Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012 - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-06, 12:02   #2911
śliweńka
Zakorzenienie

Dot.: Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012

Cytat:
Napisane przez ladybird_1987 Pokaż wiadomość
Hej!

Czy ktoś mógłby mi tu wytłumaczyć co się dzieje?
Nie jestem w tajnej grupie na fb i nie wiem o co chodzi.

Gaabi ja poproszę o PW odnośnie Waszych podejrzeń co do osoby która wykasowała maila. Czytam od samego początku, jestem na bieżąco. Jestem strasznie ciekawa czy moje podejrzenia się sprawdziły.

I tak z ciekawości: śliweńka, Ty jesteś w tej tajnej grupie na fb?
Edit: doczytałam, że jesteś.
Rozumiem że agata i Kotek wcześniej do niej nie należały?

I z lepszych nowin. Moja Hania wczoraj pierwszy raz śmiała się na głos. Udawałam świnkę-chrumkę i bardzo się jej to spodobało. Miałam łzy w oczach jak usłyszałam taki słodki śmiech.
nawet jakby to co trąd mam z tego powodu ?

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 12:08   #2912
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
nawet jakby to co trąd mam z tego powodu ?
nieeee, jesteś trolem
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 12:09   #2913
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
nieeee, jesteś trolem

mnie nie kopnął ten zaszczyt buhahaha

105.....99.....95....89.. ...85.....79...75
Pandzia_2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 12:12   #2914
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
A my dzisiaj zaliczyliśmy szczepienie i kontrolę ortopedy - pozbyliśmy się dysplazji, bioderka, jak powiedział ortopeda - idealne!!!
Michaś zachwycony zerówką, dzisiaj pytał, dlaczego nie chodzi się do szkoły w sobotę i niedzielę i popędzał mnie do wyjścia mówiąc, że on się bardzo spieszy i nie ma czasu! ze szkoły nie mogę go wyciągnąć, więc jest dobrze
ciekawe, czy tak już na zawsze zostanie ?
brawa za bioderka!!!!!

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
Witam!

troche sie nie odzywalam bo przygotowywalam Hanie do Chrztu. Wszystko poszlo dobrze, spala całą mszę a przy Chrzcie sie obudzila i podrywala 80-kilkuletniego kościelnego
Pózniejszy poczęstunek dla gosci minął super, że po deserze przenieslismy sie do rodzicow męża cała gromadą i siedzieliemy do wieczora.Ogolnie to jestem ostatnio wykonczona i chodzącym strzępem nerwów, chyba okres sie zbliza

aha - dzien przed chrzcinami gan ialam za butami bo mi stopy urosly do pelnego 38 i tym samym wszystkie buty mialam za male wyobrazcie sobie moją wscieklosc gdy probowalam wcisnac stope do butow

---

aaaaaaa zapomniałam się pochwalic ze od poniedziałku jestem na diecie south beach ( w skrócie u mnie south bitch ) no iiiii 1,5 kg mniej za 2 dni już widzę 5 z przodu a nie 6
generalnie pierwszy dzien najgorszy, bol glowy itp, wieczorem na samą myśl o jajkach na sniadanie zrobilo mi sie niedobrze, ale jest juz okej i nie ciągnie mnie nawet do slodyczy i chleba Generalnie jeszcze 6kg przede mną. Trzymajcie kciuki z ciocię Monisię
fajnie, że chrzciny się udały

co do rozmiaru buta to rozumiem Cię i to nawet nie wiesz jak, dobrze, że 2 dni przed chrzcinami Tosi przypomniałam sobie jakie miałam wielkie stopy ( spuchnięte) w ciąży, jak ogr... i od razu naszła mnie myśl, czy moje buty będą na mnie dobre i co? mogłam zapomnieć o tym.... i przez te dwa dni chodziłam po sklepach i szukałam butów, i rozm 37 były za małe a 38 za duże, no myślałam, że coś mnie trafi...

co do diety wow! gratuluję i życzę osiągnięcia celu a przypomnij mi - karmisz piersią? bo zastanawiam się czy w ogóle można być na diecie karmiąc piersią - sorki za głupie pytania ale nie mam zielonego pojęcia

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Witajcie, ja tak na szybko. Szybko przeczytałam, niezbyt uważnie. Znowu bolą mnie oczy Wieczorami ostatnio boli mnie żołądek i jest mi niedobrze. Mam problem z kupką moją jakieś pół zaparcia mam. Zapodałam sobie czopka glicerynowego i mnie nie ruszyło

Paulina ma ciemieniuchę, nie drapie się, ale jak pomasuje jej główkę to się błogo uśmiecha czyli chyba ją swędzi. Wczesniej nie lubiła jak dotykałam jej główki. walczę kremem na ciemieniuchę ale jakoś nie daje rady
kochana byłaś u lekarza?

my też średnio radzimy sobie z ciemieniuchą....

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
No wlasnie o jakies nakrycie mi chodzilo. Teraz pelno taki rzeczy jest ze mozna swobodnie karmic w miejscu publicznym bez cyca na wierzchu Przynajmniej dziadki sie naogladali heheh
ja byłam wczoraj z małą na szczepieniu i przede mną też szczepili dziecko i jak wyszli to matka od razu cyca na wierzch wywaliła w ogóle się nie krępowała, mnie to nie przeszkadzało zupełnie ale ja bym tak nie potrafiła, czasem myślę jakby to było nakarmić Tosię w miejscu publicznym w razie potrzeby ale obie zaczęłybyśmy pewnie się szamotać, ona by się darła a ja jeszcze przez nakładki karmię więc...;/

Cytat:
Napisane przez cate_ Pokaż wiadomość
Jej, ale chudzinka nasz dzieci w podobnym wieku a mój waży 6.5 kg a ma zaledwie 62 cm.
zważyłam ją dzisiaj przed jedzeniem na golaska i waży 5190g

Cytat:
Napisane przez GaTTa Pokaż wiadomość
Hej
U nas po staremu Mała przesypia całą noc budzi się 8-9 rano Wszyscy się dziwią że tak przesypia całą noc i tylko nas straszą że zobaczymy jak zęby pójdą
moja też przesypiała całą noc i wszyscy chwalili i coś jej się przestawiło i budzi się w nocy a dzień zaczynamy od 6

Cytat:
Napisane przez sweetjoy Pokaż wiadomość
Ktoś podmienił mi dziecko, z pogodnego maluszka zrobił się nerwusek, nie chce spać w dzień, o spacerach nie ma mowy, ogólnie wszystko na nie od trzech dni, wiem że to stan przejściowy, ale jestem lekko tym zmęczona... człowiek szybko przyzwyczaja sie do dobrego
oj tak

Cytat:
witam!

no wlasnie tez mi sie tsak wydaje bo wiekszosc lekow dla dzieci jest na bazie malin

no chyba ze chodzi o pestki z malin, tak jak pestki truskawek (uczulają)
tak to chyba chodzi właśnie o te pestki a w malinach są one małe ale za to jest ich dużo

Cytat:
Hej!

Gaabi ja poproszę o PW odnośnie Waszych podejrzeń co do osoby która wykasowała maila. Czytam od samego początku, jestem na bieżąco. Jestem strasznie ciekawa czy moje podejrzenia się sprawdziły.

I z lepszych nowin. Moja Hania wczoraj pierwszy raz śmiała się na głos. Udawałam świnkę-chrumkę i bardzo się jej to spodobało. Miałam łzy w oczach jak usłyszałam taki słodki śmiech.
może lepiej nie wiedzieć

brawa dla Hani!!!!
pamiętam jak Tosia pierwszy raz się chichrała, też prawie się rozpłakałam

Cytat:
Napisane przez Pandzia_2010 Pokaż wiadomość
my po chrzcinach juz tez w domu robilam
przesłodka księżniczka! cudooowna jest

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 12:16   #2915
moniczka1302
Wtajemniczenie

piekne Wasze dzieciaczki

a opaska rzeczywiście super! widzialam jedne opaski na all, ktore da sie rozciagnac na glowe od niemowlęcia do nawet 12-letniej dziewczynki wiec fajny zakup, ale ja nie zdążyłam kupic i musialam zrobic wlasnoręcznie

ja tez wklejam foto mojej corci z Chrztu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg hanuszka.jpg (66,4 KB, 74 załadowań)

Edytowane przez moniczka1302
Czas edycji: 2012-09-06 o 12:19
moniczka1302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 12:19   #2916
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

Cytat:
piekne Wasze dzieciaczki

a opaska rzeczywiście super! widzialam jedne opaski na all, ktore da sie rozciagnac na glowe od niemowlęcia do nawet 12-letniej dziewczynki wiec fajny zakup, ale ja nie zdążyłam kupic i musialam zrobic wlasnoręcznie

ślicznota i opaska świetna. A jak główkę ładnie trzyma

Stary 2012-09-06, 12:20   #2917
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
ciekawe, czy tak już na zawsze zostanie ?
brawa za bioderka!!!!!

fajnie, że chrzciny się udały

co do rozmiaru buta to rozumiem Cię i to nawet nie wiesz jak, dobrze, że 2 dni przed chrzcinami Tosi przypomniałam sobie jakie miałam wielkie stopy ( spuchnięte) w ciąży, jak ogr... i od razu naszła mnie myśl, czy moje buty będą na mnie dobre i co? mogłam zapomnieć o tym.... i przez te dwa dni chodziłam po sklepach i szukałam butów, i rozm 37 były za małe a 38 za duże, no myślałam, że coś mnie trafi...

co do diety wow! gratuluję i życzę osiągnięcia celu a przypomnij mi - karmisz piersią? bo zastanawiam się czy w ogóle można być na diecie karmiąc piersią - sorki za głupie pytania ale nie mam zielonego pojęcia

kochana byłaś u lekarza?

my też średnio radzimy sobie z ciemieniuchą....

ja byłam wczoraj z małą na szczepieniu i przede mną też szczepili dziecko i jak wyszli to matka od razu cyca na wierzch wywaliła w ogóle się nie krępowała, mnie to nie przeszkadzało zupełnie ale ja bym tak nie potrafiła, czasem myślę jakby to było nakarmić Tosię w miejscu publicznym w razie potrzeby ale obie zaczęłybyśmy pewnie się szamotać, ona by się darła a ja jeszcze przez nakładki karmię więc...;/

zważyłam ją dzisiaj przed jedzeniem na golaska i waży 5190g

moja też przesypiała całą noc i wszyscy chwalili i coś jej się przestawiło i budzi się w nocy a dzień zaczynamy od 6

oj tak

tak to chyba chodzi właśnie o te pestki a w malinach są one małe ale za to jest ich dużo

może lepiej nie wiedzieć

brawa dla Hani!!!!
pamiętam jak Tosia pierwszy raz się chichrała, też prawie się rozpłakałam

przesłodka księżniczka! cudooowna jest
begie nie karmię piersią dlatego jestem też na diecie
ide zaraz smazyc rybe

---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Cytat:
ślicznota i opaska świetna. A jak główkę ładnie trzyma
dziękował dziękował
Stary 2012-09-06, 12:22   #2918
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Ja również jestem w "tajnej grupie" na fb i post kotka dotyczył bezpośrednio mnie.
Pisząc tak szczegółowo sensacje ze swojego życia, trzeba się liczyć z ich oceną. Chyba nie sądziłaś kotku, że każda z nas będzie ciebie żałowała? Ja, po przeczytaniu twojej relacji z wydarzeń od początku uważam, że twój mąż nie jest bez winy. W sumie to mnie to ani ziębi, ani parzy, ale pisać własnego zdania w tym temacie nikt mi nie zabroni
Ponieważ nie rozmawiam z kotkiem w ogóle, z wiadomych względów, to napisałam co o tym myślę na grupie fb. Wolno mi. A czy obgadywanie jest etyczne? hmmm, nie zapominajmy, że kotek też obgadywał ewę i swojego męża do nas Prawie każda z nas tutaj kogoś obgaduje np. teściowe, mężów, koleżanki. Wszystkie jesteśmy pełne jadu Samo złooooo
A swoją drogą, to na miejscu osoby obgadanej, wolałabym być obsmarowana w kręgu kilkunastu osób, niż na forum ogólnopolskim, ale to ja

Jeszcze tak dla porządku:
- nie doniosło kilka osób, ale jedna- szerylka,
- parę osób w grupie fb lubi kotka, bo chyba faktycznie dwie
- obgadałyśmy w grupie jeszcze jedną osobę, którą jest _agata (żeby była jasność)
- mamy już prawie 100% pewność, kto zlikwidował naszego maila forumowego i dodawał zdjęcia _agaty z pooranym brzuchem... można się domyśleć o kogo chodzi, a jeśli ktoś ma wątpliwości, to mogę na pw zaprezentować nasze podejrzenia
- w moim związku jest różnie, ale do brazylijskich telenoweli nam daleko A mój Partner (bo słusznie kotek zauważył, że nie mąż. Swoją drogą, niezłe zacofanie myśląc, że mogę komuś ślubu zazdrościć A pisanie "nawet nie mąż" jest śmiesznie głupie. Jakbym słyszała moją Babcię ) na pewno nie zaprosiłby mojej koleżanki, tudzież przyjaciółki na obiad I jeśli już jakaś moja koleżanka by mu się narzucała, to rozwiązałby ten problem po męsku, a nie jak ....

Osobie, która jest kapusiem, nie mam nic do powiedzenia (napisania). Retuszuje swoje życie i jest jej z tym dobrze więc i kablowanie pewnie sprawia jej przyjemność Powodzenia
Dobrze wiedzieć.
Zastanawiam się tylko czym sobie na to zapracowałam?
Dlaczego jeśli ktoś ma coś do powiedzenia nie powie mi tego wprost tylko za plecami...?

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
Ja to jestem ciekawa czy osoba, ktora porozsylala print screeny <swoja droga nie uwazam zeby bylo cos w nich bardzo zlego, zwykla wymiana zdan ot to> wyslala tez swoje wypowiedzi jak to ona bardzo bardzo nie lubi agaty
pozdrawiam i juz sie wiecej nie wypowiadam, skoro ktos sie zachowuje jak dziecko nie mysle uczestniczyc w tej sszopce.
pozdrawiamy
O, to też dobrze wiedzieć.

Cytat:
Napisane przez szerylka Pokaż wiadomość
i to pisze osobą która załozyła temat he he o Agacie na fb...żałosne i to jak nienawidzi jej IMO buahahahah ....co się tak wszystkie tłumaczycie ? jesteście,byłyście i będziecie trollami a grupy się nie trzymałam he he tylko potrzebowałam chwilki aby usunąć swoje zdjęcia ...po co mają je oglądać takie trolle
To też ciekawe.

Cytat:
Hej!

Ja ani nie byłam w grupie, ani nie jestem. Po wcześniejszych akcjach z udziałem innego użytkownika postanowiłam, że wszystkie kluby, tajne grupy i maile nie mają sensu.

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 12:26   #2919
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

ech ten wątek od początku jakiś burzliwy

Stary 2012-09-06, 12:27   #2920
kism
Wtajemniczenie

Hej!
Szkoda, że znowu jakieś niesnaski się robią
Ja jednak mam zamiar to uparcie ignorować i dalej miło pisać z osobowami, które mają taki sam zamiar jak ja. Na żaden rodzaj tajnych grup nie mam zupełnie ochoty.

Cytat:
Napisane przez she_87 Pokaż wiadomość
dziś kończymy 4 miesiace ale ten czas leci jak patrze na zdjęcia to taka mała kruszynka była a teraz już kawał dziewczyny
Cytat:
Napisane przez nacia_n Pokaż wiadomość
A mój Synek skończył dzisiaj 3 miesiące I już piszczał dzisiaj z radości
Cytat:
Napisane przez justys1358 Pokaż wiadomość
Maja konczy 12 tyg. dzisiaj

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Trzymaj wątek,pewnie że tak.Miałam sie pytac czy koleżanka juz tak na stałe????

Filip zapisany na migdałki na 3 stycznia.
A jakoś tak mi się udaje ostatnio
To nawet nie jest źle u Was z tymi terminami My dostaliśmy skierowanie od laryngologa na początku listopada, do poradni przyszpitalnej kwalifikującej do zabiegu mieliśmy termin na styczeń (taka procedura...), a termin zabiegu dostaliśmy dopiero na 25.07...

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
kism, super przegląd Może dać na pierwszą stronę? Myślę że przyda się, jako że wiele dzieciaków będzie się wkrótce przesiadać do spacerówek.
O dziękuję, ale nie chciałabym tego "firmować" na pierwszej stronie swoim nickiem To był dosłownie kilkuminutowy przegląd i te informacje nie są zupełnie przeze mnie jakoś dokładniej sprawdzone.
Jedynie dokładniej mogę coś powiedzieć o tym wózku - http://allegro.pl/wozek-orinoko-foli...599562570.html, gdyby ktoś był zainteresowany, bo miałam go dla Maksia.
Na pewno jeszcze dużo mogę pisać o spacerówkach, ale to nie dziś, bo mam masę innych wypowiedzi zacytowanych i chciałabym te "parę zdań" skrobnąć

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Odnośnie uczulenia które dopadło Szymona, to dowiedziałam się, że mały najprawdopodobniej wypił pół łyżeczki soku z malin (własnej roboty). Pomijam fakt, że jak się dowiedziałam to nie było przyjemnie, ale mniejszaz tym.
Czy to uczulenie może być właśnie od tego? Maliny chyba są alergenne
Porażka! Raczej nie sa alergenne, ale organizm tak małego dziecka może na cokolwiek zareagować alergicznie

Cytat:
Do mnie wczoraj dzwonił szef, czy nie chciałabym wrócić do pracy. Jestem im potrzebna. Nie powiem, trochę mi to pochlebiło ale z drugiej strony nie tak miało być. Miałam wrócić w połowie stycznia. Sama nie wiem co zrobić. To nie byłby powrót w pełnym wymiarze. Może częściowo w domu. Ale czy to się w ogóle da połączyć z karmieniem piersią? Sam dojazd do pracy zajmuje mi ok. 40 minut. Moja praca, plusy i minusy powrotu do niej to temat rzeka. Mogłabym pisać o tym w kółko.
Oczywiście, że się da! Nawet jeśli nie miałabyś czasu na odciąganie mleka na czas Twojej nieobecności, to przecież cały czas możesz karmić rano, wieczorem i w nocy, praktycznie bez końca. Teraz przy ustabilizowanej laktacji, jeśli dziecko dostanie w dzień inne posiłki czy mm, to już nie ma takiej obawy, że laktacja zaniknie. Tak długo jak dziecko będzie przystawiane, tak długo będzie mleko! A to nocne mleczko jest tłuste i cenne, a do tego to czas na dodatkowe przytulanki z mamą po jej nieobecności w ciągu dnia

Cytat:
Napisane przez 8ewus8 Pokaż wiadomość
Zazdroszczę tym, które wiedzą, że mają powrót do pracy, ja niestety za każdym razem jak pomyślę o pracy to mam ścisk żołądka, w grudniu kończy mi się umowa, sama nie wiem co dalej, szukałabym czegoś innego, ale raczej z Małym nie będzie miał kto zostać, więc chyba przyjdzie mi iść wychowawczy o ile dyrekcja pójdzie mi na rekę i przedłuży umowę. Na pewno mnie nie przyjmą spowrotem, bo są zwolnienia ;(
Ja zazdroszczę tym, które mogą sobie pozwolić na wychowawczy Jeśli jest to faktyczny wychowawczy (tzn. ma się zatrudnienie i choć nie ma wypłaty, to są to lata składkowe do emerytury czy jakoś tak) to już w ogóle.
My niestety bez mojej pensji raczej nie damy rady. Kredyt za mieszkanie trzeba spłacać, oszczędności prawie wszystkie na urządzenie mieszkania poszły. Cóż, dobrze, że mamy gdzie mieszkać i mamy szczęśliwą rodzinę Pewnie, że żłobki to nie tragedia i wiele dzieciaków wyrasta tam szczęśliwie, jednak ja bym wolała rok czy dwa z maluchem w domu zostać...

Cytat:
Napisane przez benka99 Pokaż wiadomość
Przez sen. W nocy widziałam że ddość niespokojnie spał i tak kręcił główką na boki. A rano zauważyłam że głowa strasznie podrapana.
Może to przypadek i nie ma związku z ciemieniuchą... W każdym razie napewno trzeba spróbować pozbyć się ciemieniuchy. My używamy "Olejuszki" ze Skarbu Matki i po paru dniach prawie nic nie ma, a skóra na głowie normalna, niewysuszona ani nic.

Cytat:
nooo to już można mówić, że 6 kg waży

my dzisiaj byłyśmy z Tosią na szczepieniu, darła się na całą przychodnię ( ostatnio tylko zamiauczała 2 razy i zasnęła), wg ich wagi mała waży 5300g ale ja jeszcze u siebie ją zważę na golaska przed jedzeniem, poza tym dostaliśmy skierowanie do poradni neurologicznej i rehabilitacyjnej, bo pow pediatrze, że Tosia wygina się w jedną stronę...
Tak, tak, jak ktoś mnie pyta, to już tak zaokrąglam
Tosia też już ładnie waży, gonicie nas
Dobrze, że macie takie skierowania, skonsultujecie się i będziesz spokojna.

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
dzieki Kism - patrzyłam i wózki bardzo ciekawe - moje pytnie co prawda nie dotyczyło samolotu, pytałam o spacerowkę, bo chciałam kupić ją w Polsce i tam też zostawić. Ale pomysł z lekką spacerówką do samolotu mi się podoba, tylko Adaś musi siedzieć

dzisiaj mi się nic nie chce, totalnie nic - zero, byłam tak wściekła że rozwaliłam odkurzacz.... musialam się na czymś wyżyć
Aaa, jakoś tak pomyślałam, że lecicie to chcecie do samolotu.
Biedny odkurzacz

Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość
My też dzisiaj byliśmy na szczepieniu, młody waży 6700, długi na 66 cm. Skończyliśmy dziś 15 tydzień czyli 3,5 miesiąca
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 12:30   #2921
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
A my dzisiaj zaliczyliśmy szczepienie i kontrolę ortopedy - pozbyliśmy się dysplazji, bioderka, jak powiedział ortopeda - idealne!!!
Michaś zachwycony zerówką, dzisiaj pytał, dlaczego nie chodzi się do szkoły w sobotę i niedzielę i popędzał mnie do wyjścia mówiąc, że on się bardzo spieszy i nie ma czasu! ze szkoły nie mogę go wyciągnąć, więc jest dobrze
Super!
Maks ma w czw i pt drugą zmianę (tzn. 11:30 i 10:30) i dziś poszedł rano szczęśliwy do świetlicy, bo chce . Od pon do śr ma na 8 do 11:15 i też będzie chodzić na świetlicę, on zadowolony, że się pobawi, a ja nie będę musiała być w szkole zawsze punkt o 11:15 i brać Kaja do tego ogromniastego huku w szatni. To niewybrażalne, jak tam jest głośno, niesamowite, że tego nie pamiętam, widocznie dzieciom to nie przeszkadza

Cytat:
aaaaaaa zapomniałam się pochwalic ze od poniedziałku jestem na diecie south beach ( w skrócie u mnie south bitch ) no iiiii 1,5 kg mniej za 2 dni już widzę 5 z przodu a nie 6
generalnie pierwszy dzien najgorszy, bol glowy itp, wieczorem na samą myśl o jajkach na sniadanie zrobilo mi sie niedobrze, ale jest juz okej i nie ciągnie mnie nawet do slodyczy i chleba Generalnie jeszcze 6kg przede mną. Trzymajcie kciuki z ciocię Monisię
Powodzenia
Jak tak dobrze piszecie o tej diecie, to też mam na nią ochotę, jeśli będzie mi to jeszcze potrzebne po skończeniu karmienia. Ale na razie o tym nie myślę, bo mam nadzieję, że to jeszcze dłuuugo. Ja też dążę do 5 z przodu, to już niedługo, jeszcze 3 kg i jeszcze kilka w dół by nie zaszkodziło...

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
o tak... ! no to jadę
No.. chyba się poprawiłam , prawda ?
O, tak! Zdecydowanie lepiej!
Szkoda, że tak beznadziejnie trafiłaś na tą poradnię laktacyjną. Obyście się jakoś tylko dogadali z Borysem, żebyście oboje byli zdrowi i szczęśliwi czy na piersi, czy na mm, to będzie dobrze.

Cytat:
Kilka razy tutaj czytałam, że mleko matki zmienia swoje właściwości i tak na prawdę mleko odciągnięte dzisiaj, za miesiąc już nie będzie wartościowe dla dziecka.
Na jakiej podstawie tak twierdzicie?

Dzisiaj się dowiedziałam, że mleko matki zmienia się tylko raz w okolicy 3, 4 tygodnia życia dziecka, a później jest już takie samo przez cały okres karmienia.

Jakie jest Wasze zdanie na ten temat?
Ja nie mam jakiejś specjalnej wiedzy na temat zmieniania się mleka, ale uważam, że zawsze jest ono wartościowe. W każdym razie wolę podać moje zamrożone przed miesiącem czy dwoma niż mm.

Cytat:
Co do tajnej grupy na FB to i tutaj można wyczuć, że osoby rzadko udzielające się są raczej traktowanie jakby tylko przeszkadzały i są skutecznie omijane zadając jakiekolwiek pytanie.
Ja tego nie widzę ani też związku z grupą.
Po prostu czasem tak się trafi, że nikt nie zna odpowiedzi, więc nikt nie odpowie.
Mi np. też nikt nie zaopiniował taniej torby do wózka z allegro o jaką pytałam Poleciły dziewczyny inne i już, koniec tematu

Cytat:
mamy już prawie 100% pewność, kto zlikwidował naszego maila forumowego i dodawał zdjęcia _agaty z pooranym brzuchem... można się domyśleć o kogo chodzi, a jeśli ktoś ma wątpliwości, to mogę na pw zaprezentować nasze podejrzenia
Ja bym wolała o informację na wątku, kiedy będziecie mogły to stwierdzić ze 100% pewnością.

Cytat:
Hej
U nas po staremu Mała przesypia całą noc budzi się 8-9 rano Wszyscy się dziwią że tak przesypia całą noc i tylko nas straszą że zobaczymy jak zęby pójdą
Nie dajcie się straszyć U nas zęby to było zwykle 2-3 dni lekkiego marudzenia, na które żel na ogół pomagał od razu.
Gdzieś było jeszcze pytanie o żel na zęby. Jakoś mi umknęło. My przejechaliśmy całe ząbkowanie na Dentinoxie.

Cytat:
Dziękuję kism, zawsze można na Tobie polegać
Więc u nas ten sam problem ze stópkami, na razie leczymy koślawość, płaskostopie zostawiamy na później Wkładkę też mamy pod piętę, żeby naprostować kostkę i stopę, wprawdzie nie jest droga bo kosztuje 35zł, ale może być noszona tylko z butami które kosztują 200zł, więc koszty ogromne. Teraz czeka nas zakup trzewików na jesień a przecież zima tuż tuż....
200 zł?
Ja je wkładam do normalnych butów. Czy to trampki za 30 zł, czy jakieś droższe zimowe.

Cytat:
Wcześniej chyba przeoczyłam, mam pytanie też do Kism, mojemu starszemu synowi (2 lata) też ucieka lekko lewa nóżka jednak pediatra powiedziała, że na razie mamy jedynie chodzić boso, stwierdziła że jeszcze ma czas na to by się to samo unormowało. W jakim wieku są wasze dzieci bo może też powinnam się zaopatrzyć w jakieś buciki.
Mój sporo starszy jest - 6,5 roku. Też myślę, że macie dużo czasu. Na razie ruch i siadanie po turecku będą wg mnie najzdrowsze.

Cytat:
O tak, to jest przesłodkie! Kajko tak od kilku dni coraz częściej się śmieje. Do tej pory tylko tż potrafił go rozśmieszyć, ale wczoraj opracowaliśmy swój sposób - długi cmokający całus w brzuch
Stary 2012-09-06, 12:31   #2922
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

ja bylam z Julką na pneumokokach wczoraj i waży 5940 i ma 66cm jest bardzo długa bo ponad 97centyl. Urodzila się 52cm. Przez to ma obniżone napięcie mięśniowe i będziemy się rehabilitować

Stary 2012-09-06, 12:37   #2923
clauudik
Rozeznanie

Ale za to jak sie ruszyl pare godzin i juz dwie strony do czytania :P

Napisze zbiorowo, bo z telefonu - sliczne macie dzieciaczki normalnie dziewcxyny jak maliny

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ----------

A no i zapomnialam sie pochwalic ze dzis konczymy 4 miechy!

Nasz skarb 06/05/2012

...and nothing else matters...

http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b9vvjae3cdu8n.png
clauudik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 12:40   #2924
kism
Wtajemniczenie

Przynajmniej coś wątek ruszył

Cytat:
To ja też się pochwale moją mała w dniu chrztu A co mi tam :P
Słodki śpioszek!

Cytat:
może lepiej nie wiedzieć

Cytat:
Śliczna dziewczynka w ślicznej opasce
Po co miałabyś kupować?

Uff, uciekam od Was, bo już siedzę hohoho... Kajko śpi od 11, więc pewnie zaraz mi się skończy laba. Ale wczoraj mi jakiś motorek wlazł do d.pki i przez cały dzień nie usiadłam na miejscu, tylko biegałam z chłopakami, zakupy, sprzątanie. Dziś trochę luźniejszy dzień planuję

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
A no i zapomnialam sie pochwalic ze dzis konczymy 4 miechy!
Stary 2012-09-06, 12:46   #2925
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
piekne Wasze dzieciaczki

z tego co pamiętam, to robiłaś opaskę sama, tak? Efekt świetny Hania śliczna

Kism, nie będziemy miały 100% pewności, bo już tego się nie da sprawdzić...chyba :/ Możemy tylko podejrzewać, a nasze podejrzenia ładnie się składają w jedną całość.

_agata, wiesz że Twoja osoba zawsze wzbudzała emocje Jesteś jedną z bardzo wyróżniających się osób na forum i dlatego pisałyśmy o Tobie na fb. Jak każdy, masz swoich zwolenników i przeciwników. Nic w tym odkrywczego Jednych drażni Twoje IMO, a inni lubią Twoją bezpośredniość.

Moim zdaniem nie jest problemem to, że ktoś o kimś pisał na fb, bo jak wiadomo, to jest nieuniknione. Tak było, jest i będzie, że się o kimś "mówi", a że raz dobrze, a innym razem źle- życie.
Problemem natomiast jest to, że jest taka osoba, która mąci i donosi. Ewidentnie szuka sensacji i chce wszystkich skłócić. Po co??? Nie wiem. Niech każdy sobie na to pytanie odpowie sam
Stary 2012-09-06, 12:48   #2926
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

Gabbi to napisz Wasze podejrzenia ja z chęcią się dowiem kto taki lubi aż tak robić szum

Stary 2012-09-06, 12:52   #2927
cate_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość

1. Ja tego nie widzę ani też związku z grupą.
Po prostu czasem tak się trafi, że nikt nie zna odpowiedzi, więc nikt nie odpowie.
2. Mi np. też nikt nie zaopiniował taniej torby do wózka z allegro o jaką pytałam Poleciły dziewczyny inne i już, koniec tematu

3. Mój sporo starszy jest - 6,5 roku. Też myślę, że macie dużo czasu. Na razie ruch i siadanie po turecku będą wg mnie najzdrowsze.
1. Ot tak, krótka uwaga na temat tego jak to widzę, do awantury się nie mieszam bo mnie nie dotyczy
2. Odpowiedziałam Ci jak ja rozwiązałam sytuację
3. No to mam nadzieję, że mu ta nóżka sama przestanie uciekać
Cytat:
ja bylam z Julką na pneumokokach wczoraj i waży 5940 i ma 66cm jest bardzo długa bo ponad 97centyl. Urodzila się 52cm. Przez to ma obniżone napięcie mięśniowe i będziemy się rehabilitować
To szybciutko Mała rośnie

MAXIMILIAN
cate_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 13:09   #2928
anulka4771
Wtajemniczenie

Cytat:
o jak fajowoFilip nie chce wracac ze mna do domu,robi sceny itpzakumplował sie przez wakacje z Patrykiem i słyszę mogę do Patryka,morze on do mniei tak w kółko,ostatnio nie chciał ze mną iśc tylko z Patrykiem,matka już mu nie potrzebna
Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Witajcie, ja tak na szybko. Szybko przeczytałam, niezbyt uważnie. Znowu bolą mnie oczy Wieczorami ostatnio boli mnie żołądek i jest mi niedobrze. Mam problem z kupką moją jakieś pół zaparcia mam. Zapodałam sobie czopka glicerynowego i mnie nie ruszyło

W dozie są teraz promocje na Emolium. Emulsja do kąpieli 400ml za 28zł.

Ale fajnie ja bym się nie wybrała nie jestem tak zorganizowana.

Paulina ma ciemieniuchę, nie drapie się, ale jak pomasuje jej główkę to się błogo uśmiecha czyli chyba ją swędzi. Wczesniej nie lubiła jak dotykałam jej główki. walczę kremem na ciemieniuchę ale jakoś nie daje rady
Na cimieniuche polecam Locoid crelo(na raecepte) u nas pomaga i to bardzo ale jak zejdzie to zaraz powraca i tak się z tym bujamy,niestety alergicy maja ciężej.
Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
choćby to ze pandzia to facet

Cytat:
A jakoś tak mi się udaje ostatnio
To nawet nie jest źle u Was z tymi terminami My dostaliśmy skierowanie od laryngologa na początku listopada, do poradni przyszpitalnej kwalifikującej do zabiegu mieliśmy termin na styczeń (taka procedura...), a termin zabiegu dostaliśmy dopiero na 25.07...

To ja myślałam ze długo będziemy czekacNo i okres taki chorowity bo to zima więc pewnie zatrzymam Filipa jakiś czas w domu przed zabiegiem

oooooooooooo wątek ruszył
Dopadła mnie grypaMam nadzieje ze nie zaraze Szymonka,on jest taki marudny od kilku dni że szok,nie przyzwyczajona jestemPoza tym gorzej ze skórka u niego ostatnio.Od wczoraj kąpiemy go w brodziku za pomocą tej dziwnej gąbki,nie zwyczajna jestem i nie umiałam go wczoraj wykapac.

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 13:10   #2929
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

heh ja tez tylko napsialam, ze mnie drazni IMO<bo nie wiem co to znaczy> i ,,ktos,, na sile szuka sensacji.
Macie racje, watek ozyl
Milego dnia!
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 13:21   #2930
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:

Dzięki za rady dziewczyny No będę nawilżała

Pandzia śliczna królewna

Również urocza

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

Cytat:

Pandzia śliczna królewna

Cytat:
piekne Wasze dzieciaczki

gratulacje za talemt,kupilas rozyczki osobno i opaske?
Stary 2012-09-06, 13:22   #2931
anulka4771
Wtajemniczenie

Dzieci oczywiście pikne ale najbardziej spodobał mi sie kawaler Pandzi-przystojny

Filipek ur 28.12.2007
Szymonek ur 15.05.2012

Ćwiczę
anulka4771 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 13:22   #2932
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
heh ja tez tylko napsialam, ze mnie drazni IMO<bo nie wiem co to znaczy> i ,,ktos,, na sile szuka sensacji.
Macie racje, watek ozyl
Milego dnia!
Nie łatwiej zapytać zamiast dawać się drażnić? To popularny internetowy skrót.

IMO – akronim wyrażenia In my opinion, oznacza dosłownie "moim zdaniem", podczas np. oceniania czegoś w Internecie.
IMHO – akronim wyrażenia In my humble opinion lub In my honest opinion, oznacza "moim skromnym zdaniem", bądź "w mojej szczerej opinii". Ma takie samo znaczenie jak akronim IMO.

źród.: http://pl.wikipedia.org/wiki/Slang_internetowy
Stary 2012-09-06, 13:23   #2933
onething
Zadomowienie

Cytat:
my po chrzcinach juz tez w domu robilam
Cytat:

Pandzia śliczna królewna

Cytat:
starszy brat na chrzcinach
Cytat:
piekne Wasze dzieciaczki

Za wszystkie słodkie buźki. My chrzest 16 mamy, więc też wrzuce mojego elegancika.

Pozwolę się wtrącić w to zamieszanie- miło by było gdybyście sobie takie sprawy załatwiały na priv, bo tutaj i tak nic nie zdziałacie oprócz wyzwisk i obelg, a wątek jest zaśmiecany, a nie zależy nam na czytaniu kto kogo i za co.
2013/2014
onething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 13:26   #2934
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Gabbi to napisz Wasze podejrzenia ja z chęcią się dowiem kto taki lubi aż tak robić szum
chyba widać kto

Dziewczyny, nie demonizujcie tej naszej grupy Przecież każdy może założyć taką grupę
Nie odpowiadam na pytania (mogę pisać tylko za siebie) np. dotyczące torby do wózka, bo po prostu nie mam nic do powiedzenia na ten temat. Ja nie mam typowej torby do wózka, tylko taką zwyczajną i wieszam ją po prostu na rączce Nie dlatego, że próbuję komuś umniejszyć, bo nie jest w grupie...co za bzdura w ogóle
Stary 2012-09-06, 13:42   #2935
kism
Wtajemniczenie

Cytat:
1. Ot tak, krótka uwaga na temat tego jak to widzę, do awantury się nie mieszam bo mnie nie dotyczy
2. Odpowiedziałam Ci jak ja rozwiązałam sytuację
Rozumiem Ja też tylko chciałam krótko zauważyć, że nie widzę tu żadnych złych zamiarów.
Tak, reczywiście czytałam, dziękuję, tylko ja chcę typowo dzieciową torbę z przegródkami, napami do zapięcia na rączce, żeby nie zjeżdżała, itp.

Cytat:
Nie odpowiadam na pytania (mogę pisać tylko za siebie) np. dotyczące torby do wózka, bo po prostu nie mam nic do powiedzenia na ten temat. Ja nie mam typowej torby do wózka, tylko taką zwyczajną i wieszam ją po prostu na rączce Nie dlatego, że próbuję komuś umniejszyć, bo nie jest w grupie...co za bzdura w ogóle
Jejku, przecież ja to napisałam do cate właśnie jako przykład, że nie każdy każdemu odpowie i nic się nie dzieje Dokładnie tymi słowami:
Cytat:
Ja tego nie widzę ani też związku z grupą.

Mi np. też nikt nie zaopiniował taniej torby do wózka z allegro o jaką pytałam Poleciły dziewczyny inne i już, koniec tematu
Właśnie, bzdura i nie wiem, dlaczego akurat to przykuło Twoją uwagę.

Edytowane przez kism
Czas edycji: 2012-09-06 o 13:45
Stary 2012-09-06, 14:10   #2936
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:

Właśnie, bzdura i nie wiem, dlaczego akurat to przykuło Twoją uwagę.
dobra, już nic nie piszę
chociaż to też była odpowiedź na to, co napisała cate_
Stary 2012-09-06, 14:15   #2937
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
Również urocza

---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

gratulacje za talemt,kupilas rozyczki osobno i opaske?
dzięki dziewczyny za komplementy

tak, rozyczki osobno, ale są b. latwe do zrobienia ze wstązki ale jak wspominalam, nie mialam czasu i wolałam gotowce , opaske juz mialam wczesniej
zrobilam jeszcze jedną, na cienkiej gumce, nawet ładniej wyglądała ale uszka byly odkryte.

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Cytat:
Macie racje, watek ozyl
Milego dnia!
ja tez nie wiedzialam co to znaczy, chociaz na codzien posluguje sie angielskim po prostu nikt nie uzywal takiego skrotu w konwersacjach ale zapytalam i posprawdzalam, od czego jest wujaszek G.
Stary 2012-09-06, 15:15   #2938
_Maya_
Zakorzenienie

Cytat:

Ktoś podmienił mi dziecko, z pogodnego maluszka zrobił się nerwusek, nie chce spać w dzień, o spacerach nie ma mowy, ogólnie wszystko na nie od trzech dni, wiem że to stan przejściowy, ale jestem lekko tym zmęczona... człowiek szybko przyzwyczaja sie do dobrego
o tak! moja przez ostatni tydzień odkryła piąstki i wścieka się jak nie może całej do buzi wsadzić a jak podmienię jej na smoka to go tak ssie intensywnie aż wyskakuje i znowu wrzask

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Dlaczego jeśli ktoś ma coś do powiedzenia nie powie mi tego wprost tylko za plecami...?
bo jest tchórzem?

a ja od siebie napiszę, że tydzień temu gdzieś załapałam wirusa - do tej pory z nim walczę a przy okazji zaraziłam córkę - dostała krople i wit C i męża wczoraj porozkładało teraz mam dwójkę dzieci na głowie, która pęka, bo zaatakowało mi zatoki fajnie, co?
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 15:28   #2939
_millena
Zadomowienie

"nie pierwszy raz zrobił się kwas" , zapomnijmy o tym, każdy powiedział co sądzi, nalezy teraz oczyścić atmosfere i wrócić na dawną ścieżkę.

co możecie polecić na wrzeszczącego ząbkującego bobasa?

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 15:29   #2940
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Maya_ Pokaż wiadomość
bo jest tchórzem?
albo rzadko udziela się na forum?

---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
"nie pierwszy raz zrobił się kwas" , zapomnijmy o tym, każdy powiedział co sądzi, nalezy teraz oczyścić atmosfere i wrócić na dawną ścieżkę.

co możecie polecić na wrzeszczącego ząbkującego bobasa?
mam ten sam problem
Dostał pedicetamol i dentinox i się bawi.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości