Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-05, 21:11   #1531
colorblue
Zakorzenienie

Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
a jak wygląda to badanie? W 3d? Można wziąść partnera?

Dziewczyny zaraz się przeprowadzam bo TŻ dopiero prace skonczył i ogarnia mnie strach. Ja nie chce moj kochany różówy pokoik
ale ze mnie gówniarz, ale co poradze że mam taki sentyment do mojego pokoju

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

Jednak się nie wyprowadzam
wywieźli mi rzeczy wiec zostałam z laptopem na podłodze, ale dziś się jeszcze prześpimy na materacu
nie mam sily sie tam dzis rozkladac bo to moja godzina do spania...
myslalam ze przyjada o 7 ale teraz to ja już mam do spania
Hahahah Gratuluje przeprowadzki. Bądź co bądź nie ma to jak na swoim

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
testowałam w niedziele był negatyw,jutro dla pewności powtórze.Na bete chciałam iść ale nie dałam rady z powodu pracy,a u mnie nie ma laboratorium ani szpitala żeby iść po południu ne bete.Zobacze co gin jutro powie,a jak dalej nie bedzie nic wiadomo to na bete pójde w piątek bo dziś okazało się że bede mieć wolny

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:43 ----------

piękna pamiątka taki filmik
A może jednak ukrywa się ta fasolka tam??? Oby!!! Mocno trzymam za to kciuki!
A kiedyś już miałaś takie cykle? Jest coś co mogło u Ciebie spowodować aż takie przesunięcie?

A ja mam nerwy takie na swojego małża,że zaraz mu chyba przywale
Wrócił z pracy jakoś po 17stej. Nawet nie zdąrzyłam z nim pogadać, dzieci nie zdąrzyły się nacieszyć nim, a on po 18stej poszedł do mojego taty bo tato miał jakąś sprawę. No i jak poszedł tak wrócił przed chwilką popiwkowany jak ta lala. Nie zatacza się, nie jest napruty,ale wypity bankowo. Dzieci już śpią,a ja mam go w nosie. Nie odzywam się nawet do niego. Kurcze miał iść na chwile i wrąbało go na 3 godziny. I tak o to nie spędziliśmy z nim wogóle czasu:/
Dzisiaj się nawet nie ścieram,nie robie wywodów bo ciśnienie mam już wystarczające, a to w moim przypadku może się źle skończyć bo jak wybuchne to będzie armagedon A do niego i tak gucio dotrze. Jutro za to jak go wezme w obroty to mu z tyłka normalnie jesień średniowiecza zrobie
ehhh

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 21:15   #1532
...Skierka...
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość

Wrócił z pracy jakoś po 17stej. Nawet nie zdąrzyłam z nim pogadać, dzieci nie zdąrzyły się nacieszyć nim, a on po 18stej poszedł do mojego taty bo tato miał jakąś sprawę. No i jak poszedł tak wrócił przed chwilką popiwkowany jak ta lala. Nie zatacza się, nie jest napruty,ale wypity bankowo. Dzieci już śpią,a ja mam go w nosie. Nie odzywam się nawet do niego. Kurcze miał iść na chwile i wrąbało go na 3 godziny. I tak o to nie spędziliśmy z nim wogóle czasu:/
Dzisiaj się nawet nie ścieram,nie robie wywodów bo ciśnienie mam już wystarczające, a to w moim przypadku może się źle skończyć bo jak wybuchne to będzie armagedon A do niego i tak gucio dotrze. Jutro za to jak go wezme w obroty to mu z tyłka normalnie jesień średniowiecza zrobie
ehhh
masz racje, lepiej poczekać az emocje opadna
ja jak sie wkurze to sie poprostu nie odzywam - mysle ze to lepsza opcja, niz powiedziec za duzo.
a na wyjasnienia czy normalny juz opierdziel bez zbednych emocji zawsze czas sie znajdzie

kiedy byłam jak kropelka czułam serca twego bicie
i wiedzialam jak jest wielka miłość która daje życie...

20.11. ...nasze Szczęście...
...Skierka... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 21:17   #1533
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zaraz_a Pokaż wiadomość
banka - Ty tu nie strasz żadnymi skurczami . I jak to miesiąc czekania na prywatną wizytę u gina? Ja wiem, że u endo, neurologa czy innych specjalizacji się czasem tyle czeka, ale u gina? Przecież ich jak mrówków. Ja bym tyle nie czekała, tylko przy tych skurczach wtryniła się gdzieś bez kolejki, bo jesteś w ciąży i nie ma co ryzykować. Chociaż w sumie to mogą być skurcze w okolicach terminu @.
Najprawdopodobniej ale z pierwsza ciąża było tak samo musiałam no spe brać i kursuje pod język , obdzwonilam z 10 gabinetów dr ginekologow i zapelnione terminy ale jutro bezpisrednio zadzwonie na kom i powiem jak jest i ze musi mnie przyjąć hehe
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 21:39   #1534
magdaammm
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
Najprawdopodobniej ale z pierwsza ciąża było tak samo musiałam no spe brać i kursuje pod język , obdzwonilam z 10 gabinetów dr ginekologow i zapelnione terminy ale jutro bezpisrednio zadzwonie na kom i powiem jak jest i ze musi mnie przyjąć hehe
oj nie dobrze.. a te terminy do gina to jakies z kosmosu. Ja przy pierwszej ciazy zmienilam lekarza na naszego ordynatora ginekologii w szpitalu, tyle e troche za pozno to zrobilam.. ale ogolnie to jest dr Ludwicki. bardzo go u nas chwala. wiem, ze przyjmuje w szczecinie raczej, a w stargardzie rz w tygodniu tylko. bierze przy pierwszej wizycie 120 zl z usg a pozniej kazda kolejna 90 zl. jesli chcesz to moge poszukac Ci numeru.. ale jesli masz czas to poszukaj moze jakis opinii o nim i poczytaj..

santom podrzuc jeden!
magdaammm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 22:21   #1535
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Hahahah Gratuluje przeprowadzki. Bądź co bądź nie ma to jak na swoim

A może jednak ukrywa się ta fasolka tam??? Oby!!! Mocno trzymam za to kciuki!
A kiedyś już miałaś takie cykle? Jest coś co mogło u Ciebie spowodować aż takie przesunięcie?

ehhh

Cytat:
kurcze, jak cos takiego sie dzieje to dobrzez by bylo od razu brać nospę i luteinę. Ja takie dziwne bóle zaczęlam mieć 2 dni po terminie@, tj. w dniu zrobienia testu. No i od razu zadzwoniłam do gin i kazała mi brać luteinę
Stary 2012-09-06, 06:19   #1536
iza243
Zakorzenienie

Dziewczyny przepraszam że wam nie odpisze ale pisze z telefonu.Test rano negatywnyPo południu gin.Ale mnie wkurzyła koleżanka z pracy:/Wie o moich problemach,zresztą wszyscy w pracy wiedzą o poronieniu bo byłam na l4.I ta koleźanka sie pyta rano jak z tymi sprawami to sie jej zwierzyłam.A ona mi swoje mądrości żebym nie robiła badań hormonów tylko dała na luz psychiczny i nie mam okresu nie z powodu hormonów ale temu że brałam tabletki anty ten miesiac:/Mówie jej że używałam antykoncepcji całe lata i nie miałam źadnych problemów po odstawieniu a ona mi że właśnie widzi:/Nosz cholera problemy mam przez # a nie tabletki:/Wściekła jestem.

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 06:35   #1537
zaraz_a
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny przepraszam że wam nie odpisze ale pisze z telefonu.Test rano negatywnyPo południu gin.Ale mnie wkurzyła koleżanka z pracy:/Wie o moich problemach,zresztą wszyscy w pracy wiedzą o poronieniu bo byłam na l4.I ta koleźanka sie pyta rano jak z tymi sprawami to sie jej zwierzyłam.A ona mi swoje mądrości żebym nie robiła badań hormonów tylko dała na luz psychiczny i nie mam okresu nie z powodu hormonów ale temu że brałam tabletki anty ten miesiac:/Mówie jej że używałam antykoncepcji całe lata i nie miałam źadnych problemów po odstawieniu a ona mi że właśnie widzi:/Nosz cholera problemy mam przez # a nie tabletki:/Wściekła jestem.
Iza - przykro mi, że wyszedł negatyw . Zobaczysz, co powie ginekolog. A na bank bedzie miał więcej do powiedzenia niż koleżaneczka. Olej babę i się nią nie stresuj. Znalazła się ciotka dobra rada od siemiu boleści
zaraz_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 08:04   #1538
Luna0
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny

Kurde wiedziałam że to USG genetyczne się bedzie na mnie odbijać
śniło mi się że miałam USG i wyszło że trzeba operować dziecku szyje bo miało jakby scalony podbródek z klatką, bo jakis palant wstrzyknął mi jakąs mutacje w pociągu jak nie zauważyłam.. i obudziłam się z krzykiem, nie mogłam się uspokoić...

Cytat:
No najwiecej do powiedzenia mają CI co nic nie wiedzą. Jak mojej siostrze powiedziałam że do konca zycia bede musiala jesc leki bo mam niedoczynność tarczycy to powiedziała "pewnie sama sobie to wymyslilas z tych bzdur z internetu" a ja bylam prywatnie u lekarza z Krakowa
Zresztą to że ona nic nie wie, bo jedyne na czym siedzi to allegro to i tak znaczy ze zjadla wszystkie rozumy

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 08:18   #1539
Szejda
Rozeznanie

Cytat:
a ma usg w gabinecie??
Dedra a ilo dniowe masz cykle?? czy nie 32 cos mi sie kojarzy?
Już służę pomocą A więc USG jest w gabinecie i podaję godziny przyjęć, bo na stronie są nieaktualne.
pon - 8-12
wt 7:30 - 13
śr -8 - 11:30
czw 13:00 - 18:00

Na NFZ nie umawiasz się telefonicznie, tylko po prostu idziesz. Ja chodzę z rana do niego i jest pusto. Jeśli chcesz prywatnie to dzwoń na komórkę, która jest podana na stronie.

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość

Laseczki Kochane
Ja mam juz za sobą usg prenatalne. Z dzidziolkiem wszystko ok Wiadomo, to są informacje pewne na 80% no bo jest to badanie nieinwazyjne. Ginka nas jeszcze poinformowała, że mogę iśc zrobić badania biochemiczne (dziś albo najpóźniej jutro), bo one dają informacje pewne na 90%. Ale nie wybieramy się na nie bo 100% pewnosci i tak nie dają a 240 zł kosztują Dziodzil wg om jest w 11tyg 6 dniu (tp 21 marca) a wg usg 12 tydz 2 dzień (tp 18 marca), i co Wam jeszcze powiem... gin powiedziała, ze chyba coś tam widać między nogami Jak dzwoniłam do mamy i mówiłam jej, ze chyba nadal będzie żoną dziadka, to Tż powiedział: na pewno! przeciez widać, ze chlopak
Jestem taaaaka happy
Same chłopaki na naszym forum Chyba trzeba się postarać o dziewczynkę, żeby była równowaga Dobrze, że z maluszkiem wszytsko w porządku. Ale ten czas leci...

Cytat:
Nie przejmuj się koleżankę, pewnie chciała Cię pocieszyć ale jej nie wyszło. Dzisiaj już będziesz wiedziała co się dzieje

Witam z rana
Ale rano już jest zimno, ja cały czas dojeżdzam rowerem do pracy i nie wiem jak się ubierać, rano zimno, po pracy ciepło Mam nadzieję, że nie złapie mnie jakieś chorubsko. Jutro przyjeżdza do nas mój brat z bratową i mój bratanek Cieszę się, że ich zobaczę, muszę przygotować menu na weekend

Miłego dnia
Szejda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 09:30   #1540
lady_malgo
Rozeznanie

Witam się z rana. Dziś tak jak wczoraj jadę do mamy, żeby jej sprzątać dom. Wczoraj wymyłam jej płytki, szafki i takie tam w kuchni i małej łazience. Jeszcze została mi duża łazienka i okna w całym domu. Pewnie nie dam dziś ze wszystkim rady... Spałam dziś jak zabita, ale koszmary miałam. Najpierw śniło mi się, że mój psychiczny eks prowadził jakiś album z moimi zdjęciami i że nawet udało mu się zainstalować kamerę w moim mieszkaniu!!!! I próbował mnie zgwałcić... Później ktoś chciał mnie porwać w kolejnym śnie i wymachiwał mi strzykawką przed nosem! Także męczącą miałam noc .

26.06.2010-
lady_malgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 09:31   #1541
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
a jak wygląda to badanie? W 3d? Można wziąść partnera?

Dziewczyny zaraz się przeprowadzam bo TŻ dopiero prace skonczył i ogarnia mnie strach. Ja nie chce moj kochany różówy pokoik
ale ze mnie gówniarz, ale co poradze że mam taki sentyment do mojego pokoju

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:01 ----------

Jednak się nie wyprowadzam
wywieźli mi rzeczy wiec zostałam z laptopem na podłodze, ale dziś się jeszcze prześpimy na materacu
nie mam sily sie tam dzis rozkladac bo to moja godzina do spania...
myslalam ze przyjada o 7 ale teraz to ja już mam do spania
Pamiętam,że jak byłam nastolatką to zawsze marzyłam o różowym pokoiku... no ale był żółty,a teraz zielony...

Cytat:
Ja też nie lubię jak ktoś nie ma zielonego pojęcia o pewnych sprawach a wygłasza swoje mądre filozofie... Nie przejmuj się Nią no ipopołudniu obowiązkowo relacja od gina,3mamy kciuki!

Dzień Dobry laseczki

Lunka- jak pierwsza noc na nowym mieszkanku?
colorblue
- pogodzona już z mężem?

Ja właśnie niedawno wstałam... gardło mnie boli przy połykaniu śliny wrrr.... muszę zaraz jakiegoś cholinexa wziąść lub coś... wydaję mi się że to sprawka klimatyzacji w pracy...albo zimne napoje+lody bo to ostatnio też często piłam i jadłam..
Dziś 31dc, temperatura (jeszcze) wysoka 36,9, dziś może się w testa zaopatrze i jutro siknę ale nie obiecuję.

Nie ma to jak ciepła herbatka

Dziewczyny,skąd te sny????

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Edytowane przez Dzastin08
Czas edycji: 2012-09-06 o 09:32
Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 09:34   #1542
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:

ehhh
No i dobrze że mu dopiero dzisiaj wygarniesz Przynajmniej emocje opadną troszkę. Mnie denerwuje na przykład mój teść, który często zaprasza TŻ na piwko i namawia na więcej a często i na wódkę, ale jedno szczęście TŻ ma swój rozum i na piwku się kończy. Jak chce wypić więcej to woli się spotkać z moim bratem lub kolegami i zawsze zabiera mnie ze sobą
Cytat:
Dzwoń koniecznie i maszeruj do gina Fasolka jest teraz najważniejsza
Cytat:
Dziewczyny przepraszam że wam nie odpisze ale pisze z telefonu.Test rano negatywnyPo południu gin.
Iza, a może masz ostatnio dużo stresu i dlatego ci się okres przesunął? Ja na początku moich problemów z prolaktyną potrafiłam mieć cykle 45-60 dni. Bromergon załatwił sprawę i teraz są jak w zegarku.

Dzięki dziewczyny za słowa otuchy i . Coby Wam przykrości nie sprawić wzięłam wczoraj w obroty TŻ i dzisiaj też planuję bo wczoraj albo dzisiaj owulka więc trzeba wykorzystać przedmuchane jajowody dzisiaj idę odebrać wyniki, to będę wiedziała już na pewno czy ten drugi jest drożny czy muszę zadowolić się jednym, a póki co zmykam do pracy

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
emperatura (jeszcze) wysoka 36,9, dziś może się w testa zaopatrze i jutro siknę ale nie obiecuję.
Siknij i chwal się jutro pięknymi II kreskami
Stary 2012-09-06, 09:41   #1543
Atena564
Zadomowienie

Hej dziewczynki ja tak na szybkości do was wpadam teraz
Właśnie wróciłam ze spotkania w pracy porannego, a już muszę uciekać znów na miasto bo mam kilka spraw do załatwienia, a weszłam na kompa tylko rachunki opłacić, no ale na wizaż zajrzeć musiałam

Widze żę Iza243 testowałaś---bardzo mi przykro że niema 2 kreseczek ale kochana tym co Ci ta koleżanka powiedziała to się wogóle nieporzejmuj!!!Takie jak one to się na niczym nieznają!! U mnie tylko jedna koleżanka z pracy wie że się staram o maleństwo, i mnie doskonale rozumie i dopinguje, bo sama ma 4 letnią córcie, a jednego maluszka po porodzie straciła a teraz też by chciała starać się o kolejną pociechę, ale ma jakieś problemy z hormonami ....

Kochane postaram się wpaść do was wieczorkiem
Miłego
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 09:41   #1544
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
No i dobrze że mu dopiero dzisiaj wygarniesz Przynajmniej emocje opadną troszkę. Mnie denerwuje na przykład mój teść, który często zaprasza TŻ na piwko i namawia na więcej a często i na wódkę, ale jedno szczęście TŻ ma swój rozum i na piwku się kończy. Jak chce wypić więcej to woli się spotkać z moim bratem lub kolegami i zawsze zabiera mnie ze sobą

Dzwoń koniecznie i maszeruj do gina Fasolka jest teraz najważniejsza

Iza, a może masz ostatnio dużo stresu i dlatego ci się okres przesunął? Ja na początku moich problemów z prolaktyną potrafiłam mieć cykle 45-60 dni. Bromergon załatwił sprawę i teraz są jak w zegarku.

Dzięki dziewczyny za słowa otuchy i . Coby Wam przykrości nie sprawić wzięłam wczoraj w obroty TŻ i dzisiaj też planuję bo wczoraj albo dzisiaj owulka więc trzeba wykorzystać przedmuchane jajowody dzisiaj idę odebrać wyniki, to będę wiedziała już na pewno czy ten drugi jest drożny czy muszę zadowolić się jednym, a póki co zmykam do pracy

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Siknij i chwal się jutro pięknymi II kreskami
Zobaczymy, bo od jutra w sumie jeszcze 2 dni do @...
A powiedz mi kochana, cykl Ci się wyregulował od 1 tabletki bromka czy dopiero po jakimś czasie?

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2012-09-06, 09:43   #1545
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdaammm Pokaż wiadomość
oj nie dobrze.. a te terminy do gina to jakies z kosmosu. Ja przy pierwszej ciazy zmienilam lekarza na naszego ordynatora ginekologii w szpitalu, tyle e troche za pozno to zrobilam.. ale ogolnie to jest dr Ludwicki. bardzo go u nas chwala. wiem, ze przyjmuje w szczecinie raczej, a w stargardzie rz w tygodniu tylko. bierze przy pierwszej wizycie 120 zl z usg a pozniej kazda kolejna 90 zl. jesli chcesz to moge poszukac Ci numeru.. ale jesli masz czas to poszukaj moze jakis opinii o nim i poczytaj..

santom podrzuc jeden!
mozesz podac , ale szukalam na necie i jest tylko ze w stargardzie przyjmuje.

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość

kurcze, jak cos takiego sie dzieje to dobrzez by bylo od razu brać nospę i luteinę. Ja takie dziwne bóle zaczęlam mieć 2 dni po terminie@, tj. w dniu zrobienia testu. No i od razu zadzwoniłam do gin i kazała mi brać luteinę
No -spe biore juz tylko nie wiem czy 2 razy czy 3 razy dziennie brac, zaraz bede od nowa toczyla batalie z szukaniem lekarza
Cytat:
Napisane przez Szejda Pokaż wiadomość
Już służę pomocą A więc USG jest w gabinecie i podaję godziny przyjęć, bo na stronie są nieaktualne.
pon - 8-12

Na NFZ nie umawiasz się telefonicznie, tylko po prostu idziesz. Ja chodzę z rana do niego i jest pusto. Jeśli chcesz prywatnie to dzwoń na komórkę, która jest podana na stronie.

Same chłopaki na naszym forum Chyba trzeba się postarać o dziewczynkę, żeby była równowaga Dobrze, że z maluszkiem wszytsko w porządku. Ale ten czas leci...

Nie przejmuj się koleżankę, pewnie chciała Cię pocieszyć ale jej nie wyszło. Dzisiaj już będziesz wiedziała co się dzieje

Witam z rana
Ale rano już jest zimno, ja cały czas dojeżdzam rowerem do pracy i nie wiem jak się ubierać, rano zimno, po pracy ciepło Mam nadzieję, że nie złapie mnie jakieś chorubsko. Jutro przyjeżdza do nas mój brat z bratową i mój bratanek Cieszę się, że ich zobaczę, muszę przygotować menu na weekend

Miłego dnia
oo dzieki, zaraz bede dzwonila, a ten nr na stacjonarny co jest na stronie to nie do gabinetu??
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 09:45   #1546
Szejda
Rozeznanie

Cytat:

oo dzieki, zaraz bede dzwonila, a ten nr na stacjonarny co jest na stronie to nie do gabinetu??
Ten nr stacjonarny jest na recepcję, jesli chcesz pogadać z ginem to dzwoń na komórkę
Szejda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 09:48   #1547
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Zobaczymy, bo od jutra w sumie jeszcze 2 dni do @...
A powiedz mi kochana, cykl Ci się wyregulował od 1 tabletki bromka czy dopiero po jakimś czasie?
Tak, w zasadzie od razu jak zaczęłam go przyjmować, po jakimś czasie zaczął się skracać za bardzo, więc skontrolowałam prolaktynę i okazało się że mogę przejść na mniejszą dawkę i tak od kilku lat zażywam codziennie pół tabletki. Dzięki temu prl utrzymuje się na prawidłowym poziomie, a jeśli tylko próbuje odstawić to leci na łeb na szyję, więc pozostaje mi brać i czekać na fasolkę Może po porodzie samo sie ureguluje wszystko
Stary 2012-09-06, 09:52   #1548
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Tak, w zasadzie od razu jak zaczęłam go przyjmować, po jakimś czasie zaczął się skracać za bardzo, więc skontrolowałam prolaktynę i okazało się że mogę przejść na mniejszą dawkę i tak od kilku lat zażywam codziennie pół tabletki. Dzięki temu prl utrzymuje się na prawidłowym poziomie, a jeśli tylko próbuje odstawić to leci na łeb na szyję, więc pozostaje mi brać i czekać na fasolkę Może po porodzie samo sie ureguluje wszystko

No zobaczymy jak to u mnie będzie, ja zaczęłam brać w połowie tego cyklu, najpierw przez 7 dni pół tabletki a teraz 1 całą tabletkę...
A prolaktynę mam dopiero skontrolować po 3 miesiącach od brania bromka.

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2012-09-06, 09:56   #1549
dedra
Zadomowienie

Cytat:
Iza nie przejmuj się koleżanką, idź do gina jak zaplanowałaś i się okaże co się tam u Ciebie w organizmie dzieje. Może dostaniesz coś na wywołanie @ i następny cykl już będziesz miała udany.

Cytat:
Cześć dziewczyny

Kurde wiedziałam że to USG genetyczne się bedzie na mnie odbijać
śniło mi się że miałam USG i wyszło że trzeba operować dziecku szyje bo miało jakby scalony podbródek z klatką, bo jakis palant wstrzyknął mi jakąs mutacje w pociągu jak nie zauważyłam.. i obudziłam się z krzykiem, nie mogłam się uspokoić...
Luna jak Cię to tak męczy to skombinuj te 200 zł i zrób to USG. Będziesz spokojniejsza.

Cytat:
Napisane przez Szejda Pokaż wiadomość
pon - 8-12

No to dziękujemy Szejda Banka niech leci zatem dzisiaj nawet, bo skoro skurcze jakieś łapią to lepiej się uspokoić wizytą jak najszybciej.

U mnie 25dc, cycki bolą nadal. Brzuch jakoś nie, choć to jego czułam zawsze już na 5-6 dni przed @. Cycki zawsze trochę też czułam, ale nie aż tak jak teraz. Jednak nie chcę się nakręcać, bo już kiedyś miała taki cykl, że mnie cycki napierdzielały jeszcze bardziej, a @ przyszła normalnie. Mam mętlik w głowie, ale same wiecie jak to jest jak się bardzo chce.
dedra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 09:57   #1550
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Pamiętam,że jak byłam nastolatką to zawsze marzyłam o różowym pokoiku... no ale był żółty,a teraz zielony...

Ja też nie lubię jak ktoś nie ma zielonego pojęcia o pewnych sprawach a wygłasza swoje mądre filozofie... Nie przejmuj się Nią no ipopołudniu obowiązkowo relacja od gina,3mamy kciuki!

Dzień Dobry laseczki

Lunka- jak pierwsza noc na nowym mieszkanku?
colorblue- pogodzona już z mężem?

Ja właśnie niedawno wstałam... gardło mnie boli przy połykaniu śliny wrrr.... muszę zaraz jakiegoś cholinexa wziąść lub coś... wydaję mi się że to sprawka klimatyzacji w pracy...albo zimne napoje+lody bo to ostatnio też często piłam i jadłam..
Dziś 31dc, temperatura (jeszcze) wysoka 36,9, dziś może się w testa zaopatrze i jutro siknę ale nie obiecuję.

Nie ma to jak ciepła herbatka

Dziewczyny,skąd te sny????
Kochana ja się z nim nie pokłóciłam bo my już raczej etap kłótni mamy za sobą. Poprostu byłam wściekła na niego okropnie...Przemilczalam wczoraj temat, ale dzisiaj rano powiedziałam mu co o tym myślę. Oczywiście mąż był potulny i milutki jak baranek.
U nas to jest tak,że jak jedno ma coś do powiedzenia drugiemu to to robi i tyle. A ja jak jestem mega wściekła o coś to staram się przemilczeć i czekam,aż mi ciśnienie zejdzie i wtedy przystępuję to wyłożenia problemu. Bo ja raczej nerwus jestem. I czasami zdarzyło mi się wybuchnąć i atakować w przypływie złości i nic to nie dawało. Była tylko kłotnia,pretensje,wyrzuty , a później przemyślenie sprawy z obu stron i pogodzenie się. Teraz staram się robić tak by pomijać etap pierwszy heheh. i odrazu przejść do przemyślenia,rozmowy i godzenia

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2012-09-06, 10:09   #1551
monini2507
Zakorzenienie

Elllo
Dopiero wstała i od razu wizaż i Wy
Lecę zjeść śniadanko nadrobić Was i zakupy
monini2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 10:09   #1552
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Kochana ja się z nim nie pokłóciłam bo my już raczej etap kłótni mamy za sobą. Poprostu byłam wściekła na niego okropnie...Przemilczalam wczoraj temat, ale dzisiaj rano powiedziałam mu co o tym myślę. Oczywiście mąż był potulny i milutki jak baranek.
U nas to jest tak,że jak jedno ma coś do powiedzenia drugiemu to to robi i tyle. A ja jak jestem mega wściekła o coś to staram się przemilczeć i czekam,aż mi ciśnienie zejdzie i wtedy przystępuję to wyłożenia problemu. Bo ja raczej nerwus jestem. I czasami zdarzyło mi się wybuchnąć i atakować w przypływie złości i nic to nie dawało. Była tylko kłotnia,pretensje,wyrzuty , a później przemyślenie sprawy z obu stron i pogodzenie się. Teraz staram się robić tak by pomijać etap pierwszy heheh. i odrazu przejść do przemyślenia,rozmowy i godzenia
Ojj ja też nerwus... jak ja na mojego krzyczę to on też reaguje krzykiem no i wtedy się dopiero zaczyna,później przeprasza i rozmawiamy...
No ale zauważyłam,że facetą trzeba niektóre sprawy wyjaśnić na spokojnie, wolno, wyraźnie i dopiero wtedy do Nich dociera

Hmm... idę się zaraz kąpać bo na 15 do pracy...

Heej Moni-
ty śpiochu :P

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Stary 2012-09-06, 10:10   #1553
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dedra Pokaż wiadomość
Luna jak Cię to tak męczy to skombinuj te 200 zł i zrób to USG. Będziesz spokojniejsza.
mimo ze ostatnio ciezko z kasa to zaden problem skombinowac to 200zl, ale tu chodzi o to ze ja sie tego badania boje.. i chyba wcale nie chce, ale czuje jakas presje...

Aniołek 25.05.2012
Stary 2012-09-06, 10:14   #1554
lady_malgo
Rozeznanie

Cytat:
Podziwiam Cię, że umiesz tak przemilczeć. Ja się staram. Zazwyczaj jak się wkurzę na Tżta to wychodzę na spacer, żeby ochłonąć. Tylko, że mój Tżcik to jest taki, że nie chce wtedy mnie wypuścić, bo ma irracjonalny lęk, że go porzucę. Jak kiedyś się bardzo mocno pokłóciliśmy i powiedziałam, że muszę wszystko przemyśleć i że na parę dni pojadę do rodziców.... to w drzwiach wyjściowych uklęknął przede mną i zaczął płakać, żebym go nie zostawiała. W histerię normalnie wpadł jakąś. Do tego stopnia, że musiałam zapewnić go 1000 razy, że nigdzie nie idę i że go nie zostawię. Uspokoił się dopiero po godzinnym przytulaniu (dosłownym)

26.06.2010-
Stary 2012-09-06, 10:15   #1555
dedra
Zadomowienie

Cytat:
mimo ze ostatnio ciezko z kasa to zaden problem skombinowac to 200zl, ale tu chodzi o to ze ja sie tego badania boje.. i chyba wcale nie chce, ale czuje jakas presje...
Luna, a co Twój TŻ na ten temat myśli, bo mi się wydaje, że razem najlepiej podjąć taką decyzję. Ja ze swojej strony powiem Ci, że chyba bym nie robiła tego badania. Nie wiem co bym zrobiła jakby się okazało, że z dzidzią jest coś nie tak. Wolałabym chyba nie wiedzieć w razie czego. Chociaż nie wiem co zrobię jeśli będę już w ciąży (daj Boże), może mi się odmieni...
Stary 2012-09-06, 10:22   #1556
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cześć dziewczynki
Ja jak zwykle po @ trochę teraz z boku, czytam Was i trzymam kciuki
Dziś idę odebrać Wiesiołka z apteki, witaminki i magnez, będę pasła siebie i TŻta. Na szczęście witaminki grzecznie zjada jak są.
Na razie jakieś tam pierwsze lepsze, ale skoro piszecie, że po odpowiednim zestawie może się poprawić jakość kijanek to przemyślę, co by mu jeszcze zanabyć. No i badania może w końcu zrobimy
No i wiadomo, Clo + Castagnus.
W sumie muszę Wam napisać, że Castagnus na mnie działa na pewno, widzę to po cerze. Jak go biorę to nie wywala mi przed @ na twarzy syfków.
Prolaktyny nie badałam, ale no, po prostu widzę po sobie, ze jednak jest lepiej.
Więc może następny cykl będzie w końcu trafiony
Stary 2012-09-06, 10:23   #1557
lady_malgo
Rozeznanie

Wiecie co... brzuch mnie jakoś boli od wczoraj na wieczór, a mam dop 23 dc, no i jeszcze tego dupka biorę. Czy to od tego leku?? Mam się martwić?

26.06.2010-
Stary 2012-09-06, 10:43   #1558
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lady_malgo Pokaż wiadomość
Podziwiam Cię, że umiesz tak przemilczeć. Ja się staram. Zazwyczaj jak się wkurzę na Tżta to wychodzę na spacer, żeby ochłonąć. Tylko, że mój Tżcik to jest taki, że nie chce wtedy mnie wypuścić, bo ma irracjonalny lęk, że go porzucę. Jak kiedyś się bardzo mocno pokłóciliśmy i powiedziałam, że muszę wszystko przemyśleć i że na parę dni pojadę do rodziców.... to w drzwiach wyjściowych uklęknął przede mną i zaczął płakać, żebym go nie zostawiała. W histerię normalnie wpadł jakąś. Do tego stopnia, że musiałam zapewnić go 1000 razy, że nigdzie nie idę i że go nie zostawię. Uspokoił się dopiero po godzinnym przytulaniu (dosłownym)
Oj uwierz mi,że nie zawsze umiem przemilczeć. Po 7,5 roku małżeństwa się dopiero tego uczę Wcześniej były jazdy. To znaczy ja się produkowałam i dowalałam mu do pieca, a on siedział cicho i nie reagował, A to działało na mnie jeszcze gorzej
No ale jak już spędziło się ze sobą tyle lat i się poznało od podszewki to się człowiek uczy jak postępować Szkoda czasu na kłótnie i nieporozumienia. A ja wiem,że jak ja się wkurzę i nakręcę na maksa i wtedy nie daj Boże wybuchne to jest jazda,która do niczego nie prowadzi. Uczę się na błędach. Teraz już jest inaczej. Więcej sobie tłumaczymy. A ja w kryzysowych sytuacjach staram się upuścić sobie ciśnienie zanim zacznę rozmowę

Cytat:
Ja w obu ciążach robiłam jedynie usg zwykłe na przezierność,kość nosową i inne w ok 12 tygodniu. Żadnych więcej dodatkowych badań. Ale zrób tak jak ci serce podpowiada. Jeśli później do końca ciąży masz się gryźć,że coś jest nie tak to może lepiej zrób

Cytat:
Ojj ja też nerwus... jak ja na mojego krzyczę to on też reaguje krzykiem no i wtedy się dopiero zaczyna,później przeprasza i rozmawiamy...
No ale zauważyłam,że facetą trzeba niektóre sprawy wyjaśnić na spokojnie, wolno, wyraźnie i dopiero wtedy do Nich dociera

Hmm... idę się zaraz kąpać bo na 15 do pracy...

Heej Moni- ty śpiochu :P
My chyba mamy tych samych facetów I my jesteśmy takie same hehe

Cytat:
Napisane przez monini2507 Pokaż wiadomość
Elllo
Dopiero wstała i od razu wizaż i Wy
Lecę zjeść śniadanko nadrobić Was i zakupy
No helołł Smacznego. ja też dopiero będę jadła

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ----------

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki
Ja jak zwykle po @ trochę teraz z boku, czytam Was i trzymam kciuki
Dziś idę odebrać Wiesiołka z apteki, witaminki i magnez, będę pasła siebie i TŻta. Na szczęście witaminki grzecznie zjada jak są.
Na razie jakieś tam pierwsze lepsze, ale skoro piszecie, że po odpowiednim zestawie może się poprawić jakość kijanek to przemyślę, co by mu jeszcze zanabyć. No i badania może w końcu zrobimy
No i wiadomo, Clo + Castagnus.
W sumie muszę Wam napisać, że Castagnus na mnie działa na pewno, widzę to po cerze. Jak go biorę to nie wywala mi przed @ na twarzy syfków.
Prolaktyny nie badałam, ale no, po prostu widzę po sobie, ze jednak jest lepiej.
Więc może następny cykl będzie w końcu trafiony
Witaj Maru
Wkońcu się odezwałaś
Trzeba wierzyć,że kolejny cykl będzie Wasz! Oby te wszystkie leki zdały egzamin. Trzymam kciuki!!!

Powiedzcie mi dziewczyny czy Wy też tak macie? Dzisiaj 6dc. Wczoraj koniec @. No a dzisiaj co chwile czuje kłucia jakby w jajnikach raz po prawej raz po lewej. Raz poboli mocniej i z pachwin pociągnie w dół nóg i w górę brzucha. Cały czas to czuje. Chociaż nie jest to uciążliwe. Na owu przecież za szybko bo dopiero małpa sobie poszła wczoraj.

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2012-09-06, 10:51   #1559
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Mój ma dokładnie tak samo! a ja zawsze wychodze i to go przeraza. Chociaż zawsze licze że mnie zatrzyma i mimo ze zawsze mnie zatrzymuje to zalezy jak dlugo

[/QUOTE=dedra;36354877]Luna, a co Twój TŻ na ten temat myśli, bo mi się wydaje, że razem najlepiej podjąć taką decyzję. Ja ze swojej strony powiem Ci, że chyba bym nie robiła tego badania. Nie wiem co bym zrobiła jakby się okazało, że z dzidzią jest coś nie tak. Wolałabym chyba nie wiedzieć w razie czego. Chociaż nie wiem co zrobię jeśli będę już w ciąży (daj Boże), może mi się odmieni... [/QUOTE]
Z TŻ nawet nie mialam kiedy pogadać, dzis tylko zapytał ile kosztuje i powiedział "jak tak to zróbmy" o 6 rano
pogadam z nim wieczorem
Kompletnie nie chodzi o pieniądze raczej o strach, ze e badanie bedzie bardzo meczace w sensie ze bede miec koszmary, lęki itp.

Cytat:
Wiecie co... brzuch mnie jakoś boli od wczoraj na wieczór, a mam dop 23 dc, no i jeszcze tego dupka biorę. Czy to od tego leku?? Mam się martwić?
od dupka napewno nie, predzej od fasolki wiec nie masz sie czym martwić a gdzie Cie boli?

Aniołek 25.05.2012
Stary 2012-09-06, 10:57   #1560
dedra
Zadomowienie

Cytat:
Z TŻ nawet nie mialam kiedy pogadać, dzis tylko zapytał ile kosztuje i powiedział "jak tak to zróbmy" o 6 rano
pogadam z nim wieczorem
Kompletnie nie chodzi o pieniądze raczej o strach, ze e badanie bedzie bardzo meczace w sensie ze bede miec koszmary, lęki itp.
No to pogadaj, ale widzę, że dla Ciebie lepiej byłoby, żebyś zrobiła jednak to badanie. Bo tak będziesz miała sny przed kilka dni przed wynikami, a jak nie zrobisz to będziesz się zamartwiać do końca ciąży.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości