Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-09-05, 19:36   #3421
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
"Maliny są skarbnicą składników odżywczych. Znajdziesz w nich witaminy C,E,B1,B2,B6,B9 (kwas foliowy), a ponadto: wapń, magnez, żelazo, potas i naturalny błonnik. Zawierają też naturalne salicylany, działające jak aspiryna. To świetny naturalny lek na czas ciąży - malinowa herbatka z dodatkiem soku malinowego pomoże Ci, gdy poczujesz oznaki przeziębienia."
bardzo lubię maliny. od czasu do czasu mama przywozi mi z działki po kubeczku malin, od teściowej dostałam dżem malinowy i na każde śniadanie jadłam bułkę z tym dżemem dopóki się nie skończył, mam też domowy sok malinowy. nie żywię się tylko malinami, więc wydaje mi się, że jest ok.

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
czy któraś wie ile powinien wynosić poziom tsh w ciąży?
bo dziś robiłam badania a dopiero jutro wizyta u endo (mam niedoczynność)
dla staraczek i kobiet w 1 trymestrze najlepszy wynik to do 1,5, potem może wzrosnąć. mi po miesiącu brania euthyroxu spadło do 0,89 i wg endo jest dobrze, euthyrox biorę dalej w tej samej dawce. pod koniec września kolejne badania: TSH + FT4

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
http://tablica.pl/oferta/wozek-wielo...9ff0;r:8;s:125 Patrzcie jaki tani? Co prawda ja sie dopiero bede rozglądac koło Nowego Roku, ale 200zł za taki wózek to chyba nieduzo? Tylko kolor babski
też go widziałam tylko zastanawiają mnie te mniejsze, obrotowe kółka z tyłu wiem, że rączkę wózka można przekręcić i wtedy koła będą odwrotnie, czyli niby ok, ale co wtedy z gondolą? ją też można przekręcić i zamontować w drugą stronę? tak, żeby dziecko było przodem do matki i mniejsze koła z przodu?
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-05, 19:37   #3422
Leonikowa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
dziewczyny a jak wygląda to USG genetyczne? takie w 3d czy normalne czarno-białe? i mozna isc z partnerem?

dlatego prawie same chlopaki na watku bo dziewczynki sie pozniej objawiaja a Liwka juz starsza ciaza takze dlatego widac dziopke, potem bedzie ich wysyp

moje badanie było czarno białe tylko co jakiś czas pojawiały się kolorowe plamki (żółte, czerwone, niebieskie) ja byłam z partnerem i na drzwiach wisiała kartka, że można wejść z osobą towarzyszącą

LEONEK 2.03.13.
Leonikowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-05, 19:42   #3423
Villga
Zadomowienie

Anulka, Natala: baardzo, bardzo mi przykro Trzymajcie się jakoś.

Ja wczoraj i dziś pomagałam kopać ziemniaki. Po ostatnich dniach bezczynności to aż odżyłam Oczywiście się nie forsowałam, nie dźwigałam, ale coś tam zawsze pomogłam

A właśnie: tak piszecie o wynikach bety i w ogóle, a ja nigdy nie miałam takiego badania robionego. Myślicie, że to normalne?

Edytowane przez Villga
Czas edycji: 2012-09-05 o 19:45
Villga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-05, 20:00   #3424
00anulka00
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Villga Pokaż wiadomość
w piątek dopiero ide do szpitala. Heh mialam dzis USG, widok zostanie w pamięci

Cytat:
A właśnie: tak piszecie o wynikach bety i w ogóle, a ja nigdy nie miałam takiego badania robionego. Myślicie, że to normalne?
pewnie nie zawsze trzeba miec robione, wiec ok jest
00anulka00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-05, 20:11   #3425
Villga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 00anulka00 Pokaż wiadomość
Villga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-05, 20:23   #3426
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też nie miałam badanego poziomu nigdy. Wydaje mi się, że robi się go, żeby coś sprawdzić, a jak wszystko jest oczywiste, to nie trzeba.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-05, 20:32   #3427
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
moje badanie było czarno białe tylko co jakiś czas pojawiały się kolorowe plamki (żółte, czerwone, niebieskie) ja byłam z partnerem i na drzwiach wisiała kartka, że można wejść z osobą towarzyszącą
..tak,ja też miałam czarno-białe..a te kolorki to przepływy krwi itp...

Cytat:
..ja też nie...nigdy mi moja ginka nie wspominała,pewnie nie każda musi mieć....może są jakieś specjalne wskazania...
nestelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-05, 20:32   #3428
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:

Masz racje, ale dzięki! Bo dzięki Tobie spojrzałam na to badanie calkiem innym okiem

Poprostu zapytam lekarza w środę i siostry która była na takim i wtedy podejme decyzje. Dziś jest 11 tc więc mam czas, a jutro najwyżej podzwonie i zapytam o ceny i terminy
Miło mi. A decyzje jakąkolwiek podejmiesz ważne, żeby była jak najlepsza dla Ciebie i dziecka. I żebyś Ty się z nią dobrze czuła.

Cytat:

Ja wczoraj i dziś pomagałam kopać ziemniaki. Po ostatnich dniach bezczynności to aż odżyłam Oczywiście się nie forsowałam, nie dźwigałam, ale coś tam zawsze pomogłam

Ooo rany kopanie ziemniaków. Nie robiłam tego nigdy ale brzmi jak coś co z założenia jest forsowne

Ja betę miałam robioną na początku ciąży, nie do końca mam cierpliwość do sikańców, a tak to do szpitala i dwie godziny później wiedziałam na 100 %. czy ciążą jest czy nie. To nic nienormalnego, jak masz inne potwierdzenie ciąży to nie jest to niezbędne. A ja jeszcze powtórzyłam po 48 h po stwierdziłam, że na pewno się pomylili w labie, no a potem dopiero się dowiedziałam, że tak się sprawdza czy ciąża się rozwija prawidłowo

Edytowane przez ObserwujeCie
Czas edycji: 2012-09-05 o 20:34
ObserwujeCie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-05, 20:33   #3429
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
...przykro mi...
Stary 2012-09-05, 20:49   #3430
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
zdrowiejcie szybciutko
Dzięki

Cytat:
tam jest przekladana raczka wiec zalezy z ktorej strony jest, od tyłu raczka to z przodu kola obrotowe
Aaaa o tym nie pomyślałam

20:45 a ja idę spać masakra heh

Dobranoc kochane!
Stary 2012-09-05, 21:03   #3431
Luna0
Zakorzenienie

właśnie zabrali mi łóżko stół komode itd na mieszkanie, a ja siedze z lapkiem na ziemi dziś mieliśmy się przeprowadzać ale TŻ późno z pracy wrócił wiec powiedziałam żeby rzeczy zawieźli ale na noc jeszcze się prześpie tu, u mamy, na materacu bo już taka zmęczona jestem że szok. Tylko msuze czekać aż TZ wróci bo sama nie dam rady przenieść materaca

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Ja betę miałam robioną na początku ciąży, nie do końca mam cierpliwość do sikańców, a tak to do szpitala i dwie godziny później wiedziałam na 100 %. czy ciążą jest czy nie. To nic nienormalnego, jak masz inne potwierdzenie ciąży to nie jest to niezbędne. A ja jeszcze powtórzyłam po 48 h po stwierdziłam, że na pewno się pomylili w labie, no a potem dopiero się dowiedziałam, że tak się sprawdza czy ciąża się rozwija prawidłowo
Ja też robiłam jak mi wyszedł test baldzioch, a po 48h żeby zobaczyć czy rośnie czyli czy ciąża prawidłowa
Robiłam też w sytuacji jak zarodek się nie rozwijał więc moim zdaniem służy do potwierdzenia ciąży lub wykazania czy ciąża się rozwija

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-05, 21:16   #3432
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
właśnie zabrali mi łóżko stół komode itd na mieszkanie, a ja siedze z lapkiem na ziemi dziś mieliśmy się przeprowadzać ale TŻ późno z pracy wrócił wiec powiedziałam żeby rzeczy zawieźli ale na noc jeszcze się prześpie tu, u mamy, na materacu bo już taka zmęczona jestem że szok. Tylko msuze czekać aż TZ wróci bo sama nie dam rady przenieść materaca
hehe polowe warunki

Jeju dziewczyny siedze sobie z lapkiem na kolanach w salonie i jedynym okiem patrze jak coś zasuwa po przedpokoju do sypialni! zapalam światło a tam przeogromny pająk wielkości dłoni ludzkiej!!! taki wielki, że szok! strasznie się boję pająków i wszelkiego robactwa chodzącego, latającego itd. Zawsze wołam męża żeby zabił jak coś zobaczę a dziś musiałam to zrobić sama! za oknami mamy działkę i myślę, że stamtąd przypełzają i wchodzą przez okna. brrrrrrr
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-05, 21:31   #3433
Leonikowa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość
hehe polowe warunki

Jeju dziewczyny siedze sobie z lapkiem na kolanach w salonie i jedynym okiem patrze jak coś zasuwa po przedpokoju do sypialni! zapalam światło a tam przeogromny pająk wielkości dłoni ludzkiej!!! taki wielki, że szok! strasznie się boję pająków i wszelkiego robactwa chodzącego, latającego itd. Zawsze wołam męża żeby zabił jak coś zobaczę a dziś musiałam to zrobić sama! za oknami mamy działkę i myślę, że stamtąd przypełzają i wchodzą przez okna. brrrrrrr
o mój Boże nienawidzę pająków ja bym chyba uciekła z domu aż mam gęsią skórkę z obrzydzenia pająki i węże to moja fobia

LEONEK 2.03.13.
Stary 2012-09-05, 21:33   #3434
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
.....straszne........tyle dziewczyn tu na forum ..i nie tylko-obok nas przezywaja takie tragedie...
Ja z natury jestem raczej optymistką,ale dzisiaj...taki dół...a jak się dowiedziałam ,że w takiej całej sytuacji potworne jest to jak potrafią skopać w szpitalu...Znajoma na własnym przykładzie opowiadała mi...-ma już trójkę chłopaków i to miał być koniec..poczym okazało się,że jest w ciąży-nie skakali z radości ..ale się pogodzili z myślą ,że będą mieć czwarte.w czwartym mies.żle się poczuła...pojechali do szpitala i tam podczas ronienia wszyscy mieli ją za panikarę,że udaje,że przesadza ,że to potrwa...i ma czekać ....poszła do łazienki i tam skurcze -wyleciała mała kruszynka-dziewczynka....po wszystkim jak się nią zajęli to personel zapytał-co ma z TYM zrobić....
...i powiedzcie mi dlaczego ludzie to tacy s☠☠☠☠.....le???

Dlaczego moi teście jak się dowiedzieli ,że mam pretensje,ze nigdy(to 3 ciąża)mi nie pogratulowali ,odparli-jeszcze wszystko może się zdarzyć...
że jak miałam ślub w 6 mies.ciąży to opowiadali mi historyjki jak któraś z dziewczyn tak tańczyła,że musiała być tam zszywana aby wcześniej nie urodzić i ja mam uważać...
To wszystko straszne.A to początek ..potem urodzimy i jeszcze bardziej się boimy....a dzieci już urodzone-jakie choroby,wypadki.....na prawdę ,jestem z tych mam które są wiecie-luz-blues...zero napinki,przecież wszystko będzie dobrze...ale czasem,ale tak w środku...lepiej nie myśleć...
I powiedżcie,że bycie mamą już od pierwszych dni ciaży nie jest najtrudniejsze na świecie ?!!!
Przepraszam za takie smutne refleksje...
niektórzy ludzie to naprawdę sa podli zero zrozumienia szok
Cytat:
Napisane przez Maluda2112 Pokaż wiadomość
Ja mam podobną sytuację siostra mojego tż ma już jedno dziecko a drugie w każej chwili przyjdzie na świat i też czuję się jakby to ona była tylko w centrum uwagi
skąd ja to znam ;/
Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
Z dzidziolkiem wszystko ok i co Wam jeszcze powiem... gin powiedziała, ze chyba coś tam widać między nogami Jak dzwoniłam do mamy i mówiłam jej, ze chyba nadal będzie żoną dziadka, to Tż powiedział: na pewno! przeciez widać, ze chlopak
Jestem taaaaka happy
jeszcze raz gratuluje :brawo: i poprosze teraz ja o kciuki zeby jutro bylo ok i zeby dzidzol sie ujawnil kim jest heh może i dla mnie starczy jajek hehe
Cytat:
....a wiecie ,że moje dzieci mówią do brzucha.....a zwłaszcza moja córka,która relacjonuje wszystko co robiła lub będzie robić..-bo jak mówi "aby dzidziuś niczego nie przegapił"....
-ninka do brzucha: . .."wiesz dzidzusiu ja dzisiaj w przedszkolu bawiłam się z adasiem"...
-ja na to: a w co się bawiłaś?
-nina: "nie podsłuchuj, mówię do dzidziusia"
...i tak buzia sie jej nie zamyka ..."a wiesz dziudziusiu wieczorem będę jadła kolację.Jak ładnie poprosisz to może też dostaniesz?"
ale fajnie
Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
Dla ciązy wynosi 0,2 mi, wyszło 0,05 potem za 3 dni było 0,02 wyladowałam u Endo i dorobił mi badania F3 i F4 i te wyszły w porzadku więc powiedział, że widocznie ciąza mi fizjologicznie obnizyła tarczyce (nadczynnośc)i że to normalne, skoro pozostałe parametry są w normie, to tak ma być Mam powtórzyc badania w 8 miesiacu.
nie wiem jakie ty masz jednostki bo ja mam normy od niepamietam 0,coś do 4

Cytat:
ja w tej ciazy nie robilam
Cytat:
fuuuuuuuuuuuuj

Edytowane przez Dragusia88
Czas edycji: 2012-09-05 o 21:35
Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-05, 21:35   #3435
Leonikowa
Rozeznanie

Cytat:
..tak,ja też miałam czarno-białe..a te kolorki to przepływy krwi itp...

..ja też nie...nigdy mi moja ginka nie wspominała,pewnie nie każda musi mieć....może są jakieś specjalne wskazania...
dziękuję za kolorki
moja ginka kazała zrobić bete żeby sprawdzić czy ciąża się dobrze rozwija

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

[QUOTE=00anulka00;36346430]w piątek dopiero ide do szpitala. Heh mialam dzis USG, widok zostanie w pamięci

Trzymaj się

LEONEK 2.03.13.
Stary 2012-09-05, 21:42   #3436
nestelle
Zakorzenienie

.....oj mój mąż chyba ma humorki-może ciążowe..czepia lski jakiś jest....idę spać (przynajmniej udawać...)....
Stary 2012-09-05, 21:52   #3437
Leonikowa
Rozeznanie

Cytat:
.....oj mój mąż chyba ma humorki-może ciążowe..czepia lski jakiś jest....idę spać (przynajmniej udawać...)....

ja muszę na mojego czekać do piątku bo jest w delegacji więc mnie nawet nie ma kto wkurzać

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

dziewczyny wejdziecie sobie na stronę tej kobitki według mnie robi magiczne zdjęcia maluszkom i nie tylko http://fotosister.eu/

LEONEK 2.03.13.
Stary 2012-09-05, 22:06   #3438
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:

a pytałaś o cenę tego kolejnego badania bo u nas 20zł więcej sobie życzą
nie, nie pytałam. Jeszcze mowy o nim w sumie nie było Ale myslę, że podobnie będzie kosztowało
Cytat:
dziewczyny a jak wygląda to USG genetyczne? takie w 3d czy normalne czarno-białe? i mozna isc z partnerem?

dlatego prawie same chlopaki na watku bo dziewczynki sie pozniej objawiaja a Liwka juz starsza ciaza takze dlatego widac dziopke, potem bedzie ich wysyp
ja najpierw miałam przez brzuch i najpierw byo czarno-biale a potem pokazała nam też w "kolorze" - to w sumie takie żółtawe wszystko na ale trójwymiarowe potem jak robiła mi dopochwowe to już czarno-białe tylko. Chyba normalne, że się wchodzi na to z partnerem. Otrzymuje się bardzo dużo informacji więc wydaje mi się, że nawet wskazana jest obecnośc obu rodziców
Cytat:
lekarze na betę nie wysyłają. No chyba, że coś złego się dzieje i chca sprawdzić czy przyrasta. A my na betę to chodzilyśmy z własnej inicjatywy, żeby się upewnić na 100% że jest ciąża
Cytat:
hehe polowe warunki

ło matko... pająki są bleee... Ile razy ja miałam jakieś dziwne sny, że pająk mi chodził po koldrze. potem sioę budziłam i nie wiedziałam czy to był sen czy jawa i szukałam tego pająka pół nocy
Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
jeszcze raz gratuluje :brawo: i poprosze teraz ja o kciuki zeby jutro bylo ok i zeby dzidzol sie ujawnil kim jest heh może i dla mnie starczy jajek hehe
no to trzymam kciuki, Ty jesteś w wyzszej ciąży ode mnie, więc jest szansa, ze też się uda... Swoja droga to prawie niemożliwe, że u mnie w 12 tyg się dzidziol ujawil, nie?
Cytat:
noja mojego chyba ostatnio przechwaliłam Dziś mnie wkurzył, bo powiedział do znajomych, jak dzwonił im złozyc życzenia z okazji rocznicy ślubu, że ja marudna jestem Kurnia, ale mi ciśnienie skoczyło... nei wiem, może to i żart był taki ale i tak mnie wkurzył. Ale powiedziałam mu, że mi przykrośc zrobił bo wydaje mi się, że żadnych humorków, itp nie mam i w ogole się staram żeby do tego nie dopuścić. No i chyba przemyślał, bo przyszedl ze stulonymi uszami i przeprosił... Inna sprawa, ze moim zdaniem to on ma od środy humorki, bo wrzesień już no i musiał jechać po wakacjach na uczelnię

Edytowane przez Mokka_83
Czas edycji: 2012-09-05 o 23:30
Mokka_83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-05, 22:35   #3439
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

a to ja na męża nie mogę narzekać udał się na całego.

zaczynam czuć że w ciąży jestem - mdli mnie ;(
co gorsza nie rano a na wieczór mi się to nasila.
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-05, 23:29   #3440
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:

kurcze, ja tez tak mam Mnie też mdlości na wieczór biorą. Nie wiem dlaczego akurat wtedy... człowiek chciałby skończyć jeśc o 18stej ale się nie da... Bo musze coś przegryzac cały czas żeby tych mdłości tak nie czuć
Stary 2012-09-06, 06:52   #3441
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Bry Mamusie Położyłam się o 9, to teraz oczy wielkie od rana

Cytat:
no to trzymam kciuki, Ty jesteś w wyzszej ciąży ode mnie, więc jest szansa, ze też się uda... Swoja droga to prawie niemożliwe, że u mnie w 12 tyg się dzidziol ujawil, nie?

noja mojego chyba ostatnio przechwaliłam Dziś mnie wkurzył, bo powiedział do znajomych, jak dzwonił im złozyc życzenia z okazji rocznicy ślubu, że ja marudna jestem Kurnia, ale mi ciśnienie skoczyło... nei wiem, może to i żart był taki ale i tak mnie wkurzył. Ale powiedziałam mu, że mi przykrośc zrobił bo wydaje mi się, że żadnych humorków, itp nie mam i w ogole się staram żeby do tego nie dopuścić. No i chyba przemyślał, bo przyszedl ze stulonymi uszami i przeprosił... Inna sprawa, ze moim zdaniem to on ma od środy humorki, bo wrzesień już no i musiał jechać po wakacjach na uczelnię
Co do płci, to właśnie wydaje mi się że wszystko może się zmienić, widać to w wątku lutowo styczniowym jak Mamą tam teraz przy połówkowym to się zmienia.

A ja nawet jeśli chodzi o humorki, to trochę się uspokoiłam, z tym że na pewno jestem przewrażliwiona, bo mam zero odporności na jego żarciki

Cytat:
kurcze, ja tez tak mam Mnie też mdlości na wieczór biorą. Nie wiem dlaczego akurat wtedy... człowiek chciałby skończyć jeśc o 18stej ale się nie da... Bo musze coś przegryzac cały czas żeby tych mdłości tak nie czuć
Noo, ja z tym przegryzaniem mam rano tak ! masakra, co chwilę muszę coś jeść...bo jak nie to mnie mdli..

Cytat:
dziewczyny wejdziecie sobie na stronę tej kobitki według mnie robi magiczne zdjęcia maluszkom i nie tylko http://fotosister.eu/
bardzo ładne, a dzieci strasznie malutkie
Stary 2012-09-06, 07:22   #3442
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
ja muszę na mojego czekać do piątku bo jest w delegacji więc mnie nawet nie ma kto wkurzać

hehe to tak jak mnie mój też cały czas w rozjazdach.

Cytat:

hehe TŻ ma humory a zgania na Ciebie co do płci to naprawdę szybko się ujawnił:P ja mam dwie koleżanki obecnie u których jajeczka zmieniły się w dziureczke jedna to w ogóle zdezorientowana bo była już u dwóch lekarzy i każdy gada co innego i zapewnia że ma racje hehe chciała iść do takiego hmmm u nas "najbardziej doświadczonego" ale jak powiedział, że chce 350zł za wizytę to zrezygnowała
Ja tak z przymrużeniem oka też na razie się cieszę swoją dziewczynką, bo ten szpitalny sprzęt odbiegał trochę nowością od mojej gin zobaczmy co ona mi powie 19 września i wtedy będę już się cieszyć na całego

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość
Bry Mamusie Położyłam się o 9, to teraz oczy wielkie od rana

Co do płci, to właśnie wydaje mi się że wszystko może się zmienić, widać to w wątku lutowo styczniowym jak Mamą tam teraz przy połówkowym to się zmienia.
jak wyżej
Ale Ty szybko wstajesz! wow
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-06, 07:29   #3443
ewccik
Zadomowienie

Cytat:
czemu kazali Ci czekać?
ewccik jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-06, 07:59   #3444
Malpka
Zakorzenienie

hej
witam sie i ja z rana córa w przedszkolu a u nas dziś pochmurno i pada
Cytat:
ja tez bety nie miałam

Cytat:

Cytat:
hehe polowe warunki

chyba bym zwiała nielubie wszelkiego robactwa
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-06, 08:12   #3445
maczek35
Raczkowanie

Cytat:
ja próbowałam 2 dni odstawić i zaczęłam pić zbożówkę... to głowa mnie przez 3 dni co wieczór bolała Więc wczoraj wróciłam do slabej rozpuszczalnej z mlekiem
Oj też bym chciała kawy, uwielbiam, ale coś ostatnio nie mogę jej przełknąć , została mi zbożówka, mi lekarz powiedział że nawet do 3 dziennie można. Natomiast ostatnio rozmawiałam z bratową (mieszka w Londynie i ma termin miesiąc po mnie) i zdziwona do mnie że kawy bym chciała bo u nich kawa w ciąży kawy się nie pije, herbat też nie, nawet ziołowych, natomiast codziennie litr mleka .
maczek35 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-06, 08:20   #3446
Luna0
Zakorzenienie

Kurde wiedziałam że to USG genetyczne się bedzie na mnie odbijać
śniło mi się że miałam USG i wyszło że trzeba operować dziecku szyje bo miało jakby scalony podbródek z klatką, bo jakis palant wstrzyknął mi jakąs mutacje w pociągu jak nie zauważyłam.. i obudziłam się z krzykiem, nie mogłam się uspokoić...
ale i tak się chyba na nie zdecyduje

Cytat:
NIe, tylko nie to!!
Ja na moim mieszkaniu miałam pełno, codziennie nowe ale przynajmniej małe. Wyplewiłam je raidem na owady chodzące i zamówiłam Vigonez spry na pająki, nie drogi a działa bo żaden się juz nie pojawił,. Wystarczy raz na dobry czas spryskać kąty i okna
ja mam o tyle gorzej ze sama pająka nie zabije tylko wyskocze na klatke i bede czekac az ktos mnie uratuje i koniecznie musze zobaczyc zwłoki

Cytat:

Ja też miałam wieczorem Teraz juz mam tylko czasami, ale jak się napije mineralnej przy połykanii tabletek to odrazu mnie bierze

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-06, 08:23   #3447
czarny flamaster
Zadomowienie

Witajcie kobietki!

Śmigamy z maleństwem do pracy Dziś 12stka więc jedzenia muszę sobie nabrać, hehe. Mam wrażenie, że z każdym dniem brzuszek jest ciut większy. Bardzo chcę już powiedzieć szefowej o dziecku, ale muszę jeszcze tydzień poczekać. Zrobię to osobiście, bo rok już razem pracujemy i sądzę, że takich spraw przez telefon nie powinno się załatwiać.
Umówiliśmy się z fotografem na niedzielę by w końcu zrobić zdjęcia ślubne i mam nadzieję, że uda mi się w kieckę zapiąć. Do tego teściowie wyprowadzają się z mieszkania i codziennie coś tam biorą. Ech, toczę walkę z teściową, bo ona koniecznie chce mi zostawiać stare miski, garnki czy koce, a my tego nie chcemy. Mówiłam mężowi, że za nimi, to od razu do kosza te rzeczy pójdą.

Trzymam za Was kciuki dziewczyny!

27.11.2009 - pierwsza randka
02.08.2012 - nasz ślub
25.03.2013 - me + you = Sławek
czarny flamaster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-06, 08:26   #3448
megi-megi
Zakorzenienie

Dzień dobry
Syn już poszedł do klubu. Jestem w domu drugi dzień, a on mnie chciał zabrać ze sobą - w piżamie zaprowadził do windy, żebym z nim jechała

Ja też mdłości znów mam i to głównie wieczorem - a to 12 tydzień. Owszem, są delikatne w porównaniu do tych wcześniej, ale mogłyby sobie pójść na dobre.

Idę na drugie śniadanie Lubię z rana dużo jeść, a od 16stej już właściwie nie jem nic tylko piję. Mój organizm tak lubi, a że ma dobre działanie na sylwetkę, nie przeciwstawiam się
Stary 2012-09-06, 08:31   #3449
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
jak wyżej
Ale Ty szybko wstajesz! wow
No tak mi się w ciąży jakoś porobiło z tym spaniem, wieczorem padam, ale nie jestem w stanie jakoś długo pospać choć w sumie od 9 do 6 to i tak strasznie długo przynajmniej już po śniadanku i popracowałam już trochę bo mam jakieś raporty do czytania, akurat dobre na taki deszczowy dzień jak dziś

Cytat:
Napisane przez maczek35 Pokaż wiadomość
Oj też bym chciała kawy, uwielbiam, ale coś ostatnio nie mogę jej przełknąć , została mi zbożówka, mi lekarz powiedział że nawet do 3 dziennie można. Natomiast ostatnio rozmawiałam z bratową (mieszka w Londynie i ma termin miesiąc po mnie) i zdziwona do mnie że kawy bym chciała bo u nich kawa w ciąży kawy się nie pije, herbat też nie, nawet ziołowych, natomiast codziennie litr mleka .
Co kraj to obyczaj, "w oczekiwaniu" to amerykańska książka, którą wiele z nas chyba czyta/ czytało też do dwóch kaw na dobę dają pić. Jak jest w Niemczech i Norwegii może nam nasze dziewczyny powiedzą

Cytat:
Kurde wiedziałam że to USG genetyczne się bedzie na mnie odbijać
śniło mi się że miałam USG i wyszło że trzeba operować dziecku szyje bo miało jakby scalony podbródek z klatką, bo jakis palant wstrzyknął mi jakąs mutacje w pociągu jak nie zauważyłam.. i obudziłam się z krzykiem, nie mogłam się uspokoić...
ale i tak się chyba na nie zdecyduje

O rany ! biedna Mi się śniło że byłam na imprezie i piłam zimne białe wino i paliłam papierochy, ale się nagle w tym śnie przeraziłam że jak mogłam coś takiego robić skoro jestem w ciąży bo mi się we śnie zapomniało A dziś mój mąż mnie rozbroił. Wychodzę z łazienki, on je śniadanie i w coś się ostro wczytuje.. pełna koncentracja... pytam go co tam robi, a on " czytam m jak mama, wiesz będę Tatą muszę się dokształcać " rozbroił mnie totalnie i zaczął mi czytać jakieś artykuły
Stary 2012-09-06, 08:38   #3450
megi-megi
Zakorzenienie

Co do kawy w ciąży i mleka - koleżanka sporo mlecznych produktów jadła w ciąży i później jak malutka się urodziła musiała wszystko odstawić, bo mała dostawała wysypki. Nie była to skaza białkowa, ale dziecko miało za dużo białka krowiego w ciąży i trzeba było lekko spauzować. Po kilku miesiącach wszystko się unormowało. Więc... jak zwykle... bez przesady.
No to idę na kawkę - z mlekiem
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości