Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV - Strona 45 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-06, 09:32   #1321
e_vel
Wtajemniczenie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV

Dziewczyny, a jakich kosmetyków myślicie używać dla dziecka? chodzi mi o firmę i rodzaj? Ja przy Karince używałam Nivea, ale teraz zastanawiam się nad zmianą...
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 09:35   #1322
marsi11
Zakorzenienie

Lady- niestety rumianek ani mięta nie pomoże na biegunke, z naturalnych rzeczy to suszone owoce jagód się pije- dostępne w aptece
powalcz także z colą i słonymi paluszkami bo uzupełniają elektorolity
generalnie nie bagatelizuj problemu tylko siup do lekarza jak Ci nie odpusći, bo o odwodnienie nie trudno a to bardzo niebezpieczne
jak będą jakieś podejrzenia co do odwodnienia to pewnie zrobią Ci gazometrie i podadzą kroplówę- moim zdaniem powinnaś iść do lekarza

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a jakich kosmetyków myślicie używać dla dziecka? chodzi mi o firmę i rodzaj? Ja przy Karince używałam Nivea, ale teraz zastanawiam się nad zmianą...
kupiłam kosmetyki chicco bo mają bardzo prosty skład i przetestowałam na własnym dziecku
z nivea też byłam zadowolona
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 09:35   #1323
e_vel
Wtajemniczenie

kurcze, mnie jak złapała grypa jelitowa to wylądowałam w szpitalu pod kroplówką, ale ja tylko wymiotowałam (tyle, że non stop)... lepiej sprawdzić...
Stary 2012-09-06, 09:38   #1324
djerba
Wtajemniczenie

Dziewczyny, totalnie nie na temat...ale może będziecie wiedziały...jak uszczelnić drzwi wyjściowe?
Próg od drzwi jest jakiś niski i jest dość spora szpara..nie dość, że wszystko słychać z klatki, to jeszcze ciągnie chłodem z klatki trochę...
Macie jakiś pomysł, żebym to ja sama mogła zrobić..bez pomocy faceta?
Stary 2012-09-06, 09:46   #1325
mitabe
Rozeznanie

Cześć dziewczyny, ale niewyspana jestem, masakra. Spalem od 21 całą noc i nadal spać się chce.
Jaki ja sen miałam, wczoraj próbowałam przed snem was nadrobić i zatrzymałam się w temacie Siwiec czy jak ona się tam nazywa i ta dupa mi się śniła. Lezałyśmy pod jedną kroplówką na jednym łużku . Ona wygodnie się położyła, a ja na samym brzegu ledwo się mieściłam i mówię: --podsuń się!
- nie mrudź - odpowiada i się zaczyna rozpychać
Ja łzy w oczach i myślę, że przeciez w ciąży jestem, a ona taka niesprawiedliwa.: hahaha:
Straszne normalnie nie czytam was przed snem później mi się takie horrory śnią

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Powodzenia!

Zgadzam sie w 100 %!!! Im starsze dziecko tym ten obraz jest "ladniejszy", wiadomo, ale jednak 2d a 3d to niebo a ziemia...
Ja tez absolutnie POLECAM!!!
Na dowód załączam obiecane fotki
1 - buźka w 3d
2 - stopka, moje 4 cm szczęścia
3 - buźka w 2d
Gratuluję, a te 4 cm ciekawe jak tam moje maleństwo. Jeszcze kilka dni i zobaczę

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Dziewczyny , kiedy zaczac sie martwic temperatura? W tej chwili mam 37,5 , zaczyna mnie trzasc, wszystko mnie boli, dalej mnie goni do ubikacji, do tego doszly straszliwe mdlosci i serducho mi wali tak niemozliwie ze cisnieniomierz az zaczac ostrzegawczo pikac..... ja pier.....tego jeszcze mi bylo trzeba.... wzielzm druga smecte zobacze co po niej..... oby mi przeszlo.......
Ja poszłabym do lekarza, lepiej się nie stresować czy przejdzie samo czy nie.

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
Dziewczyny, totalnie nie na temat...ale może będziecie wiedziały...jak uszczelnić drzwi wyjściowe?
Próg od drzwi jest jakiś niski i jest dość spora szpara..nie dość, że wszystko słychać z klatki, to jeszcze ciągnie chłodem z klatki trochę...
Najlepiej przykleić od spodu do drzwi uszczelkę, taką samoprzylepną, na jakiś czas wystarczy. Mozna kupić na metry gumowe albo takie piankowe chyba.

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 09:47   #1326
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Laktator to chyba na wszelki wypadek sie kupuje....
Pokazalam mezowi wydrukowana wyprawke szaji i sie przerazil. I nie wiem, czy juz sie we wszystko zaczac zaopatrywac, czy jeszcze poczekac.....

Swoja droga, od wczoraj meczy mnie biegunka. Tzn do popludnia jest ok, zaczyna sie k.17 - 18, o ile wczoraj bylo jednorazowo to dzisiaj latam co chwile. Przeczekac czy zaczac sie martwic?
Ja z biegunką u lekarza w ciązy byłam - smecta i+ węgiel, nic więcej ci nie poradzi.

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość

Noo..lista jest troszkę przerażająca :P
Chyba następne rzeczy jakie kupię to może ten zestaw z Aventu albo coś...
No i zacznę body zbierać więcej.
Im bardziej czytam (np bloga Szaji) tym bardziej się skłaniam do tego, że jednak potrzeba trochę ciuszków na 56, bo nawet 57 cm dziecko - utonie w 62 - dobrze myślę?
To teraz jeśli coś kupię to 56 na razie.

Ale wkurza mnie bo - to body co mam ze Smyka - a jest 56 - jest większe niż body z "5,10,15" w takim samym rozmiarze. Czyli to nie miarodajne jest?
Norma a 5-10-15 to już w ogóle przoduje w dziwnych rozmiarach - body na 86 maleńkie, a bluza na 86 do dzisiaj przydługa

Cytat:
Dziewczyny , kiedy zaczac sie martwic temperatura? W tej chwili mam 37,5 , zaczyna mnie trzasc, wszystko mnie boli, dalej mnie goni do ubikacji, do tego doszly straszliwe mdlosci i serducho mi wali tak niemozliwie ze cisnieniomierz az zaczac ostrzegawczo pikac..... ja pier.....tego jeszcze mi bylo trzeba.... wzielzm druga smecte zobacze co po niej..... oby mi przeszlo.......
Jak się czujesz?

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
SZAJA gratuluje wygranej
Ale to daaaawno było :d no ale butla stoi nowa.

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość

A jeszcze jedno pytanie: czy rozgladać sie za używanym laktatorem, czy bezpieczniejszy nowy? Jakoś mam obiekcję przed używanym
Ja mam używany, ale od dobrej koleżanki pożyczony, wiem, że czysty

Cytat:
Chyba babydrem z rossmanna.

Cytat:
http://by-piegowata.blogspot.com/201...cieplenie.html

http://coqlila.pl/pl/jadalnia/954-ninon-ocieplacz/
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 09:50   #1327
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Nivea Baby świetne są jak dla mnie
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 09:55   #1328
mitabe
Rozeznanie

Dzidzie mnie kopie .to taki łobuziak bo w dzień śpi a całą noc szaleje, mama nadzieję, że tak nie zostanie hehehe. Zjadłam kanapkę z czosnkiem bo miałam taką ochotę i chyba się smak nie spodobał

mitabe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 10:01   #1329
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Myślałam o 2 butelkach, ale faktycznie masz rację

I jak długo pokarm może być w lodówce?

A jeszcze jedno pytanie: czy rozgladać sie za używanym laktatorem, czy bezpieczniejszy nowy? Jakoś mam obiekcję przed używanym
kurde, ja bym jakoś nie kupiła uzywanego.
wlasnie, podłączam się do pytania Hosenki.

kurde dzisiaj połówkowe, zaczynam sie stresowac;/

Lady, wypij troche coca coli, ehheh wczoraj tyle bylo gadania, ale co do biegunki mi pomagala, ale jak nie przejdzie to nie bagatelizuj, pędź do lekarza;*

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 10:11   #1330
djerba
Wtajemniczenie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36354356]Ja z biegunką u lekarza w ciązy byłam - smecta i+ węgiel, nic więcej ci nie poradzi.

Norma a 5-10-15 to już w ogóle przoduje w dziwnych rozmiarach - body na 86 maleńkie, a bluza na 86 do dzisiaj przydługa

Jak się czujesz?

Ale to daaaawno było :d no ale butla stoi nowa.

Ja mam używany, ale od dobrej koleżanki pożyczony, wiem, że czysty

Chyba babydrem z rossmanna.

http://by-piegowata.blogspot.com/201...cieplenie.html

http://coqlila.pl/pl/jadalnia/954-ninon-ocieplacz/[/QUOTE]

no fajne te wałki, może i zabezpieczą przed dostawaniem się chłodu...ale na pewno nie pomogą w zmniejszeniu ilości decybeli dochodzących z klatki....
wiecie o co mi chodzi.... o tego psa hehehe...po napisaniu tej karteczki z 3 tyg temu nic się nie zmieniło...a ja tak jakoś może i nie mam odwagi pójść do tej babki, więc kombinuję co mogę zrobić we własnym mieszkaniu, żeby nie słyszeć..

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość

Lady, wypij troche coca coli, ehheh wczoraj tyle bylo gadania, ale co do biegunki mi pomagala, ale jak nie przejdzie to nie bagatelizuj, pędź do lekarza;*
No odpowiedziałam przecie, że 24h
Stary 2012-09-06, 10:25   #1331
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ilkas Pokaż wiadomość
hahaha kurczę ja też bym się teraz coli napiła przez tą dyskusję

Dziewczyny, mam pytanie...butelki lepsze avent czy lovi?
Robię postępy i chcę zacząć robić powoli zakupy

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

aha, a jeśli lovi to jaka: medical+, wielofunkcyjna, samosterylizująca czy może aktywne ssanie? dziewczyny to jest jakaś masakra hehe ja się w tym wszystkim gubię...tego jest za dużo
A co myśłicie o produktach Nuby, bratanica Tż była kiedys przdstawicielką dla nich i teraz sama dla swojego dziecka ich używa i bardzo zachwala.

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Cytat:
Tak jak pisze Mitabe uszczelke przykleić chyba że szpara jest jeszcze większa to tymczasowa podkładac takie uszczelniacze pod drzwi albo jakiś zwinięty materiał, a na dłuższa metę może próg wymienić.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 10:27   #1332
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Powodzenia!

Zgadzam sie w 100 %!!! Im starsze dziecko tym ten obraz jest "ladniejszy", wiadomo, ale jednak 2d a 3d to niebo a ziemia...
1 - buźka w 3d
3 - buźka w 2d
Piękniutki, te stópki to mnie tak rozczulają Moja tez jak machała nózkami i nakładała sobie na głowe to az mi łezki pociekły

Cytat:
Napisane przez mitabe Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, ale niewyspana jestem, masakra. Spalem od 21 całą noc i nadal spać się chce.
Jaki ja sen miałam, wczoraj próbowałam przed snem was nadrobić i zatrzymałam się w temacie Siwiec czy jak ona się tam nazywa i ta dupa mi się śniła. Lezałyśmy pod jedną kroplówką na jednym łużku . Ona wygodnie się położyła, a ja na samym brzegu ledwo się mieściłam i mówię: --podsuń się!
- nie mrudź - odpowiada i się zaczyna rozpychać
Ja łzy w oczach i myślę, że przeciez w ciąży jestem, a ona taka niesprawiedliwa.: hahaha:
Straszne normalnie nie czytam was przed snem później mi się takie horrory śnią

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Gratuluję, a te 4 cm ciekawe jak tam moje maleństwo. Jeszcze kilka dni i zobaczę

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ----------

Ja poszłabym do lekarza, lepiej się nie stresować czy przejdzie samo czy nie.

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Najlepiej przykleić od spodu do drzwi uszczelkę, taką samoprzylepną, na jakiś czas wystarczy. Mozna kupić na metry gumowe albo takie piankowe chyba.
jaki sen hahahahaha

Cytat:

Trzymam kciuki za dzidzię ;*

A co myślicie o tych płynach do kąpieli J&J albo olinatum czy jakos tak? Bo słyszałam że są bardzo zachwalane i nie wiem... też myślałam nad babydream z rossmana
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 10:30   #1333
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
A co myśłicie o produktach Nuby, bratanica Tż była kiedys przdstawicielką dla nich i teraz sama dla swojego dziecka ich używa i bardzo zachwala.

---------- Dopisano o 10:25 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Tak jak pisze Mitabe uszczelke przykleić chyba że szpara jest jeszcze większa to tymczasowa podkładac takie uszczelniacze pod drzwi albo jakiś zwinięty materiał, a na dłuższa metę może próg wymienić.
spróbuję z tymi uszczelkami...bo progu nie wymienię.... to mieszkanie wynajmowane :/

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Piękniutki, te stópki to mnie tak rozczulają Moja tez jak machała nózkami i nakładała sobie na głowe to az mi łezki pociekły

jaki sen hahahahaha

A co myślicie o tych płynach do kąpieli J&J albo olinatum czy jakos tak? Bo słyszałam że są bardzo zachwalane i nie wiem... też myślałam nad babydream z rossmana
J&J jest jednym z najbardziej uczulających...i to nie tylko płyn...oliwka też...dużo kobiet właśnie odradza tą firmę.
Stary 2012-09-06, 10:37   #1334
BlackSanctum
Zakorzenienie

Ja na pewno będę próbować tych z Rossmana. Każde dziecko jest inne i najlepsza będzie metoda prób i błędów.

Przyszły mi nowe lakierki hybrydowe, właśnie robię sobie czerwone hybrydy.
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 10:38   #1335
Ifwka
Zakorzenienie

Zapisałam się na te warsztaty w Rzeszowie, jak mi nic w pracy nie wyskoczy to się wybiorę.
Dziewczyny pisałam wczesniej o tych powiększonych węzłach chłonnych pod pachami, miała któraś może cos takiego albo słyszała, ide dzisiaj do lekarza ale dostępny był tylko jeden a on raczej od zwolnień za $ więc nie wiem czy prawde powie.

Ostatnio mam takie schizy chyba ze zmęczenia, jade do pracy i dziwie się że tak mało km przejechałam od ostatniego tankowania i tak cała drogę, patrze w pracy na kalendarz a tu się okazuje że osbie jeden dzień w głowie do przodu przesunęłam, albo zbieram wczoraj pranie i tylko 3 pary skarpetek w tymdwie nie do pary i cały wieczór myśle gdzie się reszta podzaiała i dopiero jak leżałam w łóżku doszło do mnie że wogole nie przyniosłam takiego wieszaka z bielizną i skarpetkami... maskara.
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 10:44   #1336
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
No jedną z ostatnich to jestem ja tp 22/26.02, jutro zaczynam 17 tyg, i tez nic nie czuje a lekarz kazał mi się wsłuchiwać bo szczupła jestem to mogłabym już coś poczuć.
Ja jestem jakos 3 od konca, a Ty chyba ostatnia lutowa

Tez niby jestem szczupla, ale lekki brzuszek zawsze mialam...

Cytat:
Kobietki z Gdańska, patrzcie na co się natchnęłam: http://modanabrzuszek.pl/index.php/w...-wrzesnia-2012

szkoda, że mam ponad 700 km do Gdańska

a widzę, że będą też w Katowicach, Łodzi i Lublinie
Akurat tego dnia nie bedzie mnie w Gd :/ Wielka szkoda, ale dzieki za info

Ja jakos do kosmetykow Nivea nie mam zaufania. Parafina, SLS, parabeny, pq, silikony i inne niepotrzebne rzeczy w skladzie. Za duzo chemii w nich.
Pewnie skusze sie na Babydream z Rossa.

Edytowane przez nafiyqa
Czas edycji: 2012-09-06 o 10:49
nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 10:52   #1337
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:

Ostatnio mam takie schizy chyba ze zmęczenia, jade do pracy i dziwie się że tak mało km przejechałam od ostatniego tankowania i tak cała drogę, patrze w pracy na kalendarz a tu się okazuje że osbie jeden dzień w głowie do przodu przesunęłam, albo zbieram wczoraj pranie i tylko 3 pary skarpetek w tymdwie nie do pary i cały wieczór myśle gdzie się reszta podzaiała i dopiero jak leżałam w łóżku doszło do mnie że wogole nie przyniosłam takiego wieszaka z bielizną i skarpetkami... maskara.
hmm to ja albo zostawiam klucze w drzwiach od zewnątrz, a ostatnio to w skrzynce na listy zostawiłam, wracam się z półpiętra i pytam męża czy nie widział, !! szukam szukam i nic, a on się śmieje i mówi, że wziął bo zostawiłam !! coraz częściej coś takiego mam
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 10:54   #1338
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Powodzenia!
1 - buźka w 3d
3 - buźka w 2d
Cudo!
Cytat:
Nie stresuj się Kochana tylko ciesz!! Dziś znów się będziesz widzieć ze swoją córcią

Ja też nieogarnięta-zasnęłam przed chwilą nad nauką...Do tego moja kotka ma chyba ruje Dziś w nocy 10 razy nas obudziła tak głośno miauczy...Mam wersję demonstracyjną przed płaczem dziecka w nocy
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 11:03   #1339
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Kobietki z Gdańska, patrzcie na co się natchnęłam: http://modanabrzuszek.pl/index.php/w...-wrzesnia-2012

szkoda, że mam ponad 700 km do Gdańska

a widzę, że będą też w Katowicach, Łodzi i Lublinie
oo super dzięki z al;ink ! zapisałam sie bo wydaje mi sie że można sie conieco dowiedzieć

Szaja apropo aventu, ot nie kupujesz nic u P. na dziale? ze żniżka ? nie opłaca się mimo to??

Pstryczku ! gratuluje chłopaka

a mi już codziennie rudza się dzidzia

jeszcze pare dni i będzie półmetek :P
Stary 2012-09-06, 11:03   #1340
nazeczona
Zadomowienie

GG do nazeczona

Cytat:
Powodzenia!

1 - buźka w 3d
3 - buźka w 2d
: love: Cudo!!!
Stary 2012-09-06, 11:08   #1341
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
apisano o 10:05 ----------

No odpowiedziałam przecie, że 24h
żem nie widziała !

Cytat:

jaki sen hahahahaha

J&J mi nie pasuje, więc nie kupuje nawet. Mam zamiar kupić wlasnie Oilatum, no ale wiadomo, jak nie podpasuje mojej dzidzi to będziemy szukać dalej

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-09-06, 11:09   #1342
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
spróbuję z tymi uszczelkami...bo progu nie wymienię.... to mieszkanie wynajmowane :/

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

J&J jest jednym z najbardziej uczulających...i to nie tylko płyn...oliwka też...dużo kobiet właśnie odradza tą firmę.
A widzisz, w sumie też coś takiego słyszalam, skrajne opinie albo bardzo dobry albo że bardzo zły. To pewnie albo babydream albo nivea.

Dziewczyny mam pytanie:
Od kilku dni męczy mnie dziwny ból na dole po prawej stronie tak jakby jajnik, albo wyrostek z tym że wyrostek mam wycięty... Wtedy w niedzielę jak miałam ten skurcz i wylądowałam w szpitalu to też się zaczęło od takiej kolki w prawej stronie. Ogólnie to czuje to cały czas, ale najbardziej jak wstaje , zginam się albo ruszam prawą nogą. No-spa trochę mi pomaga ale na krótko . NIe mam pojęcia co to jest i jak sobie poradzić z tym, bo czasami jak zaboli to się wyprostować nie dam rady.
Wtedy w niedzielę na usg nic nie wykazało poważnego oprocz tego łozyska, we wtorek tez mialam to usg polowkowe i tez nic złego się nie działo i na dodatek łożysko się podniosło więc to na pewno nie to. Chirurg też mnie badał czy to aby nie przepuklina i tez nie...
Miała któraś z Was coś podobnego? Co to może być? Help
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 11:33   #1343
eff8
Zakorzenienie

Dzien dobry

ja jem sobie wlasnie placuszka z jablkami

pstryczku cudowne zdjecia

ja jeszcze nie wiem jakich kosmetykow bede uzywac wiem tylko tyle ze jak naj mniej

aa no i wazylam sie dzisiaj i waga bez zmian hehe takze poki co mam 3,5 na plusie

i tez za pare dni u mnie polowka ciazy juz bedzie, jak to leci..

Delicjanko o ktorej masz badanie??

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 11:39   #1344
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
Dzien dobry

ja jem sobie wlasnie placuszka z jablkami

pstryczku cudowne zdjecia

ja jeszcze nie wiem jakich kosmetykow bede uzywac wiem tylko tyle ze jak naj mniej

aa no i wazylam sie dzisiaj i waga bez zmian hehe takze poki co mam 3,5 na plusie

i tez za pare dni u mnie polowka ciazy juz bedzie, jak to leci..

Delicjanko o ktorej masz badanie??
o 17.30
Kurde, coś bym zjadła, ale nie wiem co...

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-09-06, 11:44   #1345
laurka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość

Dziewczyny tak sobie obmyśliłam dla naszego malucha:
Łóżeczko i nic więcej u nas przy naszym łóżku a w takim małym wolnym pokoju wszystkie jego gadżety, ciuchy, kosmetyki i taki przewijak/szafeczka na środku i nad tym ta lampa grzejąca (od szwagierki). I na tym przewijaku chciałąbym też stawiać wanienkę pod tą lampą-u nas w zimę jest naprawdę bardzo bardzo zimno (16'C). No i w tym pokoju sofa wiadomo i szafki na te wszystkie jego gadżety. Na razie pokój nie robi dobrego wrażenia. To miejsce na oponę, stary komputer i ziemniaki

I muszę się pochwalić: Ktoś mnie dziś puka od środka Tak więc doczekałam się (19 tydzień) Czekam na rozwój wydarzeń
Chyba to dość niewygodne będzie, zwłaszcza nocą, jak nakarmisz dziecko i będziesz z nim leciała do innego pokoju żeby przebrać, a potem z powrotem do łóżeczka.

Cytat:
Napisane przez mala_19kw Pokaż wiadomość
Co do coli to ogladalam kiedyś taki program gdzie pokazali do czego powszechnie stosuje sie cole. Jakże ogromne bylo moje zdziwienie... Otoz cole używa sie do czyszczenia zardzewialych rur,czyszczenia sedesow,umywalek itd itp. Oczywiscie zrobiłam osobiście eksperyment zeby sprawdzić na własnej skórze,do kieliszka z cola wrzuciłam swoj matowy,poszarzaly juz łańcuszek. Zostawiłam to na dzien. Babelki unosiły zabrudzenia ku gorze,naszyjnik wyjęlam w idealnym stanie. I nie uwierze ze cola nie szkodzi nawet w małych ilościach,czy to naszemu organizmowi czy organizmowi naszej pociechy.
Dlatego dziewczyny radzę pomyśleć o zdrowiu waszym i zdrowiu waszych dzieci,bo teraz tylko to jest najwazniejsze prawda? Lepiej sie soczku napić,przynajmniej pojdzie na zdrowie
Zawiara kwas ortofosforowy, więc nic dziwnego że oczyszcza takie rzeczy, rozpuszcza kamień. Zresztą ten kwas nie tylko w koli jest, jest dość powszechnie stosowany jako regulator kwasowości. Nikt przecież tego litrami nie pije. Soczki to też tak naprawdę nie są zbyt zdrowe, nie dość że z koncentratów to jeszcze nadmiar cukru w nich powoduje tycie.
Jeszcze co do tych cystern które wożą składniki do koli, to przecież wiadomo że stężony kwas jest żrący Ale nikt stężonej koli nie pije. Nie to że bronie picia tego napoju, ale nie popadajmy w skrajności.

Cytat:
Kobiety kochane, a ile Wy zamierzacie kupić kompletów poscieli do łóżeczka? bo ja zamierzam kupić jedną taką 6 el. no i chyba ze dwie 2el. nie za dużo? nie za mało? a moze w sam raz? bo właśnie liczę koszty ;p ile muszę wydać na pościel, kocyki, ręczniki ;p
Ja zamierzam kupić ze 3 prześcieradełka, i ze 3 poszewki na kołderkę, o ile będę jej używać od początku, a nie ciepłego kocyka. Więcej na razie nie planuję.

Cytat:
Współczuję, może jakiś rotawirus cię złapał Pij dużo małymi łyczkami, smecta, popytaj też w aptece o proszek który uzupełnia elektrolity. Jak temperatura skoczy powyżej 38 to zbijaj koniecznie. Oby już lepiej było.

Cytat:
Jeśli wymiana progu odpada, to w lidlu takie coś ma być
http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-...ndex_29638.htm Trochę hałasu powinno zatrzymać, piasek chyba w tym jest.

Cytat:
A widzisz, w sumie też coś takiego słyszalam, skrajne opinie albo bardzo dobry albo że bardzo zły. To pewnie albo babydream albo nivea.

Dziewczyny mam pytanie:
Od kilku dni męczy mnie dziwny ból na dole po prawej stronie tak jakby jajnik, albo wyrostek z tym że wyrostek mam wycięty... Wtedy w niedzielę jak miałam ten skurcz i wylądowałam w szpitalu to też się zaczęło od takiej kolki w prawej stronie. Ogólnie to czuje to cały czas, ale najbardziej jak wstaje , zginam się albo ruszam prawą nogą. No-spa trochę mi pomaga ale na krótko . NIe mam pojęcia co to jest i jak sobie poradzić z tym, bo czasami jak zaboli to się wyprostować nie dam rady.
Wtedy w niedzielę na usg nic nie wykazało poważnego oprocz tego łozyska, we wtorek tez mialam to usg polowkowe i tez nic złego się nie działo i na dodatek łożysko się podniosło więc to na pewno nie to. Chirurg też mnie badał czy to aby nie przepuklina i tez nie...
Miała któraś z Was coś podobnego? Co to może być? Help
Ja tak miałam ostatnio ledwo do domu doszłam. Podejrzewam rozciągające się więzadła macicy

Ale miałam sen, pięcioraczki miałam mieć, i zastanawiałam się jak je rozlokować w dwóch pokojach Masakra

W ogóle obudziłam się o 3 ze zdrętwiałymi łokciami, ale jakoś tak dziwnie, nieprzyjemny ból, ale nie mrowienie. Łaziłam po domu do 4 bo nie mogłam uleżeć męża obudziłam. po 2h przeszło

Co do kosmetyków ja chyba też te rossmanowskie wybiorę.

Zapomniałam pogratulować nowo ujawnionych płci i pięknych zdjęć

Edytowane przez laurka23
Czas edycji: 2012-09-06 o 11:46
laurka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 11:54   #1346
badziabadzia
Zakorzenienie

ja dzis wydrukowalam sobie liste potrzebnych rzeczy dla malucha.. I strasznie tego duzo! Trzeba sie brac za kupowanie, bo wolalabym nie wyskakiwac z kasy tak na raz..
Stary 2012-09-06, 11:55   #1347
hope01
Zakorzenienie

Cytat:

my też wynajmujemy i właśnie też pod drzwiami szpara i ciągnie z tym, że jakbyśmy chcieli coś robić poważniejszego, na stałe, to babka nam powiedziała, że wtedy jej zgłosić i ona nam np odejmie od comiesięcznej odpłaty

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Ja na pewno będę próbować tych z Rossmana. Każde dziecko jest inne i najlepsza będzie metoda prób i błędów.

Przyszły mi nowe lakierki hybrydowe, właśnie robię sobie czerwone hybrydy.
ja myślę nad rossmanowskimi. W ogóle jakoś ostatnimi czasy to produkty rossmana są bardzo chwalone smoczusie też tam kupię, jak Szaja poleca. Zastanawiam się jakie zakupy poczynić we wrześniu podzielcie się planami

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 11:56   #1348
eff8
Zakorzenienie

ja tez zrobilam ta liste juz i w sumie ciuszkow nie potrzebuje wiecej...

a wlasnie bo mialam sie pytac mam co juz maja dzieciaczki... jak planujecie z lozkiem?? kupic starszemu lozko takie bardziej dorosle a dzieciaczkowi oddac to ???

Stary 2012-09-06, 12:02   #1349
e_vel
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
ja tez zrobilam ta liste juz i w sumie ciuszkow nie potrzebuje wiecej...

a wlasnie bo mialam sie pytac mam co juz maja dzieciaczki... jak planujecie z lozkiem?? kupic starszemu lozko takie bardziej dorosle a dzieciaczkowi oddac to ???
taki mam zamiar właśnie, że Karince kupimy łóżko... zastanawiam się nad takim: http://allegro.pl/lozko-lozka-pojedy...595764156.html
Stary 2012-09-06, 12:05   #1350
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
taki mam zamiar właśnie, że Karince kupimy łóżko... zastanawiam się nad takim: http://allegro.pl/lozko-lozka-pojedy...595764156.html
bardzo fajne, ja potrzebuje biale a kiedy masz zamiar zrobic zakup?? bo ja jeszcze na pierwsze 3 miesiace bede miala kolyske i nie wie kiedy kupic to lozko

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości