sie podjac,co udoskonalic w sobie?
We all find time to do what we really want to do... Edytowane przez gosia261282 Czas edycji: 2012-09-04 o 21:01 |
|
|
|
|
#3997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3998 |
|
Zadomowienie
|
Hania zasnęła pięknie o 19. Ostatnio mimo jedzonka zaraz po kąpieli nie zasypia przy piersi tylko samodzielnie w łózeczku...
A dziś w dzień zrobiła nam dwie ciekawe akcje - dwa razy wyszliśmy na spacer w porze Jej drzemek, a Ona stwierdziła, że spać na spacerze nie będzie i podziwiała wszystko dokoła... a tylko jak wracaliśmy do domu, zaczynała trzeć oczka i po odłożeniu do łózeczka po prostu zasypiała A ja po Jej zaśnięciu popełniłam ucierane ciasto z jabłkami i duuużą ilością cynamonu... teraz mi pachnie z piekarnika i już się nie mogę doczekać kiedy się upiecze A jutro mój Mąż zostaje po raz pierwszy z Hanią na prawie pół dnia a dokładniej 3,5godziny... troszkę mam stresa, ale pieniążki trzeba zarabiać a za 2,5godz tygodniowo wpadnie ok300zł...więc próbujemy... Narazie Marcin siedzi w domu na bezrobociu a ja mam jeszcze dodatkowy macierzyński do 2października... no a gdyby Marcin dostał pracę szefowa zgodziła się, żebym przychodziła z Hanią...ehhh.... zawsze to coś |
|
|
|
#3999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będzie dobrze ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Cytrynka fajnie że chrzciny się udały
|
|
|
|
|
#4000 |
|
Zakorzenienie
|
KaroZ ja zauwazylam ze Julia tez spokojniej i mocniej spi jak usnie w lozeczku, bo jak usnie na rekach i sie ja odlozy to spi niespokojnie, wierci sie, kreci ... dlatego staram sie zeby na noc zasypiala zawsze w lozeczku, czasem trwa to i godzine (bo Julcia lubi poszalec przed zasnieciem, polapac stopki, poprzekrecac sie, probowac zdjac ochraniacz
o 19.40 spala juz jak kamien
|
|
|
#4001 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a zakupy pewnie, że pomogły jutro druga tura bo szukam i znaleźć nie mogę listonoszki jakiejś fajnej no i z dwa swetry tez by się przydały...a co do września to to dla mnie wyjątkowy miesiąc bo 18września wyszłam za mąż ![]() ale dziwnie mi jest i czekam aż minie...lub mnie to do czegoś fajnego zmobilizuje ![]() Dziewczyny co do słodyczy to ja Tymkowi daje tylko kaszki bez cukru...chrupki kukurydziane, dziś na mieście dostał wafelka od lodów i wtrynił całego pięknie nawet nie wiem kiedy a biszkopty to może po 7-8 m-cu i od tego pewnie zacznę...
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2012-09-04 o 21:16 |
|
|
|
|
#4003 |
|
Zakorzenienie
|
Alegna, ja nie wiem kiedy podam slodycze, mysle ze smao z siebie wyjdzie jak mala bedzie starsza. Narazie liznela ode mnie czekolady raz czy dwa, ale nie zrobilo to na niej wrazenia
|
|
|
#4004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
byłam w szoku |
|
|
|
|
#4005 |
|
Zadomowienie
|
dobry wieczór
![]() cięzki dzis dzien za mna .. usłyszalam przypadkiem co tesciowa wygadywała na mój temat i mojej rodziny i normalnie słabo mi było, wiecej na ten temat nie chce sie tu rozwodzic.. łzy mi stanęły w oczach.. Mateuszek jest kochany, bylismy dzis u moich rodziców, spacerowalismy , bylismy na zakupach, gotowalismy i bawilismy sie z psem ![]() ja myje mydelkiem bambino, pozniej smaruje balsamem nivea, pupke i szyjke smaruje kremem na odparzenia ziajka , tak nie smarowalam, ale ostatnio a to szyjka, a to siusiak, ale juz skóra ładnie wygląda, wymiotów tez nie ma, mysle ze to z przejedzenia, ale zapytam lekarki co o tym mysli. Mateuszek juz ladnie zjada obiadek i deserek , ale musi popic mleczkiem, dzis np nasze jedzonko wygladało tak 7 - 150 ml samo mleczko 10- 210 mleczko z kleikiem 13- obiadek 14-mleczko 120 ml 16-30 deserek 17-00 mleczko z kleikiem 180 ml 20-30 mleczko z dodatkiem kaszki manny 210 ml Duzo tego jedzonka mi sie wydaje jak na to patrze, no ale Mateusz wyglada na zadowolonego, wiec co tu wymyslac. zmykam ogarnac dom ![]() dobranoc
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2012-09-04 o 21:22 |
|
|
|
#4006 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4007 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Tez kiedys slyszalam przypadkiem jak tesciowa mowi na moj temat niemile rzeczy.Rozumiem jak sie czujesz.
|
|
#4008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj...to nieźle...przykro mi, że to usłyszałaś noa przede wszystkim, że Twoja teściowa sprawiła Ci taką przykrość! Ja z moją tez ostatnio nieżle sie pokłóciłyśmy nasze relacje są słabe ... szkoda, ze tak to musi wyglądać! Trzymaj sie kochana i nie łąm się!
|
|
#4009 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny rozmawiałam dziś z bratem przez tel i aż mi łzy pociekły.
Na marzec spodziewają się dziecka i ostatnio u lekarza bratowa usłyszała że jak na ten czas to dziecko jest za bardzo aktywne i jest to niepokojące. Dostała skierowanie na badania do kliniki była wyniki ma ale nie wie czy jest dobrze czy nie... jutro idzie do lekarza więc trzymajcie kciuki aby było a swoją drogą miała któraś z Was taki przypadek?? I mam pytanie ile Wasze dzieci zjadają zupki lub deserku ?bo Oskar potrafi po całym słoiczku. |
|
|
|
#4010 |
|
Gang Iren
|
Wiki wlasnie mi oznajmila,ze nie moze doczekac sie jutra,pierwszego dnia szkoly.Najbardziej cieszy sie z tego,ze ma nowego wychowawce,a jest to nauczyciel,ktorego najbardziej lubi.Jak to cieszy jak dziecko z radoscia idzie do szkoly
|
#4011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby Twoja córka dłużej cieszyła się z chodzenia do szkoły
|
|
|
|
|
#4012 |
|
Zakorzenienie
|
Niki
na pewno bedą dobre wieści![]() A co do ilości zupki i deserku to : zupki zje ok 100-150 ml + troszkę kaszki manny ( dziś zjadł więcej bo dodałam mu ziemniaczka małego i kawałek królika) więc wyszła mała miseczka i wszystko zjadł ze smakiem ![]() a deserku daję mu 100-120 ml kaszki i do tego owoce ok 70gr na ok0 cały słoiczek ( mały) to spokojnie myslę że nawet duzy wcina juz śmiało! idę ...buziaki dobrej nocki!
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2012-09-04 o 21:54 |
|
|
|
#4013 |
|
Zadomowienie
|
na szczescie TZ trzyma moja strone , tak bardzo sie tym nie przejmuje , bo nigdy jakos zżyta z nia nie byłam, nie wiem tylko jak beda wygladac teraz relacje Mateuszka i jej, ale ja nie chce na nia nawet patrzec, powiem tylko , ze najbardziej zabolalo mnie , gdy powiedziala ,ze nienawidzi mojej mamy i inne okropne rzeczy na jej temat, tyle bylo nienawisci w tym co mówiła, ze stanełam przerażona .
Nikki Mateuszek tez zjada po calym sloiczku.
|
#4014 |
|
Zakorzenienie
|
Tynka
, no wszystkim nie dogodzisz,tak to już jest, szkoda ,że musiałaś tego słuchać , ale i tak najważniejsza jest Wasza Trójka ![]() A pytanko mam : gdzie w stacjonarnych sklepach kupujecie te kaszki bezcukrowe ?tzn bez sacharozy, bo widzę,że glukozę czy fruktozę to one mają Gosia szkoda,że tak daleko do Ciebie mam , bo bym Ci tą książkę pożyczyła, kupiłam Ją w rossmanie za 9,90 , zawsze coś przy kasie wrzucam i podobała mi się bardzo, dobrze wydana dycha to była Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-09-04 o 22:07 |
|
|
|
#4015 |
|
Zakorzenienie
|
jak przejdzie alergia po oilatumie i po mm to przejde na cos innego do kapieli mam nadzieje
![]() przygotowalam na noc 3 butle z mlekiem hehe ciekawe jak to bedzie cycek jednak wygodniejszy pod tym wzgledem |
|
|
|
#4016 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() składniki; kostka drożdzy, 4 jajka, 3 szkl. mąki, 250 g marła lub margaryny, szkl. cukru, cukier waniliowy, 1 kg śliwek rozkruszyć drożdze do miski, dodać jajak, mąkę i roztopiona kostkę tłuszczu -zagnieść, uformować kule (ciasto jest takie śmiesznie lepkie ![]() kule wrzucic do miski z zimną wodą, poczekać ok 5 minut aż wypłynie na powierzchnie wyciągnąc do pierwszej miski, dodać cukier (odłożyc 2 łyżki) i cukier waniliowy-zagnieść ponownie ciasto przełożyć na wysmarowaną blachę - ja używam takiej dużej z wyposażenia piekarnika(ciasto lepkie jest, więc wygodniej jest mokrymi dłońmi to robić) na ciasto rozłożyć połówki śliwek rozcięciem do góry, posypać pozostałym cukrem włożyć do nagrzanego do 150 sst piekarnika na 40 minut mi udaje sie zawsze, zjadam jeszcze ciepłe z zimnym mlekiem, 1/3 blachy wciągam, no ale ja jestem ciasteczkowy potwór ![]() trochę zaśmieciłam wątek....ale do Waszego klubu nie należę więc jedynie tu mogę pisać Cytat:
a co do fantastyki to tez nie lubie ale saga Martina to coś zupełnie innego niż np władca pierścieni, naprawdę polecam ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4017 |
|
Zakorzenienie
|
Ewelinka sama zasnęła
Z lekkim "bólem", a gdy zajrzałam czy juz śpi, otworzyła oczka, uśmiechnęła się, odwróciła główkę i śpi ![]() Dziś z TŻ rozmawiamy o przyszłości i mówi, że jak Ewelinka pójdzie do pierwszej klasy to chyba się popłacze Ja na myśl pierwszego dnia w przedszkolu mam łzy w oczach...
|
#4018 | |
|
Zakorzenienie
|
Jestem pownownie.
Dziecko śpi i usnął przy butli,bo dzisiaj w dzień urządzał sobie krótkie drzemki.Bardzo krótkie drzemki.karolca,jak czytam o Ewelince to myśle,że w domu masz aniołka I za samozaśnięcie No,zapewne pierwszy dzień w przedszkolu,potem w szkole rodzice przeżywają,że ich pociechy są takie duże i czeka ich kolejny etap-y ![]() Cytat:
Aczkolwiek,co oznaczać może za duża aktywność???Deserku czy obiadku zjada cały słoiczek,zależy głownie od tego czy mu smakuje.Dzisiaj zjadł cały rice puding,ale on był 4m+ Edytowane przez Karinio Czas edycji: 2012-09-04 o 22:53 |
|
|
|
|
#4019 |
|
Zadomowienie
|
Cytrynka, zdaje się, że Ty kiedyś pisałaś, że masz to nosidło mei tai od pentelki... Sprawdza Ci się? Bo koleżanka się zastanawia nad kupnem, a nie chce wiązać chusty i to się wydaje łatwiejszym rozwiązaniem....
|
|
|
|
#4020 |
|
Zakorzenienie
|
tynka88
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:16.

... i że się tak cieszy szczerze
ale go obudziłam umyłam, przewinełam dałam mm i pięknie zjadł z czego dumna jestem i po 19 już spał...
no i czekam na mezusia, bo kolo 0:00 powinien byc 

?