Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-05, 16:34   #1201
djerba
Wtajemniczenie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV

Cytat:
Napisane przez ania13.03 Pokaż wiadomość
W domu tylko po polsku rozmawiamy, ale za to tv tylko angielska, na placu zabaw, na playgroup, w sklepach i ogolnie wszedzie indziej tylko angielski Wiem, ze podobno dla dzieci jest duzo latwiejszy niz polski no i wlasnie wyraznie widze, ze mloda wybiera wlasnie angielski. Ja sie jej pytam gdzie jest pilka a ona chodzi po pokoju i wola "baaaall"
Zamowilam te historyki, zobaczymy czy cos ja to ruszy
Dziekuje Ci za pomoc

Co do wagi to ja Was przebije bo mam juz prawie 6kg na plusie i nie wiem skad mi sie to bierze bo staram sie pilnowac No ale trudno, widocznie taki moj urok
u mnie w domu Sade też mówi w ang i pol.
ang jest łatwiejszy... i jej to pasuje..czasami woli powiedzieć zamiast chochochód (samochód) - car
albo spytana ile ma lat - odpowiada two
zamiast do widzenia preferuje byebye albo odabo (nig)
i ja się cieszę, niech sobie ułatwia
Stary 2012-09-05, 16:35   #1202
sarah67
Zadomowienie

Delicjanko, 4 kocyki to wydaje mi się za dużo, poco az tyle?
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 16:38   #1203
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
Delicjanko, 4 kocyki to wydaje mi się za dużo, poco az tyle?
zeby tez zostawić moze u tesciowej, zeby nie tarpać tak tego wszystkiego no ale nie wiem wlansie tak tez mi sie duzo wydaje;p ale takie ladne byly jak patrzylam na allegro

Djerba- i jak złożyłaś juz zamowienie u kobitki z legginsami ?

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2012-09-05 o 16:40
Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 16:42   #1204
pstryczek84
Zakorzenienie

Dziewczyny, jestem z powrotem Z dzidzia wszystko ok rośnie prawidłowo, ginka nie ma żadnych zastrzeżeń
Dziękuję za kciuki, strasznie się stresowałam bo wczoraj maleństwo coś było nieruchliwe tak jak zazwyczaj ale widocznie zbierało siły na badanie. No co czadu od rana dawało to szok
Jakie minki robiło
a jak ziewało
a jak serducho pięknie biło
Ma 587 g i stopkę 4 cm!!!
No i płeć tez już nam

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 16:42   #1205
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Jestem tego samego zdania ze mimo wszystko lepiej sie ogarnąć. Łyk nie łyk ale fakt faktem szkodzi. To juz bym wolała ta jajecznice normalną zjesc jak napić sie coli. Mniej szkodliwe. Black- wiedzialam ze bedziesz miala cos do powiedzenia w tej sprawie ale i tak sie nie zgadzam. Jestem chemikiem z wykształcenia i dla mnie cola to świństwo i łyk czy nie łyk szkodzi. A to ze mała ilość nie zaszkodzi bablowi to tylko usprawiedliwianie swoich zachcianek,w tym momencie nie na miejscu z reszta:p
Ale to jest cola, a nie alkohol, więc dlaczego nie na miejscu? Ja mam sumienie czyste, bo coli nie piję, nie smakuje mi, ale moja siostra piła, będąc w ciąży, w dodatku bardzo duże ilości (bez kofeiny, w UK jest dostępna taka wersja) i jej córka jest zdrowa w 100%, ma już 2 lata. Nie popadajmy w skrajność, bo to przesada i takie czepianie się też - nie rób z dziewczyn, które piją kilka łyków raz na jakiś czas, wyrodnych matek... Nie na miejscu byłoby odchudzanie się czy usprawiedliwianie picia alkoholu/palenia papierosów. :|
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 16:50   #1206
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jestem z powrotem Z dzidzia wszystko ok rośnie prawidłowo, ginka nie ma żadnych zastrzeżeń
Dziękuję za kciuki, strasznie się stresowałam bo wczoraj maleństwo coś było nieruchliwe tak jak zazwyczaj ale widocznie zbierało siły na badanie. No co czadu od rana dawało to szok
Jakie minki robiło
a jak ziewało
No i płeć tez już nam
łaaa no pochwal się kto tam rośnie w Tobie i fotki wrzuc dzidzi jej to moja dzidzia też już gdzies tyle wazy o masakra jutro porównamy wyniki skoro jesteśmy w tym samym tyg haha

Zgadzam się z Black, jakbym tak patrzyła to bym chyba nic nie jadła i nie piła, oprócz wody niegazowanej.

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-09-05, 16:52   #1207
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Ja wg tego kalkulatora (zrobiłam sobie na początku ciąży screen i mam ciągle na pulpicie go ) powinnam ważyć już ok 5kg więcej do tej pory, a mam zaledwie 2kg na plusie. Także bez obaw, każda osoba tyje inaczej, każde dziecko inaczej rośnie i tak samo z organizmem - inaczej reaguje.

Też tak sądzę - powinni odejmować z 0,5kg za ubranie. Ja się staram chodzić w tym samym na każdą wizytę.

Prawda - ja ostatnio czytałam gdzieś dokładnie, na jakiejś stronie, co ile waży pod koniec ciąży - sama waga dziecka, wody, krwi i innych "skutków ubocznych" (oprócz ewentualnego tłuszczu) to ok 10kg, tak więc nie ma co się obawiać, tej masy trochę przybędzie, ale jak się postaramy, to będzie to waga samej ciąży.

A to niedobry ten ginekolog.

Co do kosmetyków - tak jak mówiłam, niezalecane są te trądzikowe z mocnymi kwasami, a reszta nie zaszkodzi... Ja bym się po prostu bała, że skóra będzie inaczej reagować i efekty będą inne, niż obiecane.
ja się ważę u gina bez spodni ;]
wpierw jest fotelik, a później waga...więc ubieram tylko majciochy i szybko na wagę
Stary 2012-09-05, 16:55   #1208
LadyWhisper
Zakorzenienie

pstryczek bardzo się cieszę, że wszystko ok!!!
zdradź płeć!

Ja też się zgadzam z Black, generalnie tak jak pisałam, colę trzymam w lodówce na wypadek kryzysu, i wolę wypić nawet całą puszkę, niż męczyć się i padać na twarz przez kolejne 3 dni, bo akurat oprócz coli nic mi nie pomaga. Z colą jest tak, jak z niektórymi lekami, owszem, lepiej ich nie brać, ale jeżeli mają pomóc, to lepiej wybrać mniejsze zło.

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 16:55   #1209
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Jakie minki robiło
a jak ziewało
No i płeć tez już nam
Ojeju, jakie już duże Twoje maleństwo! I ma duże stópki. Mów, kto tam Ci w brzuchu siedzi.

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Zgadzam się z Black, jakbym tak patrzyła to bym chyba nic nie jadła i nie piła, oprócz wody niegazowanej.
Nie sądzę, żeby którakolwiek z nas była na tyle rozważna, żeby jeść tylko owoce i warzywa. To jest jedzenie, na litość boską. Dziecko nie urodzi się chore przez to, że raz na tydzień wypijesz trochę coli czy zjesz kilka chipsów... Czepianie się do fajek, alkoholu - okej, ale cola?

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
ja się ważę u gina bez spodni ;]
wpierw jest fotelik, a później waga...więc ubieram tylko majciochy i szybko na wagę
U nas ważą przed wejściem do gabinetu, w pomieszczeniu obok przy otwartych drzwiach, tak więc ciężko by było bez spodni.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-09-05 o 16:59
Stary 2012-09-05, 16:56   #1210
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
zeby tez zostawić moze u tesciowej, zeby nie tarpać tak tego wszystkiego no ale nie wiem wlansie tak tez mi sie duzo wydaje;p ale takie ladne byly jak patrzylam na allegro

Djerba- i jak złożyłaś juz zamowienie u kobitki z legginsami ?
Taaak już wczoraj wieczorem podesłałam listę, a dziś Pani mi napisała maila, że wysyła na początek do mnie testowe legginsy, więc jak otrzymam to zdam relację i wtedy będzie mogła sie zabrać za produkcję
Stary 2012-09-05, 16:58   #1211
sarah67
Zadomowienie

pstryczek to super, ze wszystko ok, dziewczynka?? a w ktorym jestes tygodniu??

nie no musi byc kombinezonik jednak, bo jak do fotelika przeciez w rozku nie wsadze, czyli szukam kombinezonu, rozek mam bedzie w nim w domku, jak beda goscie przychodzic.
Stary 2012-09-05, 17:00   #1212
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
oj tam, nie przepraszaj ja się popłakałam, tyle, że nie ze śmiechu... najważniejsze, że postawiłam na swoim!!!

A chciałam się poradzic- mam w planie mycie okien i zmianę firanek. Mam to robic sama, czy wykorzystac jakiegos murzyna na przymusowego ochotnika??? Bo mnie kolezanka nastraszyła, że ona po myciu okien w 7 mies wylądowała w szpitalu, a żadnych komplikacji wczesniej nie miała.......
no i właśnie po Twoim poście widać jakie ludzie mają podejście do czarnoskórych...
Stary 2012-09-05, 17:03   #1213
marsi11
Zakorzenienie

hej kochane
Mój syn już waży ponad 500 g
obawiam się,że będzie to takie samo konisko jak Samuel, dobrze,że będzie cc bo drugi raz rodzić wielkoluda
zapadła decyzja,że podczas cc będzie wycinany mięśniak, kurde mam pietra jak nie wiem

mały jak zwykle nogi rozkraczył i pokazywał co tam siedzi więc gin powiedział,że jak podczas porodu powiedzą,że córka to nie brać bo to na pewno nie moje

nooo,mam brać leki rozkurczowe, aby przy tym mieśniaku nie dochodziło do zbyt dużych napięć macicy, poza tym wszystko gra acha i kupiłam sobie piękne ponczo w Mojito za 69 zł

21.09 ide na usg 4 d

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
decydujemy się na białe meble
mam dla Ciebie dobrą wiadomość, też od razu pomyślałam o Tobie
pamiętasz te mebelki barcelona co nam się podobały? no to ja prawie byłam pewna,że je weźmiemy, ale ta cena komplet 4 tysiące, a teraz przeglądam nowy katalog ikea 2013 i tam jest zestaw białych mebli za ...... ponad 1 tysiąc a są naprawdę śliczne, tyle,że nie ma komody, tylko przewijak no ale komode można dopasować jakąś białą
jest wielka różnica w cenie, ja wiem,że to nie to samo ale pomyślałam,że mi i tak szybko się wnętrza nudzą więc wolę za jakiś czas po prostu zmienić wystrój
nie wiem czy w necie jest już dostępny nowy katalog ale jak nie ma to mogę Ci zeskanować

Cytat:

Aha kochana mam dla Ciebie strone, tzn jakos o Tobie pomyslalam pierwszej dziewczyny ta kobieta robi tak piekne rzeczy w mieszkaniu, ze szok, uwielbiam jej bloga, szkoda tylko, ze tak rzadko pisze
http://sielskie-klimaty.blogspot.com/
kochana jesteś ja właśnie szukam marynistycznych inspiracji, już troszkę dodatków kupiłam w Chorwacji, nie mogłam się powstrzymać
ja zaś zaglądam na ten blog
http://jagodowyzagajnik.blogspot.com/
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 17:09   #1214
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
u mnie w domu Sade też mówi w ang i pol.
ang jest łatwiejszy... i jej to pasuje..czasami woli powiedzieć zamiast chochochód (samochód) - car
albo spytana ile ma lat - odpowiada two
zamiast do widzenia preferuje byebye albo odabo (nig)
i ja się cieszę, niech sobie ułatwia
To bardzo podobnie jak u nas. Mnie nie przeszkadza to, ze sobie ulatwia tylko to, ze po polsku nie chce mowic prawie wcale

Cytat:
Jakie minki robiło
a jak ziewało
No i płeć tez już nam
Gratuluje Chlopiec czy dziewczynka?

marsi Tobie tez gratuluje Ladna waga

Co do coli to tez czasem pije

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

Cytat:
no i właśnie po Twoim poście widać jakie ludzie mają podejście do czarnoskórych...
Tez niestety zwrocilam na to uwage

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 17:13   #1215
sarah67
Zadomowienie

wiecie, cola jest swietna na grupę żołądkową, kolezanka mi mowila, i jak moja mam tak sie zle czula wymioty i biegunka, powiedzialam jej kup i wypij szklanke i wiecie co dziala.

Ja tez teraz unikam, ale jak mi slabo bylo w wakacje, albo pragnienie mialam wielkie to cola przynosila mi wtedy ulge niesamowita, oczywiscie zawsze tylko w razie kryzysu kupowalam.

teraz to wszystko sztuczne jest, warzywa niby na targu kupowane a tez na nawozach, ludzie dla sibie wielu tak robi ze oddziwlona czesc dla siebie bez nawozu a do sprzedazy daja nawozy, zeby "urodzaj" byl a co za tym idzie i zarobek, wiadomo nie ma tylu az co w marketach ale zawsze, kolezanka mi o tym mowila
Stary 2012-09-05, 17:13   #1216
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
To bardzo podobnie jak u nas. Mnie nie przeszkadza to, ze sobie ulatwia tylko to, ze po polsku nie chce mowic prawie wcale

Gratuluje Chlopiec czy dziewczynka?

marsi Tobie tez gratuluje Ladna waga

Co do coli to tez czasem pije

---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

ja też pijam czasami... może nawet częściej niż czasami..ale za to kawy nie piję...
w ciąży z Sade też piłam...
Stary 2012-09-05, 17:15   #1217
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też, ale nic już nie mówiłam. Sylwietta raczej nie chciała nikogo przecież obrazić...

Marsi, duży chłop!
Stary 2012-09-05, 17:17   #1218
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też, ale nic już nie mówiłam. Sylwietta raczej nie chciała nikogo przecież obrazić...

Marsi, duży chłop!
Ok, ale uraziła mnie...bo akurat tak się złożyło, że mój mąż jest czarnoskóry więc w pewnym sensie mnie to dotknęło... i każde inne kawały/żarty o murzynach też mnie urażają...

Edytowane przez djerba
Czas edycji: 2012-09-05 o 17:18
djerba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 17:20   #1219
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Ok, ale uraziła mnie...bo akurat tak się złożyło, że mój mąż jest czarnoskóry więc w pewnym sensie mnie to dotknęło...
Djerba, każda z nas to wie, dlatego jestem pewna, że jej się tylko "wymsknęło". Nie przejmuj się.
Aczkolwiek, rozumiem Cię (w pewnym sensie, bo to jednak nie to samo, ale blisko), bo mój TŻ jest rudowłosy i strasznie mnie wkurzają wszelkie stereotypy na ten temat, a ostatnio spotykam się z nimi bardzo często.
Stary 2012-09-05, 17:23   #1220
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Djerba, każda z nas to wie, dlatego jestem pewna, że jej się tylko "wymsknęło". Nie przejmuj się.
Aczkolwiek, rozumiem Cię (w pewnym sensie, bo to jednak nie to samo, ale blisko), bo mój TŻ jest rudowłosy i strasznie mnie wkurzają wszelkie stereotypy na ten temat, a ostatnio spotykam się z nimi bardzo często.

No zapewne wymsknęło.. ale tak czy siak zrobiło mi się przykro...
Miałam kiedyś koleżankę/przyjaciółkę rudowłosą i wiem jak była traktowana...ale to były czasy dzieciństwa.. ;/
Stary 2012-09-05, 17:27   #1221
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Miałam kiedyś koleżankę/przyjaciółkę rudowłosą i wiem jak była traktowana...ale to były czasy dzieciństwa.. ;/
No nie wątpię, że przykro, ale pewnie już trochę do tego przywykłaś - wiadomo, jaka jest Polska i ludzie tutaj... Wszędzie pełno czepialskiego tałatajstwa, co tylko szuka powodu, by komuś dowalić.
(Sylwietta, nie mówię tutaj o Tobie! Tylko o ludziach, którzy celowo się tak zachowują.).

No mój TŻ też miał zaczepki w szkole, ale w liceum się to skończyło, no a teraz miał problem ze znalezieniem pracy przez jakiś czas - przypuszczamy, że to przez jego włosy. Nie dość, że rude, to jeszcze w dodatku długie - dla niektórych takie coś jest nie do zniesienia. Co za głupota. Jakby kolor włosów miał jakikolwiek wpływ na człowieka... Najbardziej znany stereotyp - rudy=wredny, a mój TŻ w ogóle nie jest wredny.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-09-05 o 17:28
Stary 2012-09-05, 17:28   #1222
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:

mnie strasznie drażnią kawały o czarnoskórych i żydach.... aż mnie trzęsie...
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 17:31   #1223
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
No nie wątpię, że przykro, ale pewnie już trochę do tego przywykłaś - wiadomo, jaka jest Polska i ludzie tutaj... Wszędzie pełno czepialskiego tałatajstwa, co tylko szuka powodu, by komuś dowalić.
(Sylwietta, nie mówię tutaj o Tobie! Tylko o ludziach, którzy celowo się tak zachowują.).

No mój TŻ też miał zaczepki w szkole, ale w liceum się to skończyło, no a teraz miał problem ze znalezieniem pracy przez jakiś czas - przypuszczamy, że to przez jego włosy. Nie dość, że rude, to jeszcze w dodatku długie - dla niektórych takie coś jest nie do zniesienia. Co za głupota. Jakby kolor włosów miał jakikolwiek wpływ na człowieka... Najbardziej znany stereotyp - rudy=wredny, a mój TŻ w ogóle nie jest wredny.

Hm...tak..chyba przywykłam..ale za każdym razem boli i będzie bolało do starości...
Ludzie są okropni...przecież to tylko kolor włosów...tak jak i kolor skóry...
Ja, nigdy nie oceniam nikogo po wyglądzie...
Stary 2012-09-05, 17:31   #1224
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cool Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV

Cytat:

Wiecie co.. byłam przed chwilą u lekarza, odebrałam babci wyniki i swoje przy okazji, poszłam z babci wynikami do rodzinnego lekarza żeby jej sprawdził i ma dobre, no i apytałam czy i moje sprawdzi przy okazji mimo że jutro wizyta to ja niecierpliwa jestem. No i mam ANEMIE. nie wielką ale mam.....
No toś z moją córą się zgadała

Cytat:
moja też była z lodówki, z tymże w malutkiej puszeczce, trzymana na chwilę kryzysu no i d.upa, teściowa zadzwoniła i się telefonu wystraszyłam wszystko przez nią

Piotruś też u mnie szaleje, kopie dosłownie wszędzie, aż mi niedobrze niedobrze od tego

meduzza gratulacje jejku 16 stopni to koszmar dla Maluszka......
No taaaak, teściowa i wszystko jasne

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Cześć
Pooglądałam łóżeczka i będę się zastanawiać nad takim : http://allegro.pl/stylowe-lozeczko-d...602138283.html w ogóle popatrzcie sobie, bo chyba fajny użytkownik, ma bardzo wiele aukcji z rzeczami dla maluszków.
Rodzyneczki widzę bardzo fajnie się tam kupuje, kupowałam i w ciąży i po, bardzo szybka akcja, fajne ceny. Teraz też coś tam kupię (chyba tetrówki, jakieś ubranka) bo sprawdzony sklep

Cytat:
Co do coli to ogladalam kiedyś taki program gdzie pokazali do czego powszechnie stosuje sie cole. Jakże ogromne bylo moje zdziwienie... Otoz cole używa sie do czyszczenia zardzewialych rur,czyszczenia sedesow,umywalek itd itp. Oczywiscie zrobiłam osobiście eksperyment zeby sprawdzić na własnej skórze,do kieliszka z cola wrzuciłam swoj matowy,poszarzaly juz łańcuszek. Zostawiłam to na dzien. Babelki unosiły zabrudzenia ku gorze,naszyjnik wyjęlam w idealnym stanie. I nie uwierze ze cola nie szkodzi nawet w małych ilościach,czy to naszemu organizmowi czy organizmowi naszej pociechy.
Dlatego dziewczyny radzę pomyśleć o zdrowiu waszym i zdrowiu waszych dzieci,bo teraz tylko to jest najwazniejsze prawda? Lepiej sie soczku napić,przynajmniej pojdzie na zdrowie
Ale chyba każdy wie, że kola lekkim napojem nie jest. Tyle, że... skłąd zwykłych soczków też wiele do życzenia pozostawia

Swoją drogą, z Agatką w ciąży był to jedyny napój, który mi pomagał na niestrawność :/ poza ciążą nie pijam, w ciąży bardzo rzadko i np. 0,5l mam na 4 dni jak już kupię raz w miesiącu może.
Ale nie czuję się gorsza z tego powodu. Byle parówka więcej świństwa zawiera.

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was ma może przygotowaną na kompie listę z rzeczami dla dziecka, włączając w to ubranka, wyposażenie itp itd - i ilością sztuk poszczególnych rzeczy???

Chciałabym coś takiego stworzyć sobie, bo od razu poczuje grunt pod nogami ) ale potrzebuję ściągi.
http://www.dzieciologia.blogspot.com...co-mamowa.html proszę, z liczbą ubranek jak napisałam miałam 2 razy więcej, bo Agatka bardzo ulewała.
Co do butelek - na początek miałam 2 bo akurat w promocji 2pak był i tyle co jedna kosztował, ale potem jak już butelką karmiłam to miałam 4-5.

Cytat:
Jakie minki robiło
a jak ziewało
No i płeć tez już nam
Facet

Cytat:
Ale to jest cola, a nie alkohol, więc dlaczego nie na miejscu? Ja mam sumienie czyste, bo coli nie piję, nie smakuje mi, ale moja siostra piła, będąc w ciąży, w dodatku bardzo duże ilości (bez kofeiny, w UK jest dostępna taka wersja) i jej córka jest zdrowa w 100%, ma już 2 lata. Nie popadajmy w skrajność, bo to przesada i takie czepianie się też - nie rób z dziewczyn, które piją kilka łyków raz na jakiś czas, wyrodnych matek... Nie na miejscu byłoby odchudzanie się czy usprawiedliwianie picia alkoholu/palenia papierosów. :|
Cytat:
A jaką ja dziewczynkę widziałam dzisiaj! z 10 lat miała, i taki piękny odcień włosów - jakby brązowe z rudym połyskiem, ale takim ciepłym, śliczne

A sama do ślubu rudzielec byłam lubię rude.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 17:40   #1225
nafiyqa
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36343158]
http://www.dzieciologia.blogspot.com...co-mamowa.html proszę, z liczbą ubranek jak napisałam miałam 2 razy więcej, bo Agatka bardzo ulewała.
Co do butelek - na początek miałam 2 bo akurat w promocji 2pak był i tyle co jedna kosztował, ale potem jak już butelką karmiłam to miałam 4-5.
[/QUOTE]
Ale ilosc
Faktycznie trzeba to jakos rozplanowac. Nie zdawalam sobie sprawy, ze tyle tego potrzeba...

Cytat:
Eeee no, ja tylko takie suchoty jem. Nie cierpię na miękko.
To dalam plame

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 17:43   #1226
Delicjanka
Zakorzenienie

Rodzyneczki widzę bardzo fajnie się tam kupuje, kupowałam i w ciąży i po, bardzo szybka akcja, fajne ceny. Teraz też coś tam kupię (chyba tetrówki, jakieś ubranka) bo sprawdzony sklep

[/QUOTE]

No i drukarka idzie w ruch, az sobie wydrukuje Twoją wyprawkę

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-09-05, 17:44   #1227
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Co do coli to ogladalam kiedyś taki program gdzie pokazali do czego powszechnie stosuje sie cole. Jakże ogromne bylo moje zdziwienie... Otoz cole używa sie do czyszczenia zardzewialych rur,czyszczenia sedesow,umywalek itd itp. Oczywiscie zrobiłam osobiście eksperyment zeby sprawdzić na własnej skórze,do kieliszka z cola wrzuciłam swoj matowy,poszarzaly juz łańcuszek. Zostawiłam to na dzien. Babelki unosiły zabrudzenia ku gorze,naszyjnik wyjęlam w idealnym stanie. I nie uwierze ze cola nie szkodzi nawet w małych ilościach,czy to naszemu organizmowi czy organizmowi naszej pociechy.
Dlatego dziewczyny radzę pomyśleć o zdrowiu waszym i zdrowiu waszych dzieci,bo teraz tylko to jest najwazniejsze prawda? Lepiej sie soczku napić,przynajmniej pojdzie na zdrowie
Ja coli już nieraz używałam do odrdzewiania, od kamienianina i usuwania zanieczyszczeń w domu z którymi środki dostępne w sklepach sobnie nie radzą.

Co do coca-coli to w zeszłym semestrze chemik na zajęciach nam mówił przy okazji omawiania tematu oczyszczania ścieków, że coca-cola ma ph porównywalne z odczynnikami przywożonymi do oczyszczalni ścieków do chemicznego oczyszczania ścieków. Ph odczynników to 1,5 a coli 2,3. A roztwór stężony coli jest przewożony z tymi specjalnymi oznaczeniami - substancje niebezpieczne.
A i cola odwapnia kości niesamowicie.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 17:44   #1228
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hej kochane
Mój syn już waży ponad 500 g
obawiam się,że będzie to takie samo konisko jak Samuel, dobrze,że będzie cc bo drugi raz rodzić wielkoluda
zapadła decyzja,że podczas cc będzie wycinany mięśniak, kurde mam pietra jak nie wiem

mały jak zwykle nogi rozkraczył i pokazywał co tam siedzi więc gin powiedział,że jak podczas porodu powiedzą,że córka to nie brać bo to na pewno nie moje

nooo,mam brać leki rozkurczowe, aby przy tym mieśniaku nie dochodziło do zbyt dużych napięć macicy, poza tym wszystko gra acha i kupiłam sobie piękne ponczo w Mojito za 69 zł

21.09 ide na usg 4 d

mam dla Ciebie dobrą wiadomość, też od razu pomyślałam o Tobie
pamiętasz te mebelki barcelona co nam się podobały? no to ja prawie byłam pewna,że je weźmiemy, ale ta cena komplet 4 tysiące, a teraz przeglądam nowy katalog ikea 2013 i tam jest zestaw białych mebli za ...... ponad 1 tysiąc a są naprawdę śliczne, tyle,że nie ma komody, tylko przewijak no ale komode można dopasować jakąś białą
jest wielka różnica w cenie, ja wiem,że to nie to samo ale pomyślałam,że mi i tak szybko się wnętrza nudzą więc wolę za jakiś czas po prostu zmienić wystrój
nie wiem czy w necie jest już dostępny nowy katalog ale jak nie ma to mogę Ci zeskanować

kochana jesteś ja właśnie szukam marynistycznych inspiracji, już troszkę dodatków kupiłam w Chorwacji, nie mogłam się powstrzymać
ja zaś zaglądam na ten blog
http://jagodowyzagajnik.blogspot.com/
jak ja bym chciala takie piękne rzeczy robić

Marsi, na której stronie? katalog mam, ale zatrzymałam się na oddzielaniu sypialni firanką i sama mam zamiar wykorzystać to u nas w sypialni, żeby Maluchowi zrobić osobny kącik. A oglądałaś te meble Amelia z Klupś, które dodałam? Są trochę droższe, ale ja się w nich totalnie zakochałam

To dobrze, że wszystko ok
no i przynajmniej będziesz miała spokój z tym pierońskim mięśniakiem....

Szaja miałaś boski kolor włosów na ślubie
moja przyjaciółka jest rudzielcem, nie wiem, czemu niektórzy ludzie mają coś do koloru włosów, skóry? Nie rozumiem i nie akceptuję

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 17:54   #1229
pstryczek84
Zakorzenienie

Facet

[/QUOTE]

Facet
jak bede miala chwilke to zeskanuje i wrzuce fotki
a teraz zmykam wybierac z mezusiem imie

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 17:55   #1230
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Facet
jak bede miala chwilke to zeskanuje i wrzuce fotki
a teraz zmykam wybierac z mezusiem imie
gratulacje kolejny mężczyzna
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości