Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012 - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-06, 20:16   #3001
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010
Dot.: Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012

dajcie na luz

105.....99.....95....89.. ...85.....79...75
Pandzia_2010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 20:19   #3002
nacia_n
Raczkowanie

Rety, co tu się dzieje... Ale wrzawa. Wchodzę a tu do setki dobiłyście. Nie wtrącam się, bo to mnie nie dotyczy.

Byłam dziś z Dawidkiem na szczepieniu. Waży 5660, czyli w 6 tygodni przybrał 700 gram. Długości u nas nie mierzą

Młody płakał oczywiście, ale jak go wzięłam na ręce, to się uspokoił od razu. Mnie oczywiście łzy do oczu napłynęły, ale się powstrzymałam. Niestety byłam sama, bo mąż w pracy. Nawet spokojny jest, troszkę marudził i zasypia mu się gorzej, ale nie jest tak źle. Nawet podczas zakupów (wybór płytek do pokoju ) się rozglądał i nie płakał.

Dokończę później, bo głodny...
nacia_n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 20:32   #3003
moniczka1302
Wtajemniczenie

ło matko, czuje sie jak za czasow ciążowych, kilka godzin niebycia na wizazu a tu kilka stron nadrabiania

szkoda tylko, ze takie tematy... :/

Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
Bo Nie wyobrażam sobie w podpasce ,a dziś właśnie przypadł mi ten zaszczyt dostać okres a tyle było spokoju,mam nadzieję ze te okropne bóle Nie wrócą
kurcze ja mialam jakies 3-dniowe plamienie i koniec. Okresu ni widu ni slychu ale jak dostane to zapodam tampona

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

Cytat:
Napisane przez nacia_n Pokaż wiadomość
Rety, co tu się dzieje... Ale wrzawa. Wchodzę a tu do setki dobiłyście. Nie wtrącam się, bo to mnie nie dotyczy.

Byłam dziś z Dawidkiem na szczepieniu. Waży 5660, czyli w 6 tygodni przybrał 700 gram. Długości u nas nie mierzą

Młody płakał oczywiście, ale jak go wzięłam na ręce, to się uspokoił od razu. Mnie oczywiście łzy do oczu napłynęły, ale się powstrzymałam. Niestety byłam sama, bo mąż w pracy. Nawet spokojny jest, troszkę marudził i zasypia mu się gorzej, ale nie jest tak źle. Nawet podczas zakupów (wybór płytek do pokoju ) się rozglądał i nie płakał.

Dokończę później, bo głodny...
gratki u nas tez nie mierzą więc sama mierzę jak się przeciaga
Stary 2012-09-06, 20:38   #3004
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez szerylka Pokaż wiadomość
Wasze podejrzenia co do meila mnie bardzo smieszą ...bo to moje zdjęcia jako pierwsze zostały skomentowane i wiem przez kogo ,ty je skomentowałaś ...nie zapominajcie równiez kto pomagał odzyskać wam meila,tak,tak ja starałam się odzyskać pisząc nawet wiadomość w tej sprawie do moderatorów gmaila ,więc to co piszesz to kolejne twoje urojenie .Sprawa numer 2 te twoje tłumaczenie się że nie widzisz nic złego w obrabianiu komus tyłka ...porażka co ci do czyjegoś małżeństwa ? nie powinno Cię to nawet interesować ,tak jak jeszcze napisałaś że to nie obgadywanie tylko zwykła wymiana zdań ...bosheee sailormary tez została nazwana wyrodną matką bo zabrała dziecko na wakacje,bo pokazuje gołego cyca do zdjęć itp...itd wiele bym mogła jeszcze o Tobie napisać Gaaaaaaaaaaabi ale szkoda mi czasu na to ,te
raz chcesz się wybielić i zwalić wszystko na mnie ..że niby ja miałam coś wspólnego z pocztą zamiast rzucać oskarżenia udowodnij mi to ! ja Ci potrafiłam udowodnić nigdy nie napisałam nic czego nie byłabym pewna .Jesteś po 30 a myślisz jak 5-letnie dziecko .
Koniec w tym temacie .
Ha ha widzę ze mnie dużo omija , nadrobie jak bede w domu .
sailormaary jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 20:48   #3005
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rozowa1987 Pokaż wiadomość
Dziewczyny które dostały okres,można używać tamponòw?czy musi to wszystko się oczyścić.
ja czasem uzywam. jeszcze sie nie odwazylam by tylko tamponow uzyc. za soba mam juz 3 okresy

kurde polecialyscie z postami ze hej

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 20:55   #3006
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
ja czasem uzywam. jeszcze sie nie odwazylam by tylko tamponow uzyc. za soba mam juz 3 okresy

moze jednak powinnam pojsc z tym brakiem okresu do lekarza? juz 1,5 miesiąca nie karmię.
Stary 2012-09-06, 21:00   #3007
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez onething Pokaż wiadomość
Za wszystkie słodkie buźki. My chrzest 16 mamy, więc też wrzuce mojego elegancika.

Pozwolę się wtrącić w to zamieszanie- miło by było gdybyście sobie takie sprawy załatwiały na priv, bo tutaj i tak nic nie zdziałacie oprócz wyzwisk i obelg, a wątek jest zaśmiecany, a nie zależy nam na czytaniu kto kogo i za co.
A ja w sumie jestem ciekawa, ale chyba sie nie dowiem bo nie byłam na tajnym forum a i tego zwykłego nie mogę odszukać ...
Stary 2012-09-06, 21:09   #3008
ladybird_1987
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
nawet jakby to co trąd mam z tego powodu ?
Tak z ciekawości.
Ale ja czasami nie wiem czy Twoje odpowiedzi są ze złośliwością czy takie masz poczucie humoru. I zaznaczam że nie jest to złośliwe pytanie.
Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
a opaska rzeczywiście super! widzialam jedne opaski na all, ktore da sie rozciagnac na glowe od niemowlęcia do nawet 12-letniej dziewczynki wiec fajny zakup, ale ja nie zdążyłam kupic i musialam zrobic wlasnoręcznie

ja tez wklejam foto mojej corci z Chrztu
Super! Opaska bombowa.

Tak, kupiłam sukienkę. Na targu nie było (nie jestem z Twoich stron ). Jak byłam w Gdańsku obleciałam chyba z 10 sklepów i nic ciekawego nie znalazłam. W końcu u siebie w miejscowości znalazłam za 60 zł. Po chrzcinach pokażę zdjęcia.

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Ja ani nie byłam w grupie, ani nie jestem. Po wcześniejszych akcjach z udziałem innego użytkownika postanowiłam, że wszystkie kluby, tajne grupy i maile nie mają sensu.
Te tajne grupy nie mają w sobie nic z tajności. To mnie tylko przekonało że słuszną decyzją było nie prosić o zaproszenie.
Normalnie się zagotowałam jak zobaczyłam że ktoś wrzucił screen z "tajnej grupy" na publiczne forum. Cieszę się że nikt bez mojej wiedzy nie wrzuca moich zdjęć (nawet jeśli to tylko miniaturki).

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
1. Oczywiście, że się da! Nawet jeśli nie miałabyś czasu na odciąganie mleka na czas Twojej nieobecności, to przecież cały czas możesz karmić rano, wieczorem i w nocy, praktycznie bez końca. Teraz przy ustabilizowanej laktacji, jeśli dziecko dostanie w dzień inne posiłki czy mm, to już nie ma takiej obawy, że laktacja zaniknie. Tak długo jak dziecko będzie przystawiane, tak długo będzie mleko! A to nocne mleczko jest tłuste i cenne, a do tego to czas na dodatkowe przytulanki z mamą po jej nieobecności w ciągu dnia

2. Ja zazdroszczę tym, które mogą sobie pozwolić na wychowawczy Jeśli jest to faktyczny wychowawczy (tzn. ma się zatrudnienie i choć nie ma wypłaty, to są to lata składkowe do emerytury czy jakoś tak) to już w ogóle.
My niestety bez mojej pensji raczej nie damy rady. Kredyt za mieszkanie trzeba spłacać, oszczędności prawie wszystkie na urządzenie mieszkania poszły. Cóż, dobrze, że mamy gdzie mieszkać i mamy szczęśliwą rodzinę Pewnie, że żłobki to nie tragedia i wiele dzieciaków wyrasta tam szczęśliwie, jednak ja bym wolała rok czy dwa z maluchem w domu zostać...
1. Wiem. Po prostu to mi zaburzyło mój spokój wewnętrzny. Jestem typem człowieka którego łatwo wyprowadzić z równowagi, jeśli mam już w głowie ułożony plan. Ale się póki co nie nakręcam. 14.09. mam spotkanie z szefem i wtedy dokładnie się dowiem jak on to widzi.
Tak jak napisałam wcześniej, ewentualnych plusów i minusów jest dużo, dużo więcej. Ale nie będę Was wciągać w zawiłości mojej pracy i stosunków ja-kierowniczka.
2. Po macierzyńskim (i urlopie) ja też muszę wrócić do pracy. Też spłacamy duży kredyt mieszkaniowy i na życie z jednej pensji po prostu nie wchodzi w grę. Inna kwestia że ja jestem pracuś. Ta ambicja mnie wykończy. Po prostu męczy mnie to że chciałabym być perfekcyjną panią domu. Niektórym się udaje pogodzić wszystko. Tylko jak to sie robi. Chaotyczna ta moja wypowiedź... Hi hi
Cytat:
Napisane przez Pandzia_2010 Pokaż wiadomość
a ja myślę że szerylka = martita
Też to pomyślałam.
Dzieciaczki masz przeurocze.
Stary 2012-09-06, 21:15   #3009
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Sylwia nie wiem jakim prawem wrzucilas miniaturke mojego zdjecia na forum oglnopolskie. Chyba jestes na tyle inteligentna, ze wiesz ze takie rzeczy sa karalne?!?
gdybym sie chciala pochwalic swoim zdjeciem napewno bym to zrobila.....
przykre...
prosze edytowac post i zamazac moje zdjecie, nie zycze sobie....

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2012-09-06 o 21:17
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 21:19   #3010
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
_agata, wiesz że Twoja osoba zawsze wzbudzała emocje Jesteś jedną z bardzo wyróżniających się osób na forum i dlatego pisałyśmy o Tobie na fb. Jak każdy, masz swoich zwolenników i przeciwników. Nic w tym odkrywczego Jednych drażni Twoje IMO, a inni lubią Twoją bezpośredniość.

Moim zdaniem nie jest problemem to, że ktoś o kimś pisał na fb, bo jak wiadomo, to jest nieuniknione. Tak było, jest i będzie, że się o kimś "mówi", a że raz dobrze, a innym razem źle- życie.
Problemem natomiast jest to, że jest taka osoba, która mąci i donosi. Ewidentnie szuka sensacji i chce wszystkich skłócić. Po co??? Nie wiem. Niech każdy sobie na to pytanie odpowie sam
Ale dlaczego moja bezpośredniość tak drażni?
Lepiej żebym obrabiała dupę za plecami? Lepiej żebym nic nie pisała kiedy coś mi się nie podoba?
Trochę inne zasady wyznaję w życiu.

Ależ proszę bardzo, można mówić o mnie źle, nieraz już tu mówiono. Ja nie mam nic przeciwko, tylko prosto w twarz.

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
heh ja tez tylko napsialam, ze mnie drazni IMO<bo nie wiem co to znaczy> i ,,ktos,, na sile szuka sensacji.
Macie racje, watek ozyl
Milego dnia!
Przykro mi agatko, tym bardziej, że kilkukrotnie prowadziłyśmy rozmowy via priv na kilka tematów, wyjaśniałam Ci temat chust, fotelików... wtedy miałaś czas zapytać. Teraz łatwiej było mi dupę obsmarować.
Poza tym kilka razy już wyjaśniałam tutaj na wątku co to znaczy. Google też nie gryzie, a wpisanie 3 liter w wyszukiwarkę to nie dłużej jak 5 sekund.

Aha, wyjaśniam - via priv = przez wiadomość prywatną.

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
"nie pierwszy raz zrobił się kwas" , zapomnijmy o tym, każdy powiedział co sądzi, nalezy teraz oczyścić atmosfere i wrócić na dawną ścieżkę.

co możecie polecić na wrzeszczącego ząbkującego bobasa?
Łatwo powiedzieć "oczyścić atmosferę". Szkoda tylko, że moja osoba znowu została zamieszana w jakieś dziecinne gierki.
Znowu utwierdzam się w przekonaniu, że to dobrze, że pracuję w męskim towarzystwie. Tam przynajmniej każdy mówi każdemu w twarz to co ma do powiedzenia.
Nie, nie jest to chwaleniem się "idealnym życiem".

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
albo rzadko udziela się na forum?
.
Napisanie priva z pytaniem to kilka chwil...

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Każda z nas się do obgadywania przyznaje, bo to nic złego.
Natomiast to co ty robisz bije nas na głowę. Powinnaś dostać nagrodę mąciciela roku
Ja się nie przyznaję, ja piszę każdemu to co myślę.
ROzumiem, że lepiej jest słodzić i nie mówić prawdy.

Takie obgadywanie za plecami, obłuda, to zwykłe kure*stwo. Nic gorszego na świecie.

Cytat:
Jedyną osobą która się ośmiesza jesteś ty w dodatku masz problemy emocjonalne i szukasz psychiatry z tego co napisałaś to już znalazłaś he he musi być marny skoro ci nie pomagaja te sesje. Dla mnie to ty jesteś niespełna rozumu kobieto bo dla mnie osoba która pisze że każdego dnia się boi że w jej dom uderzy samolot normalna nie jest he he ,ja Ciebie nie odmładzam wiem że jesteś grubo po 30 ,ewidentnie widać to po twoich worach pod oczami .Co do twoich podejrzeń na temat meila nieźle się uśmiałam ...że ja niby Agaty zdjęcia wrzuciła ,śmiech na sali normalnie a myśl sobie co chcesz i węsz dalej tylko detektyw z Ciebie nędzny ,dlaczego piszesz że pisałam na Agatę ? tylko jaaaaaaaa? ha ha jest w waszej grupie 21dziewczyn i każda z was obrobiła jej dupe na maxa były może ze 2 dziewczyny które się nawet nie wypowidziały w tym temacie ,że was wkurza jej idealne życie itp,itd dlaczego tym się nie pochwalicie ? coo? o sailor każda z was pisała nie wypierajcie się bo mam dużo z waszych rozmów że jest taka i owaka że boi się sprzeciwić mężowi itp itd ,ha ha a teraz objeżdżacie mnie a co do trolla to ja mam swoje 2 faworytki i pisząc z wami przez ten czas bardziej się utwierdziłam w przekonaniu Gaaaabi jesteś kłamliwą na maxa i zazdrosną ba.....ą ale to już większość osób wie i sporo dziewczyn do mnie napisało w Twojej sprawie więc uwierz nie jesteś tak lubiana jak Ci się to wydaje .Teraz jak wyszło jakie jesteście naprawdę ,tłumaczycie się od wczoraj chcąc jak najbardziej się wybielić
Na jakiej podstawie ktoś twierdzi, że mam "idealne życie"?
Jakie to polskie... komuś jest lepiej to trzeba mu dokopać.
Czy to źle, że mam normalnego męża, który nie zostawia mnie z płaczącym dzieckiem? Że nie wychodzi z kumplami na piwo tylko woli zostać z nami w domu?
Czy coś złego jest w tym, że moje dziecko śpi w dzień i przesypia noce?
Co jest złego w tym, że mój syn jest zdrowy, uśmiechnięty, że mogę z nim iść na basen i wyjechać na wakacje?
Rozumiem, że gdyby mąż nie interesował się dzieckiem, gdybym miała kiepską pracę, gdyby źle mi się wiodło, to byłabym równa z Wami wszystkimi?
To jest żenujące dziewczyny.
To, że dorosłe kobiety, żony, matki tak wyrażają się o innych kobietach.

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
Ja też mam idealne życie, jak Agata i bardzo się z tego powodu cieszę już wiem, dlaczego lubię Agatę - bo to moja pokrewna dusza, też idealna! jak nisko można upaść, żeby zazdrościć komuś tego, że dobrze mu się wiedzie i że jest szczęśliwy tylko ciekawe skąd to dopatrywanie się wszędzie zdrady - może jak ktoś sam nie ma doświadczenia wierności i miłości itp. dupereli w związku z jednej lub drugiej strony, to potem mu się wydaje, że każdy facet czy kobieta sypia z kim popadnie. Stara prawda - każdy sądzi według siebie... Nawiasem mówiąc widzę tu ten sam tok myślenia, co u mojej "przyjaciółki" - OBIAD = SEX! Nie wiedziałam, ze w dzisiejszych czasach kobiety oddają się za ciepły posiłek!
I ja też nigdy tego nie zrozumiem. Nie zrozumiem jak jedna kobieta może drugiej podkładać świnie.
Wiele razy próbowałam pomóc, wyjaśniałam, pisałam, siedziałam wieczorami żeby coś opisać wytłumaczyć... i spotyka mnie taka "zapłata".
Ty też Kotku tak wiele spraw wyjaśniałaś, rozjaśniałaś, tłumaczyłaś... szkoda czasu...

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
A jak trzeba miec zryty beret zeby robic screeny naszych rozmow? i w jakim celu? Chyba zadnemu zdrowemu doroslemu czlowiekowi nie przyszloby to do glowy. I zastanawiam sie tez jak ubogie trzeba miec zycie zeby czerpac radosc z takiej "zabawy".
A napisz mi proszę jak ubogie życie trzeba mieć żeby zabawiać się w obgadywanie i oszczerstwa?

Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość
Nie rozumiem jednego miałaś konflikt z gabi a syf się zrobił na cały wizaz

nienawidzę donosicielstwa pod każdą jego postacią!

Ty sprawiłaś przykrość dziewczyną, bo przekazałaś te rzeczy

Taka jest prawda
To nie jest donosicielstwo, czasy donosicielstwa się skończyły. To jest zwykła lojalność jednej kobiety względem drugiej.

o

Edytowane przez _agata
Czas edycji: 2012-09-06 o 21:30
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 21:20   #3011
rozowa1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość

To lepiej jak na noc dam tampona a dzień podpaska.
Stary 2012-09-06, 21:23   #3012
sailormaary
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
Bo moj kochany syncio nie zlapal sie sutka. Na drugi dzien po powrocie ze szpitala maly plakal z glodu mi cyce nabrzmialy i jak zaczelam pompowac tak Dominowi przypasowala butla i juz nie bylo mowy zeby zlapal piers.

Pierwsze slysze

sailormaary - ze tez nie balas sie takiej malizny wziasc ze soba. A nie wstydzilas sie tak karmic w miejscu publicznym?
Mniej mnie krępuje karmienie niz to ze będzie sie darla i wszyscy sie gapia . A poza tym nie uważam karmienia za coś złego .
Stary 2012-09-06, 21:28   #3013
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

mimo tego że miałam starcie z _agata to przyznaję jej rację. Zwłaszcza, że sporo właśnie wyjaśniała z chustami pieluszkami. A teraz niby każdego wkurzała to po co się jej pytano o różne rzeczy?

nie powinnam się wypowiadać bo ja tu jestem zaocznie

Stary 2012-09-06, 21:29   #3014
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladybird_1987 Pokaż wiadomość
Tak z ciekawości.
Ale ja czasami nie wiem czy Twoje odpowiedzi są ze złośliwością czy takie masz poczucie humoru. I zaznaczam że nie jest to złośliwe pytanie.

Te tajne grupy nie mają w sobie nic z tajności. To mnie tylko przekonało że słuszną decyzją było nie prosić o zaproszenie.
Normalnie się zagotowałam jak zobaczyłam że ktoś wrzucił screen z "tajnej grupy" na publiczne forum. Cieszę się że nikt bez mojej wiedzy nie wrzuca moich zdjęć (nawet jeśli to tylko miniaturki).
Cóż, jak widzę śliweńka pojawia się kiedy jest jakiś dym.

No nie mają, nie mają.
Po raz trzeci widać do czego prowadzą.
Szkoda tylko, że po raz trzeci muszę udowadniać, że nie jestem wielbłądem.

Cytat:
Sylwia nie wiem jakim prawem wrzucilas miniaturke mojego zdjecia na forum oglnopolskie. Chyba jestes na tyle inteligentna, ze wiesz ze takie rzeczy sa karalne?!?
przykre...
Nie są karalne. Karalne są za to oszczerstwa, inaczej pomówienia, zniesławienia.
Zagrożone są karą grzywny albo karą ograniczenia wolności na podstawie art. 212 § 1 Kodeksu karnego. Sprawca podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo karze pozbawienia wolności do roku jeżeli pomawia inną osobę za pomocą środków masowego komunikowania (art. 212 § 2 k.k.).
W razie skazania za zniesławienie sąd może orzec nawiązkę na rzecz pokrzywdzonego, Polskiego Czerwonego Krzyża albo na inny cel społeczny wskazany przez pokrzywdzonego (art. 212 § 3 k.k.).

Tak dla uściślenia.
Jeśli czegoś nie rozumiesz, zapytaj proszę.

o
Stary 2012-09-06, 21:30   #3015
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

ja Olafa na krawężniku karmiłam i w markecie na ławce przed kasami bez przesady. Co innego karmić publicznie 2 latka

Stary 2012-09-06, 21:32   #3016
_agata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pandzia_2010 Pokaż wiadomość
mimo tego że miałam starcie z _agata to przyznaję jej rację. Zwłaszcza, że sporo właśnie wyjaśniała z chustami pieluszkami. A teraz niby każdego wkurzała to po co się jej pytano o różne rzeczy?

nie powinnam się wypowiadać bo ja tu jestem zaocznie
Cóż, starcie to wynikało z tego, że ktoś celowo chciał namieszać.
Wtedy nie udało się wątku rozwalić, po akcji z mailem też nie... do trzech razy sztuka.

Pytano mnie o wiele rzeczy, wiele rzeczy wyjaśniałam tutaj na wątku, wiele rzeczy przez privy bo sporo takich pytań dostawałam. A później okazuje się, że się mądrzę... przykre.
Człowiek do drugiego z sercem na dłoni, chce jak najlepiej, z dostaje po dupie.

o
Stary 2012-09-06, 21:32   #3017
_millena
Zadomowienie

Cytat:
przykre...
swoje za to zamazała....

_millena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 21:33   #3018
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

zycie.....

Stary 2012-09-06, 21:34   #3019
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ladybird_1987 Pokaż wiadomość
Super! Opaska bombowa.

Tak, kupiłam sukienkę. Na targu nie było (nie jestem z Twoich stron ). Jak byłam w Gdańsku obleciałam chyba z 10 sklepów i nic ciekawego nie znalazłam. W końcu u siebie w miejscowości znalazłam za 60 zł. Po chrzcinach pokażę zdjęcia.

2. Po macierzyńskim (i urlopie) ja też muszę wrócić do pracy. Też spłacamy duży kredyt mieszkaniowy i na życie z jednej pensji po prostu nie wchodzi w grę. Inna kwestia że ja jestem pracuś. Ta ambicja mnie wykończy. Po prostu męczy mnie to że chciałabym być perfekcyjną panią domu. Niektórym się udaje pogodzić wszystko. Tylko jak to sie robi. Chaotyczna ta moja wypowiedź... Hi hi
ooo a ja skojarzylam Cię jako osoba z południa Polandii hmm to chyba karozka i jeszcze któras z dziewczyn jest z okolic Chrzanowa? ja nie jestem ale b. często tam bywam u teściów. Jo ze ślunska

Też wracam do pracy i coraz częsciej dipada mnie smutek, że zostawię Hancię
W sumie pracę mam dobrą, ale pojawia mi sie na horyzoncie nowa szansa, zobaczymy jak mi pojdzie rozmowa. Ale nie wiem czy w razie przyjęcia mnie zdecydowalabym sie na zmianę. Zależy za ile No ale nie będę dzieliła włosa na czworo, jak się dostanę to się pochwalę

Coraz trudniej jest mi usypiac Hanię. Tzn, bardzo sie broni przed spaniem, rzuca, placze, walczy. Ale po kilku minutach usypia. wczesniej tak nie miałam.
Stary 2012-09-06, 21:34   #3020
_millena
Zadomowienie

strasznie mi przykro, ze tak się wszystko podziało niefajnie

Stary 2012-09-06, 21:36   #3021
Pandzia_2010
Wtajemniczenie

GG do Pandzia_2010

a ja chcę już do pracy chyba żem wyrodna matka

Stary 2012-09-06, 21:36   #3022
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Cóż, jak widzę śliweńka pojawia się kiedy jest jakiś dym.

No nie mają, nie mają.
Po raz trzeci widać do czego prowadzą.
Szkoda tylko, że po raz trzeci muszę udowadniać, że nie jestem wielbłądem.

Nie są karalne. Karalne są za to oszczerstwa, inaczej pomówienia, zniesławienia.
Zagrożone są karą grzywny albo karą ograniczenia wolności na podstawie art. 212 § 1 Kodeksu karnego. Sprawca podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo karze pozbawienia wolności do roku jeżeli pomawia inną osobę za pomocą środków masowego komunikowania (art. 212 § 2 k.k.).
W razie skazania za zniesławienie sąd może orzec nawiązkę na rzecz pokrzywdzonego, Polskiego Czerwonego Krzyża albo na inny cel społeczny wskazany przez pokrzywdzonego (art. 212 § 3 k.k.).

Tak dla uściślenia.
Jeśli czegoś nie rozumiesz, zapytaj proszę.
zgadzam się
Stary 2012-09-06, 21:36   #3023
blueelektron
Rozeznanie

Cytat:

To nie jest donosicielstwo, czasy donosicielstwa się skończyły. To jest zwykła lojalność jednej kobiety względem drugiej.
ja tam dziękuje za taką lojalność

wolałabym żyć w niewiedzy

niektórzy się karmią, wręcz żywią "gównem" i lubią ja dalej przekazać

a co dobre to już nie ważne, najlepiej wylać syf na wszystko i wszystkich

przykre, że Ciebie to spotkało

ja bym jej nie była wdzieczna
Stary 2012-09-06, 21:38   #3024
szerylka
BAN stały

Cytat:
przykre...
Nie wydaje mi się żeby były karalne a co do zdjęcia to nie rozumiem cóż ci ono przeszkadza?przecież sama wrzucałaś swoje zdjęcia tu w tym wątku
szerylka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 21:40   #3025
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:

Znowu utwierdzam się w przekonaniu, że to dobrze, że pracuję w męskim towarzystwie. Tam przynajmniej każdy mówi każdemu w twarz to co ma do powiedzenia.
Nie, nie jest to chwaleniem się "idealnym życiem".
.
To fakt, że w męskim towarzystwie się lepiej pracuje.
Kobieta na stanowisku kierowniczym albo wyżej - złooooo
Stary 2012-09-06, 21:42   #3026
_millena
Zadomowienie

Cytat:
Nie wydaje mi się żeby były karalne a co do zdjęcia to nie rozumiem cóż ci ono przeszkadza?przecież sama wrzucałaś swoje zdjęcia tu w tym wątku
a np moje foty też wrzucisz tylko dlatego, że sama kiedyś wsadziłam swoje zdjecie na wizaż?

Stary 2012-09-06, 21:42   #3027
blueelektron
Rozeznanie

Cytat:
i sama niech decyduje
Stary 2012-09-06, 21:43   #3028
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Cytat:
napisalam, ze jakbym chciala napewno bym tu je wrzucila. cos niezrozumialego?
nie udzielam sie tu czesto, nie wrzucam juz zdjec.
a Ty nie masz prawa wrzucac moich.
zreszta juz z Toba nie dyskutuje
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 21:46   #3029
_agata
Zakorzenienie

Cytat:

Coraz trudniej jest mi usypiac Hanię. Tzn, bardzo sie broni przed spaniem, rzuca, placze, walczy. Ale po kilku minutach usypia. wczesniej tak nie miałam.
Hania już coraz starsza jest, bardziej świadoma otaczającego ją świata. Odbiera coraz więcej wrażeń, dociera do niej więcej bodźców, lepiej widzi, lepiej słyszy... dlatego może tak walczyć ze snem. Najważniejsze, że zasypia

Cytat:
Napisane przez _millena Pokaż wiadomość
strasznie mi przykro, ze tak się wszystko podziało niefajnie
_millena, żebyś ty wiedziała jak mi jest z a j e b i ś c i e przykro.

Cytat:
Napisane przez blueelektron Pokaż wiadomość
ja tam dziękuje za taką lojalność

wolałabym żyć w niewiedzy

niektórzy się karmią, wręcz żywią "gównem" i lubią ja dalej przekazać

a co dobre to już nie ważne, najlepiej wylać syf na wszystko i wszystkich

przykre, że Ciebie to spotkało

ja bym jej nie była wdzieczna
A ja jestem taka, że wolę wiedzieć. Ja lubię wiedzieć.
Lubię się tą wiedzą dzielić. I za to mi się obrywa. Całe życie. Ale taka jestem i tego nie zmienię.
Wdzięczna nie jestem. Szkoda tylko, że tak wiele dziewczyn z wątku pokazało swoje inne, prawdziwe(?) oblicze.

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Cytat:
To fakt, że w męskim towarzystwie się lepiej pracuje.
Kobieta na stanowisku kierowniczym albo wyżej - złooooo
Tym bardziej w towarzystwie panów po pięćdziesiątce

Co do drugiego... wypraszam sobie

o
Stary 2012-09-06, 21:48   #3030
_millena
Zadomowienie

Cytat:
_millena, żebyś ty wiedziała jak mi jest z a j e b i ś c i e przykro.
domyślam się

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości