Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV - Strona 38 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-05, 11:54   #1111
ilkas
BAN stały

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36335477]Ifwka, Marita nie do każdego bagażnika wejdzie nie ma szans do niedużych aut typu np. matiz - NIE wejdzie. Do cienkiego czy micry też nie...[/QUOTE]

No właśnie, tego się obawiam. Póki co mamy spore auto z dużym bagażnikiem, ale bardzo możliwe, że będziemy kupowali drugie mniejsze właśnie dla mnie jak się dziecko urodzi i wtedy mogę mieć już lipę.
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 11:55   #1112
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Jak masz takie warunki to tylko taki wózek ze skrętnymi pompowanymi i dużymi kołami.
No właśńei a przeważnie jak skrętne to sa mniejsze od tych nie skrętnych.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 11:58   #1113
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

I skrętne łatwo z reguły zdjąć.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 12:00   #1114
Ifwka
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36335477]Ifwka, Marita nie do każdego bagażnika wejdzie nie ma szans do niedużych aut typu np. matiz - NIE wejdzie. Do cienkiego czy micry też nie...[/QUOTE]
Na fakt do matiza raczej nie wejdzie, ja pisałam raczej pod kąem samochodu jaki ma Tż, seat toledo, niby duży bagażnik ale sedan i po prostu ciężko wlożyć, ja mam ibizę wiec raczej nie będe mieć problemow.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 12:09   #1115
mitabe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
Tak 100% pracuje w budzetowce, tylko dodatku nie dostane bo to za efektywnosc, ale odpadaja mi dojazdy bo jezdze autem.

Tak ginka mi powiedziala o tej oliwie, a do obiady to nawet dwie łychy, tylko nie wiem chyba musze salatki robic ale mi sie nie chce, bo tak to mi nie smakuje, nie umiem jej tak doprawic zeby z buleczka zjesc, i jeszcze kazała otręby sobie do wszystkiego dosypywać. A sok z buraka swiezo wyciskany to z powodu za malej ilosci zelaza bo tabletek na razie nie dala bo od nich jeszcze wikesze zaparcia
Oliwa uwielbiam, 2 butelkę kończę od początku ciąży. Lubię też olej lniany, chociaż w ciąży mi mniej smakuje. Mój sposób na oliwę:
- prażę pestki słonecznika z odrobiną papryki słotkiej, nasteępnie mieszam z oliwą z oliwek i tym polewam sałatkę (składniki jak na grecką, zamiast sera feta ser żółty lub kawałki piersi z kurczaka), ja już nie doprawiam ale to kwestia gustu, można dosolić i popieprzyć.
- drugi sposób to 3 łyżki oliwy 1 soku z cytryny, łyżeczka musztardy, 1/2 łyżeczki miodu, szczypta bazylii, oregano, ziół prowansalskich; wszystko mieszam dokładnie (najlepiej wlać do słoiczka, zakręcić i kilka razy wstrząsnąć) i tym sosikiem sałatki polewam
- jak ktoś lubi czosnek - wycisnąć ząbek do moździerza lub miseczki lekko posolić dolać oliwy. Następnie rozdusić jeszcze chwilkę czosnek mieszając z oliwą. Dobre do sałatek, kanapek zamiast masła, tostów - smaruję pieczywo składam na pól i zapiekam.
- ostatni sposób i dla mnie najsmaczniejszy to kanapka z wędliną i pomidorem (mozna ser żółty dodać), posypana szczypiorkiem lub posiekanymi oliwkami i to wszystko polać oliwą. Jeżeli pomidor sam bez dodatków to solę i sypię zioła prowansalskie, ładnie łączą się smakiem z oliwą.

Oczywiście to moje domowe sposoby, pewnie coś mogę robić lepiej, ale tak mi smakuje i tak jem. Ogólnie do smaku oliwy, ziół prowansalskich musiałam długo się przyzwyczaić, u mnie w domu mama zawsze bardzo po polsku gotowała i do tej pory krzywi się jak jem np kanapkę z oliwą. Zresztą krzywi się na wszystko co jemy, a jemy czasami dziwnie według niej. jest to spowodowane tym, że kilka lat temu u mojego TZ wykryto cukrzycę i trzeba było zrezygnować z kotletów schabowych z ziemniakami i zastąpić je zdrowymi daniami.
To się rozpisałam na temat oliwy

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 12:12   #1116
suzi31
Raczkowanie

Cześć
Witam się po krótkiej nieobecności, najpierw chciałam nadrobić wątek (4 dni), ale nie daje rady.
Byłam na weselu w górach, wytrzymałam aż do 1-szej godz., co jest nie lada wyczynem Oczywiście odwiedziłam lokalny szpital - oddział ginekologii, męczyła mnie jakaś infekcja i już się denerwowałam. Okazało się, że wszystko ok, miałam używać lactovaginal i clotrimazolum (czyli tego co Wy polecałyście) i na szczęście przeszło.

Dziś mam pracowity dzień, doprowadzam dom do ładu i robię rzeczy, które odkładam na wieczne potem.

Tyję w oczach, aż wstyd napisać ile już mam na plus... Podejrzewam, ze najwięcej z Was, ale nie jest to dla mnie powód do dumy

Za 2 tyg. mam połówkowe, więc cierpliwie czekam. Małe fajnie się rusza i ostatnio pierwszy raz skakał mi brzuch.

Zapisałam córkę do klubu przedszkolaka, chodzę z nią dwa razy w tygodniu po godzinie. W grupie jest 8 dzieci ok. 2-letnich i jak się patrzy na nie to od razu człowiekowi humor się poprawia, są takie słodkie i śmieszne, że napatrzeć się nie można

Pozdrawiam i życzę miłego dnia
suzi31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 12:22   #1117
mitabe
Rozeznanie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36335708]I skrętne łatwo z reguły zdjąć.[/QUOTE]
Ja to też chcę ze skrętnymi, łatwiej mi się taki prowadzi

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Słuchajcie wczoraj myślałam, że się popłaczę oglądając swoj serial, taka scena:
- przyjęcie babyshower, kilkanaście kobiet w tym przyszła mama i jeden facet który przyszedł z koleżanką żeby laski podrywać . Rozmowa zbiega na temat połogu, koleś popijając drinka i filując na ładne laski tak patrzy i pyta: a co to połóg, to jakieś przyjęcie po porodzie ? Też tak fajne? Myślałam, że padnę dziewczyny wszystkie na niego tak spojrzały jakby zabić go chciały, hehe a ten zdziwiony nie wie o co chodzi. Wiem, śmieszniej to zobaczyć, ale jak sobie przypominam to sama do siebie się śmieje.

Stary 2012-09-05, 12:28   #1118
e_vel
Wtajemniczenie

Hej już wróciłam z kawki od mamy bo mnie teściu telefonem ściągnął powkurzałam się, bo on narwany jest i wszystko musi być na już, ale przeszło mi powoli

Patrzcie jaki kupiłam na aukcji kombinezonik dla Majeczki http://allegro.pl/show_item.php?item=2599976144 Jest malutki, ale taki właśnie chciałam - na przywiezienie ze szpitala i potem na miesiąc. Jak przyjdzie to zobaczę czy kupić drugi większy bo z angielskich firm rzeczy często są większe niż pisze na metkach. Ale 18 zł z przesyłką to nie majątek za kombinezonik, więc najwyżej kupię ten drugi większy, może w lumpku, tylko Panie w lumpkach mi mówiły, że kombinezoniki się dopiero zaczną
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 12:30   #1119
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
Ja to też chcę ze skrętnymi, łatwiej mi się taki prowadzi

---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ----------

Słuchajcie wczoraj myślałam, że się popłaczę oglądając swoj serial, taka scena:
- przyjęcie babyshower, kilkanaście kobiet w tym przyszła mama i jeden facet który przyszedł z koleżanką żeby laski podrywać . Rozmowa zbiega na temat połogu, koleś popijając drinka i filując na ładne laski tak patrzy i pyta: a co to połóg, to jakieś przyjęcie po porodzie ? Też tak fajne? Myślałam, że padnę dziewczyny wszystkie na niego tak spojrzały jakby zabić go chciały, hehe a ten zdziwiony nie wie o co chodzi. Wiem, śmieszniej to zobaczyć, ale jak sobie przypominam to sama do siebie się śmieje.
Co to za film?

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Hej już wróciłam z kawki od mamy bo mnie teściu telefonem ściągnął powkurzałam się, bo on narwany jest i wszystko musi być na już, ale przeszło mi powoli

Patrzcie jaki kupiłam na aukcji kombinezonik dla Majeczki http://allegro.pl/show_item.php?item=2599976144 Jest malutki, ale taki właśnie chciałam - na przywiezienie ze szpitala i potem na miesiąc. Jak przyjdzie to zobaczę czy kupić drugi większy bo z angielskich firm rzeczy często są większe niż pisze na metkach. Ale 18 zł z przesyłką to nie majątek za kombinezonik, więc najwyżej kupię ten drugi większy, może w lumpku, tylko Panie w lumpkach mi mówiły, że kombinezoniki się dopiero zaczną
Heee, a ja go wczoraj oglądałam
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 12:31   #1120
eff8
Zakorzenienie

Cytat:

super bardzo ladny i jaka cena

ja tez juz kupilam kombinezonik http://allegro.pl/george-zekoladowy-...565368603.html

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 12:37   #1121
suzi31
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Majty noszę bawełniane zazwyczaj, zdarza się ze stringi ale sporadycznie... hmmm może to kwestia tego płynu że mi jakoś nie podchodzi. ;/ ajjj kurde... juz tak ladnie bylo a tu znowu się przywlekłoo
Spróbuj używać szarego mydła w płynie Biały Jeleń lub też żelu do higieny intymnej z tej serii. Polecam. Ja jestem uczulona na wszystkie inne kosmetyki do higieny intymnej i tylko ten mi sluzy.
suzi31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 12:40   #1122
mitabe
Rozeznanie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36336564]Co to za film?

Heee, a ja go wczoraj oglądałam [/QUOTE]
Jess i chłopaki, serial, taki z braku innych, bo czekam na nowy sezon swoich ulubionych.

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Fajne te kombinezony, też będę szukać na allegro, bo nie opłaca się wydawać tyle na jeden sezon co w sklepie kosztuje.

Stary 2012-09-05, 12:42   #1123
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
super bardzo ladny i jaka cena

ja tez juz kupilam kombinezonik http://allegro.pl/george-zekoladowy-...565368603.html
pięęęęęny
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 12:47   #1124
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez suzi31 Pokaż wiadomość
Spróbuj używać szarego mydła w płynie Biały Jeleń lub też żelu do higieny intymnej z tej serii. Polecam. Ja jestem uczulona na wszystkie inne kosmetyki do higieny intymnej i tylko ten mi sluzy.
Kupie sobie, moze pomoze;p

ajjj ide zaraz odebrac wyniki badan...
dzidzia pęcherz mi coś dziś uciska bo normalnie latam jak szalona do wc;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 12:50   #1125
mitabe
Rozeznanie

Któraś z was szukała tygryska? Czy mi się już coś pomieszało?
http://allegro.pl/disney-kombinezon-...596433944.html

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Lecę obiadem się zająć pora . Później z TZ na zakupy jeszcze.

Stary 2012-09-05, 12:58   #1126
LadyWhisper
Zakorzenienie

Marsi ja ogladam w tv tylko axn, universal channel i 13th street poki mialysmyna zapleczu w pracy komputer to przy jedzeniu odpalalysmy pudelka -tam to dopiero jest sieczka, na szczescie zabrali kompa i nam przeszlo. Onet po euro przestalam czytac, bo wszedzie siwiec sriwiec, raz bodajze byla w pytaniu na sniadanie i z ciekaowsci ja zostawilam, po 2minutach przelaczylam na axn bo sie nie dalo. Jak reszta programow - nie wiem, oprocz seriali kryminalnych nie ogladam wlasciwie nic.

Aha kochana mam dla Ciebie strone, tzn jakos o Tobie pomyslalam pierwszej dziewczyny ta kobieta robi tak piekne rzeczy w mieszkaniu, ze szok, uwielbiam jej bloga, szkoda tylko, ze tak rzadko pisze
http://sielskie-klimaty.blogspot.com/

Te tasmy ledowe pomysl super, tylko maz to typowy komputerowiec, wiec raczej bym tescia musiala poprosic

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Szaja, ty chyba kiedys pisalas, ale nie ma szans, zebym znalazla - lepszy taki kombinezon polrkowy, miskowaty, czy cos w rodzaju ortalionu? Bo mie wiem za czym sie rozgladac.
Osobiscie bardziej mi sie podobaja miski, w sumie dziecko w tym po sniegu nie bedzie latac, no ale sama nie wiem, przypomnisz?

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 13:10   #1127
Hosenka*
Zakorzenienie

Nie poznałam płci W ogóle nie miałam robionego USG, bo gin przyjmował w innym gabinecie, w którym nie ma usg a tylko machina do słuchania bicia serduszka i tętna.
Następna wizyta za 3 tyg i wtedy zrobi mi dokładniejsze usg (powiedziałam, ze nie będę robiła tego 3d).

Bakterie i osad z moczu zniknęły - widać, że zaczęłam pić coś więcej niż 2 kubki herbaty dziennie.

Żelazo nieznacznie leci w dół, więc mam kupić Ascofer (czy jakoś tak).

No i dostałam skierowanie na tą krzywą cukrową.

Co do wagi: 1 kg na plusie

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:02 ----------

Aaaa i pytałam o kosmetyki z wit. C i powiedział, ze jak najbardziej można używać. Zatem kupuję serum Flavo C

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 13:14   #1128
sylwietta1988
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36335392]Też.

Ja oglądam Kino Polska, TVP seriale bo często starocie lecą, polsat jim jam z córką, no i te wszystkie National Geographic, Discovery itp Mąż jeszcze TCM bo westerny są i ew. jakiś program z muzyką, nie wiem który ale wiem że stare kawałki i dużo lat 80-90 leci.

Nie mam pojęcia, co jest w tvp, tvn, polsacie, jaka ramówka nowa - nie oglądam, wiadomości też nie.[/QUOTE]

u mnie TVP seriale prawie na okrągło a , że serial "Rodzinka.pl" rozkłada mnie na obie łopatki, to nie odpuszczę zadnej powtórki

Cytat:

łądniutki ja tez już sobie znalazłam za 20 zł w komplecie z 3 czapeczkami wiosennymi. Bo zimowe już mam
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 13:16   #1129
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

Aha kochana mam dla Ciebie strone, tzn jakos o Tobie pomyslalam pierwszej dziewczyny ta kobieta robi tak piekne rzeczy w mieszkaniu, ze szok, uwielbiam jej bloga, szkoda tylko, ze tak rzadko pisze
http://sielskie-klimaty.blogspot.com/

Te tasmy ledowe pomysl super, tylko maz to typowy komputerowiec, wiec raczej bym tescia musiala poprosic

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ----------

Szaja, ty chyba kiedys pisalas, ale nie ma szans, zebym znalazla - lepszy taki kombinezon polrkowy, miskowaty, czy cos w rodzaju ortalionu? Bo mie wiem za czym sie rozgladac.
Osobiscie bardziej mi sie podobaja miski, w sumie dziecko w tym po sniegu nie bedzie latac, no ale sama nie wiem, przypomnisz?
Ładne, ale oglądając takie wnętrza nie widzę tam miejsca dla dziecka

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Nie poznałam płci W ogóle nie miałam robionego USG, bo gin przyjmował w innym gabinecie, w którym nie ma usg a tylko machina do słuchania bicia serduszka i tętna.
Następna wizyta za 3 tyg i wtedy zrobi mi dokładniejsze usg (powiedziałam, ze nie będę robiła tego 3d).

Bakterie i osad z moczu zniknęły - widać, że zaczęłam pić coś więcej niż 2 kubki herbaty dziennie.

Żelazo nieznacznie leci w dół, więc mam kupić Ascofer (czy jakoś tak).

No i dostałam skierowanie na tą krzywą cukrową.

Co do wagi: 1 kg na plusie
Uuuu podłość.

A blogi to tu lubię oglądać:

http://mojezielonewzgorze.blogspot.com/

A tu się ślinię, cholera, zawsze kałuża pod stołem jest

http://atelier-retro.blogspot.com/

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

A co do kombinezonu/śpiworka to się waham chciałam ortalionowy, bo jednak... kurcze, nie zawsze spacerówka będzie, może być tak, że gdzieś pojadę w foteliku/nosidełku no i tam jednak coś cieplejszego trzeba.
Stary 2012-09-05, 13:16   #1130
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
ciekawa jestem ;]
ja dzis patrzylam na kalkulator wagi w ciąży - http://viggo.pl/ciaza-i-polog/art/ka...-wagi-w-ciazy/ mam nadzieje ze nie przekrocze tego co tam jest napisane;p
Ja wg tego kalkulatora (zrobiłam sobie na początku ciąży screen i mam ciągle na pulpicie go ) powinnam ważyć już ok 5kg więcej do tej pory, a mam zaledwie 2kg na plusie. Także bez obaw, każda osoba tyje inaczej, każde dziecko inaczej rośnie i tak samo z organizmem - inaczej reaguje.

Cytat:
Ja się dowiem dzisiaj czy dalej waga ta sama, czy coś poszło w górę.
Ale ważenie takie w ubraniu to dla mnie bezsens - do tej pory chodziłam w lekkiej spódnicy i bluzeczce, dzisiaj chłodniej, więc pewnie założę dzinsy - i już będzie więcej na wadze
Też tak sądzę - powinni odejmować z 0,5kg za ubranie. Ja się staram chodzić w tym samym na każdą wizytę.

Cytat:
Wczoraj znalazłam informację ile co może ważyć w 40 tygodniu i tak cyce mogą ważyć nawet do 1 kg! Sama krew: 2,5 kg Więc spokojnie z tym "tyciem" - te dodatkowe kilogramy to nie koniecznie tłuszczyk i też nie tylko dziecko, a m.in. cyce, krew, macica, łożysko.
Prawda - ja ostatnio czytałam gdzieś dokładnie, na jakiejś stronie, co ile waży pod koniec ciąży - sama waga dziecka, wody, krwi i innych "skutków ubocznych" (oprócz ewentualnego tłuszczu) to ok 10kg, tak więc nie ma co się obawiać, tej masy trochę przybędzie, ale jak się postaramy, to będzie to waga samej ciąży.

Cytat:

Aaaa i pytałam o kosmetyki z wit. C i powiedział, ze jak najbardziej można używać. Zatem kupuję serum Flavo C
A to niedobry ten ginekolog.

Co do kosmetyków - tak jak mówiłam, niezalecane są te trądzikowe z mocnymi kwasami, a reszta nie zaszkodzi... Ja bym się po prostu bała, że skóra będzie inaczej reagować i efekty będą inne, niż obiecane.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 13:23   #1131
mala_19kw
Zakorzenienie

Czesc kochane ja dzis od 5 20 na nogach,pojechałam zarejestrowac sie dzis na wizytę i dupa,stałam na koncu kolejki a pierwsze 5 osob zgarnelo nr do mojej gin. Niestety ma malutkie dziecko i tylko tyle osob przyjmuje. W ten oto sposób mam dzien zmarnowany w ogole nie podoba mi sie to ze raz trzeba rano jechac zeby sie zarejestrowac(w dniu w ktorym przyjmuje bo predzej ani tel nie mozna) a potem drugi raz bo przyjmuje od 13. Myslalam ze dzis poznam płeć mojego maleństwa. No ale coz,nie wszystko mozna miec.

Senna jestem jak cholera,wlasnie bezy przyszły ze sklepu wypije kawke moze sie obudze.

Pochwale wam sie ze ostatnio zainwestowałam w siebie i kupilam sobie spodnie i buty na jesień. Jestem zadowolona z zakupow

Mam ochote na frytki. Chyba zrobie dzisiaj.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 13:28   #1132
sylwietta1988
Zakorzenienie

Basiu-Bogusiu, jak już przyjdzie ci to łózeczko to o recenzję poprosze, bo ja też myśle o tym sprzedawcy

wiecie co? Od wczoraj kłóce się z mężem o remont łazienki!! Ten palant chciał mi fachowca sprowadzic w listopadzie!!!! Wyobrazacie sobie sprzątanie całego domu po remoncie w 8 miesiącu????????? Ja pier....le juz sama nie wiedziałam jakich argumentów używac, bo się zaparł zadnimi łapami jak ten osioł jakiś głupi Że jego matka mi posprząta a ja nie bede musiała nic robic- chybabym jakby mi miała ona robic albo ktokolwiek inny..... tylko ja jedna umiem sobie wysprzątac tak jak ja!!!!!
dopiero dzisiaj postawiłam na swoim- najwczesniej w marcu. Na czas sprzątnia 2-3 dni maluch będzie u mojej mamy a ja sobie zrobię wszystko po swojemu i tak, żebym była zadowolona!!! Bo zagroziłam, że jak sprowadzi mi go wczesniej to bedzie z tej łazienki sam korzystał, a nas bedzie odwiedzał co dwa tygodnie pod moim panieniskim adresem. Podziałało bo bym mu chyba jaja najbardziej tępym nożem

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Black, mnie wyszło ze przy wzroscie 163 cm powinnam juz wazyc kolo 60. nie mam pojecia ile teraz jest, bo wazyłam sie dwa tyg 56,4 było wtedy. od wagi wyjsciowej miałam 4,5 na plusie
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 13:30   #1133
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hej,

ja też mam dziś wizytę

zazdroszczę Wam małego przyrostu wagi, niestety ja jestem z 5 kg do przodu choć w spodnie przedciążowe nadal wchodzę, wiem,że mięśniak i cycki i dziecko waży
dlatego średnio się tym przejmuję, co innego gdybym się objadała bez opamiętania , moja dieta jest zbilansowana i zdrowa na szczęście
U mnie też 5 kg na plusie a nie mam mięśniaka... ;/ no ale wszyscy twierdzą że nie widać tych kg, więc może nie jest tak źle.
I kciuki za wizytę

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
wiecie co ja z innej beczki, praktycznie wogóle nie oglądam TV
dla mnie to przedmiot zbędny, wczoraj jednak nie mogłam spać, włączyłam telepator i oglądałam kubę wojewódzkiego z natalią siwiec
jeeeeżu jakie dno,byłam zażenowana nie miałam chyba świadomości,że polskie media osiągają dno i służą jedynie do propagowania kure....s...twa głupoty i napompowanych cyców i warg
heheh czułam się jak zbulwersowana staruszka i kurde nadal nie kumam czemu to ma służyć?

czy Wy macie podobne odczucia co do mediów?
Tak. A tvn jest najgorszy pod tym względem...

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Dziękuję dziewczyny za kciuki i proszę o więcej ja się powoli będę zbierać, muszę jeszcze skoczyć na ośrodek po wyniki badań. Mam nadzieje że wyjdą ok.
Moje kompanki ze środy - POWODZENIA!!!!
Odezwę się jak wrócę.
Buźka!
Kciuki zaciśnięte

Dziękujemy z Blanką za gratulacje
Byłam dziś na poprawce i były te same pytania co na egzaminie także do przodu I jeszcze Blanka dała mi kopniaka na szczęście przed samym egzaminem także miałam motywacje

Delicjanko- tam na pierwszej stronie wpisałaś Agnieszce Blankę zamiast mi( chyba że też to samo imię będzie).
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 13:34   #1134
LadyWhisper
Zakorzenienie

No tak szaja, bo ty handmade uwielbiasz, ja jak sie biore raz na ruski rok za cokolwiek to mnie szlag trafia, plakac mi sie chce, bo sobie cos umysle, ma wygladac pieknie a wyglada jakby robilo dziecko z podstawowki wiec niestety, nie nadaje sie.

Musialabym poszukac jeszcze blogow z wnetrzami, mam pomysl na pokoj dla Piotrusia, mezowi sie podoba, tylko sie boje, ze nie wyjdzie tak jakbym chciala

Stary 2012-09-05, 13:34   #1135
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluję DZIEWCZYNEK Strasznie mnie dziwią te odpadające siusiaki Bez sensu, że lekarz mówi jak nie jest pewien...

Lenova, śliczne imię, ja tak chciałam, ale Małż pozostał nieugięty :p

Jadę dziś do mamy na pogaduchy. Trzymajcie kciuki dziś za mojego kuzyna, bo ma wreszcie operację. Nie pisałam Wam, ale jego stan bywał krytyczny i bardzo dobry. Operacja po miesiącu, a nie do 2 tygodni bo się mu przyplątało bakteryjne zapalenie opon mózgowych... Mam nadzieję, że po operacjach (krwiaki na mózgu i chirurgia szczękowa) wróci do siebie...

Miłego dnia, odezwę się wieczorkiem...
Trzymam kciuki za kuzyna!

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36337688]

A co do kombinezonu/śpiworka to się waham chciałam ortalionowy, bo jednak... kurcze, nie zawsze spacerówka będzie, może być tak, że gdzieś pojadę w foteliku/nosidełku no i tam jednak coś cieplejszego trzeba.[/QUOTE]

To ja chyba kupię miśkowaty, mam śpiworek i do wózka i do fotelika, to chyba nie będzie potrzeby ochrony lepszej przed wiatrem, a takie ładne są

Ale dziś mnie głowa pobolewa. Nic mi się nie chce, a obiad mężowi trzeba zrobić bo głodny z roboty wróci.
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 13:36   #1136
Ewik86
Zakorzenienie

Aga, Lenova gratuluję córeczek

Ja usg mam w niedzielę, więc jeszcze tylko kilka dni i mam nadzieję, że też się dowiem

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Czy jest tu jakaś ciężarówka, która do tej pory nie przytyła??

Nie to, że to źle ) ale już się zaczynam zastanawiać czy to jest okej w piątym miesiącu?? Co prawda między wagą moją a gabinetową jest 1.3kg różnicy ale to też chyba jak na 5 miesiąc ciązy nie jest imponujący przyrost wagi, jeśli się startowało z niedowagi przed ciążą?
Ostatnią wizytę miałam 24 sierpnia i do tego czasu nic nie przytyłam, ale gin też się tym nie zmartwił

Też wczoraj oglądam "Kubę" i byłam w szoku. Kolejna pusta dziewczyna lansowana przez tv. Nie rozumiem tego

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 13:36   #1137
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość

Tak. A tvn jest najgorszy pod tym względem...
Niestety, ale media robią nam z mózgów sieczkę w stylu mięsa mielonego... Aż żal patrzeć - cały ten Kuba Wojewódzki, Michał Figurski i reszta tej bandy, żenada i dno... A te sprawy polityczne to już w ogóle - szlag mnie trafia i szkoda gadać, już nie chodzi o to, kto żywi sympatię do której partii, ale wszyscy to kłamcy i złodzieje, ważne, żeby sami się nachapali, a ludzie mogą biedować z miesiąca na miesiąc za 1100zł na rękę, gdzie takie pieniądze idą na same rachunki, dojazdy do pracy itp itd. Żal patrzeć, miałam w czerwcu wyjechać za granicę, ale ciąża pokrzyżowała mi plany i trzeba już zostać w tym bagnie...
Stary 2012-09-05, 13:42   #1138
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
Basiu-Bogusiu, jak już przyjdzie ci to łózeczko to o recenzję poprosze, bo ja też myśle o tym sprzedawcy

wiecie co? Od wczoraj kłóce się z mężem o remont łazienki!! Ten palant chciał mi fachowca sprowadzic w listopadzie!!!! Wyobrazacie sobie sprzątanie całego domu po remoncie w 8 miesiącu????????? Ja pier....le juz sama nie wiedziałam jakich argumentów używac, bo się zaparł zadnimi łapami jak ten osioł jakiś głupi Że jego matka mi posprząta a ja nie bede musiała nic robic- chybabym jakby mi miała ona robic albo ktokolwiek inny..... tylko ja jedna umiem sobie wysprzątac tak jak ja!!!!!
dopiero dzisiaj postawiłam na swoim- najwczesniej w marcu. Na czas sprzątnia 2-3 dni maluch będzie u mojej mamy a ja sobie zrobię wszystko po swojemu i tak, żebym była zadowolona!!! Bo zagroziłam, że jak sprowadzi mi go wczesniej to bedzie z tej łazienki sam korzystał, a nas bedzie odwiedzał co dwa tygodnie pod moim panieniskim adresem. Podziałało bo bym mu chyba jaja najbardziej tępym nożem

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ----------

Black, mnie wyszło ze przy wzroscie 163 cm powinnam juz wazyc kolo 60. nie mam pojecia ile teraz jest, bo wazyłam sie dwa tyg 56,4 było wtedy. od wagi wyjsciowej miałam 4,5 na plusie
Sylwietta przepraszam, ale malo sie nie poplakalam ze smiechu wazne, ze podzialalo hahaha

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Black ja zauwazylam, ze ostatnimi czasy zeby zaistniec w mediach wystarczy pokazac d.upe i cycki, a niech sobie pokazkuja, niech istnieja w tych mediach, tylko dlaczego do cholyry oni zarabiaja takie grube pieniadze?

Stary 2012-09-05, 13:45   #1139
Konto usunięte

Bo te, co pokazują, nie potrafią fajnej umowy zawrzeć?
Stary 2012-09-05, 13:48   #1140
BlackSanctum
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36338430]Bo te, co pokazują, nie potrafią fajnej umowy zawrzeć? [/QUOTE]

Raczej nie mają żadnych wartości moralnych i idą na łatwiznę. Nie napracują się, a kasa jest.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości