Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13) - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-06, 22:20   #4231
gkatarzynka
Zadomowienie

Dot.: Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13)

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
to ja ostatnio jak młody nie chce w nocy spac czytam dowcipy na telefonie

Turysta do bacy
-Baco powiedz Chrząszcz Brzmi w Trzcinie

-Co jo nie powiem !?
-Chrobok burcy w trowie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
dostalismy kredyt w poniedzialek damy zaswiadczenie wlascicielce domu i ustalimy termin u notariusza

mam ochote cos nakupowac

wiecie ze lozeczka nadal nie ma

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ----------

Super, że dostaliście kredyt... choć spłacanie już nie jest takie super... ale spłaca się coś swojego więc jakieś pocieszenie jest
Cytat:
Napisane przez Karinio Pokaż wiadomość
Hej

Wczoraj z mężem siedzieliśmy do 2-giej bo najpierw oglądneliśmy "Teda" a potem "Jak urodzić i nie zwariowac" oby dwa fajne A efektem tego dzisiaj było to,że nie mogłam się dobudzić.Moje dziecie odkąd się obudził po nocy,był już 2 razy karmiony tak w ogóle nie śpi do tej pory.Zaraz chyba pojedziemy na zakupy,to w aucie zaśnie.
A młodzieniec ma dzisiaj równe 7 miesięcy

Widzę, że dziś dzieciaki mają kiepskie humorki... łączę się w bólu, bo moja Hania też ma dziś dzień marudy... W sumie śpi nieźle, ale popłakuje przez sen i się martwię, bo miała podniesioną temperaturkę... nie wiem czy po wczorajszym szczepieniu czy to zęby idą - bo dziś strasznie krzyczała kiedy wkładała rączki do buzi i znów się śluz w kupkach pojawił.... a ten śluz się pojawia jak Hanka ma takie krzyczące dni...

Byliśmy dziś u koleżanki, która ma termin na 10września i już się nie może doczekać.... Stwierdziliśmy, że dotrzymamy Jej towarzystwa, bo Ona nie jest z Lublina a tu chce rodzić i przyjechała i zatrzymała się u znajomych, a Jej Mąż musi być w pracy i jest tu sama...Szkoda mi Jej, bo pamiętam jak potrzebowałam wsparcia Marcina kiedy termin się zbliżał...
No i właśnie sobie uświadomiłam, że w tym roku 5moich koleżanek rodziło i w naszym towarzystwie są same dziewczynkinormalnie seksmisja

Ewelajna, ja też chciałam rozszerzać po 6miesiącu, ale za dwa tygodnie mam całotygodniowy zjazd na uczelni a Hanka nie chce ciągnąć z butelki niezależnie czy to moje odciągnięte mleko czy mm (tak 20-30ml pociągnie a potem chce z piersi) więc pediatra zgodziła się, zeby powoli wprowadzać pierwsze warzywka i owocki i jak mnie nie będzie, to jak Hania zacznie marudzić Mąż ma Jej podać te 30ml mleka i ewentualnie słoiczek a potem w te pędy jechać do mnie na uczelnię na karmienie coś czuję, że będzie wesoło, ale damy radę - najwyżej nie będę chodzić na wszystkie zajęcia
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 22:20   #4232
Karinio
Zakorzenienie

Ja pierdziu,co te moje dziecko wyprawiaw łóżeczku,co położe go normalnie jak do spania,to ten albo się przekręca na brzuch,albo był niedawno w poprzek łózeczka.Chciałam fotke mu strzelić,włożyłam karte ale był napis że karta zabezpieczona i nie mogłam w ogóle zdjęcia zrobić
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 22:22   #4233
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Cześć Kobietki!
Dawno się nie udzielałam, choc czasem z doskoku coś podczytam. Dopiero co wrócilićmy z Pl, gdzie ja i Matylda spędziłyśmy aż 5 tyg. Przyznaję, ze trochę za długo i na samym końcu już miałam nerwy, bo jednak pomieszkująć kątem u teściów z małym dzieckiem na zmianę u moich rodziców, jeżdzenie, pranie, przepakowywanie, do tego dąsy i rządy teściowej, różne kłutnie i niesnaski między członkami rodziny etc to robi się młyn i jest to męczące.....Po przyjeżdzie do "własnego" wynajętego mieszkania czujemy oboje z Tż wielką ulgę, a i Matylda też na pewno odczuwa, bo lepiej nam sypia, choć ogólnie w kestii nocnego spania są czasem cyrki u nas...

Widzę, że wiele z Was rozszerzyło już dietę a niektóre cierpliwie czekają, pamiętam że chyba m.inZariah chciała trzymać się ściśle wytycznych WHO...? Miałam podobne bardzo zamierzenia, dochodziło do gorących dyskusji z tego powodu między mną a moją Mamą i starszą siostrą, w końcu stanęło na tym, ze dietę Matyldzie rozszerzyłąm po 5 mieś. A stało się tak, bo zalecił nam to pediatra...Kurcze, powiem, że do tej pory jak o tym myślę, ogarniają mnie mega wątpliwości, zwłaszcza, jak przeczytam, że do końca 6 mieś powinno pić dziecko tylko mleko matki i nic więcej! Z 2 str nawet w tych schematach natykam się często na to, że przy podawaniu glutenu po 4 czy 5 mieś. dodawać go do mleka z cyca lub zupki jarzynowej....i to dla dziecka cycowego!

W każdym razie już po ptokach, dieta rozszerzona, ale dotychczas nie zastąpiłam żadnego karmienia na 100% jedzeniem ze sloika(bo na razie podaję słoiczkowe). Zawsze przed lub po jest cyc i tego się trzymam....Ostanio wprowadziłam mięsko-Matylda już trzeci raz jadła przecier warzywny z mięsem i smakowało jej bardzo! Na razie dodatkowe jedzenie podaję 2-3 razy dziennie...

Widzę, że wiele mamuś myśli już o poszezraniu rodzinki, ja także. Nawet gin dał już zielone światło na ostaniej wizycie, powiedział, że najwcześniej po pol roku od porodu można się starać, ale raczej nic z tego nie wyniknie, dopóki mi okres nie wróci! Od czasu do czasu miewam za to niewielkie plamienia, ale tak skąpe, że nawet na wkładce nie widać, a jedynie przy podcieraniu. Gin mówił, ze to normalne przy karmieniu piersiowym...

Emigra, gratki z okazji kredytu, tez bym chciała mieć już coś własnego i myśleć o urządzaniu gniazdka

W ogóle zaraz postaram się nadrobić, i udzielać częściej, bo w ostanim czasie mocno się w tym temacie zaniedbałam! Buziaki
Hej!Fajnie,ze sie odezwalas
Trzymam za slowo,ze bedziesz czesciej sie udzielac
Stary 2012-09-06, 22:23   #4234
MoniaHan
Wtajemniczenie

Czesc Ewelajna: a wlasnie o Tobie wczoraj myslalam ze gdzie Ty sie podziewasz

Dobrych nocek

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 22:24   #4235
Karinio
Zakorzenienie

Jak widze na odpowiedzane posty,to wtedy odpisuje jako odpowiedz.

I tak Emi super,że dostaliście kredyt

gkatarzynko,to witam w klubie maruder
Ad rodzących się dziewczynek,noo prawie jak seksmisja

Oszaleje dzisiaj z nim chyba
Stary 2012-09-06, 22:25   #4236
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Ja pierdziu,co te moje dziecko wyprawiaw łóżeczku,co położe go normalnie jak do spania,to ten albo się przekręca na brzuch,albo był niedawno w poprzek łózeczka.Chciałam fotke mu strzelić,włożyłam karte ale był napis że karta zabezpieczona i nie mogłam w ogóle zdjęcia zrobić
Bo w karcie z boku jest takie coś do blokowania. Przesuń i będzi git

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 22:25   #4237
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
A w ogóle dziewczyny ciesze się, że tak się trzymamy razem na naszym wątku..styczniowo-lutowy się rozpadł, w majowo-czerwcowym teraz też jakieś niesnanski..heh...tak to jest jak się robią grupki..u nas do grupy FB może dołączyć każda z nas, a tam niektóre dziewczyny zrobiły sobie jakąś grupę, w której obgadywały dziewczyny do niej nie mające dostępu..
prawdopodobnie najważniejsze to zaakceptowanie codzego zdania

my na wątku mamusiowym list-gru 2009 też jeszcze się trzymamy... mimo iż przez troche burz (i trolli niestety też) przeszłyśmy

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
My tu mamy super mamy, żadnym kłótnią się nie damy
może to na nowy tytuł?

Cytat:

Widzę, że wiele mamuś myśli już o poszezraniu rodzinki, ja także. Nawet gin dał już zielone światło na ostaniej wizycie, powiedział, że najwcześniej po pol roku od porodu można się starać, ale raczej nic z tego nie wyniknie, dopóki mi okres nie wróci! Od czasu do czasu miewam za to niewielkie plamienia, ale tak skąpe, że nawet na wkładce nie widać, a jedynie przy podcieraniu. Gin mówił, ze to normalne przy karmieniu piersiowym...
tak myśląc wiele kobiet zaszło w ciążę karmiąc piersią
Stary 2012-09-06, 22:28   #4238
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Eryk tez podrozuje po lozeczku,nogami po szczebelkach sie zapiera i leci dookola lozeczka
Stary 2012-09-06, 22:31   #4239
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Eryk tez podrozuje po lozeczku,nogami po szczebelkach sie zapiera i leci dookola lozeczka
Wariat jak Pierwsze dni w szkole Wiktorii?

niespodzianka
Stary 2012-09-06, 22:32   #4240
gosia261282
Gang Iren

A ja myslalam o nowym tytule i wymyslilam taki:

Raczkujemy i siadamy,swoje mamy zadziwiamy (wiadomo,ze nie wszystkie dzieci to robia,ale niektore juz tak,a inne niebawem zaczna)
Stary 2012-09-06, 22:33   #4241
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuje za uwage,ale naprawde nie trzeba było bo to nie było miłe.
Szwagierka napisała komentarz do zdjęcia na FB u mojego męża... :/ Pupka... jasna cholera, skąd takie określenie dla dziecka?

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
prawdopodobnie najważniejsze to zaakceptowanie codzego zdania

my na wątku mamusiowym list-gru 2009 też jeszcze się trzymamy... mimo iż przez troche burz (i trolli niestety też) przeszłyśmy

może to na nowy tytuł?

tak myśląc wiele kobiet zaszło w ciążę karmiąc piersią
Ja karmię piersią i to bardzo często a okres wrócił mi 2,3 m-ca po porodzie

Teraz Ewelince coś się przyśniło i płakała :/

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 22:35   #4242
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Wariat jak Pierwsze dni w szkole Wiktorii?
Super!Dzieki,ze pytasz
Wiki zawsze lubila do szkoly chodzic.Ma fajnych kolegow,kolezanki,angiels ki idzie jej coraz lepiej.Dostala wlasnie pod opieke nowego polskiego chlopca,zeby mu pomagac w lekcjach.
Stary 2012-09-06, 22:37   #4243
88natka
Zadomowienie

Cytat:

Raczkujemy i siadamy,swoje mamy zadziwiamy (wiadomo,ze nie wszystkie dzieci to robia,ale niektore juz tak,a inne niebawem zaczna)
Super tytuł
Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Szwagierka napisała komentarz do zdjęcia na FB u mojego męża... :/ Pupka... jasna cholera, skąd takie określenie dla dziecka?

Pupka? Skąd ludzie to biorą

niespodzianka
Stary 2012-09-06, 22:38   #4244
gosia261282
Gang Iren

Nadszedl wieczor,wiec jak zwykle siedze nad lodami i batonami
Caly dzien moze mnie nie kusic,a wieczorem zawsze mnie nachodzi...
Stary 2012-09-06, 22:42   #4245
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Super!Dzieki,ze pytasz
Wiki zawsze lubila do szkoly chodzic.Ma fajnych kolegow,kolezanki,angiels ki idzie jej coraz lepiej.Dostala wlasnie pod opieke nowego polskiego chlopca,zeby mu pomagac w lekcjach.
Fajnie. A dzieci w szkole nie śmieją się że jest obcokrajowcem? Tzn czy ma jakieś nieprzyjemności.? Bo gdybym tu została to bałabym się że będzie z tego problem..

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

Cytat:
Oj kusisz, też myślałam żeby coś zjeść

niespodzianka
Stary 2012-09-06, 22:42   #4246
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Super!Dzieki,ze pytasz
Super Fajnie, że podoba się jej w szkole i że dobrze sobie radzi

Cytat:
Super tytuł

Pupka? Skąd ludzie to biorą
Nie wiem :/ Nawet ja tak nie mówię do Ewelinki. Zawsze do niej mówię albo Ewelinka albo Ewelinuś, czasem niunia, niuniuś albo inne w zależności od sytuacji. Dziś rechotała jak na nią "krzyczałam" Ty Baba Jago!

Cytat:
Skąd ja to znam... Cały dzień slodycze mogą nie istnieć, ale slońce zachodzi i zjadłabym tonę czekolady, lody, wafle, batony, cukierki... WSZYSTKO! I często kupuję sobie coś na wieczór i to tak, że TŻ nie widzi

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-09-06, 22:47   #4247
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:

wiadomo, że na @ nie ma reguły, ale to nie znaczy, że nie można zajść w ciążę... bo niegdy nie wiadomo kiedy będzie ta pierwsza owulacja po porodzie

a co do komentarza, to chyba zapytałabym szwagierkę o jaką pupkę jej chodzi, bo ty żadnej nie znasz/nie widzisz
Stary 2012-09-06, 22:49   #4248
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
wiadomo, że na @ nie ma reguły, ale to nie znaczy, że nie można zajść w ciążę... bo niegdy nie wiadomo kiedy będzie ta pierwsza owulacja po porodzie

a co do komentarza, to chyba zapytałabym szwagierkę o jaką pupkę jej chodzi, bo ty żadnej nie znasz/nie widzisz
Znam kilka przypadków ciąży podczas karmienia piersią więc wiem, że to żadna reguła, podobnie jak metoda antykoncepcji.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-09-06, 22:49   #4249
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Fajnie. A dzieci w szkole nie śmieją się że jest obcokrajowcem? Tzn czy ma jakieś nieprzyjemności.? Bo gdybym tu została to bałabym się że będzie z tego problem..
Nigdy nie miala nieprzyjemnosci.Najpierw byla w innej szkole,bo gdzie indziej mieszkalismy,byla jedyna Polka w szkole i super dzieciaki ja przyjmowaly i nauczyciele tez.W tej szkole jest wiecej Polakow,w jej klasie jest ona i trzech chlopcow Polakow,razem z tym nowym co doszedl teraz.Tez jest wszystko w porzadku.Tutaj jest taka mentalnosc ludzi i jest przenoszone to na dzieci,ze nie wysmiewaja sie,ze ktos gorzej mowi,przekreca.Wiki kolo domu tez ma angielskie kolezanki i tez nikt jej nie wysmiewa.Nie ma powodow do zmartwien jesli o to chodzi

Cytat:
Skąd ja to znam... Cały dzień slodycze mogą nie istnieć, ale slońce zachodzi i zjadłabym tonę czekolady, lody, wafle, batony, cukierki... WSZYSTKO! I często kupuję sobie coś na wieczór i to tak, że TŻ nie widzi
O to nie jestem sama
Ales ty przebiegla
Stary 2012-09-06, 22:52   #4250
karolca
Zakorzenienie

No jestem przebiegła bo sam by wszystko zjadł

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-09-06, 22:52   #4251
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie jem słodyczy od kilku tygodni i teraz robi mi sie słabo na sama myśl o nich
Stary 2012-09-06, 22:53   #4252
88natka
Zadomowienie

Question Dot.: Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13)

Cytat:
nigdy nie miala nieprzyjemnosci.najpierw byla w innej szkole,bo gdzie indziej mieszkalismy,byla jedyna polka w szkole i super dzieciaki ja przyjmowaly i nauczyciele tez.w tej szkole jest wiecej polakow,w jej klasie jest ona i trzech chlopcow polakow,razem z tym nowym co doszedl teraz.tez jest wszystko w porzadku.tutaj jest taka mentalnosc ludzi i jest przenoszone to na dzieci,ze nie wysmiewaja sie,ze ktos gorzej mowi,przekreca.wiki kolo domu tez ma angielskie kolezanki i tez nikt jej nie wysmiewa.nie ma powodow do zmartwien jesli o to chodzi

o to nie jestem sama
ales ty przebiegla
to super ciekawe jak to jest u nas

niespodzianka
Stary 2012-09-06, 22:57   #4253
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie jem słodyczy od kilku tygodni i teraz robi mi sie słabo na sama myśl o nich
Współczuję... mi bez slodyczy robi się słabo po jednym dniu a co dopiero po kilku tygodniach.
Odbijesz sobie

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-09-06, 23:02   #4254
gosia261282
Gang Iren

Zapomnialam pisac.Dzis jechalismy cos zalatwiac z rana i bylo jeszcze chlodno.Wiec chcialam zalozyc Erykowi spodnie dzinsowe takie grubsze,jeszcze ich na sobie nie mial nigdy.I... nie wejdzie w nie.Za waskie sa,nie przeszly przez jego uda
No nic,moze kolejne dziecko bedzie szczuplejsze
Stary 2012-09-06, 23:05   #4255
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Zapomnialam pisac.Dzis jechalismy cos zalatwiac z rana i bylo jeszcze chlodno.Wiec chcialam zalozyc Erykowi spodnie dzinsowe takie grubsze,jeszcze ich na sobie nie mial nigdy.I... nie wejdzie w nie.Za waskie sa,nie przeszly przez jego uda
Tak sobie mów

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-09-06, 23:06   #4256
karo_z
Rozeznanie

Witojcie! to tak apropo tego żartu o bacy

Ja znowu piszę jak już pewnie wszystkie śpicie a ja zaraz też zmykam. Cały dzień nadrabiam i nadrobić nie mogę i w końcu mi się udało

Piotruś znów ładnie zasnął w łóżeczku. Musiałam tylko go pzewracać z brzucha na plecy bo co chwilę się przekręcał, ale w końcu się udało znowu mam nadzieję że już teraz tak będzie zawsze zasypiał

Cytrynka - super, że z kredytem się udało

Cytat:
Hej

Wczoraj z mężem siedzieliśmy do 2-giej bo najpierw oglądneliśmy "Teda" a potem "Jak urodzić i nie zwariowac" oby dwa fajne A efektem tego dzisiaj było to,że nie mogłam się dobudzić.Moje dziecie odkąd się obudził po nocy,był już 2 razy karmiony tak w ogóle nie śpi do tej pory.Zaraz chyba pojedziemy na zakupy,to w aucie zaśnie.
A młodzieniec ma dzisiaj równe 7 miesięcy

gratki dla młodzieńca....już taki duży!

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
U nas zębów dalej brak a podobno im później wychodzą tym więcej skutków ubocznych typu gorączka, biegunka itp.
mam nadzieję że to pomówienia, bo my też jeszcze bezzębni...

Cytat:

Super,zazdroszczę kiedy się przeprowadzacie? wózek dalej nie przyszedł?

jeszcze nie ale napewno się coś wymyśli. Pod prysznicem najlepiej to przychodzi

moja też zje słoiczek i za 30 minut butle 210
Super wolna chata

Masakra My tu mamy super mamy, żadnym kłótnią się nie damy

Mi też byłoby ciężej

Pięknie Ania waży super że narazie macie szczepienia z głowy
o! fajny pomysł na nowy tytuł!
Cytat:
Cześć Kobietki!
Dawno się nie udzielałam, choc czasem z doskoku coś podczytam. Dopiero co wrócilićmy z Pl, gdzie ja i Matylda spędziłyśmy aż 5 tyg. Przyznaję, ze trochę za długo i na samym końcu już miałam nerwy, bo jednak pomieszkująć kątem u teściów z małym dzieckiem na zmianę u moich rodziców, jeżdzenie, pranie, przepakowywanie, do tego dąsy i rządy teściowej, różne kłutnie i niesnaski między członkami rodziny etc to robi się młyn i jest to męczące.....Po przyjeżdzie do "własnego" wynajętego mieszkania czujemy oboje z Tż wielką ulgę, a i Matylda też na pewno odczuwa, bo lepiej nam sypia, choć ogólnie w kestii nocnego spania są czasem cyrki u nas...

Widzę, że wiele z Was rozszerzyło już dietę a niektóre cierpliwie czekają, pamiętam że chyba m.inZariah chciała trzymać się ściśle wytycznych WHO...? Miałam podobne bardzo zamierzenia, dochodziło do gorących dyskusji z tego powodu między mną a moją Mamą i starszą siostrą, w końcu stanęło na tym, ze dietę Matyldzie rozszerzyłąm po 5 mieś. A stało się tak, bo zalecił nam to pediatra...Kurcze, powiem, że do tej pory jak o tym myślę, ogarniają mnie mega wątpliwości, zwłaszcza, jak przeczytam, że do końca 6 mieś powinno pić dziecko tylko mleko matki i nic więcej! Z 2 str nawet w tych schematach natykam się często na to, że przy podawaniu glutenu po 4 czy 5 mieś. dodawać go do mleka z cyca lub zupki jarzynowej....i to dla dziecka cycowego!

W każdym razie już po ptokach, dieta rozszerzona, ale dotychczas nie zastąpiłam żadnego karmienia na 100% jedzeniem ze sloika(bo na razie podaję słoiczkowe). Zawsze przed lub po jest cyc i tego się trzymam....Ostanio wprowadziłam mięsko-Matylda już trzeci raz jadła przecier warzywny z mięsem i smakowało jej bardzo! Na razie dodatkowe jedzenie podaję 2-3 razy dziennie...

Emigra, gratki z okazji kredytu, tez bym chciała mieć już coś własnego i myśleć o urządzaniu gniazdka

W ogóle zaraz postaram się nadrobić, i udzielać częściej, bo w ostanim czasie mocno się w tym temacie zaniedbałam! Buziaki
witaj witaj!
nie przejmuj się tym, że nie dokońca wyszło tak jak sobie założyłaś z tym rozszerzaniem diety skoro Matyldce smakuje

Cytat:

ten tytuł też mi się podoba. Tylko trzeba to zapamiętać, bo znowu jak dojdziemy do 5000posta to będziemy na szybko wymyślać nowy, bo nikt nie będzie pamiętał poprzednich propozycji

ok...idę spać
dobranoc!
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-06, 23:06   #4257
alamig
Zakorzenienie

Hej
Wpadłam ponadrabiać troszkę zaległości i poczytać co tam u Was słychać

Pochwalę się, że dziś wyszedł nam pierwszy ząbek A drugi lada chwila się przebije. Póki co Szymek dzielnie to znosi i oby już tak zostało
Postanowiliśmy Go zapisać na basen. Jesteśmy już po pierwszych zajęciach. Było super! Bardzo polecam takie zajęcia Wrzucam Wam fotkę.
A w sobotę mamy chrzciny. Szykuje się większa imprezka, bo łączymy chrzciny Szymka i mojej siostrzenicy.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0107.jpg (115,3 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0089.jpg (151,6 KB, 30 załadowań)
Stary 2012-09-06, 23:13   #4258
karolca
Zakorzenienie

Alamig. gratuluję ząbka

Ależ jestem glupia
Byłam w przedszkolu, gdzie jest basen dla maluszków i zamiast wypytać co i jak oraz o ceny... to nie Poproszę siostrę aby dowiedziała się o wszystko jak będzie odbierała syna.

Poza tym wiecie co... zawsze dziwilam się, że JAK MOZNA ZAPOMNIEĆ ODEBRAC DZIECKO Z PRZEDSZKOLA (ze szkoły, skądkolwiek).
Wczoraj się dowiedziałam.
Jechałyśmy z mamą na zakupy budowlane (bo ma remont), siostra została z Ewelinką (bo nie miałam miejsca w aucie, żeby zapakowac fotelik). I mówi, że jak będziemy wracać, to mamy odebrać młodego. Spoko, jego jakoś by się zmieściło... Podjeżdżam pod blok i stwierdzam "Mama, zapomniałyśmy o Kubusiu". Wypakowałyśmy zakupy i szybko po mlodego

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-09-06, 23:26   #4259
Karinio
Zakorzenienie

Zaledwie chwile mnie było i zaś pare postów przybyło ( rymło-neło mi się ) Chwile po porzednim poście młody zasnął-wreszcie A ja szybko poszłam wziąć prysznic,umyć butelki,wstawić do wyparzacza i nawet naczynie pomyłam,bo jutro jak bym zobaczyła z rana to -> Którąs z Was pisała,że zmywarka to wybawienie ( jakoś tak ) nam też by się przydała

---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Cytat:
Alamig. gratuluję ząbka

Ależ jestem glupia
Byłam w przedszkolu, gdzie jest basen dla maluszków i zamiast wypytać co i jak oraz o ceny... to nie Poproszę siostrę aby dowiedziała się o wszystko jak będzie odbierała syna.

Poza tym wiecie co... zawsze dziwilam się, że JAK MOZNA ZAPOMNIEĆ ODEBRAC DZIECKO Z PRZEDSZKOLA (ze szkoły, skądkolwiek).
Wczoraj się dowiedziałam.
Jechałyśmy z mamą na zakupy budowlane (bo ma remont), siostra została z Ewelinką (bo nie miałam miejsca w aucie, żeby zapakowac fotelik). I mówi, że jak będziemy wracać, to mamy odebrać młodego. Spoko, jego jakoś by się zmieściło... Podjeżdżam pod blok i stwierdzam "Mama, zapomniałyśmy o Kubusiu". Wypakowałyśmy zakupy i szybko po mlodego
Dobrze,że skleroza nie boli Ups,no wiecie co o odebraniu dziecka zapomniały No ładnie

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:18 ----------

Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
Hej
Wpadłam ponadrabiać troszkę zaległości i poczytać co tam u Was słychać

Pochwalę się, że dziś wyszedł nam pierwszy ząbek A drugi lada chwila się przebije. Póki co Szymek dzielnie to znosi i oby już tak zostało
Postanowiliśmy Go zapisać na basen. Jesteśmy już po pierwszych zajęciach. Było super! Bardzo polecam takie zajęcia Wrzucam Wam fotkę.
A w sobotę mamy chrzciny. Szykuje się większa imprezka, bo łączymy chrzciny Szymka i mojej siostrzenicy.
Gratuluje ząbka i za drugiego
To super,że zajęcia fajne i było super.Też bym się wybrała.Mam gdzieś ulotke od połoźnej o takich zajęciach,hm musze jutro zerknąć.
To będzie niezła balanga

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ----------

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
Witojcie! to tak apropo tego żartu o bacy
Ja znowu piszę jak już pewnie wszystkie śpicie a ja zaraz też zmykam. Cały dzień nadrabiam i nadrobić nie mogę i w końcu mi się udało
Piotruś znów ładnie zasnął w łóżeczku. Musiałam tylko go pzewracać z brzucha na plecy bo co chwilę się przekręcał, ale w końcu się udało znowu mam nadzieję że już teraz tak będzie zawsze zasypiał
gratki dla młodzieńca....już taki duży! ok...idę spać
dobranoc!
Ahoj,to ja po marynarsku. A tak swoją drogą,podobał mi się ten kawał
Kto śpi,ten śpi ja jeszcze nie-jak widać.
To super,że ładnie zasnął o prosze nie tylko mój synek tak szaleje w łóżeczku,przekręcając się non stop na brzuch.
Dziękuje za gratki to fakt,duży

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

Cytat:
To samo ja miałam dzisiaj,kupiłam z dwa dni temu w Primarku dżinsy na 6-9 miesiecy,przymierzam a one są w sam raz-na teraz.
Stary 2012-09-06, 23:28   #4260
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
No jestem przebiegła bo sam by wszystko zjadł
Tak samo jak mój mąż.

---------- Dopisano o 22:28 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

Cytat:

Jestem za,podoba mi się tytuł.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości