|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2341 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Nasze blogi kosmetyczne - cz. XI
Przyszłam się pochwalić, awansowałam w pracy ![]() Za to na blogu zastój totalny...
Edytowane przez Takajakaya Czas edycji: 2012-09-06 o 18:20 |
|
|
|
#2342 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#2343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby tak dalej
|
|
#2344 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2345 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję dziewczyny, a cieszę się tym bardziej, że po pierwsze krótko tam pracuję, a po drugie wyszło niespodziewanie
|
#2346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2347 |
|
Zakorzenienie
|
Brawo!
|
#2348 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:a ja bym chciała pracę zmienić a kompletnie nie mam na co na tym moim zadupiu pracy jak na lekarstwo |
|
|
|
|
#2349 | |
|
Klientka w krawacie
|
Cytat:
|
|
#2350 |
|
Zakorzenienie
|
Kokosowa, gratulacje!
|
#2351 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję
![]() A co Ci w Twojej nie odpowiada? Czy już za długo tam jesteś?
|
#2352 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to bym chciała jakąkolwiek pracę, a tu wysyłam multum CV i zero odzewu. Kryzys jak się patrzy... No i jak na swój wiek to doświadczenie mam spore.
Mojego kumpla zwolnili teraz razem z 10 innymi ludźmi z IBM w Wawie Masakra.
Narysuj mnie Pociągnij kreskę Dodaj uczucia Stwórz... To nie pech, że trafiamy na siebie, to głupie szczęście. Edytowane przez trustmyself Czas edycji: 2012-09-06 o 19:46 |
|
|
|
#2353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2354 |
|
Wtajemniczenie
|
Trust bo niestety z tego co słyszę, to jest zrobiony wielki szum, że kryzys itd i każdy czeka co będzie dalej. Przyjmować za bardzo nigdzie nie chcą, bo każdy ledwo ciągnie... Jest gorzej niż było, choć każdy siedzi cicho.
|
#2355 |
|
Konto usunięte
|
A u mnie na blogu typowy (codzienny) makijaż. Żadne z tego arcydzieło (jak wasze makijaże
|
|
|
|
#2356 |
|
Zakorzenienie
|
Otóż to. Ogółem dzisiaj bez znajomości, zwłaszcza w niewielkich miastach, nic się nie zdziała. Tego mojego znajomego zwolnili z przyczyn rzekomo ekonomicznych. Ja mam niby tutaj u siebie "obiecaną" pracę i co z tego, jak nie wiadomo kiedy, a w grudniu minie mi rok odkąd jestem bezrobotna.
|
#2357 |
|
Zakorzenienie
|
Super! Gratulacje!
|
|
|
|
#2358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wierzę w to, że znajomości są podstawą - nigdy mi się nie zdarzyło na takowych braku przejechać i nie znam dobrze wykwalifikowanej osoby, która naprawdę chce pracować, która by narzekała na kryzys i brak kontaktów, i tym usprawiedliwiała brak pracy. Chcieć, to móc, ale zawsze łatwiej znajdywać wymówki niż po prostu wziąć się do roboty.
... Edytowane przez enn_ Czas edycji: 2012-09-06 o 20:37 |
|
|
|
|
#2359 | |||
|
Moderator
|
hehe ja juz się raczej nie rozwijam, tzn nie w tym tradycyjnym sensie, angielski to mój drugi język i dzięki blogowi mam jeszcze po studiach jakis kontakt z nim... może uda mi się w tym roku mieć chociaż ze dwie osoby na korki, już nawet nie chodzi mi o kasę, ale żeby nie wypaść z rytmu uczenia innych... bo trochę by mi było szkoda...
miło mi ![]() Bardziej chodzi mi jednak o to, czy to nie przeszkadza w odbiorze, no i pewnie szybciej bym pisała notki i więcej gdyby nie pisanie jeszcze po angielsku...sama nie wiem. [1=9dc519fadc633b7a757b479 8db7309973aba49fa_66c3ce7 215651;36355489] A poza tym, chyba wznowię moją mini hodowlę ptaszników Tylko ja Cię błagam, nie wrzucaj o tym na bloga a już proszę Cię żeby na pierwszym zdjęciu nie było pająka... jak mi się pojawi w blogrollu to nie wiem czy nie będę musiała Cię odsubskrybować... :/ Cytat:
ale dość je lubię. Natomiast nie lubię bezstresowego wychowywania, bo przeważnie nic dobrego z tego nie wychodzi.... Dzieci muszą mieć jasne reguły, muszą wiedzieć, że czasem czegoś po prostu nie wolno, bo potem dorośnie taki jeden z drugim, pójdzie do szkoły, trafi na kolejnych bezstresowo wychowywanych i jego światopogląd runie w gruzach... Bo jak to, przecież ma być po mojej myśli a nie po jego/jej. [1=1d94aa359fccc21ffd3754e 01fc729e7b21e5777_5e9cd7f 29012b;36356095] "Sytuacja w tramwaju. Male dziecko cały czas płacze, a matka go nie uspokaja. Jeden z pasażerów (starsza pani) mówi do dziecka, że źle się zachowuje, na co matka dziecka odpowiada: - Proszę nie krzyczeć na moje dziecko, ono jest wychowywane bezstresowo! Po pewnym czasie,gdy tramwaj staje na przystanku, wstaje z miejsca tzw 'Metal' (subkultura glany pieszczocha itd.), zbliżając się do drzwi, wyjął gumę do żucia z ust i przylepił temu niegrzecznemu dziecku na czoło. Po czym powiedział do matki: - Proszę na mnie nie krzyczeć, zostałem wychowany bezstresowo." tak mi się przypomniało (cytat z wezsietato . pl- w ogóle zabawne historyjki tam są z dzieciaczkami w roli głównej, jak chcę sobie poprawić humor, czytam)[/QUOTE]hehe. Cytat:
no fajnie... Ja nie wiem, nie chcę tutaj wyrażać swoich poglądów bo są one dość może niedojrzałe jak na 28ltakę? Nie twierdzę, że jak pojawi sie u nas dziecko to na pewne sprawy zmieni mi się pogląd (chociaż no nie wiem, nie wyobrażam sobie takiego czegoś bo ja np zawsze się wkurzałam jak ktoś palił w knajpie przy jedzeniu [jeszcze jak nie było zakazu] i jak sama na studiach miałam taki jeden rok gdzie paliłam to w życiu nie zapaliłabym przy kimś kto jadł - pamiętałam jak to przeszkadza, więc raczej pewne poglądy się nie zmieniają i chyba wolę postępowanie wg zasady "nie rób drugiemu co Tobie niemiłe") Po prostu pewne rzeczy mnie irytują, m.in. to jak rodzice puszczają samopas swoje dzieci i nie baczą na to, że mogą one przeszkadzać innym. Zastanawia mnie jedno - jakby córeczki tych państwa słodko spały na przykład, i przyszła inna Pani z kolejnymi dzieciakami, które by na przykład wrzeszczały i kwiczały to czy tamta pani byłaby taka spokojna i zrelaksowana i czy tez by jej to zwisało... Cytat:
![]() Zacznijmy jednak Rodzynko od tego, że Ty akurat odchudzania nie potrzebujesz Kochanie, bo jesteś idealnej figury! |
|||
|
|
|
#2360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2361 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, stało się coś, co wiedziałam, że prędzej czy później się stanie, co było do przewidzenia i w ogóle...
![]() Otóż, byłam dzisiaj w moim ulubionym Inglocie. Tym razem postawiłam na wyspę w Factory we Wrocławiu. Spodobał mi się jeden cień, ale okazało się, że są tylko kwadraty... Stwierdziłam, że w kwadraty w sumie warto inwestować, więc dobiorę sobie jakąś trójeczkę i przy okazji nabędę nowe cienie... ![]() Gdy wróciłam do domu okazało się, że dwa z nich już posiadam... Jeden na szczęście to nowsza wersja, która dość znacznie różni się od poprzednika (mowa o 407) i daje ładniejszy efekt. Kolejny cień to 112, który, jak się okazało mam i używam bardzo często! Wiadomo jednak jak to jest w sklepowym świetle - wszystko wydaje się inne niż jest w rzeczywistości... :/W związku z tym mam do Was pytanie. Czy na podstawie paragonu mogę wymienić ten cień? Oczywiście sam cień jest próżniowo zapakowany, ma pudełeczko, itp. Jest nieruszony .Ale gapa ze mnie!
|
|
|
|
#2362 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To, co pisałam odnosiło się do dużych miast, bo w takich miałam okazję mieszkać i pracować, w takich mam znajomych, więc takowych sytuację znam. Podtrzymuję opinię, że chcieć, to móc. Moim zdaniem nie ma sytuacji bez wyjścia, chociaż trzeba czasem wiedzieć co to kompromis (i dla jasności, nie sugeruję tu, że powinnaś wyjechać do Warszawy, a o rodzicach zapomnieć), a po tym co czytam często, widzę, że to dla niektórych nie do przyjęcia - praca ma być 5 minut od domu, świetnie płatna, ze sporymi bonusami co 2 miesiące. Niemniej jednak, ewidentnie różnimy się, bo ja np. w ogóle nie wyobrażam sobie bycia bezrobotną przez rok, podjęłabym się pracy gdziekolwiek, bo nie byłabym w stanie być przez tak długi okres czasu czyjąś utrzymanką w wieku lat 20-kilku (chyba, że np. nauka na studiach naprawdę zajmowałaby mi czas tak bardzo, że nie byłabym w stanie pracować, ale to trochę inna sytuacja). Po tym wnioskuję, że brak pracy nie jest dla Ciebie aż tak dużym problemem - pewnie to jest po części przyczyną takiej rozbieżności naszych opinii.
|
|
#2363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mam wielkich wymagań co do mojej pracy. Mogę dojeżdżać, ale żeby chociaż pensja pozwoliła mi opłacić rachunki, jedzenie oraz koszty dojazdu. Plus jakąkolwiek możliwość odłożenia jakiegoś grosza na czarną godzinę. I to też nie jest tak, że wybrzydzam wśród ofert. Nie wybrzydzam. Zaprosili mnie na rozmowę na stanowisko sekretarki, byłam gotowa ją przyjąć jako "okres przejściowy", to oni stwierdzili, że mam za wysokie kwalifikacje i za szybko od nich sobie pójdę. W międzyczasie zaproponowali mi inne stanowisko i zwodzili ponad pół roku, dlatego w tym czasie nie szukałam niczego innego, bo przecież powiedzieli, że będę u nich pracować, tylko mam się samodzielnie doszkolić. I cóż, nic z tego nie wyszło, a ja nadal szukam, dzień w dzień.
|
|
#2364 |
|
maszyna, nie człowiek
|
I tak... tak czekałaś
?
|
|
|
|
#2365 |
|
Zakorzenienie
|
Dzwoniłam co jakiś czas dopytać i było: "Tak, tak, w przyszłym miesiącu będzie już na pewno"
Wiem, głupia byłam, ale mam nauczkę.
|
#2366 |
|
Zakorzenienie
|
no ja kupowałam taniej, ale to już dawno jeszcze z kratką
)lubię te bez spłukiwania, ale naturie ![]() ja też dzisiaj zmarzłam
|
|
#2367 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
napewno wiecej niz siedzac w domu Cytat:
ja jak szukalam pracy to nie czekalamnigdy bezczynnie w miedzy czasie szukalam dalej a tez mialam podobna sytuacje..bo niby nowa preznie rozwijajaca sie firma i potrzebowali troche czasu mhm..do tej pory nie ruszyli hehe ja studia przerwalam wiec na papierze nie ma wyksztalcenia wyzszego, co nie przeszkodzilo mi w znalezieniu pracy w 2 miesiace po zjechaniu do kraju , po jakis 2 miesiacach pozegnalam sie z nimi bo musialam dojezdzac i mi sie to nie kalkulowalo , ale powiedzialam sobie , że w ciagu miesiaca MUSZE znalezc prace i znalazlam ja nie widze problemu w znalezieniu pracy tylko wydaje mi sie ze jest to kwestia podejscia i samozaparcia no i pewnosci siebie jak wejdzie takie niepewne siebie nieszczescie na rozmowe to logiczne ze nikt go nie przyjmie troszke chaotycznie ale mam nadzieje ze rozumiecie
|
|
#2368 |
|
w krainie snu i marzeń
|
słyszałyście? świetna piosenka! http://www.youtube.com/watch?v=LPCwLBCokSk
|
|
|
|
#2369 |
|
Rozeznanie
|
Kokosowa - gratulacje
![]() Co do Hani, mi się bardzo podoba jej program. Nie było powiedziane, że ona tam będzie uczyć robić zarabiste makijaże, tylko pomagać różnym ludziom, którzy na co dzień się nie malują i w ogóle się na tym nie znaja. |
|
|
|
#2370 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dla mnie miejsca nie było, dla innych się znalazło... Cóż...
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:08.

Oby tak dalej

klask i:

Masakra.
[urok buntu dwulatka] Co wybierasz?
no fajnie...
ja nie widze problemu w znalezieniu pracy tylko wydaje mi sie ze jest to kwestia podejscia i samozaparcia no i pewnosci siebie