|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013
No właśnie musisz być bardzo szczuplutka bez ciąży.
A brzucha takiego też strasznie chcę
|
|
|
|
|
#3362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.....straszne........tyle dziewczyn tu na forum ..i nie tylko-obok nas przezywaja takie tragedie... Ja z natury jestem raczej optymistką,ale dzisiaj...taki dół...a jak się dowiedziałam ,że w takiej całej sytuacji potworne jest to jak potrafią skopać w szpitalu...Znajoma na własnym przykładzie opowiadała mi...-ma już trójkę chłopaków i to miał być koniec..poczym okazało się,że jest w ciąży-nie skakali z radości ..ale się pogodzili z myślą ,że będą mieć czwarte.w czwartym mies.żle się poczuła...pojechali do szpitala i tam podczas ronienia wszyscy mieli ją za panikarę,że udaje,że przesadza ,że to potrwa...i ma czekać ....poszła do łazienki i tam skurcze -wyleciała mała kruszynka-dziewczynka....po wszystkim jak się nią zajęli to personel zapytał-co ma z TYM zrobić.... ...i powiedzcie mi dlaczego ludzie to tacy s☠☠☠☠.....le??? Dlaczego moi teście jak się dowiedzieli ,że mam pretensje,ze nigdy(to 3 ciąża)mi nie pogratulowali ,odparli-jeszcze wszystko może się zdarzyć... że jak miałam ślub w 6 mies.ciąży to opowiadali mi historyjki jak któraś z dziewczyn tak tańczyła,że musiała być tam zszywana aby wcześniej nie urodzić i ja mam uważać... To wszystko straszne.A to początek ..potem urodzimy i jeszcze bardziej się boimy....a dzieci już urodzone-jakie choroby,wypadki.....na prawdę ,jestem z tych mam które są wiecie-luz-blues...zero napinki,przecież wszystko będzie dobrze...ale czasem,ale tak w środku...lepiej nie myśleć... I powiedżcie,że bycie mamą już od pierwszych dni ciaży nie jest najtrudniejsze na świecie ?!!! Przepraszam za takie smutne refleksje... |
|
|
|
|
|
#3363 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co tam napisali o tych malinach ? Cytat:
Jeny dziewczyny, wstałam z fotela i nagle mnie taki ból złapał na dole, że aż mnie zgięło w pół i się złapałam za brzuch ( Macie też takie bóle?
|
|
|
|
#3364 |
|
Zakorzenienie
|
Macierzyństwo oznacza, że już nigdy nie zaznamy spokoju.
Ten mały człowiek staje się centrum świata.
|
|
#3365 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#3366 |
|
Zadomowienie
|
Moi teście ciągle mi mówią: Musisz dbać o NASZEGO wnuka, tylko ekologiczne i zdrowe jedzenie!
Męczy mnie to strasznie. Ostatnio zaś mówią: Ale nam się wnuki posypią w przyszłym roku.! No to pytam, czy w takim wypadku siostra mojego TŻta też jest w ciąży czy co (nasze maleństwo ma być pierwszym wnukiem w ich rodzinie), na co oni, że nie, bo ona teraz dostaje nowe propozycje pracy i karierę robi, ale widać, że dużo bardziej cieszyliby się jakby to ona była w ciąży.
|
|
|
#3367 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#3368 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3369 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no tak już jest jesli ktoś kocha to zawsze się będzie martwic
|
|
|
#3370 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mam podobną sytuację siostra mojego tż ma już jedno dziecko a drugie w każej chwili przyjdzie na świat i też czuję się jakby to ona była tylko w centrum uwagi
|
|
|
#3371 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#3372 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
My kobiety to mamy, faceci mogli by trochę dolegliwości przejąć na siebie
|
|
|
|
#3373 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#3374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do wstawania...to jak się zapomnę,to szybko wstanę ale staram się robić to wolniutko....bo to bardzo boli... Edytowane przez nestelle Czas edycji: 2012-09-05 o 15:01 |
|
|
|
|
|
#3375 |
|
Rozeznanie
|
mała wzmianka:
"Maliny są skarbnicą składników odżywczych. Znajdziesz w nich witaminy C,E,B1,B2,B6,B9 (kwas foliowy), a ponadto: wapń, magnez, żelazo, potas i naturalny błonnik. Zawierają też naturalne salicylany, działające jak aspiryna. To świetny naturalny lek na czas ciąży - malinowa herbatka z dodatkiem soku malinowego pomoże Ci, gdy poczujesz oznaki przeziębienia."
|
|
#3376 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
dla mnie szpital tez najgorszy |
||
|
|
|
|
#3377 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#3378 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Byłam dziś u lekarza po receptę i zbadal mi brzuch bo mówił ze to może być wyrostek ale na szczęście nie
No i powiedział że możliwe że zatkały się kanaliki moczowe co bylo bardzo możliwe bo jak się później porządnie wysikałam to mi przeszło ![]() Cytat:
Powiedzcie mi ile kosztuje to badanie i do którego tygodnia się je robi? Dużo wczesniej się umawiałyście?Cytat:
![]() Cytat:
Ja leżałam dwa dni. W pierwszy dzien robili bete, w drugim chcieli robić czy maleje i na trzeci dzien zabieg, ale pokazałam im moje wyniki i nie mieli wątpliwości więc zrobili zabieg w drugim dniu... 4 godz po zabiegu wypisalam się ze szpitala na właśne życzenie bo wiedziałam że nie przezyje tam jeszcze jednej nocy na dodatek po tym wszystkim.. Mimo ze bylam bardzo słaba wróciłam do domu. Niestety leżałam na patologi, gdzie co wieczór słuchałam z za ściany jak sprawdzją KTG jak serduszko bije dzieciom i płacz nowowrodków... masakra. Byłam pierwszy raz w szpitalu i strasznie to przezyłam.Dasz rade, nie masz wyjścia... Co do zabiegu to dali mi tabletke-lekarz wytłumaczył że to po to żeby nie uszkodzić szyjki i nie targać jej na siłe tylko niech sama się rozpulchni. Bo moja ciąża obumarła ale nie miałam zadnych krawien, nie roniłam, ciąża byla mocna. Napewno dasz rade. Pisz jak będziesz chciała coś wiedzieć Cytat:
Cytat:
myślałam że jeszcze jest może nadzieja..ja też nie plamiłam i nie krawiłam bo ciąża była zbyt mocna. Pamiętam jak jechalam z płaczem od lekarza i do tej pory nie mam pojęcia jak dojechałam... ![]() Jak będziesz miała jakieś pytania to pisz. Szpital jest okropny, ale da się przezyć jak się nie ma wyjścia. Ja myślałam że nie przezyje bo byłam pierwszy raz, ale jakoś poszło... Na zabieg napewno będziesz pod narkozą. Trzymaj się
|
|||||
|
|
|
|
#3379 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hmm
|
|
|
|
|
|
#3380 |
|
Zakorzenienie
|
Julcia ma już gorączkę 38'
Bycie mamą to naprawdę wyzwanie na cały etat, tak przeżywam tą jej chorobę, że chce mi się płakać.
|
|
|
#3381 | |
|
Zakorzenienie
|
bardzo mi przykro
![]() trzymam za Was dziewczyny mocno kciuki ![]() ojejjj... to az tak duzy rosnie brzuch? ![]() To teraz juz wiem, dlaczego kupuje sie ubrania ciazowe a ja myslalam, ze jakos sie moze w zawiazywany plaszcz zimowy zmieszcze ![]() Cytat:
|
|
|
#3382 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Więc wczoraj wróciłam do slabej rozpuszczalnej z mlekiem Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Absoltunie się z Tobą zgadzam![]() Cytat:
|
|
|
#3383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3384 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)Ja wlaśnie mam to dziś za sobą. Z dzidziolkiem wszystko ok Dziodzil wg om jest w 11tyg 6 dniu (tp 21 marca) a wg usg 12 tydz 2 dzień (tp 18 marca ), i co Wam jeszcze powiem... gin powiedziała, ze chyba coś tam widać między nogami Jak dzwoniłam do mamy i mówiłam jej, ze chyba nadal będzie żoną dziadka, to Tż powiedział: na pewno! przeciez widać, ze chlopak![]() Jestem taaaaka happy
|
|
|
#3385 |
|
Raczkowanie
|
Zjadłam właśnie obiadek który chodził za mną cały tydzień ziemniaki z koperkiem jajko sadzonę i mizeria z ogóreczkiem a tu co mój żołądek odmówił jakże tego pysznego posiłku zjadłam kilka kęsów i dalej to już straciłam apetyt
|
|
#3386 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
1.Dane z usg (akca serca, CRL, przeziernośc, wymiar dwuciemieniowy, lożysko, płyn owodniowy. 2. Markery wad chromosomowych (kośc nosowa, niedomykalność zastawki trójdzielnej, przeplyw w przewodzie żylnym. 3. Wady płodu (czaszka/mózg, kręgosłup, serce, brzuch, żolądek, pęcherz moczowy, ręce, stopy) 4. Coś o prawdopodobieństwie stanu przedrzucawkowego. 5. Szacowane ryzyko trisomii Zespołu Downa, Zespołu Edward'a i zaspołu Patau'a). 6. ryzyko zaburzeń związanych z nadciśnieniem. Więc trochę tego bylo No i usg 4D tez bylo ale mały byl leniwy i ogólnie to nie mam z dziś zbyt fajnych zdjęć
|
|
|
#3387 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie rozumiem mojego ciała, na logikę skoro objawy są coraz mocniejsze to powinno byc ok. Nie mialam żadnych plamien, nic. Nie mogę zwyczajnie tego pojąć... chce to miec za sobą, bo teraz ranki są okropne: wymioty ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#3388 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A straszyć nie chciałam, po prostu samą mnie to dobiło jak to przeczytałam... już się nastawiałam że jak już mam prawie 11 to już się mogę witać z gąską prawie..a tu jednak dupa. Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#3389 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a to bylo prywatnie czy panstwowo? Czy ktos moze napisac jak wyglada taka wizyta w panstwowej sluzbie zdrowia? Czy ona w tym terminie w ogole nie ma miejsca?
|
|
|
#3390 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ogolnie jestem zadowolona i uspokojona... przynajmniej na chwilę
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:35.

( Macie też takie bóle?

no tak już jest jesli ktoś kocha to zawsze się będzie martwic
05.07.2008

Powiedzcie mi ile kosztuje to badanie i do którego tygodnia się je robi? Dużo wczesniej się umawiałyście?
i płacz nowowrodków... masakra. Byłam pierwszy raz w szpitalu i strasznie to przezyłam.

Więc wczoraj wróciłam do slabej rozpuszczalnej z mlekiem