Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-05, 15:24   #1171
LadyWhisper
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV

ja tam lubię, jak jest chłodno w mieszkaniu, już kiedyś pisałam, że jestem totalnym podkołdernikiem i nawet jak jest ciepło to pod kołdrą siedzę, jakoś tak mi....bezpieczniej

Debrah ja chciałam cały zestaw mebli z żyrafką, tzn komódkę regał i łóżeczko, ale jednak decydujemy się na białe meble i czekam aż w sklepach się pojawią, też z Klupś, takie http://opinie.meble-dla-dzieci.com.p.../05/Amelia.jpg , podobno do 2 miesięcy mają być, mam nadzieję, że zdążą do porodu

Dziewczyny, kur......przebieram się z longa na bokserkę i jak mamy firany w salonie i sypialni tak w kuchni nie, a że jest otwarta na salon to wyobraźcie sobie, że po skosie jakoś centralnie gość z sąsiedniego bloku mi luka w okna!!!!!!!!! A ja z cycami na wierzchu!!!!!!!!!!!!!!!! nosz kur......traumę mam normalnie w życiu nie myślałam, że pod takim kątem idzie coś zobaczyć, jak widać - idzie

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 15:33   #1172
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
ja tam lubię, jak jest chłodno w mieszkaniu, już kiedyś pisałam, że jestem totalnym podkołdernikiem i nawet jak jest ciepło to pod kołdrą siedzę, jakoś tak mi....bezpieczniej

Debrah ja chciałam cały zestaw mebli z żyrafką, tzn komódkę regał i łóżeczko, ale jednak decydujemy się na białe meble i czekam aż w sklepach się pojawią, też z Klupś, takie http://opinie.meble-dla-dzieci.com.p.../05/Amelia.jpg , podobno do 2 miesięcy mają być, mam nadzieję, że zdążą do porodu

Dziewczyny, kur......przebieram się z longa na bokserkę i jak mamy firany w salonie i sypialni tak w kuchni nie, a że jest otwarta na salon to wyobraźcie sobie, że po skosie jakoś centralnie gość z sąsiedniego bloku mi luka w okna!!!!!!!!! A ja z cycami na wierzchu!!!!!!!!!!!!!!!! nosz kur......traumę mam normalnie w życiu nie myślałam, że pod takim kątem idzie coś zobaczyć, jak widać - idzie
Piękne te mebelki, ja będę mieć tylko łózeczko i mam wielką szafe w naszym pookoju, a jak ciuszki sie nie zmieszczą to mam jeszcze komodę prawie nie uzywaną na przed pokoju

hahaha no to lepiej, mi za to sąsiadka luka do okna bo ja mieszkam na rogu u ona na rogu, mój blok jest w litere L, jeszcze jest szafa z lustrami na przeciwko łóżka, a łózko jest pod oknem. Jak mialam remont, nie mialam firanek, rolet to musiala sie nieźle napatrzeć

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 15:33   #1173
e_vel
Wtajemniczenie

ja z myciem okien, a bardziej z wieszaniem firanek i zasłon się wstrzymuję, bo właśnie chodzi o to, żeby rąk nie wyciągać do góry... My tak do 3 tygodni będziemy okno wymieniać (już zamówione) i muszę poprosić mamę, żeby mi firanki powiesiła. Teściowa mi raz wieszała to o mału zawału nie dostałam, bo tak krzywo... wiem, że chciała dobrze ale u mnie firanki muszą być idealnie ;p

a z tym wywoływaniem porodu to.... ja próbowałam przy Karince i mi nie wyszło urodziłam w 9 dniu po terminie
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 15:35   #1174
mala_19kw
Zakorzenienie

Co do coli to ogladalam kiedyś taki program gdzie pokazali do czego powszechnie stosuje sie cole. Jakże ogromne bylo moje zdziwienie... Otoz cole używa sie do czyszczenia zardzewialych rur,czyszczenia sedesow,umywalek itd itp. Oczywiscie zrobiłam osobiście eksperyment zeby sprawdzić na własnej skórze,do kieliszka z cola wrzuciłam swoj matowy,poszarzaly juz łańcuszek. Zostawiłam to na dzien. Babelki unosiły zabrudzenia ku gorze,naszyjnik wyjęlam w idealnym stanie. I nie uwierze ze cola nie szkodzi nawet w małych ilościach,czy to naszemu organizmowi czy organizmowi naszej pociechy.
Dlatego dziewczyny radzę pomyśleć o zdrowiu waszym i zdrowiu waszych dzieci,bo teraz tylko to jest najwazniejsze prawda? Lepiej sie soczku napić,przynajmniej pojdzie na zdrowie
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 15:35   #1175
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
No spokojnie, dlatego napisałam, że większość z nas, a nie, że wszystkie.

No tak, ale kto ma tak naprawdę okna na takiej wysokości, że musi się do nich aż tak wspinać? Mało kto.

Jajecznicę można jeść, ale mocno ściętą, taką na wiór. :P Sadzone tak samo, bez rozpływającego się żółtka.
No pieknie, i jeszcze jestem dziwakiem

Juz wole wcale nie jesc niz takie suchoty mam wcinac
Dla pewnosci odpuszczam wszystkie niepewne formy jajek

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 15:44   #1176
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Cześć
Pooglądałam łóżeczka i będę się zastanawiać nad takim : http://allegro.pl/stylowe-lozeczko-d...602138283.html w ogóle popatrzcie sobie, bo chyba fajny użytkownik, ma bardzo wiele aukcji z rzeczami dla maluszków.
też właśnie poluje na to łóżeczko, jedyne ciemne jakie mi się podoba

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
piękna

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość

a to zbok ! ale w sumie to kto by się nie patrzył :P
A jak się dowiedziałaś że Cię widzi?

narobiłyście mi ochoty na jajecznicę mniam mniam
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 15:48   #1177
LadyWhisper
Zakorzenienie

my taką pościel, już zaczęłam odkładać na oszczędnościówkę

Mała wiem, dlatego bardzo rzadko mi się teraz zdarza pić colę, głównie jak jakiś kryzys mam, a od wczoraj fatalnie się czuję i generalnie 3-4 łyki zawsze mnie stawiają na nogi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 279_4.jpg (251,8 KB, 24 załadowań)

Stary 2012-09-05, 15:49   #1178
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Co do coli to ogladalam kiedyś taki program gdzie pokazali do czego powszechnie stosuje sie cole. Jakże ogromne bylo moje zdziwienie... Otoz cole używa sie do czyszczenia zardzewialych rur,czyszczenia sedesow,umywalek itd itp. Oczywiscie zrobiłam osobiście eksperyment zeby sprawdzić na własnej skórze,do kieliszka z cola wrzuciłam swoj matowy,poszarzaly juz łańcuszek. Zostawiłam to na dzien. Babelki unosiły zabrudzenia ku gorze,naszyjnik wyjęlam w idealnym stanie. I nie uwierze ze cola nie szkodzi nawet w małych ilościach,czy to naszemu organizmowi czy organizmowi naszej pociechy.
Dlatego dziewczyny radzę pomyśleć o zdrowiu waszym i zdrowiu waszych dzieci,bo teraz tylko to jest najwazniejsze prawda? Lepiej sie soczku napić,przynajmniej pojdzie na zdrowie
Z kolei, gdy mój tata był po operacji brzucha (wrzody i coś tam jeszcze), to lekarz kazał mu pić colę, bo dobrze przeczyszcza żołądek i działa anty-zgagowo. Oczywiście, że lepiej pić soczki, ale przecież żadna z dziewczyn nie pije codziennie litra coli. Łyk raz na jakiś czas nie zaszkodzi, moim zdaniem. To nie alkohol czy fajki.
Głównie w przypadku coli chodzi o to, że ma w sobie kofeinę (wklejałam ostatnio artykuł na ten temat).

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
No pieknie, i jeszcze jestem dziwakiem

Juz wole wcale nie jesc niz takie suchoty mam wcinac
Dla pewnosci odpuszczam wszystkie niepewne formy jajek
Eeee no, ja tylko takie suchoty jem. Nie cierpię na miękko.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 15:51   #1179
sarah67
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
Co do lęków o dziecko to chyba każda matka tak ma. Mnie czasem też nachodzą takie myśli kiedy martwię się dosłownie o wszystko co związane z moich maleństwem. Oczywiście staram się na co dzień myśleć pozytywnie, ale czasem przychodzą obawy.

To chyba naturalne, kochamy swoje dzieciaczki i nie chcemy by stała im się jaka kolwiek krzywda

Tak w ogóle to zapomniałam się przywitać No więc witam się
U nas dzisiaj ładna pogoda ale mam wrażenie, że taka jesienna.
Pisałam wczoraj, że wybiorę się dziś do fryzjera, ale przyspieszyłam to wydarzenie i poszłam wczoraj Obcięłam włosy biorąc pod uwagę, że zawsze miałam długie no to dość sporo ich obcięłam, tak do ramion z wycieniowaniem, także zupełnie inaczej plus poprawiłam grzywę.
Kupiłam też oczywiście kolejne ubranka Krzysiowi, a niech ma Tak to się kończy jak wejdę do pepco

A wczoraj wieczorem zdecydowaliśmy się z mężem na kupno łóżeczka i zamówiliśmy zestaw także czekamy na dostawę. Łóżeczko takie

http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece...603784373.html

Wybraliśmy wzór 12 zielone misie drabinki

Miłego dnia
łóżeczko sliczne ja za swoje dalam z przesylka 315 zl wzielam turystyczne za namowa 5 kolezanek, moje jest stabilne ale i tak bardziej podobaja mi sie tez zwykle wzielam to bo moge ja przewozic z syplani do salonu bo ma kolka, kolzenaka co ma dwoje dzieci mowi ze do drugiego kupila zwyklei pozbyla sie po 2 miesiacach jednak, cenowo wcale nie wychodzi taniej bo musze kupic materac kokos gryka i posciel, no ale trudno jest juz takie wiec zobacze jak sie beddzie sprawowac, jakby co to jest po siostrze w piwnciy zwykle lozeczko tylko ze znowu wszystko trzeba by bylo kupic baldachim ochraniacze itd, no ale sie zobaczy, zrobie zdjecia i wam wysle bo musze zloyc i schowac zeby sie nie kurzylo

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
W domu tylko po polsku rozmawiamy, ale za to tv tylko angielska, na placu zabaw, na playgroup, w sklepach i ogolnie wszedzie indziej tylko angielski Wiem, ze podobno dla dzieci jest duzo latwiejszy niz polski no i wlasnie wyraznie widze, ze mloda wybiera wlasnie angielski. Ja sie jej pytam gdzie jest pilka a ona chodzi po pokoju i wola "baaaall"
Zamowilam te historyki, zobaczymy czy cos ja to ruszy
Dziekuje Ci za pomoc

Co do wagi to ja Was przebije bo mam juz prawie 6kg na plusie i nie wiem skad mi sie to bierze bo staram sie pilnowac No ale trudno, widocznie taki moj urok
hej, nauczy sie zobaczy, ja tez mam 6 czy 7 kilo do przodu.

za granica zamierzacie zostac juz na stale??? bo my zamierzamy wyjechac, bo coraz gorzej w tej Polsce ze wszytskim

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Wiesz co oni mieszkają na małej wyspie, na razie nie widzę tam przyszłości ani dla siebie (studiuję) ani dla dzieci Wydaje mi się, że tam warto uciec gdy ma się tutaj pozałatwiane już wszystkie sprawy Tak jak zrobili moi rodzice. Wychowali córki, rzucili pracę sprzedali mieszkanie . A tam na początku nie było im łatwo bo nie znali języka na szczęście mieszka tam moja siostra, która dużo im pomogła. Z pracą jest różnie, raz jest raz nie ma. Raz taka za chwilę inna ale jeśli znasz język i masz dużo znajomych to jest łatwiejNo i nikt nie da ci tam biedować Po dwóch przepracowanych sezonach letnich dostajesz zasiłek zimowy 300euro.

Co do wagi ja mam 3kg na plusie więc jest okej ale coś czuję, że zaczyna się wielkie tycie skoro waga już ruszyła
ojej to trudno ci i rodzice i siostra ale przynajmnij masz gdzie przyjemnie wakacje spedzic

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
Oliwa uwielbiam, 2 butelkę kończę od początku ciąży. Lubię też olej lniany, chociaż w ciąży mi mniej smakuje. Mój sposób na oliwę:
- prażę pestki słonecznika z odrobiną papryki słotkiej, nasteępnie mieszam z oliwą z oliwek i tym polewam sałatkę (składniki jak na grecką, zamiast sera feta ser żółty lub kawałki piersi z kurczaka), ja już nie doprawiam ale to kwestia gustu, można dosolić i popieprzyć.
- drugi sposób to 3 łyżki oliwy 1 soku z cytryny, łyżeczka musztardy, 1/2 łyżeczki miodu, szczypta bazylii, oregano, ziół prowansalskich; wszystko mieszam dokładnie (najlepiej wlać do słoiczka, zakręcić i kilka razy wstrząsnąć) i tym sosikiem sałatki polewam
- jak ktoś lubi czosnek - wycisnąć ząbek do moździerza lub miseczki lekko posolić dolać oliwy. Następnie rozdusić jeszcze chwilkę czosnek mieszając z oliwą. Dobre do sałatek, kanapek zamiast masła, tostów - smaruję pieczywo składam na pól i zapiekam.
- ostatni sposób i dla mnie najsmaczniejszy to kanapka z wędliną i pomidorem (mozna ser żółty dodać), posypana szczypiorkiem lub posiekanymi oliwkami i to wszystko polać oliwą. Jeżeli pomidor sam bez dodatków to solę i sypię zioła prowansalskie, ładnie łączą się smakiem z oliwą.

Oczywiście to moje domowe sposoby, pewnie coś mogę robić lepiej, ale tak mi smakuje i tak jem. Ogólnie do smaku oliwy, ziół prowansalskich musiałam długo się przyzwyczaić, u mnie w domu mama zawsze bardzo po polsku gotowała i do tej pory krzywi się jak jem np kanapkę z oliwą. Zresztą krzywi się na wszystko co jemy, a jemy czasami dziwnie według niej. jest to spowodowane tym, że kilka lat temu u mojego TZ wykryto cukrzycę i trzeba było zrezygnować z kotletów schabowych z ziemniakami i zastąpić je zdrowymi daniami.
To się rozpisałam na temat oliwy
bardzo ci dziekuje, na pewno wykorzystam

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Hej już wróciłam z kawki od mamy bo mnie teściu telefonem ściągnął powkurzałam się, bo on narwany jest i wszystko musi być na już, ale przeszło mi powoli

Patrzcie jaki kupiłam na aukcji kombinezonik dla Majeczki http://allegro.pl/show_item.php?item=2599976144 Jest malutki, ale taki właśnie chciałam - na przywiezienie ze szpitala i potem na miesiąc. Jak przyjdzie to zobaczę czy kupić drugi większy bo z angielskich firm rzeczy często są większe niż pisze na metkach. Ale 18 zł z przesyłką to nie majątek za kombinezonik, więc najwyżej kupię ten drugi większy, może w lumpku, tylko Panie w lumpkach mi mówiły, że kombinezoniki się dopiero zaczną
o matko ale sliczny i za takie smieszne [ieniadze, mama jak chodzi po lumpkach to same widzi zniszczone

dziewczyny a wtym kombinezonie to juz do rozka dziecko nie wejdzie cooo???? i ja sie bede bala sara tez w styczniu sie urodzila ale byla grubo ubrana i do rozka i do gondoli, ja bez rozka bede sie bala przeciez to takie malenstwo

Cytat:
Napisane przez bishonka Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny.

DZISIAJ ROZPOCZYNAMY17 TYDZIEŃ

Nie wiem czy uwierzycie ale Ja już dużo razy czułam maluszka.
Ostatnio się wierci i czuje takie "smyranie".
Kochane daje o sobie znać.

Jutro wizyta u gina. Może tym razem ujawni się dzidzia ?
W końcu 17 tydzień to kawał poważnego człowieka

No i wiadomości mniej optymistyczne.
Wkórw..łam się na maksa.
Jakiś baran podrzucił mojej siostrze 2 suczki.
Szczenięta jakieś 3 miesięczne.
Szczęście w nieszczęściu że może się "zlitował".
Siostra mieszka koło rzeki a tam często się znajduje niedoszłe ofiary.
Teraz może było komuś szkoda i wolał podrzucić na podwórko.
Siostra chciała oddać je do gminnego przytuliska.
Wcześniej je odpchliła bo nie było miejsca gdzie by pcheł nie było.
Szczeniaki śmierdziały bo były w jakiejś szopie lub czymś takim.

Problem w tym że ona się zgodziła po namowach nimi zająć i stworzyć im dom tymczasowy.
Dostała karmę i nawet 200 zł od wójta za opiekę.
Gmina ma zająć się adopcją.
ALE ma sama już 2 koty i 2 psy.A szczeniaki coraz bardziej się przywiązują
Siostrzeniec też już się przyzwyczaił i będzie problem z adopcją.
Zwłaszcza że gmina miała umieścić ogłoszenia itd a przeszukałam sieć i ani widu ani słychu. Dzisiaj już tydzień od zgłoszenia mojej siostry a gmina cicho siedzi
ale fajnego macie wojta, ze sie w oole zainteresowal, u nas jak faceta zamkneli na osiedlu i pies latal, lecial za policja jak zabierala tego faceta to w nosie mieli, dopiero jak dzwonilam do rzecznika praw zwierzat do warszawy to oni zadzwonili do gminyi wtedy sie pieskiem zajeli
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 15:51   #1180
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
mój mąż czasem jak jakiejś śruby nie może odkręcić to polewa colą :p działa ;p ja nie lubię ani pepsi ani coli, ale jeszcze ze 2 miesiące temu miałam napady na Sprite, ale już mi przeszło bo starałam się nie pić. Raz na jakiś czas napewno nam nie zaszkodzi... Ale ze względu na maluszki lepiej się ogarnąć
Stary 2012-09-05, 15:52   #1181
Debrah
Zakorzenienie

Czy któraś z Was ma może przygotowaną na kompie listę z rzeczami dla dziecka, włączając w to ubranka, wyposażenie itp itd - i ilością sztuk poszczególnych rzeczy???

Chciałabym coś takiego stworzyć sobie, bo od razu poczuje grunt pod nogami ) ale potrzebuję ściągi.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 15:53   #1182
Delicjanka
Zakorzenienie

Kobiety kochane, a ile Wy zamierzacie kupić kompletów poscieli do łóżeczka? bo ja zamierzam kupić jedną taką 6 el. no i chyba ze dwie 2el. nie za dużo? nie za mało? a moze w sam raz? bo właśnie liczę koszty ;p ile muszę wydać na pościel, kocyki, ręczniki ;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-09-05, 15:55   #1183
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość

o matko ale sliczny i za takie smieszne [ieniadze, mama jak chodzi po lumpkach to same widzi zniszczone

dziewczyny a wtym kombinezonie to juz do rozka dziecko nie wejdzie cooo???? i ja sie bede bala sara tez w styczniu sie urodzila ale byla grubo ubrana i do rozka i do gondoli, ja bez rozka bede sie bala przeciez to takie malenstwo
napewno się do rożka nie zmieści, ale nie można też dziecka za ciepło ubierać. Nie martw się, napewno się bez rożka, w takim kombinezoniku nic maleństwu nie stanie. Zresztą np. po kąpaniu będziesz musiała nagusieńkie przenieść. Zobaczysz, ze jak swoje dziecko będziesz miała to wszystkie obawy miną...

A Sara to Twoja siostra, tak? czy coś pomyliłam?
Stary 2012-09-05, 15:56   #1184
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Czy któraś z Was ma może przygotowaną na kompie listę z rzeczami dla dziecka, włączając w to ubranka, wyposażenie itp itd - i ilością sztuk poszczególnych rzeczy???

Chciałabym coś takiego stworzyć sobie, bo od razu poczuje grunt pod nogami ) ale potrzebuję ściągi.
na 1 stronie jest

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-09-05, 15:56   #1185
LadyWhisper
Zakorzenienie

Debrah na pierwszej stronie masz ściągę, wyprawka I i II, wydaje mi się, że tam jest wszystko

Stary 2012-09-05, 15:57   #1186
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
napewno się do rożka nie zmieści, ale nie można też dziecka za ciepło ubierać. Nie martw się, napewno się bez rożka, w takim kombinezoniku nic maleństwu nie stanie. Zresztą np. po kąpaniu będziesz musiała nagusieńkie przenieść. Zobaczysz, ze jak swoje dziecko będziesz miała to wszystkie obawy miną...

a na zime do wózka to co się wkłada???? jakas posciel kocyk czy co?

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-09-05, 15:57   #1187
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:

na 1 stronie chyba są listy z wyprawkami
Stary 2012-09-05, 15:59   #1188
Debrah
Zakorzenienie

To idę pogrzebać:P Ale właśnie nie mam pojęcia il sztuk wszystkiego, ile pościeli itp itd..masakra:P mnóstwo czasu ja wiem, na zakupy nie pędzę, ale na razie "widzę ciemność" jeśli chodzi o organizację zakupów dzieciowychD
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 16:02   #1189
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
a na zime do wózka to co się wkłada???? jakas posciel kocyk czy co?
ja w zimie to w foteliku tylko i na wierzch kocyk ciepły

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

Cytat:
To idę pogrzebać:P Ale właśnie nie mam pojęcia il sztuk wszystkiego, ile pościeli itp itd..masakra:P mnóstwo czasu ja wiem, na zakupy nie pędzę, ale na razie "widzę ciemność" jeśli chodzi o organizację zakupów dzieciowychD
zrób sobie listę i potem wykreślaj co kupisz ja tak robiłam
Stary 2012-09-05, 16:09   #1190
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
ja w zimie to w foteliku tylko i na wierzch kocyk ciepły

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

zrób sobie listę i potem wykreślaj co kupisz ja tak robiłam
Ja tez tak zrobilam i dodałam pare drobiazgów, podzielilam co mam kupic w kazdym miesiacu, ale chyba zle, bo chce duzo rzeczy kupic u jednego sprzedawcy i musze jeszcze zmodyfikowac co kupic kiedy. np teraz jak bede miec kase we wrzesniu chcialam kupic

podgrzewacz do butelek Nawilżacz powietrza 15 tetrowych pieluszek 10 flanelowych pieluszek Ręczniki 3 szt termometr do ucha/czoła 2 komplety poscieli 2el lub 3
- 3 (lub więcej) prześcieradła bawełniane najlepiej z gumką 2 kocyki 2 cieplejsze kocyki
ttak wiec jeszcze musze ogarnac te liste wrzesniowych zakupów;p

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-09-05, 16:13   #1191
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja tez tak zrobilam i dodałam pare drobiazgów, podzielilam co mam kupic w kazdym miesiacu, ale chyba zle, bo chce duzo rzeczy kupic u jednego sprzedawcy i musze jeszcze zmodyfikowac co kupic kiedy. np teraz jak bede miec kase we wrzesniu chcialam kupic

podgrzewacz do butelek Nawilżacz powietrza 15 tetrowych pieluszek 10 flanelowych pieluszek Ręczniki 3 szt termometr do ucha/czoła 2 komplety poscieli 2el lub 3
- 3 (lub więcej) prześcieradła bawełniane najlepiej z gumką 2 kocyki 2 cieplejsze kocyki
ttak wiec jeszcze musze ogarnac te liste wrzesniowych zakupów;p
Wiesz co, ja myślę, że 3 prześcieradła to za dużo, tak samo wystarczy Ci jeden cieńszy i jeden grubszy kocyk Pieluszek też Ci wystarczy 10-15 chyba, że myślisz ich używać zamiast pampersów.
Stary 2012-09-05, 16:16   #1192
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
No to super że kapcie się znalazły, całe szczęście że są jeszcze jakieś ludzkie odruchy w naszym świecie
A jak córa w przedszkolu się sprawuje?

NIe martw się pies napewno jest w dobrych rękach!
Gratuluję kobietki

Delicjanka i Ania miały rację ! Mamy Córeczkę!!!!
Tak się cieszę , mój mąż tak samo- dumny jak paw bo od razu celowaliśmy w córkę
W ogóle bardzo się cieszę że poszłam na to usg. Mam teraz pewność że dzidzia zdrowa i prawidłowo się rozwija. Machała nam,nakładała nawet nogi na głowę i przecierała oczka, Mamy nawet filmik
Cudowny wieczór, teraz oblewamy to Picollo

Delicjanko możesz już wpisać mi Blankę na liście

Aha i brawa dla Wojtusia i Agatki że są grzeczni w przedszkolu i się dobrze sprawują. Juz nie mogę się doczekać kiedy ja swoją będę prowadziła do przedszkola

gratuluję Blanki
Stary 2012-09-05, 16:20   #1193
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz co, ja myślę, że 3 prześcieradła to za dużo, tak samo wystarczy Ci jeden cieńszy i jeden grubszy kocyk Pieluszek też Ci wystarczy 10-15 chyba, że myślisz ich używać zamiast pampersów.
Niee na pewno nie bede uzywac pieluszek zamiast pampersów haha, ale wiem ze i tak czy siak się przydadzą w domu, to może masz rację co do tych kocyków hmm jeszcze o tym pomysle, bo tak sie zdaje tu 30zl tam 50 zl tam zn0wu 30 zl i kurde tyle kasiory... ;]

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-09-05, 16:22   #1194
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Gratuluję DZIEWCZYNEK Strasznie mnie dziwią te odpadające siusiaki Bez sensu, że lekarz mówi jak nie jest pewien...

Lenova, śliczne imię, ja tak chciałam, ale Małż pozostał nieugięty :p

Jadę dziś do mamy na pogaduchy. Trzymajcie kciuki dziś za mojego kuzyna, bo ma wreszcie operację. Nie pisałam Wam, ale jego stan bywał krytyczny i bardzo dobry. Operacja po miesiącu, a nie do 2 tygodni bo się mu przyplątało bakteryjne zapalenie opon mózgowych... Mam nadzieję, że po operacjach (krwiaki na mózgu i chirurgia szczękowa) wróci do siebie...

Miłego dnia, odezwę się wieczorkiem...
gorzej jak lekarz mówi, że jest pewny.. tak jak to było w moim przypadku
Stary 2012-09-05, 16:25   #1195
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
gorzej jak lekarz mówi, że jest pewny.. tak jak to było w moim przypadku
Ja mam nadzieje ze na jutrzejszej wizycie moja gin mi nie powie ze pindolek się pojawił

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-09-05, 16:25   #1196
LadyWhisper
Zakorzenienie

włączyłam eske rock i ogarniam dalej szafę, została mi jeszcze jedna półka, a ciuchów które chowam do piwnicy jest więcej niż tych, które zostawiam a najgorsze, że ostatnio porządek robiłam 4 miesiące temu

Stary 2012-09-05, 16:26   #1197
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
mój mąż czasem jak jakiejś śruby nie może odkręcić to polewa colą :p działa ;p ja nie lubię ani pepsi ani coli, ale jeszcze ze 2 miesiące temu miałam napady na Sprite, ale już mi przeszło bo starałam się nie pić. Raz na jakiś czas napewno nam nie zaszkodzi... Ale ze względu na maluszki lepiej się ogarnąć
Cytat:
Jestem tego samego zdania ze mimo wszystko lepiej sie ogarnąć. Łyk nie łyk ale fakt faktem szkodzi. To juz bym wolała ta jajecznice normalną zjesc jak napić sie coli. Mniej szkodliwe. Black- wiedzialam ze bedziesz miala cos do powiedzenia w tej sprawie ale i tak sie nie zgadzam. Jestem chemikiem z wykształcenia i dla mnie cola to świństwo i łyk czy nie łyk szkodzi. A to ze mała ilość nie zaszkodzi bablowi to tylko usprawiedliwianie swoich zachcianek,w tym momencie nie na miejscu z reszta:p
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 16:26   #1198
LadyWhisper
Zakorzenienie

dlatego ja się cieszę, że czekaliśmy do połówkowego, myślę, że takiego dzyndzelka jak u naszego Piotrusia nie da się pomylić z niczym innym?

Stary 2012-09-05, 16:29   #1199
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
wiecie co ja z innej beczki, praktycznie wogóle nie oglądam TV
dla mnie to przedmiot zbędny, wczoraj jednak nie mogłam spać, włączyłam telepator i oglądałam kubę wojewódzkiego z natalią siwiec
jeeeeżu jakie dno,byłam zażenowana nie miałam chyba świadomości,że polskie media osiągają dno i służą jedynie do propagowania kure....s...twa głupoty i napompowanych cyców i warg
heheh czułam się jak zbulwersowana staruszka i kurde nadal nie kumam czemu to ma służyć?

czy Wy macie podobne odczucia co do mediów?
hehhehe ja też rzadko kiedy co oglądam TV i też wczoraj włączyłam tak jak Ty na tvn
hehehehe jak dla mnie no commentZ ale z ciekawością oglądałam..bo nie mogłam się nadziwić, że takie i.diotki są na świecie
Stary 2012-09-05, 16:32   #1200
sarah67
Zadomowienie

Cytat:

no tak ja jestem przeciwniczka za grubego ubierania dziedzi, moja mama nas nigdy nie przegrzewala, zawsze byly komentarze glupich bab o ze za cienko, i lojeju lojeju....i co obie jestesmy zdrowe jak byki, ewentualnie jakies przeziebienia, jedynie alergie mamy obie. Dlatego tak sie zastanawiam czy kombinezon brac, czy lepiej gruby sweterek i w rozek, do fotelika mam mam takie na wierzch grube przykrycie i w wozku tez, ale widze ze wy wszystkie bierzecie kombinezony wiec tez sie zastanawiam, wiadomo w siarczysty mroz sie nie wychodzi z dzieckiem, do osrodka zdrowia to w autko.
Tak Sara to moja siostra, ma 11 lat.
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości