|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci ![]() |
|||
1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. |
15 | 35,71% |
3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. |
0 | 0% |
4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. |
1 | 2,38% |
5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. |
15 | 35,71% |
6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku |
0 | 0% |
7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki |
3 | 7,14% |
8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. |
4 | 9,52% |
9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie |
4 | 9,52% |
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#601 |
Wtajemniczenie
|
![]() Macham do Was o tej nie ludzkiej porze ![]() Nie dawno wróciłam... Byliśmy z Tz na rocznicowej kolacji a pozniej jeździliśmy odebrać nasze auto od speca do szyb. Przyciemnilismy sobie cały tył. Jak wróciłam to Wiki sie obudziła i buszuje do tej pory. Jeszcze z pól godzinki i bede ja pacyfikowac bo kiedys trzeba sie w koncu wyspać. Dziekuje wszystkim za zyczenia ![]() I za Odp odnośnie tytułu. Marinko uważam ze to super pomysł z tym mieszkaniem. My mieszkamy teraz Wlasnie jakoś w podobnym metrażu. Na ta chwile jest ok. Zanim Igi podrosnie Moze uda wam sie cos odłożyć i zamienicie na cos większego. Iustyna jak Nutka? Czemu nic o niej nie piszesz? Zanka i Youyou ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#602 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.
Witam.
Udało mi się złapać Dominikowi mocz do pojemniczka, więc idziemy oddać i od razu pobierzemy krew. Trzymajcie kciuki ![]()
#603 | |
Zakorzenienie
|
dzień dobry ![]() iustyna co się nic nie odzywasz?? Kuba też poszedł do przedszkola? Cytat:
![]() Kiedyś nie mogłam wyjść z domu bez kolczyków, korali czy innych ozdób a teraz tylko zegarek i bransoletkę Pandory noszę i nic więcej. Wszelkie próby założenia kolczyków kończą się wielką fascynacją Lilki...
![]() |
#604 |
Wtajemniczenie
|
Stronczku nuta super, je, nie ma biegunki, bawi się i rozrabia. w szoku jesteśmy, że z tego wyszła
![]() youyou kuba poszedł i codziennie płacze i marudzi rano. tz ma urlop i walczy na ogrodzie a ja zajmuję się małą. idą jej czwórki i widać jak ją boli. youyou a wiesz że na wiosnę Was nawiedzimy? ![]() ![]()
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2012-09-05 o 06:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#605 | |
Wtajemniczenie
|
AGAG piekny filmik
![]() Co do zakałdania bizuteri to ja tez teraz chodze "goła". nawet nie chodzi o to, ze Martyna byłaby zainteresowana. Po prostu zapomniałam, ze mam kolczyki i bransoletki ![]() Wiecie co? Wczoraj zrobiło mi sie przykro. Jak wróciłąm z pracy myslałam, ze zobacze jakas mini radosc ze strony Martyny a ona w ogóle nie chciała o mnie isc tylko do babci. takie sa skutki pracowania ![]() Płakac mi sie wczoraj chciało bo czułam sie kiepska matka ![]() ---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#606 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wierze, ze moglo Ci sie zrobic przykro, ale mysle, ze nieslusznie. Moze taki etap u Martynki, ale przeciez ona wie, ze to Ty jestes mamusia i Ty dla niej jestes najwazniejsza. I tez witam z rana. Ide cos zjesc. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#607 |
Wtajemniczenie
|
Dzien Zły
![]() Poszłam spać o 4.30 i juz od pól godziny nie spie. Jak ja kocham to dziecko ![]() Iustyna to swietnie ze psina wydobrzala ![]() ![]() Ide na śniadanie ... |
![]() ![]() |
![]() |
#608 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję za kciuki. My już po. Poszło elegancko
![]() ![]() Ale jak mi wyjdą złe wyniki moczu to się wcale nie zdziwię. Pobranie go Dominikowi to wyczyn godny kaskadera. Na łóżku nie poleży, po domu z siusiakiem na wierzchu lata a na koniec sika na skarpetki ![]() ![]() Myha nie dołuj się ![]() Też tak mam. Dominik tak uwielbia swojego dziadka, że normalnie jestem zazdrosna. Ale to my jesteśmy mamami i Nasze dzieci o tym wiedzą i Nas strrrrasznie kochają. Do dziadziusia się tak Domek nie przytula jak do mnie ![]() ![]()
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba ... Dominik ![]() Edytowane przez jacieeeee Czas edycji: 2012-09-05 o 08:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#609 | |||||
Zakorzenienie
|
Paticzku spoźnione życzonka
![]() ![]() Stronczku i dla Was rocznicowe ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() My też planujemy przyciemnić, więc jesli się nie obrazisz to zapytam ile złaciliscie? Cytat:
![]() ![]() Bryy ![]() Niedawno wstalysmy, ide Lili kaszke robic. ---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Juz sama nie wiem czy pisałam Marince czy nie, najwyzej bedzie drugi raz Kochana mocne ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#610 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
2. Na pewno nie jesteś złą matką! Nie myśl tak o sobie! Nawet nie chodząc do pracy trudno poświęcać dziecku ciagle 100% uwagi. Ja z kolei czuję się trochę dziwolagiem, bo zrezygnowałam z powrotu do pracy (w ten sposób zrezygnowałam trochę z siebie, z własnego rozwoju, z szybszego pójścia do własnego mieszkania...) na rzecz zostania z dzieckiem w domu. Choć ostatnio jedna z koleżanek parkowych powiedziała mi, że trochę mi zazdrości, że mogę być z dzieckiem (ona wróciła do pracy, w międzyczasie okazało się, że dziecko trzeba rehabilitować)... Ja w tej chwili nie umiem wyobrazić sobie naszej przyszłości. Żyję dniem dzisiejszym. Trochę ugrzęzłam w czasoprzestrzeni Patrykowi chyba znowu wychodzi ząb - obstawiam kolejną czwórkę. Albo po szczepieniu coś mu się zaczyna dziać - w nocy budził się częściej niż zwykle, teraz marudzi, coś mu najwyraźniej dolega... Oby to był ten ząb... A jeśli chodzi o karmienie UU, to ja na razie nie zamierzam przestawać (Patryk raczej też nie ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Cytat:
![]() ![]() Też ciagle sobie tak tłumaczę, choć i tak jestem zazdrosna ![]() Marina ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#611 |
Zakorzenienie
|
Trzymałam
![]() Sąsiadka mnie pytała czy mam jakieś śpiochy po Radku do sprzedania, chciała dla swojej wnuczki. Wszystko co małe na R pakuje i oddaję bratowej. Wszystko jak leci i to co od niej dostałam i wszystko swoje. I tak nie mam gdzie tego trzymać. I tu pytanie do mam córek ![]() Macie jakieś śpiochy do odsprzedania? Rozmiar 62-68? Niektóre wystawiały paczki, może by się tam coś znalazło? |
![]() ![]() |
![]() |
#612 | ||
Zakorzenienie
|
wiec na noc dostala kaszke taka na sztywno z jabłkiem (sama samodzielnie zjadla łyzeczka!!!!) i jeszcze udalo mi sie 50 ml mleka dac ale obidzila sie o 3 w nocy na jedzenie... a potem o 6...
---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#613 |
Wtajemniczenie
|
Agulaaabar zapłaciliśmy 230 zł za 5 szyb ( mamy kombi). Nie duzo bo chłopak robi to sobie po godzinach, nie jest to jego praca. Ogolnie znany na całe miasto jest. Większość do niego idzie. W takim specjalistycznym zakładzie krzykneli nam 500 zł
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#614 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale póki co musimy zmienic samochod, pozniej bedziemy myslec o przyciemnianiu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#615 |
Wtajemniczenie
|
Zmalowana STO LAT
![]() ![]() Agula a co za auto macie ? |
![]() ![]() |
![]() |
#616 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A ja z innej beczki.. nie mysleliscie o mieszkaniu komunalnym? w Bialymstoku np. jest opcja, ze bierzesz od zkm-u mieszkanie do kapitalnego remontu, na te mieszkania tutaj nie trzeba czekac, skladasz wniosek i go rozpatruja.. i na czas remontu nie placi sie czynszu, a pozniej sa ulgi w oplatach. to nie jest mieszkanie na wlasnosc, ale ludzie mieszkaja w nich latami, odkladajac pieniadze na cos swojego.. ja o tym myslalam, ale sa dosyc rygorystyczne warunki no i ja oczywiscie jak zawsze ich nei spalniam ![]() Dzien dobry ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#617 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale w ogole w dzisiejszych czasach jest tak, ze jak powiesz, iz lubisz byc gospodynia domowa, to patrza na ciebie jak na dziwadlo. Cytat:
U nas ok. Mlody tnie komara, czekam az wstanie. Dzisiaj w koncu udalo mi sie go zapisac do lekarza. ZObaczymy co moja pediatra powie. Brumku tez mi sie marzy ta hustawka.
![]() ![]() |
![]() |
#618 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ---------- Musiaąłm sie cofnac i zobaczac ta hustawke bo cos mi umknęło... BRUMKU swietna ![]() ja niestety nie mam mozliwosci powieszenia takiej bo mam podwieszane sufity ![]() Moja znajoma za to w sypialni ma...hamak. Świetnie to wyglada ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#619 |
Zakorzenienie
|
Tyle napisałam i mi się skasowało
![]() ![]() Od nowa: Dziubek zostajesz z nim te 4 h? kciuki zacieśnięte, będzie dobrze. Jaciee a teśc cos i pomaga w domu/ gotuje, sprząta? kciuki za mocz. Podziwiam pracujące mamy, ja się ledwo wyrabiam z tym co mam na dzień zaplanowane, plus spacery ( 3-4 h) i już jest czas kąpania. Ja o 20 padam na ryj i tylko spać mi się chce, przeczytam kilka kartek książki tyle mojego czasu. Mamad a Ty jesteś na wychowawczym teraz czy całkowicie się zwolniłaś? Justyna mało Cię ![]() Alibany ja teraz tylko kolczyki wkręty, wiadomo czego. Kiedyś wiszące. Bransoletka jest albo i nie. Dziękuję za życzenia. Dziubek, Justyna, Agula ![]() Noc koszmar. Przejęczała całą, o 4 usnęła na dobre. 4 dolna przebita. Tż też jęczał, chodził po domu, źle się czuł. Jestem zombiak nr 1 dzisiaj. Nie mam siły. ![]() Aaaaaaaaaaaa spać, spać. ![]() Słuchajcie. W niedzielę mamy chrzest, Tzn tż ma bo ja z Sarą to chyba nie jesteśmy zaproszone. Dzwonią tylko telefonicznie, informując o której chrzest. O mnie i małej nic nie wspominają, żadnego zaproszenia też nie przywieźli...ja nie wiem co myśleć ![]() I jak tż zapytał co należy do jego obowiązków to wypaliła że ma zapłacić za chrzest ![]() ![]()
#620 | |
Zakorzenienie
|
Aktualnie Opla Vectre B, nie jest najgorszy, ale troche ciasny jak na dalekie trasy, zreszta sama wiesz
![]() Chcemy zmienic na kombii.. Tż myslalam o Mazdzie 6 lub Fordzie Mondeo/Focusie. Cytat:
Nam chodzi głównie o to, że przyciemnione szyby nie przepuszczają aż tak słońca i ciepła do samochodu. A czasem jak grzeje Lili do szyby to sie wierci jak owsik... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#621 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a co do chrztu to jedyne co to faktycznie u mnie zwyczaj ,że chrzestny kupuje świecę a chrzestna szatkę. Natomiast o płaceniu za chrzest rodzica chrzestnego pierwsze słyszę i nie miałabym zamiaru tego robić. Już nie wspomnę o niezaproszeni u Ciebie i Sarki... Cytat:
I nie zgadzam sie z opinią o byciu nierobem czy papką w głowie!!!!! To najlepsze co można dać dziecku !!!! jeszcze 1,5h... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#622 |
Zakorzenienie
|
Aga wg mnie to na zęby,bo wcześniej bywało tak, że sobie ssała smok i nie jadła a potem nie przespane noce przez zęby. I ona jeszcze ma smoka w butli na zmianę na niekapka czekam..no i ona smoczka już nie ma 6 miesięcy
![]() Lili Ja nie mam. Marina gdybym miała wybór sama bym się wybrała do takiego mieszkania, jestem zdania ciasne ale własne, a z czasem przecież można się przenieść na większe jak można na tym mniejszym zaoszczędzić... tylko, że mój maż wg nie myśli o mieszkaniu, chce dom i koniec, choć Ja to ciemno widzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#623 |
Zakorzenienie
|
Patik ja znam ten zwyczaj
![]() ![]() Ja też kupowałam wszystko sama bo chciałam zeby było takie jak mi sie podoba i z imieniem i datą. A co do rodzinki to brak słów.. ale po tej zapłacie za chrzest już mnie to tak nie dziwi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#624 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#625 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja chyba bym nie poszła...ale ja to taka czasem wredna jestem i może dlatego PATIK nie ma co podziwiac. gdyby nie mój TŻ to chyba bym nic nie jadła. Ugotowanie obiadu w towarzystwie Martyny to niezłe wyzwanie. Do tego zakupy tez sa wyzwaniem bo ona nie lubi za długo jeździc w wózku. tak wiec zarówno gotowanie jak i zakupy w zasadzie spadły na mojego meza. Prasowanie? Od tygodni zalega na łóżku bo nie mam kiedy. Prasuje na biezaco jak cos potrzebuje. Odkurzanie? Nie odkurzam jak jestem sama z Mała bo ona panicznie boi sie odkurzacza. Ostatnio miałam cieżkei dzni bo musiaąłm wszystjko sama zrobic. Zakupy, gotowanie, spacer do prku, prasowanie bo TŻ miał na popołudniówki i wieczorem nie wiedziaąłm jak sie nazywam. Miaąłm kryzys wczoraj, ze jestem taka nieudolna. Wy jakos umiecie wszytsko porobic a ja ledwie daje rade. No i mma wyrzyty, ze nie poświecam Martynie tyle uwagi ile trzeba tylko zbywam ja jakimiś "wynalezionymi" zabawkami w postaci nakretek i misek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#626 |
Rozeznanie
|
Uwaga Uwaga!!!
mam pytanie do Was jako że mamy tutaj same mamy! Wpadła na pomysł.. takie miejsce.. skup-sprzedaż używanych ubranek dla dzieci i ubrań dla kobiet w ciąży.. wiem, że są lumpki, ale nie spotkałam się jeszcze z takim typowo dziecięco/ciążowym.?? ale potrzebuje Waszych szczerych opinii, czy to miałoby szanse się przyjąć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#627 |
Wtajemniczenie
|
Patka u mnie chrzestny kupił świece a chrzestny szatke, przy kubie też tak było. Ale za chrzest płaciliśmy sami.
![]() |
#628 |
Zakorzenienie
|
Patik tzn spotkałam się z takim czymś, że rodzice chrzestni sami się zadeklarowali że kupią święcę,ale że był mus to nie,bo przecież co zrobisz jakby Was nie było stać an tą święcę ? jeżeli chodzi o zaproszenie, no to przecież mają świadomość że twój mąż nie jest sam, że ma Ciebie i Sarę, więc Ja bym poszła nawet dla samego męża... bo nawet nie wiadomo czy będzie jakiś poczęstunek, może będzie tak żę tylko ceremonia w Kościele i do widzenia?
|
![]() ![]() |
![]() |
#629 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#630 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Patik jestem na wychowawczym do kwietnia 2015r. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:24.