|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4951 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy!
Cytat:
Kochana az brak slow na prawde. nie wiem co pisac, bo slowa tu nic nie dadza ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4952 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4953 |
Zadomowienie
|
Byla dzis u mnie polozna i pytala sie mnie czy chcemy pozwac szpital bo jak nie to musze podpisac cos tam ale sama nie wiem...teraz emocje sa tak silne i wogole nie wiem kogo winic by bylo mi lzej ale to moze ciagnac sie latami a coreczki mi nikt nie zwroci ale z drugiej strony wydaje mi sie ze ona zasluguje na to bysmy sie tak ot poprostu nie pogodzili z jej odejsciem i zostawili to tak jak jest,w sumie nic wiecej nie umiem dla niej zrobic...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4954 |
Zakorzenienie
|
Muminku tak bardzo mi przykro
![]() Zadne słowa nie ukoją Twojego bólu;(. Trzymam cały czas kciuki za malutką. |
![]() ![]() |
![]() |
#4955 |
Wtajemniczenie
|
Sojka jest na porodówce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4956 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4957 |
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki za Sojke! No w końcu będzie Zośka!
Muminku przemyślcie to na spokojnie,jak emocje troszke opadną. Teraz to nie jest czas na to. Musicie mieć siłę dla małej. Colds mam prośbe ostani raz hehe ![]() ![]() Będzie Nasz mały Fabiś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4958 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Agnes84! tez mi wyszedł paciorkowiec, tyle, że mój gin nic mi na niego nie dał, bo łatwo go zaleczyć, ale później przy każdym przeziębieniu, osłabieniu organizmu wróci ekspresem. Dla nas jest on niegroźny, ale dla maluszka podczas porodu tak, więc koniecznie musisz zaznaczać, że tego paciorkowca masz. A wtedy powinni (przy porodzie) podać Ci specjalny antybiotyk. Najlepiej, jakbyś trafiła do szpitala przed odejściem wód (wówczas ryzyko zainfekowania maluszka jest niewielkie). Przez to, że miałam wywoływany poród, już dzień wcześniej zaczęłam dostawać antybiotyk i do chwili narodzin Zuzanki dostałam 5 dawek. Małej nic nie jest. Po porodzie i przez cały czas pobytu w szpitalu była brana 4 razy w ciągu doby na półgodzinne monitorowanie, żeby sprawdzić, czy wszystko jest w porządku. Także nie martw się na zapas. Wszystko będzie dobrze
![]() Cytat:
przy karmieniu piersią wit.K bierze się do końca 3 mca zaś witD3 dłużej Cytat:
Wiem co to za "przyjemność". też nie miałam pewności, czy urodzę tego dnia (gdy pierwszą kroplówkę z oksytocyną dostałam) a że nie chciałam powtórki z rozrywki (dnia przerwy i znów cewnik+ kolejnego dnia oksy i czekanie) dlatego powtarzałam sobie i Zuzance, że dziś witamy ją na świecie i że będę robiła wszystko żeby ułatwić jej wyjście(m.in. molestowałam swoje sutki, jak nikt nie widział, żeby wywołać skurcze) i że ją też bardzo proszę, żeby mocno pchała się na świat. No i nam się udało ![]() ![]() Cytat:
w szpitalu stosowałam przy każdej wizycie w wc (spryskiwałam krocze i ranę po nacięciu) i po zdjęciu szwów już nic nie bolało. natomiast w domu przestałam i zaczęło boleć... i trudno mi się siadało. Myślałam, że to przeziebienie po czym znów wróciłam do tantum i znów przeszło. Ile może goić się krocze i rana po nacięciu? Cytat:
![]() Cytat:
piękna jest! gratulacje Angel! BTW nasze wizażowe maluszki w większości są drobniutkie, nie? Cytat:
![]() a konik - chyba fajny. na razie Zuzanka jest niewiele większa od niego ![]() Cytat:
dziś już waży 3500g!! ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Cytat:
nie wyobrażam sobie, jak się czujesz. I również uważam, ze w tym momencie nie powinniście nic podpisywać. Zastanowicie się nad tym, co robić za jakiś czas, na spokojniej. A teraz najważniejsze są te dobrre wieści o Laurce. Bo każda, choć najmniejsza dobra nowina to WIELKA NADZIEJA na to, że wszystko będzie dobrze. Pamiętam o Was w modlitwie! Sojka!! wreszcie!!! trzymam kciuki!!! nadrobiłam wszystko i idę spać. dobrej nocy. Jutro, jak rano zajrzę to pewnie Zosia będzie już na świecie ![]() ![]()
![]() |
#4959 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4960 |
Zakorzenienie
|
a pisał ktoś do Sandry?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4961 |
Zakorzenienie
|
Muminku kochana Twoja coreczka jest bardzo dzielna
![]() Sojka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4962 |
Zakorzenienie
|
miałam tyle napisać ale nagle straciło to sen .. Muminku ... przede wszystkim ciesze się że mała walczy i że Wy walczycie bo to jest teraz najważniejsze .. nie wyobrażam sobie Waszego bólu ... czytając Twojego posta łzy same spływały po policzkach - jestem szczęśliwą mamą i nie wyobrażam sobie życia bez Dusi, nie wiem jak to było gdy jej nie było ale wiem że takie maleństwa mają siłę walki .. niesamowite jest to opisałaś i nie wyobrażam sobie jak z tym walczyć ale wiem że Wy zrobicie wszystko by godnie przejść przez ten etap ... Modle się za Was ... za Waszego Aniołka i z każdy dzień by Niunia trwała, rosła i była silna
![]() ![]() ![]() Sojka ![]()
#4963 |
Wtajemniczenie
|
Colds kurcze nie wiem co Ci poradzic. Ja daje jedna piers co 4 godziny.
Muminkujestem calym sercem z Wami. |
![]() ![]() |
![]() |
#4964 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
maggie świetnie że masz tyle pokarmu a widzę że te nasze córy to łapczywe niemiłosiernie .... i niech rosną zdrowo to najważniejsze ![]() colds co do mitu nie ja się nie zgodzę że to mit ... u mnie z dnia na dzień pokarm zanikał wraz z tym jak ryczałam i nie potrafiłam się pogodzić że tak może być .. coś w tym mimo wszystko jest ..
![]() |
#4965 |
Zakorzenienie
|
Muminku, tak jak już dziewczyny pisały... nasze słowa pewnie w tym momencie na niewiele się zdadzą. Ściskam Cię bardzo mocno i nie przestaję trzymać kciuków za Laurę. Cieszę się, że maleńka ładnie przybiera na wadze i co raz z nią lepiej. Jeżeli chodzi o pozew przeciwko szpitalowi, to poczekajcie z decyzją aż emocje troszkę opadną. Nic innego nie jestem w stanie Ci doradzić w tej kwestii. Trzymajcie się cieplutko i zaglądaj do nas, bo my tutaj wszystkie o Was myślimy.
![]() Nareszcie!!! Kciuki zaciśnięte. ![]()
![]() |
#4966 |
Wtajemniczenie
|
Sojka trzymam kciuki
![]() A nie miala mieć cesarki? Bo jesli tak to juz na pewno jest po. |
![]() ![]() |
![]() |
#4967 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie też mi świta że miała mieć cc .... ![]()
![]() |
#4968 |
Wtajemniczenie
|
ale nie miało byc tak ze jak sie nic nie bedzie działo to w piatek cesarke miała miec?? a skoro pisała ze jest na porodówce to moze jednak sn rodzi?????? no nic czekam na smska
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4969 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
uhum .. a ja myślałam, że ona na cc była nastawiona ... no nic ... to czekamy ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4970 |
Zakorzenienie
|
Muminku nie wiem nawet co napisać
![]() Strasznie mi przykro i nawet nie wyobrażam sobie co możesz teraz cuć. Łzy same sie cisną do oczu po takim przeżyciu. Modle sie za drugą Waszą kruszynkę aby była silna i Wy razem z nią. To życie niesprawiedliwe. No nic, pora wziąść tabletke i zasnąć, tylko maluch sie tak rozpycha że nie moge sie po ludzku ułożyć. Dobranoc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4971 |
Wtajemniczenie
|
sms od Sojki
![]() 22:15 cc Zofia Natalia 2910 gram 52 cm. Jest za☠☠☠ista!!! Wisi na cycku ![]() Noooo to mamy kolejnego głodomorka ![]() Edytowane przez lukrecja_25 Czas edycji: 2012-09-05 o 23:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#4972 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sojeczko gratuluję córci!!! W końcu się doczekałaś swojej Zośki. ![]()
![]() |
#4973 |
Wtajemniczenie
|
no taka kruszynka
![]() ---------- Dopisano o 00:54 ---------- Poprzedni post napisano o 00:48 ---------- W ogóle to jaka szybciocha ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4974 |
Zakorzenienie
|
Jak ladnie Zosia przybrala prawie 3 kg ma
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4975 |
Zakorzenienie
|
Aaaa! Mamy Zośke w końcu! Gratulacje wielkie,tyle czekania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4976 |
Zakorzenienie
|
sojka no w koncu! gratki
![]() muminku ![]() maggie cewnika akurat nie mialam,tylko lewatywe ![]() czuje,ze mnie cos od rana brzuch pobolewa w dole,ale nie jest twardy. niewiem czy to moze przez oksy czy jak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4977 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U Nas pochmurno za oknem,pewnie będzie padać. Zielona mam nadzieje,że dzisiaj Ci już zrobią cc,bo to masakra jest poprostu. A jak Oskarek? Colds,nie umiem Ci nic doradzić z karmieniem. Ja jak synka karmiłam to on wiecznie był głodny i położna powiedziała,że może nie mam poprostu tak treściwego pokarmu i żeby dawać cyca ale dokarmiać mm. A ja się poddałam i przeszłam całkiem na mm. Ale Wy kochane walczcie ![]() I tak jak pisze Konczi,nerwy i stresy mogą spowodować zanik pokarmu,to nie jest mit. |
![]() ![]() |
![]() |
#4978 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ja mam dziewczyny mega skurcze od jakiejs godziny.sa 2x silniejsze niż zwykle i umieram prawie przy nich ale na razie sa w dłużych odstepach wiec czekam czy sie rozkręcą |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4979 |
Zakorzenienie
|
Colds kochana a z tą zmianą to chodzi mi o to,żebyś właśnie zmieniła na Fabian Piotr
![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:03 ---------- Poprzedni post napisano o 07:01 ---------- Choco trzymam kciuki aby sie rozkręciło i skurcze były regularne ![]() Może będzie kolejna dzidzia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4980 |
Zakorzenienie
|
Muminku żadne słowa w tej chwili nie są odpowiednie. Jesteśmy myślami i modlitwą z Wami. Najważniejsze, że z Laurą coraz lepiej.
Sojka gratulacje!!! ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:05.