|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012
Cytat:
|
|
#3032 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
A tak na marginesie nadal mam wgląd i informację o grupie ...buuu więc idźcie po obgadywać mnie dalej:P Edytowane przez szerylka Czas edycji: 2012-09-06 o 21:54 |
|
|
|
|
#3033 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ja tu nie jestem żeby komuś włazić w paradę, babrać się w czyichś gównach i problemach małżeńskich. Jestem tu dla własnej przyjemności i jeśli ktoś nie chce czytac moich postów / nie lubi mnie / nie podoba mu się co piszę, nie musi sie do moich wypowiedzi odnosić. Ba, nie musi mnie czytać.
Jak widać po raz kolejny, kobieca zawiść nie zna granic, w życiu nie można się zrealizować, to można sobie odbić wirtualnie. Taka namiastka realizacji. Widać, wielu osobom wydaje się, że nieszczerosc nie wyjdzie na wierzch. Szkoda, że tak wiele osób nie umie i nie chce szczerości przyjmować na twarz, to co dobre można pisać, a to co złe lepiej przemilczeć...
|
|
#3034 |
|
Rozeznanie
|
Ty masz coś z mózgiem???
|
|
|
|
#3035 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3036 |
|
Rozeznanie
|
a
Edytowane przez asiula_n Czas edycji: 2012-09-06 o 22:03 |
|
|
|
#3037 |
|
Zadomowienie
|
Ja wnioskuje, że zostałam usunięta z grupy mamuśki? czy z jakiegoś innego powodu mi się nie wyświetla? Ktoś mnie na tym forum nie lubi... raczej większość ... no nic czego można się spodziewać po forum kobiet, jak nie jadu i obrabiania dupy, - No przecież nie wsparcia:PPPP
---------- Dopisano o 22:03 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- Ja też chce zobaczyć co na mnie pisałyście:P |
|
|
|
#3038 | |
|
BAN stały
|
No mam mam czaderską koszulkę z mózgiem ...mówię Ci jaka wypasiona
formułuj zdania troszkę inteligentniej bo odpisując Ci czuję że się uwsteczniam---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Cytat:
Edytowane przez szerylka Czas edycji: 2012-09-06 o 22:07 |
|
|
|
|
#3039 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3040 |
|
Zakorzenienie
|
ach i zaczęło się jak z martitą, widzę że zawsze tutaj się ktoś taki znajdzie
|
#3041 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Witam.
Dziewczyny aż odechciewa mi się czytania jak czytam takie rzeczy. Kotka lubią tylko 2 osoby?? Oznajmiam, że ja jestem jedną z nich. Bardzo lubię Kotka, a Twoje życie prywatne Kotku, to Twoja sprawa. Taki fajny wątek mieliśmy a teraz takie rzeczy wypisujecie. Chyba będę rzadziej tu wchodzić. Możecie mnie usunąć z tej nieszczęsnej grupy na fb, bo ani czasu ani jakoś ochoty nie mam, po takich akcjach, a było tak miło. Cytat:
Z sobą?? ![]() Cytat:
Cytat:
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|||
|
|
|
#3042 |
|
Wtajemniczenie
|
millena ma pytanie odnosnie diety SB bo dla mnie jestes specjalistką
Jadlas wszystko co do joty, wg przepisów i dziennej dawki porcji? Wg mnie te dzienne porcje to naprawdę sporo jedzenia i nie daje rady tyle zjeśc Jeszcze tylko 10 dni do zakonczenia fazy 1. Masz jakies fajne przepisy, oprócz tych polecanych z bloga? Chodzi mi głównie o desery
|
#3043 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzieciaki tak czasami reagują na pewne substancje z mleka. Boszz... nie wiem co i jak mam pisać żeby nie wyszło, że się "mądrzę" jak to mi napisano...
|
|
|
#3044 |
|
Zadomowienie
|
Ja też się załamałam jak weszłam i zaczęłam czytać... nie udzielam się bo może mam swoje życie... poza tym nie miałam ostatnio czasu, jak widać dopiero zauważyłam usunięcie z grupy...:P Na wakacjach w końcu jestem i nie mam czasu na internet... zdziwiło mnie właśnie, że tak tu mnie nie obgadałyście po tym jak napisałam, że jestem w chorwacji
a tu prosze;D Czad Bardzo mnie dziwiła ta cisza
|
|
|
|
#3045 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Powiedz mi jeszcze, czy któryś z lekarzy stwierdził wam AZS? I czy to w ogóle można stwierdzić u takiego malucha? Bo po objawach można, ale czy są badania bądź jakaś specjalizacja lekarska, która będzie mi w stanie powiedzieć: "tak, to jest AZS". Ja mam ochotę napisać tym co zaśmiecają WYPAD! Bo to nie jest miejsce na takie pogaduszki, są od tego privy albo "tajna" grupa. |
|
|
|
|
#3046 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3047 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
#3048 |
|
Zakorzenienie
|
Dobrze, że masz tego świadomość.
|
|
#3049 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Idę nynać, mam nadzieję, że jutro będzie tu "stara, dobra -cisza-" |
|
|
|
|
#3050 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() Trochę mam do nadrobienia, ale widzę, że nie wszystkie posty są, że tak to nazwę, na temat. No cóż... Cytat:
Cytat:
Ach, teściowe. Dobrze odpowiedziałaś Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Celinie też ropiało oczko i może z 3 razy przemyłam jej je moim pokarmem i już jest ok ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Widzę, że ta dieta jest tutaj bardzo popularna. Ja w zeszłym roku byłam na diecie zbilansowanej, którą uważam za doskonałą, ale od razu zaznaczam, że nie znam się na tych wszystkich popularnych dietach typu Dukan, czy właśnie south beach. Do tego obowiązkowa dla mnie była siłownia i od razu zupełnie inaczej, tzn. lepiej, się czułam. Niestety, przerwałam to wszystko ze względu na operację, potem wyjazd, ciąża i teraz karmienie, ale myślę, że wkrótce do niej wrócę Cytat:
![]() Moja miała ciemieniuchę tylko na brwiach i w ich okolicach. Kiedy przemywałam jej te okolice oliwką, to aż mrużyła oczy z przyjemności, więc wydaje mi się, że też ją to swędziało |
|||||||||
|
|
|
#3051 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Bardzo lubię Twoje poczucie humoru
|
|
#3052 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale teraz nie żartuję
|
|
|
#3053 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Miałam się nie odzywać, ale nie mogę się powstrzymać.
Sylwia podstawowe pytanie: czy czerpiesz z tego zamieszania jakąś przyjemność? Co Ci to daje? Przykre jest to co robisz, tym bardziej, że swoich wypowiedzi nie wrzuciłaś. A przecież były takie. Nie bój się - my screenów nie zrobimy. Co do obrabiania "pupy" komukolwiek: nie było w żadnej wypowiedzi jadu czy złośliwości - zwyczajne babskie ploty, może nie na miejscu rzeczywiście, ale na poziomie. Cytat:
Swoją drogą, Agata - jesteś kopalnią wiedzy, podobnie jak Kotek, ale jeśli nie ma na tym świecie chociaż jednej osoby, która by Cię nie irytowała, nie drażniła w żaden sposób, nawet bez jakiegoś powodu - jesteś święta i trzeba Cię kanonizować. Cytat:
Pomogłaś i pomagasz kochana. Dziewczyny są za to wdzięczne, ja też. I pewnie ja wiele osób irytuję, tak samo nie wiem kto.... Może bez nicków. Ale mnie nikt nie musi lubić. Trudno. Cytat:
Cytat:
Dlaczego ktoś ma Cię nie lubić? Na fb nie dałaś się poznać. A tu: pisałyśmy szczerze o Twoich obawach porodowych, pamiętasz? Chyba w tym samym czasie miałyśmy skurcze i te inne... A nie pisałyśmy o Tobie nic o czym nie było pisane na Wizażu. Pisałaś, że chcecie z dzieckiem na wakacje jechać. Że były problemy w małżeństwie - jak u większości par po narodzeniu dzieci. Tylko tam grupa zamknięta, więc ma się wyobrażenie, że słowo więcej waży( w domyśle pewnie się kogoś bez skrupułów obmawia), a tu każdy może przeczytać. Przykro mi, że tak to wszystko wygląda. Wszystkie dziewczyny z grupy to super kobiety - mają w sobie dużo ciepła, a kontakt na fb to tak jakbyśmy się znały prawie osobiście. Dlaczego zawsze musi się znaleźć ktoś, kto niszczy, sieje zamęt. W każdej społeczności są osoby, z którymi się dogadujemy bardziej albo mniej. Tu została podważona kwestia wzajemnego szacunku do siebie i to jest złe. |
||||
|
|
|
#3054 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobranoc
|
|
|
#3055 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a więc tak : - jadłam tyle na ile miałam ochotę, w tej diecie nie liczy sie kalorii. jedz do syta i już, ważne, żebyś trzymała się ilości posiłków 5+ deser ( zamiast deseru możesz sobie zjeść np kawałek białego sera na noc) -posiłki przygotowywałam wg przepisów - czasem grzeszyłam nawet na 1wszej fazie, np pamiętam że piłam piwo, zdarzyło się też , że jadłam ciasto na kursie przedmałżeńskim - mam dużo przepisów daj maila na priw to Ci podesle wszystko. a widziałaś to forum ? : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=196551
|
|
|
|
|
#3056 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ech, jak ja się zgadzam z każdym Twoim słowem... A jeżeli chodzi o donosicielstwo, to ja również uważam, że sam "donos" nie ma tutaj żadnego znaczenia. Ma znaczenie tylko to, że można się dowiedzieć wielu ciekawych rzeczy na swój temat i zobaczyć, co ktoś naprawdę o Tobie myśli. Jeżeli ktoś doniesie na mordercę, to nie zamyka się "donosiciela" tylko mordercę. Jeżeli mąż zdradza żonę, to powinna się obrazić na męża, a nie na osobę, od której się o tym dowiedziała. Nie bijmy posłańca za to, że przynosi niemiłe wiadomości, zwłaszcza, jeżeli to, co mówi, jest prawdą. Ja też miałam sporo pytań na priv, a potem dowiedziałam się, że te osoby obrabiały mi tyłek na fejsie... przykre...
|
|
#3057 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() na tym wątku zresztą wszystkie tematy sie poruszało ważne, żeby to przebiegało kulturalnie Edytowane przez blueelektron Czas edycji: 2012-09-06 o 22:46 |
|
|
|
|
#3058 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napisalam tylko ze ja bym cyca w miejscu publicznym tak nie wystawila. ( jeszcze widok tych dziadkow na lawce ) Jak bym sie czyms nakryla to ok ale tak na wierzchu to juz nie. Dla mnie karmienie to bardzo intymna sprawa.Wszystkie zdjecia dzieciaczkow z chrztow piekne
|
|
|
#3059 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też nie wiem, jak mam pisać, bo zaraz będzie, ze się "wywyższam", co też mi napisano... Moniczko, Stokroteczko - dziękuję za miłe słowa Idę spać, bo mam dość, dobranoc
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-09-06 o 22:46 |
|
|
|
|
#3060 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurde dziewczyny, wiem , ze Wam jest przykro, strasznie kwasowata sytuacja. Ale na prawdę moim zdaniem nic nie usprawiedliwia takiego zachowania szerylki , tak samo jak nic nie usprawiedliwia plotek na fejsie. Wywlekanie wiadomości z facebook'a na forum publiczne to też jest cios poniżej pasa, tym bardziej, ze większość z nich była na prawdę bardzo prywatna. Tak w gruncie rzeczy to powiem Wam, ze ludzie mają chyba większe zmartwienia (np ząbkujące dziecię ![]() ) niż to kto kogo obgadał, czyjego męża, czyją przyjaciółkę i czyje idelane życie ... przecież znacie włąsną wartość prawda? Może spuścmy juz ten temat w przysłowiowym kiblu.... ? Czy można coś wiecej jeszcze napisać lub kogos bardziej obrzucić błotem? No może i można, ale po co ? Kotku, a nie znasz czegoś lepsiejszego niż dentinox ? bo u nas chyba nie działa..... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:10.

formułuj zdania troszkę inteligentniej bo odpisując Ci czuję że się uwsteczniam

heh a tak w ogóle to zapraszam do mnie na kawke