|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1591 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.5.
Cytat:
![]()
![]() |
#1592 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1593 |
Konto usunięte
|
Ja chcę koniecznie krótką
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1594 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1595 |
Konto usunięte
|
o tak jak ta panna młoda
http://www.story.gala.pl/fotka/70/70...M%C5%81ODA.jpg piękne zdrowe długie włosy, takie gładkie i kontrastujące z sukienką. |
![]() ![]() |
![]() |
#1596 |
Zakorzenienie
|
Ja jestem kurduplem, w długiej kiecce to bym pewnie wyglądała jak dziecko z pierwszej komunii
![]()
#1597 |
Konto usunięte
|
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1598 |
BAN stały
|
Jeszcze bardzo podoba mi się na modłę muzułmańską. Ale przy mojej okrągłej twarzy chyba nie przejdzie. http://islamicweddingdress.net/files...-%28387%29.jpg
http://islamicweddingdress.net/387,u...ing-dress.html jeśli nie sari to zwykła suknia ślubna plus jako welon właśnie taki hijab. <3 Edytowane przez Mother Hedgehog Czas edycji: 2012-09-06 o 22:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#1599 |
Zakorzenienie
|
z naszymi wypowiedziami jeszcze nas przeniosą na podforum ślubne
![]() ![]()
#1600 |
Konto usunięte
|
mam nadzieję że nie :<
|
![]() ![]() |
![]() |
#1601 |
Zakorzenienie
|
Mnie czasem dziwi moja szwagierka, która uważa, że koniecznie powinnam mieć długie włosy. Obecnie mam tak około do połowy pleców. Powód tego jest dość prosty... tutaj za byle umycie głowy i podcięcie końcówek, chcą 20€. W PL za to samo zapłacę około 30 zł... różnica jest. Dodatkowo słyszałam, że wiele osób było niezadowolonych z lokalnych fryzjerów. Moje włosy są w takim stanie i takiej długości, że po 1. przydałoby im się ścięcie spokojnie z 5 cm i porządne cieniowanie, po 2. przy małym dziecku, które wszystko chwyta, nie chce mi się bawi w plecenie warkoczy w różne korony itp. bo to wymaga czasu. Ostatnio pokochałam niedbałe koczki i końskie ogony. Nie muszę się męczyć ze wsuwkami itp. a przy użyciu jednej gumki mam w ciągu kilku sekund wygodną fryzurę. No i jak mówię, że dla własnej wygody potrzebuję je porządniej ściąć, to "ojeej po co". Moje włosy, moja decyzja. Jakbym miała ochotę, to bym się i ścięła na krótko, ale wkurzałoby mnie to, że one odrastają i nie ma jak ich normalnie ułożyć.
Jeżykowa - byś się czuła na mojej dzielni, jak w raju ![]() ![]() Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2012-09-06 o 22:22 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1602 | |
Ha ha ha ha ha
|
Cytat:
![]() Oby ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1603 |
Konto usunięte
|
Faustyna to tak jak mój ojciec dla którego każda kobieta powinna mieć długie włosy. Na jego nieszczęście moja mama od chyba 10 lat ma krótkie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1604 |
Zakorzenienie
|
Czasem mam ochotę na złość jej ściąć.... ale potem ja sama na siebie będę psioczyć, że mnie włosy wkurzają. Szczególnie, że mam kręcone i ich zapuszczanie, to katorga.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1605 |
Konto usunięte
|
Ja mam ochotę ogolić się na łyso
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1606 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1607 |
Zakorzenienie
|
Też są. Ja mam tu cały świat w pigułce praktycznie
![]() Ja przedwczoraj z kasztanowych przeszłam do mega szkarłatu...średnio się w tym czuję i powrócę do kasztana. Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2012-09-06 o 22:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#1608 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1609 |
Konto usunięte
|
To tak z ciekawości, jak się u was je biały barszcz? Bo u mnie w rodzinie (Warszawa od pokoleń, dawno, daaawno temu jakieś rosyjskie miksy i korzonki) jemy w ten sposób, że gotuje się czysty barszcz, z białą kiełbasą i to ląduje w misce/głębokim talerzu. Do tego gotuje się ziemniaki, tłucze, do tego skwarki i to ląduje na talerzach obiadowych. I myk polega na tym, że nabiera się na łyżkę trochę ziemniaków ze skwarkami, na tę samą łyżkę trochę barszczu i do otworu gębowego. Oczywiście można osobno ziemniaki i osobno barszcz ale największy fan jest jak to się łączy. No i oczywiście biała kiełbasa, u mnie pokrojona w plasterki.
Rany boskie, aż zrobię barszcz na sobotę ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1610 |
Zakorzenienie
|
Ja kiedyś u rodziny(to chyba w świętokrzyskim było) jadłam barszcz biały, a na środku w talerzu miałam taki wielki kawał kiełbasy, na średnicę talerza
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1611 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1612 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nie spotkalam sie z dodawaniem sera bialego, za to z dodawaniem np utluczonych ziemniakow tak ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1613 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1614 |
Zakorzenienie
|
Obyczaj Polterabend jest żywy i dobrze się ma na Kaszubach, Śląsku i Wielkopolsce. Wszędzie tam, gdzie były silne wpływy kultury niemieckiej.
Dobrze pamiętasz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1615 |
Zakorzenienie
|
u mnie żurek/barszcz biały się je z jajkiem kiełbasą i chrzanem i święconym chlebkiem (wielkanoc)
a barszcz czerwony z ziemniakami na oddzielnym talerzu (wigilia)
#1616 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() WhiteCherry, dogadałybyśmy się jako para. ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez natalkaa7522 Czas edycji: 2012-09-07 o 08:00 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1617 |
Zakorzenienie
|
Jeżyku tutaj na zmywaki to nie bardzo. Do knajp biorą z dobrą znajomością holenderskiego. Dla nieznających to szklarnie, hotele (w sensie sprzątanie pokoi) albo praca na magazynie. Wbrew pozorom nie jest to źle płatna praca... no ale nie chcę wybiegać poza temat. Jeśli chodzi o pracę za granicą, to dziwi mnie, że najwięcej psioczenia i marudzenia mają ci, którzy za granicą albo nie byli, albo byli na wakacjach, albo pracowali tam w latach 80-90... albo naczytali się gazet i robią jakąś panikę. Pamiętam, jak my wyjeżdżaliśmy, to teściu robił panikę. Jak mu wyjaśniliśmy, że w naszym przypadku, kiedy był zastój tutaj na rynku pracy i ja byłam w ciąży, to bez problemu nam się żyło tylko z pensji męża, to się uciszył z marudzeniem. Teraz mam jeszcze dodatek na dziecko, coś jak wkleiłam kilka stron wcześniej, jak to wygląda w Norwegii. Jedynie co, to nie dostaję "mamusiowej wypłaty". Fajnie, że tam ktoś docenił, że bycie mamą, pracującą w domu, to nie wakacje pod palmami
![]() A co innego mnie zadziwiło: http://jakzyc.eu/2012/09/06/jak-byc-...kim-lemingiem/ . Nie jestem z Warszawy. Byłam tam kilka razy, ale podobne zjawisko zauważyłam studiując we Wrocławiu. Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2012-09-07 o 08:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#1618 |
Zakorzenienie
|
Kiedyś podawało się ziemniaki tłuczone i barszcz na osobnych talerzach, białej kiełbasy nie, jedynie zwykła kiełbasa. Świętokrzyskie.
Ja nie lubiłam tych dwóch talerzy, dlatego nauczyłam rodzinę podawania barszczu z ziemniakami już do jednego talerza. Ale z innego wątku zróżnicowanie kuchni fajnie wyszło na przykładzie kopytek. Jak u Was się je kopytka? Bo u mnie (świętokrzyskie, okolice Sandomierza) z zasmażaną śmietaną ("zasmażką") ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1619 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kopytka u mnie się je albo z bułką tartą smażoną na maśle, albo z gulaszem. Pierwsze słyszę o smażonej śmietanie ![]() Co do podanego wcześniej przeze mnie linka. Myślałam, że ta strona jest jakaś bardziej miła w obyciu. Po przeczytaniu artykułu o hipsterach, zrobiło mi się żal autorów. Nie lubię dużej ilości niepotrzebnych wulgaryzmów. Owszem, można nie lubić jakiejś grupy, ale bez przesady. Każdy jest jaki jest i nie rozumiem tak chamskiego jechania po danej grupie. Hipsterzy mnie śmieszą, ale wolę miłe jechanie po nich jak tutaj, niż zwyczajne chamstwo. A co do kopytek... dzisiaj robię z bułeczką mmm ![]() Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2012-09-07 o 09:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1620 |
Zadomowienie
|
u mnie kopytka tylko i wylacznie z maselkiem i cukrem
![]() za to zdziwil mnie zwyczaj pierogow ruskich na wigili ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:15.