Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-06, 21:39   #1531
Hosenka*
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV

Pstryczek:
wydaje mi się, że ciążowe L4 inaczej jest traktowane. Tu nie chodzi zawsze o dosłowne leżenie i wręcz nie ruszanie się. Mi wczoraj lekarz po raz kolejny chciał dać L4 jak usłyszał, że mieszkam na 3 piętrze, do pracy idę ok 20-25 minut i w pracy też dużo chodzę (choć staram się ile mogę załatwiać telefonicznie i mailowo).
Poza tym będąc np. pół roku kobieta ma się w ogóle nie ruszać z domu?

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
dla Niego
A nie tylko

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Faaaajne? Nie wiem, jakos to do mnie nie przemawia :P tzn ten otwor kojarzy mi sie ino z jednym moze dlatego?
Może dlatego No i nie ma co ukrywać - tak na zawołanie to się nie da. Musi być odpowiedni nastrój, chwila i w ogóle.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 21:41   #1532
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Faaaajne? Nie wiem, jakos to do mnie nie przemawia :P tzn ten otwor kojarzy mi sie ino z jednym moze dlatego?

no powiedz na głos że z klocem. To mój się śmieje, że podczas porodu możemy walnąć, ale myśli że w innym wypadku nic nie ruszy mi to po prostu niehigienicznie "pachnie"
dooobra, raz chciałam być miła i mu dać, ale na chęci się skończyło, bo boli

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
A nie tylko
specu [podziel się wrażeniami

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 21:41   #1533
LadyWhisper
Zakorzenienie

Hahaha dziewczyny uwielbiam was. Ja po tej biegunce mam tak obolala d.upe, ze nawet nie chce wiedziec co by bylo po analu na szczescie mojego nie ciagnie

Deli ale Ty chudziutka bylas przed ciaza, gdzies czytalam, ze im nizsze bmi tym kobieta powinna wiecej przytyc w ciazy. I na odwrot - im wyzsze tym mniej.

Gszie kupujecie te wszystkie smoczki butelki itd itdp? Allegro czy stacjonarne? My z mezem ustalilismy, ze bierzemy sie za pierwsze powazne zakupy zaraz po urlopie. Po powrocie z bialki bedzie mial jeszcze tydzien wolnego wiec go pociagam po sklepach

Debrah moj jak zobaczyl liste od szaji to sie przerazil, malo tego, mowi: ale po co grucha do smarkow? Male sie samo nie wysmarka? A te oslonki na sutki? Przeciez nie ma zebow?

On jest czasem tak nieswiadomy niektorych rzeczy, to jest tak slodkie, ja qysiadam czasem

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 21:46   #1534
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:

no powiedz na głos że z klocem. To mój się śmieje, że podczas porodu możemy walnąć, ale myśli że w innym wypadku nic nie ruszy mi to po prostu niehigienicznie "pachnie"

No z klocem

Podziel sie podziel
Stary 2012-09-06, 21:47   #1535
Hosenka*
Zakorzenienie

Hope - nie no.... to nie miejsce na takie wrażenia
No ale jak tak chcesz, to bywa że jak po maśle
Tak na co dzień to na pewno nie polecam, ale raz na jakiś czas jako urozmaicenie, kiedy OBIE strony tego chcą to jak najbardziej.

A już na pewno nie polecam czując potrzebę wypróżnienia, choć najmniejszą lub nawet mając przypuszczenie, że mogło coś się już zebrać ryzyko faktycznie jest, ale też nie tak, ze od razu poleci jak przy grypie żołądkowej

Siostra mi przegadała, żeby nie kupować tak wcześnie laktatora - nie jest pewne, czy będę mogła karmić, a poza tym jak wrócę po macierzyńskim do pracy to dziecko będzie wcinać już nie tylko mleko, więc w przypadku opieki dziadków butla z mlekiem nie będzie konieczna.
Co innego gdybym np. studiowała.

Instagram

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2012-09-06 o 21:49
Stary 2012-09-06, 21:47   #1536
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Hahaha dziewczyny uwielbiam was. Ja po tej biegunce mam tak obolala d.upe, ze nawet nie chce wiedziec co by bylo po analu na szczescie mojego nie ciagnie

Deli ale Ty chudziutka bylas przed ciaza, gdzies czytalam, ze im nizsze bmi tym kobieta powinna wiecej przytyc w ciazy. I na odwrot - im wyzsze tym mniej.

Gszie kupujecie te wszystkie smoczki butelki itd itdp? Allegro czy stacjonarne? My z mezem ustalilismy, ze bierzemy sie za pierwsze powazne zakupy zaraz po urlopie. Po powrocie z bialki bedzie mial jeszcze tydzien wolnego wiec go pociagam po sklepach

Debrah moj jak zobaczyl liste od szaji to sie przerazil, malo tego, mowi: ale po co grucha do smarkow? Male sie samo nie wysmarka? A te oslonki na sutki? Przeciez nie ma zebow?

On jest czasem tak nieswiadomy niektorych rzeczy, to jest tak slodkie, ja qysiadam czasem

ja też właśnie przymierzam się do pierwszych zakupów i dlatego wcześniej pytałam co najpierw kupić prócz wózka i łóżeczka

Stary 2012-09-06, 21:49   #1537
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie to samo haha ale jakos nie mogę sie przemóc, chyba bym musiala cały żel durexa zuzyc itd

Cytat:

hahaha ale przeszło CI już, czy nadal jeszcze tak niezbyt dobrze się czujesz?

No oni tacy nieświadomi że aż .. np mówie mojemu tżtowi że pajacyka dzisiaj dzidzi kupiłam a on że no ale po co dzidzi już zabawka, co ona się bedzie nią bawic?? a ja mówie że ubranie a on ojejeejej

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 21:51   #1538
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Hope - nie no.... to nie miejsce na takie wrażenia
No ale jak tak chcesz, to bywa że jak po maśle
Tak na co dzień to na pewno nie polecam, ale raz na jakiś czas jako urozmaicenie, kiedy OBIE strony tego chcą to jak najbardziej.

A już na pewno nie polecam czując potrzebę wypróżnienia, choć najmniejszą lub nawet mając przypuszczenie, że mogło coś się już zebrać
ryzyko faktycznie jest, ale też nie tak, ze od razu poleci jak przy grypie żołądkowej
szczerze? jeszcze Wam coś powiem jak biorę wazelinę do ręki, to jemu aż oczy się błyszczą z wyczekiwania

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
U mnie to samo haha ale jakos nie mogę sie przemóc, chyba bym musiala cały żel durexa zuzyc itd

hahaha ale przeszło CI już, czy nadal jeszcze tak niezbyt dobrze się czujesz?

No oni tacy nieświadomi że aż .. np mówie mojemu tżtowi że pajacyka dzisiaj dzidzi kupiłam a on że no ale po co dzidzi już zabawka, co ona się bedzie nią bawic?? a ja mówie że ubranie a on ojejeejej
ale czy to żel wystarczy? rozluźnienie chyba jeszcze musi być może kiedyś mu dam
A jeszcze najlepsze, jaki argument sobie WYMYŚLIŁ: po porodzie sama mi dasz i będziesz prosić. Czytałem na wizażu, że tak chcecie jak urodzicie

Stary 2012-09-06, 21:52   #1539
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
szczerze? jeszcze Wam coś powiem jak biorę wazelinę do ręki, to jemu aż oczy się błyszczą z wyczekiwania

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ----------

ale czy to żel wystarczy? rozluźnienie chyba jeszcze musi być może kiedyś mu dam
A jeszcze najlepsze, jaki argument sobie WYMYŚLIŁ: po porodzie sama mi dasz i będziesz prosić. Czytałem na wizażu, że tak chcecie jak urodzicie
Szczerze? Bardziej niż wazelina/żel przydaje się odprężenie i brak stresu

Instagram

Stary 2012-09-06, 21:55   #1540
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Wazeliną to ja np. smaruje sobie wzgórek łonowy po goleniu, bo mi często piekące krostki wyłażą, a jakoś po niej zaraz znikają i nic nie piecze.

Stary 2012-09-06, 21:59   #1541
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Na ja tez szczupła a dzisiaj lekarz mnie się pyta czy to 6 miesiąc a ja że 4
No i powiedział ze ten guzek to stan zapalny jakiegoś gruczołu i że spoko ogólnie, tylko mam szmery w oskrzelach i zapalenie gardła i mam uważać żeby co z tego nie wynikło.
Cale szczescie, ze wszystko gra

Cytat:
Bo to jest fajne
Wlasnie!

---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Black, gratuluje coreczki

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 22:00   #1542
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Uruchom wyobraźnię

Cytat:

kocham cię

Swoją drogą, co ci pachnie, jak nie ty wąchasz i oglądasz?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 22:01   #1543
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
s
Rozwalacie mnie oboje

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 22:03   #1544
Lenova
Wtajemniczenie

Cytat:
Witaj))

o żesz, dobra jest hahaha

to sie juz nie moge ich doczekac

Kobiety moje! jestem już po wizycie u ginka,
tak więc moja dzidziunia jest zdrowa waży 550g, ma długą stopkę może bedzie wysoka jak tatuś
no mimo wszystko, dobrze jest, oprócz tego ze +7 kg mi przybyło od początku ciąży...... no nie całe 7............... ale pani dr mówi że jest ok, a i nie mam jednak anemii, ale krew taka sobie i tak, dostalam jeszcze badanie na krew, mocz, toksoplazmoze, na glukoze i wymaz z pipki ;p bo ciągle te infekcje...

ale dobrze ze z dzidzia ok no i tzt zdążył
No to super że dzidzia zdrowa !
Wagą się nie przejmuj, szybko zgubimy

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36369475]https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post36369341

następny wątek...[/QUOTE]
GDzie Ty to wynajdujesz? matkooo witki opadają jak sie cos takiego czyta

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Czyli tych body najwięcej trzeba mieć?
Bo te co dzisiaj kupiłam, to są na krótki rękaw wszystkie - i potem myślenicę miałam czy to dobrze?
Ale skoro ja ubieram dziecku : pieluszkę + body + spodenki/lub półśpiochy + sweterek/bluzę - to chyba okej, że krótki rękawek w tym body jest? Bożesz, w ogóle nie umiem stwierdzić jak się to dziecko ubiera, ile musi mieć warstw:P i co jest do czego - czy jestem jakaś inna?

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

Padłam - Tżcik siedzi i ogląda śpiworki na allegro!
Matko żeby mój tak się zaanagżował bo na ubrankach to on kompletnie się nie zna i uważa że tego wszystkiego za dużo jak mu powiedziałam co trzeba...eh faceci.

Cytat:
Napisane przez djerba Pokaż wiadomość
ja się boję wejść na wagę, bo coś czuję, że mi przybyło parę kg..już nie jest zapewne to magiczne +3..
buzia mi się zaokrągliła (fuj!).. nie dość, że zawsze miałam okrągłą to teraz już w ogóle buła się robi...
Ja też zawsze byłam okrągła, teraz to jeszcze nic w sumie boje się co będzie w styczniu będę wyglądać jak dynia . A sąsiądka powiedziała mojemu mężowi " że chyba nam się rodzina powiększy bo żona jakoś na buzi przytyła"

Cytat:
no mi sie lekko zaokrągliła, no ale coz, przeciez takie nie zostaniemy ))

Nooo bardzo duze dzidzie a jak fajnie pęcinkami machała haha i brala do buzi achhh i chyba ziewnęła (?) ajjjjj ... a ja tez mam 1 października o 19
też mam 1 października

Cytat:
no zgadzam się Mój mnie kiedyś tak odprężył, kupił żel do masażu czekoladowy, zapalił świece, upił winem i .... fajnie było
Lenova jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 22:06   #1545
hope01
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36371665]Uruchom wyobraźnię

kocham cię

Swoją drogą, co ci pachnie, jak nie ty wąchasz i oglądasz? [/QUOTE]

no niby nie ja... chyba, że bym go przypadkowym bąculem wypchnęła, to może i coś poczuje

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Rozwalacie mnie oboje

---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
no zgadzam się Mój mnie kiedyś tak odprężył, kupił żel do masażu czekoladowy, zapalił świece, upił winem i .... fajnie było
toć teraz się nie upije

Stary 2012-09-06, 22:10   #1546
LadyWhisper
Zakorzenienie

Lenova ty okragla? Gdzie?

Lepiej mi, ale leb mi peka i plecy tak napierd.....ze szok, bieguna przeszla, oby calkiem!

Moj tez z tymi pajacami wyskoczyl, po co maluchowi az tyle zabawek

Stary 2012-09-06, 22:10   #1547
Konto usunięte

To pamiętam pisałaś kiedyś.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 22:18   #1548
LadyWhisper
Zakorzenienie

Sama z tym wyskoczylam na poczatku kiedys

Dziolszki jak takie cudo otrzymac?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg t%C4%99czowy-+makija%C5%BC-14.jpg (137,6 KB, 17 załadowań)

Stary 2012-09-06, 22:36   #1549
Konto usunięte

Ha

Pisałam wam dzisiaj o aukcji która się zakończyła beze mnie - napisałam do gościa, facet wystawił kup teraz i mam

http://allegro.pl/kombinezon-zimowy-...597201072.html dałam 25zł, nowe, bo oglądałam w CA ale oczywiście inne- 100zł.
Stary 2012-09-06, 23:35   #1550
sarah67
Zadomowienie

Szaja

sliczny ale niektore dziewczyny pisala zeby kupowac na 62 to starczy na 3 miechy i ja tak saobie zanotowala a Ty kupilas mniejszy hmmm nie wiem co robic musze zapytac jak ajja duza sie urodzilam i jaka sara

ale jestem chora a juyro dentysta i zakupy bo lodwoka pusta
sarah67 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 07:10   #1551
zoffka
Raczkowanie

Cześć,

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jaki materacyk polecacie? kokos? kokos-gryka? kokos-gryka-pianka??

i kupujecie tą poduszkę klin??
Ja mam kokos-gryka-pianka. Wydaje mi się, że jedna strona powinna być bardziej miękka (pianka), a sam kokos to chyba za twardy będzie Poduszki nie kupuję.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36364940]
Sarah, moja córa też NUKi miała do ciumkania, też są fajne - właśnie te na początku miałam, potem sprawdziłam avent (własnie coby nocą po omacku wsadzić ) a potem rossmannowskie odkryłam.[/QUOTE]

Też kupowałam te smoczki z Rossmanna, fajne są i dość tanie 2 szt. chyba ok. 9-10 zł.

ewulkaaa witam

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Byłam u endokrynologa. I mam chorobę Hashimoto, niedoczynność tarczycy. Boję się czytać co to powoduje u ciężarnej
Ale wszędzie się teraz oczytałam, że kobiety planujące ciążę lub będące w ciąży powinny robić badania tsh. Tylko dlaczego ginekolodzy o tym nie mówią ??
Ale kobiety z tą chorobą spokojnie donoszą ciążę i rodzą zdrowe dzieci. Moja znajoma ma chorą tarczycę, ale nie wiem czy nadczynność czy niedoczynność, w ciąży brała leki, ale chyba zmniejszoną dawkę i ma zdrowego synka

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
Boję się, że już nigdy się nie wyśpię ;P
Jak przed porodem nie zdążysz, to później zapomnij

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36366284]
Dziewczyny, no nie mogłam się powstrzymać:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=642742[/QUOTE]

Cytat:
Kobiety moje! jestem już po wizycie u ginka,
tak więc moja dzidziunia jest zdrowa waży 550g, ma długą stopkę może bedzie wysoka jak tatuś
no mimo wszystko, dobrze jest, oprócz tego ze +7 kg mi przybyło od początku ciąży...... no nie całe 7............... ale pani dr mówi że jest ok, a i nie mam jednak anemii, ale krew taka sobie i tak, dostalam jeszcze badanie na krew, mocz, toksoplazmoze, na glukoze i wymaz z pipki ;p bo ciągle te infekcje...

ale dobrze ze z dzidzia ok no i tzt zdążył
Super A kg się nie przejmuj, ja chyba też mam tyle, a mąż mówi, że wreszcie się zaokrągliłam

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
1. Ja dalej się gubię jak to logistycznie poplanować - śpiworek się używa po co - w początkowej fazie do łóżeczka, zamiast kołderki/pościeli? I on ma taki być - bez rękawów???

2. A kombinezonik - te "śliskie" są grubsze, ocieplane w środku 0 te misiowe mi się wydają cienkie - za cienkie??

3. A z body to jak - zawsze się dziecku zakłada na gołą skórę, tak jak bielizna u dorosłego - i na to kolejna warstwa właściwej odzieży?

4. Tak patrzę, szukam śpiochów - i w ogóle jakoś mało ich jest - wy wolicie śpiochy kupić czy kaftanik + półśpiochy?
Matko, jaka logistyka:PP
ad. 1 - tak, ale jak masz rożek to na początek wystarczy, okryjesz kołderką i będzie dobrze

ad.2 - ja mam taki gruby na zimę, na wiosnę możesz kupić ten misiowy

ad.3 - tak Ja zakładałam z długim rękawem.

ad.4 - ja najbardziej lubię pajacyki

Cytat:
Ja kupuję na allegro, tak mi wygodniej jakoś

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36372610]Ha

Pisałam wam dzisiaj o aukcji która się zakończyła beze mnie - napisałam do gościa, facet wystawił kup teraz i mam

http://allegro.pl/kombinezon-zimowy-...597201072.html dałam 25zł, nowe, bo oglądałam w CA ale oczywiście inne- 100zł.[/QUOTE]

Ładny ładny I cena też fajna

Ja na szczęście kombinezony mam z głowy, mam po Zosi, bo ona z lutego, a Maluda ze stycznia będzie
zoffka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 07:18   #1552
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Witam z rana Zimno jak ch...... tylko 10 stopni, i wieje, ale przynajmniej słonko świeci. Oj nie wiem czemu ale uwielbiam wrzesień

Cytat:
Haha bede sie w nim udzielac bo moj meczy mnie o to od 8 miesiecy ale pozostaje nieugieta :P

A myślałam, że to tylko mój mnie tak męczy o to
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 07:32   #1553
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
Szaja

sliczny ale niektore dziewczyny pisala zeby kupowac na 62 to starczy na 3 miechy i ja tak saobie zanotowala a Ty kupilas mniejszy hmmm nie wiem co robic musze zapytac jak ajja duza sie urodzilam i jaka sara

ale jestem chora a juyro dentysta i zakupy bo lodwoka pusta
Ja sobie przemyślałam - Agatka urodziła się mając 51cm, drobna, w normalne ciuszki 56 wchodziła 2 miesiące, a w bluzę 62 - prawie 8mcy. Podejrzewam, że 62 byłby za wielki...

Cytat:
Witam z rana Zimno jak ch...... tylko 10 stopni, i wieje, ale przynajmniej słonko świeci. Oj nie wiem czemu ale uwielbiam wrzesień

A myślałam, że to tylko mój mnie tak męczy o to
U nas 12 stopni :/
Stary 2012-09-07, 07:33   #1554
marsi11
Zakorzenienie

O Hosenko, widzę,że mamy podobne gusta

my z Tz baardzo lubimy, nie mam nic przeciwko

poza tym witam wszystkie z rana
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 07:44   #1555
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:

ja znalazłam nawet fajnego sprzedawce na all: margotkrakow.pl

niektóree rzeczy na pewno u niego zamówie, łózeczko tez na all, po inne pojedziemy już normalnie do sklepu. Ale ja kieruję się głownie stroną finansową, tzn patrzę, gdzie taniej

---------- Dopisano o 07:40 ---------- Poprzedni post napisano o 07:37 ----------

wow, ale się dyskusja wywiązała- temat jak malowany
u nas parę razy tez się zdarzyło, ale niezbyt często
potrzebny nastrój, świece, najlepiej dużo dobrego wina i wtedy jest ok
bo tak na szybko to sie nie da- absolutnie! a jak sie popieści to się i zmieści

---------- Dopisano o 07:44 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ----------

u mnie też rześko, nawet bardzo - męzuś kurteczkę zarzucił, żeby go przypadkiem nie zawiało
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 08:12   #1556
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
...Do tego moja kotka ma chyba ruje Dziś w nocy 10 razy nas obudziła tak głośno miauczy...Mam wersję demonstracyjną przed płaczem dziecka w nocy
Ja tak miałam jak mieliśmy szczeniaki, wstawałam do nich w nocy na każdy jęk, Tż się śmiał że jak do dzieci.

---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ----------

Cytat:
Napisane przez gochaa_p Pokaż wiadomość
a jednak czeka mnie kupowanie wyprawki!!!!

bedzie córa!!!!!

Jednocześnie cieszę się i lękam bo wyszedł za duży żołądek, nie wiadomo czy opiła się wód płodowych akurat tuż przed usg czy to jakaś wada Powtórka usg za tydzień
GRatulacje i trzymam kciuki żeby jednak wszystko było ok

---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ----------

Cytat:
My planujemy we wrześniu przywieźć łóżeczko od kuzynki TŻ. Choćby po to, zeby zobaczyć co to w ogóle za łóżeczko i zdecydować, czy zostaje czy kupujemy nowe.
My mamy stare po Mlodej czyli ma 12 i ja się poważnie zastanawiam nad jego odresteurowaniem, musze się tylko zorientować ile by kosztawała farba taka eko zeby można było łóżeczko pomalować.

---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ----------

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Pij dużo, najlepiej ciepła przegotowana woda z cytryną na czczo po wstaniu z wyrka. Prócz tego galaretka z siemienia lnianego.
.
No ja niestety po tej wodzie na czczo to tylko
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 08:17   #1557
aniolekKB
Zakorzenienie

GG do aniolekKB

Hello po dłuższej przerwie
Mężuś już doszedł do siebie po zabiegu, więc będę miała już więcej czasu na forum.
Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jestem po wizycie i zasilam grono babek! Delicjanko, wpisz mi OLIWIĘ.
Black i Gosia, gratuluje córeczek
Cytat:
Ale jestem wkurzona, ... wręcz w☠☠☠☠........iona. przegrałam licytacje na allegro o pare sekund ;/ zestaw ciuszków za 150zl;/ kurna kurna. :/;/ nie umiem licytowac bu
Niektórzy mają zainstalowane specjalne programy, które licytują w ostatniej chwili i wtedy już pozamiatane...
Cytat:
Napisane przez calawdeszczu Pokaż wiadomość
hej Dziewczyny,
ja tak w locie, wróciłam niedawno od gina i co do płci to wskazanie na dziewczynke- lekarz nie mógł sie dopatrzeć siusiaka
także chyba będzie córa
Również gratki z powodu córci. Coraz więcej babek na tym wątku
Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
no więc... nasza ciąża jest nieplanowana, ale na pewno chciana zupełna niespodzianka, przede wszystkim z tego względu, że choruję na niedoczynność tarczycy i całe życie miałam powtarzane przez lekarzy, że jeśli będę chciała mieć dziecko to będzie baaardzo ciężko... więc w maju mieliśmy JEDNĄ (!) sytuację wątpliwą, a w czerwcu już nie dostałam okresu i wszyły dwie przepiękne kreseczki na teście od razu poleciałam na badania tarczycy, norma przekroczona ponad trzykrotnie (!!!), poleciałam na gina, na usg "coś było widać, ale bez serduszka, więc raczej wątpliwe, żeby to była ciąża, tym bardziej przy takim wyniku TSH..." i zdanie, chyba najbardziej przykre: "i prosze się za bardzo nei chwalić ciążą, niech Pani pamięta, że organizm zazwyczaj samoistnie eliminuje wadliwe zarodki..." potem wycieczka do endokrynloga i zdanie: przy takich wynikach Pani nie jest zdolna utrzymać tej ciąży, niech pani się nawet nie łudzi...
Witam nową mamuśkę Sporo osób, nawet na tym wątku, ma problem z tarczycą. Ja jak już pisałam o niedoczynności dowiedziałam się w 5 tc i też tsh miałam o ponad dwa razy wyższe niż nowa norma. Na szczęście szybkie leczenie pomogło i nie miałam żadnych problemów Będziemy się razem wspierać
Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Ja też tego nie rozumiem, a potem się dziwią że odsetek chorych im się zwiększa. Tymbardziej, że glownie tarczycę dziewczynki dziedziczą po matkach. U mnie w rodzinie same kobiety chorują począwszy, od babci.
To u mnie w rodzinie nikt nie ma stwierdzonej choroby tarczycy, a w rodzinie męża to wszyscy, i kobiety i mężczyźni (np. mój husband)
Cytat:
A u mnie nikt nie choruje !! Ale muszę się jeszcze mamy dopytać. Tyle, że ja mam stwierdzone jeszcze bielactwo jakieś 2 lata temu, które też jest powiązane z tarczycą, ale wtedy jak robiłam badanie to było ok, tzn. było w widełkach z laboratorium.
Te widełki tsh z laboratorium, to powinni sobie w d**e włożyć. Norma TSH dla młodej osoby powinna być maksymalnie 1,500- 2,000, a niektóre osoby nawet przy takich wynikach mają objawy niedoczynności.

Dzięki za link do warsztatów w Gdańsku (nie pamiętam kto wklejał). Z miłą chęcią się wybiorę ze szwagierką

Co do L4 i tych kontroli, to żona kuzyna miała taką wizytę zusu. Akurat jej nie było w domu, ale miała się zgłosić do zusu w celu wyjaśnienia nieobecności. Większych problemów nie robili, na szczęście.
aniolekKB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 08:19   #1558
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Bokeh: czytałam, że w wielu szpitalach nacinanie robią rutynowo - czy trzeba czy nie. Ja bym wolała opcję, że jeżeli będzie konieczne i będzie ryzyko pęknięcia.
Tż opowiadał że kolegi żona rodziła w Angli i nie zrobilli jej krzywej cukrowej i w czasie porodu nie nacieli krocza ( podobno takie procedury tam mają - nie wiem może niektóre z Was się lepiej orientują) i dziecko było bardzo duże i strasznie pękła. Ja bym chciała uniknąć nacinania ale w sumie może to mniejsze zło
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-07, 08:28   #1559
LadyWhisper
Zakorzenienie

Helol obudzila mnie jakas suszara jezdzaca na kolkach, no kurde, na poczatku myslalam, ze maz suszarki nie wylaczyl a to jednak cos po ulicy jezdzilo.

Patrze ze takie cuda kupujecie na all i sama sie wzielam za szukanie, jejku jakie cuda! A w jakich cenach! Na poczatku wiecie, jak to, dla MOJEGO dziecka uzywane?! Ale potem jak czlowiek widzi te ceny to szlag trafia. Teraz na wszystko bym snajpera ustawiala haha chociaz sie zastanawiam, po urlopie mamy jechac do tego outletu w Bytomiu, kiedys wstawialam link, wiec nie wiem, czy cos teraz obserwowac czy najpierw ogarnac outlet a jak nic nie bedzie to dopiero all.

Marsi
http://allegro.pl/disney-bawelniany-...611239719.html chyba, ze juz masz?

Stary 2012-09-07, 08:28   #1560
nazeczona
Zadomowienie

GG do nazeczona

Cześć Kochane
W końcu weekend się zbliża, tylko przeżyć kilka godzin w pracy

Cytat:
hehe a ja myślałam, że tylko mój mnie tak naciska

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości