|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4921 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy!
Cytat:
NO ja wszystkie staniki do karmienia sprzed 2 lat moge wyrzucic. I musze kupic nowe. ![]() Teraz juz w miare ok. U mnie tym razem nie bylo krwawienia, ranek tylko sam bol. A teraz juz nie smaruje - tylko ten pierwszy moment jak chwyci jest nieprzyjemny. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4922 |
Zakorzenienie
|
Wielkie gratulacje dla Angel! Mała czekała na koniec remontu
![]() Zielona to poprostu jest masakra co oni tam robią! Oby zrobili Ci jutro cc. U Nas chyba stanie na Fabianku bo mężowi sie bardziej podoba,ale nie wiem jeszcze. Niech napisze ktoś do Sandry,ciekawe co u Nich ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4923 | |
Zadomowienie
|
Jaka słodziachna
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4924 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4925 | ||
Wtajemniczenie
|
o jaaaa....
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4926 |
Wtajemniczenie
|
dziewczynki przecudne
![]() A moje dziecie tylko na brzuszku chce spac. Ladnie podnosi i odwraca glowke. Ale ta szyjka ciagle przekrecona. Edytowane przez katiem Czas edycji: 2012-09-05 o 19:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#4927 |
Zadomowienie
|
Aga-ton może lepiej niech już się popieprzy i ulży ci kochana, bo nie mogę czytać, jak się męczysz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4928 |
Zakorzenienie
|
Nie mam pojęcia w czym u mnie problem..
![]() Aż normalnie ryczeć mi się chce ;( Myślałam, że problem ze szpitala minął.. A tu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4929 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
więc mamy podobne wagi córeczek ![]() ![]() ![]() Zielona brak słów na ten szpital .. no oby tylko bezpiecznie i szczęśliwie się wszystko skończyło
![]() |
#4930 |
Wtajemniczenie
|
śliczniastaaaa!!!! Ja btez chce swojego synka juz tuylić!
No nosek ma cudnie zadarty maluszkowa ![]() ![]() ![]() a urodziła Agnus21 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4931 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kochana a może masz mało treściwy pokarm? nie rycz tylko weź się w garść bo stres działa niekorzystnie i będziesz miała coraz mniej pokarmu ... u mnie tak się skończyło więc nie dopuść do tego ... dokarmisz małą i urośnie zobaczysz ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4932 |
Zakorzenienie
|
My byłyśmy na spacerku i podchodzi do nas pani i mówi oo jaki słodki chłopczyk prawie jak dziewczynka
![]() ![]() ![]()
#4933 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
aga tu chyba coś się rozkręca ciom ? ![]()
![]() |
#4934 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4935 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aniu bardzo mi się podoba Fabian ... mamy na placu Fabisia i jest przeuroczy ![]() ---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Cytat:
hehe jakoś nie oburzyłam się zbytnio, Duśka ma sporo niebieskich ciuszków i ubieram ją w nie więc jak ktoś uważa że tylko chłopcy maja ten kolor zarezerwowany to hmm no peszek nie ? ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Mamuśki mam dylemat co do chrzcin ... nie wiem czy Niunia da rade wytrzymać na sumie w niedziele gdzie pełen kościół i dłuższa msza ... i zastanawiam się czy nie chrzcić w sobotę na mszy niedzielnej ![]() Jak u Was wygląda ta kwestia ? ![]() ![]()
![]() |
#4936 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- dobranockam na dziś!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4937 | |||
Zakorzenienie
|
Jaka piękna kruszynka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Kochana ja Ci niestety nie pomogę za bardzo, bo u nas w parafii właśnie chrzciny są jedynie w soboty na tych niedzielnych mszach i to w dodatku tylko co 2 tygodnie. Wiem, że kiedyś chrzciny odbywały się podczas mszy, a teraz nawet można sobie załatwić, że podchodzi się z maluszkiem już po. Myślę, że to całkiem dobre rozwiązanie dla takich maleństw, więc nie wiem czy my nie skorzystamy z tej opcji.
![]() |
#4938 |
Zadomowienie
|
gratulacje dla nowych mam ktore tula juz swoje dzieciaczki
![]() MAGGIE chcialabym w lublinie ale chyba bede rodziła w krasnymstawie
#4939 |
Zakorzenienie
|
Jagódka Angel slodziutka i jak ciągnie cyca
![]() Konczita no Twoja dama to juiż pokażna ![]() ![]() ![]() co do chrzcin ja chce w sobotę ale to ze względu na to by po mszy była kolacja i wyad do domu bo dłużej niz godzinke nie zamierzam spedzac w restauracji. A czy wytrzyma to sie okaze ![]() Teściowa ze szwagierką pojechały do włoch szukać sukni ślubnej dla szwagierki i z tegoi co mówiły to największe zakupy zrobiła Zuzia ![]() ![]() Od 20 min piszę tegoposta i nie mogę skończyć a długi on jest. Mąż lata do córki ja do syna i ani jeden ani drugi ani śmie spać ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Asiuulka89 Czas edycji: 2012-09-05 o 19:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#4940 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Staram się ogarnąć, ale jak mam to zrobić jak nie mogę patrzeć na tą wyjącą z płaczu istotkę ![]() U nas dzieciaczki chrzci się tylko na sobotniej niedzielnej mszy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4941 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak jak napisala Konczi przede wszystkim spokoj. Wiem, ze latwo powiedziec, ale wlasnie samopoczucie mamy jest tu najwazniejsze. I wydaje mi sie, ze nie ma czegos takiego jak malo tresciwy pokarm. ale niech mnie ktos poprawi. wiem, ze Kubus ma dopiero tydzien i jeszcze ma szanse mi dac w kosc, ale poki co to aniolek. latwo go uspokoic nawet jak prezy brzuszek. Moze dlatego ze ja jestem mega spokojna. Moja mama to mnie nie poznaje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4942 |
Wtajemniczenie
|
Zielona, to jakieś jaja normalnie są... musisz mieć dużo siły, już bliżej niż dalej! To nie szpital tylko jakiś zbiór przypadkowych ludzi
![]() Agnes, paciorkowiec jest raczej dość powszechny, obydwie moje koleżanki go miały, i tak jak wspominała Aga_ton dostały zastrzyk przy porodzie, wcześniej nie były leczone. Alfabia, Angel - słodkie te Wasze pociechy, już bym chciała moją Zośkę tulić a tu jeszcze 6 tyg ![]() Aga_ton, może już się coś zaczyna kręcić?? ![]() ![]() Ja miałam koszmarne 2 dni. Praca, świrująca teściowa (co rzadko się jej zdarza), łzy same mi lecą, mąż się martwi że ja się martwię i tak w kółko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4943 |
Zadomowienie
|
Nie wiem czy ja będę miała taki wybór, ale gdybym mogła wybierać to na pewno zdecydowałabym się na sobotę. Byłam już na dwóch sobotnich chrztach i uważam, że są zdecydowanie lepsze dla wszystkich.
![]() |
#4944 |
Zakorzenienie
|
Jagódka śliczna
![]() U mnie maluch szaleje w brzuchu. A co do tych skurczów to wczoraj w szkole rodzenia Pani mówiła, że jeśli nagle pojawią się skurcze co 10 minut i trwają około godzine i ustępują to to jest poród fałszywy. Mówiła, że zwiastunem porodu takiego prawdziwego są skurcze najpierw co godzine, później co 40, 30 ,20, 10 minut.
#4945 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja nadal nie moge sie zdecydowac ![]() Ale w sumie ten ma najwieksze szanse. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4946 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja moje dziecię wielbię, jest Aniołkiem! Nie daje w kość, bo przecież problemy z tym karmieniem czy też wagą to nie Jej wina.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4947 | ||
Wtajemniczenie
|
slicznotka
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ja bym na pewno takiego maleństwa nie chrzciła jeszcze. ale jak juz to teraz bez problemu mozna bez mszy z ksiedzem sie ugadac, trwa to 15 minut. my jak bedziemy kiedys chrzcic to wlasnie bez mszy w sobote. no chyba, ze u was sie nie da, ksiadz by robil jakies problemy czy cus. nieraz widzialam jak na sumie ze 4 dzieci ciagnie sie to w nieskonczonosc, placza te malenstwa, matki z nimi do zakrysti wychodza....no po co to ![]() Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2012-09-05 o 20:34 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4948 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
u mnie zaczeły sięo d razu od 15-10 minutowych, u znajomej tak samo
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4949 |
Zadomowienie
|
Dziekuje za modlitwe za nas i pamiec...to byl najciezszy a za razem najszczesliwszy tydzien w moim zyciu...
A więc jeszcze raz od początku... to byl 29+4 tydz i zaistnialo przetaczanie krwi mimo ze tydzien wczesniej wszystko bylo jeszcze idealnie.NIBY!!!!... Olivia byla zdrowym , silniejszym dzieckiem 50 cm i chciala pomoc Laurze 38 cm ktora miala problem z serduszkiem a potem doszla woda w brzuszku u obu i malowodzie u Laury. Waga Olivi byla 1.1 kg bo przepompowała krew Laurze ktora miala 2 kg bo miala za duzo plynow. Obie mialy 0 w skali appgar. Małą dwa dni po cc zabrali mi do kliniki serca bo podejrzewali wade serca!! Nikt mi nic n ie powiedzial i jak rano zaczelam sie do niej wlec widzialam tylko wyworzony inkubator.Prawie peklo mi serce...Wypisalam sie na wlasne zadanie i z mezem pojechalismy za nia do kliniki. Teraz plyny ladnie jej schodza i ma juz 1,5 kg, wylew w prawej polkuli sie nie powieksza i okreslają go 2/4.Opuchlizna serca schodzi i jest tylko w małej czesci i okreslili sie ze juz nie jest to podejrzenie wady i najprawdopodobniej byla to infekcja a jeszcze bardziej prawdopodobne jest ze serduszko wyglądalo tak z powodu tego przetaczania. Dzis wrocila do szpitala gdzie sie urodzila. Mielismy 100 km do niej i ciezko bylo z czasem bo sa jeszcze chlopcy ale jezdzilismy codziennie po nowe,male porcje dobrych wiadomosci. Mam mase mleka od pierwszego juz dnia,ciagam jej i zawozimy i mrozimy na pozniej jakbym stracila ale raczej na to sie nie zanosi. Początkowo nie wiedzialam jak to bedzie z trawieniem mleka bo czesto wczesniaki ponizej 34 tyg nie toleruja mleka ale sie udalo,kolejny nasz cud....Z 3 ml 8 razy dziennie doszlismy do 5 ml 12 razy dziennie bo mala jest bardzo zywa i glodomorek z niej . Jest nadal pod respiratorem ale walczy i wszyscy sa w szoku. Jak mala nie spi to sama juz oddycha. Z tarczyca tez nieżle to wygląda,plucka czyste, bilirubina spada... W sobote mamy pogrzeb.... Dlaczego my??Dlaczego mimo cotygodniowych badan nikt nic nie widzial?? Dlaczego jesli wieczorem widzieli te wode i opuchniete serduszko od razu nie zrobili cc?? Kogo mam winic?? Jak sie usprawiedliwiac?? Dlaczego nie mogłam pomoc wlasnemu dziecku ani nigdy nie uslyszec jego serca,placzu.... Czasu juz nic nie cofnie...nikt nie zwroci mojego spokoju sprzed 28.08,nikt nie odda mi mojego dziecka...... |
![]() ![]() |
![]() |
#4950 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:29.