Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-04, 16:21   #1381
zaraz_a
Raczkowanie

Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II

Ło matko, 2 dni mnie nie było, a teraz tydzień będę nadrabiać

Cytat:
Napisane przez dmoc4 Pokaż wiadomość
Hej Kobitki, jestem po badaniu HSG, jajowody mam drożne, czyli za miesiąc inseminacja Badanie mnie nie bolałoA bałam się okropnie
dmoc4 - czyli trzymamy kciuki, fajnie, że tak bezboleśnie przez to przeszłaś.

Cytat:
Napisane przez ...Skierka... Pokaż wiadomość
Dziewczyny widziałyście juz wątek: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013 2012-09-03 [14:43] przez Koronek
oczywiście nie omieszkałam zajrzeć...
może jeszcze pare z nas dołaczy do niego, tez bym chciała
Skierka - może już nie jako majówki, ale jako czerwcówki dołączymy tam wszystkie. I tej wersji będę się trezymać

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
est z rana wyszedl identycznie jak te wczesniejsze, boje sie ze fasolka mogla sie slabo zagniezdzic i z @ strace ja ...((
poki co zyje jak ciezarna mama....
banka26 - ręce, nogi, cycki opadają... Ty wiesz co ja bym dała za widok nawet takiej "marnej" drugiej krechy? Ona tam jest, tylko musisz jej dać jeszcze dzień lub dwa, zeby nabrała mocy.. Ja ją nawet widziałam bez soczewek kontaktowych, i przecież nie ma możliwości, zeby 90% z nas miało tutaj omamy wzrokowe

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Bry!
@ się u mnie w koncu rozkręca, dziś boli a ja jak na złość mam masę roboty
Maru - , następnym razem będzie OK.

Cytat:
Napisane przez magdaammm Pokaż wiadomość
Dzieeenn dobry! i oczywiscie gratuluje fasolek mamusiom nowym
nie mialam czasu sie odezwac, weekend minal dosc intensywnie i w niedzielke wieczorkiem ruszylam z mowim TZ w trase, dojechalismy do oslo, spotkalismy sie na kawe z moja siostra i szwagrem, no i oni namowili mnie, zebym u nich zostala tak wiec zostaje na tydzien
magdammm - zżera mnie zazdrość , jestem zakochana w Skandynawii po uszy. Na starość sprzedam nerkę, pół wątroby i wszystko co jeszcze będzie się nadawało i tam zamieszkam. A Norwegia, to jedyny skandynawski kraj, którego nie poznałam, dlatego mnie tak skręca.

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Ten cykl będzie do niczego Niestety wczoraj nie było szans na przytulanie. Mój jak wrócił z pracy wyżalił mi się że ma problemy z tą dodatkową jego prywatną budową i tak się tym zmartwił że nie myślał o niczym innym Nie mogłam go zmusić przecież do przytulanek. Przeprosił mnie i chyba tak jak nigdy przytulił to było coś niesamowitego a mimo to jak tylko zasną ja zaczęłam po prostu płakać, nie wiem co mi się stało łzy ciekły mi normalnie po policzkach W tym tyg przez tą budowę zapowiada się że Tż będzie wracał dużo później do domu począwszy od wczoraj to już całkiem możemy zapomnieć o seksie... Trudno się mówi miałam odpuścić ale kurcze mój organizm akurat teraz wysyła mi wszelakie objawy jak nigdy chyba sam chce żebym się tym przejmowała
Anteria - wiem co czujesz. My kobiety czekamy na to cały miesiąc, a facet wraca z pracy zajechany jak koń po westernie i nie ma na nic siły/ochoty. A mnie wtedy przykro i szlag mnie trafia. Ja też nie zawsze mam siłę/ochotę na bzykanko, ale wiem, że to jest TEN moment i nie ma bata. Ale co zrobić? Przecież nie odkręcę mu interesu i sama go do celów prokreacyjnych nie wykorzystam .

Ja byłam wczoraj na monitoringu (to był 12 dc) i mam pęcherzyk 13,6mm, andometrium ok. 8mm. W czwartek rano lub piątek idę na kolejne mierzenie pęcherzyka, ale obstawiam owu (jeśli łaskawie będzie w tym cyklu) na piątek lub sobotę. Przy okazji zahaczyłam o endokrynologa i zrobiłam USG tarczycy. Wszystko jest z nią OK. Mam tylko ciut za niskie FT4 i dostałam euthyrox na wyrównanie... no i muszę dalej zbijać glukozę Sioforem . Wczoraj wogóle zrobiłam sobie dzień z serii "nadrobię zaległości w lataniu po lekarzach" poza endokrynologiem i ginekologiem wyleczyłam kanałową ósemkę. Jednym słowem po wczorajszym dniu (lekarze + recepty) jestem o 400 zł lżejsza . Kurna, trzeba mieć zdrowie (psychiczne) i portfel bez dna żeby się leczyć w tym kraju. A gdybym dostawała co miesiąc do łapy to, co idzie na ZUS z mojej pensji, to pewnie na żadne leczenie by mi nie brakowało.

Edytowane przez zaraz_a
Czas edycji: 2012-09-04 o 16:25
zaraz_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 16:36   #1382
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Heh zeszłyście na temat sióstr A mi się aż coś dzieję jak słucham ciągle narzekań mamy. Dzisiaj trochę jej dopiekłam słownie i się głupio strasznie z tym czuję Bo mama się chciała wygadać a ja jak zawsze zamiast wysłuchać to prawiłam jej kazania. Ale w sumie sama się dołuje i sama doprowadziła do tego że każdy najmniejszy problem mojej siostry jest dla niej również jej ogromnym problemem. Heh długa i bardzo w sumie smutna historia ale tak mi zepsuła dzień że chyba mam już dość zmartwień, (a w sumie staram się jak mogę zrozumieć mamę bo to jej dziecko i nie ma teraz łatwo ma 26 lat i czwórkę dzieci jest po ciężkim wypadku i ogólnie wspomina o rozwodzie ze swoim pożal się boże mężem). Jeszcze okazało się że Tż już na pewno do polski jedzie a ja nawet nie wiem czy na wesele mi się uda pojechać
Stary 2012-09-04, 16:50   #1383
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

heeeejjjj

wszystkie fasolki i ich mamy witam caluskami och i ach;D a te krechy sa baaaaaardzo mocneeee!! bez watpliwosci mi tutaj prosze w takim razie

co do siostr: j ja ze swoja tez mam przygody, oj mam... sama jest nieszczesliwa, a w jakis tam sposob przez to, ze jestem najmlodsza probuje ingerowac w moje zycie i leczyc swoje niespelnione ambicje. no i w ogole od mojego slubu tak se jest...

co do imion: dla leonka jestem na nie, dla obcobrzmiacych tez: zadne brajany, jessicki, vanessy... niee
za to gusta z niektorymi mi sie pokrywaja kornelcia mi sie podoba, anastazja rowniez podoba mi sie tez blanka i bianka, ale to sie juz robi popularne ktoras napisala Idalia PIEKNE!! a dla chlopca zawsze mialam problem, ale ostatnio wpadlo mi w ucho: Julek wiec jesli sie chlopiec trafi pierwszy i to w niedlugim czasie to bedzie Julian

magdamm oo to moze 3 godzinki i wpadasz na kawke do mnie? od oslo kawalek mam, ale za to jakie widoczki zapraszam do seljord

no dziewczynkki u mnie 23dc... no i oczywiscie mimo, ze walcze z objawami to i tak tu mnie zakluje, tu zaboli. no i dawno nie mialam boli tyle przed @, wiec kolejna wkreta, ze fasola kielkuje na testowanie za wczesnie, a mi juz ciezko zaczyna sie robic;/

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 16:51   #1384
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
heloo o to moj test nr 2 , nie jestem zadwolona, ale na jutro rano czeka 2 , jezeli wyjdzie tak samo bede sie cieszyla na maxa i zaloze watek chyba ze mnie ktoras z was wyprzedzi..) zapraszamale was tu nie opuszcze )
Widać bardzo ładnie tą II kreskę, ja bym na Twoim miejscu już na bete biegła

Cytat:
Napisane przez teorema Pokaż wiadomość
A mialas robione prolaktyne? U mnie to chyba dlatego opznienie, ze mam mala torbiel i podwyzszona znacznie prolaktyne po obciazeniu.

Ja nie mam pojecia. Nigdy nie mialam zdnego plamienia ..
Ja mam podwyższoną prolaktynę i w poprzednim cyklu zatrzymała mi @ musiałam brać dupka na wywołanie...

Cytat:
Napisane przez dmoc4 Pokaż wiadomość
Hej Kobitki, jestem po badaniu HSG, jajowody mam drożne, czyli za miesiąc inseminacja Badanie mnie nie bolałoA bałam się okropnie
Czego to się nie robi dla fasolki, 3mam kciuki kochana żebys szybko ujrzała II kreski

Cytat:
Napisane przez Kejthx Pokaż wiadomość
Hej dziewczęta
Ja przeżywałm masakrę bólu z tą @, ledwo siedzę, ledwo chodzę, nogi odmawiają mi posłuszeństwa.
Zastanawiam się co powie ginka jak do niej pójdę i powiem, że odczekałam, próbowaliśmy (działaliśmy raz bardziej, raz mniej) i nic.
Jak myślicie? Żadnych badań specjalistycznych nie robiłam, poza usg, tsh,krew (podstawowe) i te toxo srokso i inne badziewia...
Maż to szykuje się na badanie nasienia, ale to poczekamy jak do niej pójdziemy bo bez tego sie i tak nie obędzie.
Dmoc dobrze, że wszystko oki, bać każdy by się bał, ale jesteś dzielna bo walczysz jak lwica, to najważniejsze !!!!
Monini powodzenia dziś, dasz radę, wierzę w to!!!!!!
Życze miłego dnia, ja mam dużo pracy wiec podczytuje only, troche szlejecie z tymi postami
Ojj biedna... ja też często miałam bolesne @ więc wiem co przeżywasz

Cytat:
Dzieeenn dobry! i oczywiscie gratuluje fasolek mamusiom nowym
nie mialam czasu sie odezwac, weekend minal dosc intensywnie i w niedzielke wieczorkiem ruszylam z mowim TZ w trase, dojechalismy do oslo, spotkalismy sie na kawe z moja siostra i szwagrem, no i oni namowili mnie, zebym u nich zostala tak wiec zostaje na tydzien

Isia ale piekny dzidziol! i jak czas szybko leci.. dopiero pisalas o tescie a tu juz taki babelek rosnie duzy alee fajnie

testu drugiego nie robilam.. bo sie rcohe boje, ze sie rozczaruje, a to boli.. zresszta dobrze wszystkie tutaj o tym wiemy. ;( na tamtym tescie dosc wyraznie widaac ta druga kreske, ale i tak sie boje.. poczekam, dzis lub jutro ma przyjsc @ takze zrobie moze jutro albo pojutrze.. u kwitki tez ostatnio wychodzily po dwie kreseczki.. i wiadomo jak bylo.. jak narazie bola mnie piersi, wczoraj 3 razy wymiotowalam, ale to to moze byc jakas wirusowka, moja mama teraz przechodzila.. albo przez nerwy, bo tak mnie moj Tz wczoraj doprowadzal do szaluu.. :/ no..takze przez najblizsze paaaare dni bede ciagle z wami, bo mam tu duuuuzo czzasu

Kochana ty ino szybko rób testa i Nam tu wklej foto tych pięknych II kresek

Cześć kochane

Ja już po pracy, zmęczona jestem i jakoś bez humoru, dziś 29dc i mam wrażenie,że @ przyjdzie tak czy siak...
Co wchodzę na fcb to co chwilę jakaś znajoma albo ogłasza że będzie mamą albo wkleja zdjecia usg... i wtedy dolina łapie straszna...

Co do tematu imion to mnie się podobają, dla chłopca: Eryk,Kamil,Szymon.
A dla dziewuszki: Maja,Blanka,Marika,Lena.
A Tż na początku mi nadawał dla chłopca-Nikodem a dla dziewczyny-Nicola (strasznie mi się to imię nie podoba)... więc raczej próbowałabym go namawiać na moje typy- no ale najpierw muszę być w ciąży a później mogę wybierać imię...

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 16:56   #1385
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaraz_a Pokaż wiadomość

Skierka - może już nie jako majówki, ale jako czerwcówki dołączymy tam wszystkie. I tej wersji będę się trezymać

banka26 - ręce, nogi, cycki opadają... Ty wiesz co ja bym dała za widok nawet takiej "marnej" drugiej krechy? Ona tam jest, tylko musisz jej dać jeszcze dzień lub dwa, zeby nabrała mocy.. Ja ją nawet widziałam bez soczewek kontaktowych, i przecież nie ma możliwości, zeby 90% z nas miało tutaj omamy wzrokowe

magdammm - zżera mnie zazdrość , jestem zakochana w Skandynawii po uszy. Na starość sprzedam nerkę, pół wątroby i wszystko co jeszcze będzie się nadawało i tam zamieszkam. A Norwegia, to jedyny skandynawski kraj, którego nie poznałam, dlatego mnie tak skręca.

Anteria - wiem co czujesz. My kobiety czekamy na to cały miesiąc, a facet wraca z pracy zajechany jak koń po westernie i nie ma na nic siły/ochoty. A mnie wtedy przykro i szlag mnie trafia. Ja też nie zawsze mam siłę/ochotę na bzykanko, ale wiem, że to jest TEN moment i nie ma bata. Ale co zrobić? Przecież nie odkręcę mu interesu i sama go do celów prokreacyjnych nie wykorzystam .

Ja byłam wczoraj na monitoringu (to był 12 dc) i mam pęcherzyk 13,6mm, andometrium ok. 8mm. W czwartek rano lub piątek idę na kolejne mierzenie pęcherzyka, ale obstawiam owu (jeśli łaskawie będzie w tym cyklu) na piątek lub sobotę. Przy okazji zahaczyłam o endokrynologa i zrobiłam USG tarczycy. Wszystko jest z nią OK. Mam tylko ciut za niskie FT4 i dostałam euthyrox na wyrównanie... no i muszę dalej zbijać glukozę Sioforem . Wczoraj wogóle zrobiłam sobie dzień z serii "nadrobię zaległości w lataniu po lekarzach" poza endokrynologiem i ginekologiem wyleczyłam kanałową ósemkę. Jednym słowem po wczorajszym dniu (lekarze + recepty) jestem o 400 zł lżejsza . Kurna, trzeba mieć zdrowie (psychiczne) i portfel bez dna żeby się leczyć w tym kraju. A gdybym dostawała co miesiąc do łapy to, co idzie na ZUS z mojej pensji, to pewnie na żadne leczenie by mi nie brakowało.
Oby ten cykl był owocny

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 17:37   #1386
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dedra Pokaż wiadomość
Nie wiem czemu ale imiona męskie żadne zaczynające się na D mi się nie podobają. Damiany, Dawidy, Daniele, Darki i inne.
O widzę, że kolejna Szczecinianka się trafiła Ale miło.
heeheee a takie ładne saaa) hehe a co Ty ze Szczecina?

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość

Ja mam podwyższoną prolaktynę i w poprzednim cyklu zatrzymała mi @ musiałam brać dupka na wywołanie...

Czego to się nie robi dla fasolki, 3mam kciuki kochana żebys szybko ujrzała II kreski

Cześć kochane

Ja już po pracy, zmęczona jestem i jakoś bez humoru, dziś 29dc i mam wrażenie,że @ przyjdzie tak czy siak...
Co wchodzę na fcb to co chwilę jakaś znajoma albo ogłasza że będzie mamą albo wkleja zdjecia usg... i wtedy dolina łapie straszna...

A Tż na początku mi nadawał dla chłopca-Nikodem a dla dziewczyny-Nicola (strasznie mi się to imię nie podoba)... więc raczej próbowałabym go namawiać na moje typy- no ale najpierw muszę być w ciąży a później mogę wybierać imię...
Cytat:
Napisane przez zaraz_a Pokaż wiadomość

Niech Wam juz nic nie opada heheheh juz doszlo do mnie.. jestem happy brzuszek pobolewa... a ogolnie ok 16 maja wychodzi mi termin porodu :)
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 17:39   #1387
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
heeheee a takie ładne saaa) hehe a co Ty ze Szczecina?

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

Niech Wam juz nic nie opada heheheh juz doszlo do mnie.. jestem happy brzuszek pobolewa... a ogolnie ok 16 maja wychodzi mi termin porodu :)

A ty testowałaś przed terminem @?
Jak będziesz chciała żebym Cię przeniosła na liste mamusiek to pisz

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2012-09-04, 17:52   #1388
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Banka, jaka reakcja tza?

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 18:15   #1389
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
A ty testowałaś przed terminem @?
Jak będziesz chciała żebym Cię przeniosła na liste mamusiek to pisz
tak jutro mam temin....
a z lista poczekamy jescze dla pewnosci hihi

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Banka, jaka reakcja tza?
Ja ogladalam test chyba ze 2 godziny hehe a rano kolejny zrobilam , tz wstal zonaczyl i mowi i co moja kochana ciężarna żono ??? bedziemy mieli dziecko... hehehe, dzwoni do mnie co godzine i wita mnie witam moja ciężarówko, moja kochana cieżarna zono hehehe itp, cieszy sie na maxa ale mysle ze jak bedzie widac cos , albo na usg zobaczy to to tak dojdzie do niego na calego hehehe
Stary 2012-09-04, 18:26   #1390
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
tak jutro mam temin....

Ja ogladalam test chyba ze 2 godziny hehe a rano kolejny zrobilam , tz wstal zonaczyl i mowi i co moja kochana ciężarna żono ??? bedziemy mieli dziecko... hehehe, dzwoni do mnie co godzine i wita mnie witam moja ciężarówko, moja kochana cieżarna zono hehehe itp, cieszy sie na maxa ale mysle ze jak bedzie widac cos , albo na usg zobaczy to to tak dojdzie do niego na calego hehehe
Fajnie że tż sie tak cieszy

Stary 2012-09-04, 18:52   #1391
Luna0
Zakorzenienie

Radość TŻ to świetna sprawa

Dzastin trzymam kciuki zeby nie przyszła @ !!
Mnie też fb dobija dlatego patrze tylko pobieżnie.

Mnie coś cały czas kłuje w jednym miejscu i mimo że sie stresuje to raczej nie jest nic groźnego...

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 19:16   #1392
07_Pati_07
Raczkowanie

witam was wieczorową porą
dopiero od niedawna tu wchodzę, a już się uzależniłam nie wiem co to będzie jak urlop mi się skończy, nie nadążę wtedy za wami

właśnie wróciłam od mojej ginekolog... dzisiaj jest 9 dc, pani doktor pokazała mi dojrzewające jajeczko, niestety jest ono w tym jajniku na którym jest torbiel i nie wiadomo czy zostanie uwolnione :/ dlatego też plan jest taki, że my z mężem się mamy przytulać, a w piątek mam się zjawić w szpitalu na oddziale, bo lekarka będzie miała wtedy dyżur i sprawdzi co i jak z jajeczkiem. Od 16dc mam brać luteinę 2x po jednej przez 10dni... pytałam też o witaminki dla mojego męża, ona powiedziała, że właściwie takie witaminy w niczym nie pomagają, i że generalnie jest ciężko wspomóc w jakikolwiek sposób facetów i bądź tu człowieku mądry
07_Pati_07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 19:22   #1393
iza243
Zakorzenienie

Dziewczyny doradziłybyście z tym farbowaniem?

Stary 2012-09-04, 19:28   #1394
07_Pati_07
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
przepraszam zapomniałam generalnie to się nie znam na tym, ale tak na chłopski rozum myśląc, to uważam że na tak wczesnym etapie nic się nie stanie, kiedyś tu któraś z dziewczyn pisała, że na samym początku (przez pierwszych kilka dni?tygodni?) dzieciątko jest nie połączone z matką i przez to niezależne, więc nic nie przeniknie do niego
07_Pati_07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 19:40   #1395
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość

Mnie coś cały czas kłuje w jednym miejscu i mimo że sie stresuje to raczej nie jest nic groźnego...
Lunka nie denerwuj sieWydaje mi sie ze takiekłucia moga być w ciąży.A jak sie bardzo denerwujesz to może zapytaj gina o tą no-spe?

Stary 2012-09-04, 20:11   #1396
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:

Dziękuje za kciuki, przydadzą się
Nie stresuj się... pewnie jutro już nic nie będzie kłuć,a jak będzie to wioo do gina.
Jutro po pracy standardowo zajrzę.Miłego wieczorku

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2012-09-04, 20:23   #1397
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Izunia no wiesz, ja bym się jednak wybrała na te Bete i dopiero po wyniku decydowała czy farbować włosy czy nie Ewentualnie możesz poczytać w necie jakimi farbami można robić włosy w ciąży, a są takie napewno. Wtedy taką sobie zafarbujesz. I idź na te badanie krwi wkońcu!

Cytat:
Napisane przez 07_Pati_07 Pokaż wiadomość
dopiero od niedawna tu wchodzę, a już się uzależniłam nie wiem co to będzie jak urlop mi się skończy, nie nadążę wtedy za wami

właśnie wróciłam od mojej ginekolog... dzisiaj jest 9 dc, pani doktor pokazała mi dojrzewające jajeczko, niestety jest ono w tym jajniku na którym jest torbiel i nie wiadomo czy zostanie uwolnione :/ dlatego też plan jest taki, że my z mężem się mamy przytulać, a w piątek mam się zjawić w szpitalu na oddziale, bo lekarka będzie miała wtedy dyżur i sprawdzi co i jak z jajeczkiem. Od 16dc mam brać luteinę 2x po jednej przez 10dni... pytałam też o witaminki dla mojego męża, ona powiedziała, że właściwie takie witaminy w niczym nie pomagają, i że generalnie jest ciężko wspomóc w jakikolwiek sposób facetów i bądź tu człowieku mądry
Oby Wam się udało!!!

Cytat:
tak jutro mam temin....

No wreszcie kochanaaaa wkońcu dotarło,że będziesz drugi raz mamą A co do męża to normalnie aż się miło czyta o jego radości

Cytat:

Cześć kochane

A ilo dniowe masz cykle? Nie dołuj się kochana, może ten cykl był szczęśliwy???
Co do imienia Blanka... hmmm też ładne

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
heeeejjjj

wszystkie fasolki i ich mamy witam caluskami och i ach;D a te krechy sa baaaaaardzo mocneeee!! bez watpliwosci mi tutaj prosze w takim razie

co do siostr: j ja ze swoja tez mam przygody, oj mam... sama jest nieszczesliwa, a w jakis tam sposob przez to, ze jestem najmlodsza probuje ingerowac w moje zycie i leczyc swoje niespelnione ambicje. no i w ogole od mojego slubu tak se jest...

co do imion: dla leonka jestem na nie, dla obcobrzmiacych tez: zadne brajany, jessicki, vanessy... nie
za to gusta z niektorymi mi sie pokrywaja.kornelcia mi sie podoba, anastazja rowniez podoba mi sie tez blanka i bianka, ale to sie juz robi popularne,ktoras napisala Idalia.PIEKNE!! a dla chlopca zawsze mialam problem, ale ostatnio wpadlo mi w ucho: Julek wiec jesli sie chlopiec trafi pierwszy i to w niedlugim czasie to bedzie Julian

magdamm oo to moze 3 godzinki i wpadasz na kawke do mnie? od oslo kawalek mam, ale za to jakie widoczki zapraszam do seljord

no dziewczynkki u mnie 23dc... no i oczywiscie mimo, ze walcze z objawami to i tak tu mnie zakluje, tu zaboli. no i dawno nie mialam boli tyle przed @, wiec kolejna wkreta, ze fasola kielkuje.na testowanie za wczesnie, a mi juz ciezko zaczyna sie robic;/
Oddychaj,oddychaj Tylko spokój Cię uratuje Wytrzymaj jeszcze z testem kilka dni. Chociaż wiem,że to cholernie trudne

Cytat:

Luncia hejka

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 20:30   #1398
dedra
Zadomowienie

Tak Banka, ja też ze Szczecina.
Ale fajnie się Twój mąż cieszy. Ciekawa jestem jaka była by reakcja mojego, nie mogę się doczekać az to sprawdzę.
Mówisz, ze termin ci wyliczylo na 16 maja, ja dziś liczyłam termin z ciekawości w razie jakby wyszło i wychodzi mi 15 maja. Na Zofii, w imieniny teściowej. Haha

dedra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 20:44   #1399
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dedra Pokaż wiadomość
Tak Banka, ja też ze Szczecina.
Ale fajnie się Twój mąż cieszy. Ciekawa jestem jaka była by reakcja mojego, nie mogę się doczekać az to sprawdzę.
Mówisz, ze termin ci wyliczylo na 16 maja, ja dziś liczyłam termin z ciekawości w razie jakby wyszło i wychodzi mi 15 maja. Na Zofii, w imieniny teściowej. Haha
st skoro ja juz wiem to ty tez mozesz wiedziec hehehe

o suuperr
Napewno i Twoj sie ucieszy, no to niezle czyli mozemy spotkac sie na porodowce...hihi a co ma Tobie nie wyjsc, zrob test skoro ja juz wiem to ty tez mozesz wiedziec hehehe
A Zofiaa to imie mojej mamy))

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:39 ----------

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Izunia no wiesz, ja bym się jednak wybrała na te Bete i dopiero po wyniku decydowała czy farbować włosy czy nie Ewentualnie możesz poczytać w necie jakimi farbami można robić włosy w ciąży, a są takie napewno. Wtedy taką sobie zafarbujesz. I idź na te badanie krwi wkońcu!

Oby Wam się udało!!!

No wreszcie kochanaaaa wkońcu dotarło,że będziesz drugi raz mamą A co do męża to normalnie aż się miło czyta o jego radości

A ilo dniowe masz cykle? Nie dołuj się kochana, może ten cykl był szczęśliwy???
Co do imienia Blanka... hmmm też ładne

Oddychaj,oddychaj Tylko spokój Cię uratuje Wytrzymaj jeszcze z testem kilka dni. Chociaż wiem,że to cholernie trudne

Luncia hejka
hehee dotarlo dotarlo juz sie wizyty u gina doczekac nie moge ehheeh ale ona gdzies za 2 tyg.
a ty niedlugoo prszytulanki ))
Stary 2012-09-04, 20:47   #1400
colorblue
Zakorzenienie

Wiecie, tak właśnie z mężem przeprowadziliśmy burzę mózgów na temat tych imion. No i póki co wybór stanął na tym:

Dziewczynka- Kornelia lub Jagoda
Chłopiec- Cyprian lub Adrian

Pomysłów innych narazie brak. Przynajmniej takich co podobałyby się nam obojgu Ale nie wykluczamy,że w między czasie coś może się pojawić jeszcze.

No a Wam dziewczynki jak wieczór mija?
Ja oczywiście siedzę z Wami. W między czasie zerkam na " M jak Mdłości"
Dzieci śpią więc mam wkońcu chwilę na oddech

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2012-09-04, 21:03   #1401
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez santom Pokaż wiadomość
heeeejjjj

co do imion: dla leonka jestem na nie, dla obcobrzmiacych tez: zadne brajany, jessicki, vanessy... niee
za to gusta z niektorymi mi sie pokrywaja kornelcia mi sie podoba, anastazja rowniez podoba mi sie tez blanka i bianka, ale to sie juz robi popularne ktoras napisala Idalia PIEKNE!! a dla chlopca zawsze mialam problem, ale ostatnio wpadlo mi w ucho: Julek wiec jesli sie chlopiec trafi pierwszy i to w niedlugim czasie to bedzie Julian

no dziewczynkki u mnie 23dc... no i oczywiscie mimo, ze walcze z objawami to i tak tu mnie zakluje, tu zaboli. no i dawno nie mialam boli tyle przed @, wiec kolejna wkreta, ze fasola kielkuje na testowanie za wczesnie, a mi juz ciezko zaczyna sie robic;/
te imiona typu jessica, brajanek, vanessa, nikola, roksana, kevinek, natanek i nie wiadomo co jeszcze strasznie mi się kojarzą. A rodzice którzy tak nazywaja dzieci jacyś zakompleksieni muszą być. Oczywiście od razu zarzekam, ze nie chciałabym nikogo urazic, bo być może nie doczytalam a któraś z Was wskazala któreś z powyższych jako upragnione Chociaż... z drugiej strony to chyba to trochę rozumiem i tak sobie myślę, że imię które się wybiera dla dziecka w dużej mierze jest uzależnione od wieku rodziców... Pamietam jak z moim eks (ja mialam wtedy 20 lat a on 24) wymysliliśmy, ze jak będziemy mieć córeczkę to będzie Amanda Heh...czlowiek młody miewa pomysły
A co do wkrętek to chyba nie da się tego uniknąć i trzeba przez to przejść w każdym cyklu. życzę Ci by to był taki ostatni w tym roku
Cytat:
Napisane przez 07_Pati_07 Pokaż wiadomość

moja ginka też powiedziała, żeby po witaminach nie nastawieć się na nie wiadomo jaką poprawę. A jednak po pół roku ich zażywania przez Tżta była naprawdę pod wrażeniem... Nie wiem, moze pomogło też to, ze kazałam mu nosić bokserki i wystawić kompa spod biurka ( żeby go tam za mocno nie grzał do spodu)... Ale w kazdym razie wszystko razem dalo efekt
Stary 2012-09-04, 21:03   #1402
Kejthx
Zadomowienie

Łooomatkoooo dziewczyny kochane, zlitujcie się, ale lecicie z postami... muszę nadrabiać, zaraz zaczynam. Mój mąż właśnie puścił sobie na dvd "Nie lubie poniedziałku" pije drina i rechocze, ja zerkam, ale spróbuje nadrobić
Stary 2012-09-04, 21:07   #1403
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiecie, tak właśnie z mężem przeprowadziliśmy burzę mózgów na temat tych imion. No i póki co wybór stanął na tym:

Dziewczynka- Kornelia lub Jagoda
Chłopiec- Cyprian lub Adrian

Pomysłów innych narazie brak. Przynajmniej takich co podobałyby się nam obojgu Ale nie wykluczamy,że w między czasie coś może się pojawić jeszcze.

No a Wam dziewczynki jak wieczór mija?
Ja oczywiście siedzę z Wami. W między czasie zerkam na " M jak Mdłości"
Dzieci śpią więc mam wkońcu chwilę na oddech
Jagódka, bardzo ladne Cypek też może być Ale Adrian to będzie starszny chuligan. Czytałam kiedyś w znaczeniu imion i 2 znajome które mają Adrianków ledwo wyrabiają

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Aha... no i tez Emkę oglądam
Stary 2012-09-04, 21:15   #1404
...Skierka...
Zakorzenienie

witam Was KOchane przyszłe mamusie , mamusie i fasoleczki
chcialabbym czytac wszystkie posty, niestety ze wzgledu na brak czasu musze przegladac je... z grubsza

Cytat:
ale mnie wkurzyła moja siostra pewnie nie zrozumiecie bo jej nie znacie ale to co czasami wyprawia to szkoda gadać. wszystko byle po złości.
Robi sok więc prosiła żebym oderbała starsza corke z przedszkola (4 lata) i zawsze wtedy idzemy do mnie i odprowadzam ją dopiero po południu a siostra ma spokoj, a dzis to tym bardziej. No i dzis akurat brzuch mnie boli jak nigdy.. wiec wole leżeć. Moja mama stwierdziła że ja odprwadzi o 5.
ale ta szczeliła focha że nie przyszłam bo drugą (1,5 roku) rozdartą strasznie i jej też nie wiełam. A niby jak mam taszczyć wózek w którym nie chce siedzieć czy ją jak się rzuca po ulicy a ja nie moge nosić ?! sama siostra mi zabrania
i stwierdziła że mam przyprowadzic starsza bo tamta sie drze a takto bedzie sie bawic ze starsza (a w dzien dzien powtarza ze ja to wkur**a jak mlodsza sie bawi a jak tylko widzi starsza to jej wyrywa zabawki i musi byc na jej. no i starsza musi sie podporzadkowywac mlodszej bo ze mlodsza to diabelek wiec byle by sie nie darla, wiec najczesciej drą sie obie)
zamiast się cieszyć że chociaz jedną wziełam, to foch i mam odprowadzić drugą. Wkur**am się bo ona zawsze robi ludziom po złości. Wystarczy że raz jej odmówisz to foch na tydzień...
Jak mama sie spóźniła do pilnowania dzieci (bo ta sie chciala wybrac na zakupki) to nie otworzyła jej drzwi wogole... Ja pierpapier jak można być takim egoistą i mściwa osobą to nie mam pojęcia...
wygadałam się ale to kropla w morzu
faktyzcnie jest troche nie wporzadku, tym bardziej ze pomoc z Twojej strony czy Twojej mamy nie sa waszym obowiazkiem... no ale sa ludzie ktorzy wychodza z zalozenia ze od zycia im sie tylko nalezy... a ze nie otworzyla drzwi twojej mamie bo sie sppoxnila... szok!

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Hue, hue. O imiona się prowadzi fajne wojny z tz Ja chcę Zosię, on Jasia, chociaż ja tam bym wolała Leona albo Igora, Borysa Pięć lat temu wymyśliłam sobie Amelie, ale teraz jest ich dużo i mi się przejadło. Chociaż powiem Wam, że teraz rodzą dziewczyny z wyżu demograficznego lat 90 i stąd też dzieciaczków jest masa, imiona się powtarzają. I przestałam się tym przejmować. Ja jestem Ania, w klasie bylo nas cztery i jakoś nigdy nie miałam z tym problemu
miałam to samo z imieniem Amelka - bardzo ładne, ale na obecną chwilę zbyt pospolite

kiedy byłam jak kropelka czułam serca twego bicie
i wiedzialam jak jest wielka miłość która daje życie...

20.11. ...nasze Szczęście...
...Skierka... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 21:15   #1405
magdaammm
Raczkowanie

santom! chetnie ale tak daleko musialo Cie poniesc w ta Norwegie? uwielbiaaaam tuu bycccc ale moj tz nie bardzo..;( no i tu jest problem, bo ja chcialabym tu zyc, a on nie...:\

w ogole, to zawsze na testach ciazowych jest napisane zeby robic najlepiej w dzien spodziewanej miesiczki, a na tescie ktory zakupilam jest napisane, zeby robic dzien po spodziewanej miesiaczce, nie wczesniej.. ;D

a ja cos jednak czuje, ze @ przyjdzie jutro.. ;(
magdaammm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 21:19   #1406
Kejthx
Zadomowienie

Troszku poczytałam, ale po łebkach - wybaczcie
Pierwsze to Magdammm DAWAJ TEŚIORA! Dawaj teściora, ojjjj Magda dawaj teściora... tak mi się jakoś zaśpiewało, skojarzyło z mniej lub bardziej znaną melodią Chyba dziś ześwirowałam, ze zmęczenia i bolesnej @
Blanka, cudownie, gratulejszyn
Monini jak u Ciebie po rozprawie? Masz jakiegoś pełnomocnika, czy sama działasz?
Luncia nie zamartwiaj się, zapewne tak bywa, albo sobie wmawiasz, ze coś Cię pobolewa Trzymajcie się dzielnie, tzn. Ty i dzidziolek

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

Cytat:
santom! chetnie ale tak daleko musialo Cie poniesc w ta Norwegie? uwielbiaaaam tuu bycccc ale moj tz nie bardzo..;( no i tu jest problem, bo ja chcialabym tu zyc, a on nie...:\

w ogole, to zawsze na testach ciazowych jest napisane zeby robic najlepiej w dzien spodziewanej miesiczki, a na tescie ktory zakupilam jest napisane, zeby robic dzien po spodziewanej miesiaczce, nie wczesniej.. ;D

a ja cos jednak czuje, ze @ przyjdzie jutro.. ;(
Pierdu, pierdu nie wkurzaj towarzystwa bo w bęcki będzie....upsss sorcia, ciężarówek nie ruszamy
Stary 2012-09-04, 21:21   #1407
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
Jagódka, bardzo ladne Cypek też może być Ale Adrian to będzie starszny chuligan. Czytałam kiedyś w znaczeniu imion i 2 znajome które mają Adrianków ledwo wyrabiają

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Aha... no i tez Emkę oglądam

Kurcze wybrałaś idealnie typy imion wybrane przez mojego męża. Zarówno dla chłopca jak i dla dziewczynki Moje typy to te drugie eeheeh.
Ja Cypriana zdrabniam jako Cypisek A Aduś... hmmm mówisz,że to takie łobuzy?

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2012-09-04, 21:27   #1408
magdaammm
Raczkowanie

kejthx ok ok:d nie zazdzieram z wami
magdaammm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-04, 21:30   #1409
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
A Aduś... hmmm mówisz,że to takie łobuzy?
no tak mówia mamusiedwóch Adusiów, które znam

A tu Laseczki znalazlam o imionkach ale z sugestia znakow do których pasują. Ja może jestem poschizowana trochę, ale będe na to patrzec
http://astrologia.interia.pl/imiennik/imie?s=Leon
Stary 2012-09-04, 21:31   #1410
Kejthx
Zadomowienie

Cytat:
kejthx ok ok:d nie zazdzieram z wami
I tak trzymać

Oja, ale ziewam. Miałam gotować jeszcze zupkę dla meża, ale chyba mi się nie chce

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości