|
|
#2281 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. VI
Cytat:
Twoja Paulinka ciekawe co jej się tak przestawiło i jeszcze, że tak się tuliła potem do Ciebie może czegoś się wystraszyła??? nie wiem, nie mam pojęcia....
|
|
#2282 |
|
Wtajemniczenie
|
Muffinki
też lubie... ale bym zjadła do kawki Ricore z mleczkiem ![]() a pryncypałki truflowe- to musi być coś - mniam w końcu w ross dostałam ta puszke bobovity do dwóch kaszek- na śniadanie i na kolacje.... nie wiem czy są słodkie bo Vikunia jeszcze ich nie jadł... jak będą bardzo słodkie to będę mieszała z bezmlecznymi holle którymi mam i już ![]() lecę obczajać allegro ![]() Miłego dnia p.s. Seonko ucałuj tatusia ![]() ---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ---------- jak mój był malusieńki to kąpałam go na brzuszku jak płakał na plecach- ale w tym wieku to nie wiem czy się da rade w takiej pozycji wykąpać bo teraz na siedząco robimy myju-myjupewnie do ucha albo nosa czy oczu dostała się woda poprzednio albo zanurkowała jak neiwidziałaś? moze zacznij od prysznica z małą? no albo na brzuchu ![]() lecę do małego terrorysty p.s. aaa i robi "koci-koci"na zawołanie --> jestem z niego dumna... i szczęśliwa jestem też, ze moge porozumiewać się chociażby w ten sposób z moim maluszkiem |
|
|
|
#2283 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
będzie dobrze!Kasiu ![]() DYBRY ![]() Pogoda do d..y, leje, szaro, zimno... Ale i tak mam humorek, bo przyjaciółka dzisiaj ok południ do nas przyjedzie ---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ---------- Cytat:
Botki idealne na co dzień nawet- bo tak nogi nie męczą wysokością A w tle pinkowy dywanik ---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ---------- Cytat:
Oby przeszło szybko! Moja niunia ma fazę na leżenie na brzuchu w wannie. Jak ją na plecki położe to ona myk zapora i na brzuch, ledwo bębenek i pusie umyję, ona wyrywa się, bo na brzuch chce i koniec! Ale posiedzi i pobawi się kaczuchami, tylko jak ją na plecki położe to niet.
|
|||
|
|
|
#2284 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczynki
Seona kciuki za tate, zeby wszystko bylo dobrze
|
#2285 |
|
Zadomowienie
|
|
#2286 |
|
Wtajemniczenie
|
hey dziewczyny
![]() hey Glam - jak dzieciaczki?
|
|
|
|
#2287 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2288 |
|
Rozeznanie
|
![]() Leje a moje dziecko wyrywa sie na dwór...jesień.
28.11.2011 Edytowane przez saaraa_lub Czas edycji: 2012-09-06 o 09:26 |
|
|
|
#2289 |
|
Zadomowienie
|
Lecimy na spacerek....
|
#2290 |
|
Zadomowienie
|
Witam ...
U nas nocka starszna, dużo pobdek z płaczem,coś mi się wydaje że się młody cycem nie najada... po kąpieli dałam cyca a on chwilę pojadł i odwracał się,w nocy to samo,w nocy dałam mm spał,później nad rane się obudził dałam wodę i też spał... rano pogoda była starszna padało i wiało a teraz świeci słoneczko i nei piździ heheMłody temperatury nie ma więc będziemy spacerować... Uciekam się ogarnąć ![]() A prostownicę kupiłam taką : http://allegro.pl/prostownica-reming...598508705.html A miałam wstawić zdjęcie tortu jaki mi się marzy na Filipa 1 urodziny
05.09.2009 http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20090905040520.png My love,my life... http://www.suwaczki.com/tickers/dxomanlird6dwqqi.png Edytowane przez owieczka86 Czas edycji: 2012-09-06 o 09:32 |
|
|
|
#2291 |
|
Rozeznanie
|
tort fantastyczny!!!
|
#2292 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejka kobietki
![]() Mało mam ostatnio czasu,wiecej obowiazko od momentu rozpoczęcia szkoły :/.wzięłam się tez za ostre porządki,ale wiadomo-na raty. Obciachalam troche włosy,musze jeszcze jakaś farbe wrzucić,ale nie mogę się zdecydować. Seonko trzymam kciuki za tatę i życzę mu zdrowia !!!! Mala spała dzisiaj od ok 17:30 do 7:45 z przerwa na mleko o 4 . Teraz znowu spiacaMowi ane,nie i blee,uwielbia puszczać baki,wyciska je na sile i się śmieje Zaczęła znacznie wiecej jeść,moze w końcu przybierze na wadze |
|
|
|
#2293 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale tort
|
|
|
|
#2294 |
|
Zadomowienie
|
właśnie taki chce
tylko nie wiem czy dam rade zrobić ...
|
#2295 |
|
Zadomowienie
|
U nas też pochmurno, ale ładnie, nie pada, ciepło.
Naleśniki z serkiem i bitą śmietaną podano, zapraszam.Mam herbatę, Milusiński usnał, starszak w przedszkolu. Mój Miłosz ostatnio też tylko stoi w wannie, i szuka co by tu wciągnąć do wody. Ostatnio nauczył sie od brata ze jak się trzyma auto w łapce to trzeba dźwieki wydawać brrr i tak burczy w nieskończoność, zapluty do pasa. A jak auto się przewróci to nie wie jak go przywrócić do poprzedniej pozycji to krzyczy na nie , komiczny widok .Nikuś Viki co chwilę będzie coś nowego umiał, więc coraz więcej świadomego kontaktu, brawo za kosi kosi ![]() Dziewczyny a dajcie przepis na te muffinki pizzowe, mam smaczek Tylko że ja mam foremki metalowe i ostatnio tak mi jakieś muffinki przywarły że niezbyt miło wspominam czyszczenie ich . Może się czymś te formy wykłada, oświećcie mnie dobre kobietkiTort piękny, ostatnio jakąś gazetkę robią o pieczeniu ciast, widziałyście? Owieczko prawdziwe cudeńko. Dygotka kiedyś dawała linka do tortów jej siostry, CUDENKA, gdzbz to bzo blizej to zamowilabym
|
|
|
|
#2296 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Baha fajne szybkobiegi mam podobne dwie pary, tylko czarne![]() Ale dzisiaj szaro. Z małą zaliczyłyśmy po 8 spacerek. Skończyła mi się mąka i musiałam iść na żebry a do tż chyba już z miesiąc mówię żeby pojechał do młyna zmielić ziarenka... tak nam ładnie obrodziła pszenica, a my jak te dziady mąkę w Biedronce kupujemy... Dzisiaj na obiad pierożki ruskie
|
||
|
|
|
#2297 |
|
Zadomowienie
|
Pokszyfko dzięki za info w sprawie pępuszka
też zauważyłam że jest czerwonkawy,wiadomo od czego to się robi? U nas dziś na drugie danie pierogi z mięskiem i kapsuptą - moja mama nam dała:-DFilipowi wyskoczyłw maleńkie czerwone krostki czyli 3dniowka za nami:-D ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- Dziewczyny mam do przedania trochę ubrań dla chłopca na 116 - 122 wszystko z włoch używane ale w stanie idealnym...ktoś zainteresowany???
|
#2298 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję moj cel to do pasa Witam się z kawcią i drugim śniadaniem Michałek spał od 8-8 tylko ciekawe jak długo, bo czekam na speców od ściągania grzejników i znając życie wybiorą sobię godzinę taką że go obudzą
|
|
#2299 | ||
|
Zadomowienie
|
witam sie z rana, docztuje zaległo strony juz troszke, popijam drugą kawke, mały spi, a tż juz pojechał rano
kurcze teraz do niedzieli sama hlip hlip... w sumie to my nigdzie bez siebie nie wyjezdzamy i teraz tak dziwnie mi troche.. musze sobie cos wymyslic na te kilka dni ehh..Cytat:
mojemu obawiam sie to nigdy nie zdaży![]() Cytat:
zamiast kwiatów, bo moj tż zapalony czytelnik
|
||
|
|
|
#2300 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2301 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podaj przepis dobra kobieto ---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Cytat:
MOgłabym zlecić to zadanie tża mamie albo babci, ale one robią takie oklepane. Babcia robiła na chrzest, wiec teraz raczej zamówię
|
|
#2302 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
http://damsko-meskie.pl/gotowanie/wp...o-muffinek.jpg i http://4.bp.blogspot.com/-Tn17WqCYFd...e_muffinki.jpg papilotki sa np w tesco ja już dzisiaj lepiej sie czuję, siedze na l4, nianie odwołałam i bawimy sie z Helą. Teraz ona ma drzemke a ja lekka kawcia i drugie śniadanko |
||
|
|
|
#2303 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U Nas jest to samo, to coś złego ? Mimi uwielbia wodę, jak widzi jak tż napuszcza wodę do dużej wanny to najchętniej by wskoczył w ubraniu ![]() ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- [QUOTE=princessskaa;363527 79] DYBRY ![]() Pogoda do d..y, leje, szaro, zimno... Ale i tak mam humorek, bo przyjaciółka dzisiaj ok południ do nas przyjedzie Widzisz, a miałą być taka rewolucja.. Dobrze, że wszystkie nie laminowałyśmy, a tylko jeden króliczek doświadczalny był Botki idealne na co dzień nawet- bo tak nogi nie męczą wysokością A w tle pinkowy dywanik QUOTE] Ta jasne dobry humor niby przez psiapsiułe ?? srata taa Zalaminuj swoje, może wyjdzie Ci ładnie ![]() taaaa pinkowy, a jak, przepraszam, nie chciałam Cię dobić z zazdrości :d teściowa tak upiększyła kuchnie... ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:58 ---------- Cytat:
Ale udeało Ci się kupić prostownicę fiu fiu myślałam, że ok 200 zł trzeba za nią dać ![]() A torcik BAJKA tez muszę się rozglądać za wzorem
|
|
#2304 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
i do tej pory urzęduje w szufladach
|
||
|
|
|
#2305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A gumowe foremki trzeba czymść natłuszczać ? Jedyne muffinki robiłam z Dr otkera, które miały w środku papierowe, więc kompletnie się nie znam Zróweczka życzę Zaraz zmyję lakier z pazokietków u nóżek i zrobię frencza, a później jak dzieci powolą Elus czytamy ??
|
|
#2306 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie silikonowych nie trzeba dziewczyny ma do sprzedania nowe z metkami spodnie i sukienkę ciążowe z USA, na All nie poszło, macie jakiś pomysł gdzie by sie udało to sprzedać? |
|
|
|
|
#2307 |
|
Zadomowienie
|
wizualne inspiracje
![]() http://www.carlosbakery.com/SpecialtyCakes/BabyBook.php ja będę tworzyc coś w ostatniej chwili i to z podziałem...osoby ze wsi - tż'towskie ciotki wolą coś 'sytego', natomiast moje mieszczuchy coś lekkiego 'biszkopciaki'... |
|
|
|
#2308 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Laski
Nawet Was nie czytam, bo można się dobic. Jestem sama praktycznie non stop z dwójką (popołudniu na 2-3 godz mama czasem weźmie Polusie), Michałek w dzień nie spi (ewent po 5 min dwa razy mu sie uda!), w nocy się co chwile budzi. Ostatnio sie ok. 24 zbudził gotowy do zabawy i nie chciał spac, na rekach go mialam potem i karmiłam to prawie zasnelam na stojaco i sie przewróciłam jestem tak uziemiona teraz, że szok ![]() i eszcze juz chce chodzic...juz bym chciała, zeby chodzil normlanie a nie sie puszczal, przewracał i guzy nabijał
|
|
|
|
#2309 | |||
|
Zadomowienie
|
My po spacerku
![]() Cytat:
Ja właśnie zjadłam II śniadanie zaraz idę robić kawusię ![]() Mój Filipeczko też spał od 8 do 8 ) i pół godziny temu zasnął![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2310 |
|
Zadomowienie
|
Kochane moje dzisiaj rano siostra mojej kolezanki z pracy z ktora dziele pokój, urodzila córeczke, Malutka dostala 1 pkt jest w ciezkim stanie
Prosze Was goraco o modlitwe za Maleńką, za jej zdrowie i siłę do walki o życie.Ale mną wstrząsnęła ta historia....
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:03.

Pamiętam ,że Dalia miała podobną sytuację.
ciekawe co jej się tak przestawiło i jeszcze, że tak się tuliła potem do Ciebie 
też lubie... ale bym zjadła do kawki Ricore z mleczkiem 

bo teraz na siedząco robimy myju-myju
będzie dobrze!
Ale posiedzi i pobawi się kaczuchami, tylko jak ją na plecki położe to niet.

a do tż chyba już z miesiąc mówię żeby pojechał do młyna zmielić ziarenka...
tak nam ładnie obrodziła pszenica, a my jak te dziady mąkę w Biedronce kupujemy... Dzisiaj na obiad pierożki ruskie
w sumie to my nigdzie bez siebie nie wyjezdzamy i teraz tak dziwnie mi troche..
musze sobie cos wymyslic na te kilka dni ehh..
jestem tak uziemiona teraz, że szok