Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz. 5. - Strona 53 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-06, 22:15   #1561
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.5.

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Moim marzeniem jest megaskromny ślub w plenerze, tylko w otoczeniu najbliższych osób, potem usiąść na łące i wypić butelkę szampana
Ja zanim zaszłam w ciążę i mi się poprzewracało w głowie, to stresowałam się o byle co. Pewnie nawet stresowałabym się, czy aby łąka będzie odpowiednio zielona, szampan dobry a w ogóle, żeby nie padało .

Teraz mam znacznie większy dystans do wszystkiego i zanim wpadnę w nerwa, to sprawdzę w necie, odczekam itd.

Magyar - masz swoje garnki... no nie wiem, nie wiem...

Edytowane przez MonikaFaustyna
Czas edycji: 2012-09-06 o 22:17
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 22:17   #1562
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Moim marzeniem jest megaskromny ślub w plenerze, tylko w otoczeniu najbliższych osób, potem usiąść na łące i wypić butelkę szampana
Tak też bym mogła. Ale mało kto to doceni
Mother Hedgehog jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 22:17   #1563
IzzieSt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Ja wolę jej rzucanie talerzami, niż Perfekcyjną Panią Domu osiągającą orgazm przy nocnym myciu wanny . Wnerwia mnie przesadna, muzealna czystość.
A ja lubię Rozenek. Nie wiem o co chodzi, ale po każdym programie mam ochotę posprzątać dom na błysk. Gesslerowej nie trawię, wyłączam jak tylko ją widzę w tv.
IzzieSt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 22:19   #1564
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Ja zanim zaszłam w ciążę i mi się poprzewracało w głowie, to stresowałam się o byle co. Pewnie nawet stresowałabym się, czy aby łąka będzie odpowiednio zielona, szampan dobry a w ogóle, żeby nie padało .

Teraz mam znacznie większy dystans do wszystkiego i zanim wpadnę w nerwa, to sprawdzę w necie, odczekam itd.
E tam, ja już dawno stwierdziłam, że szkoda życia na martwienie się o głupoty I o wiele lepiej mi się z tym żyje. Kiedyś źle napisana klasówka to był koszmar, przeżywałam ją tydzień, mimo że i tak nie zmieniło to wyniku. Teraz kiedy wychodzę po egzaminie przestaję o nim myśleć i stresować się nim, bo i tak nic nie da to, że będę się martwić Powiem Ci, ze dużo lepiej mi się żyje z większym dystansem do wszystkiego. Jak kiedyś organizowaliśmy domówkę to przeżywałam, czy aby wszystko przygotowane, cudowałam, a teraz kupię parę paczek chipsów, stawiam na stole i nie martwię się resztą

---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Mother Hedgehog Pokaż wiadomość
Tak też bym mogła. Ale mało kto to doceni
Jeśli ktoś kręciłby nosem, to podziękowałabym takiej osobie za udział Nikogo nie zmuszę, żeby się cieszył razem ze mną, więc jeśli ktoś miałby przyjść i wybrzydzać, to wolę, żeby został w domu. Na szczęście najważniejsze dla mnie osoby szanują mój wybór.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 22:19   #1565
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
Napisane przez IzzieSt Pokaż wiadomość
A ja lubię Rozenek. Nie wiem o co chodzi, ale po każdym programie mam ochotę posprzątać dom na błysk. Gesslerowej nie trawię, wyłączam jak tylko ją widzę w tv.
Wyznaję pewną zasadę:
Moja mama nie może oglądać
- Perfekcyjnej pani domu
- surowych rodziców
- super niani
Wiadomo jak to wpływa potem na życie moje i mojej siostry
Stary 2012-09-06, 22:19   #1566
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez IzzieSt Pokaż wiadomość
Nie no, co kto lubi. Ja po prostu mam wewnętrzne poczucie winy, że nie mam domu, jak z katalogu i że nie wnerwia mnie kilka okruszków po zjedzeniu kanapki. Nie lubię brudu ale też nie wyobrażam sobie przesadnej czystości. Po prostu osiwiałabym albo wpadła w jakąś nerwicę natręctw.

Oj ja się w ciąży tak wyluzowałam, że nie stresowało mnie to, że poród może być taki czy siaki, czy będą nieprzyjemne rzeczy fizjologiczne, czy będę spocona i inne takie. Teraz wolę postawić na swoje dobre samopoczucie, niż się stresować, że ojej mam 2 kubki w zlewozmywaku.

Czas edycji: 2012-09-06 o 22:22
Stary 2012-09-06, 22:23   #1567
Mother Hedgehog
BAN stały

Babcia zapraszała dzisiaj na botwinkę a ja podziękowałam. Teraz oglądam Gesslerową i mam smaka na to :|

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

Babka miała bluzkę z genialny gipiurowym białym kołnierzem <3
Stary 2012-09-06, 22:23   #1568
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Babcia zapraszała dzisiaj na botwinkę a ja podziękowałam. Teraz oglądam Gesslerową i mam smaka na to :|

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

Ja bym zjadła botwinkę... chcę do Twojej babci. W ogóle bym pojadła polskiego jedzonka... ech.

Ktoś mi wytłumaczy, o co chodzi z tłuczeniem naczyń przed ślubem/weselem? Mnie to troszkę dziwi, że się tłucze całkiem dobre talerze.

Czas edycji: 2012-09-06 o 22:25
Stary 2012-09-06, 22:30   #1569
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
Nie no, co kto lubi. Ja po prostu mam wewnętrzne poczucie winy, że nie mam domu, jak z katalogu i że nie wnerwia mnie kilka okruszków po zjedzeniu kanapki. Nie lubię brudu ale też nie wyobrażam sobie przesadnej czystości. Po prostu osiwiałabym albo wpadła w jakąś nerwicę natręctw.

Oj ja się w ciąży tak wyluzowałam, że nie stresowało mnie to, że poród może być taki czy siaki, czy będą nieprzyjemne rzeczy fizjologiczne, czy będę spocona i inne takie. Teraz wolę postawić na swoje dobre samopoczucie, niż się stresować, że ojej mam 2 kubki w zlewozmywaku.
Powiedz to mojemu tacie.
Akurat zlew ma być zawsze pusty, ledwo nałożę sobie jedzenie ma już być wszystko umyte i nie leżeć tam

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Cytat:
Ja bym zjadła botwinkę... chcę do Twojej babci. W ogóle bym pojadła polskiego jedzonka... ech.

Ktoś mi wytłumaczy, o co chodzi z tłuczeniem naczyń przed ślubem/weselem? Mnie to troszkę dziwi, że się tłucze całkiem dobre talerze.
U nas robi się tak, że tłucze się kieliszki. Fajne to jest można się wyżyć. To chyba mogłabym mieć przed ślubem. Jeże lubią demolkę.
Stary 2012-09-06, 22:33   #1570
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Powiedz to mojemu tacie.
Akurat zlew ma być zawsze pusty, ledwo nałożę sobie jedzenie ma już być wszystko umyte i nie leżeć tam

---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

U nas robi się tak, że tłucze się kieliszki. Fajne to jest można się wyżyć. To chyba mogłabym mieć przed ślubem. Jeże lubią demolkę.
To jest zachowanie, które mnie dziwi , w sensie Twojego taty.

A jest jakiś głębszy sens tłuczenia czegokolwiek? Bo ja z Dolnego Śląska jestem. U nas to ani gwary, ani jakichś konkretnych tradycji.. jak to u ludności napływowej, totalna mieszanka. Kto jak ma w rodzinie, tak ma. U mnie np. w Wigilię jest tylko barszcz czerwony, ale już u rodziny M. jest barszcz i grzybowa... no i do barszczu prócz uszek jest jeszcze fasola-jasiek. U nich za to nie ma kutii, ale są makiełki itd.
Stary 2012-09-06, 22:39   #1571
201604181004
Konto usunięte

u mnie rzadko jest barszcz bo nikt nie lubi ale grzybowa jest
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 22:40   #1572
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:

Mam print skrina:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg gfad.jpg (54,5 KB, 74 załadowań)
Stary 2012-09-06, 22:42   #1573
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
To jest zachowanie, które mnie dziwi , w sensie Twojego taty.

A jest jakiś głębszy sens tłuczenia czegokolwiek? Bo ja z Dolnego Śląska jestem. U nas to ani gwary, ani jakichś konkretnych tradycji.. jak to u ludności napływowej, totalna mieszanka. Kto jak ma w rodzinie, tak ma. U mnie np. w Wigilię jest tylko barszcz czerwony, ale już u rodziny M. jest barszcz i grzybowa... no i do barszczu prócz uszek jest jeszcze fasola-jasiek. U nich za to nie ma kutii, ale są makiełki itd.
Też jestem z tych okolic jak wiesz - zero gwary (jak to mówi moja babcia, tutaj najprawdziwszy polski ). Samo tłuczenie szkła spotkałam chyba dopiero w Trójmieście. To ma zwyczajnie przynieść szczęście. http://pl.wikipedia.org/wiki/Polterabend
Stary 2012-09-06, 22:47   #1574
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Też jestem z tych okolic jak wiesz - zero gwary (jak to mówi moja babcia, tutaj najprawdziwszy polski ). Samo tłuczenie szkła spotkałam chyba dopiero w Trójmieście. To ma zwyczajnie przynieść szczęście. http://pl.wikipedia.org/wiki/Polterabend
No tak się mówi, że najprawdziwszy polski . A z tym Polterabendem, to niezła historia. Fajnie, jak gdzieś są jakieś tradycje czy gwara. Kiedyś, jak byłam u koleżanki spod Leszna, to mi było dziwnie, bo tam wszyscy mają taki charakterystyczny zaśpiew a ja mówiłam "normalnie".

Ta z kołnierzykiem wyglądała, jak Perfekcyjna Pani Domu

Czas edycji: 2012-09-06 o 22:49
Stary 2012-09-06, 22:47   #1575
Melanchton
Zakorzenienie

Cytat:
Imiona mam wybrane chyba od 11 roku życia. Jedynie niedawno doszło nowe, dl drugiego syna (długo myślałam jakie nadać mu imię) - Abelard. Piękne, staropolskie A poza tym podkochuję się w Abelardzie z Limo i nie raz pisałam mu to na jego fejsie
Abelard to francuskie imię, które jak na mój gust brzmi nieco pretensjonalnie. Przywodzi mi na myśl imiona potomków Michała Wiśniewskiego... Albo tę biedaczkę Eufrozynę z Nędzników.

Ale spoko, ja też sobie wymyśliłam już dla dzieciarni oryginalne imiona.
Zaś kończąc ślubny oftopik powiem jeszcze, że jeśli chodzi o bukiety i uczesanie to zgadzam się całkowicie z WhiteCherry. Polne kwiecie, włos rozpuszczon i hajda. Akurat włos jest jednym z mych atutów niewątpliwych, więc nawet jeśli pomaluję krzywo oko to może nikt nie zauważy.
Stary 2012-09-06, 22:51   #1576
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
u mnie rzadko jest barszcz bo nikt nie lubi ale grzybowa jest
Moją mamę natomiast bardzo dziwi, że przyjeżdżając do Trójmiasta, gdzie morze, gdzie świeże ryby - spotkała się z niejedzeniem ryb na święta u mojego taty, w rodzinie kaszubskiej. Tzn. jakieś tam ryby są, bo wiadomo, post. Ale ogółem mało bo nikt zbytnio ich nie je.
U taty nie ma też barszczu, pierogów, uszek. Chyba dopiero moja zgorzelecka rodzina zmieniła kaszubskiej teściowej przyzwyczajenia i u niej zaczyna pojawiać się to co dla nas od zawsze było tradycją i must havem, że tak to określę. No ale tata (ojczym) dalej tego nie je bo nie lubi.

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Cytat:
No tak się mówi, że najprawdziwszy polski . A z tym Polterabendem, to niezła historia. Fajnie, jak gdzieś są jakieś tradycje czy gwara. Kiedyś, jak byłam u koleżanki spod Leszna, to mi było dziwnie, bo tam wszyscy mają taki charakterystyczny zaśpiew a ja mówiłam "normalnie".

Ta z kołnierzykiem wyglądała, jak Perfekcyjna Pani Domu
To u Ciebie też padają teksty w stylu: najprawdziwszy polski jest w Zgorzelcu?

sori za składnię i powtórzenia. taka już moja wada.

Edytowane przez Mother Hedgehog
Czas edycji: 2012-09-06 o 22:53
Stary 2012-09-06, 22:55   #1577
WhiteCherry
Zakorzenienie

http://weddingsisters.pl/wp-content/...slubna_001.jpg o, coś w tym stylu mogłabym mieć białą.

http://top1-1.com/wp-content/uploads...lubna-1998.jpg słodziak
Stary 2012-09-06, 22:56   #1578
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Moją mamę natomiast bardzo dziwi, że przyjeżdżając do Trójmiasta, gdzie morze, gdzie świeże ryby - spotkała się z niejedzeniem ryb na święta u mojego taty, w rodzinie kaszubskiej. Tzn. jakieś tam ryby są, bo wiadomo, post. Ale ogółem mało bo nikt zbytnio ich nie je.
U taty nie ma też barszczu, pierogów, uszek. Chyba dopiero moja zgorzelecka rodzina zmieniła kaszubskiej teściowej przyzwyczajenia i u niej zaczyna pojawiać się to co dla nas od zawsze było tradycją i must havem, że tak to określę. No ale tata (ojczym) dalej tego nie je bo nie lubi.

---------- Dopisano o 22:51 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

To u Ciebie też padają teksty w stylu: najprawdziwszy polski jest w Zgorzelcu?

sori za składnię i powtórzenia. taka już moja wada.
Najprawdziwszy polski jest na Dolnym Śląsku ... tak się u nas mówi haha. U mnie znajomi nie wiedzieli, co to są kołduny do rosołu, jak im mówiliśmy, że będzie taka opcja na weselu. Osoby te są z D.Śląska . Dlatego, co rodzina, to inaczej.

Ja się nie mogę odzwyczaić od mówienia "u nas" w Wałbrzychu, na Dolnym Śląsku itd. Bo to już nie "moje" . Wracać tam, to tylko do rodziny w wakacje, albo na święta. Chyba, że nagle się coś zmieni... ale wątpię.

Czas edycji: 2012-09-06 o 22:58
Stary 2012-09-06, 22:58   #1579
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
Ja to najbardziej chciałabym być typowo hinduską panną młodą. No cóż, dziwnie bym wyglądała w USC w sari, cała w kwiatach i hennie No i dobre sari ślubne kosztuje majątek.

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

Cytat:
Najprawdziwszy polski jest na Dolnym Śląsku ... tak się u nas mówi haha. U mnie znajomi nie wiedzieli, co to są kołduny do rosołu, jak im mówiliśmy, że będzie taka opcja na weselu. Osoby te są z D.Śląska . Dlatego, co rodzina, to inaczej.
U mnie kołduny są zawsze w barszczu. Ale muszę kiedyś spróbować z rosołem.

btw, jadłaś barszcz (nie botwinka) ze śmietaną i pure z ziemniaków?

Edytowane przez Mother Hedgehog
Czas edycji: 2012-09-06 o 22:59
Stary 2012-09-06, 23:00   #1580
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
No to high five, bo mieszkam nad morzem całe życie a jedyna ryba jaką zjem to tuńczyk z puszki tak ewentualnie ale jestem zmuszona kupować dla innych w tym mojego faceta, bo świeże tanie niedaleko. Ale tak generalnie to fuj W sumie u mnie na święta nigdy nie było karpia... to tak apropo ryb
i tłuczenie szkła też na pomorzu dopiero? O matko a mi się wydawało że wszyscy wszędzie tak robią trzeba za siebie przez chyba lewe ramię
Stary 2012-09-06, 23:00   #1581
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Ja to najbardziej chciałabym być typowo hinduską panną młodą. No cóż, dziwnie bym wyglądała w USC w sari, cała w kwiatach i hennie No i dobre sari ślubne kosztuje majątek.

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

U mnie kołduny są zawsze w barszczu. Ale muszę kiedyś spróbować z rosołem.

btw, jadłaś barszcz (nie botwinka) ze śmietaną i pure z ziemniaków?
Tak można? Ojej nie , ale pewnie dobre, mimo że nie przepadam za zabielanymi zupami. Za to jadłam w takim wydaniu z pure... żurek .

Co do tłuczenia czegokolwiek z okazji ślubu.... u nas na Dolnym Śląsku tłucze się kieliszki tuż po pocałowaniu chleba i machnięciu kieliszka z wódką (nienawidzę wódki i myślałam, że ). Kieliszek rzuca się za siebie i modli, żeby nikomu się krzywda nie stała

Czas edycji: 2012-09-06 o 23:05
Stary 2012-09-06, 23:01   #1582
magyarparaszt
Ha ha ha ha ha

Cytat:
Siostro PJONA!
Jestę hipsterę
Ja tez wolałabym nie w gronie rodziny (której nie znam za dobrze :P)

Cytat:

z mojej strony tyle, póki co TŻ brak
szczegóły!

Cytat:
ależ nam się temat o weselach rozwinął, kto by pomyślał ...
no, aż mi słabo jak czytam te wszystkie posty

Cytat:
Ja wolę jej rzucanie talerzami, niż Perfekcyjną Panią Domu osiągającą orgazm przy nocnym myciu wanny . Wnerwia mnie przesadna, muzealna czystość.
ostatanio kawałek widziałam, straszne to

Cytat:
Jeżyku ja ani jednej ani drugiej bym nie chciała w domu. Z takich programów to uwielbiałam... Nigellę . Ładna babeczka, śliczny uśmiech i jak gotowała ach och i w ogóle. No i kiedyś też oglądałam Martę Stewart, ale mnie lekkawo nudziła.
Fajna jest i piękna jak na tyle lat ile ma!

Cytat:

Magyar - masz swoje garnki... no nie wiem, nie wiem...
Żal

magyarparaszt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 23:02   #1583
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
No to high five, bo mieszkam nad morzem całe życie a jedyna ryba jaką zjem to tuńczyk z puszki tak ewentualnie ale jestem zmuszona kupować dla innych w tym mojego faceta, bo świeże tanie niedaleko. Ale tak generalnie to fuj W sumie u mnie na święta nigdy nie było karpia... to tak apropo ryb
i tłuczenie szkła też na pomorzu dopiero? O matko a mi się wydawało że wszyscy wszędzie tak robią trzeba za siebie przez chyba lewe ramię
Za siebie przez lewę ramię, to chyba po samym ślubie i robione przez samą parę młodą. a TŁUCZENIE szkła przez gościu przed ślubem spotykam tylko tutaj. No ale gdzieś głębiej w Polsce jeszcze nie byłam to nie wiem

---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ----------

Cytat:
Tak można? Ojej nie , ale pewnie dobre, mimo że nie przepadam za zabielanymi zupami. Za to jadłam w takim wydaniu z pure... żurek .
Można można. Ale pure jest chyba bez mleka. Po prostu mocno ugniecione ziemniaki zalane barszczem. Ja to kocham
Stary 2012-09-06, 23:04   #1584
WhiteCherry
Zakorzenienie

pff, w Małopolsce też się tłucze, a przynajmniej na tych weselach, na których byłam tzn. w wykonaniu pary młodej ;p
Stary 2012-09-06, 23:04   #1585
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
Napisane przez magyarparaszt Pokaż wiadomość
Ja tez wolałabym nie w gronie rodziny (której nie znam za dobrze :P)

szczegóły!

no, aż mi słabo jak czytam te wszystkie posty

ostatanio kawałek widziałam, straszne to

Fajna jest i piękna jak na tyle lat ile ma!

Żal
A widziałaś Nigellę po botoksie? Ostatnio przesadza, to już nie ta sama piękna kobieta
Stary 2012-09-06, 23:05   #1586
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
A widziałaś Nigellę po botoksie? Ostatnio przesadza, to już nie ta sama piękna kobieta
Ja tylko słyszałam, że mocno schudła. Nie wiem, czy to prawda. A taka z niej była piękna kobitka
Stary 2012-09-06, 23:05   #1587
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
pff, w Małopolsce też się tłucze, a przynajmniej na tych weselach, na których byłam tzn. w wykonaniu pary młodej ;p
U nas typową zadymę robi się przed ślubem, tak jak podałam w linku. Po ślubie para młoda tłucze kieliszki (przez lewe ramię). I tyle. Choć oczywiście jak jakiś się zbije na weselu to jest ogólna podnieta, że na szczęście
Stary 2012-09-06, 23:06   #1588
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
to jak już puszczamy wodze fantazji ewentualnie taka http://weddingsisters.pl/wp-content/...hc-219x300.jpg
ooo http://magazine.zankyou.com/pl/wp-co...8177615312.jpg
Stary 2012-09-06, 23:08   #1589
Mother Hedgehog
BAN stały

Cytat:
Ja tylko słyszałam, że mocno schudła. Nie wiem, czy to prawda. A taka z niej była piękna kobitka
Schudła i się poprawiała. A była wzorem naturalnego seksapilu.

---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

Cytat:
Taka jak ostatnia ale dłuższa (do ziemi) może być moja.

---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

Dobra, zmykam spać. Od jutra wielkie zakuwanie na prawo konstytucyjne. Do tej pory nie odróżniam rządu od parlamentu, premiera od prezesa rady ministrów (to jedno i to samo?) i wielu innych. Tak więc słabo widzę mój egzamin wrześniowy.
Stary 2012-09-06, 23:08   #1590
201604181004
Konto usunięte

aaaa dobra o to chodzi no to właśnie to wszędzie.
Nigella jest piękna i wygląda nawet lepiej gdy schudła.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości