|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13)
Cytat:
masz jakieś pomysły na tytuł? |
|
|
|
|
#4172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Emigra, dziękuję za linka
|
|
#4173 | |
|
Zakorzenienie
|
Miałam koszmarną noc ![]() Mały jak zasnął ok 21 to ok 24 zaczął stękać, a po 1 obudził się na amen ryczał jak by go ze skóry obdzierali, przebrałam go i nakarmiłam po czasie poszedł dalej spać lecz żeby nie było tak kolorowo budził się co chwila po 2 w nocy potem po 3 w nocy więc znowu musiałam go lulać jak zasnął to nagle zaczął mnie tak brzuch boleć, że szok chyba się czymś zatrułam ![]() i potem mały obudził się po 6 więc przebrałam go, nakarmiłam i TŻ się nim zajął potem zasnął i wstał ok 9 i ja też ![]() obiadek jak zaczął dziś jeść to na początku wsio ok a po kilku łyżeczkach ryk nie wiem czemu ale uspokoił się i zjadł wszystko do końca - może to te cholerne ząbki ? ile dajecie obiadku swoim maluszkom ? mojemu już mały słoiczek nie wystarcza jak zje mały to szybko jest głodny a jak zje półtora albo jeden duży to starcza na ok 3h czasem 3,5h ostatnio sama mu ugotowałam bo kupiłam blender, ale taki szitowski bo nie stać mnie na drogi ![]() oczywiście obiadek własnej roboty o wiele wiele lepszy niż słoiczkowy ale mały nie chętnie jadł choć zjadł do końca ale nie z taki zapałem jak te słoiczkowe pewnie inny smak i musi się nauczyć domowego. ogólnie chce go nauczyć i domowego i słoiczkowego aby jadł i to i to. jutro jade na zakupy będę gotować małemu ![]() wyobraźcie sobie, że przez tydzień od soboty będę czuć się swobodnie w domu bo matka ze swoim fagasem wyjeżdża do Ciechocinka ![]() z TŻtem cieszymy się jak małe dzieci ![]() ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- witaj ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Cytat:
najpierw miałam zostawić te lepsze bo właśnie "nigdy nic nie wiadomo" ale teraz chce sprzedać wszystko - NIE CHCE WIĘCEJ DZIECI ![]() i nie wiem czy mogę tu o tym pisać czy nie ![]() ale ja biorę tabletki anty i wyobraźcie sobie, że tak panicznie się boję że nie pozwalam TŻtowi kończyć w środku mimo brania tabletek.---------- Dopisano o 14:42 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Ja Michałkowi ubieram skarpetki do spania (zazwyczaj śpi w body i spodnie od piżamki albo w piżamce ) wydaje mi się, że on taki zmarźluch jak ja ![]() ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- emigra super, że dostaliście kredyt ![]() Karinio ![]()
|
|
|
|
|
#4174 |
|
Zakorzenienie
|
Gucia prosze
![]() Jolka to dawaj mu te duze sloiczki, Julia nie zjada za duzo, czasem zje pol sloiczka, czasem 3/4 a czasem - jak przed chwila kilka lyzeczek i koniec.... jeszcze nigdy sie nie zdarzylo zeby zjadla caly sloiczek
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#4175 |
|
Zakorzenienie
|
emigra daje mu duże, ale w zapasie mam kilka małych więc dokupuje do tych co mi zostało tak aby były 3 szt. wtedy mam 2 porcje na dwa dni z 3 słoiczków.
a tak to będę duże kupować i mam zamiar sama gotować i troszke powekować jak się uda
|
|
|
|
#4176 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki
![]() W związku z moim dołem wyglądowym skorzystam z waszych rad i pójdę na zakupy Obym tylko coś znalazła..npg witaj ![]() Moj synek jest starszy od Twojej córci o 1 dzień i też się nie przekręca jeszcze.. Cziqua i Jolka współczuję kiepskich nocek Cziqua fajny prezent od teściowej Emigra super, ze udało wam się kredyt dostać Nikki super że z dzieckiem brata wszystko ok jest..no i dobrze że Twój tż zauważył że mamuśka jego nie w porządku jest.. A w ogóle dziewczyny ciesze się, że tak się trzymamy razem na naszym wątku..styczniowo-lutowy się rozpadł, w majowo-czerwcowym teraz też jakieś niesnanski..heh...tak to jest jak się robią grupki..u nas do grupy FB może dołączyć każda z nas, a tam niektóre dziewczyny zrobiły sobie jakąś grupę, w której obgadywały dziewczyny do niej nie mające dostępu.. |
|
|
|
#4177 | ||||
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A mialam pytac,twoj maly juz siedzi sam? Cytat:
Kiedys nawet przez mysl by nie przeszlo mi,ze jakies osoby "z komputera" moga byc dla mnie wazne,ze tak bardzo moga mnie cieszyc te rozmowy z kims kogo nie znam w realu.Fajnie jest jednym slowem.Gdyby nie to to byloby mi ciezej tutaj zyc na emigracji...
|
|
#4178 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamuśki
my dzisiaj byliśmy na szczepieniu ale nie kupowałam od razu szczepionki tylko po wizycie tz jechał wykupić receptę bo mi jakoś Ania podejrzana była ale nie było przeciwwskazań medycznych żeby nie zaszczepić więc ostatnia dawka i do kwietnia spokój. Ania waży 7160 Tż pomył mi okna więc powiesiłam świeże firanki i pięknie pachnie ![]() ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
#4180 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Swoją drogą bardzo się cieszę że na Was trafiłam nie ma żadnego obgadywania po kątach itp. Każda pisze co uważa i jakie jest jej zdanie i jest to tolerowane ![]() Cytat:
![]() My 25.09 idziemy na szczepienie to go zważę dokładnie , ale na domowej wyszło że Oskar waży 7500 ![]() Mój TŻ by mi nigdy okien nie pomył więc podziwiam Twojego. A właśnie mój mąż pojechał właśnie po krzesełko z 3 stopniową regulacją, z ruchomym siedziskiem używany ale w dobrym stanie za 100zł normalnie doczekać się nie umiem kiedy Oskara będę w tym karmiła
|
||
|
|
|
#4181 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witaj
---------- Dopisano o 16:29 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Cytat:
Fajne babki tworzą fajny wątek ![]() ---------- Dopisano o 16:39 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Muszę odszukać PW od Ciebie ale to wieczorkiem dopiero.
|
|
#4183 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez staram sie zeby Julcia najpozniej o 20 juz spala
czasem spi juz o 19, jak drzemka druga jest wczesniej i mala marudzi zmeczona, ale zawsze miedzy 19-20 jest kapiel i spanko jak byla mniejsza to zasypiala o 21-22 ale wtedy z mezem nie mielismy zycia ze tak powiem a tak mamy te 2-3 h tylko dla siebie
|
|
|
#4184 |
|
Zadomowienie
|
Sweet kremik z ziajki na odparzenia pośladkowe, smarowalam tez sudocremem i bepanthenem , ale nie zauwazylam poprawy.
u nas dzis marudny dzien, ale zatrudniłam przed chwila TZ. podczytałam troche majowe mamy i nie wiem jak to skomentowac, ale ciesze sie, ze jestescie normalne ![]()
26.03.2012 Mateuszek 21.09.2014 Piotruś Edytowane przez tynka88 Czas edycji: 2012-09-06 o 17:47 |
|
|
|
#4185 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
|
|
#4186 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na chwile,bo dziecie marudzi,bo dzisiaj albo nie śpi wcale albo po pare minut
|
|
|
|
#4187 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
maz poszedl do lidla, mlody spi a ja odpoczywam
|
|
|
|
|
#4188 |
|
Zakorzenienie
|
Ide nakarmić bąbla,mam nadzieje że zaśnie i będe mogła spokojnie zjeść i potem nadrobić
|
|
|
|
#4189 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny!
I my dołączamy do marudnego dnia... Laura chciałaby być tylko na rękach i nie bardzo jeść dziś chce. Teraz ją ululałam na trochę przed kąpaniem, żeby mieć chwilę odpoczynku, bo już padam. W dodatku druga @ po porodzie przyszła i jestem dziś jakaś nie do życia U nas dzień od dłuższego czasu ze spaniem uregulowany. W nocy pobudka między 1 a 3.00 i potem po 6.00 godzinka aktywności, zawsze jest też kupa i po 7.00 jeszcze trochę spania Przed południem drzemka do 30 min, po 13.00 dłuższa drzemka 1-2 godziny (jak jest cisza w domu i nic nie przeszkadza lub jak się z nią położę to i dłużej), no i przed kąpaniem tak koło 18.00 do 30 min kima. Kąpię gdzieś 19.30 i zwykle do 21.00 mała śpi.U nas zębów dalej brak a podobno im później wychodzą tym więcej skutków ubocznych typu gorączka, biegunka itp.
|
#4190 |
|
Zakorzenienie
|
Evcia to super
![]() a jak radzisz sobie z tesknota za tz? ![]() Wiecie co? Odkrylam dzisiaj jak sie rozklada budke w naszej spacerowce
|
|
|
#4191 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tymonek sie przewraca non stop na brzuszek! nawet 10 sekund na pleckach nie poleży...taki mam po prostu teraz czas ![]() A o rodzeństwie dla Tymcia też myślimy ![]() No i dzieńdobry ![]() do znudzenia to moje paskudne samopoczucie...głównie w pierwszej połowie dnia dopada mnie ten stan! dzis sprzeczka z mężem a potem zostawiłam ziemniaki na gazie i poszłam do miasta! mąż musiał leciec na złamanie karku i zdążył w ostatniej chwili przed pożarem!!!! Tymonek kończy dzisiaj 6 m-cy więc mam już półroczniaka w domku hihi ![]() DZiś z moja przyjaciółką zostawiłyśmy maluchy z babciami i pobiegłyśmy do miasta szukać (dla niej) sukni ślubnej fajnie było!!! ui ubrałyśmy sie prawie tak samo masakra! w rurki,( na szczście w innych kolorach) skórzane czarne kurtki i szale w panterkowy wzór ![]() ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Cytat:
niespodzianka ![]() No i i gratulacje że udało sie z kredytem teraz to juz zostały same przyjemnie sprawy ( oprócz spłacania oczywiście)
|
|
#4192 | ||||||
|
Zadomowienie
|
![]() Cytat:
kiedy się przeprowadzacie? wózek dalej nie przyszedł?Cytat:
![]() Cytat:
![]() Super wolna chata Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
super że narazie macie szczepienia z głowy |
||||||
|
|
|
#4193 |
|
Zakorzenienie
|
Wreszcie mały zasnął
Otwieram worda i zabieram się do nadrabiania
|
|
|
|
#4194 |
|
Wtajemniczenie
|
EMigra brawo ze dostaliscie kredyt!!
Gratki z okazji miesiecznic ![]() Co do jednego dziecka to tak mysle w obecnej chwili,moze mi sie zmieni kto wie.w ogole nie chcielismy z tz miec dzieci,ale w pewien dzien stwierdzilismy ze jednak chcemy I zaczelismy proby ![]() Mi szczegolnie smutno z powodu bycia jedynaczka nie bylo ani nie jest,wiadomo ze fajnie byloby miec rodzenstwo,no ale jest jak jest. Jaka Hanka dzis marudna to brak slow normalnie. Tz wybywa dzis do pubu,menager zaprasza na pozegnalne. Ale niespodzianka,nasz wspolny znajomy z firmy gdzie sie z tz poznalismy...okazalo sie ze od 5 lat jest w UK...tylko 30mil od nas
|
|
|
|
#4195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzeba pomyśleć nad tym-tytułem. ![]() Jolkaa,współczuje nocki emigra,ja myśle tzn niewiem bo daru jasnowidzenia nie mam,ale może powoli powoli Julcia będzie jadła coraz więcej.
Edytowane przez Karinio Czas edycji: 2012-09-06 o 19:58 |
|
|
|
|
#4196 |
|
Zakorzenienie
|
Moje jedno dziecko już śpi a drugie jeszcze kucyki musi na dobranoc obejrzeć bo inaczej to nie zaśnie
|
|
|
|
#4197 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wybrałyście sukienkę? My właśnie wróciliśmy z kfc czuję się 5 kg cięższa
|
|
|
|
|
#4198 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będziecie mieć cisze i spokój. ![]() Cytat:
![]() To fakt,niestety wątek w którym się udzielałam się rozpadł,tam również zrobiły się grupki i zaprzestałam mieć ochote tam się udzielać.A tu żadnych grupek nie odczuwam,jest miło i sympatycznie ![]() Podczytałam afere na majowo-czerwcowych,no cóż....zostawie to bez komentarza ![]() Cytat:
Eh,na to wychodzi że jest najstarszy,stary chłop już z niego Siedziec siedzi,ale jeszcze nie stabilnie,bo bywa że się chwiele lekko na boki.Dokładnie ---------- Dopisano o 19:09 ---------- Poprzedni post napisano o 19:08 ---------- Cytat:
,więc musiałam się przenieść.---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Cytat:
To fajnie,że póki co macie spokój ze szepionkami,.Brawa dla tz-ta ![]() ---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Eh,mały dał mi przed chwilą czadu,jak się rozryczał to aż wrzeszczał,ale ponosiłam go po sypialni i przeszło.Uff,ja niewiem co się dzisiaj z nim dzieje,czy to skok,czy zęby będa wyłazić,czy też coś przeżywa,albo zmęczenie. |
|||||
|
|
|
#4199 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Chyba każda z nas zżyła się ze sobą nawzajem i mam nadzieję dotrwamy do wątku "dzieci małe a już 16-tke będą miały" )Co do krzesełka to ja też szalałam na samą myśl, że już do mnie jedzie I mój szał trwa do dzisiaj - mała siedzi w nim gdy je a kiedy marudzi to sadzam ją ona się bawi a ja ją worze za sobą po całym domu, żeby mnie widziała. Cytat:
)))) najbardziej lubie odkrywać kase w torebkach i zimowych płaszczach oraz właśnie znajdywać jakieś udogodnienia ![]() ![]() Cytat:
![]() Super są poszukiwania sukni ślubnej - sama niedawno to przechodziłam jako świadkowa, jako mężatka za 2 tygodnie będziemy mieli naszą I rocznicę ) czekam na nią jak głupia bo mój tż ma problemy z wszelkimi datami i zawsze jak mu przypominam i upominam się o swoje (prezent, kwiaty, życzenia) to mówi, to nie jest ważne, ważna jest data ślubu = więc czekam co wymyśliO TAKKKKKKKKKKKKK |
|||
|
|
|
#4200 | |
|
Zakorzenienie
|
Ahh...
Chciałabym się tak poczuć ![]() Cytat:
Zanim się obejrzymy założymy część pt. "Dorosłe dzieci mamy, wnuków czekamy" ![]() Ewelinka zasnęła podczas karmienia w krzesełku. Zjadła tylko 80 ml kaszki podczas gdy normalnie zjada 100-150 plus pierś pół godziny później. Odniosłam ją do łóżeczka, miała niezły haj w oczach... przekręciła się na brzuszek i śpi twardym snem już pół godziny.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:11.

Jestem mamą Lilianki urodzonej 24.04.12

sama jestem ciekawa co Zuziaczkowi z nich wyjdzie. Możesz napisać jak takie testy wyglądają? tzn czy pobierają krew tylko czy jak 

a podobno im później wychodzą tym więcej skutków ubocznych typu gorączka, biegunka itp.