|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł do kolejnej czesci ![]() |
|||
1. Maluchy nam powoli mówić zaczynają: bam, hau hau i daj ogólka wokoło się rozlegają. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
0 | 0% |
2.Biegamy, piszczymy, na szafki wchodzimy, nie możemy się doczekać sanek i zimy. |
15 | 35,71% |
3.Jestem już duży, biegam i mówię, lecz dalej mamę najbardziej lubię. |
0 | 0% |
4.Tańczą, w żłobku siedzą, mówią tata, mama, rośnie nam tak szybko gromadka kochana. |
1 | 2,38% |
5. Wyłażące zęby i rozbite nosy, takie są roczniaków z małym hakiem losy. |
15 | 35,71% |
6. Dwa lata temu byłem komórką, a dziś śmiało biegam po całym podwórku |
0 | 0% |
7.Czapa, szalik ciepłe butki, strój na zimę mam cieplutki |
3 | 7,14% |
8. Słówek znam już coraz wiecej, w parku coraz szybciej pędze. |
4 | 9,52% |
9. Roczek z górka liczę sobie wciąż zawracam mamie w głowie |
4 | 9,52% |
Głosujący: 42. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#721 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011.
Żaneta i sprawdza Ci sie to żelazko rewelacyjnie czy w miarę dobrze?
#722 |
Rozeznanie
|
Witam!
Tak na szybko-Marinko! Czy zamieszkacie na strychu czy w szopie i tak bedziecie musieli robic remont(w który na pewno zaangazuja sie rodzice tż i przejdziecie piekło)-to nigdy nie bedzie Wasze, musicie sie liczyc z tym,ze prawdopodobnie na kazdym kroku beda Wam wypomniac ile Wam pomogli...Kredyt na 30 tys nie jest na całe zycie, kiedys splacicie a mieszkanie sprzedacie z zyskiem. Swoje mieszkanko mozecie remontowac powoli, dacie rade ![]() A teraz o nas... dziewczyny jestem w totalnej kupie...nic sie nie zmienilo...spimy w nocy z przerwami co 30,20min-czyli nie spimy wogole...Ewa nie chce jesc,całe dnie marudzi,wyje,wymusza,złos ci sie-jest nie do wytrzymania...dzisiaj darła sie tak strasznie,ze słyszałam ja na podworku obok...w pracy co chwile do niej biegam. Pracuje juz coraz dłuzej...a z racji tego,ze pracuje tylko do grudnia czas pracy przedłuzy mi sie od 8-18. Boje sie,ze nie znajde we Wrocławiu szybko pracy i chce zarobic jak najwiecej....tz tez zappracowany, przyjezdza co 3 dni...tragedia...wroce jak sie ogarne |
![]() ![]() |
![]() |
#723 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No właśnie przyjechali miesiąc temu i wymierzali... Nawet mąż z nimi mierzył wszystkie wymiary dobrze wpisali a tu takie drzwi... No smiech na sali... Marinko przemyślcie to dobrze, do dziewczyny mają racje, porozglądajcie się jeszcze, skalkulujcie wszystko na spokojnie.
![]() |
#724 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() A z czasem napewno się wdrożysz-praca, dom , dziecko , początki zawsze bywają trudne ![]() A podsumowanie na 5+ ![]() Byłyśmy u koleżanki, a teraz Junia śpi ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#725 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() isiaok ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#726 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#727 |
Wtajemniczenie
|
co do palenia w piecu, to nie ma się co przerazac. jak trzeba było, to sama paliłam w piecu, nic trudnego, tz mi pokazał jak rozpalac. czasami w nocy wstawalismy dorzucić żeby rano było ciepło
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2012-09-05 o 20:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#728 |
Zakorzenienie
|
dziewczynki dzięki Wam za opinie.
Centralne je.t w bloku, tylko nie dociągnięte do "na.zego" mie.zkania... Pewnie da .ię to zrobić- nie wiem. Póki co mu.imy .ię z tym prze.pać. Jednak nie wyobrażam .obie w dal.zym ciągu mie.zkać u te.ciow ani rodzicow. M. umówił .ię, że z ojcem pojadą oglądać mie.zkanie .ami. Zobaczymy. NIe mam .iły na dal.zy wynajem w innym miej.cu - po pro.tu nie. To juz nie na moje .iły. Dobranoc! i dzięki za Wa.ze opinie! Ju.tyna ja też wychowana na w.i w domu z paleniem w piecu - paliłam od zaw.ze ![]() Pozatym czuję,że taka okazja może .ie nie powtórzyć...
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-09-05 o 20:16 |
![]() ![]() |
![]() |
#729 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#730 |
Zakorzenienie
|
Myha my.lałam, że pi.ałam... Trzeba ciągnąc od korytarza. dzi.iaj mam jaki. .tra.znie rozkojarzony dzień..
---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- http://allegro.pl/tfk-buggster-lekka...603232129.html Ta .am .przedający od którego kupiłam .wojego bugg.tera. Chyba handluje tymi wózkami. ![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#731 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A masz rozkojarzony dzień przez miliony mysli w głowie i do tego masz trudna decyzje do podjęcia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#732 |
Wtajemniczenie
|
Marina-walcz mała! Pamiętaj parówka nie mięso, teściowa nie rodzina
![]()
![]() Kto rano wstaje ten jest niewyspany ![]() - Co robisz? - Szukam szczęścia. - W lodówce??? - Gdzieś kur*a musi być!! Edytowane przez iustyna1 Czas edycji: 2012-09-05 o 20:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#733 |
Zadomowienie
|
Marina ja też bym była za ciasnym ale własnym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#734 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- dziewczyny ja tak z zupełnie innej beczki. Kiedys tu u was czytałam o diecie south beach. macie jakies namiary na jakas stronke gdzie mogąłbym sie wszytskiego o niej dowiedziec. Musze kurcze zgubic te moje 5 kg ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#735 |
Zakorzenienie
|
Iustyna święta prawda
![]() P. na drugiej nocce pod rząd ![]() Idę. Pa. ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Telik jest ekspertką w tej dziedzinie |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#736 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ale fakt, do wszystkiego idzie przywyknąć i jak trzeba się czego nauczyć to się nauczy. Moja mama ciągle mi "wypomina" że jak z nimi mieszkałam to nawet połowy nie robiłam tego co teraz robię będąc zmuszona częstą nieobecnością męża ![]() Marina własne ale ciasne, na pewno nie będzie to malo kosztowac, kazdy nawet najmniejszy remont jest często studnią bez dna, a co dopiero stan gdy nie ma podłóg itp. Ale podobnie by Was wyszło, gdybyście mieli remontować szopę u tesciów. Nikt mi nie przegada, że lepszym rozwiązaniem jest zaoszczędzenie kasy kosztem mieszkania z teściami/rodzicami. Może chwilowo, przejściowo da się, no i w mega wyjątkach gdzie takie układy się o dziwo sprawdzają ![]() Marzenka cieszę się że z Hanią już lepiej. U nas przy każdej infekcji skuteczne podanie syropu graniczyło z cudem. isiaok kurcze co się z Ewką dzieje??? Żeby to szybko minęło!!! Ja myślę, że gdybym miała prace, byłabym duzo lepiej zorganizowana niż to jest teraz.....Nie wiem jakby było z moim samopoczuciem w kwestii spełnienia jako mama, żona itd. może miałabym podobne odczucia, ale dużo więcej bym zrobiła mając więcej an głowie - taki typ ze mnie. Jak mam za dużo "wolnego" czasu mam totalny roz.piździel ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#737 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://radkowiecki.is.evil.pl/dieta.html http://dietetyczniesiostro.blogspot....uth-beach.html
![]() ![]() |
![]() |
#738 |
Wtajemniczenie
|
OLIWKO dzięki
![]() Znalazłam już pierwsze informacje. jutro bede drukowac w pracy ![]() Teraz ide juz chyba spać bo oczy mi sie kleja. Dobranoc |
![]() ![]() |
![]() |
#739 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No ale każdy decyduje za siebie ![]()
![]() |
#740 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A to co piszesz o byciu mama pracującą- rozumiem bardzo dobrze. Szkoda ze tak rzadko tu zerkasz bo lubię czytać Twoje posty Brawo za rozmiary Karolinki Cytat:
Dziękujemy za komplementy, zawstydzamy sie ![]() Tożto z Ciebie handlarz ![]() Jasiu za prace dostał wafelka z odrobina loda ![]() ![]() Cytat:
![]() Myślisz ze to ząbki? Patik Mój przepis to taki bardzo light 1,3 kg malin Zelfix 1 opakowanie 200 gram cukru można nawet 600 gram jeśli lubisz słodki ( dałam trzcinowy i brzozowy pól na pól) Maliny zmiksowala Dosypalam żelfix wymieszalam i gotowalam tak 13-15 mi Czasami mieszając Potem dosypalam cukier i gotowalam Jeszce 2-3 minuty Przelalam do sloikow Zakrecilam, postawilam do góry dnem na 10 i juz ![]() Miałam pisać o pracy Jestem bardzo szcesliwa ze mogę pracować na pól etatu ( a od niedawna 5 godzin) choć to tez nie jest łatwe bo w tym czasie muszę zrobić prace z całego etatu. Nie zmienia to faktu ze mam czasami wyrzuty sumienia ze nie zostałam w domu zajmując sie tylko Jasiem( a miałam taka możliwość) Ale chwile potem zdaje sobie sprawę ze lubię chodzić do pracy, wiem ze tam tez jestem potrzebna, wiem ze moje dziecko w tym czasie spędza trochę czasu z babcia i ma długa drzemke. Bardzo mądrze Brumeczku napisałas o inwestycji w relacje rodzicielskie. Dla mnie rodzina stanowi najwyższa wartość A od kiedy jest Jaś to juz w ogole znaczenie wielu rzeczy w moim życiu straciło na ważności. - Ale nie potrafię całkowicie zrezygnować z życia jakie miałam przed momentem zostania mama. Więc jakoś staram sie wszystko pogodzić w sposób niektzywdzacy mojego dziecka- choć wiem ze idealna mama nie jestem ![]() ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Mucha na wszystkie pytania odnośnie south beach odpowiem Informacje ma u mnie na blogu kulinarny ( w podpisie)w odpowiedniej zakładce Ale nie wiem czy jestem dobrym expertem Bo od momentu Odstawienie Jasia od UU tyle w zastraszajacym tempie ![]() A nie mogę sie teraz odchudzac Mam nadzieje ze metabolizm sie informuje w końcu ![]()
![]() |
#741 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Marina a nie dałoby rady pożyczyć kasy od kogoś z rodziny bez procentu na to mieszkanie? wiesz, żeby nie brać kredytu.. Telik dzięki za przepis. Kupłam dzisiaj żelfix.
![]() |
#742 |
Zakorzenienie
|
Nie napisałam
![]() ![]() ![]() Lekarz stwierdził, że dziecko zdrowe, kamieni nie ma, wszelkie zmiany zniknęły, wydalanie witamin w normie, nawet na basen pozwolił iść !!! Marina czyli piece do palenia jakieś są, tak? Donoszę: Zmalowana ma dziś urodziny. |
![]() ![]() |
![]() |
#743 |
Wtajemniczenie
|
A no to Zmalowańcu sto lat
![]() ![]()
#744 |
Wtajemniczenie
|
Stronczek i ja juz zyczenia skladalysmy
![]() Papatki, ide spac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#745 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Zmalowana - sto lat, staruszko ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() No i to jest dobry powód ![]() Cytat:
![]() Strasznie biedna jesteś, Isiu ![]() Cytat:
![]() Ja nie wiem, co to jest ![]() Cytat:
![]() Ja z siebie, ze swojego życia, rezygnować też nie zamierzam, bo kolejną rzeczą, w którą wierzę, jest to, że tylko spełniona mama, lubiąca siebie i swoje życie, jest atrakcyjną osobą dla dziecka. Kimś, kto daje dobry przykład i uczy jak żyć. Mama-męczennica, uwięziona w domu z przymusu, to najgorsze co może być dla dziecka. Ale na razie spełniam się tu i z nim. Nic by mi teraz większej satysfakcji nie dało. A że mogę, to korzystam ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Tylko jedna kwestia - czy na pewno dacie radę spłacać raty pożyczki. To moim zdaniem decydująca kwestia. Cytat:
![]() 2. Ładnie napisane ![]() Przykro mi, że masz czasem takie momenty załamania i jeśli faktycznie Ci źle to oczywiście warto poradzić się kogoś, poprosić o pomoc. Ale z tego, co piszesz, wynika, że jesteś bardzo świadomą siebie osobą i tak naprawdę wiesz, co ważne i co jest prawdą, a co wkręcaniem sobie jakiś lęków ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#746 |
Wtajemniczenie
|
Brumku
Dziękuje za to ci napisałas Ty masz niezwykłaą umiejetniość do trafnych konkluzji ![]() Carmela ![]() ![]() Uciekam spać ![]()
#747 | ||||||
Zakorzenienie
|
Ja w prawdzie nie Żaneta
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Tutaj mamy na prąd.. grzejnik nagrzewa się od 21 - 6 rano... tylko wielkim minusem jest to, że tak jak dzisiaj był bardzo zimny dzień i w domu lodówka.. nawet jakbym włączyła ogrzewanie to zacznie się nagrzewac o 21:00 ![]() Cytat:
I cos tam o grzejnikach mówił, ale do tego długa droga.. w razie czego slużymy radą ![]() Wszystko tylko nie teściowa... zgnoi Cię psychicznie.. Cytat:
![]() I wydaje mi się, że nie ma tego co porównywać z własnym nawet malutkim mieszkaniem.. masz własną kuchnie, własną łazienke a to naprawdę dużo.. Trzymasz w lodówce co chcesz, gotujesz co chcesz, układasz wszystko jak chcesz itd... i jak masz ochotę to chodzisz za przeproszeniem z gołym tyłkiem po domu bo masz tą swobodę.. nawet pokłócić się można jak ludzie ![]() Ale to tylko moje pokręcone zdanie ![]() Rodzice mojego chrześniaka mają mieszkanie 23m2,i jest o dziwo bardzo funkcjonalne - dla przykladu nasz pokój w pl ma 21m2.. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Zmalowana sto lat!!! ![]() Edytowane przez agulaaabar Czas edycji: 2012-09-05 o 22:04 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#748 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajne ![]() http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...80898409_n.jpg
![]() |
#749 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() jak jest chłodnawo, to zamiast palić w dzień, włączam na 15-25 minut ogrzewanie gazowe 2 razy dziennie i cieplusio ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#750 | ||||
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() Dziubeczku, brawa dla dzielnego Szymka, no i dla Was! Cytat:
dzięki ![]() Jeszcze do tego dochodzi ślub - dwie imprezy w jednej ![]() Cytat:
też mam stację parową, fajna sprawa ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
podpisuję się obiema rękami! Marina, wg mnie też cokolwiek lepsze niż mieszkanie z teściową. Jeszcze żebyście się dogadywały, to można by jakiś czas przetrzymać, ale po tym jak Cię traktowała i traktuje...byle dalej od niej. Jadę za chwilę do koleżanki w odwiedziny, 26 tc, lekarz kazał jej w szpitalu poleżeć. Jadę z drugą przyjaciółką która ma na dniach rodzić, oby nie w samochodzie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:14.