|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4891 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy!
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4892 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
slicznotka zielona brak slow na tych lekarzy |
||
|
|
|
#4893 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4894 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
O matko jaka cudna pyzunia słodziaszek malutki bombelek |
|
|
|
|
#4895 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Z dnia na dzień coraz lepiej ale nadal kiepsko. Rana szczypie i ciągnie a do tego OGROMNY ból pleców. Jakby kto kijem obił ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Dobrze, że jest u mnie mama bo samej było by bardzo ciężko . Ogólenie CC to dla mnie traumatyczne przeżycie. Zarówno sam zabieg jak i po. Dwa dni to była całkowita masakra. W domku od poniedziałku, regeneruję się szybciej. Ale nadal chodzę jak inwalidka. |
|
|
|
|
#4896 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ide spróbuje się pouczyć...
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
||
|
|
|
#4897 | ||
|
Zakorzenienie
|
Zielona bardzo, bardzo współczuję
Cytat:
Cytat:
Wybacz, że się śmieję, ale tylko i wyłącznie dlatego, że mam wrażenie, że opisałaś scenę z mojego życia. Mieliśmy kilka razy identyczną sytuację.
|
|
#4898 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() zmykam na rosołek, właśnie się ugotował ostatni raz jadłam go przed ciążą bo później strasznie mnie brzydził, ale teraz chyba jest ok ![]() będę później, mam nadzieję, że będą nowe wieści od Sandry lub Karolluki
|
|
|
|
|
#4899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#4900 | |||
|
Zadomowienie
|
Hej.
Ja znowu przelotem.Zaraz wybywam do szpitala na ktg. Z męzem jako tako gadam,ale cały czas mam na niego nerwa. A i dziś się dowiedziałam,że moja przyjaciółka jest w 8tygodniu ciąży! Cytat:
![]() Ja też już chcę i już się nie boję chyba...Cytat:
a jakoś dojechali jak widać na porodówkę.Cytat:
|
|
#4901 |
|
Zakorzenienie
|
COLDS czy ten wózek, na który tyle czekacie to Tako Laret, czy ja coś pokręciłam? Jeżeli tak, to proszę powiedz mi tylko jeszcze czy kupiliście go gdzieś w Poznaniu lub okolicach, czy przez internet? Jeżeli w jakimś konkretnym sklepie na terenie Poznania lub okolic, to czy mogłabyś mi podać namiary? Jeżeli cokolwiek pomieszałam to wybacz.
|
#4902 |
|
Zakorzenienie
|
Agaton mysle ze octanisept lepszy
Almariel odpusala ze nadal w w dwupaku i pod ktg wychodza slabe skurcze i jak dobrze pojdzie jutro wyjdzie Alfabia zdaje relacje na zywo widze
|
|
|
|
#4903 |
|
Zakorzenienie
|
Marta, Angel - GRATULACJE!!!! I witamy Dziewczynki na świecie
![]() 3 dni mnie nie było i tyle stron do nadrobienia
|
|
#4904 | |
|
Zakorzenienie
|
Z reguły są dwie próby wywołania, nie raz trzy.
Cytat:
|
|
|
|
|
#4905 |
|
Zadomowienie
|
Gratuluję nowym Mamusiom
Zielona współczuję, naprawdę żarty sobie robią w tym szpitalu :/ Ja jutro mam wizytę u lekarza i wybieram się do pracy zawieźć L4. Poza tym ten wymaz na GBS wyszedł mi negatywny, ale jakoś przy moim wiecznych infekcjach nie chcę mi się w to wierzyć ![]() Wczoraj zrobiliśmy małe przemeblowanie w naszym pokoju tak aby wstawić kołyskę. Dzisiaj mąż ją przywiezie od rodziców więc pochwalę się Wam naszym kącikiem ![]() Mnie dzisiaj humor kompletnie nie dopisuje, jestem jakaś płaczliwa. Idę kończyć sprzątanie łazienki i mam jeszcze troszkę prasowania. Jutro małżonek poodkurza całe mieszkanie i zmyje podłogi i będziemy mieli generalne sprzątanie z głowy.
|
#4906 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4907 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
będę musiała nowe zdjęcia Zuzanki wrzucić na kompa i może coś ciotkom wizażowym pokazać ![]() nasza też robi się pyzunią. 3 dni temu ok 3300g wazyła (około bo ważyłam się z nia na zwykłej wadze). Cytat:
btw to ja mam tyłozgięcie macicy więc bchyba nic dziwnego, ze szyjka była tak ułożonazazdroszcze tego staszica... i trzymam mocno kciuki! zeby wszystko było ok ech... coś mi9 sie pokrecilo i myslalam, ze dzis jest czwartek... ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
na staszica i jaczewskiego podkładów (ani na łóżko ani tych w gacie) mieć nie musisz. a majtek siateczkowych miałam 6 szt
|
|
|
#4908 |
|
Zakorzenienie
|
no mi to crp spadlo wiec narazie leze,zjadlam sobie bulke w koncu. zobaczymy co jutro bedzie,moj lekarz sie zdziwi jak zobaczy mnie rano na obchodzie.
Polozne mi mowily ze i tak skonczy sie cesarka,i ze nawet 10 oksytocyn nie pomoze z racji ze szyjka wysoko,twarda i zamknieta.. wiec czekam dalej, ino nie chce znowu miec lewatywy bo mi slabo bylo strasznie na wc i bolal brzuch...jem juz chyba 12 dzien antybiotyk Amipycyline czy jakos tak i czuje ze caly organizm mam juz jakis inny tzn.robiac siku czuje smrod chemii,tak samo z potem,normalnie jakby mnie zamkenli gdzies na odwyku to ćpuny by za mna chodzily
|
|
|
|
#4909 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze martwi mnie cisza od Karolluki, ona też dzisiaj miała iść na oddział. Czy ktoś się z nią kontaktował ? Numeru Sandry nie ma na tej naszej liście, ale Karolluki widzę, że jest. Tylko nie wiem czy pisać do niej, czy ktoś już to zrobił, a nie chcę jej za bardzo zawracać głowy.
|
|
#4910 |
|
Wtajemniczenie
|
Zielona kochanie to sa chyba jakies jaja
![]() NIe do pomyslenia. Co za ludzie.... ![]() Ciekawe jak dziewczyny rodzace. |
|
|
|
#4911 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo właśnie zauważyłam dzisiaj, że jeden cycek opróżniła - mało Jej było - dostała drugiego. I wtedy też prawie do końca go opróżniła. Więc w czym może być problem? ![]() Przez tydzień przybrała 110g. A norma to chyba 25g na dzień, wg mojej położnej, czyli 175g na tydzień powinna przybrać. Cytat:
Śliczna ![]() Cytat:
Tak, zamawialiśmy Tako Laret. Na chwilę obecną mamy samo nosidełko, bo wózio jeszcze nie doszedł , a dzisiaj mija termin. Dodaje zdjęcie tego, co już mamy . Dla zobrazowania koloru.Za nosidełko zapłaciłam 219zł. Zobaczymy ile muszę dopłacić za wózek ![]() A namiary sklepu to: ul. Dworcowa 24, Szamotuły tel. 61 292 07 46 Wszystkiego można dowiedzieć się telefonicznie, fantastyczny kontakt z szefową |
|||
|
|
|
#4912 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz sobie dopiero dobrałam ładne staniki z alles mama i czekam na wypłatę, żeby je sobie zamówić ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
też ekspresowo przyszedł do nas konik. jednego dnia zamówione a następnego już był u nas.
Edytowane przez maggie123 Czas edycji: 2012-09-05 o 19:07 |
||||
|
|
|
#4913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znalazłam gdzieś na Polnej sklep, który zajmuje się dystrybucją wózków Tako, ale przypuszczam, że ceny w samym Poznaniu będą ciut wyższe. Rozumiem, że Wy zamawialiście jakiś niestandardowy kolor, zgadza się? Czyli nie jest to ani ten brąz, ani popiel, który mają w ofercie tylko jeszcze inny odcień? Ja myślałam wstępnie o tej wersji eco, ale z połączeniem z gładkim brązem. Tak czy siak, chciałabym najpierw zobaczyć sam wózek, zanim zacznę martwić się kolorem.To już wiecie kiedy reszta do Was dotrze? W takim razie czekam później na opinię dotyczącą użytkowania.
ANTOŚ 28.10.2012 Edytowane przez Dearlie Czas edycji: 2012-09-05 o 19:21 |
|
|
|
|
#4914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My wybieraliśmy właśnie wersje eco, ale kolor materiału mamy z wózka Tako Ballila. I będziemy mieć właśnie jednolity brąz, taki jak na nosidełku jest. Ten jasny kolor to tylko wkładka. . Taka misiowata, słodziutka . Aż się tulić do niej chce
|
|
|
|
|
#4915 |
|
Wtajemniczenie
|
Alfabia- cudną masz córeczkę, jest śliczna i przesłodka
|
|
|
|
#4916 |
|
Zakorzenienie
|
Przedstawiam Jagodę Annę córkę Angel
|
|
|
|
#4917 |
|
Wtajemniczenie
|
a u mnie znów zaczynają się skurcze ... wyginam się jakby mnie ktoś pod napięcie podłączył
ciekawe czy to znowu fałszywy alarm czy coś się rozkręci. na jedno mi się jeszcze nigdzie nie spieszy, ale te bóle mnie wykańczają... i jeszcze te mdłości... wymioty... zgaga... drętwienie dłoni... bóle żołądka... oj dużo tego jakby tak się zastanowił, to już chyba wolałabym by było po wszystkim ![]() idę pod prysznic
|
|
|
|
#4918 | |
|
Zadomowienie
|
Na ktg ok.Szkoda,że skurcze słabe...
Cytat:
nie ma za co.A mi się coś popierdzieliło,że Agnes urodziła chyba kilka dni temu jej gratulowałam![]() Enigmama mój też ma taki stan olewający,w ogóle to już zabiera mi neta,bo mówi,że jak się dziecko urodzi to ja cały czas będę na komuterze siedziała i chyba chce mnie odzwyczaić ![]() Choć dziś zaczął gadać coś,że się stąd wyprowadzamy do bloku i wkurza mnie,bo często mówi w liczbie pojedyńczej!Kuźwa,nie pamięta,że od ponad 5lat jesteśmy małżeństwemIdę dziś wcześniej spać,bo noce są okropne a trzeba zbierać siły nie? ![]() Także dobrej nocki dziewczyny! Mam nadzieje,że nasze rodzące już mają to za sobą i tulą szczęśliwe swoje bobaski
|
|
#4919 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4920 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
trzymam kciuki za przystawianie do cycuszkaCytat:
Coś jakoś słaby ruch dziś na wątku normalnie spokojnie można czytać na bieżąco coraz więcej mamuś z maluszkami i na razie tempo spada, co logiczne jest jak najbardziej
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:10.

kroplowka cala poszla,zwieracz mnie boli a on mi kaze na oddzial wracac

chyba...

o kuźwa...

bo mi slabo bylo strasznie na wc i bolal brzuch...
jakby tak się zastanowił, to już chyba wolałabym by było po wszystkim