|
|
#1141 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV
Cytat:
|
|
|
|
|
#1142 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny.
DZISIAJ ROZPOCZYNAMY17 TYDZIEŃ ![]() Nie wiem czy uwierzycie ale Ja już dużo razy czułam maluszka. Ostatnio się wierci i czuje takie "smyranie". Kochane daje o sobie znać. Jutro wizyta u gina. Może tym razem ujawni się dzidzia ? W końcu 17 tydzień to kawał poważnego człowieka ![]() No i wiadomości mniej optymistyczne. Wkórw..łam się na maksa. Jakiś baran podrzucił mojej siostrze 2 suczki. Szczenięta jakieś 3 miesięczne. Szczęście w nieszczęściu że może się "zlitował". Siostra mieszka koło rzeki a tam często się znajduje niedoszłe ofiary. Teraz może było komuś szkoda i wolał podrzucić na podwórko. Siostra chciała oddać je do gminnego przytuliska. Wcześniej je odpchliła bo nie było miejsca gdzie by pcheł nie było. Szczeniaki śmierdziały bo były w jakiejś szopie lub czymś takim. Problem w tym że ona się zgodziła po namowach nimi zająć i stworzyć im dom tymczasowy. Dostała karmę i nawet 200 zł od wójta za opiekę. Gmina ma zająć się adopcją. ALE ma sama już 2 koty i 2 psy.A szczeniaki coraz bardziej się przywiązują Siostrzeniec też już się przyzwyczaił i będzie problem z adopcją. Zwłaszcza że gmina miała umieścić ogłoszenia itd a przeszukałam sieć i ani widu ani słychu. Dzisiaj już tydzień od zgłoszenia mojej siostry a gmina cicho siedzi |
|
|
|
#1143 |
|
Zakorzenienie
|
owa panna "pusta" Siwiec wzięła się spod ziemi jako najładniejsza Kibicka na Euro i tak ją właśnie lansują teraz. Taki plasticzek sobie media hodują
|
|
|
|
#1144 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Większość z nas też już czuła smyranie w tym tygodniu. ![]() Hope, ale przecież ona nawet nie jest ładna! Jest sztuczna i napompowana.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-09-05 o 14:11 |
|
|
|
|
#1145 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobno bez pogodynki na widowni nie ma teraz pokazu mody |
|
|
|
|
#1146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja się popłakałam, tyle, że nie ze śmiechu... najważniejsze, że postawiłam na swoim!!!A chciałam się poradzic- mam w planie mycie okien i zmianę firanek. Mam to robic sama, czy wykorzystac jakiegos murzyna na przymusowego ochotnika??? Bo mnie kolezanka nastraszyła, że ona po myciu okien w 7 mies wylądowała w szpitalu, a żadnych komplikacji wczesniej nie miała....... |
|
|
|
|
#1147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1148 |
|
Zakorzenienie
|
a do dyskusji na temat plastikowych lal lansowanych przez tv nie przyłącze się bo szkoda czasu i klawiatury
![]() ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- ja tez wszystko robię, normalnie funkcjonuje, bo bym chyba oszalala z tymi zakazami. Tylko, że nawet mama mi mówiła, że to ręce w górze, że za długo.... I troche spanikowałam, zwłaszcza po tych weekendowych bólach brzucha, kiedy do wc szłam na kolanach, bo nie mogłam się wyprostowac z bólu....... |
|
|
|
#1149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, potem drugie, przerwa na przewietrzenie się itp itd. Ja przy myciu okien wieszałam też firanki, miałam ręce w górze i jedynie plecy mnie potem bolały, ale mnie akurat bolą od wszystkiego (chyba dlatego, że mam bardzo nisko brzuszek i prawdopodobnie mam spory ucisk na kości na dole).
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-09-05 o 14:38 |
|
|
|
|
#1150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jedna (w zaawansowanej ciąży) weszła z dużą z torebką ![]() Z retinolem też nie można. Przypomniałam sobie - przeczytałam parę dni temu, że lepiej nie jeść jajek na miękko i majonezu
|
|
#1151 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jajek na miękko nie można, bo salmonella, ale majonez można, tzn taki ze sklepu, bo on ma w składzie sproszkowane, suszone jajka, "zakazany" jest ten świeży, robiony z surowych żółtek.
|
|
|
|
|
#1153 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiecie co? Ostatnio problemem jest dla mnie ... ziewanie ![]() ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ---------- Cytat:
Czytałam że sklepowego też nie można A wolałabym, zeby można było
|
|
#1154 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
miesiąc temu ważyłam według niego haha więc może i teraz ale co tam;p kij tam;p Cytat:
Cytat:
Wiecie co.. byłam przed chwilą u lekarza, odebrałam babci wyniki i swoje przy okazji, poszłam z babci wynikami do rodzinnego lekarza żeby jej sprawdził i ma dobre, no i apytałam czy i moje sprawdzi przy okazji mimo że jutro wizyta to ja niecierpliwa jestem. No i mam ANEMIE. nie wielką ale mam.....
|
|
|
#1155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to już jest przesada z tym sklepowym, ja czytałam naprawdę wiele artykułów na ten temat i nigdzie nie było nic o majonezie ze sklepu (wszędzie wątróbka, sery pleśniowe, tonik i nawet pasztet itp), bo nikt teraz nie robi majonezu ze świeżych żółtek, zbyt szybko by się psuł, a te w proszku mają niewiele wspólnego z prawdziwymi.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-09-05 o 14:51 |
|
|
|
|
#1156 |
|
Zakorzenienie
|
mój ginekolog powiedział, żebym absolutnie nie myła okien, wydaje mi się, że to ma może też związek z tym, że może się słabo zrobić i niedajboże wypaść z okna...... no, ale ja to w ogóle mało robić mogę, po wstawieniu prania idę spać, taka zmęczona jestem
![]() Deli ja też mam niewielką, z tymże ważę pewnie jakieś 15kg więcej od Ciebie ![]() w ogóle co ile robicie badania? krwi i moczu. Bo ja robiłam do tej pory 2 razy tylko a na wizycie jestem średnio co 2-3tyg..... Za miesiąc mam kolejną, ale tylko dlatego, że jedziemy na urlop ---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ---------- wylałam colę na kanapę
|
#1157 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No u mnie TŻ też wszystko tak odwleka i odwleka pewnie remonty pokoi zaczną się jak już nie będę mogła się ruszać![]() Dziewczyny tak sobie obmyśliłam dla naszego malucha: Łóżeczko i nic więcej u nas przy naszym łóżku a w takim małym wolnym pokoju wszystkie jego gadżety, ciuchy, kosmetyki i taki przewijak/szafeczka na środku i nad tym ta lampa grzejąca (od szwagierki). I na tym przewijaku chciałąbym też stawiać wanienkę pod tą lampą-u nas w zimę jest naprawdę bardzo bardzo zimno (16'C). No i w tym pokoju sofa wiadomo i szafki na te wszystkie jego gadżety. Na razie pokój nie robi dobrego wrażenia. To miejsce na oponę, stary komputer i ziemniaki ![]() I muszę się pochwalić: Ktoś mnie dziś puka od środka Tak więc doczekałam się (19 tydzień) Czekam na rozwój wydarzeń
|
||
|
|
|
#1158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ooo bidula, ja wlasnie łyczka się napiłam prosto z lodówki;p
|
|
|
#1159 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez tylko dwa razy robiłam krew i mocz, a wizyta tak samo jak u Ciebie co 3 tyg.
to w takim razie zatrudnię kuzynkę męża do tego mycia nie bede się forsowac, w ciązy należy o siebie dbacktóras z Was robiła ostatnio to ciasto banofee, które kusi na górze strony- czym zastąpic te ciastka z przepisu??? herbatnikami mozna? bo mnie strasznie na nie wzięło
|
|
|
|
#1160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uuu to gratuluje pukania małego szkraba
|
|
|
#1161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1162 |
|
Zakorzenienie
|
moja też była z lodówki, z tymże w malutkiej puszeczce, trzymana na chwilę kryzysu no i d.upa, teściowa zadzwoniła i się telefonu wystraszyłam
![]() Piotruś też u mnie szaleje, kopie dosłownie wszędzie, aż mi niedobrze niedobrze od tego meduzza gratulacje jejku 16 stopni to koszmar dla Maluszka......
|
#1163 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Albo jakas gapiowata jestem. Cytat:
Podobno kobiety w 9.miesiacu myja okna, zeby wywolac porod ![]() Cytat:
A moze z tym majonezem chodzi o to, ze sztuczny i niezdrowy? Bo przeciez bakterii na pewno w nim nie ma... ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ---------- Zapomnialabym - gratuluje dziewczynek
|
|||
|
|
|
#1164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
TAK W OGÓLE DZIŚ ZACZĘLIŚMY 20 TYDZIEŃ Moje malenstwo bylo bardzo ruchliwe przez pol godz. Zawołałam mame zeby zobaczyla jak kopie i co... Dziecko przestalo ![]() I tak jest przewaznie Tak kopie ze gołym okiem widac jak brzuch sie unosi a jak tylko komuś chce to pokazac nagle przestaje,jakby wyczuwalo sprawę
|
|
#1165 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Pooglądałam łóżeczka i będę się zastanawiać nad takim : http://allegro.pl/stylowe-lozeczko-d...602138283.html w ogóle popatrzcie sobie, bo chyba fajny użytkownik, ma bardzo wiele aukcji z rzeczami dla maluszków. |
|
|
|
#1166 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurde, u mnie to coca cola jest codziennie bo moj brat jest cocacoloholikiem przy 16 stopniach to ja bym w domu zamarzła, musialabym chyba miec z 4 bluzy i 3 koce na sobie a mi pewnie bylo by nadal zimno. ![]() ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Cytat:
|
|
|
#1167 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana : u Ciebie dopiero się zaczął 17 tydzień - MASZ BARDZO DUŻO CZASU NA RUCHY ![]() ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Cytat:
np: http://allegro.pl/posciel-3cz-super-...585464650.html Edytowane przez Debrah Czas edycji: 2012-09-05 o 15:21 |
||
|
|
|
#1168 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niby mam czas, ale juz fiksuje, dlatego fajnie by bylo w koncu poczuc te ruchy ![]() Poza tym jestem jedna z ostatnich (patrzac na termin) lutowych mam, czesto piszecie o tych ruchach, a ja Wam cholernie zazdroszcze ![]() Bardzo ladne to lozeczko, ale ciemne... |
|
|
|
|
#1170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No tak, ale kto ma tak naprawdę okna na takiej wysokości, że musi się do nich aż tak wspinać? Mało kto. Jajecznicę można jeść, ale mocno ściętą, taką na wiór. :P Sadzone tak samo, bez rozpływającego się żółtka.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:23.

Nie napracują się, a kasa jest.

Jest sztuczna i napompowana.

A jedna (w zaawansowanej ciąży) weszła z dużą z torebką 

nie wielką ale mam.....
jakby mi miała ona robic albo ktokolwiek inny..... tylko ja jedna umiem sobie wysprzątac tak jak ja!!!!!
najbardziej tępym nożem