|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012
Cytat:
tylko dwie piersiCytat:
Cytat:
skupiony uczeń jeszcze pytanko, do wody z Maćkiem wchodzi tylko mąż czy Ty też. Bo chyba musi być ktoś "suchy " do szybkiej obróbki nad dzieckiem.---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Cytat:
no oby to was ominęło Edytowane przez blueelektron Czas edycji: 2012-09-04 o 20:45 |
||||
|
|
|
#2822 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak zrobię, zadzwonię jutro.A ja jutro popołudnie mam tylko dla siebie Wybieram się do kina i na ciuchy Chętnie się trochę stęsknię za synkiem Kurczę, mąż jest kochany i zajmuje się małym i zabiera mi go czasem na rower - tak że mam godzinkę tylko dla siebie, ale teraz ma w pracy jakąś konferencję i właśnie mają firmową imprezę - był koncert w filharmonii, a teraz jest kolacja i ogólnie bawka... Kurna, trochę się odzywa we mnie pies ogrodnika ![]() ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- i jeszcze jakiś knur mnie dopadł (pocieszam się, że wersja zdrowsza - z mąką orkiszową zamiast pszennej i syropem z agawy zamiast cukru )Może okres dostanę?
|
|
|
|
|
#2823 | |
|
Zakorzenienie
|
Kism - jestem jestem tylko u nas lato się zrobiło, więc po tych wszystkich deszczowych dniach spedzamy kazda chwile na sloncu
![]() Moje dZiecko dzisiaj usiadło - trwało to co prawda może minutę ale byłam z niego taka dumna. Niby mała rzecz a cieszy. kiedy przesadzacie dzieci do spacerówek? Adam w gondoli wytrzymuje tylko 30 minut, potem spacer konczymy na rekach i zastanawialam sie czy go juz do spacerowki nie wsadzic?Kism a tak w ogóle bo Ty jestes specem - ch iałabym lecieć do rodziców, ale nie chce brać tutaj wózka bo szkoda żeby go podczas lotu rozwalili, chciałam więc kupić niedrogą ale dobrą spacerówkę - co polecasz? ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:12 ---------- Cytat:
![]() a tak na poważnie, do jednej butelki możesz odciągnąć pokarm z dwóch piersi, w odciąganiu pokarmu chodzi o to żeby nie mieszać pokarmu jeśli jest z dwóch różnych godzin, jeśli z ciągasz z dwóch piersi w tym samym czasie to możesz spokojnie go zmieszać, do tego w lodówce pokarm może stać 24h na zewnątrz - 2h, jeśli nie ściągałaś nigdy pokarmu, to najlepiej sciągni trochę poprzedniego wieczoru i wstaw do lodówki, jeśli będzie za mało ściągniesz rano dodatkową porcję |
|
|
|
|
#2824 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dawid był dzisiaj niespokojny, płakał po południu, cycka nie chciał, ale z butelki ściągnięte pił. Nie wiem o co mu chodziło. Już pod wieczór mu przeszło. Zastanawiamy się z mężem czy to nie na zęby się zanosi przypadkiem; ślini się, pcha wszystko do buzi i ten płacz taki znienacka... Chyba kupię żel na dziąsła, żeby w razie czego posmarować młodemu. U mnie dobre nowiny: od kwietnia czekaliśmy aż nam wyschnie posadzka pod parkiet w mieszkanku i dzisiaj się okazało, że już można kłaść Dobrej nocy, idę do męża do łóżeczka ![]() Aha, bym zapomniała. Mam gości na weekend, macie przepis na jakąś fajną sałatkę dla mamy karmiącej? Muszę niestety unikać rzeczy wzdymających, bo Dawid ma wrażliwy żołądek. |
||
|
|
|
#2825 |
|
Zakorzenienie
|
Sailormarry - widzę, że mieliście niezły "ubaw" i odpoczynek, bo prawie na każdym zdięciu jest laptop
![]() ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Nacia_n - no to do roboty! posadzki będą to już można mieszkać...ale Ci zazdroszczę tego "umeblowywania"! oby Ci się udało przeprowadzić jak najszybciej nie ma to jak na własnym miejscu! |
|
|
|
#2826 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2827 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
emolienty i 200zł co miesiąc w aptece. Też nie zdawały jako tako egzaminu i Olaf dostał później sterydy
|
|
#2828 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba o tym pisałam... zaraz poszukam...CO do tego podciągania główki to okazało się, że pani starsza źle go łapała za rączki i przy takim ciągnięciu nie miał szans główki dźwignąć. Wystarczyło go dobrze złapać i od razu głowę podciąga. Nie ma szału, ale ciągnie do góry ile ma siły. ![]() Napisz koniecznie jak jjuż będziecie po zajęciach ![]() Cytat:
Warto ![]() Wiem, że to kwestia przestawienia, właściwie sprawa jest prosta, ale mam tyle jednorazówek, że głowa mała... ![]() Cytat:
Gdzieś kiedyś czytałam, ze można mleko z całego jednego dnia mieszać... ![]() Cytat:
Ale przy kolegach wyciągam bufet. Maciuś skupiony, a najchętniej by zasnął ![]() Inna sprawa, że dzieciaki starsze były ![]() DO wody tylko mąż, ja fociłam z brzegu. Później ja Maćka obrabiałam, a mąż w tym czasie się suszył i przebierał ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
|
|
|
#2829 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2830 |
|
Zakorzenienie
|
benka, tutaj poczytaj co pisałam https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...7#post36172857
|
|
#2831 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz - jak nie mam to nie ustawiam i dziecko leży, oczywiście potem ja pcham wózek a ten szczęsliwy jest na moim drugim rękuCytat:
---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- jest tu jeszcze kto? |
||
|
|
|
#2832 |
|
Zakorzenienie
|
Ja?
![]() ![]() Nigdy przez kilka lat nie widziałam połamanego wózka
|
|
#2833 |
|
Zakorzenienie
|
ja niestety tak - latając rayanerem
z resztą moja koleżanka dopiero wróciła z POlski i jak opisła co się działo i jaka miła jest obsługa, to mi chęci odchodzą, ale tęskno mi za domem
|
|
|
|
#2834 |
|
Zakorzenienie
|
hej
nie mam za bardzo czasu ostatnio bo remont zaczynamy w końcu u nas basen jest od 4 miesiąca a inny od 5 miesiąca. Zajęcia zaczynają się 17 września, już jesteśmy zapisani, mały bardzo lubi wodę więc myślę że mu się spodoba
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-09-05 o 00:00 |
|
|
|
#2835 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale czytam na bieżąco, staram się nadganiać. noo i nawet nie wiem co więcej jeszcze napisac
|
|
|
|
|
#2836 |
|
Zakorzenienie
|
w sprawie odciągania mleka czuję się specjalistą. Robię to już ponad 6 miesięcy w tym przez pierwsze trzy codziennie zawoziłam mleko do szpitala.
A więc mleko w lodówce może być przechowywane 48 godzin. Mleko można mieszać z różnych godzin ale tuż przed podaniem a nie chowając do lodówki.
|
#2837 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Matka diewczynek ktorymi sie opiekowalam odciagala mleko przez 8 miesiecy. Mowila ze podstawa to regularne odciaganie co 3h dzien i noc. Ja odciagam od poczatku ale mleka jest coraz mniej .. Moze dlatego ze Domino przesypia teraz cale nocki i nie sciagam juz co 3h jak wczesniej.No ja sie pojawiam i znikam. Nie mam za bardzo czasu na wizaz.A jak wpadne to tylko poczytam na szybkiego i lece do syncia albo buszuje po chalpi 22go wrzesnia mamy chrzciny Domino za 2 tygodnie przylatuja rodzice meza i siostra takze doprowadzam dom do porzadku , myje okna , szafki itp co by sie nie wstydzic przed nimi ![]() Domino ma juz prawie 3 miesiace. Rosnie nam ladnie jedynie co ma problemy z oczkiem strasznie mu ropieje. Pediatra mowil ze ma niedroznosc kanalikow masuje , robie cieple obklady przemywalam tez swoim mlekiem. Niestety maly ma teraz infekcje (lekarz twierdzi ze to wlasnie od mojego mleka ) i ma kropelki 3 razy dziennie. A no i mamy tez skaze bialkowa Objawem byla krew w kupie malego. Takze ja jestem na diecie a maly dostaje jeszcze spacjelne mm. A tak pozatym jest mega radosnym dzieciaczkiem
|
|
|
#2838 |
|
Zakorzenienie
|
Witam!
Za Chiny Ludowe nie nadrobię... Buziaki!!! |
|
|
|
#2839 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Maksiu już dawno wyprawiony z tż do szkoły, Kajko najedzony i wykąpany, ubranka zaprane... takiego kupisztala z rana strzelił. Cytat:
Adam to już duży chłopak, spokojnie do spacerówki bym się przenosiła. Ja sama już powoli się nad tym zastanawiam, bo jedna z naszych dwóch spacerówek rozkłada się zupełnie na płasko. Rozumiem to kuszenie do podnoszenia, ale zawsze może to być półleżąca pozycja. Po prostu podnoś jak najmniej, a i tak Adam będzie coś więcej widział. A jak go niesiesz na tej jednej ręce, to nie jest i tak w pozycji pionowej? ![]() Pamiętasz, jak jeszcze w ciąży pisałam Ci, że nie uwierzysz, ile kiedyś będziesz potrafiła zrobić jedną ręką? ![]() Dziękuję za uznanie co do wózków Ja bardzo lubiłam patrzeć na bobowózki, wybierając wózek dla nas. Masz tam dział "do samolotu", więc może tam sobie coś wybierzesz. Do tego typu wózków widziałam też często, że oferowany jest pokrowiec, może zabopiega on trochę zniszczeniom Inna sprawa, że potem jeszcze zapewne musisz to skonfrontować z tym, co da się kupić u Ciebie...Cytat:
Pisz, co u Was, jak Bo, jak Ty się czujesz, jak Wasze nocki, jak kp, jak z tż, czy widziałaś się z doradcą laktacyjnym? Wystarczy tematów? ![]() Oooo, a gdzie to się koleżanka podziewała? Z Ciebie też typ "pojawiam się i znikam" ![]() Myślałam też o Tobie i kilku innych ostatnio... karozka, jak tam Leoś się miewa i jak sytuacja w domu? aga_bre, jak waga Mikiego? Ewunia, ania_85, GaTTa, fonn, tyle aktywnych wizażanek nam cichnie Siedzicie na fb czy to dzieciaki takie absorbujące? Pewnie, że szkoda czasu na internet, jak się ma takie małe cudo w domu, ale skrobnijcie czasem zdanie anuuuulka! Jesteś? Trzymasz się? ![]() Widzę, że muszę tu w Twoim zastępstwie trzymać wątek do kupy razem
|
||
|
|
|
#2840 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mamy dzisiaj pierwsze szczepienie
|
|
#2841 |
|
Zakorzenienie
|
Bry
![]() ja już po kawie. byłam nawet z Malwiną po chleb. Mała była w nosidełku, ale samej mi ciężko było poprawić paski i mała była na moim brzuchu. wniosek taki że musiałam ją i tak podtrzymywać żeby była wyżej. młoda spała :P właśnie dopiekają się nam muffinki bo przychodzą moje koleżanki. aaaaa i znowu mam korki od jutra zaczynam
|
|
|
|
#2842 |
|
Wtajemniczenie
|
kapukat, synuś mi usnął spokojnie w łóżeczku gaworząc sobie do zabawek (czasem nam się taka przyjemność trafia
), więc z ciekawości rzuciłam okiem na te wózki. Przede wszytkim z takim wózkiem to chyba siłą rzeczy przesiedlibyście się do spacerówki ale zdecydowana większość tych wózków rozkłada się przynajmniej do półleżącej pozycji. Oto co mi wpadło w oko z tych tańszych po takim króciutkim przeglądzie:EasyGO MILO - kojarzę firmę z nazwy, poza tym niewiele o niej wiem, plusy wózka to mała waga, okrycie na nóżki w komplecie i bardzo przydatny pasek na ramię do przenoszenia wózka - gdzieś tak na szybko na lotnisku to może być bardzo przydatne, zakładasz na ramię i masz 2 ręce wolne, choć wiadomo grozi to ubrudzeniem ubrania... Nie piszą nic o regulowaniu podnóżka ![]() Coneco Traffic - firma znana coraz szerzej w Polsce, sądząc po ilości ich produktów widzianych na ulicach, w miarę dobrze się sprawdzająca. Miałam od nich fotelik 9-25 kg dla Maksa, niestety teraz wiem, że nie jest nawet sprawdzany w ADAC, wtedy nie wiedziałam, w każdym razie jakość wykonania i użytkowanie były super. Plusy tego wózka to niezła waga, osłonka na nóżki w komplecie, super wielka budka, uchwyt do przenoszenia. Ten uchwyt ten bardzo pomoga, łatwiej taki wózek wygodniej złapać i gdzieś przenieść. Z tym paskiem i uchwytem to mam akurat przećwiczone, bo Maksia spacerówka miała jedno i drugie ![]() Lira 4 (z czterema kołami lub 3 - z trzema) - nie wiem nic o tej firmie, ale odkąd szukałam wózka dla Maksa, to widziałam u mnie czy w Krakowie moc tych wózków w sklepach i na ulicach. Nasza ta lżejsza spacerówka z fotelikiem ma bardzo podobny kształt. Gdyby się z naszą spacerówką coś złego podziało, to będę go rozważać, bo mi się podoba ![]() Heh, rozgadałam się jak to ja Daj znać, czy znajdziesz coś ciekawego.Ja już zmykam przygotować się do spaceru. Musimy już niedługo zbierać się po Maksia, bo już o 11:15 kończy lekcje. |
|
|
|
#2843 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Szymonek w nocy płakusiał z jakies pół h w rezultacie zasnał z nami,ja poszłam do Filipa a Tz spał z Szymonem,to chyba brzuś bo z rana była mega zielona kupa Filip zapisany na migdałki na 3 stycznia. |
|
|
|
|
#2844 |
|
Zakorzenienie
|
Byłam wczoraj w pracy z Maciem
![]() Gadał jak najęty, śmiał się, no cudo nie dziecko. Poszłam do naczelnego, mówi "daj mi go na chwilę na ręce" Wziął, Maciek wesoły, gada, uśmiecha się, a po 10 sekundach jak sie rozdarł! Łzy jak grochy mu leciały Naczelny dobry, ale na odległość.Mówię, że wracam do pracy od nowego roku... nie byli zadowoleni.
|
|
#2845 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
A mój Synek skończył dzisiaj 3 miesiące |
||
|
|
|
#2846 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Antoś zasnął właśnie - już się naprawił (odpukać) z tym zasypianiem, chwilę śpiewam, kołyszę i gładzę po brzuszku i Młode odpływa
![]() zrobiłam hummus na kanapki, jestem zachwycona, wyszło pycha ![]() Jest szansa, że jednak uda się wyskoczyć gdzieś na parę dni. Wygląda na to że nad morze. Możecie coś polecić w okolicach Gdańska? W sensie jakąś miejscówkę do spania? Żeby nie było tłumów, w miare fajne warunki i nie za drogo ![]() Cytat:
Może dać na pierwszą stronę? Myślę że przyda się, jako że wiele dzieciaków będzie się wkrótce przesiadać do spacerówek.Cytat:
![]() I przyzwyczaiłaś ich, że za dobra jesteś, tak długo w ciąży pracowałaś
|
||
|
|
|
#2847 |
|
Zadomowienie
|
Odnośnie uczulenia które dopadło Szymona, to dowiedziałam się, że mały najprawdopodobniej wypił pół łyżeczki soku z malin (własnej roboty). Pomijam fakt, że jak się dowiedziałam to nie było przyjemnie, ale mniejszaz tym.
Czy to uczulenie może być właśnie od tego? Maliny chyba są alergenne
|
|
|
|
#2848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale kto podał Szymonowi ten sok?
|
|
|
#2849 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2850 |
|
Raczkowanie
|
Witam,
dziś kończymy 4 miesiace ![]() Mama dzis do mnie przyjechała wzięła Sarę na spacer a ja troszkę ogarnełam sobie mieszkanie. Żałuje ze u nas nie ma zajeć dla maluchów na basenie jestem z małej miejscowości, a do Łodzi by nam dojazd z godzine zajał bo na drugi końcu prowadzą zajecia. Mamy basen ale M nie za chetny jest żeby iść z Mała, może go namówię. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:47.

tylko dwie piersi

i się śmiała
Tak zrobię, zadzwonię jutro.![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Nie pozwolę, żeby wątek tak obumarł 

Malutka urodziła się jako wcześniak i nie nauczyła się ssać piersi.
Moze dlatego ze Domino przesypia teraz cale nocki i nie sciagam juz co 3h jak wczesniej.
Pediatra mowil ze ma niedroznosc kanalikow masuje , robie cieple obklady przemywalam tez swoim mlekiem. Niestety maly ma teraz infekcje (lekarz twierdzi ze to wlasnie od mojego mleka ) i ma kropelki 3 razy dziennie. A no i mamy tez skaze bialkowa
czy to dzieciaki takie absorbujące? Pewnie, że szkoda czasu na internet, jak się ma takie małe cudo w domu, ale skrobnijcie czasem zdanie