Babie lato za pasem, ranki chłodne, Młode Żonki 2012 i PMki są relacji głodne cz. 29 - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-06, 13:50   #2731
iceflower
Przyjaciółka KWC

Dot.: Babie lato za pasem, ranki chłodne, Młode Żonki 2012 i PMki są relacji głodne c

Cytat:
Napisane przez ewuszkaaa Pokaż wiadomość
Czytałam gdzieś, że silikony dzielą się na 3 grupy o różnej rozpuszczalności w wodzie. Ale to narazie za dużo wiedzy Teraz mam szampon z SLS na 1 miejscu i odżywkę z silikonem, a też się przetłuszają. Myję codziennie. Muszę wypróbować na własnej skórze, bo za cenę tego, że przestanie mnie swędzieć głowa mogę siedzieć i grzebać na półkach sklepowych nawet tydzień. Moje kosmetyki będą mieć metkę "testowano na ewuszce"
Wiadomo że najlepiej dobrać do siebie, ja tez wychodzę z tego założenia, tylko nie uważam, żeby popadanie w przesadę było dobre. W sumie dotyczy się to wszystkich sfer życia.
Na forum Pytania do Fryzjerki masz wykaz wszystkich z podanym czym je zmyć. To tak kończąc OT.

Dzisiaj spędzę wieczór przy winie na oglądaniu zdjęć ze ślubu moja siostra przyjechała a jeszcze ich nie widziała.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 13:56   #2732
(kicia)
Zakorzenienie

Dot.: Babie lato za pasem, ranki chłodne, Młode Żonki 2012 i PMki są relacji głodne c

Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
Bo musisz złożyć nowy wzór podpisu zwymyślałam gościa na mlinii jak mi to powiedział, uważam że jak wszystko się załatwia przez telefon/kuriera to to też się powinno.
Boże ja w życiu nie byłam w ich banku nawet umowa przyszła poczta tylko musiałam odpisać i poleconym odesłać

Cytat:
Napisane przez Alejka13 Pokaż wiadomość
Mam pytanie do Ciebie KICIU: Warty jest polecenia Twój fotograf? Ile miałaś ostatecznie zdjęć?
Ja jestem bardzo zadowolona zdjęć mam lekko ponad 700(wiem że było więcej ale ... W umowie jest minimum 300na płycie dvd a sprawdzałan nagrali pełną płytę) wszystkie zdjęcia są pięknie obrobione, na weselu robili dużo zdjęć gości. Co do pleneru to najpiękniejsze foty wyszły tam gdzie się nie spodziewałam. Zdjęć z pleneru mam ok 150 ale teraz widzę po ofertach niektórych fotografów że to i tak nie jest źle zwłaszcza że wszystkie zdjęcia są obrobione a nie tylko te albumowe.
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 13:58   #2733
Alejka13
Zadomowienie

Dziękuję za odpowiedź Kiciu
Alejka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 14:00   #2734
jagata
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja słyszałam że słoiczki to zło największe. Ale nie mam jeszcze dziecka więc nie czytałam co tam siedzi.

Natomiast wujek TŻ ma duże gospodarstwo i sprzedają warzywa i owoce do któregoś z zakładów produkujących soczki czy słoiczki i oddaje się tam te najgorszego sortu warzywa i owoce (zresztą do całego przetwórstwa), których nie można sprzedać do normalnego handlu, bo są skarłowaciałe, nadpsute, obite itp.
Ja na ten temat mam inne zdanie. Nie chcę robić reklamy, ale ładnych parę lat temu dostarczaliśmy marchewkę do jednego zakładu, który produkował m. in. dania dla najmłodszych. Po pierwsze trzeba było siać tylko wybrany gatunek marchwi. Mieliśmy restrykcje dotyczące oprysków i dwa razy przed zbiorem musieliśmy badać zawartość związków chemicznych w warzywach i dostarczać wyniki do zakładu. Oni potem albo akceptowali albo dawali nowe zalecenia co do pielęgnacji.
Jak się zawoziło do zakładu, to na "bramie" robione były dodatkowe badania i wg uzyskanych wyników kwalifikowali ją albo do przetworów dla najmłodszych albo dla starszych dzieci albo kazali cały towar zabrać z powrotem.

Cytat:
Bo oni chyba kręcą program w Almie, to ceny wiadomo jakie są. Ale to mnie nie interesuje, sama sobie potrafię sparwdzić ile co kosztuje. A całej reszty już nie.

Czytałam gdzieś, że silikony dzielą się na 3 grupy o różnej rozpuszczalności w wodzie. Ale to narazie za dużo wiedzy Teraz mam szampon z SLS na 1 miejscu i odżywkę z silikonem, a też się przetłuszają. Myję codziennie. Muszę wypróbować na własnej skórze, bo za cenę tego, że przestanie mnie swędzieć głowa mogę siedzieć i grzebać na półkach sklepowych nawet tydzień. Moje kosmetyki będą mieć metkę "testowano na ewuszce"
Mi się rzuciło w oczy jak podali, ze kilogram jabłek kosztuje 2 zł. Ja takiej ceny od kilku lat w krakowie nie widziałam.
Stary 2012-09-06, 14:04   #2735
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Dziękuję Ice, zajrzę tam

"Kobieta wierzy, że 2 i 2 zmieni się w 5,
jeśli będzie długo płakać i zrobi awanturę"

- George Elliot
ewuszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 14:08   #2736
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Dobry!!!

Kilianno fajna relacja Jajeczna jest popier%^&*&^% do ntej potęgi... Nie warto się takimi kreaturami przejmować

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
wymyśliłam jak sie uczeszę. od góry zrobię tapir, w dole głowy z tyłu warkocz i coś takiego:
Makijaż cud, miód i orzeszki , poprzednia fryzura mi się nie podobała. Teraz jest o niebo lepiej, bardzo ładnie Ci w upiętych z boku i lekko kręconych włoskach. Ale tapir wydaje mi sie zbędny.

Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość
zapomniałam Wam opowiedzieć o pewnej gościówie weselnej...
mówiąc w skrócie- nie znalazła ani jednej pozytywnej rzeczy na Naszym weselu, nic się jej dosłownie nie podobało i wszystko było źle...
ale dokładniej opisze na poczcie.
Niestety i tacy ludzie chodzą po świecie. Ale to jedynie jej strata, że tak myśli.

Cytat:
Napisane przez klaudusk_a Pokaż wiadomość
życzę sukcesów wszystkim starającym się

urodzić dzidziusia wiosna/lato to najlepsza pora (według mnie), ja córkę urodziłam w kwietniu kiedy robiło się cieplutko i nie musiałam się bać, że jako noworodek złapie coś, albo, że będę musiała siedzieć z nią w domu, tylko bardzo szybko mogłyśmy wychodzić na spacerki
Coś w tym jest, moja maminka wszystkie swoje córy urodziła wiosną, od razu werandowanie, spacerki, świeże powietrze, bez chuchania i dmuchania, by tylko się nie przeziębić.

Cytat:
możecie uznać, że jestem nienormalna myślicie, że tragedia jest z tą jego koszulą? dojdzie jeszcze kamizelka i krawat, także w sumie będzie wystawać tylko kołnierzyk i mankiety.
Gdzie tam tragedia. 90% gości nawet nie pomyśli, że to inny odcień bieli.
A mąż to wie, że jest umieszczany na forum???

Cytat:
Napisane przez a u d r e y Pokaż wiadomość
A teraz oto Nasze małe cudo. Tworzone od marca, wypocone przez Mężulka, wymyślone przeze mnie.
Wybaczcie nieporządek, ale owoce mamy zawinięte w reklamówkę bo walczymy z owocówkami .
Totalne cudo Pięknie wkomponowane, kolorystyka idealna i te zielone dodatki! Gratuluje pomysłu i wykonania!

Cytat:
Napisane przez Jamee Pokaż wiadomość

wpadłam na chwilę by oznajmić, że został

[CENTER]1 miesiąc do ślubu
To widzimy się za miesiąc

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Dziewczyny babka za dekoracje krzykła 1200... kuźde,,, zastanawiam się, czy nie ubierać sali samej...
Kup sobie parę świeczek i innych duperel w Twojej kolorystyce, może jakieś wazoniki i po kwiatku do nich, koszty będą nieporównywalnie mniejsze, a i tak będzie pięknie

Cytat:
Ja słyszałam że słoiczki to zło największe. Ale nie mam jeszcze dziecka więc nie czytałam co tam siedzi.

Natomiast wujek TŻ ma duże gospodarstwo i sprzedają warzywa i owoce do któregoś z zakładów produkujących soczki czy słoiczki i oddaje się tam te najgorszego sortu warzywa i owoce (zresztą do całego przetwórstwa), których nie można sprzedać do normalnego handlu, bo są skarłowaciałe, nadpsute, obite itp.
Dlatego w miarę możliwości najlepiej jest hodować warzywa i owoce w swoim ogródku/sadzie, to podawać dzieciaczkom, robić swoje przetwory- co na prawdę nie jest trudne, zamiast kupować chemię w sklepach.
Z ludzi na wsi się śmieją, że kury hodują na swojskie jajka, że mają króliki czy kaczki na mięso, że to się nie opłaca, że na podwórku śmierdzi. Ale jest milion razy zdrowsze od tego co się kupuje i nie raz smaczniejsze.

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 14:16   #2737
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niusia_87 Pokaż wiadomość
Wiesz ile osób z Tojego roku załapało się do szkoły?

Myśl pozytywnie i się nie stresuj
Mało i z tego co się orientuje to będzie coraz gorzej...

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 14:23   #2738
maruda80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Mało i z tego co się orientuje to będzie coraz gorzej...
Jest ciężko.
Mam wykształcenie pedagogiczne ale nie pracuje w zawodzie bo nigdzie pracy nie mogłam znaleźć - moje dośw. pedagogiczne skończyło się na stażu zawodowym. Zresztą w tym roku zwolnili mnóstwo nauczycieli - moje 2 szwagierki obecnie bez pracy (germanistka i nauczycielka matematyki) więc nawet nie myślę o powrocie.

maruda80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 14:44   #2739
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
Jest ciężko.
Mam wykształcenie pedagogiczne ale nie pracuje w zawodzie bo nigdzie pracy nie mogłam znaleźć - moje dośw. pedagogiczne skończyło się na stażu zawodowym. Zresztą w tym roku zwolnili mnóstwo nauczycieli - moje 2 szwagierki obecnie bez pracy (germanistka i nauczycielka matematyki) więc nawet nie myślę o powrocie.
Wiem dlatego chcę robić kurs z programowania albo podyplomówkę bo tam jest dużo większa kasa niż w szkole i ofert jak na razie sporo. A ja mam studia z informatyką wiec myślę, że jakoś by poszło.

Laura

Stary 2012-09-06, 14:50   #2740
E87
Wtajemniczenie

Cytat:
To będzie offtop - zapraszam na wizaż kosmetyczny , a tu w skrócie:
Sodium Lauryl Sulfate lub Sodium Laureth Sulfate (SLS) - to podobno mocno alergizuje, zwłaszcza jak ktoś myje codziennie jak ja. Zwykle na pierwszym miejscu w składzie! Zdziera barierę lipidową skóry, czyli potem musisz nawalić odżywek i balsamów, żeby nawilżyć. Ale okazuje się, że prawie wcale nie nawilżamy, tylko smarujemy się silikonami, które nie nawilżają, tylko robią powłokę, którą zmywasz potem tym SLS i tak w kółko, a przemysł kosmetyczny puchnie Do tego PEG w składzie oraz DMDM i takie cuś "2-bromo-2-nitropopane-1,3-diol" - parabeny i konserwanty, któreś są rakotwórcze. Najbardziej zirotowałam się tym, że płyn do higieny intymnej Ziaja ma SLS. Co jak co, ale TAM chyba powinno się tworzyć barierę a nie ją niszczyć. Narazie taką mam wiedzę ogólną. Polecam oglądanie w necie lub TVN style "wiem co jem i wiem co kupuję" Można się zdziwić.
Dobrze wiedziec -dziekuje za info
Cytat:
Wiadomo że najlepiej dobrać do siebie, ja tez wychodzę z tego założenia, tylko nie uważam, żeby popadanie w przesadę było dobre. W sumie dotyczy się to wszystkich sfer życia.
Na forum Pytania do Fryzjerki masz wykaz wszystkich z podanym czym je zmyć. To tak kończąc OT.

Dzisiaj spędzę wieczór przy winie na oglądaniu zdjęć ze ślubu moja siostra przyjechała a jeszcze ich nie widziała.
Ymmm ale mily wieczor sie zapowiada
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 14:55   #2741
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Lady przeczytałam o Twoim problemie i Cię bardzo mocno! Mam nadzieję, że będzie lepiej!!

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 15:04   #2742
MiciaKicia
Zakorzenienie

Dziewczynyyyy zna sie któraś na html ? Bo .... szukam kogoś kto by mi pomógł z szablonem na bloga. Bo chcę jakiś ładny a ja taka sierota
Przepraszam za off

Kroimy: 2016(?)
MiciaKicia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 15:09   #2743
melod_y
Zakorzenienie

Relacja Melod_y 1.09.2012
Piatek…
Szczerze mówiąc nie pamiętam juz co sie działo w piątek, ale wiem ze byl to niesamowicie zabiegany dzień… Chyba układaliśmy stoly, winietki, odbieraliśmy ciasto…
Wtedy tez nasza wspaniała Pani z sali zauważyła ze brakuje 3 blach tiramisu i polowy domówionego tortu do pokrojenia w kuchni… ( jak to dobrze ze to dopilnowała bo w tym calym zamieszaniu nawet przez mysl nie przeszlo mi sprawdzic zamówienie)
Oczywiście zaczęły się telefony, ze nam zamienia to na inne ciasto, ale to mnie nie interesowało bo tiramisu mialo być podane wszystkim gosciom jako deser na poprawinach… :/
A tortu tez nie dam połowie gościom innego.. Myślałam ze ich tam rozniosę :/
Skończyło się na tym ze piekli w nocy resztę trotu, ale im się udalo cale szczescie..
Pojechaliśmy zmeczeni do domu, robilismy tablice stołów i poćwiczyliśmy pierwszy taniec… Miałam mala zalamke w co ja się wpakowałam (odnośnie wesela, bo przecież to tak malo realne aby wszystko się udalo)
Położyłam się spac ok. 1.00… spalam bardzo dobrze…

SOBOTA
Rano obudziłam się już przed 6:00, zadzwoniłam do TZ aby przyjechał jeszcze poćwiczyć taniec.
Kiedy TZ przyjechal powiedział mi zabawna rzecz, ze rano otworzył sobie tymbarka a pod kapslem znalazł napis „ to nie żarty”
Pozniej pojechaliśmy do kosciolka zapłacić księdzu i dac ciasto… Wstąpiliśmy tez na chwile do TZ, pośmialiśmy się. Ogółem atmosfera była troche nerwowa jednak wciąż nie odczuwałam ze „dzisiaj” jest Nasz ślub…

Pogoda była taka sobie… Było parno i szaro.. Poszłam się wykąpać a TZ. pojechał załatwiać już swoje sprawy… Po kapieli pojechałam odebrac poduszkę na obraczki z kwiaciarni i bukieciki na samochód które okazaly się być bardzo duze, chociaz wyraznie zaznaczałam ze chce male..
Ale powiem szczerze. GUZIK mnie już to obchodziło
Pojechałam pędem do fryzjera, a TZ pojechał odebrać mój bukiet i butonierki… Po drodze zabral tez moje kwiatki do włosów (gipsówkę i frezje)
U fryzjera czekałam 40 minut aby Pani zaczela mnie czesac… Już wtedy wiedziałam ze mamy zaje***isty poślizg i nie wiedziałam czy z czymkolwiek się teraz wyrobimy… (fryzurkę robiłam bardzo podobna do Madzi. Mam nadzieje ze się nie pogniewa ) Po fryzjerze planowałam jechac na sale jeszcze pogadać z zespołem, sprawdzic rozsadzenie gosci itp., ale wiedziałam ze nie dam rady… Zadzwoniłam wiec po siostre aby pojechali zrobic to za mnie…

Do domu wróciłam w rekordowym tempie…. Chyba nigdy nie wyprzedziłam tak duzo samochodów… Makijaż mialam mieć wykonany w domu.. Kiedy wróciłam kosmetyczka miala tylko 30 minut na wymalowanie mnie.
Niestety atmosfera była niesamowicie nerwowa a wizażystka wydaje mi się ze była zla za to, ze tak malo czasu jej zostalo i musiala się spieszyc. :/
Dlatego na filmie z makijażu była cisza jak makiem zasiał… a i ja ledwo łapałam dech.. Wymalowała mnie bardzo ladnie. Pozniej szybkie ubieranie… Sukienke mialy zapinac mi dwie siostry, ale jedna na chwile przed ochlapała się woda, dlatego pomagała mi mama i siostra (świadkowa)

Buty… Moja piękne buty za 160 zl z kamieniami – nie dałam rady.. czulam się w nich niepewnie i założyłam sandaly za 40 zl… suknia wiec była troche za dluga :/

Przyjazd TZ- Kiedy się ubrałam zeszłam do mojego wujostwa które przyjechalo do nas z babcia.. Chwileczkę posiedzieliśmy, i nagle patrze podjeżdża TZ !!
Nie wiedziałam kiedy dokladnie mam wyjsc bo orkiestra grala tylko melodie dlatego ponoć chwilke czekali pod domem
Kiedy wyszlam zobaczyłam tylko jego mine mowiaca „wow” :P
Zapielam butonierke, ucałowałam w policzek… I przywitałam z jego rodzicami
Oczywiście TZ przywital się również z moimi goscmi a ja sierota o tym zapomniałam
Poszliśmy na błogosławieństwo.. Mamie TZ zaszkliły się oczy a ja ciagle się uśmiechałam (teraz zastanawiam się czy nie wyszlo to głupio bo jednak to może powinna być „wzruszajaca” chwila ) Nasz wspanialy zespol nauczyl się specjalnie dla mnie grac na skrzypcach i grali na nich pod domem - przyznam szczerze ze nie zwróciłam nawet na to uwagi bo było tak duzo emocji.. Dowiedziałam się tez ze moja babcie siedziała w altance i wycierala tylko oczka .. Ponoc był to na prawde wzruszający widok..
Po blogoslawienstwie ruszyliśmy w strone naszego wspaniałego cadillaca ! Był BOSKI!!!!! Czulam się jak w jakims hamerykanskim filmie!
Pod kościołem zaczal się problem ;/ Koleżance przedłużył się slub prawie o 40 minut :/
Szkoda ze nie pomyślała o nas bo wiedziała ze przyjedziemy… Nie ladnie z jej strony… Podjechaliśmy wiec z drugiej strony kościoła pod plebanie i pogadaliśmy chwilke z księdzem.. Pozniej poszliśmy do zakrystii podpisac dokumenty i okazalo się ze nie zabraliśmy kartek ze spowiedzi… Troche zrobila się nerwowa atmosfera, ale ksiądz pozwolil nam je doniesc pozniej
Ślubu udzialal nam kuzyn mamy TZ.. zapytal nas czy chcemy mowic przysięgę z pamieci czy powtarzac.. ja powiedziałam ze mogę mowic z pamieci, ze co to za problem i nawet mu powiedziałam cala „regulke” Po chwili jednak stwierdziłam ze może jednak lepiej nie, bo co jeśli przypadkiem się pomyle … tak wiec załatwiliśmy formalności i udaliśmy się w strone głównego wejścia… Niestety nasi goscie nie wiem dlaczego stali na zewnatrz niesamowicie się wkurzyłam a moja wnerwiona mina mam nadzieje ze nie zostala nagrana :/
Tak wiec poprosiliśmy wszystkich o wejście, siostra odpięła mi tren (mam nadzieje ze go ladnie ułożyła chociaz) i weszliśmy do kościoła…
Powiem Wam ze nie stresowałam się nic a nic.. Caly czas mielismy usmiech na twarzy, ale za rece niestety nie mogliśmy się złapać, bo były krzesla które nam to uniemozliwly…
Kazanie było przepiekne… Ksiądz mowil do nas po imieniu… kamerzyści i fotograf niesamowicie dyskretni… nie kamerowali nachalnie z odległości 1 metra… Byli fantastyczni!

Przysiega- i tutaj dalam plame na calej lini
Ja, która TZ przypominałam od tygodnia ze ma pocałować obrączkę- zapomniałam
Ja, która mówiłam ze ma patrzec mi w oczy omal ze nie złożyłam przysiegi księdzu… Drżał mi glos, a TZ myślał ze zaraz wybuchnę śmiechem.. ale nie było mi do smiechu niestety … Składając przysiege na początku powtarzałam za księdzem a pozniej go wyprzedzilam i mówiłam z pamieci… bylam wsciekla na siebie ze tak zawalilam…
Na szczescie ksiadz konczac msze obrucil to w zart

Jako ze pogoda była niepewna nie ustalilismy gdzie będą składane zyczenia…
Kiedy wyszllismy z kościoła obsypano nas grosikami i platkami… Ponoc w ekspresowmy tempie uwinęliśmy się z tym.. Wtedy tez podeszla do nas mama TZ i zapytala gdzie chcemy mieć składane zyczenia…. Ludzie stali i się patrzyli a ja w przerażeniu nie wiedziałam dlaczego Oni do nas nie podchodza… dlatego pociągnęłam TZ za reke i powiedziałam ze jedziemy na sale… Nie wiem dlaczego tak mnie nerwy zjadły…Dzisiaj mysle ze nawet nie mieli okazji nam złożyć życzeń te osoby które przyszły tylko do kościoła….
Nawet nie podpięłam trenu i mialam cala suknie brudna bo mielismy kawalek do samochodu :/
Tyle dobrze ze w drodze na sale zaczal troche padac deszcz… Mam wiec pretekst ze to było zamierzone

Do Sali mielismy jakies 25 km…Ani ja, ani TZ nie mielismy przy sobie telefonu a mielismy dac właścicielce znac kiedy wyjedziemy tak wiec zostawcie sobie telefon w torebce w samochodzie bo może się przydac..
Mialam 2m welon który w czasie drogi na sale TZ wypuścił przez okno aby mógł pieknie falowac na wietrze . Niestety jako ze ta droga jest bardzo ruchliwa na sale jest ciezko skręcić i niestety kamerzyści nie zdarzyli na trzaskanie kieliszkami. Czekaliśmy chwile, ale nie chcieliśmy az tak bardzo przeciągać… Później życzenia, stos kwiatow ! Niesamowite przezycie być po tej drugiej stronie i slyszec tyle cieplych slow! Wszyscy chwalili sukienke, mowili ze wygladm pieknie!

Winietki- tylko 2 osoby mialy jakies „ale” Na szczescie nie słyszałam tych oburzeń bo nie było mnie wtedy na sali z jedzeniem…

Obiad- zjadłam tylko troche rosołu i drugiego dania. Jedzenie było nieziemskie! Z reka na sercu powiem ze lepszego nie jadlam! Ludzie oddawali puste talerze i byli niesamowicie zadowoleni
Jedyny stres który we mnie jeszcze siedział to pierwszy taniec.. Wiedziałam ze będzie ciezko z troche przydługawa suknia.. tańczyliśmy układ i powiem szczerze ze troche zaluje… Mysle ze naturalniej by wyszedl normalny taniec przytulaniec… Nerwy jednak robia swoje.. Na prawde. I chociaz w domu czasem wszystko szlo pieknie i ladnie to my jednak się troche pogubiliśmy… Nie wiem jak to wyszlo. Pozniej wjechal tort.. Był pyszny.! Troche głupio się czulam jedząc go na srodku sali tym bardziej ze bylam tak najedzona ze nie dalam rady go dokończyć …. TZ tez zostawil troche.

Drink- bar! Kolejki był do niego niesamowite! Cieszył się ogromnym ale to OGROMNYM zainteresowaniem! Każdy chciał czegoś spróbować

Około 22:00 byliśmy z TZ niesamowicie zmeczeni… Nawet wyżebrałam od kelnerow ich redbule bo nie dawalam rady… Nogi już wtedy mialam bardzo obolale a pęcherze na stopach wieksze niż 5 zl :/ nie mogłam tanczyc ale chciałam dac z siebie wszystko… W sukni zrobila mi się mala dziura do której co chwila wpadal obcas i ciezko było tanczyc szybkie tance… Poszlam wiec na gore zaszyc ja, posiedziałam chwile z kamerzystami i fotografem

Muzyka miedzy piosenkami- sprawdzila się u nas idealnie (mielismy dwie sale) dzieci się bawily kiedy rodzice siedzieli przy stolach. My sami z TZ często tańczyliśmy do muzyki brathankow, albo innych z playlisty J
Apropo muzyki! Była FANTASTYCZNA! Boze nie wiem jakim cudem trafiliśmy na tak genialny zespol!!! Ludzie byli w szoku ze tak pieknie graja pod noge! Kilka osob już zaklepało sobie termin na swoje wesela !

Oczepiny- bukiet krawat zlapali bardzo rozrywkowe osoby dlatego zespol puścił piosenke z jajcem „ przelec mnie w koniczynie”

Kamerzyści ( z Ponania ) mowili ze w zyciu jeszcze nie byli na takim weselu gdzie nie nadążają z kamerowaniem ludzi w tancu!!
Po oczepinach chwileczke posiedzieliśmy na schodach w świetle lampionow. kamerzyści zrobili nam kilka ujec a pozniej chwilke pogadaliśmy o wszystkim i o niczym -co okazalo się pozniej ze było caly czas nagrywane
Zreszta na sali tanecznej tez była ukryta przez cala noc jedna kamera wiec licze na piekny i naturalny film
Ok. 4 ludzie zaczeli się zbierac , a my z TZ i 3 inne pary (naszych kumpli) zostalo na noc na sali. posiedzieliśmy chwile na tarasie, a ja w miedzy czasie spokojnie wyciągałam sobie wsuwki z wlosow. Pozniej chlopcy wpadli na geniany pomysl tego aby pograc sobie na perkusji.organach, gitarach (za wczesniejszym pozwoleniem od zespolu) a ja w potarganych wlosach tanczylam sobie z TZ na koniec chlopcy zatanczyli uklad do muzyki: „jezioro łabędzie”
Dlugo się bawiliśmy jeszcze sami… na koniec już nie czułam nog.. TZ podniosl mnie na rece i niestety poszla wierzchnia warstwa sukni (na szczęście po szwie)
----->obalam mit ze nocy poślubnej nie ma

melod_y jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 15:09   #2744
melod_y
Zakorzenienie

Nastepnego dnia mielismy wspolne śniadanie, i poprawiny. Swoja droga świetne! Pomimo ze chyba polowa gosci nie przyszła wybawiliśmy się do upadłego
Mam tez ciekawy filmik co się dzialo na sali podczas przerwy zespołu
Ogółem pod koniec poprawin orkiestra przysiadla się do naszego stolu i śpiewaliśmy „stare” piosenki. Szkoda ze nie mielismy śpiewników.
Wlascicielka Sali przygotowala nam za darmo wspanialy szwedzki stol! Kobieta jest fantastyczna! Mielismy stos owocow- arbuzy, ananasy, TRUSKAWKI! Trzy rodzaje sledzi, faszerowana szynke, oscypki i mase wedlin! Dodatkow dostaliśmy ruskie pierogi w podgrzewaczu! No mowie Wam niebo na ziemi!

Dodatkowo goscie dziekowali ze zostawiliśmy kilka kocy na tarasie które chronily ich od zimna

Podsumowując.. – emocji nie da się opisać, pomimo ze sa nerwy myślę ze każdy musi po swojemu przeżyć ten dzien Niezapomniane chwile, wspomnienia. A jednak najbardziej ciesza zadowoleni goscie mówiący ze wszystko jest takie piękne, takie dobre a zabawa wyśmienita
To nic ze zapomniałam ubran na przebranie, szamponu, plynu do demakijazu
I nawet te wpadki człowiek będzie wspominac do konca zycia Bo przeciez to były piekne chwile I mam nadzieje ze na dlugo pozostana w naszej pamieci

Stary 2012-09-06, 15:16   #2745
MiciaKicia
Zakorzenienie

Melody jaka długa relacja!!! a jaka pieknakl aski:

Stary 2012-09-06, 15:22   #2746
justyna_g4
Zakorzenienie

Melody super relacja

Laura

Stary 2012-09-06, 15:24   #2747
iceflower
Przyjaciółka KWC

melod_y za relację chociaż musze przyznać że nie odniosłam wrażenia żebyś się nie stresowała
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 15:25   #2748
melod_y
Zakorzenienie

taka szczegółowa tylko dlatego aby za jakies 10 lat moc do niej wrócić

---------- Dopisano o 15:25 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

.
Cytat:
melod_y za relację chociaż musze przyznać że nie odniosłam wrażenia żebyś się nie stresowała
oj to prawda stresowa lam sie... szczerze mowiac dopiero po 22 jakos wszytsko ze mnie splynelo ale ja wiedziałam ze tak bedzie
moze przez chwile w kosciele na kazaniu poczulam chwilowy brak nerwow, ale pozniej balam sie ze potkne sie o tren a jak przysiege spitolilam to juz wogole odechcialo mi sie wszytskiego

Stary 2012-09-06, 15:30   #2749
Madziuniusia
Zakorzenienie

mama ubrana za strój sukienka + żakiet zapłąciłyśmy 35 zł, a za buty 60

i cieszę się z waszych opinii dot. odcienia bieli
Stary 2012-09-06, 15:33   #2750
justyna_g4
Zakorzenienie

A ja juro bede mieć 50 dni do ślubu

Laura

Stary 2012-09-06, 15:39   #2751
kilianna
Zakorzenienie

Melody, z wielkim wzruszeniem przeczytalam całą relację, czułam się, jakbym byla tam z Wami. Nie mogę doczekac się, jak zobaczę Cię w całej okazałości w sukni
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 15:39   #2752
Jamee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
A ja juro bede mieć 50 dni do ślubu
ja też jeszcze "przed chwilą" miałam a został miesiąc

Melod_y
super relacja

Kilianna
bardzo byłam ciekawa Twojej relacji i dziękuję Ci za nią. Cieszę się, że wszystko Wam się ułożyło. Jajeczna no comment

Madziuniusia makijaż przecudowny (Kawo dlaczego Ty tak daleko mieszkasz) co do fryzury... jeśli Tobie się podoba to ja nie mam nic do gadania

Jamee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 15:39   #2753
nuna2
Zakorzenienie

kiciu relacje przeczytam jutro z rana... albo pod wieczór... muszę szybko wymyślić jakąs dekoracje bo niestety ale nie stać nas na wyrzucanie 1200 zł za ubranie jednego stołu i tylko,,porozrzucanie" kamyczków po stołach na pozostałych... podłamało mnie to... bo kufa sala zarąbała bo nas oszukała. Jeszcze nam wciska tą dekoratorkę... a niech mnie cmoknie
Stary 2012-09-06, 15:45   #2754
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
kiciu relacje przeczytam jutro z rana... albo pod wieczór... muszę szybko wymyślić jakąs dekoracje bo niestety ale nie stać nas na wyrzucanie 1200 zł za ubranie jednego stołu i tylko,,porozrzucanie" kamyczków po stołach na pozostałych... podłamało mnie to... bo kufa sala zarąbała bo nas oszukała. Jeszcze nam wciska tą dekoratorkę... a niech mnie cmoknie
my za 1000 zl mieliśmy "tresciwe" bukiety na stolach w pięknych szklanych wazonach, plus szklo z woda na kwiaty i pływające świece i ozdonienie sciany za nami szklanymi wiszacymi kulami z kwiatami. Takze moze poszukaj dekoratorki ktora wyporzycza szklo i zrobienie bukiecikow to na porawde nie sztuka kup jakies kolorowe swieczki i bedzie na prawde ladnie.. a kamyczki rozrzucone na stole to wcale nie taki dobry pomysl...

Stary 2012-09-06, 15:48   #2755
E87
Wtajemniczenie

Melody cudowna relacja opisana z takimi emocjami, naprawde wspaniala... wpadki sie zawsze zdarzaja dobrze ze jednak nie przejelas sie tam az nadto!
E87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 15:48   #2756
nuna2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melod_y Pokaż wiadomość
my za 1000 zl mieliśmy "tresciwe" bukiety na stolach w pięknych szklanych wazonach, plus szklo z woda na kwiaty i pływające świece i ozdonienie sciany za nami szklanymi wiszacymi kulami z kwiatami. Takze moze poszukaj dekoratorki ktora wyporzycza szklo i zrobienie bukiecikow to na porawde nie sztuka kup jakies kolorowe swieczki i bedzie na prawde ladnie.. a kamyczki rozrzucone na stole to wcale nie taki dobry pomysl...
mam jakąś tam wizje... tylko bede 3 dni sale dekorowała zanim robić inne rzeczy na wesele... odechciewa sie wszystkiego szczerze powiedziawszy... pewnie pomyślicie, ze jestem ciemnogród, ale ja sie tyle nie spodziewałam!! bo pokrowce są na sali obrusy to do cholery...
Stary 2012-09-06, 15:50   #2757
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

napisalam na poczcie co sie dzieje

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 15:53   #2758
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alejka13 Pokaż wiadomość
Dziękuję za odpowiedź Kiciu

a że się tak zapytam zainteresowana jesteś ich ofertą??

melody piękna relacja a powiedz mi to u was jest taki zwyczaj że się całuje obrączke??
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 15:57   #2759
MiciaKicia
Zakorzenienie

Cytat:
mama ubrana za strój sukienka + żakiet zapłąciłyśmy 35 zł, a za buty 60

no to sie wam udało

Stary 2012-09-06, 16:03   #2760
melod_y
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość

melody piękna relacja a powiedz mi to u was jest taki zwyczaj że się całuje obrączke??
zwyczaju nie ma, ale ksiadz na ostatnim spotkaniu przed slubem powiedzial "ze ładnie to wyglada" jak sie obraczke pocaluje I jesli chcemy i nie zapomnimy to aby pocalowac.
I trzeba byc glupkiem, ze widzac calujacego TZ obraczke samej po chwili o tym zapomniec

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości