|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1531 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II
Cytat:
Gratuluje przeprowadzki. Bądź co bądź nie ma to jak na swoimCytat:
A kiedyś już miałaś takie cykle? Jest coś co mogło u Ciebie spowodować aż takie przesunięcie? A ja mam nerwy takie na swojego małża,że zaraz mu chyba przywale ![]() Wrócił z pracy jakoś po 17stej. Nawet nie zdąrzyłam z nim pogadać, dzieci nie zdąrzyły się nacieszyć nim, a on po 18stej poszedł do mojego taty bo tato miał jakąś sprawę. No i jak poszedł tak wrócił przed chwilką popiwkowany jak ta lala. Nie zatacza się, nie jest napruty,ale wypity bankowo. Dzieci już śpią,a ja mam go w nosie. Nie odzywam się nawet do niego. Kurcze miał iść na chwile i wrąbało go na 3 godziny. I tak o to nie spędziliśmy z nim wogóle czasu:/ Dzisiaj się nawet nie ścieram,nie robie wywodów bo ciśnienie mam już wystarczające, a to w moim przypadku może się źle skończyć bo jak wybuchne to będzie armagedon A do niego i tak gucio dotrze. Jutro za to jak go wezme w obroty to mu z tyłka normalnie jesień średniowiecza zrobie![]() ehhh
|
|
|
#1532 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja jak sie wkurze to sie poprostu nie odzywam - mysle ze to lepsza opcja, niz powiedziec za duzo. a na wyjasnienia czy normalny juz opierdziel bez zbednych emocji zawsze czas sie znajdzie
|
|
#1533 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1534 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
santom podrzuc jeden! ![]()
|
|
|
|
|
#1535 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() kurcze, jak cos takiego sie dzieje to dobrzez by bylo od razu brać nospę i luteinę. Ja takie dziwne bóle zaczęlam mieć 2 dni po terminie@, tj. w dniu zrobienia testu. No i od razu zadzwoniłam do gin i kazała mi brać luteinę
|
|
#1536 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny przepraszam że wam nie odpisze ale pisze z telefonu.Test rano negatywny
Po południu gin.Ale mnie wkurzyła koleżanka z pracy:/Wie o moich problemach,zresztą wszyscy w pracy wiedzą o poronieniu bo byłam na l4.I ta koleźanka sie pyta rano jak z tymi sprawami to sie jej zwierzyłam.A ona mi swoje mądrości żebym nie robiła badań hormonów tylko dała na luz psychiczny i nie mam okresu nie z powodu hormonów ale temu że brałam tabletki anty ten miesiac:/Mówie jej że używałam antykoncepcji całe lata i nie miałam źadnych problemów po odstawieniu a ona mi że właśnie widzi:/Nosz cholera problemy mam przez # a nie tabletki:/Wściekła jestem.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
#1537 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Kurde wiedziałam że to USG genetyczne się bedzie na mnie odbijać śniło mi się że miałam USG i wyszło że trzeba operować dziecku szyje bo miało jakby scalony podbródek z klatką, bo jakis palant wstrzyknął mi jakąs mutacje w pociągu jak nie zauważyłam.. i obudziłam się z krzykiem, nie mogłam się uspokoić... Cytat:
Zresztą to że ona nic nie wie, bo jedyne na czym siedzi to allegro to i tak znaczy ze zjadla wszystkie rozumy
|
|
|
|
|
#1539 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A więc USG jest w gabinecie i podaję godziny przyjęć, bo na stronie są nieaktualne.pon - 8-12 wt 7:30 - 13 śr -8 - 11:30 czw 13:00 - 18:00 Na NFZ nie umawiasz się telefonicznie, tylko po prostu idziesz. Ja chodzę z rana do niego i jest pusto. Jeśli chcesz prywatnie to dzwoń na komórkę, która jest podana na stronie. ![]() Cytat:
Chyba trzeba się postarać o dziewczynkę, żeby była równowaga Dobrze, że z maluszkiem wszytsko w porządku. Ale ten czas leci...Cytat:
Witam z rana ![]() Ale rano już jest zimno, ja cały czas dojeżdzam rowerem do pracy i nie wiem jak się ubierać, rano zimno, po pracy ciepło Mam nadzieję, że nie złapie mnie jakieś chorubsko. Jutro przyjeżdza do nas mój brat z bratową i mój bratanek![]() Miłego dnia |
|||
|
|
|
#1540 |
|
Rozeznanie
|
Witam się z rana. Dziś tak jak wczoraj jadę do mamy, żeby jej sprzątać dom. Wczoraj wymyłam jej płytki, szafki i takie tam w kuchni i małej łazience. Jeszcze została mi duża łazienka i okna w całym domu. Pewnie nie dam dziś ze wszystkim rady... Spałam dziś jak zabita, ale koszmary miałam. Najpierw śniło mi się, że mój psychiczny eks prowadził jakiś album z moimi zdjęciami i że nawet udało mu się zainstalować kamerę w moim mieszkaniu!!!! I próbował mnie zgwałcić... Później ktoś chciał mnie porwać w kolejnym śnie i wymachiwał mi strzykawką przed nosem! Także męczącą miałam noc .
|
#1541 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzień Dobry laseczki Lunka- jak pierwsza noc na nowym mieszkanku? colorblue- pogodzona już z mężem? ![]() Ja właśnie niedawno wstałam... gardło mnie boli przy połykaniu śliny Dziś 31dc, temperatura (jeszcze) wysoka 36,9, dziś może się w testa zaopatrze i jutro siknę ale nie obiecuję. ![]() Nie ma to jak ciepła herbatka ![]() ![]() ![]() Dziewczyny,skąd te sny????
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2012-09-06 o 09:32 |
||
|
|
|
#1542 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przynajmniej emocje opadną troszkę. Mnie denerwuje na przykład mój teść, który często zaprasza TŻ na piwko i namawia na więcej a często i na wódkę, ale jedno szczęście TŻ ma swój rozum i na piwku się kończy. Jak chce wypić więcej to woli się spotkać z moim bratem lub kolegami i zawsze zabiera mnie ze sobą ![]() Cytat:
Fasolka jest teraz najważniejsza ![]() Cytat:
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy i . Coby Wam przykrości nie sprawić wzięłam wczoraj w obroty TŻ i dzisiaj też planuję bo wczoraj albo dzisiaj owulka więc trzeba wykorzystać przedmuchane jajowody dzisiaj idę odebrać wyniki, to będę wiedziała już na pewno czy ten drugi jest drożny czy muszę zadowolić się jednym, a póki co zmykam do pracy ![]() ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#1543 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki
ja tak na szybkości do was wpadam teraz![]() Właśnie wróciłam ze spotkania w pracy porannego, a już muszę uciekać znów na miasto bo mam kilka spraw do załatwienia, a weszłam na kompa tylko rachunki opłacić, no ale na wizaż zajrzeć musiałam Widze żę Iza243 testowałaś---bardzo mi przykro że niema 2 kreseczek a teraz też by chciała starać się o kolejną pociechę, ale ma jakieś problemy z hormonami ....Kochane postaram się wpaść do was wieczorkiem ![]() Miłego |
|
|
|
#1544 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A powiedz mi kochana, cykl Ci się wyregulował od 1 tabletki bromka czy dopiero po jakimś czasie?
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#1545 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1546 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1547 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może po porodzie samo sie ureguluje wszystko
|
|
|
|
|
#1548 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No zobaczymy jak to u mnie będzie, ja zaczęłam brać w połowie tego cyklu, najpierw przez 7 dni pół tabletki a teraz 1 całą tabletkę... A prolaktynę mam dopiero skontrolować po 3 miesiącach od brania bromka.
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#1549 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Banka niech leci zatem dzisiaj nawet, bo skoro skurcze jakieś łapią to lepiej się uspokoić wizytą jak najszybciej. ![]() U mnie 25dc, cycki bolą nadal. Brzuch jakoś nie, choć to jego czułam zawsze już na 5-6 dni przed @. Cycki zawsze trochę też czułam, ale nie aż tak jak teraz. Jednak nie chcę się nakręcać, bo już kiedyś miała taki cykl, że mnie cycki napierdzielały jeszcze bardziej, a @ przyszła normalnie. Mam mętlik w głowie, ale same wiecie jak to jest jak się bardzo chce.
|
|||
|
|
|
#1550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas to jest tak,że jak jedno ma coś do powiedzenia drugiemu to to robi i tyle. A ja jak jestem mega wściekła o coś to staram się przemilczeć i czekam,aż mi ciśnienie zejdzie i wtedy przystępuję to wyłożenia problemu. Bo ja raczej nerwus jestem. I czasami zdarzyło mi się wybuchnąć i atakować w przypływie złości i nic to nie dawało. Była tylko kłotnia,pretensje,wyrzuty , a później przemyślenie sprawy z obu stron i pogodzenie się. Teraz staram się robić tak by pomijać etap pierwszy heheh. i odrazu przejść do przemyślenia,rozmowy i godzenia
|
|
|
#1551 |
|
Zakorzenienie
|
Elllo
![]() Dopiero wstała i od razu wizaż i Wy ![]() Lecę zjeść śniadanko nadrobić Was i zakupy
|
|
|
|
#1552 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No ale zauważyłam,że facetą trzeba niektóre sprawy wyjaśnić na spokojnie, wolno, wyraźnie i dopiero wtedy do Nich dociera ![]() Hmm... idę się zaraz kąpać bo na 15 do pracy... Heej Moni- ty śpiochu :P
|
|
|
|
#1553 |
|
Zakorzenienie
|
mimo ze ostatnio ciezko z kasa to zaden problem skombinowac to 200zl, ale tu chodzi o to ze ja sie tego badania boje.. i chyba wcale nie chce, ale czuje jakas presje...
|
|
|
|
#1554 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1555 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1556 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki
Ja jak zwykle po @ trochę teraz z boku, czytam Was i trzymam kciuki ![]() Dziś idę odebrać Wiesiołka z apteki, witaminki i magnez, będę pasła siebie i TŻta. Na szczęście witaminki grzecznie zjada jak są. Na razie jakieś tam pierwsze lepsze, ale skoro piszecie, że po odpowiednim zestawie może się poprawić jakość kijanek to przemyślę, co by mu jeszcze zanabyć. No i badania może w końcu zrobimy ![]() No i wiadomo, Clo + Castagnus. W sumie muszę Wam napisać, że Castagnus na mnie działa na pewno, widzę to po cerze. Jak go biorę to nie wywala mi przed @ na twarzy syfków. Prolaktyny nie badałam, ale no, po prostu widzę po sobie, ze jednak jest lepiej. Więc może następny cykl będzie w końcu trafiony
|
#1557 |
|
Rozeznanie
|
Wiecie co... brzuch mnie jakoś boli od wczoraj na wieczór, a mam dop 23 dc, no i jeszcze tego dupka biorę. Czy to od tego leku?? Mam się martwić?
|
#1558 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wcześniej były jazdy. To znaczy ja się produkowałam i dowalałam mu do pieca, a on siedział cicho i nie reagował, A to działało na mnie jeszcze gorzejNo ale jak już spędziło się ze sobą tyle lat i się poznało od podszewki to się człowiek uczy jak postępować Szkoda czasu na kłótnie i nieporozumienia. A ja wiem,że jak ja się wkurzę i nakręcę na maksa i wtedy nie daj Boże wybuchne to jest jazda,która do niczego nie prowadzi. Uczę się na błędach. Teraz już jest inaczej. Więcej sobie tłumaczymy. A ja w kryzysowych sytuacjach staram się upuścić sobie ciśnienie zanim zacznę rozmowę![]() Cytat:
![]() Cytat:
I my jesteśmy takie same heheCytat:
Smacznego. ja też dopiero będę jadła---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Cytat:
![]() Wkońcu się odezwałaś Trzeba wierzyć,że kolejny cykl będzie Wasz! Oby te wszystkie leki zdały egzamin. Trzymam kciuki!!! Powiedzcie mi dziewczyny czy Wy też tak macie? Dzisiaj 6dc. Wczoraj koniec @. No a dzisiaj co chwile czuje kłucia jakby w jajnikach raz po prawej raz po lewej. Raz poboli mocniej i z pachwin pociągnie w dół nóg i w górę brzucha. Cały czas to czuje. Chociaż nie jest to uciążliwe. Na owu przecież za szybko bo dopiero małpa sobie poszła wczoraj.
|
|
|
#1559 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [/QUOTE=dedra;36354877]Luna, a co Twój TŻ na ten temat myśli, bo mi się wydaje, że razem najlepiej podjąć taką decyzję. Ja ze swojej strony powiem Ci, że chyba bym nie robiła tego badania. Nie wiem co bym zrobiła jakby się okazało, że z dzidzią jest coś nie tak. Wolałabym chyba nie wiedzieć w razie czego. Chociaż nie wiem co zrobię jeśli będę już w ciąży (daj Boże), może mi się odmieni... [/QUOTE]Z TŻ nawet nie mialam kiedy pogadać, dzis tylko zapytał ile kosztuje i powiedział "jak tak to zróbmy" o 6 rano ![]() pogadam z nim wieczorem Kompletnie nie chodzi o pieniądze raczej o strach, ze e badanie bedzie bardzo meczace w sensie ze bede miec koszmary, lęki itp. Cytat:
a gdzie Cie boli?
|
||
|
|
|
#1560 |
|
Zadomowienie
|
No to pogadaj, ale widzę, że dla Ciebie lepiej byłoby, żebyś zrobiła jednak to badanie. Bo tak będziesz miała sny przed kilka dni przed wynikami, a jak nie zrobisz to będziesz się zamartwiać do końca ciąży.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:28.

moj kochany różówy pokoik 

. I jak to miesiąc czekania na prywatną wizytę u gina? 
Po południu gin.Ale mnie wkurzyła koleżanka z pracy:/Wie o moich problemach,zresztą wszyscy w pracy wiedzą o poronieniu bo byłam na l4.I ta koleźanka sie pyta rano jak z tymi sprawami to sie jej zwierzyłam.A ona mi swoje mądrości żebym nie robiła badań hormonów tylko dała na luz psychiczny i nie mam okresu nie z powodu hormonów ale temu że brałam tabletki anty ten miesiac:/Mówie jej że używałam antykoncepcji całe lata i nie miałam źadnych problemów po odstawieniu a ona mi że właśnie widzi:/Nosz cholera problemy mam przez # a nie tabletki:/Wściekła jestem.

), i co Wam jeszcze powiem... gin powiedziała, ze chyba coś tam widać między nogami

. Coby Wam przykrości nie sprawić wzięłam wczoraj w obroty TŻ i dzisiaj też planuję bo wczoraj albo dzisiaj owulka więc trzeba wykorzystać przedmuchane jajowody