|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2911 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012
Cytat:
|
|
#2912 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2913 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#2914 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
brawa za bioderka!!!!! Cytat:
co do rozmiaru buta to rozumiem Cię i to nawet nie wiesz jak, dobrze, że 2 dni przed chrzcinami Tosi przypomniałam sobie jakie miałam wielkie stopy ( spuchnięte) w ciąży, jak ogr... i od razu naszła mnie myśl, czy moje buty będą na mnie dobre i co? mogłam zapomnieć o tym.... i przez te dwa dni chodziłam po sklepach i szukałam butów, i rozm 37 były za małe a 38 za duże, no myślałam, że coś mnie trafi... co do diety wow! gratuluję i życzę osiągnięcia celu a przypomnij mi - karmisz piersią? bo zastanawiam się czy w ogóle można być na diecie karmiąc piersią - sorki za głupie pytania ale nie mam zielonego pojęciaCytat:
my też średnio radzimy sobie z ciemieniuchą.... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() brawa dla Hani!!!! pamiętam jak Tosia pierwszy raz się chichrała, też prawie się rozpłakałam przesłodka księżniczka! cudooowna jest |
|||||||||
|
|
|
#2915 |
|
Wtajemniczenie
|
piekne Wasze dzieciaczki
a opaska rzeczywiście super! widzialam jedne opaski na all, ktore da sie rozciagnac na glowe od niemowlęcia do nawet 12-letniej dziewczynki wiec fajny zakup, ale ja nie zdążyłam kupic i musialam zrobic wlasnoręcznie ja tez wklejam foto mojej corci z Chrztu
Edytowane przez moniczka1302 Czas edycji: 2012-09-06 o 12:19 |
|
|
|
#2916 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i opaska świetna. A jak główkę ładnie trzyma
|
|
#2917 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ide zaraz smazyc rybe ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- dziękował dziękował
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2918 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zastanawiam się tylko czym sobie na to zapracowałam? Dlaczego jeśli ktoś ma coś do powiedzenia nie powie mi tego wprost tylko za plecami...? Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja ani nie byłam w grupie, ani nie jestem. Po wcześniejszych akcjach z udziałem innego użytkownika postanowiłam, że wszystkie kluby, tajne grupy i maile nie mają sensu.
|
|
|
#2919 |
|
Wtajemniczenie
|
ech ten wątek od początku jakiś burzliwy
|
#2920 | |||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej!
Szkoda, że znowu jakieś niesnaski się robią ![]() Ja jednak mam zamiar to uparcie ignorować i dalej miło pisać z osobowami, które mają taki sam zamiar jak ja. Na żaden rodzaj tajnych grup nie mam zupełnie ochoty. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() To nawet nie jest źle u Was z tymi terminami My dostaliśmy skierowanie od laryngologa na początku listopada, do poradni przyszpitalnej kwalifikującej do zabiegu mieliśmy termin na styczeń (taka procedura...), a termin zabiegu dostaliśmy dopiero na 25.07...Cytat:
To był dosłownie kilkuminutowy przegląd i te informacje nie są zupełnie przeze mnie jakoś dokładniej sprawdzone.Jedynie dokładniej mogę coś powiedzieć o tym wózku - http://allegro.pl/wozek-orinoko-foli...599562570.html, gdyby ktoś był zainteresowany, bo miałam go dla Maksia. Na pewno jeszcze dużo mogę pisać o spacerówkach, ale to nie dziś, bo mam masę innych wypowiedzi zacytowanych i chciałabym te "parę zdań" skrobnąć ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Jeśli jest to faktyczny wychowawczy (tzn. ma się zatrudnienie i choć nie ma wypłaty, to są to lata składkowe do emerytury czy jakoś tak) to już w ogóle.My niestety bez mojej pensji raczej nie damy rady. Kredyt za mieszkanie trzeba spłacać, oszczędności prawie wszystkie na urządzenie mieszkania poszły. Cóż, dobrze, że mamy gdzie mieszkać i mamy szczęśliwą rodzinę Pewnie, że żłobki to nie tragedia i wiele dzieciaków wyrasta tam szczęśliwie, jednak ja bym wolała rok czy dwa z maluchem w domu zostać...Cytat:
Cytat:
![]() Tosia też już ładnie waży, gonicie nas ![]() Dobrze, że macie takie skierowania, skonsultujecie się i będziesz spokojna. Cytat:
Biedny odkurzacz ![]() Cytat:
|
|||||||||||
|
|
|
#2921 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Maks ma w czw i pt drugą zmianę (tzn. 11:30 i 10:30) i dziś poszedł rano szczęśliwy do świetlicy, bo chce . Od pon do śr ma na 8 do 11:15 i też będzie chodzić na świetlicę, on zadowolony, że się pobawi, a ja nie będę musiała być w szkole zawsze punkt o 11:15 i brać Kaja do tego ogromniastego huku w szatni. To niewybrażalne, jak tam jest głośno, niesamowite, że tego nie pamiętam, widocznie dzieciom to nie przeszkadza ![]() Cytat:
![]() Jak tak dobrze piszecie o tej diecie, to też mam na nią ochotę, jeśli będzie mi to jeszcze potrzebne po skończeniu karmienia. Ale na razie o tym nie myślę, bo mam nadzieję, że to jeszcze dłuuugo. Ja też dążę do 5 z przodu, to już niedługo, jeszcze 3 kg i jeszcze kilka w dół by nie zaszkodziło...O, tak! Zdecydowanie lepiej! Szkoda, że tak beznadziejnie trafiłaś na tą poradnię laktacyjną. Obyście się jakoś tylko dogadali z Borysem, żebyście oboje byli zdrowi i szczęśliwi czy na piersi, czy na mm, to będzie dobrze. Cytat:
Cytat:
Po prostu czasem tak się trafi, że nikt nie zna odpowiedzi, więc nikt nie odpowie. Mi np. też nikt nie zaopiniował taniej torby do wózka z allegro o jaką pytałam ![]() Cytat:
Cytat:
U nas zęby to było zwykle 2-3 dni lekkiego marudzenia, na które żel na ogół pomagał od razu.Gdzieś było jeszcze pytanie o żel na zęby. Jakoś mi umknęło. My przejechaliśmy całe ząbkowanie na Dentinoxie. Cytat:
![]() Ja je wkładam do normalnych butów. Czy to trampki za 30 zł, czy jakieś droższe zimowe. Cytat:
Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#2922 |
|
Wtajemniczenie
|
ja bylam z Julką na pneumokokach wczoraj i waży 5940 i ma 66cm jest bardzo długa bo ponad 97centyl. Urodzila się 52cm. Przez to ma obniżone napięcie mięśniowe i będziemy się rehabilitować
|
#2923 |
|
Rozeznanie
|
Ale za to jak sie ruszyl
pare godzin i juz dwie strony do czytania :P Napisze zbiorowo, bo z telefonu - sliczne macie dzieciaczki ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- A no i zapomnialam sie pochwalic ze dzis konczymy 4 miechy!
|
#2924 | |
|
Wtajemniczenie
|
Przynajmniej coś wątek ruszył
Słodki śpioszek! ![]() Cytat:
![]() Po co miałabyś kupować? ![]() Uff, uciekam od Was, bo już siedzę hohoho... Kajko śpi od 11, więc pewnie zaraz mi się skończy laba. Ale wczoraj mi jakiś motorek wlazł do d.pki i przez cały dzień nie usiadłam na miejscu, tylko biegałam z chłopakami, zakupy, sprzątanie. Dziś trochę luźniejszy dzień planuję ![]() ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------
|
|
|
|
|
#2925 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kism, nie będziemy miały 100% pewności, bo już tego się nie da sprawdzić...chyba :/ Możemy tylko podejrzewać, a nasze podejrzenia ładnie się składają w jedną całość. _agata, wiesz że Twoja osoba zawsze wzbudzała emocje Jesteś jedną z bardzo wyróżniających się osób na forum i dlatego pisałyśmy o Tobie na fb. Jak każdy, masz swoich zwolenników i przeciwników. Nic w tym odkrywczego Jednych drażni Twoje IMO, a inni lubią Twoją bezpośredniość. Moim zdaniem nie jest problemem to, że ktoś o kimś pisał na fb, bo jak wiadomo, to jest nieuniknione. Tak było, jest i będzie, że się o kimś "mówi", a że raz dobrze, a innym razem źle- życie. Problemem natomiast jest to, że jest taka osoba, która mąci i donosi. Ewidentnie szuka sensacji i chce wszystkich skłócić. Po co??? Nie wiem. Niech każdy sobie na to pytanie odpowie sam
|
|
|
|
|
#2926 |
|
Wtajemniczenie
|
Gabbi to napisz Wasze podejrzenia ja z chęcią się dowiem kto taki lubi aż tak robić szum
|
#2927 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 2. Odpowiedziałam Ci jak ja rozwiązałam sytuację ![]() 3. No to mam nadzieję, że mu ta nóżka sama przestanie uciekać ![]() Cytat:
|
|
#2928 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Filip nie chce wracac ze mna do domu,robi sceny itp zakumplował sie przez wakacje z Patrykiem i słyszę mogę do Patryka,morze on do mnie i tak w kółko,ostatnio nie chciał ze mną iśc tylko z Patrykiem,matka już mu nie potrzebnaCytat:
Cytat:
No i okres taki chorowity bo to zima więc pewnie zatrzymam Filipa jakiś czas w domu przed zabiegiemoooooooooooo wątek ruszył Dopadła mnie grypa Mam nadzieje ze nie zaraze Szymonka,on jest taki marudny od kilku dni że szok,nie przyzwyczajona jestem Poza tym gorzej ze skórka u niego ostatnio.Od wczoraj kąpiemy go w brodziku za pomocą tej dziwnej gąbki,nie zwyczajna jestem i nie umiałam go wczoraj wykapac.
|
|||
|
|
|
#2929 |
|
Zakorzenienie
|
heh ja tez tylko napsialam, ze mnie drazni IMO<bo nie wiem co to znaczy> i ,,ktos,, na sile szuka sensacji.
Macie racje, watek ozyl ![]() Milego dnia !
|
#2930 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|
#2931 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieci oczywiście pikne ale najbardziej spodobał mi sie kawaler Pandzi-przystojny
|
|
|
|
#2932 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To popularny internetowy skrót.IMO – akronim wyrażenia In my opinion, oznacza dosłownie "moim zdaniem", podczas np. oceniania czegoś w Internecie. IMHO – akronim wyrażenia In my humble opinion lub In my honest opinion, oznacza "moim skromnym zdaniem", bądź "w mojej szczerej opinii". Ma takie samo znaczenie jak akronim IMO. źród.: http://pl.wikipedia.org/wiki/Slang_internetowy |
|
|
|
|
#2933 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Za wszystkie słodkie buźki. My chrzest 16 mamy, więc też wrzuce mojego elegancika.Pozwolę się wtrącić w to zamieszanie- miło by było gdybyście sobie takie sprawy załatwiały na priv, bo tutaj i tak nic nie zdziałacie oprócz wyzwisk i obelg, a wątek jest zaśmiecany, a nie zależy nam na czytaniu kto kogo i za co. |
||
|
|
|
#2934 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, nie demonizujcie tej naszej grupy Przecież każdy może założyć taką grupę ![]() Nie odpowiadam na pytania (mogę pisać tylko za siebie) np. dotyczące torby do wózka, bo po prostu nie mam nic do powiedzenia na ten temat. Ja nie mam typowej torby do wózka, tylko taką zwyczajną i wieszam ją po prostu na rączce Nie dlatego, że próbuję komuś umniejszyć, bo nie jest w grupie...co za bzdura w ogóle
|
|
|
|
|
#2935 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też tylko chciałam krótko zauważyć, że nie widzę tu żadnych złych zamiarów.Tak, reczywiście czytałam, dziękuję, tylko ja chcę typowo dzieciową torbę z przegródkami, napami do zapięcia na rączce, żeby nie zjeżdżała, itp. Cytat:
Dokładnie tymi słowami:Właśnie, bzdura i nie wiem, dlaczego akurat to przykuło Twoją uwagę. Edytowane przez kism Czas edycji: 2012-09-06 o 13:45 |
||
|
|
|
#2936 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2937 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak, rozyczki osobno, ale są b. latwe do zrobienia ze wstązki ale jak wspominalam, nie mialam czasu i wolałam gotowce , opaske juz mialam wczesniej ![]() zrobilam jeszcze jedną, na cienkiej gumce, nawet ładniej wyglądała ale uszka byly odkryte. ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ---------- Cytat:
|
|
#2938 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a ja od siebie napiszę, że tydzień temu gdzieś załapałam wirusa - do tej pory z nim walczę a przy okazji zaraziłam córkę - dostała krople i wit C i męża wczoraj porozkładało fajnie, co?
|
||
|
|
|
#2939 |
|
Zadomowienie
|
"nie pierwszy raz zrobił się kwas" , zapomnijmy o tym, każdy powiedział co sądzi, nalezy teraz oczyścić atmosfere i wrócić na dawną ścieżkę.
co możecie polecić na wrzeszczącego ząbkującego bobasa?
|
|
|
|
#2940 | |
|
Zakorzenienie
|
albo rzadko udziela się na forum?
---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Cytat:
![]() Dostał pedicetamol i dentinox i się bawi.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:41.

buhahaha
Generalnie jeszcze 6kg przede mną. Trzymajcie kciuki z ciocię Monisię
Wieczorami ostatnio boli mnie żołądek i jest mi niedobrze. Mam problem z kupką
nasz dzieci w podobnym wieku a mój waży 6.5 kg a ma zaledwie 62 cm.

i jeszcze kilka w dół by nie zaszkodziło...

No będę nawilżała
Dokładnie tymi słowami: