|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3001 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012
dajcie na luz
|
#3002 |
|
Raczkowanie
|
Rety, co tu się dzieje... Ale wrzawa. Wchodzę a tu do setki dobiłyście. Nie wtrącam się, bo to mnie nie dotyczy.
Byłam dziś z Dawidkiem na szczepieniu. Waży 5660, czyli w 6 tygodni przybrał 700 gram. Długości u nas nie mierzą Młody płakał oczywiście, ale jak go wzięłam na ręce, to się uspokoił od razu. Mnie oczywiście łzy do oczu napłynęły, ale się powstrzymałam. Niestety byłam sama, bo mąż w pracy. Nawet spokojny jest, troszkę marudził i zasypia mu się gorzej, ale nie jest tak źle. Nawet podczas zakupów (wybór płytek do pokoju Dokończę później, bo głodny... |
|
|
|
#3003 | ||
|
Wtajemniczenie
|
ło matko, czuje sie jak za czasow ciążowych, kilka godzin niebycia na wizazu a tu kilka stron nadrabiania
![]() szkoda tylko, ze takie tematy... :/ Cytat:
ale jak dostane to zapodam tampona---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ---------- Cytat:
u nas tez nie mierzą więc sama mierzę jak się przeciaga
|
|
#3004 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3005 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurde polecialyscie z postami ze hej
|
|
|
|
|
#3006 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3007 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3008 | |||
|
Rozeznanie
|
Tak z ciekawości.
Ale ja czasami nie wiem czy Twoje odpowiedzi są ze złośliwością czy takie masz poczucie humoru. I zaznaczam że nie jest to złośliwe pytanie. ![]() Cytat:
Tak, kupiłam sukienkę. Na targu nie było (nie jestem z Twoich stron ). Jak byłam w Gdańsku obleciałam chyba z 10 sklepów i nic ciekawego nie znalazłam. W końcu u siebie w miejscowości znalazłam za 60 zł. Po chrzcinach pokażę zdjęcia. Cytat:
Normalnie się zagotowałam jak zobaczyłam że ktoś wrzucił screen z "tajnej grupy" na publiczne forum. Cieszę się że nikt bez mojej wiedzy nie wrzuca moich zdjęć (nawet jeśli to tylko miniaturki). Cytat:
Tak jak napisałam wcześniej, ewentualnych plusów i minusów jest dużo, dużo więcej. Ale nie będę Was wciągać w zawiłości mojej pracy i stosunków ja-kierowniczka. ![]() 2. Po macierzyńskim (i urlopie) ja też muszę wrócić do pracy. Też spłacamy duży kredyt mieszkaniowy i na życie z jednej pensji po prostu nie wchodzi w grę. Inna kwestia że ja jestem pracuś. Ta ambicja mnie wykończy. Po prostu męczy mnie to że chciałabym być perfekcyjną panią domu. Niektórym się udaje pogodzić wszystko. Tylko jak to sie robi. Chaotyczna ta moja wypowiedź... Hi hi Też to pomyślałam. Dzieciaczki masz przeurocze.
|
|
#3009 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwia nie wiem jakim prawem wrzucilas miniaturke mojego zdjecia na forum oglnopolskie. Chyba jestes na tyle inteligentna, ze wiesz ze takie rzeczy sa karalne?!?
gdybym sie chciala pochwalic swoim zdjeciem napewno bym to zrobila..... przykre... prosze edytowac post i zamazac moje zdjecie, nie zycze sobie....
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-09-06 o 21:17 |
|
|
|
#3010 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lepiej żebym obrabiała dupę za plecami? Lepiej żebym nic nie pisała kiedy coś mi się nie podoba? Trochę inne zasady wyznaję w życiu. Ależ proszę bardzo, można mówić o mnie źle, nieraz już tu mówiono. Ja nie mam nic przeciwko, tylko prosto w twarz. Cytat:
Poza tym kilka razy już wyjaśniałam tutaj na wątku co to znaczy. Google też nie gryzie, a wpisanie 3 liter w wyszukiwarkę to nie dłużej jak 5 sekund. Aha, wyjaśniam - via priv = przez wiadomość prywatną. Cytat:
Znowu utwierdzam się w przekonaniu, że to dobrze, że pracuję w męskim towarzystwie. Tam przynajmniej każdy mówi każdemu w twarz to co ma do powiedzenia. Nie, nie jest to chwaleniem się "idealnym życiem". Napisanie priva z pytaniem to kilka chwil... Cytat:
ROzumiem, że lepiej jest słodzić i nie mówić prawdy. Takie obgadywanie za plecami, obłuda, to zwykłe kure*stwo. Nic gorszego na świecie. Cytat:
Jakie to polskie... komuś jest lepiej to trzeba mu dokopać. Czy to źle, że mam normalnego męża, który nie zostawia mnie z płaczącym dzieckiem? Że nie wychodzi z kumplami na piwo tylko woli zostać z nami w domu? Czy coś złego jest w tym, że moje dziecko śpi w dzień i przesypia noce? Co jest złego w tym, że mój syn jest zdrowy, uśmiechnięty, że mogę z nim iść na basen i wyjechać na wakacje? Rozumiem, że gdyby mąż nie interesował się dzieckiem, gdybym miała kiepską pracę, gdyby źle mi się wiodło, to byłabym równa z Wami wszystkimi? To jest żenujące dziewczyny. To, że dorosłe kobiety, żony, matki tak wyrażają się o innych kobietach. Cytat:
Wiele razy próbowałam pomóc, wyjaśniałam, pisałam, siedziałam wieczorami żeby coś opisać wytłumaczyć... i spotyka mnie taka "zapłata". Ty też Kotku tak wiele spraw wyjaśniałaś, rozjaśniałaś, tłumaczyłaś... szkoda czasu... Cytat:
To nie jest donosicielstwo, czasy donosicielstwa się skończyły. To jest zwykła lojalność jednej kobiety względem drugiej.
o Edytowane przez _agata Czas edycji: 2012-09-06 o 21:30 |
|||||||
|
|
|
#3011 |
|
Zadomowienie
|
To lepiej jak na noc dam tampona a dzień podpaska.
|
#3012 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3013 |
|
Wtajemniczenie
|
mimo tego że miałam starcie z _agata to przyznaję jej rację. Zwłaszcza, że sporo właśnie wyjaśniała z chustami pieluszkami. A teraz niby każdego wkurzała to po co się jej pytano o różne rzeczy?
nie powinnam się wypowiadać bo ja tu jestem zaocznie
|
#3014 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No nie mają, nie mają. Po raz trzeci widać do czego prowadzą. Szkoda tylko, że po raz trzeci muszę udowadniać, że nie jestem wielbłądem. Cytat:
Zagrożone są karą grzywny albo karą ograniczenia wolności na podstawie art. 212 § 1 Kodeksu karnego. Sprawca podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo karze pozbawienia wolności do roku jeżeli pomawia inną osobę za pomocą środków masowego komunikowania (art. 212 § 2 k.k.). W razie skazania za zniesławienie sąd może orzec nawiązkę na rzecz pokrzywdzonego, Polskiego Czerwonego Krzyża albo na inny cel społeczny wskazany przez pokrzywdzonego (art. 212 § 3 k.k.). Tak dla uściślenia. Jeśli czegoś nie rozumiesz, zapytaj proszę.
|
|
|
#3015 |
|
Wtajemniczenie
|
ja Olafa na krawężniku karmiłam
i w markecie na ławce przed kasami bez przesady. Co innego karmić publicznie 2 latka
|
#3016 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wtedy nie udało się wątku rozwalić, po akcji z mailem też nie... do trzech razy sztuka. Pytano mnie o wiele rzeczy, wiele rzeczy wyjaśniałam tutaj na wątku, wiele rzeczy przez privy bo sporo takich pytań dostawałam. A później okazuje się, że się mądrzę... przykre. Człowiek do drugiego z sercem na dłoni, chce jak najlepiej, z dostaje po dupie.
|
|
|
#3017 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3018 |
|
Wtajemniczenie
|
zycie.....
|
#3019 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hmm to chyba karozka i jeszcze któras z dziewczyn jest z okolic Chrzanowa? ja nie jestem ale b. często tam bywam u teściów. Jo ze ślunska ![]() Też wracam do pracy i coraz częsciej dipada mnie smutek, że zostawię Hancię W sumie pracę mam dobrą, ale pojawia mi sie na horyzoncie nowa szansa, zobaczymy jak mi pojdzie rozmowa. Ale nie wiem czy w razie przyjęcia mnie zdecydowalabym sie na zmianę. Zależy za ile No ale nie będę dzieliła włosa na czworo, jak się dostanę to się pochwalę Coraz trudniej jest mi usypiac Hanię. Tzn, bardzo sie broni przed spaniem, rzuca, placze, walczy. Ale po kilku minutach usypia. wczesniej tak nie miałam.
|
|
#3020 |
|
Zadomowienie
|
strasznie mi przykro, ze tak się wszystko podziało niefajnie
|
|
|
|
#3021 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja chcę już do pracy
chyba żem wyrodna matka
|
#3022 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3023 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wolałabym żyć w niewiedzy niektórzy się karmią, wręcz żywią "gównem" i lubią ja dalej przekazać a co dobre to już nie ważne, najlepiej wylać syf na wszystko i wszystkich przykre, że Ciebie to spotkało ja bym jej nie była wdzieczna |
|
|
|
|
#3024 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3025 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kobieta na stanowisku kierowniczym albo wyżej - złooooo ![]()
|
|
#3026 |
|
Zadomowienie
|
a np moje foty też wrzucisz tylko dlatego, że sama kiedyś wsadziłam swoje zdjecie na wizaż?
|
|
|
|
#3027 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie udzielam sie tu czesto, nie wrzucam juz zdjec. a Ty nie masz prawa wrzucac moich. zreszta juz z Toba nie dyskutuje
|
|
#3029 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() _millena, żebyś ty wiedziała jak mi jest z a j e b i ś c i e przykro. Cytat:
Lubię się tą wiedzą dzielić. I za to mi się obrywa. Całe życie. Ale taka jestem i tego nie zmienię. Wdzięczna nie jestem. Szkoda tylko, że tak wiele dziewczyn z wątku pokazało swoje inne, prawdziwe(?) oblicze. ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ---------- Cytat:
![]() Co do drugiego... wypraszam sobie
|
|
|
#3030 |
|
Zadomowienie
|
domyślam się
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:25.

ale jak dostane to zapodam tampona
u nas tez nie mierzą więc sama mierzę jak się przeciaga

w dodatku masz problemy emocjonalne i szukasz psychiatry
Gaaaabi jesteś kłamliwą na maxa i zazdrosną ba.....ą ale to już większość osób wie
i w jakim celu? Chyba zadnemu zdrowemu doroslemu czlowiekowi nie przyszloby to do glowy. I zastanawiam sie tez jak ubogie trzeba miec zycie zeby czerpac radosc z takiej "zabawy".