Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kcal cz 8 - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-05, 09:02   #3841
meeedzik
Zakorzenienie

Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kca

Halo
u mnie od wczoraj popołudniu ładniejsza pogoda słoneczko świeci a teraz na termometrze 22 stopnie

Losing no i masz rację, właśnie wczoraj to samo gadałam Tż że co z tego, że włosy ładne, zdrowe jak ja się w nich źle czuję kiedyś co 2 miesiące rozjaśniałam i codziennie katowałam je prostownicą, a wcale tak źle nie wyglądały, a to dlatego, że podcinałam końce co 2 miechy. A teraz to doopa dlatego jak przyjadę to będę musiała coś z nimi zrobić, chyba że jeszcze się przemęczę i zafarbuję na wiosnę

Margot może i tak wyglądam, ale z czuciem to różnie bywa. Nieraz mam tak, że w domu jak się naszykuję, pomaluję, ładnie ubiorę to czuję się fajnie, a jak gdzieś pójdziemy, zobaczę inne laski to zmieniam zdanie i to właśnie wszystko przez te głupie włosy tak sobie myślę, że gdybym miała je w kolorze blond to nie byłoby tego, bo one zawsze dodawały mi odwagi i lepiej się czułam w takich. Ale nie chcę ich już tak katować, może u fryzjera na wiosnę zrobię jakiś miodowy kolorek, tak żeby nie rozjaśniać znowu.
A co do pracy to masz rację, ja tam zaraz zapominam o necie, bo nawet nie mam kiedy o nim myśleć szczerze mówiąc. Więc aż takiej tragedii nie będzie no ale i tak mam nadzieję, że coś załatwię i jakiś kontakt z Wami będę miała

Patiuszka uff ja na szczęście mam jedną taką fryzjerkę ona na pewno ładnie mi obetnie

Monia najważniejsze, że teraz jest super i oby zawsze było tak fajnie między Wami

Juno ślicznie wyglądałaś
Stary 2012-09-05, 09:18   #3842
Like_a_women
Zadomowienie

Dot.: Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie, Dieta 1000 kca

Cytat:
Napisane przez zooska Pokaż wiadomość
Jeż Florian wita
ha,ha,ha nie mogę Ty naprawdę masz jeża!Wybacz to zdziczenie,jest zaje.bisty
Stary 2012-09-05, 10:08   #3843
mielnus
Wtajemniczenie

Dobry...

Jak ja dzisiaj długo spałam... szok.. Jestem już po śniadaniu, wstałam o 9:30! Jak nigdy. Z tŻ pogodziłam się już wczoraj. Poszło o to że znowu zaczął marudzić ze kumple sie od niego odwrócili, że jego ekipa ma juz go gdzies, jak idzie na orlik to nie dadzą mu grać. Jakiś rok temu była podobna akcja, wypalił mi z tekstem że odkąd jest ze mna to nie ma znajomych, że ja jestem wybredna, że jego kolezanki potrafią z ekipą się spotkać. I do mnie to wróciło, czułam się winna że zepsułam mu życie. Ta jego ekipa to spotyka się regulanie 1-2 razy w tygodniu, a dla mnie to jest chore, bo ludzie chodzą do pracy i w domu też trzeba coś zrobić. Była jednak akcja która mnie poźniej zraziła do nich. Poszliśmy na grila integrować się, wszystko było super. Poźniej mój TŻ dostał telefon i poszedł w dal rozmawiać, do niego doszedł kumpel i mojego TŻ nie było z 2 godziny. Ja siedziałam i patrzyłam się w sufit. Byłam obca, ledwo znałam 3 osoby z ekipy i nikt nawet nie próbował ze mną pogadać. MOgłam sama to zacząć i próbowałam ale zostałam zlewana za każdym razem. PO tym grilu rozpłakałam się... miałam dosyć, jak można tak ludzi traktowac Powinni mnie jakoś ciepło przyjąć chyba? A oni byli dla siebie... a ja niepotrzeba.

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

zooska to bardzo zwariowana kobitka nie zdziwilabym sie jakby chodowała ślimaki;p hehehe

Edytowane przez mielnus
Czas edycji: 2012-09-05 o 10:10
mielnus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 10:22   #3844
zooska
Zakorzenienie

Boooosz...jestem taka zła!:/ nie poszłam na fitness poranny ZNOWU!!! Do nocy siedzę, a potem jak mi budzik o 7.30 dzwoni to przez sen go wyłączam i śpię dalej
Na 19 mam do pracy, najwcześniejsze zajęcia mam na 17 do 18, przebiorę się wrócę do domu to będzie już po 18.30 a o 18.20 mam tramwaj do pracy Nie zdążę
Wczoraj pościskałam 200razy agrafką, ale kurcze no...miałam iść na fit

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

Cytat:
Napisane przez madzia6245 Pokaż wiadomość
zooska
ja tez wlasnie nic nie moge znalezc, ale u siostry widzialam na laptopie jakies zdjecia to bede ja prosic,zeby mi e-mailem przeslala

no tak, wczoraj w koncu pobiegalysmy troszke, dzisiaj tez sie wybieramy jem malo i czesciej do pazdziernika musi byc jeszcze z -4 kg, i jakies cm musza spasc a Ty na pewno rowniez dasz rade, nie do 13.09, a pozniej przeciez lepiej dluzej chudnac i trwalej
No to super, będę czekać na zdjęcia Ja będę u mamy w tym tygodniu, to poszperam na starych CD i zobaczę, czy tam się coś nie uchowało przypadkiem

za bieganie! Normalnie podziwiam! Do października -4kg...w sumie, realne Niby można chudnąć 1kg na tydzień i to zdrowo, a najlepiej 0,5kg bo wtedy efekt najdłużej się trzyma

Co do mojej daty 13.09 wtedy wyjeżdżamy z Tż i chciałabym się prezentować w stroju kąpielowym Ale moje jedzenie wieczorne i brak ćwiczeń robią swoje...i to bardzo robią swoje Już wczoraj było w miaaaaarę dobrze, a może lepiej niż zazwyczaj , z jedzeniem, ale to nie perfect, jeszcze stresy z poprawkami dochodzą i ech

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Like_a_women Pokaż wiadomość
ha,ha,ha nie mogę Ty naprawdę masz jeża!Wybacz to zdziczenie,jest zaje.bisty
Miałam kiedyś leminga stepowego Pokazywałam na wątku A jeże koooooooooooocham Zawsze jak na ulicy jakiegoś widziałam to prawie piszczałam z tego wszystkiego, zatrzymywałam się i z nim gadałam, Tż już chyba na to nie mógł patrzeć xD
Jak mi Lemiś zdechł to wpadłam w taka histerię A urodziny miałam z 3 dni i 2 dni po śmierci Lemiego dostałam jeża od Tż Hodowca przyszedł z kartonami, a w środku 5 mini jeżyków, jeszcze igły mleczne miały, ledwo na oczka patrzyly, popłakałam się i wyrbałam Floriana

Dzisiaj go kapię^^

68kg->63kg -> 61kg->60kg ->59kg->...->58kg->57kg
zooska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 10:24   #3845
Ray_of_sunshine
Przyczajenie

Dzięki monia.
chyba jako jedyna zauwazylas ten moj głos na pustyni Dzis mam rozmowe o pracę. Może sie uda. Trzymaj(cie) kciuki
Stary 2012-09-05, 10:30   #3846
zooska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mielnus Pokaż wiadomość
Dzooska to bardzo zwariowana kobitka nie zdziwilabym sie jakby chodowała ślimaki;p hehehe
A masz rację, hodowałam Hodowałam też gąsienice i czekałam aż się zmienią w motylki (ach...biologia od zawsze mnie dopadała) co jeszcze...hodowałam żaby, papugi, rybki, króliki, myszoskoczki, świnki morskie, kaczkę, koguta (w bloku mieszkalnym, jak ktoś nie wierzy, dam zdjęcia), myszy, szczury, patyczaki Jak mi się przypomni to dopiszę Jestem maaaaniaczką zwierząt i od kiedy się urodziłam nie było dnia, żebyśmy nie mieli zwierzaka

---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Ray_of_sunshine Pokaż wiadomość
Dzięki monia.
chyba jako jedyna zauwazylas ten moj głos na pustyni Dzis mam rozmowe o pracę. Może sie uda. Trzymaj(cie) kciuki
Myślę, że wszystkie z nas zauważyły, ale żadna nie wiedziała jak odpowiedzieć To chyba tego kwestia, nie lekceważenia i ignorancji, więc się nie przejmuj

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:26 ----------

Cytat:
Trzymaj(cie) kciuki

Daj znać jak poszło!!! i jaka to praca i wszystko!

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Zjadłam 3 malutkie ciasteczka francuskie z gruszką razem z owsianką na śniadanie Nie mogłam sie powstrzymać bo leżały tuż obok mnie Ale jest rano, więc...

Stary 2012-09-05, 10:38   #3847
dzaga1989
Zakorzenienie

Dzieńdoberek Ja tylko na chwilę. Rano czytałam i pisałam "przemowę" na egzamin (napisałam dopiero 1/3 wszystkiego) a teraz idę się myć i lecę do biura po dziennik praktyk. Iiii...chyba wejdę do fryzjera na grzywkę. Pewnie zainspiruję się Olą i resztą tych fotek. Będzie na prosto, chcę żeby troszkę gęstsza była, no jakoś to będzie Pomyślałam, że jak będzie coś nie tak to prędzej czy później odrośnie, a do tego czasu będę ją jakoś układać na szczotkę i ewentualnie jakoś na bok. Uznałam że mam na tyle zdrowe włosy że aż tak wielkiej tragedii nie będzie. Jak wrócę i się ogarnę z resztą materiału to wstawię fotkę (o ile w ogóle zrobię tą grzywę ). Jesssu, obym tylko z płaczem nie wyszła
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg grzywka przybylska.jpg (64,6 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Dlugie_wlosy_z_grzywka.jpg (11,6 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg images.jpg (9,9 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2m34so4.jpg (26,6 KB, 9 załadowań)
Stary 2012-09-05, 11:02   #3848
LosingMyWay
Zadomowienie

Dzień dobry
Wlaśnie zjadłam drugie śniadanko, a na nie omleta z papryka, pomidorem, cebulką, serem żółtym, pietruszką i troszkę przecieru pomidorowego Pycha!!

Zoska będę czerpać inspiracje z Twoich jadłospisów, bo nie jem mięsa gdzieś tak od 3 tygodni, ogólnie bardzo rzadko jadam a teraz wcale, no i nie wiem za bardzo co jeść, żeby to zastąpic A nie jem ze względów zdrowotnych a nie ideologicznych czy etycznych czy jeszcze tam innych

Dzaga rob tą grzywkę raz kozie śmierć włosy nie ręka- odrosną, a moze akurat będzie to strzał w dziesiatke
LosingMyWay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 11:05   #3849
mielnus
Wtajemniczenie

dzaga podoba mi sie 1 fryzura najbardziej
Stary 2012-09-05, 11:31   #3850
zooska
Zakorzenienie

Losing Moje jadłospisy niezbyt się różnią od waszych, może tylko tym, że wcinam dużo soi, strączkowych rzeczy, jem chyba z was najwięcej owoców i warzyw^^ No i znam swój organizm, od razu wyczuwam jakieś niedobory, wiem czym to uregulować
Podam Ci kilka linków do wege blogów (i nie tylko), może stamtąd znajdziesz jakieś przydatne przepisy na obiad W większości to proste i szybkie rzeczy,a smaczne i maja mnóstwo składników odżywczych

www.zwegowani.pl
http://wegetari-anka.blogspot.com/
http://wegetarianka.blox.pl/html
http://www.vege.pl/str.php?dz=95
http://roslinozerka.blogspot.com/
http://rabarbarra.blogspot.com/
http://www.zdroweconieco.pl/
http://healthskitchen.blox.pl/html

Stary 2012-09-05, 11:32   #3851
dzaga1989
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LosingMyWay Pokaż wiadomość
Dzaga rob tą grzywkę raz kozie śmierć włosy nie ręka- odrosną, a moze akurat będzie to strzał w dziesiatke
Cytat:
Napisane przez mielnus Pokaż wiadomość
dzaga podoba mi sie 1 fryzura najbardziej
Mi też, ale Olka ma trochę inne włosy niż moje. Przede wszystkim ma ich więcej

Ale tak jak Losing mówi, włosy nie ręka Jak będzie do to odrosną.

Zaraz zadzwonię i zapytam ile taka przyjemność.
I dziękuję za opinię dziewczyny!
Ogólnie dziękuję wszystkim dziewczynom które mi tutaj doradzały odnośnie włosów Małego off topa zrobiłam przez to
Stary 2012-09-05, 11:33   #3852
zooska
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry
Wlaśnie zjadłam drugie śniadanko, a na nie omleta z papryka, pomidorem, cebulką, serem żółtym, pietruszką i troszkę przecieru pomidorowego Pycha!!
Kocham omlety ! Ale najbardziej uwielbiam frittaty, normalnie obiadowe danie, a 1/2 z tego to śniadanie xD

Stary 2012-09-05, 11:35   #3853
Like_a_women
Zadomowienie

Cytat:
Boooosz...jestem taka zła!:/ nie poszłam na fitness poranny ZNOWU!!! Do nocy siedzę, a potem jak mi budzik o 7.30 dzwoni to przez sen go wyłączam i śpię dalej
Na 19 mam do pracy, najwcześniejsze zajęcia mam na 17 do 18, przebiorę się wrócę do domu to będzie już po 18.30 a o 18.20 mam tramwaj do pracy Nie zdążę
Wczoraj pościskałam 200razy agrafką, ale kurcze no...miałam iść na fit

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

No to super, będę czekać na zdjęcia Ja będę u mamy w tym tygodniu, to poszperam na starych CD i zobaczę, czy tam się coś nie uchowało przypadkiem

za bieganie! Normalnie podziwiam! Do października -4kg...w sumie, realne Niby można chudnąć 1kg na tydzień i to zdrowo, a najlepiej 0,5kg bo wtedy efekt najdłużej się trzyma

Co do mojej daty 13.09 wtedy wyjeżdżamy z Tż i chciałabym się prezentować w stroju kąpielowym Ale moje jedzenie wieczorne i brak ćwiczeń robią swoje...i to bardzo robią swoje Już wczoraj było w miaaaaarę dobrze, a może lepiej niż zazwyczaj , z jedzeniem, ale to nie perfect, jeszcze stresy z poprawkami dochodzą i ech

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Miałam kiedyś leminga stepowego Pokazywałam na wątku A jeże koooooooooooocham Zawsze jak na ulicy jakiegoś widziałam to prawie piszczałam z tego wszystkiego, zatrzymywałam się i z nim gadałam, Tż już chyba na to nie mógł patrzeć xD
Jak mi Lemiś zdechł to wpadłam w taka histerię A urodziny miałam z 3 dni i 2 dni po śmierci Lemiego dostałam jeża od Tż Hodowca przyszedł z kartonami, a w środku 5 mini jeżyków, jeszcze igły mleczne miały, ledwo na oczka patrzyly, popłakałam się i wyrbałam Floriana

Dzisiaj go kapię^^
Ja się zabije-kąpać jeża... w życiu nie słyszałam
Jako dziecko byłam z tatą trzepać dywany,a ze mieszkaliśmy obok lasu to jeżyca weszła do zwiniętego dywanu.Niczego nie świadomi zabraliśmy ją do domu,a w nocy się okociła,czy ojeżyła Mieszkała u Nas z tydzień na tarasie,a potem tata zabrał rodzinkę do lasu.Nigdy bym nie pomyślała,że jeż moze stać sie zwierzęciem domowym
Stary 2012-09-05, 11:39   #3854
zooska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzaga1989 Pokaż wiadomość
Ale tak jak Losing mówi, włosy nie ręka Jak będzie do to odrosną.
Hiehie, ja wyznaję zasadę taką samą-włosy nie materiał, odrosną
Zawsze eksperymentował z fryzurami, na krótko, na asymetrię, jakieś pejsy, na jeżyka xD Cuda wianko im fundowałam Ale mam kręcone i dziwnie niektóre fryzury wyglądały, przeważnie moje włosy stylizował wiatr^^ Ale zmiany dobrze robią! Grzywka to niewielka zmiana jak dla mnie przynajmniej, bo jak ja już coś robię ze sobą to po całości
Od razu wklejaj zdjątko jak będziesz wyglądać! Na pewno super

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Cytat:
Ja się zabije-kąpać jeża... w życiu nie słyszałam :cojest
http://www.youtube.com/watch?v=VbYXuahsbVQ

taaaaaa-daaaam

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

http://kwejk.pl/obrazek/1395183/fit-girls.html

A grubiutkie najpiękniej wyglądają w otoczce tłuszczyku i z pączusiem w ręce
To ja!^^ hell yeah!

Stary 2012-09-05, 11:42   #3855
Like_a_women
Zadomowienie

Cytat:
Dzięki monia.
Zauważyłam,ale nie bardzo wiedziałam jak doradzić.To problem raczej do zaakceptowania i samemu poradzenia sobie z nim.[LEFT]Powodzenia

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Cytat:
Hiehie, ja wyznaję zasadę taką samą-włosy nie materiał, odrosną
Zawsze eksperymentował z fryzurami, na krótko, na asymetrię, jakieś pejsy, na jeżyka xD Cuda wianko im fundowałam Ale mam kręcone i dziwnie niektóre fryzury wyglądały, przeważnie moje włosy stylizował wiatr^^ Ale zmiany dobrze robią! Grzywka to niewielka zmiana jak dla mnie przynajmniej, bo jak ja już coś robię ze sobą to po całości
Od razu wklejaj zdjątko jak będziesz wyglądać! Na pewno super

---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

http://www.youtube.com/watch?v=VbYXuahsbVQ

taaaaaa-daaaam

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

http://kwejk.pl/obrazek/1395183/fit-girls.html

A grubiutkie najpiękniej wyglądają w otoczce tłuszczyku i z pączusiem w ręce
To ja!^^ hell yeah!
Ja tez chcę jeża!!!!!!! ale dzieci by się ucieszyły,poważnie chyba kupię,ale gdzie???W czym mieszka i co dajesz mu do jedzenia?
Stary 2012-09-05, 11:50   #3856
zooska
Zakorzenienie

Cytat:
Zauważyłam,ale nie bardzo wiedziałam jak doradzić.To problem raczej do zaakceptowania i samemu poradzenia sobie z nim.[LEFT]Powodzenia
Moim zdaniem, jeśli Ray zaczęłaby dbać o jadłospisy to wszystko byłoby trochę prostsze

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Like Jeż to nie zabawka Jest bardzo ciężki w wychowaniu, bardzo trzeba o niego dbać, dosłownie wiaterek może go zabić, ma mega wymagania co do temperatury, karmy, mycia, oswaja się go strasznie długo...
-karmię go karmą dla kotów, na początku była to podstawowa karma, teraz wprowadzam mu lekkie udziwnienia jak dodatki smakowe do karmy
-śpi w akwarium zbudowanej przez Tż, ma domek, miskę, poidełko i swojego pluszaka i ręczniczek
-musi biegać, jeże codziennie przechodzą ok 30-40km jeśli żyją w naturze, musi mieć ruch, bo otyłość je zabija
-temperatura, w której żyje nie może być za gorąca, ani za zimna, jeśli jest za zimno to zapada w hibernacje i sobie szkodzi tym, jak jest za gorąco to leży rozwalony i zdycha
-kąpie się je raz w miesiącu w wodzie z oliwką (żeby zmiękczyć skórkę) i myje się je szczoteczką do zębów i szamponem dla dzieci, po kąpieli obcina się pazurki, trzeba uważać na igly bo są miękkie i moga wypaść
-jeże nie są polecane dla dzieci->kłują i to bardzo boli, ciężko się oswajają, trudno je wziąć na ręce, przez co dzieci się zniechęcają, bo zwierzątko ich nie lubi
-jeże nie przyzwyczajają się do ludzi tak jak pies, czy kot, to dziki drapieżnik, który ma Cie gdzieś, bo uważa że jesteś ręką, która go karmi
-mają dziwne zachowania, takie jak opluwanie się, nanoszą w ten sposób jakichś nowy zapach, np. dostał kocyk, pogryzie go w pyszczku, a potem się opluje tym zapachem, ślina jest toksyczna, nie wolno go dotykać wtedy
-hałasują, w dzień ciężko się z nimi bawić, więc dzieciaki mogłyby się z nim bawić po 22-23 najlepiej przy zgaszonym świetle z małą lampką, wtedy jeże są najbardziej rozbrykane

Jak mi się coś przypomni, to dopiszę

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Kosztuje ok 400-500zł u hodowcy.

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Dobra, ja uciekam Do zobaczenia później, idę po lumpkach pochodzić

Stary 2012-09-05, 12:02   #3857
LosingMyWay
Zadomowienie

Zoska dzieki ale mam przeglądania
Super ten filmik a Twój Florek lubi kąpiele ?
LosingMyWay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 12:22   #3858
Like_a_women
Zadomowienie

Cytat:
Dzieńdoberek Ja tylko na chwilę. Rano czytałam i pisałam "przemowę" na egzamin (napisałam dopiero 1/3 wszystkiego) a teraz idę się myć i lecę do biura po dziennik praktyk. Iiii...chyba wejdę do fryzjera na grzywkę. Pewnie zainspiruję się Olą i resztą tych fotek. Będzie na prosto, chcę żeby troszkę gęstsza była, no jakoś to będzie Pomyślałam, że jak będzie coś nie tak to prędzej czy później odrośnie, a do tego czasu będę ją jakoś układać na szczotkę i ewentualnie jakoś na bok. Uznałam że mam na tyle zdrowe włosy że aż tak wielkiej tragedii nie będzie. Jak wrócę i się ogarnę z resztą materiału to wstawię fotkę (o ile w ogóle zrobię tą grzywę ). Jesssu, obym tylko z płaczem nie wyszła
O tak będziesz jeszcze pinkniej wyglądać

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ----------

Cytat:
Moim zdaniem, jeśli Ray zaczęłaby dbać o jadłospisy to wszystko byłoby trochę prostsze

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ----------

Like Jeż to nie zabawka Jest bardzo ciężki w wychowaniu, bardzo trzeba o niego dbać, dosłownie wiaterek może go zabić, ma mega wymagania co do temperatury, karmy, mycia, oswaja się go strasznie długo...
-karmię go karmą dla kotów, na początku była to podstawowa karma, teraz wprowadzam mu lekkie udziwnienia jak dodatki smakowe do karmy
-śpi w akwarium zbudowanej przez Tż, ma domek, miskę, poidełko i swojego pluszaka i ręczniczek
-musi biegać, jeże codziennie przechodzą ok 30-40km jeśli żyją w naturze, musi mieć ruch, bo otyłość je zabija
-temperatura, w której żyje nie może być za gorąca, ani za zimna, jeśli jest za zimno to zapada w hibernacje i sobie szkodzi tym, jak jest za gorąco to leży rozwalony i zdycha
-kąpie się je raz w miesiącu w wodzie z oliwką (żeby zmiękczyć skórkę) i myje się je szczoteczką do zębów i szamponem dla dzieci, po kąpieli obcina się pazurki, trzeba uważać na igly bo są miękkie i moga wypaść
-jeże nie są polecane dla dzieci->kłują i to bardzo boli, ciężko się oswajają, trudno je wziąć na ręce, przez co dzieci się zniechęcają, bo zwierzątko ich nie lubi
-jeże nie przyzwyczajają się do ludzi tak jak pies, czy kot, to dziki drapieżnik, który ma Cie gdzieś, bo uważa że jesteś ręką, która go karmi
-mają dziwne zachowania, takie jak opluwanie się, nanoszą w ten sposób jakichś nowy zapach, np. dostał kocyk, pogryzie go w pyszczku, a potem się opluje tym zapachem, ślina jest toksyczna, nie wolno go dotykać wtedy
-hałasują, w dzień ciężko się z nimi bawić, więc dzieciaki mogłyby się z nim bawić po 22-23 najlepiej przy zgaszonym świetle z małą lampką, wtedy jeże są najbardziej rozbrykane

Jak mi się coś przypomni, to dopiszę

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Kosztuje ok 400-500zł u hodowcy.

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:49 ----------

Dobra, ja uciekam Do zobaczenia później, idę po lumpkach pochodzić
skoda,bo moje potworki by mu żyć nie dały co do temperatury to ja muszę miec cały czas wietrzony dom i najlepiej jak jest chłodno,więc jeżykowi by mogło zaszkodzić.No szkoda,ale Ci zazdraszczam
Stary 2012-09-05, 12:55   #3859
Cocktailraspberry
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika01011986 Pokaż wiadomość
Dziękuję kochana
Nooo ZOO jest super! miałam większą radochę niż moje dzieci hehe
Wyciągnij koniecznie swojego TŻ do zoo
EEeeee a co to znaczy że TŻ nie chce ?? Ja się nawet męża nie pytałam czy mogę mieć kota kupiłam i tyle wiedziałam, że też by mi zabronił a tak to go postawiłam przed faktem dokonanym i teraz Chester to jego super kumpel jest jedzą razem śniadanie i piją piwo tzn mąż pije a kot leży na nim
A jak Wam się mieszka w nowym domku?
Ja bym chciała jakieś zwierzątko chociaż chomika No ale nie moge sama decydować razem wynajmujemy mieszkanie i uwazam że to musi byc wspólna decyzja
A co do wspólnego mieszkania to jest fajnie. Szczerze myslalam ze bedzie gorzej, że bedziemy sie co chwile kłócić ale tak nie jest Jeszcze doszło do tego że tz miał isc na jakąś dwulatke a tymczasem jednak wraca na studia zaoczne Co najważniejsze w domu nie jest tak że ja jako baba chodze i sprzatam, gotuje wszystkim sie jakos dzielimy tż lubi gotować wiec nie ma problemu

A ja dzisiaj pospałam do 11 na śniadanko zjadłam bułke ciemną z szynką, serem i pomidorem, a na 2ś- kawałek sernika i herbatka
Cocktailraspberry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 13:48   #3860
zooska
Zakorzenienie

Losing Nie ma za co Fajne stronki, bardzo często z nich korzystam Ciekawe przepisy i proste i szybkie, a to najważniejsze dla mnie
Mój się wszystkim zachwyca i wszystko go dziwi^^ Ale lubi Najbardziej uwielbia polewanie wodą Wtedy nastawia pyszczek i czeka aż wodospad na niego będzie leciał

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Cytat:
skoda,bo moje potworki by mu żyć nie dały co do temperatury to ja muszę miec cały czas wietrzony dom i najlepiej jak jest chłodno,więc jeżykowi by mogło zaszkodzić.No szkoda,ale Ci zazdraszczam
Taki zwierz na serio nie jest dla dzieci A cackania się jest z nim mnóstwo, to taki mały bobas Zawinąc w ręczniczek, wysuszyć bo się przeziębi, umyć igły szczoteczką A temperatury to masakra jest, raz zostawiłam okno otwarte na noc, a temperatura w nocy spadła TYLKO o 3 stopnie i miał katar na następny dzień od razu!

Stary 2012-09-05, 13:54   #3861
Ladywithweapon
Zadomowienie

Jaki słodki jeż! Ja bym chciała mieć takiego, ale raczej nie ma szans ;p Gdyby był tańszy to byśmy go na studiach kupili

Monika jestem maturzystką :P Blebleble już się nauka zaczęła. Zaraz znowu do matmy.
Prawko zdałam za 3razem (nie jest jakoś tragicznie za 1 to był mój głupi błąd a za 2 miałam gościa, który po prostu mnie uwalił). Czyli od 2miesięcy podrózuje już na 4kółkach Teraz mama czasem mi zostawi do szkoły jak jest ciepło i jedzie rowerem do pracy. Zatoczki nie ma teraz na egzaminie i to zależy od instruktora czy ją z tobą zrobi. Ja o tym nie pomyślałam, a nikt nie podpowiedział mi tego... A teraz żałuję, bo parkowanie cięzko mi idzie- na kursie nawet normalnie często krzywo stawałam- zawsze teraz patrze, żeby był w liniach i poprawiam, żeby nikogo nie zastawić- staram się, ale jeszcze potrzebuje treningu ;p

Dziś poszłam z koleżanką na obiad- pierogi! W ogóle coś od szkoły dużo chce mi się jeść- nie śpie za dużo i się zaczyna Ale się powstrzymuje ;p Zjem jakaś przekąskę ok. 17-16 i potem bieganie. Jutro chętnie poszłabym na siłownie, więc wezmę strój, ale zobaczę jak to będzie. Może jutro wezmę pojadę autobusem, bo chyba pójdziemy na pizze i piwo () a w piątek na siłownie ;p
Ladywithweapon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 13:55   #3862
zooska
Zakorzenienie

Cocktail Spoookooojnie, ile mieszkacie razem Na teraz to szał jest przecież Potem się zacznie, oby nie, nie życzę tak, ale naprawdę się poznacie Wiele nieznośnych rzeczy wyjdzie, albo rzeczy, które nie przeszkadzały wam nigdy, nagle zaczną irytować

MNiam, następna osoba o serniku mówi, no nie, mus to mus, muszę zrobić

A teraz właśnie piekę ciasto francuskie z nutellą

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Ladywithweapon Pokaż wiadomość
Dziś poszłam z koleżanką na obiad- pierogi! W ogóle coś od szkoły dużo chce mi się jeść- nie śpie za dużo i się zaczyna Ale się powstrzymuje ;p Zjem jakaś przekąskę ok. 17-16 i potem bieganie. Jutro chętnie poszłabym na siłownie, więc wezmę strój, ale zobaczę jak to będzie. Może jutro wezmę pojadę autobusem, bo chyba pójdziemy na pizze i piwo () a w piątek na siłownie ;p
aaaa...też mam ssanie jak jestem na uczelni :/ Masakryczne, gorzej niż w domu

Stary 2012-09-05, 14:06   #3863
zooska
Zakorzenienie

Pyyyyyyyyyyyyyyyyszne!:sl ina: Zjadłam 1
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0796.jpg (106,3 KB, 25 załadowań)

Stary 2012-09-05, 14:13   #3864
Like_a_women
Zadomowienie

Cytat:
Pyyyyyyyyyyyyyyyyszne!:sl ina: Zjadłam 1
I co smaka robisz
Stary 2012-09-05, 14:15   #3865
zooska
Zakorzenienie

No dooobra, zjadłam 2

Ale jestem taaaaaaka pełna xD!

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ----------

Cytat:
I co smaka robisz
Mega są, jak sie ugryzie to czekolada wypływa xD!

Stary 2012-09-05, 14:37   #3866
dzaga1989
Zakorzenienie

Wróciłam. Dziewczyny wybaczcie ale jak TŻ pójdzie spać a ja już ogarnę przemowę to poodpisuję bo o tylu rzeczach chciałabym napisać! Co do grzywki, same ocenicie

Idę pisać. Oesuuu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC03103.jpg (40,2 KB, 48 załadowań)
Stary 2012-09-05, 14:39   #3867
zooska
Zakorzenienie

Cytat:
Wróciłam. Dziewczyny wybaczcie ale jak TŻ pójdzie spać a ja już ogarnę przemowę to poodpisuję bo o tylu rzeczach chciałabym napisać! Co do grzywki, same ocenicie

Idę pisać. Oesuuu
Pinknie!

Stary 2012-09-05, 14:43   #3868
meeedzik
Zakorzenienie

Dzaga pokaż się koniecznie w grzywce na pewno będziesz ślicznie wyglądała, masz gęste włoski ( tak mi się po zdjęciach wydaje ) więc powinna się fajnie układać a jak nie będzie to przecież można zapuścić

Zoska ee nie zawsze później się psuje my z Tż mieszkamy razem już jakieś 3 lata będzie ( kurcze ja nawet nie wiem ile dokładnie ) i cały czas jest super nie ma między nami jakichś wielkich awantur i świetnie się dogadujemy
Stary 2012-09-05, 14:45   #3869
zooska
Zakorzenienie

Zamiast zupy cukiniowej zrobiłam domowa chińszczyznę. Wzięłam 1 widelec do buzi i...zwróciłam:/ niedobrze mi znowu... muszę iść się leczyć w końcu na ten żołądek i na wszelki wypadek... do ginekologa

Stary 2012-09-05, 14:46   #3870
meeedzik
Zakorzenienie

DZaga oo już jest zdjęcie pięknie Ci w grzywce moim zdaniem zmiana jak najbardziej na plus ślicznotko Ty!

Zoska ale smaka narobiłaś daj jednegooooo

Kupiłam dziś w Biedronce trufle na wagę zjadłam już 3 i jeszcze jednego na później zostawiłam sobie resztę zjadł Tż

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości