Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. VI - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-06, 11:53   #2311
dominej
Raczkowanie

Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. VI

Dzień dobry wszystkim
Udało mi się Was nadrobić
Pogoda do d.. to i humor też...

Moja mała chce, żeby ja stawiac na nóżkach, mimo, że chwieje się na wszystkie strony, no ale jak nie to sie drze w niebogłosy...

Nie mam siły jej tak trzymmać - staram sie ja podtrzymywać tez pd pupą... Sama nie wiem...

Co sądzicie o czymś takim??
http://allegro.pl/szelki-moon-walk-d...610774637.html

Widziałyście coś takiego na żywo, albo któraś ma takie coś??

Sens mojego życia - Dobrusia (12.10.2011r.)
dominej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 12:02   #2312
janeczka7891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Oliveira79 Pokaż wiadomość
Kochane moje dzisiaj rano siostra mojej kolezanki z pracy z ktora dziele pokój, urodzila córeczke, Malutka dostala 1 pkt jest w ciezkim stanie Prosze Was goraco o modlitwe za Maleńką, za jej zdrowie i siłę do walki o życie.

Ale mną wstrząsnęła ta historia....
szok !!
z całego serca trzymam kciuki za poprawę jej stanu Biedactwo... ;(
Stary 2012-09-06, 12:08   #2313
Bahamadia_25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mszpilka Pokaż wiadomość
dzięki
nie silikonowych nie trzeba

dziewczyny ma do sprzedania nowe z metkami spodnie i sukienkę ciążowe z USA, na All nie poszło, macie jakiś pomysł gdzie by sie udało to sprzedać?

ok.

Jaki rozm masz tych rzeczy i za ile, kuzyna dziewczyna jest w 6 mącu może będzie chcieć ...

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Cytat:
Kochane moje dzisiaj rano siostra mojej kolezanki z pracy z ktora dziele pokój, urodzila córeczke, Malutka dostala 1 pkt jest w ciezkim stanie Prosze Was goraco o modlitwe za Maleńką, za jej zdrowie i siłę do walki o życie.

Boziu włos się jezy oczywiście jestem z Wami

---------- Dopisano o 12:08 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Cytat:
Napisane przez dominej Pokaż wiadomość
Co sądzicie o czymś takim??
http://allegro.pl/szelki-moon-walk-d...610774637.html

Widziałyście coś takiego na żywo, albo któraś ma takie coś??

Ja ale fajne, wyglądają na mocne, ale cena jakaś niska

Tych nigdzie na żywo nie widizałam, ale za to odradzam szelki pod paszki, znajoma mi pożyczyła dla Michała. Beznadzieja dla dziecka które nie chodzi i nie ma równowagi

A te sama bym zamówiła

Zobacz na you tube, może jest jakiś filmik ??
Stary 2012-09-06, 12:21   #2314
dominej
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość

Ja ale fajne, wyglądają na mocne, ale cena jakaś niska

Tych nigdzie na żywo nie widizałam, ale za to odradzam szelki pod paszki, znajoma mi pożyczyła dla Michała. Beznadzieja dla dziecka które nie chodzi i nie ma równowagi

A te sama bym zamówiła

Zobacz na you tube, może jest jakiś filmik ??
Cena niska, bo to najtańsze jakie znalazałam - ale ogólnie na all w niskich cenach są...

Musze poszukać opinii w necie, albo właśnie filmiki jakieś wyszukać...

Sens mojego życia - Dobrusia (12.10.2011r.)
dominej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 12:28   #2315
wariateczka88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
Z małym poślizgiem, ale wrzucam. Zdjęcia po laminowaniu włosów. Tak jak pisałam, po umyciu zawsze takie są, dodatkowo to całe laminowanie wysuszyły mi końce i mam lekke patyki no ale na koniec wrzenia idę do fryzjera przed weselem na kolor, więc i troszkę podetnie
efekt jakis jest,tak ze chyba zle nie bylo ale chyba oliviera wrzucila zdjecie dziewczyny ktora po laminowaniu miala wielkie siano na glowie?i pisalo ze to przeproteinowanie,ja chcialam laminowac ale po tym co zobaczylam sama nie wiem,nie sa w najgorszym stanie moje wlosy wiec nie chce ich skrzywdzic
a butki super takie akurat do smigania,na nie wysokim obcasie

Cytat:
Napisane przez owieczka86 Pokaż wiadomość
Muszę przepis znaleść :-D

A skoro jesteśmy w temacie pieczenia i słodkości to czy planowałyście już może jaki tort zrobić na pierwsze urodziny maluszka...? Niby jest trochę czasu ale ja już myślę i nawet wiem jaki tort bym chciała ale obawiam się że sama mogę nie dac rady go zrobić...

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Janeczko ja musiałam "walczyć" o to żeby obejrzeć "ndinz" i się udało :-D. No właśnie z tym pępkiem też mi się wydaje dziwne i zaczynam się martwić
owieczko do ccc ja sie jakos zrazilam,bo co tam buty kupuje to za miesiac sie rozwalaja,wiec juz sobie odpuscilam,a jest taki sklep street z butami,tam sa swietne,tylko zcasem cena powala

jesli chodzi o pępuszek moja tez miala raz jakiegos strupka czy cos,pediatra powiedziala ze jak mam jeszcze to czym jej przmywalam kikut pepowinowy,to moge tym psiknac,i jejs zybko zeszlo

co chwile ogladam torty i zamierzam sama zrobic,jakis skromny,wyjdzie to wyjdzie nie to nie,zaraz dodam jaki mi sie podoba,wprawdzie na zdjeciu mial byc chyba na chrzest,ale ja go przerobie urodzinowo,chyba ze znajde w necie nowy i mi sie wizja zmieni

Cytat:
Napisane przez nettka_ Pokaż wiadomość
Baha fajne butki

Ehh mam problem z Paulinką
Paulinka nie chcę dać się umyć....wrzeszczy, płaczę i nie chcę usiąść w wannie a zawsze się ładnie bawiła ze swoimi kaczuszkami, chlapała wodą A teraz stoi w wannie i trzyma się mnie i nie chcę puścić:mur : kazałam tż przynieść małą wanienkę ale było to samo. Umyłam ją na szybko A po kąpieli przez 3min tuliła się do mnie aż doszła do siebie....nie wiem co się stało Pamiętam ,że Dalia miała podobną sytuację.
moze sie czegos wystraszyla?nalalo jej wody albo plynu do oczka?moja jak ja kiedys za szybko wlozylam do wanienki,woda nie byla goraca,ale jakos tak sie wystraszylam i pozniej caly tydzien byl placz przy kapieli

Cytat:

starszne napewno bede pamietac o nich w modlitwie,oby malutka wyszla z tego zdrowa

Witam sie
Tz-et wzial wolne,zlitowal sie,moge choc troszke odsapnac,czuje sie lepiej ale wczorajszy wieczor masakra,klotnia,moje przeziebienie i wszystko na raz ehh szkoda slow
wrocilam od fryzjerki,jej slowa kiedy rozpuscila moje wlosy to łałłłłłłłłłłłłłłł przez 5 minut je ogladala,miala co scinac bo gdozine siedzialam chyba na fotelu prawie,a skracalam tylko 5 cm,ale tak sie czuje jak by byly strasznie krotkie,a wcale takie nie sa,wycieniowane i najkrotsze za ramiona

Wymianka

Edytowane przez wariateczka88
Czas edycji: 2012-09-07 o 07:25
wariateczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 12:30   #2316
wariateczka88
Zadomowienie

owieczko prostownica super,no i ta cena
tort jaki wynalazlas sliczny,nie wiem cyz juz to pisalam
mi sie podoba taki,tylko chcialam go przerobic,cala rodzina tz-eta raczej za tortami nie ejst,wiec taki duzy nam nie bedzie potrzebny
no i nie bedzie na chrzciny tylko roczek
i bedzie niebieski,nie rozowy haha
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tort1.jpg (35,7 KB, 28 załadowań)

Wymianka

Stary 2012-09-06, 12:42   #2317
nettka_
Zadomowienie

hej

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 12:57   #2318
janeczka7891
Zadomowienie

Cytat:
hej

Wariateczko ten torcik taki słodziutki, tzn misiu na tym torciku

Edytowane przez janeczka7891
Czas edycji: 2012-09-07 o 10:18
janeczka7891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 13:02   #2319
olka1610
Rozeznanie

oliveira nawet sobie nie wyobrazam co ta koleżanki siostra musi czuc trzymam kciuki żeby dzidziuś się wybronił.
A w ciąży wszystko było ok, nic nie wskazywało na jakieś problemy?
Ile my wszystkie miałyśmy szczęścia że mamy zdrowe dzieciaczki, aż mi wstyd że nieraz marudze że mala nie chce spać itp.

Podczytuje Was trochę ale do poniedziałku pewnie sporadycznie będę zaglądać z racji tych gości. Cieszę się bo to kuzyn tż z 2 dzieci, lubię ich .

A co do tortów to ja jestem antytalent, mam dwa wyjścia albo teściowa zrobi zwykły ale dobry albo kupię jakiś wymyślny ale pewnie w smaku średni rzadko smakują mi kupne torty. Pewnie teściowa zrobi bo na torty z hello kitty i innymi barbie przyjdzie jeszcze czas

wariateczko moimi włosami też się zawsze fryzjerki zachwycają, że takie geste, grube itp. Zachwyt im mina jak przychodzi moment suszenia i modelowania . Ja wczoraj poszłam z mokrymi włosami spac i dzisiaj rano jeszcze miałam mokre, suszenie suszarką zajmuje mi godzinę

Edytowane przez olka1610
Czas edycji: 2012-09-06 o 13:05
olka1610 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 13:33   #2320
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:

a urodzila sie w termiinie? co sie stalo?
Stary 2012-09-06, 13:41   #2321
wariateczka88
Zadomowienie

olka ja az takich gestych nie mam,jej pewnie o dlugosc chodzilo,bo byly naprawde dluuugie ja z mokrymi nie moge chodzic spac,bo pozniej kazdy sterczy w inna strone,a no i tez budze sie z mokrymi jeszcze

Wymianka

Stary 2012-09-06, 13:53   #2322
ela3010
Zadomowienie

Owieczko ja jestem zainteresowana tymi ciuchami, tylko zależy jakie to sa, spodnie, podkoszulki? I jaka cena?
I musiałabym wiedzieć jaka długość spodni bo nam trzeba na 65-67 długość spodni od gumki do końca nogaki. Zrozumiale napisałam?

Baszka czytamy

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Oli strasznie mi przykro
Oby maleństwo było silne
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 14:22   #2323
owieczka86
Zadomowienie

Dziewczyny jak będę przy kompie wstawie link do moich aukcji z allegro z tymi ciuszkami.Nie zostawiam sobie bo to moja ciocia chce przedać na prośbę syna bo no chce kasę za nie na jakieś zabawki zbierać hehe że też mu tak pozwala ale to inna historia.są spodnie,bluzy,kurtki i buty...ceny ustaliła ciocia nie ja

Oli modlimy się za malutka

Baha prostownica przyszła dziś i jest super-na grzywie próbowałam bo młody marudził

Wariateczko śliczny torcik

Pogoda się coś psuje..?młody marudzi
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 15:05   #2324
nettka_
Zadomowienie

Paulinka śpi strasznie marudzi patrzę a tu następny ząb na wyjściu masakra.

Ehh tak buszuje po allegro i nie wiem co kupić rodzicom na podziękowanie

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
Stary 2012-09-06, 15:09   #2325
owieczka86
Zadomowienie

link do moich aukcji http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=7624703 jeszcze mam sporo rzeczy do dodania.

nettka my dawalismy rodzicą na podziękowanie taką księgę do postawienia z jedej strony wierszyk z podziękowaniem a z drugiej miejsce na naszą ślubną fotkę

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-06, 15:21   #2326
nikaa2
Wtajemniczenie

Oliveira
właśnie co się stało?

ja weszłam pochwalić się bilansem małego a tutaj taka wiadomość
młod ma 9kg i mierzy 73cm

wg pediatry powinien wypijać dziennie do 900ml mleka iz tego względu ze na pewno nie wypija tyle ode mnie topowinnam mu 1-2xdz.podawać kaszkę mleczną.... zamiast słodkiego ulepka bobovity mogę mu chyba przygotować mleko hipp2 i zmieszać z kaszka holle bezmleczną? prawda?

Eluś

Nettka
ja z kolei wazon z grawerem szklany podarowałam rodzicom+kosz kwiatów

Edytowane przez nikaa2
Czas edycji: 2012-09-06 o 15:24
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 16:13   #2327
Oliveira79
Zadomowienie

ja tylko na chwilke - potem Was nadrobie... dla tych co przegapily "na dobre..." - zaraz bedzie powtorka

Oliveira79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 16:50   #2328
ela3010
Zadomowienie

Nikuś to chłopak na schwał, długaśny i waga niezła

Oli mojej znajomej córa urodziła sie i też dostała 1pkt Apgar, a teraz pannica i zdrówa jak ryba, będzie dobrze!!!
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 18:22   #2329
kasia_aa
Zadomowienie

Cytat:

ojejciu trzymamy kciuki

---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

ale ten moj smrodek dzis marudny! juz odliczam minuty do kąpieli
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 19:58   #2330
janeczka7891
Zadomowienie

Cytat:

nettka my dawalismy rodzicą na podziękowanie taką księgę do postawienia z jedej strony wierszyk z podziękowaniem a z drugiej miejsce na naszą ślubną fotkę
my też daliśmy taką księgę i powiem, ze bardzo zadowoleni byli a wazon też fajny pomysł.

Cytat:
Paulinka śpi strasznie marudzi patrzę a tu następny ząb na wyjściu masakra.

Ehh tak buszuje po allegro i nie wiem co kupić rodzicom na podziękowanie
za zębolka
wyżej napisałam co my daliśmy

Cytat:
ja tylko na chwilke - potem Was nadrobie... dla tych co przegapily "na dobre..." - zaraz bedzie powtorka
oglądałam ale tak 5/10 kurka wodna bo akurat tz z roboty przyszedl to gadal do mnie, cos tam chcial, tu maly i to takie patrzenie

Cytat:
Napisane przez kasia_aa Pokaż wiadomość
ojejciu trzymamy kciuki

---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

ale ten moj smrodek dzis marudny! juz odliczam minuty do kąpieli
nasz okąpany, wykosmetykowany teraz siedzi sam w pokoju, w łózeczku i sie tam bawi zabawką aż zaśnie

Jaka ja dziś słaba jestem, tzn może nie słaba ale oczy mam strasznie zmęczone.... :/
Stary 2012-09-06, 20:28   #2331
Oliveira79
Zadomowienie

jestem na chwilę, bo tż chyba zaraz kompa przejmie

dziewczyny, DZIĘKUJĘ w imieniu Mamy i Agatki za modlitwę i wsparcie duchowe

otóż ta dziewczyna miala termin na 28 sierpnia, wszystko ok podczas całej ciąży, dobrze się czuła z dzidziusiem też było ok...

nie znam szczegółów poza tym że urodziła naturalnie, a Malutka byla owinieta pępowiną - musiała się chyba poddusić podczas porodu tylko to mi przychodzi do głowy, bo mama była pod stałą opieką super położnika... poza tym w tym szpitalu (ja też tam rodziłam) jak tylko kobieta trafia na położniczy, to ląduje pod ktg, więc jakby cos się dzialo wczesniej to myslę że by jej cc zrobili...

czy mogło byc tak, ze podczas przechodzenia przez kanal rodny Malutkiej mocno zacisnęła się pępowina i stąd ten stan? mam nadzieję, że tak bylo, bo to by oznaczało, że to niedotlenienie było chwilowe i nie będzie żadnych komplikacji i zmian w mózgu

cały czas robia badania i na pewno robią wszystko żeby Maleństwo bylo zdrowe

koło 13ej kolezanka dostala info od ojca dziecka, że oddech sie ustabilizował tyle co się dowiedziała, że gazometria w porzadku (cokolwiek to znaczy to chyba dobry znak)

z niecierpliwością czekam na info od koleżanki nie mogę się na niczym skupić...

najpierw jedna z naszych Mamuś teraz ta sytuacja... a ja narzekam że jestem niewyspana albo że kasy brakuje

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ----------

moja córcia dziś skończyła 9 mies... Agatka jest o tyle dokładnie młodsza nawet o podobnej godzinie się urodziła

właśnie dostałam info od znajomej położnej, że z Niuńką coraz lepiej
musi byc dobrze

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

koleżanka napisala i potwierdziła - Maleńka je z butelki, rusza się, spirometria dobra, jutro planują odłączyć ją od tlenu
jutro dowiem się wiecej...

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

dobranoc kobitki

wypompowana jestem z nadmiaru emocji dzisiaj

Oliveira79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 20:34   #2332
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety

eh, 3mam kciuki za malutką i znikam za raz spać, bo padam...
idą nam zęby które nie wiem juz, w każdym bądź razie mała w złobie dostała gorączki, wymiotowała i miała biegunke a potem tak nagle jak sie pojawiło, tak nagle znikło;/

http://www.suwaczki.com/tickers/relguay3w0a6i2sn.png

http://s2.pierwszezabki.pl/046/0462819b0.png?8210
zmyslkobiety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 20:45   #2333
janeczka7891
Zadomowienie

Oli to super wiadomości, mała wyjdzie z tego głęboko w to wierzę Jeszcze jej mamuśka też będzie narzekać na nie przespane noce hihihi

Zmysł ciekawe co to mogło być :/ żeby tak szybko przeszło??? może mała dostała coś do zjedzenia nie teges....
Stary 2012-09-06, 20:49   #2334
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety

nie wiem, rano na próbę dałam jej trochę tego słoiczka naleśniki z jabłkami, moze to? no nie wiem zobaczymy jak jutro dzien, ide naprawde:P

http://www.suwaczki.com/tickers/relguay3w0a6i2sn.png

http://s2.pierwszezabki.pl/046/0462819b0.png?8210
zmyslkobiety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 21:06   #2335
kasia_aa
Zadomowienie

Oli az się łza w oku kreci...dzieki Bogu wszytko dobrze! Maleństwo widać jest silne i chce porządzić na tym świecie
kasia_aa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 21:17   #2336
janeczka7891
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia_aa Pokaż wiadomość
Oli az się łza w oku kreci...dzieki Bogu wszytko dobrze! Maleństwo widać jest silne i chce porządzić na tym świecie
no bo to kobieta jest a baby są silne Będzie dobrze.
Stary 2012-09-06, 21:17   #2337
saaraa_lub
Rozeznanie

Oli widać,ze Maleńka jest silna i ma wolę walki.Wyjdzie z tego

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-09-06, 21:30   #2338
owieczka86
Zadomowienie

Jestem... po popołudniu marudzenia i płaczu z niewyspania.dopiero po kąpieli poszedł spać przy cycusiu,mam nadzieję że dzisiejsza nocka będzie lepsza od poprzedniej:-D

A co tu tak cicho jakoś???

Oli super że z maleńka lepiej wszystko będzie dobrze.

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

Mój dzieć już się naspał w łożeczku obudził się wzięłam dałam smoka a no siada,wzięłam do siebie przytuliłam i nic usiadł i zaczął płakać...a teraz to go w wózku bujam żeby zasnął... Coś czuje że to jednak będzie ciężka noc...

Edytowane przez owieczka86
Czas edycji: 2012-09-06 o 21:21
Stary 2012-09-06, 21:41   #2339
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem... po popołudniu marudzenia i płaczu z niewyspania.dopiero po kąpieli poszedł spać przy cycusiu,mam nadzieję że dzisiejsza nocka będzie lepsza od poprzedniej:-D

A co tu tak cicho jakoś???

Oli super że z maleńka lepiej wszystko będzie dobrze.

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

Mój dzieć już się naspał w łożeczku obudził się wzięłam dałam smoka a no siada,wzięłam do siebie przytuliłam i nic usiadł i zaczął płakać...a teraz to go w wózku bujam żeby zasnął... Coś czuje że to jednak będzie ciężka noc...
Twoj tez sie tak co chwile budzi???? moj non stop i w dzien nie chce spac, idzie oszalec juz
ja juz mega kiepskie nocki dwie pod rzad :/

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 21:43   #2340
nettka_
Zadomowienie

Oli suuuuper ,że z małą już lepiej

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości