Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2010r. - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-06, 20:24   #2401
nataszka25
Zakorzenienie

Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2

Gmyrelka jaka cena! szok!

co do konferencji to na takich spotkaniach zawsze wychodzą pracownikom różki
Madziu bardzo mi przykro, ja chetna na to wino ale najwyzej na odleglosc....

Michaśka śliczna!
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 20:33   #2402
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka
Dot.: Zbuntowane dwulatki szaleją, a mamy na wizażu siedzą i meliskę chleją III-IV 2

Laski, to jest naprawdę bardzo przystępna cena jak na Warszawę - bardzo bardzo! Ja jestem zachwycona tą ofertą za rok zapewne przeniosę Go do państwowego przedszkola - ale wtedy będę bogata!

Bao, a tą ratą za mieszkanie to mnie nie denerwuj, bo ja mam dwa razy wyższą

Edytowane przez Gmyrelka
Czas edycji: 2012-09-06 o 20:34
Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 20:56   #2403
sara 85
Zakorzenienie

Gmyrelka strasznie drogie to przedszkole, my za państwowe płacimy ok 500 zł, a prywatne u nas koszuje ok 700- 800 zł.
Chciałabym aby Zosia poszła do takiego anglojęzycznego

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 21:11   #2404
Gmyrelka
Wtajemniczenie

GG do Gmyrelka

Sara to nie jest dużo. Po pierwsze Wawa, po drugie dzielnica w której mieszkam. Cena jest bardzo ok

Gmyrelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 21:12   #2405
nataszka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gmyrelka Pokaż wiadomość
Laski, to jest naprawdę bardzo przystępna cena jak na Warszawę - bardzo bardzo! Ja jestem zachwycona tą ofertą za rok zapewne przeniosę Go do państwowego przedszkola - ale wtedy będę bogata!

no fakt, 1200 miesiecznie w kieszeni w przyszlym roku, mozna soobie odlozyc na cos fajnego
nataszka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 21:15   #2406
P0P70
Zakorzenienie

Gmyrelka - wg. mnie to nie drogo. ale ja przyzwyczajona do cen warszawskich. Szkoda ze tutaj nie ma takiego bo z chęcią bym zapisała Oliwkę.
Ja mam znajomą która opiekunkę do dzieci sprowadziła ze stanów.

Na tego typu imprezach firmowych to zawsze się dzieje. Ja nigdy nie piłam i obserwowałam bo wtedy można się ciekawych rzeczy dowiedzieć o współpracownikach.

Madziwina - Michasia wygląda jak taka mała panienka

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Gmyrelka - a Ty spać już nie miałaś?

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 21:20   #2407
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
my za państwowe płacimy ok 500 zł, a prywatne u nas koszuje ok 700- 800 zł.
Chciałabym aby Zosia poszła do takiego anglojęzycznego
to ja płacę za prywatne tyle, co Ty za państwowe - a ponoć żyjemy w tym samym kraju

Cytat:
Sara to nie jest dużo. Po pierwsze Wawa, po drugie dzielnica w której mieszkam. Cena jest bardzo ok
a w jakiej dzielnicy mieszkasz? pytam z ciekawości, bo w Wawie mam brata
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 21:29   #2408
lindsley
Zakorzenienie

U mnie prywatne to ok 300zł

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 21:34   #2409
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Gmyrelka może i na Warszawę przystępnie ale dla mnie osobiście to kosmos. U nas jak prywatne są w granicach 600 pln to ludzie narzekają i dają jak tylko nie da się w inne miejsca zapisać.
Z ratami to samo. Cóż taka specyfika miejsca

Co do imprez firmowych to tylko na jednej dałam się ponieść (w granicach) ale tylko dlatego że nie byłam własnym autem. Normalnie nie piłam i zawsze miałam wymówkę że nie mogę bo mój organizm nie toleruje alkoholu i nie zamierzam prawka stracić. Własnie z doświadczenia wiem że niemile widziana jest abstynencja na takich wyprawach Mi to wisiało

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Bao.. no zrezygnowałam bo chcieli mi umowe o dzieło dac... wiec znów jestem bezrobotna.. mam nadzieje ze nie na długo

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Aha kupiłam na pępkowe kuzynowi taaakie drzewo..http://allegro.pl/klon-palmowy-czerw...594911920.html
maja mały ogród a to bedzie niewielkie i mozna sobobie formowac jak sie chce..

tak mi sie spodobało ze i sobie 1 szt wziełam.. dodatkowo kupiłam 10 nasionek aby takie bonsai sobie zrobić:d tylko pyt. "czy nie porywam sie z motyką na księzyc...?"
Piękne drzewko i trochę będą musieli zaczekać ale warto będzie. Nie znam się na bonsai tylko słyszałam ze jest wymagające.

Cóż umowa o dzieło jest jeszcze gorsza od zlecenia bo juz zupełnie nawet ubezpieczenia zdrowotnego nie masz. Trochę szkoda ale znajdziesz coś lepszego.
Swoją drogą przeginają z tymi umowami - u nas jest to samo
Stary 2012-09-06, 21:42   #2410
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Więc problem winogron nieco Igor rozwiązał - w dzień wystawiłam je na balkon, żeby uwolnić muszki, a później zapomniałam, że Igor jest i... zrobił mi pulpę winogronową...a ja myślałam, dlaczego on ma mokre skarpetki Wcześniej nieco wykorzystałam do kompotu z różnych owoców

No to Libra miałaś zabawę. Że te nasze dzieci mają takie specyficzne poczucie humoru. Mój też strasznie się cieszy, jak psoci. Pasożyty małe.
e to jak Ci sok wygniótł nogami to trza było wińsko robić ono i tak musi polezeć przeciez teraz byś nie piła
Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Libra - a może ta koszula mu się nie spodobała
może ,ale wiem na pewno co mu się spodobało
Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
nie mogę z niego , no nie mogę jaki agent hehe , ale z tymi różami to przegial . Mnie kiedyś kolega ze skarpy zepchnął w Jerzyny

Sprawdź sprawdź jak możesz, bom ciekawa , dziś miałam kilka snów i wylapalam niektóre szczegóły jak zeby, kolorowe długie włosy , balony,Zakupy, Liczba 16 . Dawno nie siedzialam i nie sprawdzalam a od kilku dni sobie sprawdzam , coś mnie tak wzięło . Tylko ze ja na necie sprawdzam .
Słyszałam o tym oknie .

Ja mam w senniku szczeniaki zdrowe i kształtne - twoje przyjaźnie staną się silniejsze, a twoje bogactwo powiększy się - ciekawe jak u ciebie.
szczeniaków nie ma ale pies to : obcy pies symbolizuje wrogów ,
wściekłe psy atakujące i gryzące to pomyślny znak zapowiadający uczynnych ludzi
zęby-jeśli dentysta wyrywa ,stracisz przyjaciela,jeśli bolące lub sczerniałe lekka choroba
śnić że czyjeś włosy są ufarbowane na niezwykły kolor to znak troski i cierpienia
wszelkie sny o obiektach latających oznaczają ze dzięki odwadze i ambicji osiągniesz cel
liczby jeśli to są więcej niż 9 to trzeba zsumować cyfry i w Twoim przypadku wychodzi 7 a to oznacza rozwiązanie Twoich problemów i rozproszenie trosk

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
P0P - daj to zdjęcie wujka. Ja tam ze sztywną ręką czy tam czymś innym biorę chłopa w ciemno
Sese...

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Madzia co z tel?
Libra przeczytałam tz co Twój Miko zrobił żeby wiedział że ma spokojnego syna w domu

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Właśnie mi przypomniałaś że leczo miałam zrobić i papryka leży w lodówce...
Jeszcze teść mi ogórki podrzucił i co ja mam z nimi zrobić? Słoiki mi się do zapraw pokończyły już
wyrzuć po cichaczu ,ja też dostałam ogórki od sąsiadki ,wzięłam chociaż już nie chciałam ale głupio odmówić i wyrzuciłam później
Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Witajcie laseczki

My korzystamy jeszcze z pogody i sporo czasu spędzamy na dworze jak tylko się da.
Dzisiaj był chłopiec (skończone 3 lata pytałam) z pampersem na pupie. Parę razy mówił wyraźnie do mamy siku a mama nic a jak już się zlał to tak że miał spodnie mokre i matka z wyrzutem do niego że musi go wreszcie nauczyć sikać na nocnik po czy założyła nową pieluchę. Pytam mamy po co ta pielucha, czy może jest chory (dziwnie chodził) a ona mi mówi że zdrowy tylko nie woła. Ja jej mówię że jako to nie woła skoro sama słyszałam parę razy "siku" w jego wykonaniu. Stwierdziła że on tak zawsze woła a później nie sika
jednak ruscy osiągneli cel , swego czasu wytłukli nam prawie całą inteligencję i sa skutki
Cytat:
Dziewczyny w przyszłym tygodniu w Lidlu mają być p/deszczowe ubranka dla dzieciaków i kalosze. Będą też butki zimowe.
mam te spodnie z lidla i są swietne polecam je bo dzieciaki mogą latac po kałużach do woli bez obawy że się coś pomoczy ,a gumowce muszę już kupić większe.

Mrowak oj dla mnie niebezpieczne są taki imprezy bo umiaru nie znam i wyszłabym objuczona jak wielbłąd

dzissiaj mój złośliwiec nie spał w dzień bo nie było nas i za późno wróciliśmy i już nie było sensu kłasc go ,ale był upierdliwy no normalnie taki mały diabeł tasmański
ostatnio sobie ubzdurał że jest kapitanem hakiem i jeździ na rowerze z przymkniętym okiem i z palcem zagiętym w hak to tylko patrzeć jak zaraz maska będzie zdarta

Cena za przedszkole mnie powaliła mówcie co chcecie
Dzisiaj podwoziłam babkę jedną na stopa z sąsiedniej miejscowości bo akurat była w szkole po zaswiadczenie do tych wyprawek co dostają z opieki.Mówi że ma 5 dzieci i jej mąż w sierpniu zarobił 800 zł pracując od 6 do 16 jej dali pracę na 2 godz dziennie to akurat starczyło na bilety miesięczne do szkoły dla dwójki dzieci.Teraz to przyrównajcie do ceny za przedszkole.
Gmyrelka nic do Ciebie nie piję broń boże tylko taki przykład podałam
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 21:58   #2411
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Co do imprez firmowych to tylko na jednej dałam się ponieść
a ja jestem dziwna i nienawidzę takich imprez-brrrr! Na szczęście niepracowałam nigdy w wielkiej korporacji, ale zdarzało mi się z różnych szkół jeździć na tzw. wyjazdy integracyjne bądź takowe szkolenia czy jak to tam zwał. No, nie znoszę! Tych ćwiczeń pseudo-scalających zespół itd itd. Jak gdzieś pracuję, to ja tam TYLKO pracuję i nie zamierzam się integrować ze wpółpracownikami wyłacznie dlatego, że szefostwo tak sobie wymyśliło. Jak mam z kimś pracować w zespole, to pracuję, ale to nie oznacza, ze mam mu/jej/im się na szyję rzucać, ufać bezgranicznie i nie wiem co jeszcze. Oj, jak ja tego nie lubię!
Między innymi dlatego cenię sobie wielce moją działkę tłumacza, bo jestem tylko ja i tekst. I pewnie też dlatego w żadnej szkole na długo miejsca nie zagrzałam-jak z kimś pracuję to nie znaczy, że od razu mam się z nim sercami zderzać i nikomu nic do tego, kogo w robocie lubię, a kogo nie!
Ufff, aż się wzburzyłam normalnie, bo mi się takie wyjazdy przypomniały-sporadyczne, bo sporadyczne, ale były. A FUJ!

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Mrowak oj dla mnie niebezpieczne są taki imprezy bo umiaru nie znam i wyszłabym objuczona jak wielbłąd
toteż dla dobra portfela i spokoju sumienia nie pojadę tam ()
moja Gabrycha wczoraj i dziś też odmówiła drzemki, ale ona za to w nocy cyrki urządza-nie spi np od 2 do 5, potem dosypia do 10 i takie są efekty
Stary 2012-09-06, 22:01   #2412
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Hej mamusie!!

ja znów z doskoku.. dzis drzewo przerzucałam z szopy do szopy i porzadki na podwórku robiłam...

wrzucam Michaśke cobyście o nas nie zapomniały

Bao buziole dla Kubulka!!!
Śliczna

Cytat:

szczeniaków nie ma ale pies to : obcy pies symbolizuje wrogów ,
wściekłe psy atakujące i gryzące to pomyślny znak zapowiadający uczynnych ludzi
zęby-jeśli dentysta wyrywa ,stracisz przyjaciela,jeśli bolące lub sczerniałe lekka choroba
śnić że czyjeś włosy są ufarbowane na niezwykły kolor to znak troski i cierpienia
wszelkie sny o obiektach latających oznaczają ze dzięki odwadze i ambicji osiągniesz cel
liczby jeśli to są więcej niż 9 to trzeba zsumować cyfry i w Twoim przypadku wychodzi 7 a to oznacza rozwiązanie Twoich problemów i rozproszenie
No na pier.dzie.le kapitan hak , no a jak , kapitan hak

Inaczej mi mówi sennik ten z Netia , kij z tym . Dzięki

Gmyrelka mi sie wydaje ze to przystępna cena jak na stolice .
U nas na pipidowce koszt 700 f , plus jest taki ze zwracają prawie wszystko jeżeli dochód nie przekracza ileś tam, ale nie wiem. Koleżanka core wysylala płaciła a potem zwrot miała , także miodzio w UK.
Ja bym pewnie na imprezie łoiła , ja z tym pijacych .

Usypiam chłopaków bo oni takie dupy maslane ze sie boja sami na górze i czekam az zasną , ale chyba padli , mały mi tylko dał komendę back czyli ze mam go po plecach drapac , może jeszcze gulniemy po wiskaczu coby dobrze turcje wspominać Hehe
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 22:03   #2413
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Bao.. no zrezygnowałam bo chcieli mi umowe o dzieło dac... wiec znów jestem bezrobotna.. mam nadzieje ze nie na długo

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Aha kupiłam na pępkowe kuzynowi taaakie drzewo..http://allegro.pl/klon-palmowy-czerw...594911920.html

tak mi sie spodobało ze i sobie 1 szt wziełam.. dodatkowo kupiłam 10 nasionek aby takie bonsai sobie zrobić:d tylko pyt. "czy nie porywam sie z motyką na księzyc...?"
mhm, no to dupa blada, taką umowę to niech sobie wsadzą a są jakieś inne perspektywy???Jak plany pokoju Miśki??

Cytat:

wiem, wiem, u was ceny warszawskie i zarobki też...ja tak po sobie patrzę, tzn. po moim mieście a co do raty, to Ty i kredyt masz pewnie 2 razy większy niż ja znając ceny mieszkań w stolicy Ty masz ratę wyższą 2 razy a i zarobki kilka razy tyż, więc wiesz

Matko ale się urobiłam dzisiaj po poludniu, mały spał 4 godziny na tej kanapie, a ja normalnie funkcjonowałam, wręcz sie tłukłam później, zeby wstał wysprzatałam łazienkę i kuchnię, poprasowałam i padłamtż zaraz wróci

---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:01 ----------

Cytat:

Aha kupiłam na pępkowe kuzynowi taaakie drzewo..http://allegro.pl/klon-palmowy-czerwonolistny-orient-w-ogrodzie-i2594911920.html

mhm, no to dupa blada, taką umowę to niech sobie wsadzą a są jakieś inne perspektywy???Jak plany pokoju Miśki??

Cytat:

wiem, wiem, u was ceny warszawskie i zarobki też...ja tak po sobie patrzę, tzn. po moim mieście a co do raty, to Ty i kredyt masz pewnie 2 razy większy niż ja znając ceny mieszkań w stolicy Ty masz ratę wyższą 2 razy a i zarobki kilka razy tyż, więc wiesz

Matko ale się urobiłam dzisiaj po poludniu, mały spał 4 godziny na tej kanapie, a ja normalnie funkcjonowałam, wręcz sie tłukłam później, zeby wstał wysprzatałam łazienkę i kuchnię, poprasowałam i padłamtż zaraz wróci

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 22:08   #2414
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
a ja jestem dziwna i nienawidzę takich imprez-brrrr! Na szczęście niepracowałam nigdy w wielkiej korporacji, ale zdarzało mi się z różnych szkół jeździć na tzw. wyjazdy integracyjne bądź takowe szkolenia czy jak to tam zwał. No, nie znoszę! Tych ćwiczeń pseudo-scalających zespół itd itd. Jak gdzieś pracuję, to ja tam TYLKO pracuję i nie zamierzam się integrować ze wpółpracownikami wyłacznie dlatego, że szefostwo tak sobie wymyśliło. Jak mam z kimś pracować w zespole, to pracuję, ale to nie oznacza, ze mam mu/jej/im się na szyję rzucać, ufać bezgranicznie i nie wiem co jeszcze. Oj, jak ja tego nie lubię!
Między innymi dlatego cenię sobie wielce moją działkę tłumacza, bo jestem tylko ja i tekst. I pewnie też dlatego w żadnej szkole na długo miejsca nie zagrzałam-jak z kimś pracuję to nie znaczy, że od razu mam się z nim sercami zderzać i nikomu nic do tego, kogo w robocie lubię, a kogo nie!
Ufff, aż się wzburzyłam normalnie, bo mi się takie wyjazdy przypomniały-sporadyczne, bo sporadyczne, ale były. A FUJ!

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

moja Gabrycha wczoraj i dziś też odmówiła drzemki, ale ona za to w nocy cyrki urządza-nie spi np od 2 do 5, potem dosypia do 10 i takie są efekty
W rzeczy samej. Nic dodać nic ująć to chyba jeszcze to że obowiązkowo należy się spić jak dzika świnia bo dopiero wtedy możesz pokazać się się dobrze integrujesz
Stary 2012-09-06, 22:20   #2415
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Nie bardzo jest jak. Może gdyby wujek był ale on dwa tygodnie temu miał operację na bark i teraz siedzi u siebie na zwolnieniu. Więc ja będę sama przez tydzień z dziećmi i nie mam jak jechać z Nataszką.
Chyba że TZ jednak wujka ściągnie i on pojedzie tylko że biedak ma usztywnioną rękę więc nie bardzo będzie miał jak się z nią bawić.
A TZ nie może przesunąć wyjazdu bo leci do Anglii i ma już wykupione bilety.

Nie puszczaj i tyle , ona jest mała i tak nie będzie pamiętała , że nie było jej na jakiejś tam wycieczce U nas takie impry to robią w soboty , a i tak połowy nie ma . Nie po to dzieciaki łażą tam cały tydzień żeby jeszcze w soboty tam siedziały

Cytat:
Byłam w aptece i kupiłam ten tran cyfrynowy kosztował 37 zł.
A i jeszcze kupiłam witaminy w zelkach o których wspominała Megi.
Tez zelki są od 3 lat ze względu na to iż dziecko moze się nimi zaksztusić ale moja juz i tak jadła zelki wiec z tymi nie powinno być problemu.
Ja i tak od miesiąca daje Oliwce 3 razy dziennie jakieś witaminy - takie mam zalecenie po tej mononukleozie.
żelki moje dzieciaki też jedzą . Jakiś vibowit chyba teraz mamy . ja różne kupuje bo różne mi panie w mojej aptece dają . zwykle jakieś są w promocji . drogi ten tran u was.

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
Pop u nas bez zmian w przedszkolu. Jak ją zaprowadzam to nie chce się puścić. Zagadam ją, pokaże jakieś zabawki i wychodze z sali. Płacze dosłownie minutke i pozniej już się bawi. Ładnie je śniadnie i obiadek, ale nie chce tam spać, nie pozwala się nawet w piżamki przebrać. Dzisiaj odebrałam ją po 13, jutro zostaje do 14.

U nas angielski dopiero jest w czterolatkach, a o religi nie słyszałam aby była. Mają zajęcia z rytmiki i logopede. Dzisiaj już jakieś słoneczka robili, pani ją pochwaliła że ładnie maluje i jako jedyne dziecko zjada wszystko Zosia jest najmłodsza w grupie

Madzia co Ci się stało z telefonem?

Pop pokaż wujka
Powiedź żeby jej nie przebierali . przebieranie wiąże się dziecku ze spaniem na noc . Może sobie myśleć że mama nie odbierze i zostanie tam na noc . Przeciez w domu zwykle w dzień do spania dzieci też się nie przebiera . U Oli panie tylko dzieciaki rozbierają ze spodenek i ew. bluz i tak dzieciaki śpią pod kocykami .

Cytat:
Cena za przedszkole mnie powaliła mówcie co chcecie
Dzisiaj podwoziłam babkę jedną na stopa z sąsiedniej miejscowości bo akurat była w szkole po zaswiadczenie do tych wyprawek co dostają z opieki.Mówi że ma 5 dzieci i jej mąż w sierpniu zarobił 800 zł pracując od 6 do 16 jej dali pracę na 2 godz dziennie to akurat starczyło na bilety miesięczne do szkoły dla dwójki dzieci.Teraz to przyrównajcie do ceny za przedszkole.
Gmyrelka nic do Ciebie nie piję broń boże tylko taki przykład podałam
A ja z innej strony . Kto im kurde kazał sobie 5 dzieci robić
Bo ja troszkę nie rozumiem takich rodzin . Całe życie bida , ale robić dzieciaki to potrafią . Kurde rozumiem dwoje ale 5 ro I co tym dzieciakom zapewnią .
Myśleć by się głową a nie dupą niektórym przydało .
No chyba że kiedyś mieli kasę , a teraz jej nie mają , ale nie sądzę . To są zwykle takie rodziny co całe życie tak żyją , a przy kolejnym dziecku jest tylko hasło , że się wychowa .

SZymek ma weekend urodzinowy . w sobotę ma swojego przyjaciela Franka , a w niedzielę swoje . To będę miała wesoło w domu .

Gmyrelka 1200 zł to chyba taka normalna warszawska cena za przedszkole . Moja koleżanka w centrum za klub malucha 1600 płaciła
Oli kosztuje 680 , szymka jakieś 430 . Czyli razem mam mniej niż Ty za jedno A niby do wawki nie daleko .

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Mój Tz ma integracje za dwa tygodnie . Na weekend wyjazd do Gizycka .
I wcale mu się nie chce jechać . Już chodzi i kombinuje jak tu się wykręcić , a nie bardzo wypada .
Stary 2012-09-06, 22:32   #2416
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
W rzeczy samej. Nic dodać nic ująć to chyba jeszcze to że obowiązkowo należy się spić jak dzika świnia bo dopiero wtedy możesz pokazać się się dobrze integrujesz
no właśnie, a ja to w dodatku taki typ, dla którego alkohol mógłby nie istnieć. Raz jedyny w życiu spiłam się tak, że nie mogłam ustać na nogach, ale nawet i to głównie dlatego, że przez cały czas siedzieliśmy przy stole i gadaliśmy, a po takim "siedzącym" dłuższym piciu jak się wstanie to się zaraz podłoga z sufitem na miejsca chce zamienić-jakby to była taneczna impreza to pewnie bym tego tak nie odczuła. Mimo to i tak pamiętałam co mówię i co robię, bo świadomie powtarzałam sobie we łbie, że muszę mieć kontrolę.
Nota bene było to na wyjeździe wakacyjnym PO turnusie gdzie byłam wychowawcą kolonijnym. Turnus się skończył, dzieciaki wyjechały, a my czekaliśmy na kolejną "partię towaru" i tak w ramach odreagowania po i przygotowań przed sobie imprezowaliśmy.
Stary 2012-09-06, 22:33   #2417
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość

zgadzam się z Tobą co do imprez integracyjnych tez kiedyś pracowałam w takiej firmie co szefowa ciągle urządzała jakies adrzejki ,pikniki i oczywiście wszyscy musieli być aż rzygać się chciało od tej obłudy a później wszyscy wszystkim dupę przez tydzień obrabiali

Mój wstaje o 7 ,ja go budzę bo tak by spał dłużej ,nie raz bywały takie noce się się wiercił,przebudzał i brałam go wtedy do siebie na łóżko ,masakra ani trochę się nie wyspałam także bardzo współczuję ,bo ja choć śpię mało bo idę średnio po 1 a wstaję przed 6 to jednak to sen ciągły.
Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość

No na pier.dzie.le kapitan hak , no a jak , kapitan hak
Ty sie nie śmiej bo jeżdżąc z jednym okiem zamkniętym nieźle można pierdyknąć w coś
Miko jak się nauczył sam usypiać to teraz już mnie wygania z pokoju żebym szła do drugiego,jedynie jak mucha lata to się drze bo się boi i muszę ja upolować bo nie uśnie.
Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
A ja z innej strony . Kto im kurde kazał sobie 5 dzieci robić
Bo ja troszkę nie rozumiem takich rodzin . Całe życie bida , ale robić dzieciaki to potrafią . Kurde rozumiem dwoje ale 5 ro I co tym dzieciakom zapewnią .
Myśleć by się głową a nie dupą niektórym przydało .
No chyba że kiedyś mieli kasę , a teraz jej nie mają , ale nie sądzę . To są zwykle takie rodziny co całe życie tak żyją , a przy kolejnym dziecku jest tylko hasło , że się wychowa .
Ania tu też masz rację ,ale głównie ta wypłata mnie zszokowała ,u nas na prawdę jest bardzo krucho z pracą ,ludzie czy mają 5 czy 2 żyją na granicy ubóstwa.
Stary 2012-09-06, 22:43   #2418
monka23
Zakorzenienie

Ja by mogła mieć jeszcze jedno dziecko ale boje sie o przyszłość i narazie sie wstrzymuje, tym bardziej ze jeszcze bez pracy jeste, w koncu dzieci prawie odchowane , to mogę coś poszukać. Jak będę miała gdzie wrócić i będę zadowolona to sie zdecyduje .

Ania Nom zgadzam sie z tobą, dobrze ze są tez takie rodziny które są w stanie dać jakiś start w życiu. Bez większego stresu. U mnie była rodzinka mieli 5 dzieci, ale wszyscy ulozeni, ojciec firmę miał, wybudowali sie , pokonczyli szkoły, nie stoczyli sie, on ciezko pracowal bo firma dopiero sie rozrastala , trwalo to dosc dlugo. Takie rodziny i wychowanie jak najbardziej , chodzi mi o fakt wychowania i napewno nie było schematu ze jak kolejne sie urodziło, to jakoś sie wychowa.
Dwa to to ze nawet rodziny z dwoja dzieci maja cieżko, choćby wychowywane tylko przez matkę , czy ojca , albo obojga rodziców którzy pracują za marne grosze. Takie zapyziale realia gdzie człowiek pracuje , ba zapierdziela i potem i tak ma dylemat co kupić.

My drinkujemy integracja po turecku

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Libra moje od urodzenia usypiali sami, ale w przypadku spania poza domem to cycusie mamusi i muszę być , no boja sie.
Ja bym chciała zobaczyć filmik twojego małego haka
Tak mi sie przypomniało,robiłam foty u jego kuzyna i syn kuzynki mi pozował bo myślał ze fotki cykam a ja film nagrywała, no mamy taka beke z niego ze szok, co kilka sekund zmienia pozy i pyta sie czy juz , czy juz , no świetny filmik .
Ja na takiej imprezie nigdy nie byłam, ale wydaje mi sie ze takie obludne Ludziska można wszędzie spotkac w grupach, szkoły, studia, zawsze ktoś komuś dupę obrabial, wysmiewal, nabijal sie. Sąsiedzi, znajomi w pracy w szkole.
Stary 2012-09-06, 22:53   #2419
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Libra Miko to prawdziwy Kapitan Hak
Stary 2012-09-06, 22:57   #2420
libra777
Zakorzenienie

Może jutro coś nagram.
Stary 2012-09-06, 23:04   #2421
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Może jutro coś nagram.
No to gicior hehe a pokazywalas swojego pierworodnego? Nie pamietam . Jeszcze chciałam spytać o ile mogę, czemu taka duuuza różnica wieku miedzy nimi .
Stary 2012-09-07, 08:42   #2422
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość

na razie jako takich bliżej określonych perspektyw nie ma...

Namawiaja mnie na przedszkole u nas.. albo chociaz gminne ale nasz wojt nie lui brac z UE dofinansowań ch..jeden!!

A pokoik sie robi cały czas... 4 dni temu wylewka podłogi była czxekamy az wyschnie... i zostana ściany MPKiem pojechac i stelarz na sufit i pomalowac i KONIEC.. no panele załozycv - bo przeciez juz mielismy sa schowane a co do dekoracji jaka mi sie marzy to tez małymi kroczkami- niestety...
mamy łózko mój brat kupił sobie pojedyńcze drewniane i my bierzemy dorobimy barierkę i baldachim

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 09:09   #2423
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Dzisiaj w nocy śnilo mi się że leciałam samolotem. A właśnie za chwilę jade do pewnego gościa przeprowadzić ciężką rozmowę. To jakaś nadzieja jest że coś wynegocjuję:pro si:

Ale Twój Miko ma pomysły

Mój wczoraj jak w zwyczaju mamy przygarneliśmy psa sąsiadki żeby mały mógł się z nim pobawić(york) To Erwi sobie ubzdurał że tez jest pieskiem, zaczął chodzić na czterech. Co pies do mnie lub mojego ojca podbiegł żeby go pogłaskać to Erwi tak samo się łasił. Najśmieszniej wyglądał jak ten psior się co chwila drapał i Erwi też jak pies siedział na dupie i się drapal po brzuchu

Erwin wczoraj pierwszy raz jadł kaszankę, ale mu smakowała, taka lekko podsmazona, z początku pytał sie czy to jest kupa a jak zaprzeczyłam to wcinał.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 09:25   #2424
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Madzia powodzenia
Stary 2012-09-07, 11:36   #2425
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
na razie jako takich bliżej określonych perspektyw nie ma...

Namawiaja mnie na przedszkole u nas.. albo chociaz gminne ale nasz wojt nie lui brac z UE dofinansowań ch..jeden!!

A pokoik sie robi cały czas... 4 dni temu wylewka podłogi była czxekamy az wyschnie... i zostana ściany MPKiem pojechac i stelarz na sufit i pomalowac i KONIEC.. no panele załozycv - bo przeciez juz mielismy sa schowane a co do dekoracji jaka mi sie marzy to tez małymi kroczkami- niestety...
mamy łózko mój brat kupił sobie pojedyńcze drewniane i my bierzemy dorobimy barierkę i baldachim
kurde,s zkoda, bo z unii nieraz dobra kasa...
co do pokoiku - znając Twoją smykałkę do organizacji to będzie bajka już sie fotki doczekać nie mogę

A ja wstałam po 9ej - tzn. zwlekłam się, pożarłam z tż o pierdołę, nastawiłam obiadek: dzisiaj zalewajka i ziemniaki z pieczonymi udkami w ziołach i czosnku i do tego buraczki marynowane i musi mi to starczyć do jutra bo w lodówce pustka mieliśmy jechać na zakukup, ale ten mój tż sobie dzisiaj zaspął, potem musiał się wykąpać i miałam wybór albo zakupy albo jego spacer z małym - no to wiadomo co wybrałam.... w lodówce tylko monte i serek dla małego no i jajka, bułki kupią po drodze...ehhh

Stary 2012-09-07, 11:53   #2426
P0P70
Zakorzenienie

witam,

podglądanie dziecka jest wciągające. poszłam na zakupy przez park a tam akurat grupa Oliwki. Trochę postałam i poobserwowałam. Strasznie przyklejona do Pani, to aż dziwne. My jak z nią gdzieś idziemy to ta wszędzie tylko nie przy nas a tutaj nie odstępuje Pani na krok.
zawsze biegnie go dzieci bo chce się z nimi bawić a tutaj tak nie bardzo. Normalnie jakbym obce dziecko widziała.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 13:05   #2427
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Witam,
wpadam tylko na chwilę, nawet nie nadrabiam bo dzis do pracy jeszcze lecę. Ale mam pytanie. dziś wieczorem zamawiam łóżko, jednak to 160x70 i chcę od razu zamowic pościel. jaki rozmiar kupić? Wiem, że juz kiedyś był ten temat ale ni przyswoiłam wiedzy 140x200 bedzie ok??
Pomocy!!

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )

Edytowane przez ASIULEK_23
Czas edycji: 2012-09-07 o 13:09
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 13:08   #2428
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

izz dzięki za kciuki ja już po rozmowie jeszcze jutro mam przyjść i może jakoś się uda polubownie załatwić

P0P z dziećmi zasada jest taka, jak dziecko bardzo rozbrykane w domu, to w przedszkolu aż nadto spokojne
Przecież Eryk jak chodził do przedszkola i raz była inna pani na zastępstwie to myślała że z nim coś nie tak, bo on sam z boku siedział i sobie cos tam budował, z nikim się nie bawił. A jego wychowawczyni była tez naszą sąsiadką, to jej tłumaczyła że na podwórku i korytarzu w bloku to najbardziej energiczne i wrzeszczące dziecko. W szkole się wyrównało

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Witam,
wpadam tylko na chwilę, nawet nie nadrabiam bo dzis do pracy jeszcze lecę. Ale mam pytanie. dziś wieczorem zamawiam łóżko, jednak to 160x70 i chcę od razu zamowic pościel. jaki rozmiar kupić? Wiem, że juz kiedyś był ten temat ale ni przyswoiłam wiedzy
Pomocy!!
Erwi ma łóżko 180x80 a pościel ma 160x200 i jest ok, więc bierz większą

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 13:24   #2429
Baobabek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Witam,
wpadam tylko na chwilę, nawet nie nadrabiam bo dzis do pracy jeszcze lecę. Ale mam pytanie. dziś wieczorem zamawiam łóżko, jednak to 160x70 i chcę od razu zamowic pościel. jaki rozmiar kupić? Wiem, że juz kiedyś był ten temat ale ni przyswoiłam wiedzy 140x200 bedzie ok??
Pomocy!!
Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
izz dzięki za kciuki ja już po rozmowie jeszcze jutro mam przyjść i może jakoś się uda polubownie załatwić

P0P z dziećmi zasada jest taka, jak dziecko bardzo rozbrykane w domu, to w przedszkolu aż nadto spokojne
Przecież Eryk jak chodził do przedszkola i raz była inna pani na zastępstwie to myślała że z nim coś nie tak, bo on sam z boku siedział i sobie cos tam budował, z nikim się nie bawił. A jego wychowawczyni była tez naszą sąsiadką, to jej tłumaczyła że na podwórku i korytarzu w bloku to najbardziej energiczne i wrzeszczące dziecko. W szkole się wyrównało

---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 13:05 ----------

Erwi ma łóżko 180x80 a pościel ma 160x200 i jest ok, więc bierz większą
my mamy tak samo i jest ok

Stary 2012-09-07, 13:33   #2430
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Biorę to... myślicie, że dobry wybór?? Białe.
http://allegro.pl/lozka-dzieciece-lo...614408240.html

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości