Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-05, 18:04   #1231
suzi31
Raczkowanie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
moja też była z lodówki, z tymże w malutkiej puszeczce, trzymana na chwilę kryzysu no i d.upa, teściowa zadzwoniła i się telefonu wystraszyłam wszystko przez nią
No pięknie, już musiałam wysłać męża do sklepu po colę, na którą zrobiłyście mi apetyt, a której b.unikam. Dziś ugotowałam cały garnek kompotu jabłkowego, no ale cóż trzeba się trochę potruć colą
suzi31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 18:08   #1232
marsi11
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
jak ja bym chciala takie piękne rzeczy robić

Marsi, na której stronie? katalog mam, ale zatrzymałam się na oddzielaniu sypialni firanką i sama mam zamiar wykorzystać to u nas w sypialni, żeby Maluchowi zrobić osobny kącik. A oglądałaś te meble Amelia z Klupś, które dodałam? Są trochę droższe, ale ja się w nich totalnie zakochałam
strona 306 - seria hensvik- ale to katalog 2013
Klupś dla mnie troszkę zbyt nowoczesne, szczególnie te uchwyty
ja szukam czegoś bardziej retro
ech.... nie wiem chyba się zdecyduję na tę ikee to jednak 3 tysiące w kieszeni......
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 18:08   #1233
suzi31
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Cześć
Pooglądałam łóżeczka i będę się zastanawiać nad takim : http://allegro.pl/stylowe-lozeczko-d...602138283.html w ogóle popatrzcie sobie, bo chyba fajny użytkownik, ma bardzo wiele aukcji z rzeczami dla maluszków.
Mam takie łóżeczko tylko inny kolor i rysunek - Klupś, Miś z gwiazdkami plus do tego komoda. Jestem zadowolona.
Stary 2012-09-05, 18:11   #1234
marsi11
Zakorzenienie

a tu masz linka do tych pinio barcelona co nam się podobały
http://www.pinio.com.pl/kolekcja/barcelona/3

oglądałam je na targach, wąchałam i macałam no i gadałam z producentem, kurde są takie kuszące
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 18:14   #1235
szklanka19
Zadomowienie

Dzień dobry

Byłam chwilkę rano, ale musiałam się szybko zbierać na zakupy. Wypatrzyłam sobie lumpki bo muszę w końcu kupić jakieś spodnie. No i były fajne, ale z 5-6 rozmiarów za duże potem byłam w sklepie dla kobiet w ciąży i bardzo miła pani była, taka nienachalna na wciskanie towaru i spodnie też miała super, ale trochę drogie. I oglądałam taki cudny polarkowy kombinezonik za 35 zł. Aż mnie ręce świerzbiły, żeby kupić

Dziewczyny gratuluje poznanych płci!

Szaja czy Ty wiesz, że śnił mi się dzisiaj Twój avatar? Obłęd jakiś, ale ten króliczek robił na drutach w moim mieszkaniu i jeździł na takim foteliku na kółkach
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 18:24   #1236
LadyWhisper
Zakorzenienie

A mam, mam, ale wydaja mi sie takie za gladkie, troche......szpitalne... Na barceoone bysmy sie pewnie zdecydowali, ale te meble sa wielkie, niestety nie na nasze warunki. Pare zestawow mi sie podobalo z babyvox i to samo, duuuuuze. Dlatego klups mi pasuje...

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 18:34   #1237
Hosenka*
Zakorzenienie

Dziewczyny!!!

Mam do odsprzedania granatowe rurki ciążowe (wyglądają jak legginsy dzinsowe) rozmiar M. http://allegro.pl/show_item.php?item=2589986026

Dzisiaj przyszły do mnie 2 pary - S i M bo nie byłam pewna rozmiaru no i M jest za duża, nawet w S mam jeszcze trochę luzu w udach.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 18:36   #1238
suzi31
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Kobiety kochane, a ile Wy zamierzacie kupić kompletów poscieli do łóżeczka? bo ja zamierzam kupić jedną taką 6 el. no i chyba ze dwie 2el. nie za dużo? nie za mało? a moze w sam raz? bo właśnie liczę koszty ;p ile muszę wydać na pościel, kocyki, ręczniki ;p
Mam 2 komplety pościeli 3-el., wystarczy w zupełności. Kocyki 2 cienkie i 1 gruby.
Co do prześcieradeł - polecam podgumowane, nie trzeba już wkładać ceraty.

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
. Dlatego tak sie zastanawiam czy kombinezon brac, czy lepiej gruby sweterek i w rozek, do fotelika mam mam takie na wierzch grube przykrycie i w wozku tez, ale widze ze wy wszystkie bierzecie kombinezony wiec tez sie zastanawiam, wiadomo w siarczysty mroz sie nie wychodzi z dzieckiem, do osrodka zdrowia to w autko.
Tak Sara to moja siostra, ma 11 lat.
Kombinezon koniecznie musi być.

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Ale to jest cola, a nie alkohol, więc dlaczego nie na miejscu? Ja mam sumienie czyste, bo coli nie piję, nie smakuje mi, ale moja siostra piła, będąc w ciąży, w dodatku bardzo duże ilości (bez kofeiny, w UK jest dostępna taka wersja) i jej córka jest zdrowa w 100%, ma już 2 lata. Nie popadajmy w skrajność, bo to przesada i takie czepianie się też - nie rób z dziewczyn, które piją kilka łyków raz na jakiś czas, wyrodnych matek... Nie na miejscu byłoby odchudzanie się czy usprawiedliwianie picia alkoholu/palenia papierosów. :|
Święte słowa

Lady - ładne te białe mebelki.

Edytowane przez suzi31
Czas edycji: 2012-09-05 o 18:38
Stary 2012-09-05, 18:37   #1239
Debrah
Zakorzenienie

Szaja : dobrze wiedzieć, że to polecany sprzedawca, będe pamiętać
Podoba mi się, że właśnie ma tam bardzooo dużo rzeczy i dla dziecka i dla mamy, można jakieś zbiorcze zakupy porobić.
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 18:41   #1240
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
Aaaa dziewczyny...kapcie się znalazły..zapomniałam napisać...
leżały dzisiaj na półeczce Sade. ;]
i co się okazało, to wzięła je mama Emilki, która ma obok nas miejsce w szatni i która bardzo intensywnie zareagowała na kapcie Sade.... " ooooo jakie duuuże kapcie i jakie fajne"
nie wiem tylko po co je wzięła do domu.. jak wszystkie worki i ciuszki zostawia się na swojej półce...
Super że kapciochy wróciły na swoje miejsce

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Delicjanka i Ania miały rację ! Mamy Córeczkę!!!!
Tak się cieszę , mój mąż tak samo- dumny jak paw bo od razu celowaliśmy w córkę
W ogóle bardzo się cieszę że poszłam na to usg. Mam teraz pewność że dzidzia zdrowa i prawidłowo się rozwija. Machała nam,nakładała nawet nogi na głowę i przecierała oczka, Mamy nawet filmik
Cudowny wieczór, teraz oblewamy to Picollo

Delicjanko możesz już wpisać mi Blankę na liście
Gratuluję zdrowej córeczki

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
dziewczyny potrzebuje pomocy! Co kupic, dac rodzicom na 25 rocznice slubu?????? Help[COLOR="Silver"]
My na 30 rocznicę kupiliśmy zegar do salonu, poza tym zrobiłam fajny kolaż ze zdjęć (w środku aktualne większe) a wokół małe z ich okresu narzeczeństwa, ślubu cywilnego, kościelnego, z malutkimi dziećmi, z wakacji) z napisem 30 rocznica ślubu i datą wywołany w dużym formacie, w antyramie. No i upiekłam tort też...

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Nie poznałam płci W ogóle nie miałam robionego USG, bo gin przyjmował w innym gabinecie, w którym nie ma usg a tylko machina do słuchania bicia serduszka i tętna.
Następna wizyta za 3 tyg i wtedy zrobi mi dokładniejsze usg (powiedziałam, ze nie będę robiła tego 3d).
Oj szkoda że nie poznałaś płci ale 3 tygodnie szybko zlecą
Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Facet
jak bede miala chwilke to zeskanuje i wrzuce fotki
a teraz zmykam wybierac z mezusiem imie
Gratuluję synka I jakie imię wybraliście?
Stary 2012-09-05, 18:47   #1241
ilkas
BAN stały

U lekarza wszystko super. Dzidzia zdrowa, oglądaliśmy serducho, mózg, pęcherz moczowy, mierzyliśmy brzuszek, wszystko w porządku.
Tylko płci nie znam Najpierw coś tam między nogami zadyndało i gin myślał, że to chłopak. Ale potem się schowało i nic nie było widać i przez chwilę myślał, że dziewczynka. Potem znowu coś zadyndało ale już o wiele mniejsze...do tego pępowina ciągle przesłaniała..ehhh..gin baaardzo długo się przyglądał ale stwierdził, że nie będzie w takim razie nic mówił co bardziej bo to nie ma sensu.
Eh...
Ważne, że dzidzia zdrowa.

Pstryczek gratuluję synka
ilkas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 18:53   #1242
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
U lekarza wszystko super. Dzidzia zdrowa, oglądaliśmy serducho, mózg, pęcherz moczowy, mierzyliśmy brzuszek, wszystko w porządku.
Tylko płci nie znam Najpierw coś tam między nogami zadyndało i gin myślał, że to chłopak. Ale potem się schowało i nic nie było widać i przez chwilę myślał, że dziewczynka. Potem znowu coś zadyndało ale już o wiele mniejsze...do tego pępowina ciągle przesłaniała..ehhh..gin baaardzo długo się przyglądał ale stwierdził, że nie będzie w takim razie nic mówił co bardziej bo to nie ma sensu.
Eh...
Najważniejsze że dzieciaczek zdrowy i wszystkie organy rozwijają się prawidłowo. No ale szkoda że płci nie poznałaś bo pamiętam jak jak się nie mogłam doczekać i byłabym bardzo zawiedziona gdybym nie poznała na połówkowym. Kiedy następna wizyta?
Stary 2012-09-05, 18:54   #1243
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Ja coli już nieraz używałam do odrdzewiania, od kamienianina i usuwania zanieczyszczeń w domu z którymi środki dostępne w sklepach sobnie nie radzą.

Co do coca-coli to w zeszłym semestrze chemik na zajęciach nam mówił przy okazji omawiania tematu oczyszczania ścieków, że coca-cola ma ph porównywalne z odczynnikami przywożonymi do oczyszczalni ścieków do chemicznego oczyszczania ścieków. Ph odczynników to 1,5 a coli 2,3. A roztwór stężony coli jest przewożony z tymi specjalnymi oznaczeniami - substancje niebezpieczne.
A i cola odwapnia kości niesamowicie.
Dokładnie to usiluje powiedzieć dziewczynom. Nie dlatego ze chce je nastraszyc tylko ostrzec,tak po prostu z dobrego serca. BLACK- nikomu nie zarzuciłam ze jest wyrodna matką bo pije colę. Trochę przesadzasz mówiąc ze się czepiam,zwyczajnie się wypowiedziałam. Ale oczywiście NIKOMU NICZEGO NIE NARZUCAM. Dla mnie po prostu to żaden problem na te 9 miesięcy odsunąć ewentualnie to od siebie co mogłoby zaszkodzić dziecku,nawet jeśli chodzi o małe ilości. Ale po co ryzykowac skoro po prostu można sobie na ten czas odpuścic ... I taka ciekawostka cola ze względu na zawartość kofeiny odwadnia i odwapnia organizm. Poza tym utrudnia przyswajanie żelaza które jest nam potrzebne w tym okresie. No i co najgorsze z tego wszystkiego przedostaje się przez łozysko do krwioobiegu płodu. Dla mnie to wystarczający argument żeby nie wziąć nawet łyka. Ale każda z was wie co robi i nie będę was przekonywac ze jest tak a nie inaczej. To po prostu moja opinia.
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 19:00   #1244
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Ale to już jest przesada z tym sklepowym, ja czytałam naprawdę wiele artykułów na ten temat i nigdzie nie było nic o majonezie ze sklepu (wszędzie wątróbka, sery pleśniowe, tonik i nawet pasztet itp), bo nikt teraz nie robi majonezu ze świeżych żółtek, zbyt szybko by się psuł, a te w proszku mają niewiele wspólnego z prawdziwymi.
To teraz akurat lepiej

Cytat:
Napisane przez sylwietta1988 Pokaż wiadomość
któras z Was robiła ostatnio to ciasto banofee, które kusi na górze strony- czym zastąpic te ciastka z przepisu??? herbatnikami mozna?
bo mnie strasznie na nie wzięło
Ja robiłam. Z ciastkami nie powinnaś mieć problemu. To Lu Digestive w czerwonym "rulonie" - w każdym większym spożywczym są, w hipermarketach też.

Cytat:
Nie sądzę, żeby którakolwiek z nas była na tyle rozważna, żeby jeść tylko owoce i warzywa. To jest jedzenie, na litość boską. Dziecko nie urodzi się chore przez to, że raz na tydzień wypijesz trochę coli czy zjesz kilka chipsów... Czepianie się do fajek, alkoholu - okej, ale cola?
Ja dziś zeżarłam dużą paczkę Cheetosów

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 19:05   #1245
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Facet
Gratuluję synka

Cytat:
Eh...

Najważniejsze, że dzidzia zdrowo rośnie No właśnie kiedy masz następne usg?

Uffff ufarbowałam włosy. Od razu lepiej się czuję, bo już siwizna rzucała się w oczy

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 19:06   #1246
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
gratulacje kolejny mężczyzna
Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość

Dziewczyny gratuluje poznanych płci!
Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Gratuluję synka

Cytat:

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość

Gratuluję synka I jakie imię wybraliście?
Dziękuję bardzo!
No i tu mamy problem: Jakub, Maciej albo Bartosz
Help

Edytowane przez pstryczek84
Czas edycji: 2012-09-05 o 19:07
pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 19:15   #1247
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję bardzo!
Help
Bartosz mi się bardzo podoba

Dominika

Alicja
Stary 2012-09-05, 19:16   #1248
szklanka19
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuję bardzo!
Help

Maciuś!
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 19:23   #1249
Debrah
Zakorzenienie

Gratuluję synka, jestem za Bartoszem

Szaja : super, pomogła mi ta lista od Ciebie + parę rzeczy o których nie myślałam. Jakoś trzeba się będzie teraz z tym ogarnąć...:P
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 19:24   #1250
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Bartosz mi się bardzo podoba
Cytat:
Maciuś!
No a ja głosuję na Kubusia Pomogłyśmy?
Stary 2012-09-05, 19:31   #1251
ania13.03
Zadomowienie

Cytat:
Dziękuję bardzo!
Help
Z tych trzech imion najbardziej podoba mi sie Jakub ale dla mnie odpadloby ze wzgledu na ogromna popularnosc. Wybralabym wiec Bartosza

18.01.2013 - Lili
ania13.03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 19:46   #1252
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Eh...

Najważniejsze że zdrowe ! ;*

Cytat:
Dziękuję bardzo!
Help
Bartosz
I gratuluje Facecika
Cytat:
Napisane przez marsi11 Pokaż wiadomość
hej kochane
Mój syn już waży ponad 500 g
obawiam się,że będzie to takie samo konisko jak Samuel, dobrze,że będzie cc bo drugi raz rodzić wielkoluda
zapadła decyzja,że podczas cc będzie wycinany mięśniak, kurde mam pietra jak nie wiem

mały jak zwykle nogi rozkraczył i pokazywał co tam siedzi więc gin powiedział,że jak podczas porodu powiedzą,że córka to nie brać bo to na pewno nie moje

nooo,mam brać leki rozkurczowe, aby przy tym mieśniaku nie dochodziło do zbyt dużych napięć macicy, poza tym wszystko gra acha i kupiłam sobie piękne ponczo w Mojito za 69 zł

21.09 ide na usg 4 d

mam dla Ciebie dobrą wiadomość, też od razu pomyślałam o Tobie
pamiętasz te mebelki barcelona co nam się podobały? no to ja prawie byłam pewna,że je weźmiemy, ale ta cena komplet 4 tysiące, a teraz przeglądam nowy katalog ikea 2013 i tam jest zestaw białych mebli za ...... ponad 1 tysiąc a są naprawdę śliczne, tyle,że nie ma komody, tylko przewijak no ale komode można dopasować jakąś białą
jest wielka różnica w cenie, ja wiem,że to nie to samo ale pomyślałam,że mi i tak szybko się wnętrza nudzą więc wolę za jakiś czas po prostu zmienić wystrój
nie wiem czy w necie jest już dostępny nowy katalog ale jak nie ma to mogę Ci zeskanować

kochana jesteś ja właśnie szukam marynistycznych inspiracji, już troszkę dodatków kupiłam w Chorwacji, nie mogłam się powstrzymać
ja zaś zaglądam na ten blog
http://jagodowyzagajnik.blogspot.com/
Gratuluje wielkiego i zdrowego synka

Co do coli to mi lekarz kiedyś kazał pić jak byłam w podstawówce bo mdlałam i miałam niskie ciśnienie-pomagało. Wiadomo że świństwo , ale są gorsze rzeczy. NIe popieram picia coli ale też nie neguje . Wszystko jest dla ludzi i każdy ma rozum aby w odpowiednich ilościach wszystko dawkować.

Odkąd wiem że Blanka to Blanka to jakoś mi lżej na duszy, tak czuję ze strasznie mocno ją kocham i nie wyobrażam sobie jakby jej nie było. JUż nie mogę się doczekać stycznia kiedy się wykluje i będę mogła ją wkońcu przytulić . Mając świadomość że jest zdrowa i śliczna od raza mi wszystkie lęki przeszły. Matkoo jaka jestem szczęśliwa !

Dodaje fotki mojego cukiereczka- buzia i stópki
Załączone pliki
Rodzaj pliku: pdf Blanka.pdf (418,5 KB, 49 załadowań)
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 19:48   #1253
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny!!!

Mam do odsprzedania granatowe rurki ciążowe (wyglądają jak legginsy dzinsowe) rozmiar M. http://allegro.pl/show_item.php?item=2589986026

Dzisiaj przyszły do mnie 2 pary - S i M bo nie byłam pewna rozmiaru no i M jest za duża, nawet w S mam jeszcze trochę luzu w udach.
No bo to tak jest właśnie z ciążowymi spodniami, że są nieco większe, niż normalne rozmiary... Dlatego ja też kupiłam S, bo mam już jedne w rozmiarze M i niestety są za duże, na zimę będą okej, ale teraz po prostu ze mnie spadają. Także dziewczyny, kupujcie raczej o rozmiar mniejsze, a już na pewno, gdy rozmiar Wam się waha i nosiłyście np S lub M, a nie tylko M.

Dziewczyny, gratuluję poznanych płci! Ja mam jutro USG, trzymajcie kciuki, żeby i u mnie odsłoniło, co tam chowa między nóżkami. Nie mogę się doczekać!

Lenova, !

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-09-05 o 19:50
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 19:56   #1254
Ewik86
Zakorzenienie

Lenova śliczna córcia Jak to super jest wiedzieć kto siedzi w brzuszku

Dominika

Alicja
Stary 2012-09-05, 19:57   #1255
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
No bo to tak jest właśnie z ciążowymi spodniami, że są nieco większe, niż normalne rozmiary... Dlatego ja też kupiłam S, bo mam już jedne w rozmiarze M i niestety są za duże, na zimę będą okej, ale teraz po prostu ze mnie spadają. Także dziewczyny, kupujcie raczej o rozmiar mniejsze, a już na pewno, gdy rozmiar Wam się waha i nosiłyście np S lub M, a nie tylko M.

Dziewczyny, gratuluję poznanych płci! Ja mam jutro USG, trzymajcie kciuki, żeby i u mnie odsłoniło, co tam chowa między nóżkami. Nie mogę się doczekać!

Lenova, !
Trzymam
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 20:05   #1256
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Własni dostałam paczke z allegro z dzinsami z Happy mum wziełam XS i sa idealne i widac że materiał sie rozciągnie jeszcze więc do końca ciązy powinny starczyć juz nic nie kupuje muszesobie narazie ograniczenie wprowadzić lece się pakować bo jutro do białki wyjezdzamna 2 dni tyle ze mam za mało eleganckich kiecek cóz bede w 2 chodzić całą konferencje
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 20:06   #1257
LadyWhisper
Zakorzenienie

Lenova cudna corcia

Black trzymam kciuki kochana

Powiem wam, ze jakos nie bylam przekonana do tych usg 3d, ale jak nam na twarzyczke przelaczyl......uczucie nie do opisania! Wpatruje sie teraz codziennie w oczka usteczka uszka Piotrusia i jakos......bardziej realne jest to, ze malenstwo faktycznie tam siedzi

Dziewczyny, myslalam, ze migdaly sa na zgage, tymczasem na mnie dzialaja przeczyszczajaco w sumie chyba powinnam sie cieszyc, ale czy takie przeczyszczanie jest zdrowe teraz?

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 20:13   #1258
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
ja z myciem okien, a bardziej z wieszaniem firanek i zasłon się wstrzymuję, bo właśnie chodzi o to, żeby rąk nie wyciągać do góry... My tak do 3 tygodni będziemy okno wymieniać (już zamówione) i muszę poprosić mamę, żeby mi firanki powiesiła. Teściowa mi raz wieszała to o mału zawału nie dostałam, bo tak krzywo... wiem, że chciała dobrze ale u mnie firanki muszą być idealnie ;p
ja tez bym nikogo nie dopuściła do wieszania firanek u mnie, ale chyba bede zmuszona teraz ta kuzynkę męża poprosic. Ale ona taka sama perfekcjonistka jak ja- wszystkie firanki mam z wszytymi tasmami oprócz tej w salonie- żeby wisiała równiutko odmierzam odległości kasetą magnetofonową

a z tym wywoływaniem porodu to.... ja próbowałam przy Karince i mi nie wyszło urodziłam w 9 dniu po terminie
]

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
no i właśnie po Twoim poście widać jakie ludzie mają podejście do czarnoskórych...
Djerba ja Cię bardzo przepraszam, jeśli poczułaś się urazona . nawet przez myśl mi nie przeszło coś takiego w negatywnym sensie.... u nas w domu zawsze się mówiło tak na kogoś, kto miałby się podjąc nielubianej roboty, dlatego ja to z marszu wpisałam, zupełnie odruchowo. Miałam na roku na studiach czarnoskórą dziewczynę, bardzo lubianą, fajny kontakt łapała z ludźmi i nigdy w życiu nie miałam do niej negatywnego stosunku, tak samo zresztą jak do pozostałych czarnoskórych osób. Także wybacz,
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 20:25   #1259
eff8
Zakorzenienie

Pstryczek gratuluje synka

i ciesze sie ze reszta wizyt udana ale juz duze te dzieciaczki

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 20:28   #1260
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
No i drukarka idzie w ruch, az sobie wydrukuje Twoją wyprawkę
A proszę bardzo

Cytat:
Facet
Zgadłam Brawo!

Cytat:

Szaja czy Ty wiesz, że śnił mi się dzisiaj Twój avatar? Obłęd jakiś, ale ten króliczek robił na drutach w moim mieszkaniu i jeździł na takim foteliku na kółkach

Cytat:
Dziewczyny!!!

Niestety, nie mój rozmiar

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Gratuluję synka, jestem za Bartoszem

Szaja : super, pomogła mi ta lista od Ciebie + parę rzeczy o których nie myślałam. Jakoś trzeba się będzie teraz z tym ogarnąć...:P
A proszę bardzo

Ja muszę dokupić:
-przewijak
-tetrówki
-butelkę małą
-gruszkę
-kosmetyki
-kilka ciepłych pajacyków/śpiochów tak na 62/68
-ciepłą czapę (ale to może zrobię)
-rzeczy dla siebie
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości