|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013
Hej dziewczyny!
Chciałabym się do Was przyłączyć. Planowany termin porodu mam na 11 kwietnia 2013. ciąża potwierdzona już przez gina i na razie wszystko dobrze. Postaram się Was trochę nadrobić, żeby się wbić w wątek. |
|
|
|
|
#3452 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale nie zapominajmy, ze kofeina znajduje sie tez w czarnej herbacie, coli, w czekoladzie i kakao, wiec to tez trzeba wziac pod uwage Ja jak sie lepiej czuje to pije kawe inke od normalnej kawy na razie mnie jeszcze odrzuca..---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Cytat:
![]() masz ten sam termin, co ja.. ale mi sie prawdopodobnie przesunie na ok. 19 kwietnia
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2012-09-06 o 08:55 |
||
|
|
|
|
#3453 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
powiedz nam coś wiecej o sobie
|
|
|
#3454 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wczoraj zasnęłam tuż po 20, no masakra normalnie Gdzieś tam napisałyście, że NFZ refunduje badania prenatalne kobietom po 35 rż - kurczę, tyle kończę w lutym, a wtedy już będzie za późno na tego typu badania; szkoda ![]() Dziewczyny, jak jest z dźwiganiem (np. zakupów) w 1. trymestrze? Czy jeśli nic nie boli przy niesieniu siat, to można jeszcze? Bo nie wiem, gdzie i jaka jest granica..? ![]() No i wszystkim Wam - dzień dobry! ![]() Aha - powiedzcie mi jeszcze, jak można cytować wypowiedzi wielu osób naraz w jednym poście, bo jeszcze tego nie odkryłam
|
|
|
|
|
|
#3455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pod każdą wypowiedzią masz 3 ikonki: cytuj, druga taka kartka , odp. wiec musisz pozaznaczac ta truga z kartka u kazdej co chcesz cytowac a pozniej przy ostatniej jeszcze "cytuj"
|
|
|
#3456 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
), ale ponieważ więcej siedzę w necie więc i tak nie raz mogę go zaskoczyć pewnymi faktami. To pierwsze dziecko i moje i jego więc wiadomo, że pewnie ludzie się bardziej wkręcają niż przy kolejnych. Dla niego ta ciąża to niezła abstrakcja póki co, zresztą jak dla mnie. Zwłaszcza że na razie jesteśmy jeszcze ostrożni ze zbytnią ekscytacją w temacie ![]() ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ---------- Ja nic nie noszę. Ale głównie z lenistwa, plus mój mąż jest totalnie wyrywny do noszenia i ogólnie nawet bez ciąży nie dawał mi nic nosić. Kiedyś jak pojechał w delegację i robiłam sama zakupy to się nieźle zdziwiłam jakie to ciężkie bo przez kilka lat totalnie odwykłam, zakupy robimy u nas razem albo on sam. Ale myślę że do kilka kg jak się nosi jest ok, ogólnie chyba chodzi o to że jak coś robiło przed ciążą to można to robić dalej, ważne chyba żeby nie zaczynać jak się nie robiło. Wiadomo przecież że część babeczek ma kolejne dzieci, to musi te wcześniejsze też czasem podnieść czy przenieść. |
|||
|
|
|
|
#3457 |
|
Zakorzenienie
|
W sobotę chwilę zanim zaczęłam krwawić przenosiłam śpiącego synka (14 kg) z wózka sklepowego do samochodu. W związku z tym w Instytucie Matki i Dziecka dostałam wyraźne wskazówki, ile mogę nosić w ciąży. I definitywnie 2 lekarki powiedziały, że w ciąży górna granica to 3 kg.
|
|
#3458 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć, ja dziś wstałam z dziećmi o 6!!!Totalna masakra-wszyscy wyglądaliśmy jak by nas coś przejechało.......
No ale mój syn na 8 do szkoły,trzeba "wywalić"z łóżka, zrobić śniadanie -przypilnować aby zjadły,zrobić śniadanie do szkoły,umyć ,uczesać,ubrać...a szkołę mamy blisko.....a potem mał a do przedszk......jeszcze nie jesteśmy nauczeni organizacji..ale będzie coraz lepiej...w końcu niedługo będzie trzecie....... ![]() Cytat:
.....Faceci............ ![]() Cytat:
ja w pierwszej ciąży piłam duuużo mleka,jadłam dużo nabiału ,jak karmiłam syna podobnie-i było ok,do teraz syn pije dużo mleka ,je dużo nabiału i jest ok. Natomiast w drugiej ciąży podobnie piłam i jadłam ale gdy karmiąc wypiłam mleko,zjadłam lody-córka strasznie ulewała...jeść jogurty,sery mogłam.I nawet teraz tak zostało(a ma 3 lata)-nie może za dużo mleka( tak 300 ml rozdziel na rano i wieczór)a jog.,sery ok..... Cytat:
!
|
|||
|
|
|
|
#3459 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
)Cytat:
Aha, czyli jak po 3 ciężkie siaty z Biedronki targałam do tej pory, to teraz 2 lżejsze ujdą? Popróbuję, jak nic mnie nie zacznie pobolewać, choćby delikatnie, to znaczy, że mi nie szkodzi to ![]() ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#3460 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ale i tak jesteś dzielna, pobudka o 6 a Ty jeszcze w szpile wskoczyłaś ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#3461 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja niestety dżwigam....i zawsze tak było....zakupy(robię sama,a jest co nosić dla 4 osób...),i córkę czasami-nie wiem ile waży- ma trzy lata...ale tu jest postęp bo nauczyła sama się wspinać i siadać na fotelik sam. i gdy chcę ją przenieść mokrą z pod prysznica to krzyczy: "mama przecież ty nie możesz nosić..."....choć "troszkę" się ją nanosiłam już w wakacje -gdy uszkodziła nogę i nie mogła chodzić przez tydzień ... Co niby zrobić? ..... |
||
|
|
|
|
#3462 |
|
Zakorzenienie
|
W I trymestrze jest znane ryzyko, że dziecko się dobrze nie zagnieździ, a później, że łożysko się odklei. Kicha. Też liczyłam na to, że można więcej.
|
|
#3463 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
|
#3464 |
|
Zadomowienie
|
w piątek bedzie moj gin miał dyżur w szpitalu, a on chce być koniecznie. Wyszła rozbieżność miedzy USG a HCG i niepotrzebnie mi to powiedział ![]() jutro mi zrobią szczegółowe badania i sprawdzą czy cos sie zmienilo od wtorku czy nie ale decyzja nalezy do mnie |
|
|
|
|
#3465 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#3466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ....mam takie samo zdanie.Chyba lekarze powinni mieć pewność co do decyzji. |
|
|
|
|
|
#3467 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
rozbiezność jest taka ze dziecko urosło od zeszłego tygodnia, widziałam na USG głowe nie byla to juz "kropka" tylko widziałam zarys człowieka i bylo mi starsznie przykro.Niestety hcg mi bardzo mało wzrasta i to moze sugerować ze ono umiera i to kwestia dni/tygodnia. Zrobia mi znowu hcg, moze nic sie nie zmieni od srody to bedzie wiadomo ze juz nie zyje ![]() sam powiedział ze patrząc tylko na USG to jest to ciąza tak jakby "opózniona" ale moze doszło do zapłodnienia pozniej i dlatego, jednak hcg jest nieubłagane Cytat:
Zależy wszystko od badań jakie wyjdą w piątek i co pokaze kolejne usg i inny lekarz. oczywiscie mówil ze cuda sie zdarzają, ale nei chce chwytać sie takiej złudnej nadzei ze bede tym cudem Niepotrzebnie mnie łudzi, teraz mam wielki mętlik, teraz mam przed oczami to USG: główkę i zaczątki rączek mam tylko nadzieje ze jutro oboje postawią taką samą diagnozę, nie chce byc znowu odesłana z nadzieją do przyszłego tygodnia bo mam psychicznie już dość |
||
|
|
|
|
#3468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak Ci współczuje....
|
|
|
|
|
|
#3469 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#3470 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tylko by mi zawadzałCytat:
![]() Przy mniejszych zakupach sobie poradzę. |
||
|
|
|
|
#3471 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Boje sie ze odeśla mnie na tydzien i kolejny tydzien w nerwach. Od 14 sierpnia żyję w nerwach i naprawdę moja psychika zaczyna wysiadać. gdyby chodziło tylko o mały przyrost hcg to pal licho, dziecko sie rozwija, ale nie tak jak powinno tylko "wolniej". Mniej rośnie powiedzmy przez tydzien niz powinno ale znowu rośnie nie stoi to w miejscu i dlatego są takie niewiadome. Serce powinno mu już bić, on widzi tylko "zaczątki serca", ale powiedział ze nie ma tak dobrego sprzętu ale w szpitalu powiedzą na 100% czy to serce jest czy nie i obraz bedzie wyrazniejszy - nie wiem czy chce to oglądać. chce żeby mi postawili jednoznaczną diagnoze, bo naparwdę ostatecznie dostane na głowe |
|
|
|
|
|
#3472 |
|
Zakorzenienie
|
trzymam chociaż kciuki abyś uzyskała pewność co sytuacji,taka nie jasność i podsycanie nadzieji i zabieranie jej jest na pewno straszna...
|
|
|
|
|
#3473 |
|
Wtajemniczenie
|
ooanulkaoo ja nawet nie wiem, co Ci napisać, czy jakoś pocieszyć, doradzić...
Bardzo mi tylko przykro, że jesteś w takiej sytuacji, trzymaj się dzielnie i nie czyń nic pochopnie, diagnoza musi być na 300%!!! |
|
|
|
|
#3474 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#3475 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Witamy i Gratulacje
|
|
|
#3476 |
|
Zakorzenienie
|
00anulka00 Natala84 trzymajcie się jakoś Kochane
Powiem Wam i ja jak było u mnie. Nie miałam żadnego plamienia, żadnych niepokojących objawów. 2 tyg wcześniej byłam u lekarza i następną wizytę miałam mieć za 2 tyg ale postanowiłam zmienić lekarza na prywatnego i poszłam od razu do niego a tam niestety totalny szok bo czegoś takiego się nie spodziewałam. Ciąża nie rozwijała się już ponad tydz i nie było serduszka. Dostałam skierowanie do szpitala na zabieg, (oczywiście tam jeszcze 2 innych lekarzy potwierdziło diagnozę) niestety samo nic się nie chciało oczyścić. W szpitalu dostałam tabletkę i miałam czekać na krwawienie było dosyć skąpe a żeby wykonać zabieg miało bardzo krwawić i tak czekałam 2 dni w szpitalu na 3 zrobili mi zabieg i wieczorem wróciłam do domu. A po tej tabletce to takie miałam straszne bóle że dosłownie płakałam z bólu i nie mogłam się ruszyć, położna ketonal mi dawała to nic nie pomagał |
|
|
|
|
#3477 |
|
Wtajemniczenie
|
00anulka00
nie chce straszyc, Twoja ciaza mam nadzieje, ze bedzie donoszona do konca ![]() ja mialam tak, ze od srody zaczely mi sie plamienia brazowe, lek pow ze zgodnie z om powinnam zaczc 10 tydz, a dziecko wyglada na 6, wiec pow ze mam czekac, albo do zaplodnienia doszlo pozniej albo ciaza obumiera i kwiestia dni, ja dlugo nie czekalam bo w piatek poronilam samoistnie, a w spzitalu mialam zabieg ;( |
|
|
|
|
#3478 |
|
Wtajemniczenie
|
00anulka00 no wyobrażam sobie że jest Ci bardzo ciężko. Ale rzeczywiście diagnoza musi być pewna na 300 %. Żebyś potem nie miała wątpliwości.
|
|
|
|
|
#3479 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Dla mnie to byłoby najlepsze, gdyby ciało sie domyśliło. Moze faktycznie jest to kwestia kilku dni, bo mam coraz mniejsze przyrosty hcg |
||
|
|
|
|
#3480 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny obejrzałam stronke która podała Leonikowa o cudzie narodzin - sie popłakałam ze wzruszenia i teraz mam takie refleksje:
wiem że to za wczesnie ale widzę że facet to chyba fajna sprawa przy porodzie. Jaki rodzaj porodu preferujecie?Ja już wiem ze z moim TŻ nie ma szans bo on nawet przy pobraniu krwi mdleje i powiedział że ze mną bedzie ale po drugiej stronie drzwi![]() a ja juz się boje tego wszystkiego
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:45.

od normalnej kawy na razie mnie jeszcze odrzuca..
co do płci to naprawdę szybko się ujawnił:P ja mam dwie koleżanki obecnie u których jajeczka zmieniły się w dziureczke
jedna to w ogóle zdezorientowana bo była już u dwóch lekarzy i każdy gada co innego i zapewnia że ma racje hehe chciała iść do takiego hmmm u nas "najbardziej doświadczonego" ale jak powiedział, że chce 350zł za wizytę to zrezygnowała
powiedz nam coś wiecej o sobie

Popróbuję, jak nic mnie nie zacznie pobolewać, choćby delikatnie, to znaczy, że mi nie szkodzi to