|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1561 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.5.
Cytat:
. ![]() Teraz mam znacznie większy dystans do wszystkiego i zanim wpadnę w nerwa, to sprawdzę w necie, odczekam itd. Magyar - masz swoje garnki... no nie wiem, nie wiem...
Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2012-09-06 o 22:17 |
|
|
|
|
#1562 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#1563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Nie wiem o co chodzi, ale po każdym programie mam ochotę posprzątać dom na błysk .
|
|
|
|
|
#1564 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
I o wiele lepiej mi się z tym żyje. Kiedyś źle napisana klasówka to był koszmar, przeżywałam ją tydzień, mimo że i tak nie zmieniło to wyniku. Teraz kiedy wychodzę po egzaminie przestaję o nim myśleć i stresować się nim, bo i tak nic nie da to, że będę się martwić Powiem Ci, ze dużo lepiej mi się żyje z większym dystansem do wszystkiego. Jak kiedyś organizowaliśmy domówkę to przeżywałam, czy aby wszystko przygotowane, cudowałam, a teraz kupię parę paczek chipsów, stawiam na stole i nie martwię się resztą ![]() ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ---------- Jeśli ktoś kręciłby nosem, to podziękowałabym takiej osobie za udział Nikogo nie zmuszę, żeby się cieszył razem ze mną, więc jeśli ktoś miałby przyjść i wybrzydzać, to wolę, żeby został w domu. Na szczęście najważniejsze dla mnie osoby szanują mój wybór.
|
|
|
|
|
#1565 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Moja mama nie może oglądać - Perfekcyjnej pani domu - surowych rodziców - super niani Wiadomo jak to wpływa potem na życie moje i mojej siostry
|
|
|
|
|
#1566 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj ja się w ciąży tak wyluzowałam, że nie stresowało mnie to, że poród może być taki czy siaki, czy będą nieprzyjemne rzeczy fizjologiczne, czy będę spocona i inne takie. Teraz wolę postawić na swoje dobre samopoczucie, niż się stresować, że ojej mam 2 kubki w zlewozmywaku. Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2012-09-06 o 22:22 |
|
|
|
|
#1567 |
|
BAN stały
|
Babcia zapraszała dzisiaj na botwinkę a ja podziękowałam. Teraz oglądam Gesslerową i mam smaka na to :|
---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Babka miała bluzkę z genialny gipiurowym białym kołnierzem <3 |
|
|
|
#1568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ktoś mi wytłumaczy, o co chodzi z tłuczeniem naczyń przed ślubem/weselem? Mnie to troszkę dziwi, że się tłucze całkiem dobre talerze. Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2012-09-06 o 22:25 |
|
|
|
|
#1569 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Akurat zlew ma być zawsze pusty, ledwo nałożę sobie jedzenie ma już być wszystko umyte i nie leżeć tam ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Cytat:
można się wyżyć. To chyba mogłabym mieć przed ślubem. Jeże lubią demolkę.
|
||
|
|
|
#1570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, w sensie Twojego taty. A jest jakiś głębszy sens tłuczenia czegokolwiek? Bo ja z Dolnego Śląska jestem. U nas to ani gwary, ani jakichś konkretnych tradycji.. jak to u ludności napływowej, totalna mieszanka. Kto jak ma w rodzinie, tak ma. U mnie np. w Wigilię jest tylko barszcz czerwony, ale już u rodziny M. jest barszcz i grzybowa... no i do barszczu prócz uszek jest jeszcze fasola-jasiek. U nich za to nie ma kutii, ale są makiełki itd. |
|
|
|
|
#1571 |
|
Konto usunięte
|
u mnie rzadko jest barszcz bo nikt nie lubi ale grzybowa jest
|
|
|
|
#1572 |
|
BAN stały
|
Mam print skrina:
|
|
|
|
#1573 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
). Samo tłuczenie szkła spotkałam chyba dopiero w Trójmieście. To ma zwyczajnie przynieść szczęście. http://pl.wikipedia.org/wiki/Polterabend
|
|
|
|
|
#1574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. A z tym Polterabendem, to niezła historia. Fajnie, jak gdzieś są jakieś tradycje czy gwara. Kiedyś, jak byłam u koleżanki spod Leszna, to mi było dziwnie, bo tam wszyscy mają taki charakterystyczny zaśpiew a ja mówiłam "normalnie".Ta z kołnierzykiem wyglądała, jak Perfekcyjna Pani Domu
Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2012-09-06 o 22:49 |
|
|
|
|
#1575 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przywodzi mi na myśl imiona potomków Michała Wiśniewskiego... Albo tę biedaczkę Eufrozynę z Nędzników. ![]() Ale spoko, ja też sobie wymyśliłam już dla dzieciarni oryginalne imiona. ![]() ![]() Zaś kończąc ślubny oftopik powiem jeszcze, że jeśli chodzi o bukiety i uczesanie to zgadzam się całkowicie z WhiteCherry. Polne kwiecie, włos rozpuszczon i hajda. Akurat włos jest jednym z mych atutów niewątpliwych, więc nawet jeśli pomaluję krzywo oko to może nikt nie zauważy. ![]()
|
|
|
#1576 | |
|
BAN stały
|
Moją mamę natomiast bardzo dziwi, że przyjeżdżając do Trójmiasta, gdzie morze, gdzie świeże ryby - spotkała się z niejedzeniem ryb na święta u mojego taty, w rodzinie kaszubskiej. Tzn. jakieś tam ryby są, bo wiadomo, post. Ale ogółem mało bo nikt zbytnio ich nie je.
U taty nie ma też barszczu, pierogów, uszek. Chyba dopiero moja zgorzelecka rodzina zmieniła kaszubskiej teściowej przyzwyczajenia i u niej zaczyna pojawiać się to co dla nas od zawsze było tradycją i must havem, że tak to określę. No ale tata (ojczym) dalej tego nie je bo nie lubi. ![]() ---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ---------- Cytat:
sori za składnię i powtórzenia. taka już moja wada. Edytowane przez Mother Hedgehog Czas edycji: 2012-09-06 o 22:53 |
|
|
|
|
#1577 |
|
Zakorzenienie
|
http://weddingsisters.pl/wp-content/...slubna_001.jpg o, coś w tym stylu mogłabym mieć
białą.http://top1-1.com/wp-content/uploads...lubna-1998.jpg słodziak
|
#1578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... tak się u nas mówi haha. U mnie znajomi nie wiedzieli, co to są kołduny do rosołu, jak im mówiliśmy, że będzie taka opcja na weselu. Osoby te są z D.Śląska . Dlatego, co rodzina, to inaczej.Ja się nie mogę odzwyczaić od mówienia "u nas" w Wałbrzychu, na Dolnym Śląsku itd. Bo to już nie "moje" . Wracać tam, to tylko do rodziny w wakacje, albo na święta. Chyba, że nagle się coś zmieni... ale wątpię.
Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2012-09-06 o 22:58 |
|
|
|
|
#1579 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
No i dobre sari ślubne kosztuje majątek. ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Cytat:
btw, jadłaś barszcz (nie botwinka) ze śmietaną i pure z ziemniaków? Edytowane przez Mother Hedgehog Czas edycji: 2012-09-06 o 22:59 |
||
|
|
|
#1580 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ale jestem zmuszona kupować dla innych w tym mojego faceta, bo świeże tanie niedaleko. Ale tak generalnie to fuj W sumie u mnie na święta nigdy nie było karpia... to tak apropo ryb i tłuczenie szkła też na pomorzu dopiero? O matko a mi się wydawało że wszyscy wszędzie tak robią trzeba za siebie przez chyba lewe ramię
|
|
|
|
|
#1581 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, ale pewnie dobre, mimo że nie przepadam za zabielanymi zupami. Za to jadłam w takim wydaniu z pure... żurek .Co do tłuczenia czegokolwiek z okazji ślubu.... u nas na Dolnym Śląsku tłucze się kieliszki tuż po pocałowaniu chleba i machnięciu kieliszka z wódką (nienawidzę wódki i myślałam, że ). Kieliszek rzuca się za siebie i modli, żeby nikomu się krzywda nie stała
Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2012-09-06 o 23:05 |
|
|
|
|
#1582 | ||
|
Ha ha ha ha ha
|
Ja tez wolałabym nie w gronie rodziny (której nie znam za dobrze :P)szczegóły! no, aż mi słabo jak czytam te wszystkie posty Cytat:
Cytat:
Żal
|
|
|
#1583 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1584 |
|
Zakorzenienie
|
pff, w Małopolsce też się tłucze, a przynajmniej na tych weselach, na których byłam
tzn. w wykonaniu pary młodej ;p
|
#1585 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1586 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1587 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1588 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ewentualnie taka http://weddingsisters.pl/wp-content/...hc-219x300.jpgooo http://magazine.zankyou.com/pl/wp-co...8177615312.jpg |
|
|
|
|
#1589 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Dobra, zmykam spać. Od jutra wielkie zakuwanie na prawo konstytucyjne. Do tej pory nie odróżniam rządu od parlamentu, premiera od prezesa rady ministrów (to jedno i to samo?) i wielu innych. Tak więc słabo widzę mój egzamin wrześniowy. |
||
|
|
|
#1590 |
|
Konto usunięte
|
aaaa dobra o to chodzi
no to właśnie to wszędzie.Nigella jest piękna i wygląda nawet lepiej gdy schudła.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:48.

. 

. Nie wiem o co chodzi, ale po każdym programie mam ochotę posprzątać dom na błysk
.
I o wiele lepiej mi się z tym żyje. Kiedyś źle napisana klasówka to był koszmar, przeżywałam ją tydzień, mimo że i tak nie zmieniło to wyniku. Teraz kiedy wychodzę po egzaminie przestaję o nim myśleć i stresować się nim, bo i tak nic nie da to, że będę się martwić 

. Wracać tam, to tylko do rodziny w wakacje, albo na święta. Chyba, że nagle się coś zmieni... ale wątpię.
). Kieliszek rzuca się za siebie i modli, żeby nikomu się krzywda nie stała