Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XI - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-05, 21:40   #781
landi0909
Zakorzenienie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XI

Czarna - ja do kąpieli kupię płyn do kąpieli z nivei, będę dawać trochę do wody i dzidzię tylko opłuczę.
Po kąpieli zamierzam wcierać jakiś balsam albo mleczko, ale są różne opinie... A główkę tylko będę oliwkować bo na ciemieniuchę podobno to jest najlepsze.
No i zamierzam przy przewijaniu jak i po kąpieli zasypywać dupkę pudrem, ewentualnie jeśli będą odparzenia i podrażnienia to będę smarować bepantenem
landi0909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 21:40   #782
peperonik
Zadomowienie

Muminku jestem z Toba calym sercem, trzymam ogromne kciuki za zdowie Laurki i serdecznie Ci wspolczuje Twojej straty, nawet nie umiem sobie tego wyobrazic.

dziwnie rozbolal mnie brzuch,jak szlam to byl bardzo twardy, wzielam nospe,magnez i leze, jest troche lepiej, myslicie,ze to mogly byc jakies nerwobole,bo sie dzis sporo stresowalam?
peperonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 21:43   #783
landi0909
Zakorzenienie

peperoniku to mogły być też skurcze. Ja jak się stresuję to momentalnie twardnieje mi brzuch, zlewają mnie zimne poty a ból jest nie do zniesienia
Stary 2012-09-05, 21:44   #784
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez landi0909 Pokaż wiadomość
Czarna - ja do kąpieli kupię płyn do kąpieli z nivei, będę dawać trochę do wody i dzidzię tylko opłuczę.
Po kąpieli zamierzam wcierać jakiś balsam albo mleczko, ale są różne opinie... A główkę tylko będę oliwkować bo na ciemieniuchę podobno to jest najlepsze.
No i zamierzam przy przewijaniu jak i po kąpieli zasypywać dupkę pudrem, ewentualnie jeśli będą odparzenia i podrażnienia to będę smarować bepantenem
dziekuje
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 21:46   #785
peperonik
Zadomowienie

tylko,ja sie stresowalam kolo 14, a to sie zaczelo kolo 21.30, moz to jakas opozniona reakcja
wiem,ze nerwobole u mnie zawsze pozniej wychodza
A jak skurcze sa to boli tak jednostajnie brzuch? czy napina sie i przestaje i tak na przemian?
Stary 2012-09-05, 21:49   #786
ausente
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
dzieki

mam jeszcze pytanjie co sie naklada dziecku jak sie wykapie tzn nie wiem oliwkuje się, naklada mleczko do ciałka?kremuje sie pupcie przeciw odparzeniom?jak to wygląda bo ja nie wiem jakie mi kosmetyki sa potrzebne..czy krem do buzi, cy oliwka, mleczko, masc na odparzenia...duzo tego...szampon tez jest potzrebny i emulsja do kapieli czy wystarczy mydełko?

muminku najlepiej tak jak radza dziewczyny, skonsultowac to z adwokatem, moze macie tez jakiegos znajomego lekarza, zeby spojrzal na wczesniejsze wyniki czy zaznajomil sie ze sprawa i wam doradzil?
ja narazie mam zamiar tak jak landii w plynie do kąpieli "oplukiwac" , tyle ze pozniej oliwka cala dzidzie wysmarowac ,no a na pupke to jeszcze nie wiem wlasnie,czyy puder czy kremik jakis.
30.11.2012 r. - godz. 18:35 ,60 cm i 3800 g szczęścia

ausente jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 21:49   #787
landi0909
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peperonik Pokaż wiadomość
tylko,ja sie stresowalam kolo 14, a to sie zaczelo kolo 21.30, moz to jakas opozniona reakcja
A jak skurcze sa to boli tak jednostajnie brzuch? czy napina sie i przestaje i tak na przemian?
u mnie skurcz wygląda tak, że na 30-40 sekund brzuch twardnieje, boli, kręci mi się w głowie i boli. Potem nagle przechodzi i później przy następnym skurczu to samo. Ja niestety należę to tej grupy mamuś, które mają bolesne skurcze

dlatego też te moje bóle co mam od kilku dni mnie martwią, bo skurcze przechodzą po chwili - są przerwy w bólu. A u mnie jest non stop tylko czasem zaboli mocniej to wtedy prawie mdleję...

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-09-05, 21:56   #788
peperonik
Zadomowienie

Cytat:
u mnie skurcz wygląda tak, że na 30-40 sekund brzuch twardnieje, boli, kręci mi się w głowie i boli. Potem nagle przechodzi i później przy następnym skurczu to samo. Ja niestety należę to tej grupy mamuś, które mają bolesne skurcze

dlatego też te moje bóle co mam od kilku dni mnie martwią, bo skurcze przechodzą po chwili - są przerwy w bólu. A u mnie jest non stop tylko czasem zaboli mocniej to wtedy prawie mdleję...
o kurcze, to nie dobrze,ze Cie tak boli moze faktycznie jedz znow na ip

to ja skurczy raczej nie mam,bo napiecie jest jednostajne i bolesne,ale nie puszcza, cos jak bolesne wzdecie, moze mnie faktycznie wzdelo po kawie z mlekiem, kiedys tak czesto mialam
Stary 2012-09-05, 21:56   #789
Dojotka1987
Zakorzenienie

Landi jedz na IP! niech Cie zbadaja jak nalezy!!!

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
W sobote mamy pogrzeb....

Dlaczego my??Dlaczego mimo cotygodniowych badan nikt nic nie widzial?? Dlaczego jesli wieczorem widzieli te wode i opuchniete serduszko od razu nie zrobili cc?? Kogo mam winic?? Jak sie usprawiedliwiac?? Dlaczego nie mogłam pomoc wlasnemu dziecku ani nigdy nie uslyszec jego serca,placzu.... Czasu juz nic nie cofnie...nikt nie zwroci mojego spokoju sprzed 28.08,nikt nie odda mi mojego dziecka......
nie wiem co napisac... jest mi bardzo przykro... badz silna! dla Laury!
Cytat:
Byla dzis u mnie polozna i pytala sie mnie czy chcemy pozwac szpital bo jak nie to musze podpisac cos tam ale sama nie wiem...teraz emocje sa tak silne i wogole nie wiem kogo winic by bylo mi lzej ale to moze ciagnac sie latami a coreczki mi nikt nie zwroci ale z drugiej strony wydaje mi sie ze ona zasluguje na to bysmy sie tak ot poprostu nie pogodzili z jej odejsciem i zostawili to tak jak jest,w sumie nic wiecej nie umiem dla niej zrobic...

Cytat:
dziwnie rozbolal mnie brzuch,jak szlam to byl bardzo twardy, wzielam nospe,magnez i leze, jest troche lepiej, myslicie,ze to mogly byc jakies nerwobole,bo sie dzis sporo stresowalam?
skurcze... odpoczywaj!! i NIE DENERWUJ SIE
Stary 2012-09-05, 21:59   #790
landi0909
Zakorzenienie

Cytat:
o kurcze, to nie dobrze,ze Cie tak boli moze faktycznie jedz znow na ip

to ja skurczy raczej nie mam,bo napiecie jest jednostajne i bolesne,ale nie puszcza, cos jak bolesne wzdecie, moze mnie faktycznie wzdelo po kawie z mlekiem, kiedys tak czesto mialam
może rzeczywiście to wzdęcia albo kolka. Wiem coś o tym, bo ja co chwilę mam nawroty kolki. Masz w domu espumisan? Jak masz weź. Nospa też powinna dać trochę ulgi. Ja przy kolce dodatkowo duuużo leżałam z podniesionymi nogami - to mi przynosiło ulgę, bo tak mówiąc prostym językiem - lepiej mi się bąki puszczało
Stary 2012-09-05, 22:00   #791
Dojotka1987
Zakorzenienie

Cytat:
tak samo jak pisala Landi, tylko ze ja nie zawsze mam bolesne... czasami nie bola wcale, a czasami bardzo....
Cytat:
nie wiem... ja na Twoim miejscu lezalabym i odpoczywala ile sie da! i nie wolno Ci sie denerwowac!
Stary 2012-09-05, 22:04   #792
peperonik
Zadomowienie

dzieki dziewczynki
leze,odpoczywam i najlepiej mi na lewym boku
jak wzielam nospe to jeszcze espumisan tez? czy za duzo? mam taki w kroplach dla dzieci tylko
Stary 2012-09-05, 22:06   #793
landi0909
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki dziewczynki
leze,odpoczywam i najlepiej mi na lewym boku
jak wzielam nospe to jeszcze espumisan tez? czy za duzo? mam taki w kroplach dla dzieci tylko
ja i to i to brałam, espumisan działa jedynie w jelitach i jest bezpieczny w ciąży. I nie obciążasz nim żołądka i wątroby
Stary 2012-09-05, 22:09   #794
peperonik
Zadomowienie

Cytat:
ja i to i to brałam, espumisan działa jedynie w jelitach i jest bezpieczny w ciąży. I nie obciążasz nim żołądka i wątroby
dziekuje, to wezme tez, bo cos mi sie wydaje,ze to moze byc od zoladka
Stary 2012-09-05, 22:12   #795
landi0909
Zakorzenienie

Cytat:
dziekuje, to wezme tez, bo cos mi sie wydaje,ze to moze byc od zoladka
możliwe, ogólnie od układu pokarmowego. Jak coś się dzieje z żołądkiem to lubi temu towarzyszyć baaardzo wysoka gorączka

ok, ja spróbuję zasnąć, trochę przestaje boleć to może uda się przespać. Buziaki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-05, 22:26   #796
peperonik
Zadomowienie

dobranoc landi i bezbolesnej nocy Ci zycze

byla u mnie kolezanka
dostalam torbe ubranek do poprzebierania,ale niektore naprawde fajne
trzy ciazowe bluzki
koszule do karmienia
i nosidelko,ktore pierwszy raz na oczy widze, cos jak banan ma ksztalt, z materialu-sztruksowe i przeklada sie pasek przez szyje i ramie jak torbe,a w tym bananie lezy dziecko
jutro zrobie zdjecie,bo teraz nie moge
ciekawa jestem czy to bedzie przydatne, cos jak w chuscie zawija sie dziecko
Stary 2012-09-05, 22:39   #797
niteczka83
Zadomowienie

Muminku - bardzo przykro mi z powodu Oliwki, wiem że żadne słowa nie pomogą i jej nie zwrócą. Przykro mi... Cieszę się jednocześnie że z Laurką coraz lepiej - trzymam kciuki za nią. Musicie myśleć teraz o niej. Ona dla Was walczy i wygrywa tę walkę jak widać.
Co do pozywania szpitala - chyba najlepiej tak jak piszą dziewczyny - na razie nic nie podpisywać, ochłonąć i skontaktować się z adwokatem. Moi znajomi zrobili tak właśnie jakiś czas po (z tym że oni musieli zaczekać na sekcję żeby wogóle wytoczyć proces).

Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość
Tylko najgorsze, że u mnie to nawet nie była jeszcze moja lekarka, bo pierwszy raz do niej miałam iść
A swoją drogą, to co ci lekarze mają jutro jakiś dzień odwoływania wizyt Ciekawe co bym zrobiła ze zwolnieniem jakby nie było miejsca do tego na piątek, chyba bym musiała do pracy iść To by się zdziwili
Teoretycznie lekarz może wypisać zwolnienie do 3 dni wstecz (tylko to chyba sobota u Ciebie będzie ).

Cytat:
Napisane przez halwaya Pokaż wiadomość
Witam.. ja po tyrce, wykąpana i wypoczywam.. ah, jeszcze dwa dni pracy..
Mam do was pytanie? Czy bezpiecznie jest jeść pieczony Camembert? Mam straszną ochotę zjeść właśnie taki lejący się pieczony ser.. hmm.. mniam!
Idę ponadrabiać..
Tak jak pisały dziewczyny - mówi się o serze niepasteryzowanym że to on niesie ryzyko. Ja zjadłam Camembert taki pieczony z żurawinką ale było napisane na opakowaniu że pasteryzowany. Poszukałabym takiego na którym jest cokolwiek napisane czy pasteryzowany czy nie.
Swoją drogą nieświadomie zdarzyło mi się w święta wielkanocne zjeść kawałek niepasteryzowanego sera - na szczęście nic się nie stało.

Cytat:
aaaa no i ugryzła mnie osa albo pszczoła, w kolano z tego co wiem mam uczulenie, ale wyjęłam żądło i wycisnęłam wszystko, i o dziwo nie spuchłam tylko kolano trochę
Bidulka jeśli wyjęłaś żądło to była pszczoła. Ale jest sprawiedliwość na tym świecie one zawsze umierają po użądleniu dobrze, że tylko puchniesz - ja dostałabym prawdopodobnie wstrząsu anafilaktycznego

Cytat:
Napisane przez AnnaEf Pokaż wiadomość
Zapomniałam Wam się pochwalić o 2 rzeczach! Wczoraj zaczęłyśmy z kruszynką 29 tydzień! czyli ostatni tydzień z "2" z przodu... czuję oddech porodu na plecach
29 tygodnia

A ja dziś spędziłam część dnia z koleżanką i jej córeczką (zeszłoroczną listopadówką). I było super. Oczywiście podpytałam się o kosmetyki jakich używała, poród, karmienie itp. Szybko zleciał mi dzień.
I mykam już spać bo padam
Miłej nocy
niteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 23:08   #798
AnnaEf
Rozeznanie

GG do AnnaEf

Jeju oczy mi się kleją, a chciałam jeszcze 2 strony dopisać jak to zrobić?
AnnaEf jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 23:27   #799
Lonia89
Raczkowanie

Ja po wizycie pisze dopieroteraz bo zajechalismy do mamci mojej itroche sie zasiedzielismy i niedawno wrocilismy wykapałam sie i zasiadam bo i tak nie zasne poki co bo zgagora mnie meczy , kupiłam cole i pije ale srednio mi pomaga
A wiec tak mamy 29 tydzien, malutka wazy 1100g pokazłaa kolejny raz pipulke:P rozłozya ładnie nozki jest słodka i juz mi sie marzy zeby ja wkoncu przytulic, kolejna wizyte mam 3 pazdziernika. Ostatnio swedziały mnie stopy bardzo czesto wieczorme iu naczytałam sie ze to moze byc cholestaza, ale zapytałam jej obejrzła amoje stopy i mówiła ze to na zadna cholestaze nie wskazuje i zebym sie nie martwiła bo to nic takiego, uf
Na zgage dostałam Maalox, no i przytyłam juz 13kg, ale ginka mówila ze prawidłowo, no nie wie dla mnie to duuuzo;/

---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:18 ----------

Muminku to co przezyłas to naprawde ciezkie chwile strata dziecka to cos niewyobrazalnego. Wiedz ze my tutaj trzymmay kciuki za druga malutka i na pewno bedzie walczyc,jest slina i stan sie poprawia Tzrymaj sie kochana

12.01.2008 - nasz początek*
28.07.2010- zaręczyny
16.07.2011- ŚLUB;*
28.03.2012 - dwie wymarzone kreseczki
29.11.2012- Nasz termin
Lonia89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-06, 05:53   #800
landi0909
Zakorzenienie

Dzień doberek

Lonia - podziwiam Cię za tą colę przy zgadze. Dużo osób mówi że to zbawienie dla nich (np mój brat jak ma zgagę pije tylko colę), mi po coli wręcz się nasila zbrzydła mi strasznie cola, jakaś za słodka i czuję tą całą chemię w niej. Na zgagę jedynie czasami pomaga mi mleko... Nawet rennie nie pomaga, chyba musiałabym zjeść pół opakowania żeby mi przeszło

a ja o dziwo spałam całą noc. Obudziłam się bo M wrócił z pracy, jeszcze się okazało że rozmnożył mi pieniądze wziął do pracy 50zł, przywiózł stówkę a jeszcze sobie zakupy zrobił sprzedał tubę z auta (nareszcie ) bo zajmowała mu pół bagażnika, a przecież niebawem musi tam wózek wejść podziwiam go za takie poświęcenie, on uwielbia dobre nagłośnienie w aucie - a teraz będziemy mieli zwykłe głośniki z forda, które wogóle basu nie mają
teraz trochę mnie brzuch boli ale tak jakby na okres, często z rana tak mam. I tak później jadę do lekarza, więc powiem mu o wszystkim. Tylko mogę jechać dopiero po 15, bo wtedy dopiero moja siostra z pracy wróci... a dziś muszę zajmować się chorym siostrzeńcem, bidulek coraz bardziej chory. Do przedszkola nie poszedł, idę z nim potem do lekarza. Nie chcemy za bardzo zwlekać, bo on jest taki słaby że już dwa razy w tym roku leżał w szpitalu z zapaleniem płuc. Mam nadzieję, że tym razem tak źle nie będzie

Edytowane przez landi0909
Czas edycji: 2012-09-06 o 05:55
Stary 2012-09-06, 06:01   #801
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Hej Mamuśki !!!
Wiedziałam ze jak wrócę to będzie nowy wątek.

Wyjazd się udał, choć rwa kulszowa niemiłosiernie dokucza, mam problemy aby wstać z łóżka i problemy ze snem nie życze żadnej z Was tego. W piątek wieczorem ból był tak silny że aż płakałam. Mam również problemy z brzuszkiem od czasu wyjazdu, jak idę to mnie boli i strasznie twardnieje, tak się napina. Do tego wszystkiego zaczęły mi puchnąć stopy i nogi, wczoraj to swoich kostek nie widziałam.
Poza tym Adaś to się chyba tak ułożył, że mi na ten nerw naciska z tyłu i w ogóle nie czuje jego kopniaków już

We wtorek byłam na glukozie, zabrałam TŻ ze sobą.
Pani rozrobiła mi te 75ml w małym kubeczku w ciepłej wodzie myślałam że zwrócę wszystko, później przeleżałam prawie dwie godziny w gabinecie na kozetce bo mi słabo było a TŻ dzielnie siedział ze mną. Dziś jadę odebrać wyniki bo wczoraj byłam u siostry i Teściowa kupiła mi okulary nie mam dużej wady to bardziej taka kosmetyczna ja duża czytam dlatego, choć Pani Doktor powiedziała abym się wstrzymała z okularami do porodu bo się wzrok pogarsza w ciąży i ja o tym wiem ale mam wadę taką jak miałam przed, więc będę miała w sobotę okularki

A pro po mojej siostry Adaś dostał prezencik od niej Śliczny zielony pajacyk z czapeczką w którym się zakochałam (nowe) i spodenki z bluzeczką ze szperacza również przesłodkie.
No i nasze zdjęcie z 25 t.c.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0523.jpg (119,6 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0524.jpg (123,4 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0522.jpg (140,7 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 25 t.c.jpg (43,2 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 25 t.c.jpg (51,6 KB, 44 załadowań)
2:29
Adam
56 cm
3600 g

Pokrzywka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 06:31   #802
aerien83
Zadomowienie

Heeej kochaniutkie

kurczeż niedługo to zapomnę jak się na forum pisze mam nadaktywny tydzień, do południa gości, po południu wszystkie inne sprawy.
Za godzinę na przykład wpadnie na kawkę i kopiec kreta moja kuzynka - jej roczny synuś zaczął właśnie do żłobka chodzić. A po południu zebranie w przedszkolu mnie czeka.
Jutro znów psiapsióła z córą, a po południu długo wyczekiwana wizyta u gin
Generalnie cały tydzień zajęty ale czas leci migiem, i do niuni coraz bliżej

Starałam się nadrobić, ale wszystkiego nie byłam w stanie zapamiętać:

Muminku współczuję tej niewyobrażalnej straty i trzymam nadal kciuki za Laurę
Pokrzywka ślicznie brzuszek rośnie
Landi złotko byłaś na IP? Jak się czujesz?
marti86 ogromne kciuki za Ciebie kochana

rozmawiałyście też o wyprawce -mi brakuje kosmetyków i wózka jeszcze.
Miłego dzionka wszystkim
aerien83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 06:54   #803
karolamankowa
Zadomowienie

Dzień Doberek,
Ale miałam wczoraj ciężki wieczór...taka wielka sie czułam i ociezala...wogole od kilku dni...czuje ze to III trymestr...
Ale mój Mąż mnie w tym wszystkim wczoraj zadziwił...przytulil tak mocno i powiedział ze jestem taka piękna w tej ciazy i juz niedługo urodze mu cudowna córezke
Ciekawe skąd to przeczucie ze cudowną
Normalnie padlam bo moj mąż to z tych oszczednych w komplementach jest...chyba wyczuł ze sie czuje wielorybio
No ale od rana mi lepiej, mały odszykowany do szkoły a ja czekam na porodowke o 8.00 i pije kawke
No i mam mocne postanowienie ruszyć sie na "kijki" dzisiaj...bo ostatnio nic sportu
Pokrzwka,
Pięknie wygladasz

REKLAMA
Stary 2012-09-06, 06:56   #804
nielegalnaa
Rozeznanie

Witajcie kochane
Zaraz mykam do fryzjera! To niesamowite, że to już dziś! Na razie jestem w miarę spokojna, ale stres zaczyna się aktywować

nielegalnaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 07:03   #805
aerien83
Zadomowienie

nielegalnaa aaa to już dziś cudownie, wszystkiego najlepszego kochana, duuuużo szczęścia, miłości i bajecznej pogody

karolamankowa dla męża, ale kochany nie przejmuj się, ja też już mam wielorybie nastroje (właściwość III trymestru?), tez głównie wieczorem, i zero kondycji zastanawiam się jak dam radę na ćwiczeniach w szkole rodzenia hehe
aerien83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 07:08   #806
Kamalika
Raczkowanie

Witam się już po śniadanku - ciśnienie bez leków w normie, więc może wczoraj był jakiś dziwny dzień.

muminku całym sercem jestem z Wami

"Niech no ja dorwę tę mendę co mi ubrania w szafie po nocach zwęża ... "
Kamalika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 07:11   #807
halwaya
Zakorzenienie

Morning

Muminku - ja wczoraj pisałam, żebyś dzielnie się trzymała - i w zasadzie nic mądrego do głowy mi nie przyszło - strata dziecka jest niewyobrażalna i nie wiem co Ci napisać. Trzymam mocno kciuki za Ciebie i za Laurę. A co do procesu - to tak jak dziewczyny pisały - skonsultuj się najpierw z kimś - ale pamiętaj, że to może być bardzo bolesne te rozdrapywanie niezagojonych jeszcze ran.

Dziwne sny mi się śniły. Tż znów poszedł spać do salonu.. nie wiem czemu, ale nie przeszkadza mi to specjalnie.

Ja dzień zaczęłam od mufinki toffie.. i planuje niedzielny obiad.. wymyśliłam, że zrobię tęczowy tort, ale nie wiem czy nie porywam się z motyką na słońce - bo nigdy biszkoptu sama nie piekłam - a żeby tort był kolorowy to nie mogę z gotowych skorzystać.

Na obiad wymyśliłam, że zrobię tego pieczonego camemberta (poszukam z mleka pasteryzowanego na wszelki wypadek - te i tak są tańsze ) do tego podam szparagi i właśnie łososia - myślę, że będzie się dobrze komponowało.. nie wiem czy robić do tego dodatkowo jakąś surówkę? Doradźcie mi dzieczynki, bo ja nie mam duszy gospodyni i nie mam w zwyczaju w garach stać całymi dniami.. i jak już raz na ruski rok się czegoś podejmę to panikuje

Wczoraj toczyła się rozmowa o laktatorach.. ja od siebie dodam, że to jest konieczna 'zabawka' i nawet nie zastanawiałam się czy kupować czy nie.. problem był w jaką firmę zainwestować - chciałam postawić na Tommee Tippee - tak jak z innymi sprzętami, ale jak zaczęłam na amazonie czytać opinie to trochę się zniechęciłam.. dodatkowo przeglądałam youtube i ten oto filmik pomógł mi ostatecznie wybrać laktator Aventu http://www.youtube.com/watch?v=VHmEQAB-b84 (amerykański vlog)

Edytowane przez halwaya
Czas edycji: 2012-09-06 o 07:19
halwaya jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2012-09-06, 07:20   #808
musso4
Zakorzenienie

witam się w 29 tygodniu za tydzień trójka z przodu no i mam +9kg
Cytat:
Dziekuje za modlitwe za nas i pamiec...to byl najciezszy a za razem najszczesliwszy tydzien w moim zyciu...
Stary 2012-09-06, 08:00   #809
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

hej hej
nielegalnaa wszystkeigo dobrego na Nowej Drodze, przede wszystkim dużo miłooości

gratulacje musso nwoego tygodnia

pokrzywka ładne fotki
ja jakas dzis nei do zycia, zasypiam na siedzaco, bylam z psem na spacerze to9 straaasznie zimno brrr
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 08:02   #810
DeKajka
Zakorzenienie

hEJ hEJ ..

Siostra juz pojechala , TŻet w pracy wiec wreszcie mam chwile spokoju ..
Pogoda do dupy .. leje od rana ale mimo to chyba wybiore sie dzisiaj do lumpka cos Adasiowi kupic ..

Cytat:
Napisane przez Lonia89 Pokaż wiadomość
Ja po wizycie pisze dopieroteraz bo zajechalismy do mamci mojej itroche sie zasiedzielismy i niedawno wrocilismy wykapałam sie i zasiadam bo i tak nie zasne poki co bo zgagora mnie meczy , kupiłam cole i pije ale srednio mi pomaga
A wiec tak mamy 29 tydzien, malutka wazy 1100g pokazłaa kolejny raz pipulke:P rozłozya ładnie nozki jest słodka i juz mi sie marzy zeby ja wkoncu przytulic, kolejna wizyte mam 3 pazdziernika. Ostatnio swedziały mnie stopy bardzo czesto wieczorme iu naczytałam sie ze to moze byc cholestaza, ale zapytałam jej obejrzła amoje stopy i mówiła ze to na zadna cholestaze nie wskazuje i zebym sie nie martwiła bo to nic takiego, uf
Na zgage dostałam Maalox, no i przytyłam juz 13kg, ale ginka mówila ze prawidłowo, no nie wie dla mnie to duuuzo;/[COLOR="Silver"]
Kurcze a dlaczego moj gigant wazyl w 29 tygodniu prawie 1600 g ???

Mnie tez czasem swedza stopy .. nasila sie to wieczorami ale tez nie codziennie .. myslalam ze to cholestaza, zrobilam proby watrobowe i na szczescie wszystko jest ok ..

Nielegalna - WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE NA NOWEJ DRODZE ŻYCIA !!!

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości