Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II - Strona 50 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-05, 11:23   #1471
dedra
Zadomowienie

Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Ja mieszkałam na Pogodnie prawie cały czas od kiedy mieszkam w Szczecinie Teraz na Warszewie...ale Pogodno jest mo bliskie

Moj mąż w pracy a ja mam ochote na małe co nieco
Na Pogodnie mieszkałam pięć lat temu przez ponad 3 lata. Bardzo dobrze wspominam ten czas
A męża ściągaj do domu
dedra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 11:31   #1472
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdaammm Pokaż wiadomość
male co nieco a co takiego?:d

---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

ide pocieszyc oczy i portfel wyprzedazami
taaaak to jest cos, co teraz poprawi mi humor
Hehehe nie powiem na głos

Cytat:
Napisane przez dedra Pokaż wiadomość
Na Pogodnie mieszkałam pięć lat temu przez ponad 3 lata. Bardzo dobrze wspominam ten czas
A męża ściągaj do domu

Mąż będzie po 14

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 12:11   #1473
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
No nie wierzę Banka! Ja mieszkam na Redzie a pracuję na Pogodnie! Ale zbieg okoliczności! Koniecznie musimy się spotkać!
OO nie doczytsłam wczesniej hrehehe no to rzeczywiscie.. ja na redzie mieszkalam przez 28 lat)

Cytat:
Napisane przez FD_nika Pokaż wiadomość
Udany i chyba naprawde był mi potrzebny a rozgadałyście sie no ale w koncu po to tu wchodzimy tez brakowało mi poplotkowac z wami ... obiecuje ze juz nie bede sie tak opuszczac i bede odwiedzac forum dziennie :P
To najwazniejsze a no było oczym gadac hehe

Cytat:
no to co dziewczyny poczekajcie na mnie i spotkamy sie na kawu
poczekamy)

Cytat:
Ja mieszkałam na Pogodnie prawie cały czas od kiedy mieszkam w Szczecinie Teraz na Warszewie...ale Pogodno jest mo bliskie

Moj mąż w pracy a ja mam ochote na małe co nieco
o prosze same Szczecinianki heheh
powiedz mezowi ze rura pekła i mieszkanie zalewa szybko przyjedzie heheh

Cytat:
heheheh
---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ----------

ide pocieszyc oczy i portfel wyprzedazami
taaaak to jest cos, co teraz poprawi mi humor
oo fajnie masz

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:52 ----------

Cytat:
Napisane przez Szejda Pokaż wiadomość
Z tego co kojarze to kolor zielony, przy ogródkach działkowych z widokiem na centrum. Mieszkałam na 6 piętrze i miałam fajny widok. A parczek kojarze, przejeżdzam tamtędy w drodze do pracy
o to blisko mnie ja obok w żółtym 5 piętrowym

Edytowane przez banka26
Czas edycji: 2012-09-05 o 12:08
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 12:15   #1474
dedra
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
OO nie doczytsłam wczesniej hrehehe no to rzeczywiscie.. ja na redzie mieszkalam przez 28 lat)

o to blisko mnie ja obok w żółtym 5 piętrowym
Ja w łososiowym równoległym do ogródków działkowych. Na 9. piętrze.
Stary 2012-09-05, 12:29   #1475
Luna0
Zakorzenienie

PRZESTAŃCIE Z TYMI BLOKAMI !!
Ja mieszkam w żółtym w samym środku Nowego Sącza i jeśli chcecie się spotkać to proszę przyjechać przynajmniej do Krakowa! Inaczej zabraniam!! Albo zróbcie to po kryjomu żebym nie była tak bardzo zazdrosna

a tak wogole to byłam u gina po recepte i zbadał mi odrazu brzuch żeby zobaczyć czy to aby nie wyrostek, ale napewno nie i prawdopodobnie kanaliki moczowe się zatkały, a to bardzo możliwe bo jak sie mocno wysikałam to przeszło wczoraj

aaa i mam newsa, ale cicho żeby nie było wiochy
Spotkałam w poczekalni koleżanke u której byliśmy tydzień temu na weselu (jej mąż pracuje z moim TŻ i napomknął mu że jest napewno płodny bo sprawdził.. /swoją droga to idiota/ wiec domyślaliśmy się) ale dziś była na USG i widziałam ze ma zdjęcie, zresztą tego nie ukrywała a wiedziala że będę widzieć
Mówie tylko wam żeby nie było takiej wiochy jak ze mną, tylko cicho, nie mówcie nikomu

Cytat:
Napisane przez lady_malgo Pokaż wiadomość
LUNA_- henna to najgorsze co można w ciąży zrobić!!!!! Tak w ogóle to henna wydziela bardzo wiele szkodliwych substancji i przenikają one do organizmu właśnie przez skórę głowy. Myli nas pojęcie, że henna to jest ziołowa więc na pewno nie zaszkodzi. Błąd!!!! W przypadku tego preparatu zioła działają na naszą niekorzyść, bo właśnie wytwarzają się szkodliwe związki chemiczne. Lepsza już jest nawet farba z amoniakiem i innymi świństwami.
Oo no to pokrzywdziłam troche moje dziecko, ale mam nadzieje że nic poważnego mu nie zrobiłam

Cytat:
Hej kobitki
Opitoliłam włosy
Poka w klubie

Cytat:
a ja tez prawie szczecin troche nas sie nazbieralo to trzeba jakas kawke zorganizowac

a ja niestety.. I! I! I! ;( tamten test musial byc kopniety jakis..
NIE MA ŻADNYCH SPOTKAŃ BEZE MNIE!
A co do kreski to kopne Cie w tyłek, we wtorek robisz test w Polsce i będzie pozytywny odrazu

Cytat:
zobaczymy dzis.. pewnie @ przyjdzie.. szkoda. jednak wynik bede odczytywac w ciagu tych przykazanych 5 minut.. po pol godziny ta kreska sie zrobila i to tak, ze widac ja nawet po ciemku..
A ten test to taki sam jak ostatnio? Nie wierze że takie lipne te testy i pokazują po pół godzinie sfałszowany... mi tez pokazywał najpierw po całym dniu cień a poźniej po pół godzinie cień

Cytat:
Napisane przez mooonis17 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
W poniedziałek byłam u gin widziałam mojego Groszkabije już mu serducho termin porodu: 22.04.2013

I mam jakieś przeczucie że będzie chłopczyk,jakoś w ogóle nie ciągnie mnie do słodkiego,wręcz trochę odrzuca czasem.Czyli będzie Iwo
super że groszek zdrowy!
Ja znów ciągle na słodkie mam ochote ale przwiduje chłopaka
czytałam fora w internecie i niestety na smaki wogole się nie sprawdza... 50/50 więc bez znaczenia, a szkoda bo chciałabym już jakis znak co tam we mnie siedzi

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 12:38   #1476
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Ja w łososiowym równoległym do ogródków działkowych. Na 9. piętrze.
ehhe hmmm który to łososiowy?? heheh gwiazda?? a na środku gwiazdy poczta i żabka ...innej opcji nie ma hihi
a tak wogole pewnie sie znamy z widzenia chociazby hhehe napewno

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Ja mieszkam w żółtym w samym środku Nowego Sącza i jeśli chcecie się spotkać to proszę przyjechać przynajmniej do Krakowa! Inaczej zabraniam!! Albo zróbcie to po kryjomu żebym nie była tak bardzo zazdrosna

a tak wogole to byłam u gina po recepte i zbadał mi odrazu brzuch żeby zobaczyć czy to aby nie wyrostek, ale napewno nie i prawdopodobnie kanaliki moczowe się zatkały, a to bardzo możliwe bo jak sie mocno wysikałam to przeszło wczoraj

Spotkałam w poczekalni koleżanke u której byliśmy tydzień temu na weselu (jej mąż pracuje z moim TŻ i napomknął mu że jest napewno płodny bo sprawdził.. /swoją droga to idiota/ wiec domyślaliśmy się) ale dziś była na USG i widziałam ze ma zdjęcie, zresztą tego nie ukrywała a wiedziala że będę widzieć
Mówie tylko wam żeby nie było takiej wiochy jak ze mną, tylko cicho, nie mówcie nikomu

Oo no to pokrzywdziłam troche moje dziecko, ale mam nadzieje że nic poważnego mu nie zrobiłam

Poka w klubie

A co do kreski to kopne Cie w tyłek, we wtorek robisz test w Polsce i będzie pozytywny odrazu

A ten test to taki sam jak ostatnio? Nie wierze że takie lipne te testy i pokazują po pół godzinie sfałszowany... mi tez pokazywał najpierw po całym dniu cień a poźniej po pół godzinie cień

super że groszek zdrowy!
czytałam fora w internecie i niestety na smaki wogole się nie sprawdza... 50/50 więc bez znaczenia, a szkoda bo chciałabym już jakis znak co tam we mnie siedzi
hahahah wiec sie przeprowwadz do Sz-n ehhehe i nie ma co zazdraszczac hihi
Stary 2012-09-05, 12:46   #1477
dedra
Zadomowienie

Cytat:
Lunka, przyjeżdżaj do nas zatem, do Londynu leciałaś to do Szczecina masz dużo bliżej kochana

Cytat:
ehhe hmmm który to łososiowy?? heheh gwiazda?? a na środku gwiazdy poczta i żabka ...innej opcji nie ma hihi
a tak wogole pewnie sie znamy z widzenia chociazby hhehe napewno
Mój nie jest z tą gwiazdą. Jest obok, równolegle do działek, sąsiadujący z hotelem Może i się widziałyśmy, bardzo możliwe. Ja mieszkam tu od 5 lat.
Stary 2012-09-05, 12:58   #1478
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Lunka, przyjeżdżaj do nas zatem, do Londynu leciałaś to do Szczecina masz dużo bliżej kochana

Mój nie jest z tą gwiazdą. Jest obok, równolegle do działek, sąsiadujący z hotelem Może i się widziałyśmy, bardzo możliwe. Ja mieszkam tu od 5 lat.
a to juz wiem z drugiejk strony na przeciwko masz moj blok ehheh i cukiernie , calkiem mozliwe w wekendy wpadam czesciej na rede , no dzisij bede ale to wyjątek
Stary 2012-09-05, 13:12   #1479
dedra
Zadomowienie

Cytat:
a to juz wiem z drugiejk strony na przeciwko masz moj blok ehheh i cukiernie , calkiem mozliwe w wekendy wpadam czesciej na rede , no dzisij bede ale to wyjątek
Banka masz PW, bo chyba się nie dogadamy
Stary 2012-09-05, 13:32   #1480
kooocur
Zakorzenienie

Lunka jakie Ty teraz bierzesz tabletki w ciąży?

Synuś
Stary 2012-09-05, 13:49   #1481
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kwitka13 Pokaż wiadomość
Hej babki,
ale pędzicie z postami! Przeleciałam po łebkachi widzę, że napięcie fasolkowe sięga zenitu. Nie trzymajcie nas tak dziewczyny w niepewności, bo niedługo dojdą kolejne testujace i bedziemy tu jaja na twardo znosić ( no ja to już tylko zbuki) z niecierpliwosci!
U mnie 4 dc, @ w nocy już nie było, nie wiem jak będzie w ciagu dnia. Moje cykle są teraz tak porypane, że mam dwie opcje: porypaly sie po # lub ( i ja obstawiam tą drugą ) moja meno idzie i już mi macha swoimi wlochatymi łapskami - moja gin uprzedzala mnie, że tak to może wyglądać. @ coraz bardziej skromne, nieregularne, zmiany nastroju, suchość, poty, zmniany fizyczne w podwoziu ( to niestety wyczuwam namacalnie- paluchowo) - ja to wszystko mam...Umówilam się do gin na przyszły piątek, niech ratuje te moje resztki kobiecości... Poszlabym znowu na badanie AMH ale boje się, że wynik pozbawi mnie złudzeń. Znów zaliczam doła i dlatego tu tak często nie zagladam. Staram się zająć czymkolwiek żeby tylko nie myśleć.
No już Wam tu nie smutam. Trzymam kochane za Was kciuki!
Kwitka błagam odganiaj te wredne myśli i to jak najdalej!!! A może jakiś monitoring? Coby sprawdzić czy pęcherzyki są i pękają i wogóle? Nie znam się na tym za bardzo, ale może by pomogło?

Cytat:
Napisane przez lady_malgo Pokaż wiadomość
LUNA_- henna to najgorsze co można w ciąży zrobić!!!!! Tak w ogóle to henna wydziela bardzo wiele szkodliwych substancji i przenikają one do organizmu właśnie przez skórę głowy. Myli nas pojęcie, że henna to jest ziołowa więc na pewno nie zaszkodzi. Błąd!!!!W przypadku tego preparatu zioła działają na naszą niekorzyść, bo właśnie wytwarzają się szkodliwe związki chemiczne. Lepsza już jest nawet farba z amoniakiem i innymi świństwami.

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

A tak w ogóle to witam się serdecznie.Obrałąm sobie system nadrabiania postów, że jak widzę post na który chcę odpisać, to otwieram "cytuj" w nowej karcie, piszę- wysyłam i powracam do czytania z tego miejsca gdzie przerwałąm.dzięki temu nie zapominam co miałąm odpisać.
Dziś mój 22 dc, dupka biorę do piątku włącznie, a później nie czekam na @.
Wczoraj byłam z przyjaciółką na szkole rodzenia. Zajęcia praktyczne były fajne, uczono oddychania i takie tam, ale na teorii to myślałam, że zasnę. Okazało się jeszcze później, że 3 dziewczyny, które nie dotrwają do końca szkoły rodzenia , mogą zobaczyć salę porodową już teraz Tak więc załapałam się .To zwiedzanie było dość przerażające. Zwłaszcza jak nam salę operacyjną do cesarki pokazywała ,od razu wszystkim paniom się odechciało
No ja mam już za sobą 2 porody więc porodówkę znam bardzo dobrze, ale i tak na samą myśl o kolejnej wizycie tam robi mi się słabo

Cytat:
Napisane przez Kejthx Pokaż wiadomość
Witajcie
Wczoraj padłam - ale doczytałam

Dziś ładna pogoda, jestem umowiona z kumpelą na przechadzkę po Wawie, może odreguje swoje złości i stres.
Pracy mam co nie miara, nie wiem kiedy to się skończy .
Miłego dnia, czekam na Magdammm i jej teścior z II krechami...
Należy Ci się chwila wytchnienia! Oby szybko Ci się ten pracowy zapierdziel skończył to odpoczniesz troszkę

Cytat:
Hej kobitki

Opitoliłam włosy
Oooo Szczecin rządzi!!!

Kiedy jakieś spotkanie
Heloł Kocurku

Cytat:
Dobrze, ze już jesteś po wszytsikm i masz to za sobą. Teraz pozostało przyjemniejsza część przytulanki mam nadziję,że będą owocne i wynagrodzą Tobie ten cały ból i stres. Trzymam kciuki

Kwitka nie strasz tutaj, żadna meno. Jesteś na to za młoda!!!

Fajnie by było jakbyśmy się spotkały a jeszcze fajniej jakby udało sie spotkać wszytskie razem. To by była dopiero impreza

Witam dziewczęta
Ja znów dzisiaj jestem sama, Tż rano pojechał do Danii i będzie jutro w nocy. Martwię się o ten cykl, bo teraz mam płodne. W poniedziałek były przytulanki i miałam jeszcze wczoraj zmolestowac Tż ale padł wieczorem jak kawka a wcześnie rano wyjeżdzał i już nie chciałam go męczyć. Pojawił się ładny śluz i boję się, że przez ten okres jak go nie będzie to mi wypdanie owulka Wg kalkulatora powinna być w czwartek albo w piątek. Jedynie zostanie mi piatek, żeby Tż dopaść Chyba nici będą z tego cyklu

Miłego dnia
Aj nie przekreślaj cyklu póki się jeszcze nie skończył A TŻ dopadaj już w progu po powrocie

Cytat:
Witam dziewczyny nie było mnie tak długo bo po urlopie nie wiedziałam w co rece włożyc... starałam sie was troszke podczytywac ale pewnie straty w nieobecnosci bede nadrabiac długo ....
Super,że wypoczęłaś, a teraz wracaj do nas

Cytat:
A z jakich dzielnic dziewuszki jestescie??
ja pogodno i reda-Gumieńce ehhe

hehehe co by nie było za tydzien mozesz testowac..)
a objawy ja juz mialam )

Zaraze Was wszystkie hgeheh juz prze łacze wysyłam fluidy ehhe
a wiecie co w czerwcu nadotykalam sie kolezaki brzuszka i coo zaraz sama bede miala hehe cos w tym jest heheh
Ja podotykałam siostre mojego męża w kwietniu Ona urodziła teraz na początku sierpnia córe. Może i ja się zaraziłam eheheh.
A tak wogóle to widzę,że podpisik zmieniłaś

Cytat:
Napisane przez monini2507 Pokaż wiadomość
Hej jestem powrociłam zostalam jeszcze na noc u babci a tam wiadomo neta brak musiałam wszytskim wszytsko opowiedzieć

Ana sprawie nie było adwokata strony przeciwnej ale był jego aplikant także sprawa nie została odroczona ( swoją drogą aplikant taka sama menda jak adwokat).
Ogólnie rzecz biorąc to sędzia wyznaczył przesłuchanie dopiero na 6 listopada na godz 10. Tzn na razie będą przesłuchiwane osoby jego świadkowie ( 3 facetów z czego z 2 dwoma to widziałam się czasami w ciągu dnia a czasami wcale bo jeden pracuje na serwisie a drugi w terenie) Wiem że mój szef do wszystkiego jest zdolny także ciekawa jestem co będą takiego zeznawać na mój temat aż się boje. Moja adwokat mówi żebym się nie bała że wszytsko będzie dobrze. A po przesłuchaniu jego świadków będzie wyznaczony kolejny termin gdzie będą przsłuchiwani moi świadkowie i ewentualne dowody rzeczowe także długa droga jeszcze przed nami.
Co najlepsze na sprawie pojawiła się siostra mojego szefa ( ta która też się z nim sądziła w sprawie mobbingu zmiany świadectwa pracy itd.) Jak wyszliśmy to powiedziała że mimo iż jest po przecinej stronie ( bo została wezwana do sądu jako jedna z pozwanych bo teraz ta firma po śmierci ich ojca przeszła jakoś na ich troje ) to będzie zeznawać na niekorzyść brata i podważać wszystko bo na tyle na ile on jej krzywdy wyrządził musi w koncu ponieść karę. To tyle z grubsza
Może trochę lakonicznie napisane ale mam nadzieję że rozumiecie

A teraz lecę nadrabiać wszytsko co napisałyście kochane moje
Trzymam kciukasy,aby wszystko potoczyło się tak jak tego chcesz

Cytat:
Cześć dziewczyny!
W poniedziałek byłam u gin widziałam mojego Groszkabije już mu serducho. termin porodu: 22.04.2013

I mam jakieś przeczucie że będzie chłopczyk,jakoś w ogóle nie ciągnie mnie do słodkiego,wręcz trochę odrzuca czasem.Czyli będzie Iwo
Ale super Dobrze,że groszek cały i zdrowy

Cytat:

Poka w klubie

A ten test to taki sam jak ostatnio? Nie wierze że takie lipne te testy i pokazują po pół godzinie sfałszowany... mi tez pokazywał najpierw po całym dniu cień , a poźniej po pół godzinie cień .

super że groszek zdrowy!
Ja w sumie też niby nie wierzę w takie przesądy. Bo jak niby wytłumaczyć,że w ciąży z pierwszym synem jadłam jednocześnie kapustę kiszoną i zagryzałam ciastkami z marmoladą??? Mi smakowało,a mój mąż siedział koło mnie i zielony się robił jak na to patrzył i zastanawiał się tylko kiedy polecę do kibla eheh.
Chociaż w sumie jakby się tak zastanowić to z jednym i z drugim synem jadłam ostre zupki. Ale za to z pierwszym jadłam normalnie wszystko, nie wymiotowałam ani nic. A z drugim, odrzuciło mnie od mięsa i wogóle rzygałam jak kot.
Także jednak co ma być to będzie. I jedzenie chyba nie ma tu nic do rzeczy

Dobra spadam robić dalej
Wpadłam tylko nadrobić posty bo czuje,że wieczorem bym się nie ogarnęła

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 13:56   #1482
kwitka13
Zadomowienie

Cytat:
hej kobito na to chyba za wczesnie młoda jeszcze jestes co ty u 31 latki meno?? niee
Moze sa inne powody rozregulowania cykli , moze hormony trzeba jakies do wyrownania ... ja tam trzymam kciuki i wierze ze bedziesz po raz 2 mamusia)
Młoda czy nie wyniki badań mówią same za siebie... moja rezerwa jajnikowa jest w czarnej, psiej doopie a meno miewają już 20 - latki...
Cytat:
a ja tez prawie szczecin troche nas sie nazbieralo to trzeba jakas kawke zorganizowac

albo ten drugi jest kopnięty

Cytat:
Cześć dziewczyny!
W poniedziałek byłam u gin widziałam mojego Groszkabije już mu serducho termin porodu: 22.04.2013

Fajne imię... mój pierworodny chce brata Iwo
Cytat:

Poka w klubie

super że groszek zdrowy!
są takie testy sikane, które wcześniej wylapuja jakiś hormon wskazujac płeć dziecka. Kiedyś o nich czytałam na forach i babki pisały, że się im sprawdziło. Kosztują ok 150 zł.
Ja na poprawienie humoru pojechałam na zakupy do Ikei, niestety nie kupiłam wszystkiego co chciałam, bo fotel przeznaczony do sypialni nie zmiescil mi się do bagażnika . Czyli ze starym jedziemy ponownie w weekend. W sumie to i tak jestem zadowolona, bo kupiłam większość rzeczy ale jak w kasie babka podała mi kwotę do zapłaty to cycki mi opadły...
Kochane moje wiele lat temu stwierdzono u mnie niedrozny jajowód, z czasem zaczął on zanikać i funcje rozplodowe odziedziczył po nim ten drugi. Niestety ten drugi nie wydolił tak długo jakby mogły wydolić oba i stąd u mnie skrajnie niskie AMH czyli rezerwa jajnikowa. Pisząc, że jestem przed menopauzą nie kokietuję Was licząc, że będziecie zaprzeczac. Tak długo jak @ przychodziła regularnie była jeszcze szansa na naturalną ciążę ale teraz, jak jestem już na tym etapie, że @ jest jak chce to muszę się chba zacząć wspomagać HTZ. Dlatego idę w pt do gin. Takie rzeczy spotykają kobiety w różnym wieku...niestety. Ja mam to szczęście, że jedno dziecko już urodziłam. Gdybym czekała do 30 to bym się chyba rozczarowała
„Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!”
S.I. Witkiewicz

Edytowane przez kwitka13
Czas edycji: 2012-09-05 o 13:58
kwitka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 13:59   #1483
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Banka masz PW, bo chyba się nie dogadamy
juz sie dogadal;yśmy ehheheh

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość

Ja podotykałam siostre mojego męża w kwietniu Ona urodziła teraz na początku sierpnia córe. Może i ja się zaraziłam eheheh.
A tak wogóle to widzę,że podpisik zmieniłaś

aa aa mysle ze napewnoo tylko trzeba pomoc troche tym zarazkom ciazowym hehe
a nommm czas najwyzszy ehhe
Stary 2012-09-05, 14:15   #1484
dedra
Zadomowienie

Dziewczyny, cycki mnie bolą coraz bardziej. Jak po schodach schodzę nawet.
Stary 2012-09-05, 14:30   #1485
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, cycki mnie bolą coraz bardziej. Jak po schodach schodzę nawet.
to super pewnie fssollaa sie gniezdzi)
Stary 2012-09-05, 14:39   #1486
dedra
Zadomowienie

Cytat:
to super pewnie fssollaa sie gniezdzi)
Wszystko jest możliwe, aczkolwiek nastawiam się bardziej na "nie", żeby się w razie czego nie rozczarować.
A Ty Banka byłaś już u gina? Gdzie chodzisz?
Stary 2012-09-05, 15:13   #1487
Luna0
Zakorzenienie

Dedra dobrze że cyce bolą, mnie też tak bolały jak po schodach schodziłam. A teraz jak ściągam stanik to czuje nagle takie bum-wielkie obciążenie

Cytat:
Lunka jakie Ty teraz bierzesz tabletki w ciąży?
Euthyrox 75-na tarczyce, Luteine 6tabl dziennie (ale dzis lekarz powiedzial ze bedziemy zmniejszac ilosc), ladeevit-witaminy, magnez+b6 i acard do 9tc brałam jeszcze dodatkowo kwas foliowy
Moge Ci polecić branie acardu już teraz, bo on powoduje lepsze ukrwienie macicy a tym samym będzie mocniejsza
No i tak się zastanawiam czy to przez acard teraz moje dziecko zyje... bo wtedy mnie bolaly zyly itp. a odkad biore acard to juz nie... lekarz kiedys powiedział żebym odstawiła ale się uparłam i chyba dobrze ze się uparłam. Teraz już mi pozwala. Dużo dziewczyn donosiło drugą lub dopiero trzecią ciaże właśnie na acardzie. Ja to traktuje jak luteine, tak zapobiegawczo.
A i cały miesiąc po # piłam codziennie kieliszek wina (działa jak acard) żeby mi się odbudowała macica bo wiedziałam ze troche za szybko będę się starać

Cytat:
Młoda czy nie wyniki badań mówią same za siebie... moja rezerwa jajnikowa jest w czarnej, psiej doopie a meno miewają już 20 - latki...
Kwitka nie wiem co Ci napisać, ale nie będę przekonywać że to nie meno. Mam poprostu nadzieje że to jeszcze nie to...
Faktycznie szczęście że masz syna, ale fajnie by było gdybyś miała jeszcze maleństwo w domu.
Tak sobie myśle że nie masz takie presji napewno i aż tak CI się nie pali, ale myślałaś żeby takiego dzidziusia zaadoptować? Bo ja bym się zdecydowała na adopcji gdybym nie mogła miec dzieci, ale gdybym już miala jedno to nie mam pojęcia

Monini szkoda ze jeszcze nie wszystko za Tobą, silna kobita z Ciebie

a jeszcze chcialam napisac moje dzisiejsze wnioski na temat badań genetycznych...
No więc moja kolezanka urodziła się z Zespołem Downa, dopiero w wieku 3 lat zaczeła chodzić, późno mówić itp. ale do szkoły poszła normalnie ze zdrowymi dziećmi. I nikt by w zyciu nie zauważył że ma downa, bo wygląda i zachowuje się normalnie... poprostu ma jakiegoś bardzo słabego downa, jej mama mi opowiadała.
I tak sobie myśle że dziś możliwe że takie dzieci jak ona zostały by usunięte... bo nikt w wieku płodowym nie powie nam jak ten Down będzie zaawansowany...
Wniosek taki, ze ciesze sie ze nie zdecydowaliśmy się na to badanie genetyczne.

Aniołek 25.05.2012
Stary 2012-09-05, 15:20   #1488
zaraz_a
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Pierwsza! zrobiłam tego tesciora, bo myślałam, że mnie skręci! Wyszło to, czego byłam pewna, czyli JEDNA piękna krecha haha. Ale powiem Wam, że jakoś mi sie lepiej zrobiło po zrobieniu sikanca. Nie wiem czemu. Czasem nie kumam własnej psychiki Mimo tego, jakoś wierzę, że siedzi tam okruszek

Miłego dzionka! ! Ja dziś day off!
anoxee - przynajmniej z czystym sumieniem na własnym weselu bedziesz piła szampana. I może macie szanse na zmajstrowanie potomka w noc poślubną

Cytat:
My imiona wybieralismy przy pierwszej ciąży, zrobiliśmy kartkę i moje typy i TŻ, a te typy na które się zgadzaliśmy przepisywaliśmy itd. że zostały 4 imiona więc dwa normalnie a dwa na drugie
Luna - zdrowy i cywilizowany sposób na kompromis. Mąż mojej znajomej poszedł zarejestrować syna i zamiast Oskara wpisał Borys ... bo zmienił zdanie w ostatniej chwili . Jak ja się urodziłam to mama chciała Martę, tato Lenę, a że nie istnieje MartaLena, to zostałam Magdaleną.

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Chodzę normalnie, mogę się schylać i mam nadzieję, że wieczorem będę mogła się z TŻ poprzytulać, bo wczoraj jeszcze nie mogliśmy, ale ginka powiedziała że dziś i jutro to obowiązkowo Tym bardziej że wyszedł mi test owu pozytywny, więc dzisiaj albo jutro będzie owulacja
pszczoua - jak lekarz powiedział, że obowiazkowo to działajcie - zgodnie z zaleceniami specjalisty

Cytat:
magdammm - coś nie halo z którymś z tych testów, mam nadzieję, ze drugi okaże się lipny.

Cytat:
Witam dziewczyny nie było mnie tak długo bo po urlopie nie wiedziałam w co rece włożyc... starałam sie was troszke podczytywac ale pewnie straty w nieobecnosci bede nadrabiac długo ....
FD_nika - witaj po urlopie

Cytat:
Ja znów ciągle na słodkie mam ochote ale przwiduje chłopaka czytałam fora w internecie i niestety na smaki wogole się nie sprawdza... 50/50 więc bez znaczenia, a szkoda bo chciałabym już jakis znak co tam we mnie siedzi
Lunka - są takie testy na allegro, takie sikańce na płeć dziecka, ale na ile to skuteczne, to nie wiem, bo nie znam nikogo kto próbował. Na jednych piszą, ze rozpoznaje płeć już w 6 tygodniu (!), na innych, że w 10. Linki masz tu:
http://allegro.pl/intelligender-test...584444850.html
http://allegro.pl/test-na-plec-super...596685172.html

Cytat:
Kochane moje wiele lat temu stwierdzono u mnie niedrozny jajowód, z czasem zaczął on zanikać i funcje rozplodowe odziedziczył po nim ten drugi. Niestety ten drugi nie wydolił tak długo jakby mogły wydolić oba i stąd u mnie skrajnie niskie AMH czyli rezerwa jajnikowa. Pisząc, że jestem przed menopauzą nie kokietuję Was licząc, że będziecie zaprzeczac. Tak długo jak @ przychodziła regularnie była jeszcze szansa na naturalną ciążę ale teraz, jak jestem już na tym etapie, że @ jest jak chce to muszę się chba zacząć wspomagać HTZ. Dlatego idę w pt do gin. Takie rzeczy spotykają kobiety w różnym wieku...niestety. Ja mam to szczęście, że jedno dziecko już urodziłam. Gdybym czekała do 30 to bym się chyba rozczarowała
kwitka - przepraszam, że pytam, bo zupełnie się nie orientuję, ale co się da zrobić? Ja wiem, że jajniki to nie kserokopiarka i rezerwy się nie skseruje, ale co proponują lekarze? Jakiś monitoring, wspomaganie i inseminacja? Ewentualnie można zamrozić, a póżniej in vitro? Czy jest jakiś sposób na poprawienie ich jakości i regularności, żeby łatwiej było się wstrzelić?

Cytat:
Wszystko jest możliwe, aczkolwiek nastawiam się bardziej na "nie", żeby się w razie czego nie rozczarować.
dedra - widzę, że 24 dc, a kiedy się NIE spodziewasz @?
zaraz_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 15:25   #1489
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Euthyrox 75-na tarczyce, Luteine 6tabl dziennie (ale dzis lekarz powiedzial ze bedziemy zmniejszac ilosc), ladeevit-witaminy, magnez+b6 i acard do 9tc brałam jeszcze dodatkowo kwas foliowy
Moge Ci polecić branie acardu już teraz, bo on powoduje lepsze ukrwienie macicy a tym samym będzie mocniejsza
No i tak się zastanawiam czy to przez acard teraz moje dziecko zyje... bo wtedy mnie bolaly zyly itp. a odkad biore acard to juz nie... lekarz kiedys powiedział żebym odstawiła ale się uparłam i chyba dobrze ze się uparłam. Teraz już mi pozwala. Dużo dziewczyn donosiło drugą lub dopiero trzecią ciaże właśnie na acardzie. Ja to traktuje jak luteine, tak zapobiegawczo.
A i cały miesiąc po # piłam codziennie kieliszek wina (działa jak acard) żeby mi się odbudowała macica bo wiedziałam ze troche za szybko będę się starać
.

No własnie o ten acard mi chodzi...zastanawiam sie nad nim bardzo..

Ide jeszcze na badania na Zespół antyfosfolipidowy bo jets teraz promocja po 26 zł za oba.

Zastanawiam sie jeszcze czy to nie zaszkodzi?? U mnie odklejała sie kosmówka i czytałam, ze to może sie darzać przy tym ZA.

Aaaaa i co mnie jeszcze do tego przekonuje, ze brałam tabsy 8 lat i ze bolały mnie nogi strasznie pod kolanami no i mam zylaki i pekające krwinki....

Nie wiem co robić nie mam sie kogo poradzić...:no niewiem:

Synuś
Stary 2012-09-05, 15:26   #1490
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
A Ty Banka byłaś już u gina? Gdzie chodzisz?
masz racje lepiej sie milo rozczarowac
a ja nie byłam, dzisij dzwonilam zeby sie zarejestrowac do Dr. Wojnarski na ksieznej przybysławy , ale nie ma miejsc w najblizszym czasie i mogla mnie umowic na 17 paxdziernika heheh niezle nie teraz szukam pryw. chyba do Świderskiego pojde....
Stary 2012-09-05, 15:31   #1491
dedra
Zadomowienie

Cytat:
Dedra dobrze że cyce bolą, mnie też tak bolały jak po schodach schodziłam. A teraz jak ściągam stanik to czuje nagle takie bum-wielkie obciążenie
Się zobaczy

Cytat:
Napisane przez zaraz_a Pokaż wiadomość

dedra - widzę, że 24 dc, a kiedy się NIE spodziewasz @?
W niedzielę się NIEspodziewam @, ale chyba w sobotę testa zrobię.

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Cytat:
masz racje lepiej sie milo rozczarowac
a ja nie byłam, dzisij dzwonilam zeby sie zarejestrowac do Dr. Wojnarski na ksieznej przybysławy , ale nie ma miejsc w najblizszym czasie i mogla mnie umowic na 17 paxdziernika heheh niezle nie teraz szukam pryw. chyba do Świderskiego pojde....
Nie znam ani jednego ani drugiego. Ale Szejda kiedyś pisała, że chodzi do Kłokowskiego na Ku Słońcu, nie ma kolejek, idzie się z biegu. No i najważniejsze, że na NFZ.
Stary 2012-09-05, 15:33   #1492
zaraz_a
Raczkowanie

Cytat:
no to mamy przed sobą kolejny weekend forumowych emocji . Baaaardzo mocno trzymam kciuki.
zaraz_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 15:34   #1493
iza243
Zakorzenienie

Hej
Cytat:
santom! chetnie ale tak daleko musialo Cie poniesc w ta Norwegie? uwielbiaaaam tuu bycccc ale moj tz nie bardzo..;( no i tu jest problem, bo ja chcialabym tu zyc, a on nie...

w ogole, to zawsze na testach ciazowych jest napisane zeby robic najlepiej w dzien spodziewanej miesiczki, a na tescie ktory zakupilam jest napisane, zeby robic dzien po spodziewanej miesiaczce, nie wczesniej.. ;D:
a ja cos jednak czuje, ze @ przyjdzie jutro.. ;(
Nie przyjdzie
Cytat:
Banka, tesciora zrobie najwczesniej w sobote. Termin @ mam na niedziele. A Ty robilas ile przed spodziewana @? Jak dlugie masz cykle?

Magdaammm, prosze mnie tu nie denerwowac. Masz fasole i juz. Koniec kropka Zrob jeszcze jednego tesciora i wstawic nam tu fotke dwoch pieknych kreseczek!
Oby @ nie przyszła...
Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
dmoc zazdroszczę że Ciebie HSG nie bolało. Ja też już po badaniu. Samo badanie aż tak nie bolało (no może poza rozwieraniem szyjki - masakra!), ale po badaniu straszny ból. Nie wiem czemu, bo jestem z tych odpornych na ból, może były jakieś mikrozrosty, które zostały usunięte przez kontrast i stąd to wrażenie. Ja z tego wszystkiego po badaniu zemdlałam Aż musieli po noszowych dzwonić i na noszach na salę mnie brali

Ogólnie z tego wszystkiego chcieli mnie zostawić w szpitalu na noc, ale zagadałam że już mi lepiej (trochę minęłam się z prawdą :P) i puścili mnie do domu o 18.00. Wczoraj tak bolało, że chodzić nie mogłam, a najgorsze było kładzenie się do łóżka i wstawanie z niego. Dziś jeszcze boli, ale nie jest tak źle Chodzę normalnie, mogę się schylać i mam nadzieję, że wieczorem będę mogła się z TŻ poprzytulać, bo wczoraj jeszcze nie mogliśmy, ale ginka powiedziała że dziś i jutro to obowiązkowo Tym bardziej że wyszedł mi test owu pozytywny, więc dzisiaj albo jutro będzie owulacja

A co do moich jajowodów to jeden od razu pięknie się uwidocznił (pani dr powiedziała że teraz to już napewno będzie super-drożny), a drugi nie wiadomo czy jest drożny. Moja ginka nie była przekonana, ale powiedziała że mam czekać na opis radiologa i nie mam się przejmować, bo nawet jeśli nie byłby drożny to ten jeden w zupełności mi wystarczy żeby zajść w ciążę. Powiedziała, że po tym badaniu bardzo często pacjentki od razu zachodzą w ciążę i daje nam max 3 miesiące Mam nadzieję, że jej słowa się sprawdzą i dołączę do wakacyjnych mamusiek
Mam nadzieje że po tym badaniu uda ci się szybko zafasolkować
Cytat:
Hej babki,
ale pędzicie z postami! Przeleciałam po łebkachi widzę, że napięcie fasolkowe sięga zenitu . Nie trzymajcie nas tak dziewczyny w niepewności, bo niedługo dojdą kolejne testujace i bedziemy tu jaja na twardo znosić ( no ja to już tylko zbuki) z niecierpliwosci!
U mnie 4 dc, @ w nocy już nie było, nie wiem jak będzie w ciagu dnia. Moje cykle są teraz tak porypane, że mam dwie opcje: porypaly sie po # lub ( i ja obstawiam tą drugą ) moja meno idzie i już mi macha swoimi wlochatymi łapskami - moja gin uprzedzala mnie, że tak to może wyglądać. @ coraz bardziej skromne, nieregularne, zmiany nastroju, suchość, poty, zmniany fizyczne w podwoziu ( to niestety wyczuwam namacalnie- paluchowo) - ja to wszystko mam...Umówilam się do gin na przyszły piątek, niech ratuje te moje resztki kobiecości... Poszlabym znowu na badanie AMH ale boje się, że wynik pozbawi mnie złudzeń. Znów zaliczam doła i dlatego tu tak często nie zagladam. Staram się zająć czymkolwiek żeby tylko nie myśleć.
No już Wam tu nie smutam. Trzymam kochane za Was kciuki!
Mam nadzieje że to jednak nie to...Daj znać co powiedziała gin w piątek.
Cytat:
Dobrze, ze już jesteś po wszytsikm i masz to za sobą. Teraz pozostało przyjemniejsza część przytulanki mam nadziję,że będą owocne i wynagrodzą Tobie ten cały ból i stres. Trzymam kciuki

Kwitka nie strasz tutaj, żadna meno. Jesteś na to za młoda!!!

Fajnie by było jakbyśmy się spotkały a jeszcze fajniej jakby udało sie spotkać wszytskie razem. To by była dopiero impreza

Witam dziewczęta
Ja znów dzisiaj jestem sama, Tż rano pojechał do Danii i będzie jutro w nocy. Martwię się o ten cykl, bo teraz mam płodne. W poniedziałek były przytulanki i miałam jeszcze wczoraj zmolestowac Tż ale padł wieczorem jak kawka a wcześnie rano wyjeżdzał i już nie chciałam go męczyć. Pojawił się ładny śluz i boję się, że przez ten okres jak go nie będzie to mi wypdanie owulka Wg kalkulatora powinna być w czwartek albo w piątek. Jedynie zostanie mi piatek, żeby Tż dopaść Chyba nici będą z tego cyklu
Plemniki moga przezżyfc nawet 5 dni także bądz dobrej myśli.
Miłego dnia
Cytat:

Cytat:
no pewnie ja stargard i praktycznie jesli pracuje to codziennie jestem w szczecinie

zobaczymy dzis.. pewnie @ przyjdzie.. szkoda. jednak wynik bede odczytywac w ciagu tych przykazanych 5 minut.. po pol godziny ta kreska sie zrobila i to tak, ze widac ja nawet po ciemku..
Cytat:
no jest taka ze ja goolym okiem widac.. wstawilabym zdjecie wam, ale jestem u siostry, tz przywiozl mi moj telefon a nie zostawil mi ladowarki bo zapomnial tak wiec mam nieczynny telefon..
nie doluje sie. nie ten to nastepny nie ma o sie mazac tylko brac sie do roboty chcialam w tym cyklu mimo wszystko wspomoc sie jeszcze troszke wiesiolkiem. jest w ogole sens? tylko ze to chyba powinno sie brac od poczatku cyklu, tak? wiec jesli teraz jestem u siostry, a tu go nie ma to zaczne dopiero w nastepnym ale zakrecilam
No nie wierzeTo jakas pomylka zrob jeszcze jeden test!!!

U mnie dalej @ brak..38 dzien cykluTest zakupiony- zrobie jutro przed wizyta u gina.

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 15:34   #1494
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Się zobaczy

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Nie znam ani jednego ani drugiego. Ale Szejda kiedyś pisała, że chodzi do Kłokowskiego na Ku Słońcu, nie ma kolejek, idzie się z biegu. No i najważniejsze, że na NFZ.
a ma usg w gabinecie??
Dedra a ilo dniowe masz cykle?? czy nie 32 cos mi sie kojarzy?
Stary 2012-09-05, 15:37   #1495
dedra
Zadomowienie

Cytat:
a ma usg w gabinecie??
Dedra a ilo dniowe masz cykle?? czy nie 32 cos mi sie kojarzy?
Z tego co pamiętam to ma. No i oczywiście przekręciłam nazwisko. Kłokocki on się nazywa. Tu jest strona jego http://dariuszklokocki.ginweb.pl/
Moje cykle 27dni
Stary 2012-09-05, 15:43   #1496
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Z tego co pamiętam to ma. No i oczywiście przekręciłam nazwisko. Kłokocki on się nazywa. Tu jest strona jego http://dariuszklokocki.ginweb.pl/
Moje cykle 27dni
dzieki juz go zanlazlam , bede dzwonila fajnie ze w soboty przyjmuje, a to ty juz smigaj po test, moje nie wazne czy rano robiłam czy w południe czy wieczorem wychodzily tak samo .....
rób rób
Stary 2012-09-05, 15:45   #1497
dedra
Zadomowienie

Cytat:
dzieki juz go zanlazlam , bede dzwonila fajnie ze w soboty przyjmuje, a to ty juz smigaj po test, moje nie wazne czy rano robiłam czy w południe czy wieczorem wychodzily tak samo .....
rób rób
Nie muszę śmigać, bo testów to ja mam zapas zrobiony Ale tak jak pisałam w sobotę dopiero zrobię. Będę cierpliwa.
Zapytaj jeszcze Szejdy, bo te godziny co tam są napisane to niekoniecznie te, w których przyjmuje na NFZ. Także nie nakręcaj się, że sobotę przyjmuje, bo być może tylko prywatnie.
Stary 2012-09-05, 15:49   #1498
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
No własnie o ten acard mi chodzi...zastanawiam sie nad nim bardzo..

Ide jeszcze na badania na Zespół antyfosfolipidowy bo jets teraz promocja po 26 zł za oba.

Zastanawiam sie jeszcze czy to nie zaszkodzi?? U mnie odklejała sie kosmówka i czytałam, ze to może sie darzać przy tym ZA.

Aaaaa i co mnie jeszcze do tego przekonuje, ze brałam tabsy 8 lat i ze bolały mnie nogi strasznie pod kolanami no i mam zylaki i pekające krwinki....

Nie wiem co robić nie mam sie kogo poradzić...:no niewiem:
Kochana ale acard pomaga na zespół antyfosfolipidowy to jest jeden z leków przy ciazy z tym zespołem oprócz tego wstrzykuje się heparyne chyba nie przekręciłam i clexane, ale to musisz mieć powazny dowód na ten zespół, albo 3 poronienia
więc ja sobie sama jade na acardzie i mam nadzieje że doajdę do końcA
Ogolnie wszedzie gdzie czytałam to tak jak np. luteina, nie zaszkodzi a moze pomoc

Co do płci dziewczyny to chyba poczekam do USG
I tak się zastanawiam bo dziewczyny w mamusiowych mi nagadały ze wiele innych wad jest wykrywanych w tym USG genetycznym.. tylko ze my nie mamy w tym miesiacu kasy
ale może powinnam jednak zrobić... ehh

Aniołek 25.05.2012
Stary 2012-09-05, 15:57   #1499
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Kochana ale acard pomaga na zespół antyfosfolipidowy to jest jeden z leków przy ciazy z tym zespołem oprócz tego wstrzykuje się heparyne chyba nie przekręciłam i clexane, ale to musisz mieć powazny dowód na ten zespół, albo 3 poronienia
więc ja sobie sama jade na acardzie i mam nadzieje że doajdę do końcA
Ogolnie wszedzie gdzie czytałam to tak jak np. luteina, nie zaszkodzi a moze pomoc

Co do płci dziewczyny to chyba poczekam do USG
I tak się zastanawiam bo dziewczyny w mamusiowych mi nagadały ze wiele innych wad jest wykrywanych w tym USG genetycznym.. tylko ze my nie mamy w tym miesiacu kasy
ale może powinnam jednak zrobić... ehh
Zrob to usg.Co ci szkodzi a bedzeiesz wiedziec

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 16:01   #1500
Dzastin08
Wtajemniczenie

Hej laski

Ja już po pracy... Po "łebkach" Was nadrobiłam
U mnie dziś 30dc, w piątek mam wolne więc może testa walne (jak @ mnie nie uprzedzi) mimo że to będzie 2 dni przed terminem @,no ale ja należę do tych nie cierpliwych...

magdammm-NIE WIERZĘ!!! dopóki nie dostaniesz @ to nie uwierzę

Luna- ile takie badanie kosztuję? bo nawet się nie orientuję w tych sprawach.

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości