Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-05, 13:54   #1141
Ewik86
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Raczej nie mają żadnych wartości moralnych i idą na łatwiznę. Nie napracują się, a kasa jest.
I nie potrafią nic innego

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 14:06   #1142
bishonka
Raczkowanie

Witam dziewczyny.

DZISIAJ ROZPOCZYNAMY17 TYDZIEŃ

Nie wiem czy uwierzycie ale Ja już dużo razy czułam maluszka.
Ostatnio się wierci i czuje takie "smyranie".
Kochane daje o sobie znać.

Jutro wizyta u gina. Może tym razem ujawni się dzidzia ?
W końcu 17 tydzień to kawał poważnego człowieka

No i wiadomości mniej optymistyczne.
Wkórw..łam się na maksa.
Jakiś baran podrzucił mojej siostrze 2 suczki.
Szczenięta jakieś 3 miesięczne.
Szczęście w nieszczęściu że może się "zlitował".
Siostra mieszka koło rzeki a tam często się znajduje niedoszłe ofiary.
Teraz może było komuś szkoda i wolał podrzucić na podwórko.
Siostra chciała oddać je do gminnego przytuliska.
Wcześniej je odpchliła bo nie było miejsca gdzie by pcheł nie było.
Szczeniaki śmierdziały bo były w jakiejś szopie lub czymś takim.

Problem w tym że ona się zgodziła po namowach nimi zająć i stworzyć im dom tymczasowy.
Dostała karmę i nawet 200 zł od wójta za opiekę.
Gmina ma zająć się adopcją.
ALE ma sama już 2 koty i 2 psy.A szczeniaki coraz bardziej się przywiązują
Siostrzeniec też już się przyzwyczaił i będzie problem z adopcją.
Zwłaszcza że gmina miała umieścić ogłoszenia itd a przeszukałam sieć i ani widu ani słychu. Dzisiaj już tydzień od zgłoszenia mojej siostry a gmina cicho siedzi
bishonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 14:09   #1143
hope01
Zakorzenienie

owa panna "pusta" Siwiec wzięła się spod ziemi jako najładniejsza Kibicka na Euro i tak ją właśnie lansują teraz. Taki plasticzek sobie media hodują

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 14:10   #1144
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bishonka Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny.

DZISIAJ ROZPOCZYNAMY17 TYDZIEŃ

Nie wiem czy uwierzycie ale Ja już dużo razy czułam maluszka.
Ostatnio się wierci i czuje takie "smyranie".
Kochane daje o sobie znać.

Wkó->urw..łam się na maksa.
Wierzymy, wierzymy. Większość z nas też już czuła smyranie w tym tygodniu.

Hope, ale przecież ona nawet nie jest ładna! Jest sztuczna i napompowana.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-09-05 o 14:11
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 14:14   #1145
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
owa panna "pusta" Siwiec wzięła się spod ziemi jako najładniejsza Kibicka na Euro i tak ją właśnie lansują teraz. Taki plasticzek sobie media hodują
Może jeszcze niedługo pogodynką zostanie Podobno bez pogodynki na widowni nie ma teraz pokazu mody

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 14:28   #1146
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Sylwietta przepraszam, ale malo sie nie poplakalam ze smiechu wazne, ze podzialalo hahaha

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Black ja zauwazylam, ze ostatnimi czasy zeby zaistniec w mediach wystarczy pokazac d.upe i cycki, a niech sobie pokazkuja, niech istnieja w tych mediach, tylko dlaczego do cholyry oni zarabiaja takie grube pieniadze?
oj tam, nie przepraszaj ja się popłakałam, tyle, że nie ze śmiechu... najważniejsze, że postawiłam na swoim!!!

A chciałam się poradzic- mam w planie mycie okien i zmianę firanek. Mam to robic sama, czy wykorzystac jakiegos murzyna na przymusowego ochotnika??? Bo mnie kolezanka nastraszyła, że ona po myciu okien w 7 mies wylądowała w szpitalu, a żadnych komplikacji wczesniej nie miała.......
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 14:32   #1147
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
oj tam, nie przepraszaj ja się popłakałam, tyle, że nie ze śmiechu... najważniejsze, że postawiłam na swoim!!!

A chciałam się poradzic- mam w planie mycie okien i zmianę firanek. Mam to robic sama, czy wykorzystac jakiegos murzyna na przymusowego ochotnika??? Bo mnie kolezanka nastraszyła, że ona po myciu okien w 7 mies wylądowała w szpitalu, a żadnych komplikacji wczesniej nie miała.......
Ja niedawno myłam okna (2 tygodnie temu), a wczoraj grabiłam świeżo skoszoną trawę i wszystko jest w porządku, także nie słuchaj straszenia.
Stary 2012-09-05, 14:35   #1148
sylwietta1988
Zakorzenienie

a do dyskusji na temat plastikowych lal lansowanych przez tv nie przyłącze się bo szkoda czasu i klawiatury

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

Cytat:
Ja niedawno myłam okna (2 tygodnie temu), a wczoraj grabiłam świeżo skoszoną trawę i wszystko jest w porządku, także nie słuchaj straszenia.
ja tez wszystko robię, normalnie funkcjonuje, bo bym chyba oszalala z tymi zakazami. Tylko, że nawet mama mi mówiła, że to ręce w górze, że za długo.... I troche spanikowałam, zwłaszcza po tych weekendowych bólach brzucha, kiedy do wc szłam na kolanach, bo nie mogłam się wyprostowac z bólu.......
Stary 2012-09-05, 14:36   #1149
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:

ja tez wszystko robię, normalnie funkcjonuje, bo bym chyba oszalala z tymi zakazami. Tylko, że nawet mama mi mówiła, że to ręce w górze, że za długo.... I troche spanikowałam, zwłaszcza po tych weekendowych bólach brzucha, kiedy do wc szłam na kolanach, bo nie mogłam się wyprostowac z bólu.......
To może myj z przerwami - jedno okno, przerwa na łyk wody , potem drugie, przerwa na przewietrzenie się itp itd. Ja przy myciu okien wieszałam też firanki, miałam ręce w górze i jedynie plecy mnie potem bolały, ale mnie akurat bolą od wszystkiego (chyba dlatego, że mam bardzo nisko brzuszek i prawdopodobnie mam spory ucisk na kości na dole).

Czas edycji: 2012-09-05 o 14:38
Stary 2012-09-05, 14:37   #1150
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Też tak sądzę - powinni odejmować z 0,5kg za ubranie. Ja się staram chodzić w tym samym na każdą wizytę.

Co do kosmetyków - tak jak mówiłam, niezalecane są te trądzikowe z mocnymi kwasami, a reszta nie zaszkodzi... Ja bym się po prostu bała, że skóra będzie inaczej reagować i efekty będą inne, niż obiecane.
Dzisiaj widziałam dziewczyny, które wchodziły na wagę w butach i to nie koniecznie lekkich klapkach A jedna (w zaawansowanej ciąży) weszła z dużą z torebką

Z retinolem też nie można.

Przypomniałam sobie - przeczytałam parę dni temu, że lepiej nie jeść jajek na miękko i majonezu

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 14:38   #1151
misia1505
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
Ifwka ja to już całkowicie zgłupiałam w temacie wózków
Byłam napalona na maritę, ale potem zaczęłam czytać w necie, że sporym problemem jest to, że jest ciężki (a ja jednak będę musiała go tachać do windy kawałek po schodach - przy moim wzroście 156 i drobnej budowie, trochę się tego obawiam). Do tego, że dosyć ciężko się składa i dużo miejsca zajmuje w samochodzie - co też dla nas ważne, bo dużo jeździmy do jednych i drugich rodziców. Jak będzie mąż to spoko, ale boję się, że jak sama będę chciała gdzieś jechać to będzie masakra, najpierw ze znoszeniem wózka, a potem jeszcze w pakowaniu go do auta. Dlatego co do tego drugiego linka co podałaś to dobrze przemyśl właśnie swoje możliwości pod kątem ciężaru itd.

Tylko, że jak nie marita to ja już nie wiem co. Oglądałam też roana inny model http://www.roan.pl/teo.html
Ten jest o wiele lżejszy, łatwo się składa i mało miejsca zajmuje w aucie. Tylko te skrętne koła - przecież tak ich nie chciałam. Chyba że będę śmigać ciągle na zablokowanych. Dużym plusem tego wózka jest to, że te koła mimo, że skrętne to pompowane - bo nie chciałam piankowych.
Także ja w temacie wózków dalej jestem w czarnej du*ie
po prostu tych wózków jest za dużo
Stary 2012-09-05, 14:40   #1152
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Dzisiaj widziałam dziewczyny, które wchodziły na wagę w butach i to nie koniecznie lekkich klapkach A jedna (w zaawansowanej ciąży) weszła z dużą z torebką

Z retinolem też nie można.

Przypomniałam sobie - przeczytałam parę dni temu, że lepiej nie jeść jajek na miękko i majonezu
Ja buty zdejmuję obowiązkowo, bo one dużo zazwyczaj ważą i bez sensu jest włażenie w nich na wagę. A z torbą to pielęgniarka by nie pozwoliła u mnie w przychodni się zważyć...

Jajek na miękko nie można, bo salmonella, ale majonez można, tzn taki ze sklepu, bo on ma w składzie sproszkowane, suszone jajka, "zakazany" jest ten świeży, robiony z surowych żółtek.
Stary 2012-09-05, 14:45   #1153
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
a do dyskusji na temat plastikowych lal lansowanych przez tv nie przyłącze się bo szkoda czasu i klawiatury

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

Też słyszałam, że lepiej się na wyciągać w górę i raczej się stosuję do tego.

Wiecie co? Ostatnio problemem jest dla mnie ... ziewanie Jak ziewam to mam wrażenie, że mi zaraz brzuch pęknie

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Cytat:
Ja buty zdejmuję obowiązkowo, bo one dużo zazwyczaj ważą i bez sensu jest włażenie w nich na wagę. A z torbą to pielęgniarka by nie pozwoliła u mnie w przychodni się zważyć...

Jajek na miękko nie można, bo salmonella, ale majonez można, tzn taki ze sklepu, bo on ma w składzie sproszkowane, suszone jajka, "zakazany" jest ten świeży, robiony z surowych żółtek.
Położona zwróciła jej uwagę na torbę, ale na buciory już nie. Ja też ściągam.

Czytałam że sklepowego też nie można A wolałabym, zeby można było

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 14:47   #1154
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja wg tego kalkulatora (zrobiłam sobie na początku ciąży screen i mam ciągle na pulpicie go ) powinnam ważyć już ok 5kg więcej do tej pory, a mam zaledwie 2kg na plusie. Także bez obaw, każda osoba tyje inaczej, każde dziecko inaczej rośnie i tak samo z organizmem - inaczej reaguje.

Też tak sądzę - powinni odejmować z 0,5kg za ubranie. Ja się staram chodzić w tym samym na każdą wizytę.

Prawda - ja ostatnio czytałam gdzieś dokładnie, na jakiejś stronie, co ile waży pod koniec ciąży - sama waga dziecka, wody, krwi i innych "skutków ubocznych" (oprócz ewentualnego tłuszczu) to ok 10kg, tak więc nie ma co się obawiać, tej masy trochę przybędzie, ale jak się postaramy, to będzie to waga samej ciąży.

A to niedobry ten ginekolog.

Co do kosmetyków - tak jak mówiłam, niezalecane są te trądzikowe z mocnymi kwasami, a reszta nie zaszkodzi... Ja bym się po prostu bała, że skóra będzie inaczej reagować i efekty będą inne, niż obiecane.
Ja jutro napisze czy ważę według tego kalkulatora miesiąc temu ważyłam według niego haha więc może i teraz ale co tam;p kij tam;p

Cytat:

jo, zgadzam się

Cytat:

No ja najchętniej bym na golasa weszła na wagę hahahaha... ale tak wchodzę bez butów, a z torebką to już w ogóle o losie...

Wiecie co.. byłam przed chwilą u lekarza, odebrałam babci wyniki i swoje przy okazji, poszłam z babci wynikami do rodzinnego lekarza żeby jej sprawdził i ma dobre, no i apytałam czy i moje sprawdzi przy okazji mimo że jutro wizyta to ja niecierpliwa jestem. No i mam ANEMIE. nie wielką ale mam.....

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 14:50   #1155
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie co? Ostatnio problemem jest dla mnie ... ziewanie Jak ziewam to mam wrażenie, że mi zaraz brzuch pęknie

Czytałam że sklepowego też nie można A wolałabym, zeby można było
Mnie z kolei bolało wczoraj podbrzusze, jak się śmiałam.

Ale to już jest przesada z tym sklepowym, ja czytałam naprawdę wiele artykułów na ten temat i nigdzie nie było nic o majonezie ze sklepu (wszędzie wątróbka, sery pleśniowe, tonik i nawet pasztet itp), bo nikt teraz nie robi majonezu ze świeżych żółtek, zbyt szybko by się psuł, a te w proszku mają niewiele wspólnego z prawdziwymi.

Czas edycji: 2012-09-05 o 14:51
Stary 2012-09-05, 14:59   #1156
LadyWhisper
Zakorzenienie

mój ginekolog powiedział, żebym absolutnie nie myła okien, wydaje mi się, że to ma może też związek z tym, że może się słabo zrobić i niedajboże wypaść z okna...... no, ale ja to w ogóle mało robić mogę, po wstawieniu prania idę spać, taka zmęczona jestem

Deli ja też mam niewielką, z tymże ważę pewnie jakieś 15kg więcej od Ciebie
w ogóle co ile robicie badania? krwi i moczu. Bo ja robiłam do tej pory 2 razy tylko a na wizycie jestem średnio co 2-3tyg..... Za miesiąc mam kolejną, ale tylko dlatego, że jedziemy na urlop

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

wylałam colę na kanapę idiotka ze mnie, a taką miałam ochotę na to świństwo. Widocznie tak miało być

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 15:00   #1157
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Nie poznałam płci W ogóle nie miałam robionego USG, bo gin przyjmował w innym gabinecie, w którym nie ma usg a tylko machina do słuchania bicia serduszka i tętna.
Następna wizyta za 3 tyg i wtedy zrobi mi dokładniejsze usg (powiedziałam, ze nie będę robiła tego 3d).

Bakterie i osad z moczu zniknęły - widać, że zaczęłam pić coś więcej niż 2 kubki herbaty dziennie.

Żelazo nieznacznie leci w dół, więc mam kupić Ascofer (czy jakoś tak).

No i dostałam skierowanie na tą krzywą cukrową.

Co do wagi: 1 kg na plusie

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Aaaa i pytałam o kosmetyki z wit. C i powiedział, ze jak najbardziej można używać. Zatem kupuję serum Flavo C
Biedna... Też tak miałam ostatnio. Myślałam, że po wczasach zobaczego małego a ona tylko tym detektorem tętna... No cóż, ważne, ze żyje
Cytat:
Basiu-Bogusiu, jak już przyjdzie ci to łózeczko to o recenzję poprosze, bo ja też myśle o tym sprzedawcy

wiecie co? Od wczoraj kłóce się z mężem o remont łazienki!! Ten palant chciał mi fachowca sprowadzic w listopadzie!!!! Wyobrazacie sobie sprzątanie całego domu po remoncie w 8 miesiącu????????? Ja pier....le juz sama nie wiedziałam jakich argumentów używac, bo się zaparł zadnimi łapami jak ten osioł jakiś głupi Że jego matka mi posprząta a ja nie bede musiała nic robic- chybabym jakby mi miała ona robic albo ktokolwiek inny..... tylko ja jedna umiem sobie wysprzątac tak jak ja!!!!!
dopiero dzisiaj postawiłam na swoim- najwczesniej w marcu. Na czas sprzątnia 2-3 dni maluch będzie u mojej mamy a ja sobie zrobię wszystko po swojemu i tak, żebym była zadowolona!!! Bo zagroziłam, że jak sprowadzi mi go wczesniej to bedzie z tej łazienki sam korzystał, a nas bedzie odwiedzał co dwa tygodnie pod moim panieniskim adresem. Podziałało bo bym mu chyba jaja najbardziej tępym nożem

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Black, mnie wyszło ze przy wzroscie 163 cm powinnam juz wazyc kolo 60. nie mam pojecia ile teraz jest, bo wazyłam sie dwa tyg 56,4 było wtedy. od wagi wyjsciowej miałam 4,5 na plusie
Hihihi przepraszam lale rozwaliłaś mnie No u mnie TŻ też wszystko tak odwleka i odwleka pewnie remonty pokoi zaczną się jak już nie będę mogła się ruszać

Dziewczyny tak sobie obmyśliłam dla naszego malucha:
Łóżeczko i nic więcej u nas przy naszym łóżku a w takim małym wolnym pokoju wszystkie jego gadżety, ciuchy, kosmetyki i taki przewijak/szafeczka na środku i nad tym ta lampa grzejąca (od szwagierki). I na tym przewijaku chciałąbym też stawiać wanienkę pod tą lampą-u nas w zimę jest naprawdę bardzo bardzo zimno (16'C). No i w tym pokoju sofa wiadomo i szafki na te wszystkie jego gadżety. Na razie pokój nie robi dobrego wrażenia. To miejsce na oponę, stary komputer i ziemniaki

I muszę się pochwalić: Ktoś mnie dziś puka od środka Tak więc doczekałam się (19 tydzień) Czekam na rozwój wydarzeń
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 15:04   #1158
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
mój ginekolog powiedział, żebym absolutnie nie myła okien, wydaje mi się, że to ma może też związek z tym, że może się słabo zrobić i niedajboże wypaść z okna...... no, ale ja to w ogóle mało robić mogę, po wstawieniu prania idę spać, taka zmęczona jestem

w ogóle co ile robicie badania? krwi i moczu. Bo ja robiłam do tej pory 2 razy tylko a na wizycie jestem średnio co 2-3tyg..... Za miesiąc mam kolejną, ale tylko dlatego, że jedziemy na urlop

---------- Dopisano o 14:59 ---------- Poprzedni post napisano o 14:58 ----------

wylałam colę na kanapę idiotka ze mnie, a taką miałam ochotę na to świństwo. Widocznie tak miało być
Ja robiłam 3 raz badanie krwi, teraz i wcześniej na własną rękę, właśnie obawiałam się tej anemii... dycha za badanie a jednak pewność mam, co do badania moczu to robie co miesiąc

Ooo bidula, ja wlasnie łyczka się napiłam prosto z lodówki;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-09-05, 15:04   #1159
sylwietta1988
Zakorzenienie

Ja tez tylko dwa razy robiłam krew i mocz, a wizyta tak samo jak u Ciebie co 3 tyg.

to w takim razie zatrudnię kuzynkę męża do tego mycia nie bede się forsowac, w ciązy należy o siebie dbac

któras z Was robiła ostatnio to ciasto banofee, które kusi na górze strony- czym zastąpic te ciastka z przepisu??? herbatnikami mozna?
bo mnie strasznie na nie wzięło
Stary 2012-09-05, 15:06   #1160
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Biedna... Też tak miałam ostatnio. Myślałam, że po wczasach zobaczego małego a ona tylko tym detektorem tętna... No cóż, ważne, ze żyje

Hihihi przepraszam lale rozwaliłaś mnie No u mnie TŻ też wszystko tak odwleka i odwleka pewnie remonty pokoi zaczną się jak już nie będę mogła się ruszać

Łóżeczko i nic więcej u nas przy naszym łóżku a w takim małym wolnym pokoju wszystkie jego gadżety, ciuchy, kosmetyki i taki przewijak/szafeczka na środku i nad tym ta lampa grzejąca (od szwagierki). I na tym przewijaku chciałąbym też stawiać wanienkę pod tą lampą-u nas w zimę jest naprawdę bardzo bardzo zimno (16'C). No i w tym pokoju sofa wiadomo i szafki na te wszystkie jego gadżety. Na razie pokój nie robi dobrego wrażenia. To miejsce na oponę, stary komputer i ziemniaki

I muszę się pochwalić: Ktoś mnie dziś puka od środka Tak więc doczekałam się (19 tydzień) Czekam na rozwój wydarzeń
Słońce, to faktycznie zimno... dzidzia musi mieć 21-22 stopnie, a czym zamierzacie dogrzewać jakąś farelką czy czym?

Uuu to gratuluje pukania małego szkraba

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-09-05, 15:06   #1161
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość

nie wiem , czy to dobry pomysł- bo w środku nocy bedziesz po pokojach latac zeby malucha przewijac? mnie wszyscy mówią, że rzeczy pierwszej potrzeby mają byc tuż koło łóżeczka bo tak najwygodniej . Ale moze to kwestia organizacji pracy
Stary 2012-09-05, 15:09   #1162
LadyWhisper
Zakorzenienie

moja też była z lodówki, z tymże w malutkiej puszeczce, trzymana na chwilę kryzysu no i d.upa, teściowa zadzwoniła i się telefonu wystraszyłam wszystko przez nią

Piotruś też u mnie szaleje, kopie dosłownie wszędzie, aż mi niedobrze niedobrze od tego

meduzza gratulacje jejku 16 stopni to koszmar dla Maluszka......

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 15:11   #1163
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:

Nie zalamuj mnie.. Ja mam dzis 16t3d, a nic nie czuje.
Albo jakas gapiowata jestem.

Cytat:
Mi gin powiedzial, zebym nie myla okien. Chodzi podobno o to, ze dlugo uniesione rece powoduja takie ulozenie macicy, ktore prowadzi do skurczy.
Podobno kobiety w 9.miesiacu myja okna, zeby wywolac porod

Cytat:
Jajek na miekko, jajecznicy, jajek sadzonych
A moze z tym majonezem chodzi o to, ze sztuczny i niezdrowy?
Bo przeciez bakterii na pewno w nim nie ma...

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

Zapomnialabym - gratuluje dziewczynek

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 15:11   #1164
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:

Jesli chodzi o badania to mialam zlecone raz ogólne,czyli krew i mocz. No i pozniej drugi raz na grupę krwi robilam. Teraz mialam miesiac spokoju ale za to z tym napewno dostane na glukozę. Rozmawialam z bratowa bo ona świeżo po ciazy i mówiła ze jak wyniki sa dobre to nie męczą co miesiac tymi badaniami. I faktycznie wszystko na to wygląda.

TAK W OGÓLE DZIŚ ZACZĘLIŚMY 20 TYDZIEŃ
Moje malenstwo bylo bardzo ruchliwe przez pol godz. Zawołałam mame zeby zobaczyla jak kopie i co... Dziecko przestalo
I tak jest przewaznie
Tak kopie ze gołym okiem widac jak brzuch sie unosi a jak tylko komuś chce to pokazac nagle przestaje,jakby wyczuwalo sprawę
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 15:11   #1165
Debrah
Zakorzenienie

Cześć
Pooglądałam łóżeczka i będę się zastanawiać nad takim : http://allegro.pl/stylowe-lozeczko-d...602138283.html w ogóle popatrzcie sobie, bo chyba fajny użytkownik, ma bardzo wiele aukcji z rzeczami dla maluszków.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 15:12   #1166
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
moja też była z lodówki, z tymże w malutkiej puszeczce, trzymana na chwilę kryzysu no i d.upa, teściowa zadzwoniła i się telefonu wystraszyłam wszystko przez nią

Piotruś też u mnie szaleje, kopie dosłownie wszędzie, aż mi niedobrze niedobrze od tego

meduzza gratulacje jejku 16 stopni to koszmar dla Maluszka......
Mnie dzisiaj moja dzidzia tak kopnęła że aż mnie zabolało
kurde, u mnie to coca cola jest codziennie bo moj brat jest cocacoloholikiem ale ja to bym nie mogla tyle chlać tego, fuj.
przy 16 stopniach to ja bym w domu zamarzła, musialabym chyba miec z 4 bluzy i 3 koce na sobie a mi pewnie bylo by nadal zimno.

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Cześć
Pooglądałam łóżeczka i będę się zastanawiać nad takim : http://allegro.pl/stylowe-lozeczko-d...602138283.html w ogóle popatrzcie sobie, bo chyba fajny użytkownik, ma bardzo wiele aukcji z rzeczami dla maluszków.
bardzo łądne, tez nad takim myśle, tylko ze u mnie w miescie w hurtowni razem z szufladą kosztuje 230zł.

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-09-05, 15:18   #1167
Debrah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

Mi gin powiedzial, zebym nie myla okien. Chodzi podobno o to, ze dlugo uniesione rece powoduja takie ulozenie macicy, ktore prowadzi do skurczy.

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

Zapomnialabym - gratuluje dziewczynek
Odnośnie okien - to chyba chodzi o podnoszenie rąk. Może się wtedy odkleić łożysko - przez wysiłek + uniesione ręce, a to się kończy przeważnie bardzo źle (słyszałam o 2 takich przypadkach). Wszystko bym robiła, ale długie stanie z uniesionymi rękami chyba bym odpuściła, mimo wszystko.

Kochana : u Ciebie dopiero się zaczął 17 tydzień - MASZ BARDZO DUŻO CZASU NA RUCHY

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Mnie dzisiaj moja dzidzia tak kopnęła że aż mnie zabolało
kurde, u mnie to coca cola jest codziennie bo moj brat jest cocacoloholikiem ale ja to bym nie mogla tyle chlać tego, fuj.
przy 16 stopniach to ja bym w domu zamarzła, musialabym chyba miec z 4 bluzy i 3 koce na sobie a mi pewnie bylo by nadal zimno.

---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

bardzo łądne, tez nad takim myśle, tylko ze u mnie w miescie w hurtowni razem z szufladą kosztuje 230zł.
Też poszukam najpierw stacjonarnie, bo może będzie taniej. Ale właśnie takie wzornictwo mi się podoba + jakaś w miarę neutralna pościel - chyba też jest do kompletu do kupienia, ale pewnie droga bardzo.
np: http://allegro.pl/posciel-3cz-super-...585464650.html

Edytowane przez Debrah
Czas edycji: 2012-09-05 o 15:21
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 15:20   #1168
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Odnośnie okien - to chyba chodzi o podnoszenie rąk. Może się wtedy odkleić łożysko - przez wysiłek + uniesione ręce, a to się kończy przeważnie bardzo źle (słyszałam o 2 takich przypadkach). Wszystko bym robiła, ale długie stanie z uniesionymi rękami chyba bym odpuściła, mimo wszystko.

Kochana : u Ciebie dopiero się zaczął 17 tydzień - MASZ BARDZO DUŻO CZASU NA RUCHY

---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Też poszukam najpierw stacjonarnie, bo może będzie taniej. Ale właśnie takie wzornictwo mi się podoba + jakaś w miarę neutralna pościel - chyba też jest do kompletu do kupienia, ale pewnie droga bardzo.
Ja posciel wybrałam taka- http://allegro.pl/baby-raj-urocza-6e...551968794.html

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-09-05, 15:22   #1169
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:

ja podobnie

Niby mam czas, ale juz fiksuje, dlatego fajnie by bylo w koncu poczuc te ruchy
Poza tym jestem jedna z ostatnich (patrzac na termin) lutowych mam, czesto piszecie o tych ruchach, a ja Wam cholernie zazdroszcze

Bardzo ladne to lozeczko, ale ciemne...

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 15:22   #1170
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

No spokojnie, dlatego napisałam, że większość z nas, a nie, że wszystkie.

No tak, ale kto ma tak naprawdę okna na takiej wysokości, że musi się do nich aż tak wspinać? Mało kto.

Jajecznicę można jeść, ale mocno ściętą, taką na wiór. :P Sadzone tak samo, bez rozpływającego się żółtka.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości