Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 2293 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-05, 22:44   #68761
yarrowia
Zadomowienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XIV część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez Fleuri Pokaż wiadomość
Nie wiem już co robić Na pierwszym zdj włosy są z Maja, ale teraz ich stan jest prawie taki sam, widać jaki fatalny. Na drugim wyglądają jako tako, wtedy już zaczynałam je powoli lubić, ale niestety stan wrócił do tych z pierwszego zdjęcia Jestem trochę załamana, zawsze miałam bzika na punkcie swoich włosów, a teraz mnie boli jak one wyglądają tak okropnie, a ja prawie, że na rzęsach staje, żeby było dobrze
To wcale nie jest fatalny stan trochę suchutki, ale tylko tyle
Fajnie by było gdybyś wypunktowała czego używasz i jak często..może im czegoś brakuje w pielęgnacji, zobaczymy
Stary 2012-09-05, 23:15   #68762
Fleuri
Raczkowanie

Dzięki za odzew, moja pielęgnacja wygląda mniej więcej tak:

1. Myję włosy babydreamem, albo facelle, przed tym nakladam Isane różową na długość, myję zazwyczaj dwa razy, przez słabe pienienie się tych szamponów i moją panikę na punkcie tego, że ich nie domyje
2. Odżywka d/s zazwyczaj Alterra, Kallos (którego jednak moje włosy nie lubią), albo maska Organique Anti-Age, odżywkę zostawiam chwile pod czepkiem foliowym
3. Spłukuje i daje odżywke b/s Ziaji kiełki pszenicy, po czym zawijam w koszulke, zostawiam na chwilę, przed spaniem ściągam ręcznik, czeszę włosy, zabezpieczam końcówki i idę spać, przerzucają je przez satynową poduchę.
4. Jak najczęściej staram się przed myciem nakładać oleje na jakąś godz lub dlużej (olej rycynowy/winogronowy/z kiełków pszenicy/ze słodkich migdałów). Wcześniej dwa razy w tyg, teraz zastanawiam się czy nie częściej używać masek. Jest to Organique Anti-Age, albo Kallos zmieszany z żółtkiem, olejami (rycyna + jakiś inny) keratyną, jedwabiem, żelem hialuronowym, panthenolem, oczywiście przed myciem.
5. Do stylizacji teraz niby ta Joanna Mrożąca, ale ogólnie boję się cokolwiek nakładać, bo mam wrażenie, że włosy są wtedy jeszcze bardziej suche.

Tyle
Stary 2012-09-05, 23:24   #68763
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:

1. Myję włosy babydreamem, albo facelle, przed tym nakladam Isane różową na długość, myję zazwyczaj dwa razy, przez słabe pienienie się tych szamponów i moją panikę na punkcie tego, że ich nie domyje
2. Odżywka d/s zazwyczaj Alterra, Kallos (którego jednak moje włosy nie lubią), albo maska Organique Anti-Age, odżywkę zostawiam chwile pod czepkiem foliowym
3. Spłukuje i daje odżywke b/s Ziaji kiełki pszenicy, po czym zawijam w koszulke, zostawiam na chwilę, przed spaniem ściągam ręcznik, czeszę włosy, zabezpieczam końcówki i idę spać, przerzucają je przez satynową poduchę.
4. Jak najczęściej staram się przed myciem nakładać oleje na jakąś godz lub dlużej (olej rycynowy/winogronowy/z kiełków pszenicy/ze słodkich migdałów). Wcześniej dwa razy w tyg, teraz zastanawiam się czy nie częściej używać masek. Jest to Organique Anti-Age, albo Kallos zmieszany z żółtkiem, olejami (rycyna + jakiś inny) keratyną, jedwabiem, żelem hialuronowym, panthenolem, oczywiście przed myciem.
5. Do stylizacji teraz niby ta Joanna Mrożąca, ale ogólnie boję się cokolwiek nakładać, bo mam wrażenie, że włosy są wtedy jeszcze bardziej suche.

Tyle
Tu widzę błąd.
Czeszemy najlepiej z odżywka ds na włosach. Póżniej już nie.
Prócz tego brakuje mi tu ugniatania, które tak naprawdę "robi" fale i nadaje kształt włosom. (osobiście ugniatam z głową w dół już podczas nakładania na ociekajace odżywki bs-nie wiem,jak ta Ziaja, tu powszechnie stosujemy Joaśki naturie. Potem jeszcze po odciśnięciu w koszulkę powtarzam ugniatanie z żelem)
Mrożący słynie z tego, że czasem lubi wysuszać. Powtarzam do znudzenia: żel lniany. Tani, pięknie wygładza, nabłyszcza i cudnie sie odgniata, nie pozostawiając dziwnej powłoki (którą u mnie zostawiają żele drogeryjne). Moje fale utrwala dobrze. Choć to nie jest oczywiście reguła, niektorym nie służy. Ale spróbować warto, u wielu to przełom.

Dodam tylko, ze moje włosy przeżyły 7-letnie prostowanie, dwie trwałe prostujące, rozjaśniacz, potem farby chemiczne. Najlepsze efekty widziałam po maskach domowych i użyciu żelu lnianego. Olejowanie na początku jakby w ogóle nic nie dawało.

Edytowane przez Ag Rafka
Czas edycji: 2012-09-05 o 23:31
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 23:40   #68764
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Doe Pokaż wiadomość
Dzisiaj znowu wyruszyłam na poszukiwania masek Bingo i znowu nic . Ale znalazłam Kallosa, Crema al Latte i teraz zastanawiam się jak ją stuningować. Macie jakieś pomysły? Takie bardziej domowe W swoich zapasach mam:
- olej rycynowy, słonecznikowy, sezamowy, kokosowy, arganowy, z pestek truskawki, łopianowy, lniany
- olejki z Alterry: migdały i papaja, a także limonka i oliwka
- masło shea
- potrójny żel hialuronowy
- jajka
- miód
- spirulinę
- ekstrakty z mango, truskawki, banana i pomarańczy
- mleczko jedwabne z BU
- aloes - żywy!
- i ewentualnie mogę się przejść po coś do apteki

Jakieś sugestie?
ale zapasy! a maski Bingo to podobno w tesco bywają

Edytowane przez deszczowypies
Czas edycji: 2012-09-05 o 23:43
deszczowypies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-05, 23:59   #68765
Doe
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wiew Pokaż wiadomość
w zasadzie po pierwszym, teraz mam zamiar trochę dłużej używać tego szamponu bez SLS, ale strasznie to irytujące. Nie stosuję w sumie niczego, co ma silikony, staram się nawilżać włosy, a efekty poniżej krytyki.
- Czas Wszystkiemu trzeba dać trochę czasu .

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
ale zapasy! a maski Bingo to podobno w tesco bywają
- Zapasy w większości robione z myślą o pielęgnacji twarzy i ogólnie ciała, ale większość z tych produktów ma wielorakie zastosowanie .

W mojej miejscowości niestety jest tylko takie mini Tesco - byłam, sprawdziłam i nie było . Odwiedziłam też dwa Auchany i nic .

Fleuri, wcale nie jest źle i popieram Ag Rafkę - żel lniany! I najlepiej daj go jak najwięcej! Moje włosy "zjadają" każdą jego ilość - na początku wręcz ociekają żelem :P, kiedy wyschną, odgniatam i gotowe .

A ja dzisiaj jestem mega zadowolona ze swoich włosów Praktycznie zero puszku i są takie gładkie i mięciutkie - nie mogę się powstrzymać od macania...
Doe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 00:25   #68766
justyna_ju
Raczkowanie

GG do justyna_ju

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Powtarzam do znudzenia: żel lniany. Tani, pięknie wygładza, nabłyszcza i cudnie sie odgniata, nie pozostawiając dziwnej powłoki (którą u mnie zostawiają żele drogeryjne). Moje fale utrwala dobrze. Choć to nie jest oczywiście reguła, niektorym nie służy. Ale spróbować warto, u wielu to przełom.

Dodam tylko, ze moje włosy przeżyły 7-letnie prostowanie, dwie trwałe prostujące, rozjaśniacz, potem farby chemiczne. Najlepsze efekty widziałam po maskach domowych i użyciu żelu lnianego. Olejowanie na początku jakby w ogóle nic nie dawało.
Potwierdzam, żel lniany jest super. Chociaż trochę słabo utrwala, przynajmniej moje włosy, więc przy wietrze różnie to z nimi bywa. Ale do wydobycia skrętu na mokre włosy jest najlepszą rzeczą, a jak ci nie będzie pasować to nie będzie ci szkoda się go pozbyć lub wykorzystać do czegoś innego, i nie trzeba uważać, że się go za dużo nałoży, bo z łatwością się odgniata i praktycznie później "znika" z włosów. Dodam, że moje włosy też nie miały ze mną łatwo: prostowanie przez ładnych parę lat ( też się nazbiera ok. 7 albo nawet więcej ), chemiczne farbowanie i jeszcze parę lat regularnego basenu.
A ja mam jeszcze takie może banalne pytanie: jak długo zajmuje wam wysuszenie włosów suszarką? Ja dzisiaj swoje suszyłam prawie 15 min. i szczerze mówiąc, zimą miałabym obawy, żeby z takimi wyjść z domu. Dobrze pamiętam, że dyfuzorem to się suszy na najmniejszych obrotach?
Stary 2012-09-06, 00:47   #68767
yarrowia
Zadomowienie

Cytat:

Dwa razy tyko tak na wszelki wypadek? Jeśli po pierwszym myciu nadal czujesz coś na włosach to ok, jeśli nie to spróbuj jednak myc tylko raz. Dla moich włosów BD to gwarancja puchu
Cytat:
Jak wysoko nakładasz d/s? Nawet jeśli nie przy głowie to czy przypadkiem nie zawijasz włosów do góry, tak że końce dotykają głowy? Przyklap przy głowie może być spowodowany tymi dość ciężkimi odżywkami
Cytat:
Ziaja całkiem sympatycznie wygląda, ale dość wysoko w składzie pantenol - humekant - może powodować puch przy niesprzyjającej pogodzie..
czesanie, jak już Agrafka wspomniała tez nie jest za dobrym pomysłem.
jak i spanie z mokrymi włosami. Masz je dość krótkie, ile z nich tak na prawdę zwisa za poduszką, a ile leży na niej i się 'kołtuni' podczas nocy?
Cytat:
4. Jak najczęściej staram się przed myciem nakładać oleje na jakąś godz lub dlużej (olej rycynowy/winogronowy/z kiełków pszenicy/ze słodkich migdałów).
Rycynowy solo trzymany za długo może wysuszać. Czy po którymś z tych olei zauważasz wyjątkowo dobry/słaby efekt? Próbowałaś kokosowego, albo np. masła shea?
Cytat:
Wcześniej dwa razy w tyg, teraz zastanawiam się czy nie częściej używać masek. Jest to Organique Anti-Age, albo Kallos zmieszany z żółtkiem, olejami (rycyna + jakiś inny) keratyną, jedwabiem, żelem hialuronowym, panthenolem, oczywiście przed myciem.
z żółtkiem też można przesadzić, a objawia się to nadmierną sztywnością włosów częściej niż dwa razy w tygodniu to będzie na pewno za dużo.
keratyna, jedwab, żel hialuronowy, panthenol - same humekanty. za dużo i mamy puszek
Cytat:
Mrożący jest chyba najbardziej usztywniająco-wysuszającym żelem stosowanym tutaj
powtórzę za dziewczynami - żel lniany!

Pozostaje jeszcze kwestia porowatości twoich włosów...
spójrz tutaj na przykład: http://czarownicujaco.blogspot.com/2...rowatosci.html

Poza tym pamiętaj, że włosy falowane (a czesane tym bardziej) nigdy nie będą idealnie gładką taflą bez ani jednego odstającego włoska... taki urok

Edytowane przez yarrowia
Czas edycji: 2012-09-06 o 00:50
yarrowia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 01:29   #68768
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
A ja dzisiaj jestem mega zadowolona ze swoich włosów Praktycznie zero puszku i są takie gładkie i mięciutkie - nie mogę się powstrzymać od macania...
zazdroszczę

dziewczyny, robiłam któregoś dnia płukankę z lipy (saszetka, pół kubeczka wrzątku, to wlałam na litr wody z filtra) efekt podobny do cienkiej płukanki lnianej , ale nie pamiętam keidy to robiłam, żeby pokazać foto...
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Maliniarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 08:02   #68769
ffb13763ddeb19d95255f96b349e2f21757b5e15_67b67088155fe
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
z żółtkiem też można przesadzić, a objawia się to nadmierną sztywnością włosów częściej niż dwa razy w tygodniu to będzie na pewno za dużo.
keratyna, jedwab, żel hialuronowy, panthenol - same humekanty. za dużo i mamy puszek
Mrożący jest chyba najbardziej usztywniająco-wysuszającym żelem stosowanym tutaj
powtórzę za dziewczynami - żel lniany!
Keratyna i jedwab to humekanty? To ja już nic z tego nie wiem :c myślałam, że humekanty nawilżają, a te dwa to białka, a białko chyba nie nawilża :C

Mogła by któraś z Was sprostować moją wypowiedź i wyjaśnić to, proszę
ffb13763ddeb19d95255f96b349e2f21757b5e15_67b67088155fe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 08:16   #68770
imbryka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez justyna_ju Pokaż wiadomość
A ja mam jeszcze takie może banalne pytanie: jak długo zajmuje wam wysuszenie włosów suszarką? Ja dzisiaj swoje suszyłam prawie 15 min. i szczerze mówiąc, zimą miałabym obawy, żeby z takimi wyjść z domu. Dobrze pamiętam, że dyfuzorem to się suszy na najmniejszych obrotach?
Bez suszarki to około 2 godziny (kiedy myję rano, wieczorem schną dłużej) w zależności od pogody
A suszarka nigdy nie dosuszam, zawsze tak do 70 % i zostawiam. Zazwyczaj zostawiam wilgotne włosy na długości, wtedy do godziny i są już ok

imbryka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 08:21   #68771
Karmenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margitta Pokaż wiadomość
Metodą kubeczkową. Nalewam Isanę do kubka (u mnie to jest opakowanie po BioWaxie), do tego wlewam wodę, zamykam i trzepię długo. Isana się zaczyna pienić Wtedy wylewam na głowę i myję jak szamponem Mnie za pierwszym razem zmywa wszystkie oleje, ale można dwa razy
Teraz to ma sens
[1=ffb13763ddeb19d95255f96 b349e2f21757b5e15_67b6708 8155fe;36352793]Keratyna i jedwab to humekanty? To ja już nic z tego nie wiem :c myślałam, że humekanty nawilżają, a te dwa to białka, a białko chyba nie nawilża :C

Mogła by któraś z Was sprostować moją wypowiedź i wyjaśnić to, proszę [/QUOTE]

Dla mnie tylko dwa ostatnie to humektanty.
Karmenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 08:37   #68772
Ag Rafka
Rozeznanie

[1=ffb13763ddeb19d95255f96 b349e2f21757b5e15_67b6708 8155fe;36337710]Witajcie

Ehh, po wczorajszej oliwce BDFM miałam cudne włosy, a takie fale piękne, że szok! Jeszcze nowej metody spróbowałam, tzn, prawidłowej metody zakładania koszulki na głowę i byłam taka z nich dumna rano chciałam zrobić zdjęcie, przed wyjściem, ale wyszło tak w kiepskiej jakości przez światło, że chyba sobie podaruje, nic nie widać ;/

Jednak miałam dwa ale, otóż po pierwsze, straszny ale to straszny przyklap. :c Czy to wpinanie spinek przy nasadzie naprawdę pomaga? Chyba będę musiała tego spróbować i czy pomaga wydobyć skręt przy skalpie?
Kupiłam dzisiaj pieluchę z tetry i tutaj pytanie, używacie pieluch zamiast ręcznika? Tzn. do wyciskania wody z włosów? Czy zawiązujecie na głowie? A jeśli tak, to w jaki sposób? Bo jakoś nie mam idei jak to zrobić
[/QUOTE]
U mnie plunking jest sprawcą przyklapu. Przy falach często plunking się nie sprawdza (zwłaszcza prostych przy nasadzie), u góry splaszcza, a dolne gniecie, zamiast pofalowac. Dlatego spłukuję odżywkę ds juz z głową w dół, tak samo nakładam b/s na ociekające od razu ugniatajac (chyba wczoraj pisałam o tym), odciśnięcie w pieluszkę też z ugniataniem również z głową w dół (tu zaraz odpowiedź na kolejne Twoje pytanie), potem ugniatanie z żelem i powrót do pozycji pionowej.
Z tego co pamietam Eloe poradziła Kascysko(czy Kascysku? bo chyba nie Kascyskowi, to w końcu płeć żeńska. Kascysko, Ty się odmieniasz?) właśnie podpinanie spinkami i u niej się sprawdziło, tez nie zaszkodzi spróbować.
Cytat:
A właśnie drugie ale, to fakt, że skręciły się od ucha w dół, co mi się nie podobało, gdyż ogólnie nie za fajnie to wyglądało. Przy nasadzie przyklap i proste włosy, gdzieś od ucha do łopatek sliczne fale (takie bym chciała mieć), a końce to mega loki. Czy da się to jakoś wyrównać? Żeby na całej długości były takie same fale? I czy fakt, że końce włosów zakręciły sie w loki, oznacza, że jednak jestem kręconowłosą, a nie falowłosą?
Ostatnio bolały mnie plecy i ugniotłam w pozycji wyprostowanej, efekt-fale od połowy ucha. Spróbuj z głowa w dół, moze i u Ciebie zadziała.
Falowłose to też krecone (czego dobitnie dowodzi podpis Demki), różnimy się tylko typem skrętu.

Cytat:
Napisane przez Majka1503 Pokaż wiadomość
Ja dziś pierwszy raz opanowałam puch IDEALNIE. Nawet baby hair nie sterczą. Pojęcia nie mam w sumie jak to zrobiłam
BRAWO, a fotka?
Cytat:
Napisane przez Maliniarka Pokaż wiadomość
dziewczyny, uwsteczniam się nie chce mi się falusków wystilizować ostatnio wcale...
Ty,. leniuszku :bicz:, zaraziłas się od Mgieły?
Cytat:
Napisane przez justyna_ju Pokaż wiadomość
Potwierdzam, żel lniany jest super. Chociaż trochę słabo utrwala, przynajmniej moje włosy, więc przy wietrze różnie to z nimi bywa. Ale do wydobycia skrętu na mokre włosy jest najlepszą rzeczą, a jak ci nie będzie pasować to nie będzie ci szkoda się go pozbyć lub wykorzystać do czegoś innego, i nie trzeba uważać, że się go za dużo nałoży, bo z łatwością się odgniata i praktycznie później "znika" z włosów. Dodam, że moje włosy też nie miały ze mną łatwo: prostowanie przez ładnych parę lat ( też się nazbiera ok. 7 albo nawet więcej ), chemiczne farbowanie i jeszcze parę lat regularnego basenu.
Właśnie, żel lniany można stosować również jako odżywkę.
Święta prawda!
Też susze ok. 15minut, ale nigdy nei dosuszam do końca, potem dosychają jeszcze ok. 1,5-2 godzin do całkowitych sucharków.
Suszę na przemian ciepłym i zimnym nawiewem (zaczynam od ciepłego, bom zmarzlak, kończę zimnym, bo domyka łuski). Jeśli mam mniej czzasu, suszę na największych obrotach, ale zimnym nawiewem.

Edytowane przez Ag Rafka
Czas edycji: 2012-09-06 o 21:51
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 09:24   #68773
martysek
Zadomowienie

Margitta, stylizuję zazwyczaj niczym, bo nie chce mi się co chwile gotować żelu. Największy problem w tym, że rano przed pracą chodzę na siłownię i jak mam ładne włosy, to po tym wyglądają co najwyżej miernie.

Pochwalę się, że wczoraj się zawzięłam i efekt jest super
- mycie: odżywka Isana
- odżywka: Alverde z hibiskusem
- płukanka: zimna woda z dodatkiem płukanki malinowej Marion
- odżywka b/s: Joaśka zielona
- plunking
- troche kremu z Biedronki
- jedawb Chi na końcówki
- pianka Isana pomarańczowa (nowość, którą kocham!)

Spałam po raz pierwszy na poduszcze owiniętej satynową chustką i bylam w szoku, jak cudnie i niespuszenie wyglądały rano moje włosy. Jak mogłam byc tak głupia, żeby dopiero teraz spróbować spania na satynie!

Całusy dla tej, która napisała o piance.

Edytowane przez martysek
Czas edycji: 2012-09-06 o 12:46
martysek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 11:49   #68774
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
- Czas Wszystkiemu trzeba dać trochę czasu .

- Zapasy w większości robione z myślą o pielęgnacji twarzy i ogólnie ciała, ale większość z tych produktów ma wielorakie zastosowanie .

W mojej miejscowości niestety jest tylko takie mini Tesco - byłam, sprawdziłam i nie było . Odwiedziłam też dwa Auchany i nic .
aj, to troszkę gorzej jak skończę swoją Kallos Latte (ale spokojnie, wersję 275 ml, nie litr ) i będę jechała po Bingo, to kupić Tobie też? tylko ostrzegam, że to najwcześniej za miesiąc będzie.

Stary 2012-09-06, 11:53   #68775
martysek
Zadomowienie

W moim Tesco też jest Bingo - shea + 5 alg i keratyna i spirulina.
Stary 2012-09-06, 12:11   #68776
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
Margitta, stylizuję zazwyczaj niczym, bo nie chce mi się co chwile gotować żelu. Największy problem w tym, że rano przed pracą chodzę na siłownię i jak mam ładne włosy, to po tym wyglądają co najwyżej miernie.

Pochwalę się, że wczoraj się zawzięłam i efekt jest super
- mycie: odżywka Isana
- odżywka: Alverde z awokado i winogronem
- płukanka: zimna woda z dodatkiem płukanki malinowej Marion
- odżywka b/s: Joaśka zielona
- plunking
- troche kremu z Biedronki
- jedawb Chi na końcówki
- pianka Isana pomarańczowa (nowość, którą kocham!)

Spałam po raz pierwszy na poduszcze owiniętej satynową chustką i bylam w szoku, jak cudnie i niespuszenie wyglądały rano moje włosy. Jak mogłam byc tak głupia, żeby dopiero teraz spróbować spania na satynie!

Całusy dla tej, która napisała o piance.
ale śpisz na satynce, a nie przerzucasz włosów za łóżko? bo są chyba dwie szkoły.
o, o piance to jeszcze nie słyszałam, ale na razie zaprzyjaźniłam się z żelem

Stary 2012-09-06, 12:17   #68777
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Falowłose to też krecone (czego dobitnie dowodzi podpis Demki), różnimy się tylko typem skrętu.
o taaaak!

Cytat:
Randkują czasem, więc pewnie tak

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 12:20   #68778
martysek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez deszczowypies Pokaż wiadomość
ale śpisz na satynce, a nie przerzucasz włosów za łóżko? bo są chyba dwie szkoły.
o, o piance to jeszcze nie słyszałam, ale na razie zaprzyjaźniłam się z żelem
Śpię na satynce. Włosów przez łóżko nie przerzucę, bo stoi "górą" do ściany
Stary 2012-09-06, 12:23   #68779
deszczowypies
Zakorzenienie

Cytat:
Śpię na satynce. Włosów przez łóżko nie przerzucę, bo stoi "górą" do ściany
hmm, bo ja od dłuższego czasu śpię na satynce, ale jakoś nie widzę super efektów

Stary 2012-09-06, 12:33   #68780
martysek
Zadomowienie

Hmmm, może to zalezy od rodzaju włosa? Ja mam wysokoporowate i po nocy zawsze spuszone, ale jak juz wspomniałam, nie nakładałam stylizatora. Wczoraj nałożyłam piankę, więc może i ona i satyna przyczyniły się do znikomego spuszenia?
Stary 2012-09-06, 13:10   #68781
deszczowypies
Zakorzenienie

też mam wysokoporowate niestety stylizator odkryłam dopiero w tym tygodniu (w sensie, że żel) i jakoś się złożyło, że myłam włosy w ciągu dnia, dzisiaj chyba nadejdzie ten dzień, kiedy położę się z mokrymi spać i zobaczymy, jak to wyjdzie z żelem

Stary 2012-09-06, 13:27   #68782
martysek
Zadomowienie

Lepiej nie kłaść się z mokrymi, bo mokre są najbardziej narażone na uszkodzenia.
Stary 2012-09-06, 13:48   #68783
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Randkują czasem, więc pewnie tak
ooo muszę obronić Mgiełcię (taaa, ostatnio na nią naskarżyłam )
bo jak ją przypadkiem niedawno spotkałam to miała śliczne loczusie

mam praktycznie niewidoczny odrost, chyba jest dobry moment na zapuszczanie naturalsów, ale jak ja to wytrzymam, bo na długości jestem miedziana jakaś i do tego wypłowiała

do tego myślę nad cięciem...chociaż sama nie wiem... znowu mi się kombinatorstwo załącza

zdj. 3 tu widać ile u mnie robi stylizacja
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg odrost.jpg (36,4 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg odrost wrzesień.jpg (43,2 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg różnica objętości i długości.jpg (45,3 KB, 97 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wrzesień.jpg (30,0 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg rude-wredne.jpg (29,0 KB, 36 załadowań)
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Edytowane przez Maliniarka
Czas edycji: 2012-09-06 o 13:51
Stary 2012-09-06, 13:56   #68784
madziaart
Raczkowanie

Cytat:

ooo to jest dopiero dowód na to, że stylizacja może zdziałać cuda

Keep Calm and Draw
madziaart jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 14:05   #68785
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
ooo muszę obronić Mgiełcię (taaa, ostatnio na nią naskarżyłam )
bo jak ją przypadkiem niedawno spotkałam to miała śliczne loczusie

mam praktycznie niewidoczny odrost, chyba jest dobry moment na zapuszczanie naturalsów, ale jak ja to wytrzymam, bo na długości jestem miedziana jakaś i do tego wypłowiała

do tego myślę nad cięciem...chociaż sama nie wiem... znowu mi się kombinatorstwo załącza

No to przepraszamy mogłaby się pokazać...

Zapuszczaj swoje! będziemy wspierać i motywować w razie potrzeby :kop:

Podcięłam swoje w sobotę...jakieś 5 cm i zadowolona jestem, przynajmniej nie będę marudzić przez jakiś czas

Zdecydowanie wolę 'stylizowane'

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 14:17   #68786
Maliniarka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziaart Pokaż wiadomość
ooo to jest dopiero dowód na to, że stylizacja może zdziałać cuda
zgadzam się a także na to, że niewielka pomoc z naszej strony potrafi zmienić nasze włoski
Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Zapuszczaj swoje! będziemy wspierać i motywować w razie potrzeby :kop:
już się rozglądałam wczoraj za szamponetką ale Sylwestrowy mi przypomniał, że miałam do natury wracać
Cytat:
Podcięłam swoje w sobotę...jakieś 5 cm i zadowolona jestem, przynajmniej nie będę marudzić przez jakiś czas
no ja właśnie niedawno podcinałam, ale tylko sam spód (najdłuższą warstę) i nie wiem czy nie postopniować mocniej reszty
z drugiej strony boję się utraty objętości, i tak mam 5 włosów na krzyż
Cytat:
Zdecydowanie wolę 'stylizowane'
bo Ty jesteś konserwatywną wyznawczynią św. Curli
Makijaż z Lirene
Peelingi Nacomi
Rajstopki

Edytowane przez Maliniarka
Czas edycji: 2012-09-06 o 14:18
Stary 2012-09-06, 14:54   #68787
friable
Raczkowanie

Cytat:
W moim Tesco też jest Bingo - shea + 5 alg i keratyna i spirulina.
Keratyna i spirulina? A nie przypadkiem ta z kaszmirem i kolagenem?
friable jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 14:59   #68788
martysek
Zadomowienie

Friable, na pewno keratyna i spirulina. Niebieskie opakowanie. Przynajmniej taki kupiłam jakiś czas temu. Zobacze dziś, co będzie na stanie.
Stary 2012-09-06, 15:17   #68789
yarrowia
Zadomowienie

[1=ffb13763ddeb19d95255f96 b349e2f21757b5e15_67b6708 8155fe;36352793]Keratyna i jedwab to humekanty? To ja już nic z tego nie wiem :c myślałam, że humekanty nawilżają, a te dwa to białka, a białko chyba nie nawilża :C

Mogła by któraś z Was sprostować moją wypowiedź i wyjaśnić to, proszę [/QUOTE]
Może się trochę zbyt skrótowo wyraziłam, ale późno było
Humekantem jest wszystko co ma zdolność wiązania i oddawania wody, a proteiny też to potrafią
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...6&postcount=34
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...9&postcount=23 tutaj też trochę na temat protein
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...18&postcount=6
ten ostatni artykuł szczególnie polecam, Fleuri
Stary 2012-09-06, 15:20   #68790
martysek
Zadomowienie

Wiem, że wiele z was ubolewa nad wycofaniem Alterry morelowej. Bardzo podobna w konsystencji, działaniu i zapachu jest Alverde z hibiskusem.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości