Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XI - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-06, 10:06   #901
karolla12
Rozeznanie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. XI

Cytat:
Napisane przez perelka_np Pokaż wiadomość
Wracamy do pierwszej opcji czyli tylko my i rodzice (rodzice będą świadkami) po wszystkim obiad w restauracja a potem do naszego domu na torta kawę i coś z % dla nieciężarnych. Najgorsze jest to, ze już mialam cała wizje tego wesela i strasznie sie z tego cieszylam a wczorajszy dzien byl jak kubel zimnej wody
Bardzo mi przykro,ale naprawdę nie wesele jest najważniejsze
karolla12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 10:06   #902
Today_Tommorow
Wtajemniczenie

Kochane, wrocilam caly tydzien sprzatalam mieszkanko, chyba nigdy nie wygladala tak "lsniaco".
Teraz czekam na nauczycielke z Filipa nowej szkoly, ma byc za godz, mam nadzieje ze bedzie na czas bo osttanimi dniami to niewiele spalam. Wszystko mmnie boli, jak sie klade az mi sie cialo dretwieje az spac nie moge(ale nie jestem jakos przemeczona czy cos), jeszcze mnie chyba bezsennosc dopadla, spie moze po 2-3 godz dziennie. Az brak slow

Ide poczytac

Widze ze Marti w szpitalu, trzymam kciuki kochana zeby skurcze sie uspokoily kochana

Today_Tommorow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 10:08   #903
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
Wracamy do pierwszej opcji czyli tylko my i rodzice (rodzice będą świadkami) po wszystkim obiad w restauracja a potem do naszego domu na torta kawę i coś z % dla nieciężarnych. Najgorsze jest to, ze już mialam cała wizje tego wesela i strasznie sie z tego cieszylam a wczorajszy dzien byl jak kubel zimnej wody
na pewno doczekasz się swojego wymarzonego wesela na razie trzeba zrobić tak a za jakiś czas jak już odłożycie pieniążki będziesz planowała głowa do góry! ważne że będziecie razem!
ImmortalWoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 10:10   #904
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
kochana przykro mi

Dojotka i Karolla
za 30

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 10:11   #905
perelka_np
Zadomowienie

GG do perelka_np Send a message via Skype™ to perelka_np

Macie rację i ja w głebi też wiem ,że wesele nie jest najwazniejsze teraz tylko jestem zła, że wplaciłam już zaliczkę za suknię i musze z niej zrezygnowac co jest jednoznaczne z utrata zaliczki :/

Moje maleństwo 3D

Wiktorek

Następna wizyta 19.10.2012

perelka_np jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 10:12   #906
Dojotka1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ImmortalWoman Pokaż wiadomość
jeeeju jak to zleciało... te 10 tygodni padnie jak z bicza...
mam nadzieje ze chociaz 5 bedzie
Stary 2012-09-06, 10:14   #907
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dojotka1987 Pokaż wiadomość
mam nadzieje ze chociaz 5 bedzie
będziemy Cię bacznie obserwować kurde... za chwilę zaczniecie opisywać porody tylko nie straszyć hehehe

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-09-06, 10:15   #908
landi0909
Zakorzenienie

a ja czytam teraz inne fora i jestem cała w strachu... niech już będzie 15-ta chcę do lekarza...

wszędzie, gdzie laski piszą o ostrym bólu brzucha, właściwie to podbrzusza - tak jak u mnie - kończy się zagrożeniem przedwczesnym porodem albo nawet porodem... Boję się i zauważyłam że leci ze mnie śluz ale taki żółtawy... Nie mogę teraz jechać na IP bo za godzinę muszę zająć się siostrzeńcem, i do 15tej będę z nim siedzieć. Przecież trzylatka samego nie zostawię... Nie mam go komu podrzucić. Nie wiem co robić ;(
landi0909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 10:17   #909
Dojotka1987
Zakorzenienie

wiecie co chyba jednak bedzie Dawid a nie Kuba
Stary 2012-09-06, 10:20   #910
ImmortalWoman
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez landi0909 Pokaż wiadomość
a ja czytam teraz inne fora i jestem cała w strachu... niech już będzie 15-ta chcę do lekarza...

wszędzie, gdzie laski piszą o ostrym bólu brzucha, właściwie to podbrzusza - tak jak u mnie - kończy się zagrożeniem przedwczesnym porodem albo nawet porodem... Boję się i zauważyłam że leci ze mnie śluz ale taki żółtawy... Nie mogę teraz jechać na IP bo za godzinę muszę zająć się siostrzeńcem, i do 15tej będę z nim siedzieć. Przecież trzylatka samego nie zostawię... Nie mam go komu podrzucić. Nie wiem co robić ;(
kurcze nie czytaj innych for! przeciez każda ciąża jest inna więć NIE PORÓWNUJ SIEBIE DO INNYCH... poczekaj spokojnie do 14 i od lekarza dowiesz się najlepiej. Po co się stresować dodatkowo.... połóż się i odpocznij na chwilkę...

Ja już się nauczyłam po tej nieszczęsnej przezierności karkowej że nie będę porównywać swoich norm, bólów czy innych przypadłości do innych ciężarnych... a tym bardziej nie radzę się internetu

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Cytat:
hehe to ja mam Nikodema na pierwszym planie ale coraz częściej myślę o Igorku
Stary 2012-09-06, 10:21   #911
Dojotka1987
Zakorzenienie

Cytat:

sa rzeczy wazne i wazniejsze!! sama ocen co jest dla Ciebie wazniejsze...
ja poszlam sobie zrobic sniadanie i znowu brzuch mnie boli, wiec leze... normalnie masakra;/ chce juz 36 tydzien i moge jechac na porodowke!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-06, 10:21   #912
landi0909
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ImmortalWoman Pokaż wiadomość
kurcze nie czytaj innych for! przeciez każda ciąża jest inna więć NIE PORÓWNUJ SIEBIE DO INNYCH... poczekaj spokojnie do 14 i od lekarza dowiesz się najlepiej. Po co się stresować dodatkowo.... połóż się i odpocznij na chwilkę...

Ja już się nauczyłam po tej nieszczęsnej przezierności karkowej że nie będę porównywać swoich norm, bólów czy innych przypadłości do innych ciężarnych... a tym bardziej nie radzę się internetu

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

hehe to ja mam Nikodema na pierwszym planie ale coraz częściej myślę o Igorku
wiem wiem, ale chciałam się zorientować czy to normalne i czego się mogę spodziewać...
ten ból mi się strasznie nie podoba, podejrzewam że powinnam mieć USG i KTG. Zobaczymy co na to lekarz...
Stary 2012-09-06, 10:21   #913
natallkaa
Wtajemniczenie

Cytat:
jedno i drugie mi się podoba -dajcie Dawid Jakub
natallkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 10:23   #914
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

Cytat:
Napisane przez karolla12 Pokaż wiadomość
Witam

Zaczynam dzisiaj z Lilunią 30 tydzień

Marti trzymam kciuki,będzie dobrze

Wczoraj kupiłam 2 smoczki aventu i chusteczki nivea,w super pharm jest fajna promocja (2 smoczki-19.99,a chusteczki 2opakowania za 11,99 z kartą life style).
Chciałam kupić inne kosmetyki,ale nie wiedziałam którechyba zdecyduję się na Hippa,albo Nivea.
Kupiłam też balsam na rozstępy Le maadr,farmaceutka bardzo zachwalała,a ja na ostatnie miesiące chciałam kupić coś mocniejszego.Trochę drogi,ale była promocja 2w cenie jednego (2x200ml) i zapłaciłam 99zl,mam nadzieję,że będzie wart swojej ceny
Gratuluję kolejnego tygodnia!

Ja kupiłam kosmetyki Nivea tzn krem na odparzenia,krem na każdą pogodę,szampon jakiś 2 w1 taki do kąpieli razem z mleczkiem chyba nawilżającym,mleczko nawilżające po kąpieli ale nie wiem czy bedziemy go używać i oliwkę.Kupiłam jeszcze puder do pupki Linomag.Zastanawiam się jeszcze nad sudocremem na odparzenia.

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
ja nie stosowalam oliwki i nie mam zamiaru, zadnych balsamow tez nie uzywalam po myciu, ten ten plyn do mycia nivea wystarczal i maly nie mial suchej skory
tylko na poczatku musielismy ze wzgledu na łojotokowe zapalenie skóry myc w emolium ale w kremowym zelu do mycia bo on nie ma parafiny w składzie jak inne emolienty , ale wtedy ze wzgledu na stan skory bo byla potrzeba potem juz nigdy, tak wystarcza zwykle kosmetyki

super

biedna Marti,niech te skurcze w koncu sie skoncza, zeby biedulka nie musiala tam siedziec za dlugo w tym szpitalu

poza tym to dzien doberek

poprosze o kciuki dzis po 14 na wizyte

i za inne wizyty:kc iuki:
kciuki zaciśnięte

Cytat:
sliczna

ja tez dzis 30tydzien zaczynam;p wreszcie 3 z przodu
Gratuluję

No i posypały się 3 z przodu

Ja wróciłam z zakupów,zrobiłam sobie mega herbatkę z żurawiny i zaraz trzeba się za obiad zabrać....
anett234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 10:24   #915
dorcia2120
Zadomowienie

GG do dorcia2120

mój maluszek już drugi zagnieździł się w dole brzucha i tam urzęduje i rozrabia.. a mi nie wygodnie siedzieć...

mam dobre przepisy na sałatki dwie jak któraś chce to dajcie znać
zaręczeni od sylwestra 2011
małżeństwo od 12 maja 2012

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65470.png
dorcia2120 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 10:25   #916
judkama
Zakorzenienie

Cytat:

nie czytaj takich rzeczy byc moze masz jakas ostra infekcje i stad bol i uplawy

Cytat:
ja czuje ze wybierzemy na porodowce tak jak bylo z Tomkiem
zobaczylismy Go i juz wiedzielismy ze inne imiona nie pasuja do niego kompletnie

teraz coraz czesciej myslimy nad Dominika, ale pewnie sie nam odmieni z 10 razy

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 10:25   #917
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
Dziekuje za modlitwe za nas i pamiec...to byl najciezszy a za razem najszczesliwszy tydzien w moim zyciu...

A więc jeszcze raz od początku... to byl 29+4 tydz i zaistnialo przetaczanie krwi mimo ze tydzien wczesniej wszystko bylo jeszcze idealnie.NIBY!!!!... Olivia byla zdrowym , silniejszym dzieckiem 50 cm i chciala pomoc Laurze 38 cm ktora miala problem z serduszkiem a potem doszla woda w brzuszku u obu i malowodzie u Laury. Waga Olivi byla 1.1 kg bo przepompowała krew Laurze ktora miala 2 kg bo miala za duzo plynow. Obie mialy 0 w skali appgar. Małą dwa dni po cc zabrali mi do kliniki serca bo podejrzewali wade serca!! Nikt mi nic n ie powiedzial i jak rano zaczelam sie do niej wlec widzialam tylko wyworzony inkubator.Prawie peklo mi serce...Wypisalam sie na wlasne zadanie i z mezem pojechalismy za nia do kliniki. Teraz plyny ladnie jej schodza i ma juz 1,5 kg, wylew w prawej polkuli sie nie powieksza i okreslają go 2/4.Opuchlizna serca schodzi i jest tylko w małej czesci i okreslili sie ze juz nie jest to podejrzenie wady i najprawdopodobniej byla to infekcja a jeszcze bardziej prawdopodobne jest ze serduszko wyglądalo tak z powodu tego przetaczania. Dzis wrocila do szpitala gdzie sie urodzila. Mielismy 100 km do niej i ciezko bylo z czasem bo sa jeszcze chlopcy ale jezdzilismy codziennie po nowe,male porcje dobrych wiadomosci. Mam mase mleka od pierwszego juz dnia,ciagam jej i zawozimy i mrozimy na pozniej jakbym stracila ale raczej na to sie nie zanosi. Początkowo nie wiedzialam jak to bedzie z trawieniem mleka bo czesto wczesniaki ponizej 34 tyg nie toleruja mleka ale sie udalo,kolejny nasz cud....Z 3 ml 8 razy dziennie doszlismy do 5 ml 12 razy dziennie bo mala jest bardzo zywa i glodomorek z niej . Jest nadal pod respiratorem ale walczy i wszyscy sa w szoku. Jak mala nie spi to sama juz oddycha. Z tarczyca tez nieżle to wygląda,plucka czyste, bilirubina spada...

W sobote mamy pogrzeb....

Dlaczego my??Dlaczego mimo cotygodniowych badan nikt nic nie widzial?? Dlaczego jesli wieczorem widzieli te wode i opuchniete serduszko od razu nie zrobili cc?? Kogo mam winic?? Jak sie usprawiedliwiac?? Dlaczego nie mogłam pomoc wlasnemu dziecku ani nigdy nie uslyszec jego serca,placzu.... Czasu juz nic nie cofnie...nikt nie zwroci mojego spokoju sprzed 28.08,nikt nie odda mi mojego dziecka......
Kochana bardzo Ci współczuje tej sytuacji.. Ale wierze, ze bedziesz silna dla Laury
I jaką decyzję byś nie podjęła to na pewno będzie ona dobrą decyzją Bo sama wiesz co dla Was najlepsze.
Trzymajcie sie Kochani
Cytat:
Napisane przez Pokrzywka19 Pokaż wiadomość
Hej Mamuśki !!!
Wiedziałam ze jak wrócę to będzie nowy wątek.
oheeej !
co do Stoperanu to chyba niebardzo .. a ta rwa to juz widze długo Cie meczy ajjj masakra wiem co to za ból..
Cytat:
wiadomosci od Marti:

z wczoraj wieczora: dostalam fenotrtol i e koncu lepiej bo zwukle rozkurczowe nie dawaly rady. cala sie po nim telepie

dzisiejsza z rana: hej a wiec jestem po badaniu od str szyjki powiem ze jak przy skurczsch wyglada dobrze. ale skurcze sa i jest zagrozenie przedwczesnego porodu wiec dostane na rozwoj pluc. wczoraj po dopiero po fenoterolu mi sie uspokoilo dzis nieco lepiej. najgorsze ze po lekach mam problemy z cukrem bo tak wplywaja i glupiej kanapce mam 180:/ po sterydach powiedzieli ze bedzie tak samo i musze uwazac i miec to na wzgledzie ze bdzie on skakal. no i mi zapowiedzieli ze z nimi pobede;/ buziaki i pozdrowienia dla wszystkich
Marti trzymaj sie tam!
Cytat:
Hej dziewczyny

Czy któraś z Was ma taką sukienkę? I czy nadaje się ona do cywilnego? Bo niestety wesela nie będzie
wiesz... ta sukienka, którą zamówiłaś też się nadaje. Teraz nawet do cywilnego dziewczyny idą w ślubnych. Nie odbieraj sobie tej przyjemności założenia białej sukienki
Cytat:
ehhh przykro mi

Czesc laski !
oczywiscie brawa dla nowo rozpoczętych tygodni i zza dzisiejsze wizyty bo wiem, że oprócz mie są jeszcze inne
ja mam dopiero na 19.30 ;/

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 10:27   #918
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

Cytat:
Napisane przez dorcia2120 Pokaż wiadomość
mój maluszek już drugi zagnieździł się w dole brzucha i tam urzęduje i rozrabia.. a mi nie wygodnie siedzieć...

mam dobre przepisy na sałatki dwie jak któraś chce to dajcie znać
No bo maluszki już będą coraz niżej rozrabiać ....

Ja się chyba skusze na te sałatki, więc jak coś to jestem chętna
Stary 2012-09-06, 10:28   #919
magdaef
Zadomowienie

GG do magdaef

Noo, ładnie pospałam...a Wy widzę już od świtu plotkujecie

Muminku, ogromnie się cieszę, że Mała walczy i że są efekty. W dalszym ciągu trzymamy za nią z mężem kciuki i pamiętamy w modlitwie o Waszej rodzinie.

Marti, dobrze, że szyjka względnie wytrzymuje te skurcze. Wszystko będzie w porządku, trzymam za Was Kochani

Gratuluję dziewczynom trójek z przodu

Kurcze, mam dzisiaj rozkminę roku. Bardzo boję się jakichkolwiek skurczy, bo poskracają mi szyjkę, a tu w nocy miałam taki sen: śpię, w nocy przez sen mam orgazm (o dziwo tak sobie ot, po prostu - nawet we śnie mi się erotyczne podboje nie mogą przydarzyć ) i wiadomo - skurcze, którymi się przez sen okropnie denerwowałam. Tyle, że jak rano się nad tym zastanawiam, to nie wiem, czy to był sen o śnie, czy...rzeczywiście to się wszystko stało

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-09-06, 10:31   #920
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

Cytat:
Napisane przez magdaef Pokaż wiadomość
Noo, ładnie pospałam...a Wy widzę już od świtu plotkujecie

Muminku, ogromnie się cieszę, że Mała walczy i że są efekty. W dalszym ciągu trzymamy za nią z mężem kciuki i pamiętamy w modlitwie o Waszej rodzinie.

Marti, dobrze, że szyjka względnie wytrzymuje te skurcze. Wszystko będzie w porządku, trzymam za Was Kochani

Gratuluję dziewczynom trójek z przodu

Kurcze, mam dzisiaj rozkminę roku. Bardzo boję się jakichkolwiek skurczy, bo poskracają mi szyjkę, a tu w nocy miałam taki sen: śpię, w nocy przez sen mam orgazm (o dziwo tak sobie ot, po prostu - nawet we śnie mi się erotyczne podboje nie mogą przydarzyć ) i wiadomo - skurcze, którymi się przez sen okropnie denerwowałam. Tyle, że jak rano się nad tym zastanawiam, to nie wiem, czy to był sen o śnie, czy...rzeczywiście to się wszystko stało
Ulalala ...
Orgazm mmm jak mi się marzy , niestety najbliższy dopiero podczas porodu

A tak poważnie to kiedy masz wizytę ? - żeby sprawdzić czy z szyjką wszystko ok
Stary 2012-09-06, 10:31   #921
DeKajka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolla12 Pokaż wiadomość
Zaczynam dzisiaj z Lilunią 30 tydzień
No to brawo

Cytat:
Wczoraj podliczyliśmy ile w całości wyjdzie nam organizacja wesela i wyszło nam, że musielibyśmy z własnej kieszeni dołożyć prawie 6 tyś. a nie zwrociłaby się nam nawet połowa nie możemy pozwolic sobie w tej chwili na długi zwłaszcza, że idzie zima i rachunki za ogrzewanie no i maluszek ma sie urodzic a rodzice nie sa w stanie nam pomoc jestem zalamana
O kurcze , rzeczywiscie lepiej nie pchac sie w dlugi , szczegolnie teraz .. Ale przeciez wystawne wesele nie jest najwazniejsze .. glowka do gory

Ewcia - lepiej to sprawdzic .. mnie gdyby zaczal brzuch bolec to juz bym dzownila po TŻeta i jechala na IP .. no ale ja to panikara jestem ..

Cytat:
Czyli jednak nie Kubuś ..
Dawid też ładnie ..

Kurcze poszlam na zakupy i ledwo szłam .. cały czas pieklo i bolalo mnie krocze .. miałam wrazenie jakby mały mi sie na świat wypychał No i mokro mi sie tam zrobilo .. od razu mysl - wody plodowe Na szczescie jakos doszlam i jednak nie rodze ..

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 10:32   #922
landi0909
Zakorzenienie

Magdaef - zazdroszczę takich snów... Ja od tygodnia z mężem nic a nic, a teraz przy tych bólach to nawet nie byłabym zdolna do orgazmu ajj już tęsknię za orgazmem...
Stary 2012-09-06, 10:33   #923
DeKajka
Zakorzenienie

Micia - trzymam kciuki

Na pamiątkę ...
''Pod moim sercem, inne serce bije...
Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane..''

12 _ 11 10 9 8 7 6 5 4 3 2 1 _ Adasiowe szczęście !
DeKajka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-06, 10:33   #924
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdaef Pokaż wiadomość

ja dzis mialam orgazm w snie

Stary 2012-09-06, 10:33   #925
magdaef
Zadomowienie

GG do magdaef

Cytat:
Napisane przez anett234 Pokaż wiadomość
Ulalala ...
Orgazm mmm jak mi się marzy , niestety najbliższy dopiero podczas porodu

A tak poważnie to kiedy masz wizytę ? - żeby sprawdzić czy z szyjką wszystko ok
Dopiero co w poniedziałek miałam i dowiedziałam się, że jest krótka, stąd ta moja panika. Kolejna 24.09 i lekarz twierdzi, że do tego czasu nic złego nie ma prawa się stać, a w razie bolesnych, albo regularnych skurczów mam dzwonić.

Landi, no wiesz...my przez całą ciążę tylko raz

Edytowane przez magdaef
Czas edycji: 2012-09-06 o 10:34
magdaef jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 10:34   #926
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

Cytat:
Napisane przez DeKajka Pokaż wiadomość
No to brawo

O kurcze , rzeczywiscie lepiej nie pchac sie w dlugi , szczegolnie teraz .. Ale przeciez wystawne wesele nie jest najwazniejsze .. glowka do gory

Ewcia - lepiej to sprawdzic .. mnie gdyby zaczal brzuch bolec to juz bym dzownila po TŻeta i jechala na IP .. no ale ja to panikara jestem ..

Czyli jednak nie Kubuś ..
Dawid też ładnie ..

Kurcze poszlam na zakupy i ledwo szłam .. cały czas pieklo i bolalo mnie krocze .. miałam wrazenie jakby mały mi sie na świat wypychał No i mokro mi sie tam zrobilo .. od razu mysl - wody plodowe Na szczescie jakos doszlam i jednak nie rodze ..
No ja też zawsze mam stracha jak idę na zakupy.Żeby mi czasem wody nie odeszły.Niby to normalne ale wiecie jacy są ludzie - byłby wstyd jednym słowem.Mi jak na złość wtedy też coś mokrego wypływa i tylko idę i myślę "widać czy nie widać"
Stary 2012-09-06, 10:36   #927
happy_eve
Wtajemniczenie

Cześć!

Gratuluję wszystkich rozpoczętych tygodni

Najlepsze życzenia dla naszej dzisiejszej PM

Dziewczyny, które zamawiały u stanisława - czy on Wam pisał maila z informacją, że wysłał już paczkę??

Cytat:
Napisane przez peperonik Pokaż wiadomość
tylko,ja sie stresowalam kolo 14, a to sie zaczelo kolo 21.30, moz to jakas opozniona reakcja
wiem,ze nerwobole u mnie zawsze pozniej wychodza
Co do stresu i jego wpływu na nasze maleństwa, to przypomniała mi się jedna ciekawa informacja ze szkoły rodzenia - dzidziole odczuwają stres później niż my! Nawet następnego dnia dopiero mogą go odczuć.

Cytat:
Napisane przez niteczka83 Pokaż wiadomość
Teoretycznie lekarz może wypisać zwolnienie do 3 dni wstecz (tylko to chyba sobota u Ciebie będzie ).
Wiem, ale już się tym nie przejmuję, bo wizytę mam jutro, więc będzie ok.

Cytat:
Napisane przez Lonia89 Pokaż wiadomość
Ja po wizycie pisze dopieroteraz bo zajechalismy do mamci mojej itroche sie zasiedzielismy i niedawno wrocilismy wykapałam sie i zasiadam bo i tak nie zasne poki co bo zgagora mnie meczy , kupiłam cole i pije ale srednio mi pomaga
A wiec tak mamy 29 tydzien, malutka wazy 1100g pokazłaa kolejny raz pipulke:P rozłozya ładnie nozki jest słodka i juz mi sie marzy zeby ja wkoncu przytulic, kolejna wizyte mam 3 pazdziernika. Ostatnio swedziały mnie stopy bardzo czesto wieczorme iu naczytałam sie ze to moze byc cholestaza, ale zapytałam jej obejrzła amoje stopy i mówiła ze to na zadna cholestaze nie wskazuje i zebym sie nie martwiła bo to nic takiego, uf
Super, że wszystko ok

Cytat:
teraz trochę mnie brzuch boli ale tak jakby na okres, często z rana tak mam. I tak później jadę do lekarza, więc powiem mu o wszystkim. Tylko mogę jechać dopiero po 15, bo wtedy dopiero moja siostra z pracy wróci... a dziś muszę zajmować się chorym siostrzeńcem, bidulek coraz bardziej chory. Do przedszkola nie poszedł, idę z nim potem do lekarza. Nie chcemy za bardzo zwlekać, bo on jest taki słaby że już dwa razy w tym roku leżał w szpitalu z zapaleniem płuc. Mam nadzieję, że tym razem tak źle nie będzie
Kciuki za wizytę

Cytat:
z wczoraj wieczora: dostalam fenotrtol i e koncu lepiej bo zwukle rozkurczowe nie dawaly rady. cala sie po nim telepie

dzisiejsza z rana: hej a wiec jestem po badaniu od str szyjki powiem ze jak przy skurczsch wyglada dobrze. ale skurcze sa i jest zagrozenie przedwczesnego porodu wiec dostane na rozwoj pluc. wczoraj po dopiero po fenoterolu mi sie uspokoilo dzis nieco lepiej. najgorsze ze po lekach mam problemy z cukrem bo tak wplywaja i glupiej kanapce mam 180:/ po sterydach powiedzieli ze bedzie tak samo i musze uwazac i miec to na wzgledzie ze bdzie on skakal. no i mi zapowiedzieli ze z nimi pobede;/ buziaki i pozdrowienia dla wszystkich
Cały czas trzymam kciuki
Niedobrze, że musi zostać w szpitalu

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
wstałam wcześnie, naczekałam się w aucie ale jestem zarejestrowana na 11.30 i mam pierwszy numerek
To kciuki w takim razie

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
poprosze o kciuki dzis po 14 na wizyte
Kciuki

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
Czesc laski !
oczywiscie brawa dla nowo rozpoczętych tygodni i zza dzisiejsze wizyty bo wiem, że oprócz mie są jeszcze inne
ja mam dopiero na 19.30 ;/
I za Ciebie również kciuki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-06, 10:36   #928
MiciaKicia
Zakorzenienie

Nie ma to jak z rana o orgazmach pogadac

Stary 2012-09-06, 10:38   #929
Today_Tommorow
Wtajemniczenie

Landi jak az tak sie denerwujesz to pojedz z malym.

Dojotka widze ze imie dla synka sie zmienilo, brawo

Perelka przykro mi, ale najwazniejsze zebyscie byli szczesliwi a nie jakies tam weselicho

Trzymam kciuki za wizyty kochane

A my wczoraj bylismy z Filpem u lekarza na co rocznym sprawdzeniu jeg astmy. Pani doktor mowi ze jest super zadowolona i ze mozemy zmniejszyc sterydy, ale sie ciesze moze juz niedlugo niebedzie ich wogole potrzebowal.
A jutro jade na wizyte z mala, mam nadzieje ze sobie ja podgladne bo dawno jej nie widzialam, a maja jej sprawdzic brzuszek.

Edytowane przez Today_Tommorow
Czas edycji: 2012-09-06 o 10:41
Today_Tommorow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 10:38   #930
landi0909
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MiciaKicia Pokaż wiadomość
Nie ma to jak z rana o orgazmach pogadac
no nie wiem czy to takie rano
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości