|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż... - część 13.
Cytat:
|
|
#1742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1743 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może faktycznie jest tak, jak piszesz. Spytasz gina i sie uspokoisz Cytat:
![]() A ja za Twoje usg ![]() hehe..dobry już się zaaklimatyzował to właściwie super, gdyby nie to, że mamię pewnie serce łamie ![]() Strippi, jak mała? mam nadzieję, że gorączka trochę spadła przynajmniej. ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#1744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja chyba idę już spać, bo nie kumam ![]() paaa
|
|
#1745 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Pewnie samopoczucie zależy też od tego, co podczas tej laparoskopii jest robione. Jeśli jest tylko diagnostyczna (pooglądają i zaszyją ), to pewnie szybciej się zdrowieje. U mnie ingerencja była trochę większa.
Edytowane przez a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d Czas edycji: 2012-09-05 o 22:05 |
|
|
|
|
#1746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myślałam, ze sobie żarty robisz z poważnych ludzi -tzn ze mnie czary ![]() jejuu 3 paczki kredek? co oni z nimi robią ja mam ze 4 paczki na całą grupę ... ale i to rzadko używamy, bo częściej świecowe a tych jest z 10 paczek, po 2 na koszyczek i to jeszcze zeszłoroczne
|
|
|
|
|
#1747 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- [1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36349696]Ze szpitala wyszłam dzień po zabiegu. Przez pierwszych kilka dni czułam się bardzo źle, bolał mnie brzuch i miałam podwyższoną temperaturę. W szpitalu powiedziano mi, że na dojście do siebie będę potrzebowała ok. 2 tygodni. Nie mam pojęcia, na ile Ty dostaniesz zwolnienie. Pewnie samopoczucie zależy też od tego, co podczas tej laparoskopii jest robione. Jeśli jest tylko diagnostyczna (pooglądają i zaszyją ), to pewnie szybciej się zdrowieje. U mnie ingerencja była trochę większa.[/QUOTE]Dzięki A jak Ty się czujesz? |
|
|
|
|
#1748 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja zamotałam
![]() Chodziło mi to, że takie analizy snów są ciekawe, ale takie z uwzględnieniem konkretnej osoby. A nie takie typowo jak w senniku, że każdemu komu się śnią zęby, ktoś bliski umrze. Stąd mój, wątpliwej jakości, żart, że gdyby tak było, to każdy dentysta (bo pewnie śnią im się zęby) byłby samotny, bo wszyscy by mu pomarli (gdyby te analizy się sprawdzały)Cytat:
Poza tym jest jeszcze taka kwestia, że oni muszą taką wyprawkę przynosić co rok - więc ja się pytam, co się dzieje z tymi rzeczami z zeszłego roku
Edytowane przez ButterBear Czas edycji: 2012-09-05 o 22:10 |
|
|
|
|
#1749 |
|
Konto usunięte
|
Teraz już ok, ale to już 4 tygodnie od zabiegu. Miałam trochę problem z jedną ranką, nie goiła się jak należy
Brzuch jeszcze czasem zaboli, np. nie bardzo mogę leżeć na brzuchu. No ale mnie tam dość mocno pocięli w środku.Tomalinko, a czemu właściwie lekarz tak szybko wysłał Cię na laparoskopię? Dopiero niedawno zaczęliście się starać... |
|
|
|
#1750 |
|
Zakorzenienie
|
U nas każdy ma swoje rzeczy podpisane i z nich przez cały rok korzysta a na koniec roku są mu oddawane (te co nie zostane wykorzystane).
|
|
|
|
#1751 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36349938]Teraz już ok, ale to już 4 tygodnie od zabiegu. Miałam trochę problem z jedną ranką, nie goiła się jak należy
Brzuch jeszcze czasem zaboli, np. nie bardzo mogę leżeć na brzuchu. No ale mnie tam dość mocno pocięli w środku.Tomalinko, a czemu właściwie lekarz tak szybko wysłał Cię na laparoskopię? Dopiero niedawno zaczęliście się starać...[/QUOTE] nie wiem.. wydaje mi się, że nie miał lepszego pomysłu jak wywołać owulacje.. Jak clostilbegyt nie działa w maksymalnej dawce to chyba już zostaje gonadotropina ![]() nie wiem sama już.. przeraża mnie to wszystko. |
|
|
|
#1752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najwidoczniej moja siostrzenica chodzi do jakiegoś dziwnego przedszkola gdzie nauczycielki handlują nie wykorzystanymi pomocami szkolnymi ![]() Kochana, nie przerażaj się. A masz zaufanie do tego gina? Konsultowałaś to z kimś innym? |
|
|
|
|
#1753 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak, mam zaufanie do tego lekarza bo jest profesorem i w sumie można powiedzieć, że znajomym rodziny. Poza tym lekarka do której chodziłam dotychczas też mi powiedziała, że kolejnym krokiem jest laparo. Ale i tak mnie to wszystko troszkę martwi.
|
|
|
|
#1754 |
|
Zakorzenienie
|
malenstfo - to pewnie infekcja
![]() magda - a Ty odebralas te winiki od gina ? ![]() ![]() Hellooo ![]() Padam na twarz albo sie nie wyspalam albo ta pogoda mnie dobija. Bylismy dzisiaj z Domino u tej rodzinki co sie dziewczynkami opiekowalam , bylo bardzo fajnie ![]() ![]() Jutro jade do kontroli z malym. Nie ma juz takiego czerwonegooczka ale ropka dalej troche smierdzi
|
|
#1755 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas nawet koło końcówki kwietnia była dokonywana dopłata do kwoty wyprawkowej a jakieś niezużyte resztki przechodzą z dziećmi na drugi rok ale za dużo to tego nie ma większość papieru kolorowego ksero + resztki falistych, fizeliny, rafii itp kleju nie ma w ogóle... npaaa i przypomniało mi się, u nas rodzice oprócz składki przynoszą papier najzwyklejszy biały ksero i właśnie jeszcze chusteczki hig. i nawilżane higienicznych to idą tony! jedno dziecko dziennie potrafi kilkanaście zużyć przy płakaniu ![]() a w maluszkach nawilżanych też szlo sporo... bo były często wc-towe wpadki ![]() ---------- Dopisano o 23:01 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Cytat:
![]() ile Wy się staracie? jej jakoś mi smutno jak tak piszesz... |
||
|
|
|
#1756 |
|
Wtajemniczenie
|
5 cykl. W sumie niedługo..
---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:05 ---------- http://deser.pl/deser/1,111857,12426...ego_twarz.html Słodki nie? |
|
|
|
#1757 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze, Tomalinko, nie wiem co Ci powiedzieć. Rozumiem Twoje zmartwienie, na pewno też bym się martwiła. Ja jednak wierzę, że Wam się uda...i Tobie i Mrowince ... i wszystkim dziewczynom, które się starają już troszkę. I że będziecie szczęśliwymi, wspaniałymi mamusiami Cytat:
![]() No i chusteczki - jasne. Młoda nie płacze w przedszkolu, za to często ma katar... ale inne dzieci pewnie kwilą, chlipią chusteczki się zawsze przydają. Ale 3 opakowania kredek ołówkowych? hehhe Nie żebym żałowała dziecku kredek, ale dziwi mnie to
|
||
|
|
|
#1758 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No właśnie też się zastanawiam ![]() Forgiiiiiive meeeeeeeeeee... http://www.icq.com/greetings/cards/122/ Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A do przyszłego piątku musisz oddać do sprawdzenia czy już gotową oprawioną do dziekanatu? Cytat:
Zasadę wcielam w życie! No pięknie, teraz wszystko na mnie... ![]() Cytat:
Dobrze, że wyniki dobre. Co do toxo - koty możesz tulić, po prostu nie sprzątaj ich kuwety A miałaś badania na toxo? (przepraszam, jeśli przeoczyłam)Dzięki za wskazówkę dot. tyłozgięcia - jestem jego "szczęśliwą" posiadaczką ![]() Butter, lałam jak wieczorem nadrabiałam Was na telefonie Tomalinka, pytałaś o niezauważone i przemilczane słowa. Po prostu są pewne tematy, które mój mąż sobie olewa (konkretnie zaległy egzamin i mgr). I już kilkukrotnie prosiłam, błagałam, groziłam, płakałam... Obiecywał - i na obietnicach niestety stawało. A ja - na swoje nieszczęście - jestem osobą, która martwi się o wszystko i za wszystkich... Więc teraz nie myślę tylko o swoich studiach, ale i o jego. A on ma czas na wszystko - tylko nie na te rzeczy. Przedwczoraj jeszcze się skumulowało, bo przychodzę do domu, a tam góra naczyć, przedpokój w żwirku. Ja wiem, że się nie chce, że się jest zmęczonym, że zostawiłam mieszkanie na jego głowie (mieszkam chwilowo u rodziców). I nie mówię, że ja zawsze sprzątam. Ale miałam nadzieję, że jak zostanie sam, to chociaż z grubsza będzie ogarniał. Po obiedzie więc wstałam i poszłam zmywać (uwaga co robił mąż... Drzemkę poobiednią ). I byłam tak w połowie, kiedy wszedł do kuchni, pyta co tam, ja odpowiadałam półsłówkami. Skoro dopytywał, to powiedziałam, co myślę. O egzaminie, o mgr, o pędzących terminach, o jego nieodpowiedzialności. Że w pracy wszystko dopina na tip top, że postawił na nogi wydział, który ktoś zaniedbał przez kilkanaście lat, ale tę obowiązkowość i odpowiedzialność zostawia niestety na bramie zakładu. A w domu jest leń, nic nie musi, nic nie robi... I że wie, jak mnie cholernie kolana bolą, że ustać nie mogę, ale nie oponował specjalnie, kiedy powiedziałam, że idę zmywać (jak jego bolało kolano, to się rzucałam na naczynia, byleby tylko nie stał przed tym zlewem). I że kolejny raz przychodzę do domu i tylko sprzątam. Nawet nie posiedzimy razem. Przeprosił, wziął gąbkę, skończył zmywać, wieczorem pisał pracę. Zobaczymy, na jak dług ta wspaniała transformacja ![]() I znów mam szklane oczy... strippi, jak Mała? Mam nadzieję, że przez noc gorączka spadła ![]() Kasiu, super, że Oliverek tak pięknie się rozwija! zaaabcia, trzymam kciuki za wizytę
Odtąd MY - już nigdy JA. W duecie siła. Edytowane przez aaby Czas edycji: 2012-09-06 o 07:32 |
||||||
|
|
|
#1759 |
|
Zakorzenienie
|
Czwartek
Jeszcze tylko dziś, i jutro... i weekend ![]() Dziś wracają rodzice, co oznacza powrót do domu Za Kłaczkami już tak straaasznie tęsknię ![]() Btw, wczoraj Olo miał drugie urodzinki. Przeoczyłam jakiś życzenia? ![]() Dziąsło mi spuchło Tam, gdzie miałam ósemkę wyrywaną. Uczucie takie, jakby się znowu wyżynała ![]() A może jestem tak głupia, że potrzebuję piątej?
|
#1760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1761 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
![]() Strasznie zimno dzisaj u mnie.. masakra. Szkoda, że to juz dobiegają końcowi ciepłe dni. Do nas w koncu dzisaj przyjedzie spec od schodów Pozdrawiam Dziwczyny cieplutko z nad gorącej herbatki z cytrynką
|
#1762 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też się witam
bo wczoraj to kiepsko mi szło ![]() Jakie macie plany na dziś??? Hihihihihihih właśnie leci reklama "unimil skyn" to tak na marginesie apropo pewnych rozmów http://www.unimil.pl/produkty/?i=1234Też jesień u Was??? Bo u mnie zimno, mokro i ciemno ![]() Ja się wybieram na miasto - muszę dla męża coś na urodziny wymyślić a jak co roku pomysłów brak
|
#1763 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Butter a to nie oddają im potem tych rzeczy?? o matko ile kredek U nas są tylko ołówkowe i pastelowe. Sama z koleżanką układałam liste wyprawkową i jakoś na razie się sprawdza. Zabcia nie powodzenia na wizycie.
|
|
|
|
#1764 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bika zimno straszliwie A co do wybierania prezentów to jeżeli chodzi o mojego męża to ja mam dokładnie ten sam probelm. Co roku sie zastanawiam co wybrać..
|
|
#1765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze jakbym miała do dyspozycji z 300-400zł to problem byłby mniejszy, a tak to jedna wielka masakra
|
|
#1766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1767 |
|
Zakorzenienie
|
oo właśnie kolacja to nie był by zły pomysł. A kiedy on ma urodzionki?
|
|
|
|
#1768 |
|
Wtajemniczenie
|
Wpadam czwartkowo
![]() Znów się szykuje sajgon w pracy, ale nieoficjalnie mamy dobre informacje co do przyszłości. Jednak czekam na stanowisko Prezesów! ![]() Aaby słonko, ja polecam po prostu glukozaminę Dobra na stawy i kolana
|
#1769 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Urodzinki ma 12, a 21 imieniny, dziś ma urodziny mój szwagier, a jutro siostrzeniec dobrze, że Emilka ma termin na październik, bo już trochę za dużo tych uroczystości we wrześniu ![]() ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:50 ---------- Ostatnio tż kupił sobie granatowe spodnie i chciał do nich coś pomarańczowego na góre, ale kurde nic pomarańczowego ni ma
|
|
#1770 |
|
Zakorzenienie
|
Bika to u mnie wiesz jak było z majem
Wszyscy u nas rodzinie majowi ![]() aaaa bym zapomniała, wczoraj był u nas teść (ze swoją partnerką) ostatni raz widział Maję jak miała 2 tyg Było miło
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:41.

już się zaaklimatyzował 

czary 

powodzenia na wizycie.