|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013
Cytat:
Anulka, a jak Ty się czujesz? |
|
|
|
|
|
#3272 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A na branie sobie tak poważnie internetowych dyskusji, to jednak polecam więcej dystansu. Sorry, ale zdenerwować to ja się mogę jak czytam o utracie dzieci kolejnych dziewczyn albo innych ich przeżyciach, a nie jakiś durnych dyskusji i przekomarzań. Naprawdę, to tylko forum, należy wyluzować poślady. Tak jak scarlett nikt nie za broni udzielania się i jej podejścia, tak nikt nie może zabronić innym wyrażania swoich opinii. Ot uroki otwartego forum dyskusyjnego. Temat ja zakończyłam, bo według mnie każda już powiedziała jak widzi sprawę i dalsza dyskusja sensu nie miała. Ale jak będę miała jeszcze okazję z kimś kiedyś podyskutować, czy nawet o zgrozo "pokłócić się" to na pewno o zgodę pytać nie będę bo 18 dawno skończyłam.A jeszcze dopiszę : wd mnie te rozmowy jednak coś wniosły, o tyle że w kwestiach "dyskusyjnych", ktoś może sobie przeczytać każdej ze stron i po prostu wyrobić zdanie, jak postąpić w swoim przypadku, pić tą colę czy jeść te maliny, a nie jest koniecznie skazany na jedną słuszną obowiązująco wersję. Więcej opinii, większa szansa na wyrobienie sobie właściwego zdania, nawet jak ich wyrażanie nie odbywa się w atmosferze lukru i cukierków. ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- [/COLOR] Cytat:
Edytowane przez ObserwujeCie Czas edycji: 2012-09-04 o 21:05 Powód: dopisek |
||
|
|
|
|
#3273 |
|
Wtajemniczenie
|
Obserwuje cie nie chodzi mi o maliny i colę tylko o to jakie nawet w żartach porównania szły pod adresem niektórych to mnie raziło.
bo tak jak piszesz każda z malinami i colą zrobi co chce, i czasem dobrze wiedzieć o pewnych rzeczach nie wiem tylko po co było porównywanie którejś do katarzyny w? bo dla mnie jest to ani śmieszne ani potrzebne. a dyskusje jak najbardziej sa potrzebne przecież nikt nie jest alfa i omegą ![]() ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- a jak ktoś jest doświadczony nawet brutalnie przez los to może czasem więcej pomóc niż jakby się przeczytało setki ksiązek i tysiące artykułów w necie. także nawet te smutne opowieści mają jakiś cel. |
|
|
|
|
#3274 | |
|
Wtajemniczenie
|
No każdy z dyskutujących ma coś tam wylane za kołnierz, scarlett też momentami z formą przesadzała... a wiadomo kto mieczem wojuje ..itp . No ale co było minęło..
) wiadomo, dużo kobietek, dużo hormonów, się dzieje - na dodatek ten pierwszy trymestr i ![]() No dobra, jestem jeszcze kwadrans, a potem jak któraś chce to dopiero jutro późnym wieczorem ![]() ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3275 |
|
Wtajemniczenie
|
wiesz ja bym też chciała - ale życie mnie nauczyło że bywa wredne. także to że nie będzie się o pewnych rzeczach mówić nie oznacza że ich nie ma.
ja np. gdybym nie popytała o prolaktynę i inne opcje leczenia niż bromergon i nie uparła na monitoring cyklu to bym nie była w ciąży bo najlepiej jest powiedzieć nie martw się wyluzuj i będzie dobrze. oczywiście to nic w porównaniu ze stratą którą przeszły dziewczyny. a ja mam taką refleksję że dziś o dziecko to trzeba walczyć taka prawda. |
|
|
|
|
#3276 |
|
Wtajemniczenie
|
wredne bywa fakt, ale mnie właśnie w tym pierwszym trymestrze dobija to że poza jakimś oczywistym dbaniem o siebie, luteiną czy odpowiednikiem, to tak jak dziewczyny napisały nie do końca jest jak walczyć, bo lekarz po prostu jest trochę biernym obserwatorem, bo wszystko jest jeszcze za małe i zbyt wiele od nich nie zależy. No ale wiadomo im więcej się wie, tym lepiej i można się chronić np przed brakiem kwalifikacji lekarzy etc. (np zbyt pochopne decyzje o łyżeczkowaniu)
|
|
|
|
|
#3277 |
|
Wtajemniczenie
|
co racja co racja.
mnie się zawsze wtedy przypomina cytat: jak pomyślę jakim jestem inżynierem to się boje iść do lekarza :P |
|
|
|
|
#3278 |
|
Zakorzenienie
|
WSTALAM ilez mozna spac
hahah, i oczywiscie z moich planow na dzis nauki norweskiego SZLAK trafil. moze z godzine tylko posiedzialam a mialam cale popoludnie, yhmm ale widac jaka sie ma silna wole i motywacje a kto chce troche truskawek !!! ??? |
|
|
|
|
#3279 |
|
Wtajemniczenie
|
kasia ja się miałam uczyć do egzaminu a nie zrobiłam nic nawet spać nie poszłam. a egz tuż tuż a ja w czarnej d....
|
|
|
|
|
#3280 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i byłam taka szczęśliwa że wszystko toczy się dobrym torem). Przebadał mnie i stwierdził że macica przestała się powiększać - od ostatniej wizyty była prawie taka sama. On nie robi usg - moja ginka miała urlop więc dał skierowanie do szpitala. A tam nie było tętna, poczekaliśmy jeszcze dzień i kolejne usg, znowu tętna brak i koniec.
|
|
|
|
#3281 |
|
Wtajemniczenie
|
wszystkie Aniołkowe mamusie zapraszam do wątku staraczkowego
są tutaj dziewczyny którym udało się właśnie u Nas fluidki przesyłamy owocnie także warto ![]() chciałam też dołączyc do mamuś marcowo - kwietniowych ale jakoś bałam się zapeszac no i stało sie niestety najgorsze podczytywałam Was jakis czas już ale nie było mi dane dołączyc do Waszego zacnego grona ale juz jestem dobrej myśli wierze że mi tak jak i Wam Aniołkowe mamusie jeszcze będzie dane miec fasolinki w brzuszku tymczasem wszystkim przyszlym mamusiom marcowo-kwietniowym życzę spokojnej ciąży, zero stresu i nerwów i szczęśliwego rozwiązania ![]() link do staraczkowego wątku ZAPRASZAMhttps://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=625181
|
|
#3282 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzis mialam mega bole brzucha, ale sie juz uspokoilo. Myslisz juz o staraniach? wylyzeczkowali Cie? ja mialam na zneczulenie ogolnie, spalam, myslalam ze dadza mi miejscowe |
|
|
|
|
|
#3283 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja akurat mam sutki -nie wiem ,takie jakieś nie za duże ale nie mini...za to stojące-twarde-czyli zakaz noszenia miękkich staników-bo wyglądam jakbym była ciągle "napalona" Cytat:
....Cytat:
![]() Ja tam lubię odrobinę złośliwości,ciętej riposty choć czasami wychodzi troszkę chamsko to nie robi się tego bez powodu.... zauważyć trzeba ,że scarlet to nie biedne,wystraszone bambi-czasami sama się prosi i prze w zaparte...swoim natrętnymi poglądami nie zjednuje sobie zbyt wielu zwolenników......w sumie tylko jej się dostaje-jakiś powód jest.![]() A co do ciętej riposty....to niedługo Kuba Wojewódzki - szybko idę pod prysznic i będe oglądać(to jedyne co oglądam w tv...no oprócz jeszcze bajek z moimi dziećmi-"marta mówi" i "samsama"... ).
Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2012-09-04 o 22:03 |
|||
|
|
|
|
#3284 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale ten lekarz dziwny kurde skoro lekarz wypisuje to maja robic i tyle a nie liczyc tygodnie masakra. te kółeczko to może poczate łozyska? a co do l4 to da ci tamten i juz Cytat:
Cytat:
a jak wizyta? Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!! Cytat:
no nadrobilam ufff... te mamusie co foteczki dodaly sliczne nie pamietam ktore to juz byly hihi ale to ujawnił się kolejny siusiak czy nie bo nie wiem? aaa Kathe chyba pisała o tym l4 100% i 80% z tego co ja wiem to chyba za poronienie 8tyg macierzynskiego sie nalezy wiec chyba to 100% wyplaty.
Edytowane przez Dragusia88 Czas edycji: 2012-09-04 o 22:17 |
|||||||||
|
|
|
|
#3285 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3286 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
( Dobrze, że ślub się udał. Wszystkiego najlepszego dla was. Cytat:
Co do fotelików my mamy cybexa, nie ma lepszego ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
co u Ciebie?? Cytat:
(( trzymaj się! Cytat:
Wpisałam Cię na listę aniołkowych mam Zawsze będziemy pamiętać o was. ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#3288 | |
|
Wtajemniczenie
|
ewccik no to jak widać trzeba bardzo uważać jak pojawiają się jakiekolwiek plamienia i trzymać rękę na pulsie.
Cytat:
A ogólnie to kilka minut temu okazało się że wyjazd przełożony na przyszły tydzień a ja obudzona, ubrana i wcale a wcale nie wygląda jakby miała zasnąć... masakra
|
|
|
|
|
|
#3289 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Witam się popijając poranną kawę - poprzedni lekarz twierdził, że do 2 dziennie można i błogo się tego trzymam
|
|
#3290 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Ja też zdecydowanie kawkę piję ! z mlekiem. Bez tego już w ogól bym była nieprzytomna... |
|
|
|
|
#3291 |
|
Wtajemniczenie
|
ewcik...bardzo mi przykro
widzę, że u Ciebie potoczyło się to podobnie jak u mnie agi82...głowa do góry.
|
|
|
#3292 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czekam na pierwszą @ i do dzieła a Ty? Ale Ty miałaś przeżycia, bardzo Ci współczuję.
13 luty 2015 - 4kg i 58 cm 13 maj 2015 - 6,9 kg i 64 cm Edytowane przez ewccik Czas edycji: 2012-09-05 o 07:41 |
|
|
|
|
|
#3293 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Tak sobie przypomniałam z tym USG genetycznym... bo teraz można usunąć ciąże jeśli będzie duże prawdopodobieństwo np. ZD. A moja koleżanka urodziła się z Downem, i faktycznie na początku było to widać, zaczeła chodzić w wieku ok 3 lat itp. ale do szkoły już poszła jako normalne dziecko, nie widać nic po niej i gdyby mi tego nie powiedziała jej mama to nigdy bym nie podejrzewała ![]() No i mój wniosek taki, że gdyby żyła w tych czasach to mogła by być usunięta... dlatego właśnie ciesze się ze nie zdecydowałam się na USG genetyczne ![]() Cytat:
ale ogolnie też nie wiem jak to będzie bo mam duże ale nie mam wystających. Chyba kupie te nakładki przed porodem zeby mi troche wyssało ![]() Cytat:
oczywiście przeszukałam internet i o dziwo nikt nie miał takich bóli jak się coś poważnego działo, chyba że juz przy porodzie Trzymam mocno kciuki dziś za USG |
||
|
|
|
|
#3294 |
|
Zadomowienie
|
Witam w kolejnym pięknym dniu
![]() Byłam wczoraj w pracy. Dziewczyny stwierdziły, że już widać mi brzuszek. Jeszcze nie duży, na razie taki "przyczajony", ale jest. No i zauważyły, że nie przytyłam zbyt wiele w porównaniu do naszej wspólnej znajomej Czyli nie jest źle Mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu dam już szefowej zaświadczenie o ciąży.
|
|
|
#3295 |
|
Raczkowanie
|
dzień dobry zbieramy się do szkoły o po kawce jak wrócę znów idę spac
|
|
|
|
|
#3296 |
|
Zakorzenienie
|
Ewccik - bardzo, bardzo mi przykro. Życzę dużo siły i mądrości, żebyś lżej przez to przeszła.
Klementyna - ja byłam szczęśliwą posiadaczką malutkich sutków, tzn. mało wypukłych. Co istotne były przy tym miękkie dość. Jeszcze na sali porodowej przy pierwszym przystawieniu dziecka położna na zasadzie próżni użyła na mnie jakby obciętej strzykawki, żeby je nieco wyciągnąć i przystawić głodomora. Dało radę. Sama robiłam tak z 5 dni. A później... już miałam sutki jak antenki. Tak mam do teraz. Na zawołanie idealne do ssania i innych zabaw. ![]() Ja sama w końcu w domu. Wczoraj małe wróciło ze żłobka (teściowa przyprowadziła i od razu uciekła). Zrobił scenę jak z superniani, bo zjadłam krówkę i nie oddałam mu mojej . Później wrócił ze szkoły syn tż. Później tż. Zrobił się taki dom wariatów - jeden chce bawić się spryskiwaczem - chlapał po ścianach, drugi ryczy, że musi obłożyć sobie książki, trzeci, że ma dość i musi popracować, a ja marzyłam o powrocie do szpitala A teraz znów błoga cisza. Jak dojdzie do tego kolejny mały krzykacz, to jak nic będę gości przyjmowała w wariatkowie
|
|
#3297 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
choroby w obrębie układu nerwowego, takie jak: rozszczep kręgosłupa, wodogłowie, bezmózgowie, małogłowie, przepuklina oponowo-rdzeniowa; choroby i ciężkie wady serca; zmiany i choroby kończyn, na przykład: karłowatość z krótkimi kończynami, zniekształcenie kończyn, polidaktylia; choroby w obrębie przewodu pokarmowego, takie jak: przepuklina przeponowa, niedrożność dwunastnicy, wada ściany przedniej brzucha; choroby w obrębie układu moczowego, na przykład: torbielowatość nerek, zablokowanie odpływu z pęcherza, brak nerek; choroby wynikające z nieprawidłowości chromosomowych, takie jak zespół Downa, zespół Turnera czy zespół Pataua; rozszczep wargi. W któryś z ostatnich wysokich obcasów, był ostatnio wywiad z lekarzami ze szpitala w Warszawie, który opowiadał o tym jak 4 miesięcznym płodom operowano cewkę moczową - bo wykryto wadę a bez niej działającej dziecko by umarło bo doszłoby do zatrucia, gdyby nie usg tzw "genetyczne" dziecko by nie przeżyło. A takich wypadków jest mnóstwo u nich. Niestety chwilowo skończył mi się wykupiony dostęp on line, ale wykupię znowu pewnie na dniach to Wam wkleję ten art. bo był bardzo ciekawy i obalał te wszystkie mity związane właśnie z usg genetyczne = aborcja. Już pomijając fakt, że pracowałam jako wolontariusz kilka miesięcy w ośrodku z osobami silnie niepełnosprawnymi i ja po prostu podziwiam tych rodziców za heroizm. Ale za każdym razem powinna to być świadoma decyzja, a nie metoda strusia.. Postanowiłam dziś popracować z domu w związku z odwołaniem wyjazdu i o rany.. oglądam "porodówkę" na tlc jednym okiem i chyba jednak przełączę się na radio...aaaaaaa Edytowane przez ObserwujeCie Czas edycji: 2012-09-05 o 08:29 |
|
|
|
|
|
#3298 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
zbieram się powoli na usg...
|
|
|
|
|
#3299 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#3300 |
|
Zakorzenienie
|
Słuchajcie, ja nie znalazłam nigdzie, że jak dziecko ma ZD to można usnąć. Podeślecie jakieś źródło?
Znalazłam, że jeśli jest tak chore, że po urodzeniu nie będzie w stanie przeżyć, to wtedy możliwa jest aborcja. Natala - mimo wielu "ale" trzymam kciuki.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:49.

A na branie sobie tak poważnie internetowych dyskusji, to jednak polecam więcej dystansu. Sorry, ale zdenerwować to ja się mogę jak czytam o utracie dzieci kolejnych dziewczyn albo innych ich przeżyciach, a nie jakiś durnych dyskusji i przekomarzań. Naprawdę, to tylko forum, należy wyluzować poślady. Tak jak scarlett nikt nie za broni udzielania się i jej podejścia, tak nikt nie może zabronić innym wyrażania swoich opinii. Ot uroki otwartego forum dyskusyjnego. Temat ja zakończyłam, bo według mnie każda już powiedziała jak widzi sprawę i dalsza dyskusja sensu nie miała. Ale jak będę miała jeszcze okazję z kimś kiedyś podyskutować, czy nawet o zgrozo "pokłócić się" to na pewno o zgodę pytać nie będę bo 18 dawno skończyłam.

to dopiero jutro późnym wieczorem 

i byłam taka szczęśliwa że wszystko toczy się dobrym torem). Przebadał mnie i stwierdził że macica przestała się powiększać - od ostatniej wizyty była prawie taka sama. On nie robi usg - moja ginka miała urlop więc dał skierowanie do szpitala. A tam nie było tętna, poczekaliśmy jeszcze dzień i kolejne usg, znowu tętna brak i koniec.
fluidki przesyłamy owocnie także warto
podczytywałam Was jakis czas już ale nie było mi dane dołączyc do Waszego zacnego grona ale juz jestem dobrej myśli wierze że mi tak jak i Wam Aniołkowe mamusie jeszcze będzie dane miec fasolinki w brzuszku
- 09.06.2006

Tzn. chodzi mi o sutki, bo ja mam bardzo małe, kiedyś nawet jakiś gin. mi powiedział, żebym je troche "wyciągała", żebym nie miała problemów z karmieniem potem, ale one się wcale nie zmieniły....Czy można miec przez to potem problemy z karmieniem piersią?
:confuse d:
plakalam strasznie, po 2 h mialam zabieg na narkozie. w sobote rano szybko o 6 sie wykapalam i poprosilam lekarza zeby wypisal mnie ok 8, od razu ze szpitala do fryzjerki itp